Thailandsshopping

Shoppade faktiskt inte speciellt mycket i Thailand denna gång.
Sydde däremot upp fyra saker (för 1600 svenska kronor!!), galet billigt!

Blev två stycken sänglampor, tyckte dom var otroligt tuffa!


En handmålad tavla, mest som ett minne liksom :)


Näst bästa köpet är helt klart min nya tävlingskavaj som jag sydde upp för ynka 600 kr!
Brruuuuun :D Dock hade jag velat ha utan de vita på fickorna, men denna får duga nu.
Inspiration från Spooks, Kingsland och J vanD :)


Mitt bästa köp, min älskade tatuering som jag gjorde näst sista dagen, ca 200 svenska kronor.
You'll always be a part of me, Cassiopeia ♥

Riktigt dålig bild, den är finare irl.. 



Sen blev det en uppsydd lila klänning samt två uppsydda vardagsskjortor, en ljusrosa och en ljusgrön, dock inga bilder på det än. Kan kanske ordna de så småningom ;)

Thailandsbilder del 4


Påväg mot stranden .


Kata Beach.


Freedom Beach.










Freedom Beach.



Thailandsbilder del 3


La hotell.


What would I do without my Iphone? ♥


Typ den enda elefant vi såg under två veckor!





The Big Buddha Temple Phuket.


Tommy, Olle och jag uppe vid Buddha.


Finaste killarna! ♥


Gud vad jag gillar denna unge!


Världens goaste gäng!
Pappa, Mamma, Storebror Christian, Thina, Elin, Marcus, Tommy och Olle! :)





Älskar er, finaste familjen ♥

Thailandsbilder del 2


Sötaste Olle . Mai Thai ♥


Storebror och Thina :)


I väntan på en flygtur.





Marcus fick sig en liten flygtur över Kata Beach.





Thina passade på att flyga lite också!


Mina chipskompisar på stranden - smalis och tjockis :)


Fina Thina!


Fina Mamma ♥


Lite av hotellpoolen.

Thailandsbilder del 1

Har ett par 100 stycken så får dela upp det lite :)


Lite kortspel och öl på Arlanda innan den 11 timmars långa, härliga resa till värmen.


Pappa överraskade med champange och choklad till hela familjen på flygplanet - LYX!


Superglad Mamma väl framme i Thailand ♥


Världens finaste dag samt lite goda drinkar dag 1.


Det spöregnande i hela 10min på kvällen dag 2, det var nästan lite skönt ;)


Bästa bror och Thina.


"vår" bar. Blev stamkunder och killen gjorde supergoda Strawberry Mojito!


Tragiskt att pappa var den som blev brunast..


En väldigt läskig bild på mig. Mammi och Elin on tha beach!


En liten marängsviss på Two Chefs.


The big Buddha! 


En illamående Tess på stranden ..


Thina, Gris.. Gris, Thina?

Sjuk, igen!

Hinner vara hemma i en dag, sedan blir jag sjuk..

Eller egentligen så blev jag sjuk sista dagen i Thailand när jag brände min underläpp i solen (fråga mig inte hur det gick till, för jag har inte en aning!). Men underläppen blev iallafall brännskadad med stora blåsor och sår som sprack under på bussturen påväg till flygplatsen. Detta resulterade i att jag varken kunde dricka eller äta under flygresan som i sin tur resulterade i att jag låg och spydde på flygplanet de sista timmarna, nice.. Kan varit den vidrigaste flygresa jag någonsin varit med om!

Hur som helst så åkte jag på en rejäl förkyldning nästan direkt när vi klev av planet, då var jag skapligt sliten vill jag lova -det tar på krafterna att spy haha! I måndags kändes det dock helt okej i kroppen förutom att min underläpp var dubbelt så stor som innan samt att timmarna var lite omvandlade så att säga. 

Igår dock kändes det som att någon hoppat på mig hundra gånger och sedan slängt mig framför ett tåg. Trots det fixade jag hästarna på morgonen och hade ett skapligt bra tempo och var klar redan 9.30 och kunde då ladda om för min första jobbdag. Började klockan 12 och den första timmen gick helt okej. Kändes mig som ett monster med superstor läpp som såg vidrig ut med såren osv. Men jag kämpade mig egenom jobbdagen fram tills 20.00, de sista tre timmarna trodde jag att jag skulle dö! De gör så ont att bara prata och tänk er då 8 timmar i kassan på ICA!! Hann bara komma hem så hamnade jag framför toalettstolen igen.. Gick och la mig illamående, med feber och en supertäppt näsa. Välkommen hem till Sverige Tessan!

Imorse vaknade jag med ännu större läpp och jag kan varken äta eller dricka om jag inte har sugrör. Så blev att ringa läkaren direkt efter att jag varit på Örminge och morgonfodrat. Fick sjukanmäla mig idag vilket gör mig svinarg. Har varit ledig i två veckor och har absolut inte råd att ligga hemma sjuk! Hur som, har fått en salva nu samt ett sköljmedel som jag ska underhålla läpp och mun med 5gånger om dagen samt dricka mycket vatten. Ena såret på läppen har blivit infekterad och det är troligtvis därför jag fått feber och blivit förkyld.. Det kan ta ett bra tag innan läppen är helt läkt pga infektionen men det kommer bli bra och imorgon kan jag gå till jobbet igen sålänge febern är borta.

Som sagt, kul att komma hem?!


Vill tillbaka till Thailand och mina favoritkillar, Marcus & Olle!!  ♥



Det "possitiva" med att vara sjuk är att ja antagligen hinner bjuda på lite Thailands bilder osv.. Hade ärligt talat hellre jobbat och fått en skaplig lön, men men!

På jobbet

Hej på er. Blev ingen uppdatering igårkväll, däckade direkt när jag kom hem..!

Försöker att uppdatera lite ikväll när ja slutat jobbet :) puss på er


Back in Sweden

Och så var jag hemma i kalla Sverige igen!
Jag längtar redan tillbaka till Thailand och värmen..




Hur som helst, nu är jag hemma och har massor att berätta samt hundratals fina bilder att dela med mig av! Men, det får tyvärr vänta tills ikväll, för nu har jag massor att göra.. Det ska packas upp, tvättas och fixas iordning, blää!

Men först ska jag hämta hem min älskade Gustav! :D ♥ Sedan ska jag åka och spåna på Gnistas box innan jag hämtar hem henne också, åh så kul detta kommer bli. Jag kommer ha att göra så det blir inte mycket blogguppdatering nu första veckan kanske, innan ja kommit in i alla nya rutiner osv. Men mer om de ikväll! :)

Gästbloggare 7

Hej! Jag heter Tilda och blir 16 år i höst.
Jag rider såklart, både innan och efter skolan vissa dagar. Som tur är gör allt slit skillnad, annars skulle jag aldrig orka sitta på hästen klockan sex på morgonen!

För tillfället har jag bland annat en maxad C-ponny född 2005. Den köpte vi precis innan han fyllde fem i juni 2010. Då var han bara grundriden och knappt hoppad. Vi gjorde en chansning, köpte honom och tänkte att han skulle kunna bli riktigt fin. Vi satte igång och hoppade och tävlade och allt flöt på. Efter tre månader, i september var han redan uppe i Regionala LB klasser. Tanken var att kvala till ungponny-sm, men jag hade kollat datumen fel och satte sista nollan som behövdes några dagar efter att resultaten skulle skickas in.  i oktober skulle vi debutera LA.

Tyvärr ramlade jag av och skadade ryggen rätt ordentligt precis innan starten. Jag svimmade på framhoppningen och likblek ställde jag mig upp med tårar i ögonen och sa till funktionärerna"Jag ska tävla, ni kan inte hindra mig". Funktionärerna sa att de skulle stryka mig, men då blev jag förbannad och nästan skrek att jag visst skulle rida. Sen tvingade jag pappa att kasta upp mig, gick in och nollade LB iallafall. Blev tyvärr ingen LA debut då jag grät hela LB rundan för att jag hade så ont. Vi kom aldrig till LA-start förrän i somras (2011) men då satte vi en klockren nolla trots lervälling på hela banan.

Nu under vintern har vi bara lullat runt hemma och tränat lite lugnt. I vår ska jag starta honom några klasser och så åker han ut på annons igen. Drömmen vore att debutera MsvB innan han säljs.Tyvärr. Jag önskar verkligen att jag kunde behålla honom. Det är den finaste ponnyn jag någonsin suttit på utan tvekan. Inte bara för att det är min ponny. Jag blev alldeles kär i honom när jag såg annonsvideon första gången, och när jag red på honom första gången. Hans galopp är något utöver det vanliga, och han hoppar som en katt. Otroligt att han alltid nollar allting. Önskar att han kan få komma till en liten tjej som vill ut och tävla och satsa. Han kan gå hur långt som helst den där lilla ponnyn, oavsett hoppning eller dressyr. Ett krutpaket men samtidigt lugn och snäll. Förutom att rida min ponny har jag även ridit lite andra hästar.

I somras hade jag en dponny på tillridning och en storhäst jag red åt en kompis, sen red jag även en annan häst åt en familj. I snitt red jag cirka 4/5 hästar varje dag.  Därför är det sjukt tråkigt att bara rida en om dagen nu. Speciellt när jag inte får tävla ordentligt på ett bra tag.

Jag har väldigt mycket krav och höga förväntningar på mig själv.
Jag är sjukt målmedveten och vet vad jag vill. Det gör ibland att jag sätter käppar i hjulen för mig själv, när jag vill för mycket. Utöver det är jag alltid jätteglad, älskar skojiga människor och är antingen glad och flummig, eller så kan jag vara allvarliga Tilda som kan prata allvar i timmar. Det beror på vem jag är med!

Så i min blogg är det väldigt olika inlägg haha!
Vi har tänkt att köpa storhäst till mig så fort ponnyn är såld, men nu i vår vill jag gärna låna hem en storhäst också för tävling/försäljning. Dponny kan också funka. Skulle någon av intresse läsa detta får ni gärna höra av er om det skulle vara så.

Kanske inte bara ska skriva om mig själv nu när jag fått chansen att blogga hos Tess. Vi känner inte varandra, hon vet nog inte ens att jag existerar haha! Sjukt söt är hon iallafall och verkar jättetrevlig. Men jag har läst hennes blogg i cirka ett år, och det är alltid roligt att läsa. Älskar outfit-bilder, och alla tips hon kommer med! Ett riktigt bra jobb med Gustav med, då jag hört av en kompis som provred honom att han var väldigt svår då. Det ser alltid otroligt bra ut när hon rider, och alltid lika prydligt! Om jag nu fått chansen att gästblogga tackar jag för det och hoppas att hon har en bra resa, och om ni vill läsa om mig kan ni gå in på: tildakl.devote.se

/Tilda Karlsson Landin


Gästbloggare 5

Hejsan!

När jag nu börjar knåpa ihop detta inlägg är klockan redan 21.20, vilket innebär att jag har exakt 40 minuter på mig att skriva klart och skicka iväg mailet innan klockan är 22.00, lite i sista sekunden, men sån är min vardag! :)

Jag heter Amanda Kennmark och är en 17årig tjej med många bollar i luften samtidigt. Ibland är det inte helt enkelt att hålla dem alla svävande, men man får göra så gott man kan. Just nu läser jag NS-programmet på Hagagymnasiet i Norrköping och spenderar 99% av min läxfria tid med min foderhäst Zenator som står på Hageby Ridklubb, världens finaste prick! :)
När jag läste att det fanns möjlighet att gästblogga här hos Tess nappade jag direkt. Dels för att jag gillar bloggen; den är seriös och varierande och man får följa ett fint ekipage genom vardagen :) Och dels för att jag vill dela med mig av min och Zätas historia, vilket är det jag har tänkt att skriva om :)



När Zenator kom till oss på Hageby smälte jag direkt. Minns hur jag gick och samlade mod i flera timmar den dagen innan jag tillslut vågade fråga en av ridlärarna om jag möjligen kunde få ta hand om nykomlingen. Svaret på detta blev faktiskt ja, och en glad tjej svävade iväg och hämtade diverse borstar och satte genast igång med att lära känna honom. Ganska snabbt konstaterades att han var ganska grön på flera områden. Lyfta hovarna var till exempel en svår sak som tåldes att träna på. Men framförallt var vi tvungna, enligt mig och en vän, att skrota namnet Zenator, som inte riktigt passade in på denna lilla prick!  Efter en stunds funderande bestämdes iaf att Zäta var det nya namnet, och det har han hetat sedan dess!

Sedan den där första dagen har jag aldrig slutat sköta Zäta, men det var inte förrns den speciella frågan kom som det blev sådär riktigt underbart som det bara kan bli.
Frågan innebar att ridskolechefen frågade mig och några andra vänner om vi ville börja ha våra sköthästar på delfoder 2 dagar i veckan, och jag tror att ni kan gissa svaret? ;) Självklart ett stort JA! Och sedan dess har mitt liv tagit en helt ny, och så mycket bättre vändning!



Att få ha Zäta som min alldeles egna är verkligen något som gör hela min värld! Utan honom skulle det inte längre finnas något liv att luta sig tillbaka på och tillsammans har vi åstadkommit så otroligt mycket. Vi har bland annat byggt upp en hoppkarriär för Zäta's del helt från grunden med självförtroende och hela kittet. Den lilla hästen på ca 153-155 cm klipper nu oxrar på nästan 110 cm utan att blinka. Detta skulle ha varit en omöjlighet för ett par år sedan.
Även i dressyren har enorma framsteg gjorts och så sent som i höstas plockade vi tillsammans hem en seger i lektionshäst DM i dressyr. Kan inte ens med ord beskriva hur stolt jag var över oss då.
Tillsammans har vi även gått igenom förlusten av en bästa vän, som alltid kommer finnas i mitt, och Zäta's skulle jag tro, hjärta.

Zäta är verkligen en liten häst med det största guldhjärta man kan hitta, busig som få och alltid den där glimten i ögat <3 Finns verkligen inget som kan få mig på bättre humör än han, oavsett anledning och jag tycker denna lilla prins förtjänar att lyftas fram, det är ju något av de minsta jag kan göra efter allt vi gör tillsammans :)
Och är det inte konstigt, hur två stycken "JA", två små svar som jag alltid kommer minnas, kan förändra en tonårstjejs liv så dramatiskt, men till något sååå mycket bättre? :)

Om ni vill veta mer om mig och Zäta får ni gärna klicka er in på www.amandajohannas.blogg.se, där får ni följa vår vardag och även läsa lite om träning och fotografering utöver hästlivet. Hoppas vi ses! :)



Kram Amanda (och vet ni, jag hann med nöd och näppe, skickar mailet 21.56 ;))

Gästbloggare 6

Hejsan! Hanna heter jag som skriver ni, och bloggar på thirtyeight.blogg.se!
I min blogg får ni följa mig, och min ponny, Ofelia. Men jag skriver om så mycket mer än vara ofelia! 
T.ex. Utrustning, tips&tricks och allmänt det mesta som har med hästlivet att göra!

Ofelia är ett 8-årigt newforeststo på 144 cm, tanken är att vi ska börja ut och tävla på riktigt i vår, och förhoppningsvis få lite resultat också!
Vi satsar som nummer 1 på hoppningen, men lite planer på att starta dressyr finns det allt.

Jag som driver bloggen då, jag är en målmedveten och snäll skåning på 15 år, som ska söka in på ridgymnasium nu i vår (om allt går som det ska..) Min dröm är att arbeta med hästar på heltid i framtiden, eftersom att det är mitt allra största intresse.
Så det var det mesta om mig och min blogg! Hoppas att ni kollar in :) och fortsätter läsa i framtiden förstås! Kram
Hanna / thirtyeight.blogg.se!


21 Februari 2012


Fettisdagen om ni missat? ;) Jag åkte till pappsen på eftermiddagen och åt ett riktigt bra exemplar från Landerholms, hihi.

Annars idag.. Jobb i stallet på förmiddagen. Allt flöt på så var klar redan vid 10.. Scoore.. Hoppade sedan 5 1/2 an med Moccasin. Han var finis, som vanligt...
Gick promenad med Itop och Caroline fick gå i hagen och njuta av vår solen :)
Jag tycker det är viktigt med återhämtningsdagar när dom gått några dagar hårt. Till mig själv också dessutom.. Kan säga att jag är ganska mör i kroppen. Men det är ju bra..
Åkte hem och fixade mig och gick sen en runda på stan med Amanda. Tröstshoppade ett linne eftersom det är så synd om mig.. Kändes bra..
Sen hem och kolla tävlings terminen lite och sedan vidare till pappa som sagt för lite fika.
Vid 6 åkte jag och hoppade Allison. Gick bra men vi måste träna på kombinationer.
Avslutade denna fettis fest med kvällsmat date med Maria på Gu va gott, kebab pizza.. mmmm

Okej roligare inlägg än såhär blir det inte.. Nu ska jag sova.. Tjingeling




Gästbloggare 4

Hej!

Jag heter Julia, är 20 år och lever för djuren. Bor ute på landet och pluggar just nu. Nä, nu går vi över till djuren i stället innan jag tråkar ut er!

Melroose är mitt halvblodssto 07:a, egen uppfödning e: Hip Hop 1045. Hon är en personlig tjej, med mycket egen vilja och nyfiken på livet. Du har aldrig en tråkig stund med henne! Hon är lugn och mysig i hanteringen, för det mesta väldigt taggad och påhittig i ridningen. Fast det finns dagar då jag bara är arg på henne och det är ömsesidigt då, haha. M är ingen häst du bara kan sätta dig upp på och kräva vad du vill. Men jag skulle inte byta henne mot något annat i hela världen! 

Tindra är min italiensk vinthunds-tik på snart 10 månader. Jag och min pojkvän köpte denna goding i somras och det ångrar vi inte en sekund. Hon är ett charmtroll utan dess like, gosa är hennes favoritsyssla och sommar vill hon helst ha året om. Hon är sjukt snabb (40 km/h) men ligger ena sekunden och sover som en stock! 

Detta var en liten presentation av oss. Kram Julia, Melroose & Tindra

ohjuliet.blogg.se


20 Februari 2012


Slut som artist.. Vilken lång dag.. jag säger då det..

I allafall, fick gå lite tidigare från jobbet imorse så var i stallet redan vid 8 ! Började med att släååa ut lösdriften och dom hade haft fest eller något efter morgon fodringen för två plankor var ner sparkade mellan boxarna.. hmm.. Jag skyllde då på Sandy men efter att ha visiterat tänkbara hästar var det Moccasin som var den utan päls på bakbenen...
Ut med hg stallets hästar också innan jag fick agera snickare och laga det som var trasigt.. Fixade sedan klart där ute och saltade på ordentligt utanför i hopp om att isen skulle smälta...
Gjorde klart det jag skulle göra i stallet med innan jag hämtade Moccasin. Longerade honom idag så jag kunde se hur han rörde sig men han var inte öm eller något. Kanske bra att jag linade med för han var väldigt pigg så lite onödigt att sitta på då om han skulle flyga i luften ;)
Red sedan Itop. Helt ok pass likaså med Caroline.
Kom inte från stallet försen ca halv 3 herregud så långsam är jag inte... Eftersom jag ställer tillbaka dygnet nu efter nätterna vill jag inte lägga mig och sova på dagen för då mår man bara ännu sämre så gjorde väl inte så mycket direkt att stallet tog tid. Åkte hem till syrran och soffhängde och åt innan klockan var dags att åka till millenium och rida.
Började med att rida Quizzy åt Emma. Hon var fin idag!! Och ahaha vet ni.. Jag ramlade av.. Hahaha den lilla råttan.. Andra gången jag flyger när jag hoppar henne.. Hon kan vara ganska styrig ibland och hoppa, bocka, stegra, backa osv.. men då sitter jag som ett smäck men när jag hoppar alltså vafan.. Kan få rätt bra tryck i den hästen.. Hoppade en trekombination och hon var sååå fin. Lättade i handen ut på oxern och höll om lite med benen och hon flööög men när vi landade landade hon i en halt med huvudet mellan benen och bockade, haha jag stannade inte, gjorde en volt och lanade på fötterna, hahah jävla häst ;)
Spency och Monkan var så fina !! Speciellt Spency. Mycket bra.. Andra gången hon hoppar på typ 2 månader så kan inte vara annat än nöjd :)






När jag var klar fick jag mat hos familjen Mohlin höll på att somna i soffan efteråt så åkte hem vid 8 tiden.. Nu har jag städat hela lägenheten som jag ahde bestämt att jag skulle göra och när jag skrivit klart här.. då kommer jag däcka!!

Trasig lösdrift...

lagad lösdrift...


Itop joggar fram.. Eftersom hon är så het och spänd i början av passen har jag nu börjat longera henne en stund innan jag sitter upp (om det inte är jätte mycket i ridhuset) för att slippa onödig kamp.. Fungerar väldigt bra...



19 Februari 2012


Natt 3 av 3, skönt..
Åkte som sagt till stallet imorse efter jobbet. Trimmade Itop och Caroline i ridhuset. Skönt att ha ridhuset för sig själv. Händer ju inte så ofta eftersom Carro och Micke driver sin verksamhet och CC Holsteiner breedeing även finns på gården + alla vi inakorderingar och hästskötare med hästar. Fast det är ju roligt också så inte att jag klagar :)
Båda tjejerna skötte sig i alla fall bra idag. Jobbade på samma sätt som igår men kunde gå ut och göra lite skolor med Itop och byterna satt ganska bra med Caroline!
Snacka om att det var isgata idag. Livrädd när jag kom med bilen.. Gick ju bra men skulle ju vara rätt typiskt om man körde i diket.. Ramlade igår utanför porten till lägenheten, pinsamt.. Kan ju hoppas på att ingen såg mig (a)
Sov mellan 13-17 sen ringde Maria så gick vi till Fräcka Frökens för lite kvällsmat + fika. Maria är en av mina bästa vänner som jag tycker så mycket om (så du vet om du läser det här nu) hihi.
Promenad med Mille och sedan åka mot jobbet igen... Sen är jag ledig från natt fram till onsdag.. Nice. Dock ser mitt hem katastrofalt ut. Sedan jag flyttade själv har jag blivit ganska pedantisk, har inte varit det innan.. Mår nästan dåligt av minsta grej som ligger fel men när man jobbar så mycket som jag gör just nu hinner man ju inte riktigt med men imorgon.. Då ska det bli ordning igen...

Kan ju svara på frågorna jag fått..

Helené: Jag kommer att rida för Åby Ridklubb i år. Bestämde det idag efter att ha fått bra info från Sara som pratat med Classe. Så alltså Åby Ridklubb för mig i år :)

Cecilia: Jo det stämmer att jag var sambo förut. Vi flyttade isär i höstas. Så nu bor jag själv med Milo (hund).

Malin:
Kanske kan försöka lösa det innan jag slutar blogga här men lite svårt att få till det men kanske kan bli något klipp från något hopp pass...



Okej nu är det ca 8h kvar att jobba och när jag slutar imorgon är det bara att hämta voff, byta om och sedan åka till stallet för att jobba förmiddagen där.. Sova.. Sover när jag har tid..
Juste ska rida Monkan och Spency imorn kväll också och på tisdag ska Allison få hoppa :)




Gästbloggare 3

Hej!

Hillevi Hassler heter jag som fått äran att gästblogga här på tesskliintestam.blogg.se! I vanliga fall bloggar jag på min egna blogg: nittiofyranollattafjorton.blogg.se, som man kanske kan säga är en häst- och fotoblogg.

Om jag ska berätta lite om mig själv skulle jag nog säga att jag är en engagerad och amibitiös tjej som alltid har många bollar i luften. Jag rider för Hageby Ridklubb och där är jag aktiv i både tävlings- och ungdomssektionen, vilket båda är superkul! Hela eftermiddagarna spenderar jag på ridskolan som är knuten till klubben, för där står min lilla stjärna <3

Lindholms Peach, a.k.a. Pepsi, är en lektionshäst född 2000 som jag har på delfoder sedan två år tillbaka. Hon har ett hjärta av guld och är en helt underbar häst som jag aldrig kommer kunna sklijas från, men hon har troligen haft det ganska tufft tidigare i sitt liv. Men nu går vi tillsammans från klarhet till klarhet, och målen för det här året är att starta 1,10-hoppning och LA-dressyr med bra resultat. Vilket i alla fall inte jag tror är helt omöjigt ;) Vägen dit får ni såklart följa i bloggen!

Förutom att spendera flera timmar per dag i stallet går jag i 2:an på gymnasiet. Mitt allra största intresse utöver hästarna är fotografering, och jag bara älskar att stå bakom kameran och knäppa bilder. Därför är även
det självklart en stor del av innehållet på min blogg, och bildbomber är inte ovanligt ;)  

Som avslutning vill jag tacka Tess för att jag fick äran att gästblogga på hennes supertrevliga blogg! Jag är en trogen följare, och jag tycker det är lite extra roligt eftersom vi bor i samma stad och jag ser henne och Gustav på tävlingar lite då och då! Keep up the good work med bloggen och Gurra Tess, och lycka till med Gnista :)

Hoppas ni tar er tid och kikar in hos mig!

Kramar Hillevi


puss


Moccasin har en flickvän


Helan och Halvan...

Moccasin...

Sandy...




18 Februari 2012


Åkte hem till hotel Ljunga (mamma och pappa) och sov till ca 13 idag efter natten. Mamma tog han om voffi så jag kunde sova i lugn och ro.
När jag hade vaknat till liv ordentligt och fått mat i magen åkte jag till stallet.
Trimmade Itop först. Jobbade med formen och att jag ska kunna lätta i handen utan att hon springer iväg.. Kändes som om jag mest satt på volt hela passet men ibland får man ta ett steg tillbaka för att få till saker och ting.
Tycker ändå att det gick bra. Hon kändes ganska fin och kom till ridning på ett bra sätt.
Caroline var lite störig till en början men blev helt okej på slutet. Hon måste komma upp över bakbenen nu. That´s it.
Var duktig och smörjde alla mina saker idag. Guldstjärna i boken.
Imorgon åker jag till stallet och rider direkt efter jobbet. Eller åker hem och hämtar voff först och äter lite frukost men sedan ut och rider så får jag sova sen efter lunch.
Hade väl tänkt att Itop får gå lika dant imorn och Caroline skulle behöva hoppa volt. Moccasin får springa lite på lina hade jag tänkt.

Funderar lite på veckoplanering för varje häst till nästa vecka och tror jag har en ganska bra plan klar. 1 månad kvar till första tävlingsstart.. Spännande.
Förhoppningsvis kommer jag rida fem stycken hästar i Linköping. Får jobba lite med andra ord. Men det tycker jag är kul :)


17 Februari 2012


Hej på er! Ledsen för dålig update men har varit så mycket att göra sista dagarna så har inte funnits någon tid över...

Vad har jag gjort då.. Jo för att dra allt lite snabbt så har jag jobbat och hästarna har fått hoppa lite. Jag är kär i Moccasin..
I onsdags hoppade vi en linje räcke oxer med 4 galoppsprång mellan och sedan hade vi galoppbom innan och efter räcket och oxern. Både Moccasin och Itop var duktiga. Itop lite spänd som vanligt till en början men nyttigt för henne. Caroline fick vara med på hoppträningen på kvällen. Lite volt, solfjäder, kombination och räcke med galoppbommar innan typ.
På torsdagen började jag obba halv 7 eftersom vi skulle löshoppa unghästarna. kl.7 hade jag första hästen i ridhuset.. haha. I allafall tycker jag alla skötte sig bra och hoppade fint. Itop och Moccasin gå den banan som Caroline hade hoppat då dagen innan. Micke red Itop. Nyttigt att se sin häst från marken (tycker jag) plus att det blir lättare för Micke att hjälpa mig vidare nör han får känna lite vad jag känner..
Caroline vilade.
Idag har jag jobbat på förmiddagen, Moccasin har fått vila, Caroline skrittade ut och Itop reds av Carro. Lite nytt att jobba med och försöka få till.. En del bra tips. Ska bara ske i praktiken också.. Men ska jobba på.

Nu sitter jag på mitt ordinarie jobb, har natt helg denna helg vilket innebär natt fre-sö.
Man vet ju vad man gör..


Gästbloggare 2

"Egentligen känns gästbloggning lite knas, lite läskigt, men jag tänkte att man kanske skulle ge det ett försök? 

Hej på er förresten!!

Vad skriver man egentligen på en gästbloggning? Jag heter i alla fall Jennie Kristensson, men kallas förtillfället mest för Klompe. Jempan och Jompe går också varmt.. Kärt barn har många namn säger dom? Haha. Jag fyller snart 22 år, vilket betyder att jag börjar bli gammal, på riktigt.... Känns som det bara går utför. Jag bor Skåne, i en liten skit håla utanför Helsingborg. Jag bor fortfarande hemma, då min ekonomi inte räcker för att betala allt skit, bilen och hästen. Synd man inte var född till rikemans barn eller miljonär :) jag klagar bara när mamma klagar på mig.. När jag inte är hos hästen är jag ofta på jobbet. Jag jobbar på McDonalds på ett köpcentrum här i närheten med 10 minuters kör väg hemifrån. Jag trivs som fisken i vattnet med både mitt jobb, min chef och mina arbetskamrater♥. Förtillfället känns detta helt rätt, McDonalds har även stora utbildnings möjligheter och jag är snart klar med min första utbildning, till att bli arbetsledare, vilket är riktigt roligt. 


Världens bästa arbetsplats med världens finaste och roligaste arbetskamrater!♥
Haha, erkänn lite rolig bild? Om ni fattar den?

En stor del av mitt liv har alltid varit stallet och hästarna. Just nu äger jag, enligt mig världens bästa häst. Carlijo heter han, f:97, svart valack, mäter 1.75cm i manken och är världens snällaste varelse. Vi har tävlat upp till LA dressyr, men tränar MSV. Hoppas mest hemma för skoj och tränar varannan vecka för tränare. Han kan charma vem som helst och drar ofta mycket uppmärksamhet till sig. Min ståtliga prins! Han är hästen som tagit mitt hjärta med storm. Han lär ju aldrig bli en OS-häst men tillräckligt bra för mig. Han är min OS-häst!♥

Min finaste!
Inte en helt ovanlig syn när man hämtar honom från hage :)
Min snygging!

Nog om mig om mitt liv. Tänte skriva några ord om min fina vän här också. Tess lärde jag känna för en herrans massa år sedan, på våran ponnytid. Det var den tiden alla hängde på Lunarstorm, innan bilddagboken var uppfunnen. Gamla góa tider :) Några år senare när vi växt till oss träffade vi nere på Falsterbo Horse Show, alla hästnördas favorit ställe på sommaren. Har även besökt Norpan två gånger. Jag kan inte låta bli att fundera över hur lustigt allting är egentligen. Jag har träffat många fantastiska vänner genom denna dumburken som jag förmodligen aldrig hade mött annars.. Tess är utan tvekan en av mina favoriter. Denna tjejen är helt jävla grym. Jag är utan tvekan avundsjuk på hennes kämpar glöd att aldrig ge upp, hur många gånger folk än har klankat ner på henne, kämpar hon vidare och visar motsatsen. Jag menar se på Gurra nu, hur många av er trodde på henne de där första året dom hade tillsammans? Men Tess ser något i hästarna som ingen annan känns. Jag skulle vilja säga att det är en fantastisk gåva hon har :) 

Hon behåller dessutom alltid lugnet, hur tossiga än hennes hästar är. Jag skulle absolut vilja sätta upp henne på Calle någon gång :) Det är en tjej som absolut hade velat sälja häst till. Lugn, harmonisk och alltid lika snäll, välmående om sina hästar och bryr sig verkligen. Jag och Tess träffar ju inte så ofta, som ni säkert förstår. Men på något sätt känner jag att vi är ganska nära varandra. Genom bloggen får man dessutom följa hennes utveckling och liv på ett sätt jag aldrig hade kunnat om hon inte skrivit den. Det tycker jag är så himla roligt! Jag önskar såklart att denna fantastiska bruden hade bott betydligt närmare mig, så vi kunde träffats oftare. Men jag får väl se det från den positiva sidan och vara glad över att jag faktiskt fått lära känna henne istället :)

Lagom gammal bild ;) don't kill me Tess!

Jag skriver förresten en dagbok, om mig och Calle. Mest för min egen del, för att kunna gå tillbaka och se hur träningarna gick, vad jag reflekterade över, bra respektive dålga saker som hänt. Det är väldigt nyttigt att analysera sig själv, dels för att utvecklas. Sen att den är öppen för allmänheten är väl bara en kul grej.

http://ccarlijo.blogspot.com



Nu ska jag sluta pladdra... Cred till er som orkade läsa ända hit, tack för denna korta stund. Hoppas att Tess har det bra i Thailand, den gotte grisen. Och ni alla fina bloggläsare får ha det toppen!!! :)"

14 Februari 2012


God kväll!

Åkte direkt efter natt jobbet till stallet och började jobba. De dagar jag jobbar natt och ska jobba i stallet fodrar Micke ellernågon annan åt mig så börjar jag bara släppa ut "mina" när jag kommer. Hatar att känna mig sen och när jag ligger efter så stressade på en del imorse men dom kom ut skapligt i tid i alla fall..
Fixade sedan Moccasin och red honom en sväng i ridhuset. Börjar oftast med honom eftersom han bor "ute" och eftersom han inte är klippt blir han ju nästan alltid svettig så då får han stå inne och torka medans jag rider de andra. Idag kände jag även att det var perfekt att börja med honom eftersom det inte är så avancerat så jag kunde känns om min mage pallade ridning idag eller ej.. Och det kändes ok!
Till ridningen, "moccanin" var lite tjaffsig idag men helt ok fin i galoppen i allfall. Styrningen funkar ganska bra just nu vilket är bra ;)
Tog sedan Caroline och red henne. Hon var väl ok. Lite lat och ville inte riktigt jobba ordentligt men fick till det rätt bra på slutet så kan väl känns mig nöjd. Eftersom jag inte mått bra på några dagar har det ju blivit mycket longering så det sätter väl sina spår..
Itop kvar och inga krafter kvar. Har man bara druckit proviva i 2 dagar + jobbat fm + natt kan man väl inte räkna med annat heller så longerade henne idag lite lätt. Tror hon tyckte det var skönt med då hon antagligen var trött i kroppen efter att Micke red henne igår.

Kom hem ca.14 och har då sovit fram till 18 ca. Behövdes.. Behöver ju egentligen mer sömn när man jobbar som man gör men eftersom magen fortfarande är lite öm är det svårt att sova djupt..

Imorgon ska alla få hoppa lite. Moccasin ska bara gå över lite bommar mest för att kolla läget. På torsdag kommer hans ägare och tittar så då ska han få hoppa lite på riktigt.

Fick en frågan vad jag använder för inspänningar vid longering.
Jag har olika på olika hästar. Moccasin har garaman som jag har mellan benen då han inte riktigt accepterat det ännu och det är bästa sättet att få ner nacken på honom..
Caroline och Itop går med en inspänning i sidan och sedan longerlinan ledande i andra.
Itop linar jag även gärna med pessoasele men äger ingen själv så har inte blivit något sedan vi flyttade.. Kanske kan få sno syrrans ett tag igen? ;)

Har även börjat planera tävlings termin lite. Kul. Första tävlingen blir som för många andra här omkring på Linköping 17-18/3. Men först och främst måste jag lösa licens och bestämma vilken klubb jag ska rida för i år.... jobbigt....


Möttes av en tårta när jag kom till jobbet nu ikväll, underbar och älskad av alla? ;) hihi. Lätt värt att få ont i magen igen, eller?
Efter i natt är jag ledig från ordinarie jobb fram till fredag! Så skönt :D


Bilder på Itop


Här kommer bilder på Itop till dig som önskade.. inte så värst nya då jag inte brukar ha någon som fotar när jag rider men aa här är bilder iallafall...









- Avslutar med en bild när Tessan rider Itop -




13 Februari 2012


Hua mått dåligt idag också.. Blä!
Var riktigt jobbigt imorse när klockan ringde vid 6 men bara att gå upp och försöka äta frukost... Vid 7 var jag på plats ute på Dressyrhoppet för att jobba.
Fodring och utsläpp av lösdriften och hyresgäst stallets hästar. Gick sedan in och gjorde iordning Mickes första häst och Moccasin. Eftersom jag hade så ont i magen kunde jag inte rida idag heller.
Longerade Moccasin och har var duktig. Ser riktigt tjusig ut när han travar omkring.
När jag var klar med honom gjorde jag iordning Itop till Micke så han fick rida henne idag åt mig. Började sedan med höpåsarna och langa resten av hästarna Micke skulle rida idag till honom.
Itop hade varit lite trälig i höger sidan och gått och hållt emot lite så Micke fick jobba lite men han tyckte det hade blivit bra sen.
När vi var klara med hästarna lunch fodrde vi och sedan gjorde jag klar på lösdriften och åkte hem.
Har sovit och legat i sängen sedan jag kom hem typ. Har inte ätit något ännu men druckit proviva.. Hoppas jag mår bättre imorgon så jag kan rida..
Ska jobba i natt också så orkar definitivt inte må dåligt då men tänker åka dit och försöka. Blir det värre får jag väl åka hem då..

Inte så himla roligt och positivt inlägg idag men hatar att må dåligt.. Kan ju hoppas på det bättre imorgon :)


Moccasin idag..



Gästbloggare 1

Hej På Er, kul att få skriva på en en så stor blogg!
Känns som det finns så mycket att skriva men vet inte riktigt vart jag ska börja hihi.

Kan ju börja med att presenter mig kanske, mitt namn är Anna Corvera och är 24 år, kommer ifrån Norrköping men just nu kan ni hitta mig 1553 km därifrån



alltså i Nancy, Frankrike. Jag bor här tillsammans med min pojkvän och spenderar stor tid i stallet. Ska berätta lite mer sedan.


Jag började rida när jag var 11 år, mitt intresse för djur har alltid funnits. När jag var liten brukade jag spendera mina dagar på 4H gården som fanns i närheten av där vi bodde. Jag fick prova att rida där men när intresset växte tog mina föräldrar mig till Norrköpings Fältrittklubb och där stannade jag fram till sommaren 2010. Jag har aldrig ägt en ponny eller häst men jag har haft många skötarhästar. Det kanske är svårt att tro att man lär sig mycket på ridskola, men jag har verkligen haft den bästa tränaren och utvecklats och lärt mig mycket tillsammans med mina sköthästar. Jag har även fått möjligheten att få tävla, tror att jag tävla upp till L:A hoppning och dressyr med ridskolans ponnyn Safyra, sen när det blev dags att gå över till stor häst tävla jag Griga, dock var hon lite feg i hoppningen men vi lyckades iallafall knippa ett DM guld i hoppning och starta några L:A dressyr tillsammans.



Jag flyttade till Frankrike hösten 2010, min pojkvän fick ett jobb erbjudande. Jag bestämde mig för följa med, hade ingen förbindelse kvar i Norrköping förutom familj och vänner, hästar finns ju överallt! Efter 1 månad här började jag googla runt för att hitta ridskolor, vi åkte och tittade på olika ställen och jag provade på att rida med på lektionerna men det kändes inte riktigt rätt. Till slut hitta jag det perfekta stallet Ecurie du Sualcy. Det ligger Ca 25 min ifrån där vi bor, det kändes helt rätt så fort jag satte min fot där. Nu kanske ni undrar om jag pratar franska? Men det gör jag inte, min pojkvän pratar dock flyttande. Självklart finns det många hinder med kasta sig in i det ”franska hästlivet”, men vad gör man inte för hästar hehe. Jag börja med att rid med på lektionerna 2 ggr i veckan och lärde mig ganska snabbt bas orden, det brukade alltid finns någon som kunde lite engelska annars kunde jag alltid titta på de andra.  Hur som helst, efter ett tag kändes det inte som det räckte med att rida 2 ggr i veckan så vi prata med min tränare som hjälpte oss att hitta en foderhäst.



I december fick jag träffa min prinsessa, Keora. Keora är ett 13 årigt sto som har tävlat upp till 120cm. Hon var inte alls igång när jag skulle börja rida henne. Så jag fick ha henne på prov i några veckor, i början var hon helt omöjlig, den här hästen har i stort sett aldrig gått i form och bråkade med mig hela tiden. Jag trodde helt ärligt att jag skulle ge upp men så kom dagen vi skulle ha vår första hoppträning tillsammans.  Jag blev självklart förtrollad, hon har en sådan glädje till hindrerna och det är något jag aldrig känt tidigare. Han som äger Keora, äger hela stallet och har även egen uppfödning. Det har även gett mig möjlighet att hjälpa till med de andra hästarna i stallet, det är så lärorikt. Hästarna från hans uppfödning är super fina och i stort sett alla är riktiga hopptalanger. Jag vet att det finns en svensk tjej som tävlar internationellt vid namn Helen Gabrielsson som rider en häst från hans uppfödning, Nog om det, så förra året gjorde jag och Keora debut på de franska tävlingsbanorna. Ni kan ju tänka er hur nervös jag var mina första tävlingar, kan knappt franska och jag var så rädd att de skulle försöka prata med mig hahaha. Nu bryr jag mig inte lika mycket och de flesta vet att jag inte pratar särskilt mycket franska. Tävlingarna här i frankrike är väldigt lika svenska, det är väl små saker som skiljer de åt. Men i stort sett alla klasser får man hoppa omhoppning även om man gjort en rivning eller fått ett stopp, förutom i klassen Grand Prix. Jag och Keora startade upp till 1,15m med goda resultat. Vi har inte vunnit än men det satsar vi på denna säsongen. Det känns som vi båda vet vart vi har varandra och jag känner mig inte lika grön på tävlingarna. Mitt mål denna säsong är att starta och nolla i 1.20m. Oj vad mycket det blev, hoppas ni inte har hunnit tröttna.

 

Har ni några frågor eller vill veta mer om mig får ni gärna titta in på min blogg:

acorvera.spotlife.se

Tack tess för att jag fick chansen att gästblogga hos dig!

 

Merci, a bientot!


12 Februari 2012


Fick sov morgon imorse! Vet inte när det hände senast, så skönt! Vaknade dock av att jag hade väldigt ont i magen. Bet ihop och åkte vid kvart i 10 till Millenium stallet för att hoppa Spency för första gången efter vilan. Hon har inte varit igång så jätte länge så hoppade väldigt simpelt. Ett räcke snett igenom och en linje med räcke fyra galopp språng oxer ett galopp språng räcke. Ryttare och ägare nöjda.

När vi var klara åkte jag hem och la mig på soffan i hopp om att må lite bättre. Försökte även äta lite frukost/lunch. Hade bestämt date med Annsofie i stallet kl.4 så åkte till stallet tills dess.
Vi hade ju planerat att hpååa lite stuts och volt med hästarna. Jag försökte rida lite i början och även hoppa några gånger med gjorde så himla ont i magen så fick hoppa av och longera Itop istället. Tråkigt. Hade varit bra att köra lite till men så kan det vara ibland. Har halv ont i magen när jag går omkring men det funkar liksom men till häst gjorde det verkligen jätte ont.. Hoppas det är bättre imorgon så jag kan rida då annars får jag boka Micke på Itop för hon behöver gå..
Caroline hade jag ju med tänkt skutta lite med men fick bli tömkörning istället och Moccasin fick vila!
Det lilla jag kunde göra med Itop är jag iaf nöjd med hon kändes lugn och tillfreds! Caroline var lite pigg och springig till en början men jobbade på väldigt bra efter en stund.

Kvällen tänkte jag spendera i min soffa/säng och bli "frisk". I veckan väntar massor med jobb och massor med häst timmar. Har inte tid att må dåligt.
Kontoret är ju på tv nuikväll vid kl.8 känns ju som ett måste!

Det som var standard planen idag...

Caroline..

Coolingar..

Presentation mina hästar


Jag börjar med att berätta lite om min egna häst.

Mirca Itop F
är ett sto som är 9 år. Non Stop R - Irco Marco. Har varit min sedan februari 2010 så två år nu. Hon är uppfödd på Flemminge gård så har kännt henne sedan hon var liten fölunge men blev som sagt inte min försen hon var 7 år. Hon har en avkomma född -08 efter Ludwigs Champion. Hon har inte gjort så himla mycket tidigare. Var nyligen operarad i ett bakben när jag köpte henne (en av anledningarna till att hon blev min). Jag har ridit lite 130 på henne och tanken är väl att hon ska gå 140 i år. Hon är lite feg och fortfarande lite svag när hindrena blir större men vi jobbar på. Världens raraste och snällaste tjej.

 

Caroline är ett sto som är 6 år. Cardento - Goldlöwe.Ägd och uppfödd av Hans Gunnar Kjörsvik. Jag har haft Caroline i två år nu tror jag. Kom till mig som ny inriden 4 åring. Väldigt valpig. Gick 5 års final på breeders Flyinge i höstas. Börjar komma till sin rätt mer nu men fortfarande ojämn i språnget. Väldigt bra huvud på henne. Tror hon kommer börja hävda sig ordentligt om några år. Sikte mot Falsterbo 130 klasser i år och så ska hon säljas.

 

 

Moccasin är en valack på 4 år. Caressini L - Casir Ask. Ägd och uppfödd av Martina Jonsson. Har bara haft honom i en månad men tror så himla mycket på den här hästen! Red in honom som 3 åring och visade på 3 års test. Har sedan dess inte blivit riden alls så har ju precis börjat nu men åh vad fin han är. Har börjat vingla runt och hoppa uppsuttet och han är duktig. Tanken med honom är att han ska ridas och tävlas. Antagligen försöka kvala till Flyinge. Även säljas. Vi har inte riktigt bestämt ännu när dettsa ska ske. Jag hoppas väl på att det inte blir allt för tidigt då jag skulle vilja se mer av honom.

 

 

Det är dessa tre jag har hemma på heltid så nu vet nu lite vad jag har att jobba med.. De andra två som jag endast hoppar och tävlar är två ston som står hemma och rids av sina ägare.

Santá Monica 5 år e. Santa Cruz och Spency 5 år e. Spender S

 

 

Nu ska jag klä på mig stallkläderna och åka ut till stallet. Gymnastik hoppning på schemat idag berättar ikväll hur det gått!

/ Klara

 

 

 

 


En nervös början...


Hej alla läsare!

Det är jag som kommer att blogga lite här medans Tessan gör Thailand, förhoppningsvis varje dag.. Tessan har ju även förberett med alla dessa andra gästbloggare i tidsinställda inlägg men jag kommer väl mer blogga lite om min vardag med hästarna osv. Hoppas jag kan dela med mig av något ni vill läsa om.
Känner ju en form av prestations ångest när det är så många som läser. Tessan skirver ju själv väldigt bra så jag sa det att efter två veckor med mig kanske hon inte har några läsare kvar.. hihi..
Nevars jag ska försöka göra mitt bästa.. Och ni får även hjälpa mig med och skriva vad ni vill läsa om!

I alla fall... Vem är jag då?
Jag är en av Tessans vänner. Vi har kännt varandra sedan skoltiden.. Gymnasiet.. 2:an? eller 3:an.. Visste ju vem hon var innan eftersom vi båda haft häst och lite genensamma vänner genom åren men först då vi började umgås med varandra. Och vi har haft mycket roligt ihop. Tessan är Dansa med vapen haha kommer inte glömma det..

Klara Lindström är mitt namn.... Några av er kanske vet vem jag är om ni sett mig till häst osv, så jag hade en blogg för några år sedan jag försökte skriva ganska duktigt i.. Kände väl sedan att jag skrev för att jag "måste" och inte så mycket för att det var kul plus att man lämnar ut så himla mycket info om allt till alla vilket jag inte heller kände för just då så bloggen togs bort. Kan bli sugen ibland på att blogga mest för min egen skull men kan ju börja lite såhär som sagt i Tessans blogg, kanske blir jag mer sugen efteråt ;)

Jag har tre stycken hästar. Itop 9 år, Caroline 6 år och Moccasin 4 år. Tänkte göra en presentation sedan om varje häst. Kanske kan vara kul att läsa.
Jag är en aktiv tjej med mycket att göra om dagarna. Förutom "mina" hästar har jag i allafall två stycken till just nu som jag hoppar och tävlar med.
Mina hästar har jag uppstallade på Dressyrhoppet där jag även jobbar lite om dagarna. Förutom det jag gör där har jag en 85% natt tjänst på ett boende för utvecklingssörda i Norrköping. Ganska full speckade dagar med andra ord. Men jag trivs med att hålla igång så det är perfekt.

Jag bor i en lägenhet i centrala Norrköping med min hund Milo. En rottweiler hane på 8 månader.

Ja det var väl lite kort info om mig.
Hoppas ni vill fortsätta läsa om vad jag gör om dagarna och så. Här näst kommer väl som sagt ett presentations inlägg om hästarna och sedan typ "min dag".

Ha det gott så länge!

/ Klara


11 februari 2012

THAILAND HERE WE COME !

Just nu är vi förhoppningsvis påväg mot Arlanda, för att sedan flyga mot varma och underbara Thailand. Jag sitter antagligen och har jätteont i magen och är rent av riktigt spysjuk eftersom jag är livrädd för att flyga och totalt hatar det. Men det är värt all illamående..

Lite uppdatering blir det alltså under dessa två veckor! Ni kommer säkert få höra något från mig också under dessa veckor :) Hade superbra nu hemma i Sverige så syns vi den 26e!!



Cassiopeia

Tre år utan min soulmate .
Idag är det tre år sedan min bästa vän, självsfrände och livskamrat försvann hastigt ifrån mig. Min älskade Cassiopeia! Förstår inte själv hur jag klarat mig i tre år utan dig och hur fort tre år har gått.
Jag minns den 11 februari 2009 som att det var igår.
Kommer aldrig att finna någon som dig igen och jag hoppas att du har det bra.
Går inte en dag utan att jag tänker på dig - men det är också du som får mig att klara dagarna.
Du hade inte velat att jag skulle ge upp, du gör mig stark nog att fortsätta kämpa.
Att tänka på alla fina stunder du och jag hade får mig bara att le..
What doesn't kill you makes you stronger
Älskade Peis, du kommer alltid vara the one för mig!
11/6-2004 - 11/2-2009

10 februari 2012

Semester .

Imorgon åker vi och jag har fortfarande inte packat klart allting, bra jobbat osv. Denna dag har gått i ett och jag hade lovat mig själv hela veckan att jag skulle hinna upp till Peisans grav idag och tända ett ljus, men hann jag de? Nej och jag är så grymt besviken på mig själv!

Har sista tvätten i maskinen nu hur som helst så lär få sitta upp i typ 2 h till innan allt är färdigpackat..


Har även förberett lite tidsinställda inlägg. Imorgon hinner jag tyvärr inte skriva nått innan vi åker då jag måste åka till Gustav innan så blir ett tidsinställt imorgon. Sedan har jag även fixat alla gästbloggs-inlägg också! Det första dyker upp på måndag och sedan rullar det på.. Finns även en person som kommer skriva här lite varje dag, kan ni gissa vem det är? Hoppas ni ska få en härlig läsning :)


Gustav då? Han åker på måndag till Cornelia Rylén, eller hon hämtar honom på måndag då hon är i Borås och tävlar i helgen. Ni kommer att kunna följa Gurras träning i två veckor hos Cornelia på hennes blogg och den hittar du här. Hoppas Gurkisen sköter sig nu och att allt rullar på. 


Cornelia och Linda.. eller Rosa -ja har ingen aning ;)

Dagens stalldag

Fredag .

Har varit en riktig stalldag idag, bäst att passa på nu när jag ska vara helt utan häst och allt därtill i två veckor! Började med att åka ut till Gnista ponnyn, pussade på henne massor och skämde bort henne riktigt ordentligt med både morötter, äpplen och banangodisar. Vi pussades hela vägen bort till ridhuset sen också, hihi tror ponniehesten börjar tycka om mig och mina godisar ;)

Jobbade ett pass med fokus på lösgjordheten, skritt på volter, i sidvärtsrörelser, serpentinbågar exc. Hon kändes helt okej, men blev betydligt finare och mer lösgjord när jag kom igång i travarbetet! Jobbade bara med skritten och traven idag, hade lagt ut lite travbommar som hon fick rulla över. Kändes riktigt bra att avsluta med ett bra pass eftersom hon känts lite halvstel och dan på senaste tiden. Fina ponnypluttan vad jag tycker om henne ♥ Har stora planer för oss när jag kommer hem sen, men de första som händer är att jag vill att equiterapuet Linda ska kolla egenom henne så hon inte sitter fast någonstans. Man kan inte hoppa om man har ont! :)


Åkte sedan vidare till min älsklingsälskling, min nummer ett - Gustav! Fixade iordning alla stallsysslor innan jag hjälpte Frida med insläppet. Gick sedan ner och byggde fram lite hinderövningar i ridhuset medans hästarna mumsade i sig maten. Gustav var riktigt mysig idag han också! Kunde stå och göra iordning honom i boxen med öppen stalldörr och han stod blixt stilla i boxen och bara njöt och även han var galet pussugen! ♥ HUR ska jag klara mig i två veckor utan honom!?

Själva ridpasset gick asbra! Jobbade honom lång och låg under framridningen och bara lät honom rulla på i ett relativt friskt tempo. Lite sidvärtsrörelser, tempoväxlingar och övergångar. Red sedan över två upphöjda bommar med 21 m emellan där vi varierade galoppsprången från allt till 5 - 9 språng. Galet så lydig han blivit efter all dressyr! Hade även ett räcke snett egenom på medellinjen samt en trekombination med enbart räcken på andra långsidan, rullade på allt i en bana och det kändes så himlans bra! Just nu funkar ridningen så fantastisk och jag har så mycket energi, idéer och motivation så det är galet! :D Himla bra känsla de.


Liten filmsnutt från dagens hoppning på Gustav. Sista rundan! Dock fick jag "göra om-göra rätt" på sista galoppbommarna då jag inte kunde bestäma mig om jag skulle rida på 6 eller 7 språng så vart något mitt emellan. De ja måste träna på, att ha bestämt mig redan innan hur jag ska rida!




Åkte sedan hem och käkade lite mat tillsammans med mamma och pappa innan jag och mamma åkte tillbaka till stallet. Fixade iordning alla Gustavs saker så det är klart inför hans lilla flytt till Cornelia på måndag, samt kvällsfodrade hästarna i stallet.

Så blev en stalldag från 9.30 - 20.15 idag, skönt ;)

Semester!

För de första, åh vad glad jag blir av att så pass många ville gästblogga hos lilla mig! Kan säga att alla som skickat in kommer att få blogga, era inlägg är helt underbar och jag har fått några nya favoriter bland bloggvärlden! :) tack för att ni tog er tid att skriva!!


Just nu sitter jag och äter god mat och dricker vin tillsammans med några arbetskamrater. Har jobbat min sista dag idag - nu har jag semester :D hihi om två dagar åker jag till Thailand så firar lite nu, trots att jag inte alls har råd egentligen ;)


Lovar att blogga imorgonkväll när allt är fixat och klart! Vill bara avsluta med att tacka den uuurgulliga personalen på Vero Moda på stan som lät mig köpa den fina blusen idag som egentligen inte fick börja säljas förens på måndag! Det kallar ja god service!!! Tack gulliga flickor, ni gjorde min dag :)


Gästbloggning

Jag har funderat lite på hur jag ska kunna hålla bloggen "levande" under de två veckor jag är i Thailand. Kommer knappast kunna uppdatera er något speciellt därifrån och att sitta och göra 100 olika tidsinställda inlägg orkar jag inte, för jag har noll fantasi haha



Men kom då på att om det finns någon som vill gästblogga här så skulle ju de kunna funka?
Tänkte då såhär va.. Ni som vill gästblogga här skickar iväg ett mail till mig, med erat inlägg. Helt enkelt, de ni skulle skriva om ni gästbloggade här, samt någon bild eller så. Så fixar jag upp det som tidsinställda inlägg innan jag åker och så blir det liksom en liten överraskning vilka som blir gästbloggare. Vad tror ni om det?

Jag tänkte att jag väljer ut fyra eller sex stycken, om de nu är så många som skulle vilja haha. Så vill du gästblogga på tesskliintestam.blogg.se? Skicka då ett mail med ditt inlägg samt bild/-er till [email protected] senast torsdag kväll kl 22.00! :) Har mellan 600-800 läsare här omdagen (VILKA ÄR NI!? Gosh blev bra chockad när jag såg statistiken), så här har ni chans att synas nu om ni skulle vilja de! hihi



Sen kommer ju Gustav att flytta hemifrån under dessa två veckor och honom kommer ni att kunna följa hos en annan tjej, på en annan blogg. Vem eller vilken avslöjar jag på fredag! hihi bara för att jag är dryg och inte vill skriva de nu ;) busiga jag!


Hoppas på att någon nappar, annars får jag tvinga Frida att skriva något här någondag hihi, hon som inte redan ska göra så mycket åt mig menar jag..

7 februari 2012

Tisdag .

Just nu känns det som att jag lever de mest tidsanpassade och stressigaste liv någonsin. Allt måste hålla sin tidsplanering, annars spricker hela dagens planering! Och ja, så har det varit idag.

Började min morgon med att znoosa aldeles för många gånger vilket resulterade i att jag kom upp ur sängen 1½ timme senare än planerat, bra start? Kroppen sa ifrån imorse och huvudet höll på att sprängas av huvudvärken, men det är inget att skylla på. Självdiciplin Therese Klintestam, har du hört talas om det!? Skaplig skärpning framöver, riktigt förbannad på mig själv just nu.

Hur som helst så var jag hos Gustav klockan 8.10 istället för 7.00 som planerat.. Tror Gustav har haft fest hos sig inatt, har sagt åt honom att han bara få ha det på fredagkvällar, men jag tror han varit olydig. Det såg rent ut sagt ut som skit i boxen idag och jag fick ut hela tre kärror! Varenda liten bajshög var söndertrampad och allt hö var utspritt över hela boxen, såg ut som en mörk rutten gräsmatta ungefär. Roligare blev det inte när Gustav valde att välta omkull kärran med allt skit två gånger! (Ja, jag var dum och hade honom i boxen medans jag mockade, men han hade inte ätit upp sin frukost..) Just nu är Gustav i sin barnsligaste och trotsigaste period någonsin, i hanteringen.

Pga. att mockningen drog ut på tiden så hann jag inte rida utan fick istället borsta av skitgrisen och ha dåligt samvete. Åkte sedan i rallyfart och gick en 15 minuters promenad med Gnista, värt? Stackars flicka ♥ Var sedan på ett möte inne i stan vid 10.30, som även de drog ut på tiden.. Varför ska allting dra ut på tiden när man är stressad?! Var inte hemma igen förns 12.00 och mötet skulle hålla på max i 30 minuter, suck. Traskade ut i skogen med grabbarna grus, dvs Teddie och Freddie så de fick sin dagliga skogsrunda. Vanligtvis går pappa med hundarna mitt på dagen, men han var tvungen att hoppa in och jobba, bra typiskt så att säga.

Vid 14-tiden hämtade jag upp Amanda, åkte till Avantia och bytte ena paret av Eskadron bootsen då jag fick fel storlek i dom. Sedan vidare mot Linköping och Hööks för att lämna tillbaka de tre par bootsen som var löjligt för små! Passade på att luncha inne på Ikanohuset där jag och Amanda äntligen fick prata av oss all skit som hänt under de senaste månaderna, mycket trevligt! :)

Var hemma igen vid 16.45, åkte då direkt till Gustav igen som klantat sig lite i samband med dagens insläpp och fastnat i hagtråden. Men det var inget allvarligt, utan han har klarat sig mycket bra! Ibland kan även Gustav ha tur, han som annars får sår och skador för minsta lilla haha dock skulle jag hunnit tvätta här.. men de sprack!

Vid 18 åkte jag och mamma in till stan där hon släppte av mig hos Marcus och här sitter jag nu. Tänk vad jag stressat hela jävla dagen bara för att vara här till kl 18 för att umgås med min pojkvän, som jag ska umgås med varje dag i två veckor om 4 dagar.. Såhär i efterhand känner jag mig ganska patetisk! hahaha stackars mina älskade hästar

Hur som, vi ska laga lite mat och ha mystisdag idag så blir bara ett tidsinställt inlägg till ikväll sen hörs vi imorgon!


På promenad me hundarna! Busiga små odjur ;)

img_8359 (MMS)

På promenad me hundarna! Busiga små odjur ;)


6 februari 2012

Måndag, ny vecka .

Inte för att verka tjatig eller så, så tänkte jag bara tala om att det nu är fem dagar kvar innan vi åker till värmen! Åh det ska bli så himlans skönt och jag är just nu mer stressad än någonsin haha, men det löser sig.


Igår trimmade jag Gustav i ridhuset, jobbade med samma tänk som senaste träningen. Han var galet spänd och jobbig i början, men tre djupa andetag och så tog vi nya tag. I slutet kändes han kalasfin! Jag måste jobba mycket mer med traven, stärka den och bygga upp en bättre takt, just nu är det mest springigt. Tänkte lägga in lite olika travboms-serier för att se om de hjälper honom lite. Har ni några tips på hur man kan förbättra traven? :)

Galoppen var fantastisk! Rund och mjuk, samt en fin känsla i handen. Jobbade med att länga samt korta galoppen, red olika diagonaler och linjer där jag varierade galoppen. Lade in lite förvänd också, lite extra i högervarv för att stärka den galoppen. Superfin!


Idag jobbade jag honom i ridhuset igen. Dock hade jag två bommar på ena långsidan utlagda idag, simlpa bommar på marken med 20 m avstånd emellan varandra. Jobbade galoppen på honom, varierade med att rida på allt mellan 5-9 galoppsprång mellan bommarna och blev förvånad över hur mycket Gustav kan korta sig utan att spänna sig! Samt hur lydig han blivit med det här fram-och-tillbaka arbetet. Svarar fort på förhållningarna bakåt och reagerar snabbt på framåt, mycket possitivt! Han kändes riktigt fin idag så det var kul. Länge sedan han kändes såhär bra två dagar irad :)


Nu har jag slängt i en tvätt i maskinen och inväntar jobb. 16-20.00 står på schemat idag, sen fortsätta med tvätten ikväll. Ska slänga iväg ett par ridbyxor med posten också som jag bytt till en annan vara. Riktigt bra deal där tycker jag, längtar tills min produkt anländer :D hihi men nu, jobb alltså!



Gustavs skitiga box vs. Gustavs rena box..


Veckans fullspäckade planering..

Bloggtävling



Är med och tävlar hos Lamiamichelle.
Vill såklart ha det gråa, faaan så snygg Gurkan skulle vara i de hihi
Vill du också vara med? Klicka här!

Tävlingstankar



Okej, såg nu att de inte syns alls vad som står på bilden haha
Hur som helst så har jag inte planerat tävlingssäsongen mer än fram till i början på april, då jag vill se hur de första tävlingarna går och hur det känns.

Men såhär ser det ut alltså.
Inleder hos Linköping på deras lokala hoppning med båda hästarna, mjukstartar på 90 samt 100 cm för att checka av och börja med självförtroende. Inget konstigt om ni frågar mig.

Blir sedan två dressyrtävlingar med Gustav. Tror inte jag hinner rida ihop mig med Gnista så mycket att jag vill tävla dressyr såhär pass tidigt på henne - återstår att se. Gustav går iallafall LB1 samt LA1. Sedan blir det pay and ride hos VRF, här kunde ja inte bestäma mig om ja skulle rida LC1 / LB2 eller LB2 / LA3, han är allt annat än klar för LA3, men jag vill helst rida två klasser och känns dumt o pressa honom i nått som han inte är helt klar i.

Sen är det hoppning igen med båda, vill rida 100 samt 110 cm på båda då. 


Nu till det lila kruxet då..
Alla propositioner/anmälningar (förutom den i april) öppnar när jag är i Thailand! Och ni vet ju alla hur de är med dressyrtävlingar nuförtiden, det blir fullt efter typ 2 minuter efter öppnad anmälningsstart.. Känner att jag verkligen vill ut och tävla på just dessa tävlingar så funderar på att fjäska lite för min fina vän Frida ;) hihi och se om hon kan tänka sig att anmäla mig om hon får mina inloggningsuppgifter osv! Är galet tävlingssugen just nu! :)

Videoklipp

Jag hade också velat sitta på den snälla och välridna hästen..
Ungen är en galen (och sjukt duktig!) unge för sig..
WOW!

Slutshoppat

Lördag .

Åh, vad många gissningar det blev på min shopping! hihi och många av er som hade rätt dessutom :) Men nu ska det väl ändå vara slutshoppat... eller? Hur länge tror ni att jag håller mig ifrån shoppingen? ;)

Först med att gissa rätt var Natalie och Elin


John Whitaker hjälm, bruuuun såklart :D


Ett par vita och två par bruna konstläder boots ifrån Equi-Gurad. Tyvärr så var dom så fruktansvärt små att dom inte ens gick att knäppa!! :( Är ändå stl L i dom! Sjukt dåligt av Hööks att inte göra boots o XL, grymt besviken!


Två par svarta Eskadron boots med fårskinnsludd! Bästaste bootsen ♥


I övrigt så skrittade jag ut Gustav tidigt imorse en sväng, var så kallt så jag höll på att dö! Skulle ha ridit Gnista också, men jag höll verkligen på att frysa ihjäl så "stackarn" fick vila.. Sedan har jag jobbat 12-18.00, ätit god taccos med familjen och ska strax unna mig lite bär med grädde :) Hörs imorgon!

Shoppat

Jag som lovade mig själv att sluta..

Men jag har unnat mig lite saker nu, sista månaden jag kan unna mig saker innan det är dags att börja betala på två hästar. Så, jag kan tycka att jag var värd lite shopping, eller..? Jag har slagit på stoort denna gång och har ännu mer på igång, tråkigt att beställa saker som dröjer innan de kommer ;) hihi men så snyggt det blir!


Vad är det jag shoppat då? Någon som har någon/några gissningar?
Tänkte att eftersom jag inte hunnit fota sakerna än utan får göra det imorgon så kan vi ju ha en liten gissningslek på vad lilla Tess shoppat denna gång. Först med de rätta svaret/svaren får en läkning! :) hihi kuuuul! 


Kan vara ett av de snyggast AS-setten ever.. ellleeer? ;p





Ledtråd.. Tema brunt..?

3 februari 2012

Fredag .

Var i stallet 07.30 imorse, försöker vänja min lilla kropp vid att gå upp tidigt nu.. Skrittade ut en sväng på en mycket bråkig och fjompig Gustav *suck*. Jag hade tänkt en skön skrittur på långa tyglar och lite morgonmys medans solen steg sakta upp på himlen, men inten Gustav. Han flög i luften för minsta lilla idag, superspänd gick och blåste upp sig helt i onödan haha. Jäkla ponnyhäst, förstår inte att kylan kan påverka honom såhär mycket.! Så fort det är mer än -10 blir han skogstokig! Hur som, vi tog oss egenom en 30 minuters skrittpromenad, svinkallt om kinderna vill jag lova!

Fixade allt i stallet och var hemma 9.50 och unnade mig en god frukost med en kopp varm oboy med vispad grädde och LCHF mackor och ägg, muuums! Dock ska jag börja äta kolhydrater denna vecka, då jag inte vill få en magchock i Thailand hehe, bättre att förbereda kroppen på nudlar och ris redan nu ;) herregud, det är 8 dagar kvar innan vi åker, ÅTTA DAGAR!! Jag har resfeber och har idag åkt på världens dunderförkyldning också, tack för den! Tänkte åka ner till stan någon timme innan jobbet idag och försökte handla på mig allt som behövs inför resan då nästa vecka kommer bli galen som den är. Måste hitta en bikini samt köpa lite sololjor mm. Åtta dagar... iiih!!


Thailand 2010..

2 februari 2012

Torsdag .

Hektiskt dag, trots att jag varit ledig ifrån jobbet. Var i stallet vid 07.30 imorse, Gustav var lagom road att jag var där så tidigt och störde honom, men ville ha mockningen gjord innan hovslagaren kom. Hovslagaren dök upp vid 08.00 och Gurkan skötte sig ganska bra idag faktiskt! Han är ingen morgonhäst om vi säger så och kan ha ganska taskigt humör om han inte fått gått ut i hagen innan han gör något "krävande" haha tur att jag har en fantastisk hovslagare med en ängels tålamod.

Släppte sedan ut hästarna i vinterkylan som faktiskt kommit hit nu, hela minus 13 grader imorse! Riktigt så kallt behöver det faktiskt inte vara om jag får säga vad jag tycker.. Men hästarna såg till att ha riktigt roligt i hagen trots kylan, bockade och busade som riktiga vildhästar!

Vid 10.40 väntades de dressyrträning för min och Gustavs del, denna gång för Marie Carlgren, vår vanliga tränare. Gustav var helt fantastisk idag! Marie berömde för hur fint han har rundat sig och lagt på sig över hela kroppen och jag kan bara hålla med. Fordet han äter nu kombinerat med träningen har gjort underverk!! Hur som helst så jobbade vi ganska mycket med galoppen idag och vi pressade lite i den förvända galoppen men han bara imponerar just nu, älsklingen ♥ Ett helt underbart dressyrpass och det var riktigt tråkigt att ingen filmade idag!


Den här power´n hade Gustav idag och jag hade i princip samma leende..


Åkte sedan till Gnista och var där vid 13.30, mockade damens extremt lättmockade box för att få upp värmen litegrann. Sedan tog jag in damen för ett dressyrpass i ridhuset.

Hon kändes jättefin i skritt- och travarbetet idag. Jobbade med lite serpentinbågar, sidförflyttningar och övergångar och jag hade en fin känsla framåt och inte så mycket i handen. Riktigt fin emellanåt i traven! Galoppen dock ville hon inte alls idag, tjurade ihop riktigt ordentligt.. sto! haha fick iallafall loss henne i högergaloppen, så den var helt okej idag. Gjorde även lite förvänd högergalopp som gick bra! I vänster fick jag ge upp idag, både hon och jag var helt slut och jag vill inte bråka för mycket med henne. Men det är tydligt att vänstergaloppen är hennes absolut svagaste sak! Något vi har att jobba på helt enkelt :)

Stretchade henne efteråt och skämde bort henne med morötter. En månad kvar, sedan tar jag över henne på heltid! ♥


Finflickan fick vara fin i de neutroliumsblå Anna Scarpati settet idag :)


Har sedan jag kom hem, däckat i soffan (har blivit lite av en vana den senaste tiden), försökt hitta en snygg billig bikini på nätet helt utan resultat vilket innebär att jag inte har någon bikini till Thailand och vi åker om en vecka.. Skulle ha tvättat, men orken försvann! Nu ska jag flytta mig ner till sängen och däcka där istället :)

Kingsland Dressage

Har ni sett Kingslands nya kollektion för dressyryttare?
Supersnygg och jag längtar tills vi får se sakerna i butik för att känna och klämma lite hihi
Jag blev superkär i den bruna kavajen samt den enkla vita tävlingsskjortan!
Kolla in hela kollektionen i alla färgar här :) Vilken är din favorit?