30 januari 2012

Måndag .

Kom på att jag inte skrivit något om dagen, mer än lagt upp bilder så here we go! Hade fotodag tillsammans med Frida imorse, fantastiska hästar som gjorde sig så snygga på bild idag. Bilderna på Grodan har ni ju sett och jag älskar dom ♥ (och hästen!) Så bjuder därför på en bild på Kasper och Frida :)



Red lite lätt på Gustav bara, red mest för att få snygga bilder haha Men jag är nöjd, var lite slirigt så Gustav blev automatiskt lite spänd men som sagt, snygga bilder blev det ;) Min älskade prins, kan inte förklara i ord hur mycket denna lilla grå betyder för mig.. 


Åkte sedan till Gnista och trimmade i ridhuset, eller vi skrittade ut först. Hon kändes lite seg och stel idag men vi jobbade på! Sista 10 min var hon superfin :) Tror detta kommer bli så himla bra när jag få planera och rida henne hela veckorna!



Under kvällen har jag städat, tvättat och bakat LCHF-bröd! Nu ska ja hämta Marcus, på återseende :)


HAN ÄR MITT ALLT

Fotografering

Alá bildbomb från idag !
Fotograf: Frida Örnborg

Mitt älskade hjärtegull, de är galet vad jag älskar dig..

29 januari 2012

Söndag .

Bara lite sliten och bakis vaknade jag upp hemma hos Marcus imorse. Men fanns inget tid för att slappa och lata sig, blev hämtad av mamma 11.30 och åkte direkt till stallet. Mamma, min fina underbara och mest fantastiska mamma hade redan fixat stallsysslorna tidigare på morgonen, snacka om att hon är en ängel ♥

Det betydde att jag bara behövde rida Gustav idag, skönt. Gick ner i ridhuset och jobbade på lite samma saker som vi gjorde på senaste träningen. Se till att han inte skulle vara för böjd, ha ett bra stöd på yttertygeln och få honom att tänka framåt med ett stöd, kändes riktigt bra! Emellanåt kändes det galet bra till och med, bara jobba senhårt med detta nu så ska vi nog ta oss framåt i dressyren :)

I galopparbetet jobbade jag med lösgjordheten och avslappningen framför allt, sedan även förvänd galopp. Red förvänd både längs långsidorna, på diagonalerna och sedan som avslutning provade jag på serptentinbågarna igen. Jag älskar min dressyrkille! ♥ Jag vet att det är enormt mycket jobb kvar och det är allt annat än perfekt, men åh vad han har utvecklats!! Det är verkligen en helt annan häst än för ett år sedan och de glädjer mig så enormt. Vill bara ut och tävla nu!

En liten kortfilm från dagens galoppjobb samt avslutning på Gustav. Finaste killen!



Åkte sedan vidare till Gnista, fina flickan var på puss och myshumör idag! Jobbade henne i ridhuset, mestadels skrittarbete idag. Arbetade henne säkert i 35 minuter i bara skritt med att få henne lösgjord, tillfreds och med ett framåt tänk och hon var SÅ FIN! Tuggade på bettet, sökte sig nedåt och kändes verkligen tillfreds idag, så himla roligt :) Joggade henne med samma tänk som i skrittarbetet ca 10 minuter, sedan fick det räcka. 

Kände att jag ville rida ett possitivt pass idag och avsluta med en skön känsla, både för henne och mig så det fick helt enkelt räcka. Vill att hon ska vara såhär varje dag! I mars ska vi dressyrträna för första gången :)


Världens snyggaste Groda!


Väl hemma var vi strax efter kl 16, sedan dess har jag däckat i soffan. Skulle ha bakat, tvättat och fixat men idag unnar jag mig en eftermiddag och kväll i soffan - de är jag värd! Imorgon är jag ledig, var superlänge sedan jag var ledig en måndag så gissa om jag ska njuta!?

Ridsportsgalan 2012

Vilken fantastisk kväll!

Började med lite förfestande och fixande hemma hos Frida. Hon hjälpte mig med min frisyr som till en början blev superbra! (framåt natten vet jag inte om jag hade någon frisyr) Sedan åkte vi hela tjejgänget, Frida, Maria, Klara, Elin och Amanda mot Linköping. Amanda ställde bara upp som chaufför denna kväll och det tackar vi enormt mycket för! 

Blev lite mingel innan det blev dags för själva galan. Vi hade tyvärr köpt biljetter lite sent och blev placerade uppe på balkongen, lite av de sämsta platserna på hela galan men vi hade fasiken lika roligt ändå! Blev en supergod tre rättersmiddag med lite för mycket vin till, men man måste dricka för så mycket som man betalt för så att säga ;) Trevliga prisutdelningar var det också även om man inte kände igen mer än två namn kanske haha men stort Grattis till alla som fick pris och som var nominerade!

Magnus Bäcklund var en av de som uppträdde under kvällen och woow vad han fick igång alla! Galet kul, folk dansade på både bord och stolar, tror inget slår Östergötlands Ridsportsgala faktiskt.. 750 personer och ett sånt drag så hela lokalen skakar - tror knappast de var sådan känsla på den "stora Ridsportsgalan" eller Idrottsgalan för den delen ;) 

Strax efter 23 var själva galan slut och efterfesten fortsatte nere på Backstage fram till 02.00. Så mycket dans, skratt, knä- och fotvärk har jag nog aldrig varit med om! Och så många snygga välklädda ryttare har jag nog aldrig sett! Snacka om att denna gala borde vara killarnas drömfest! haha 

Tackar för en sjukt grym kväll, de var länge sen jag hade så roligt! De tråkiga är nu att det är ett helt år kvar innan nästa gala.. Men ja rekomenderar denna verkligen! 500 kr kostar det och du får en oförglömlig natt/kväll!!



Väntar på fler bilder ifrån Frida och Maria :)


Nu dansas de på borden också! Ja tror inge...

img_2748 (MMS)

Nu dansas de på borden också! Ja tror inget slår östergötlands ridsportsgala!!!!


Ridsportsgala!

Nu är de all in som gäller!
Klara är på som vanligt, nu håller vi tummarna på vår favorit Micke i "årets hoppryttare"!!! More to come


Ryttargala!

På ryttargalan o har sjukt kul! Mer kommer säkert under kvällen ;)


Tiina Becker

Varannan lördag så kommer Tiina Becker till oss på Fursta Gård och har träningar.
Tiina är dressyrtränare och håller i populära träningar där du verkligen får jobba!
Tiina kostar 575 kr (sam 50 kr i ridhusavgift om du ej löst ridhuskort hos oss), du rider då i ca 45 min.
Är du intresserad av att vara med!?
Kontakta då Maria Bågenholm
www.maaariiias.blogg.se eller 070-336 58 80

27 januari 2012

Fredag .

En dag kvar, sen helg, så galet skönt det ska bli!
Jobbar 16-20.00 idag, så har varit hos Gustav på förmiddagen och fixat stallsysslorna. Skrittade ut en sväng tillsammans med Frida och Kasper, Gustav var riktigt på hugget! Imorgon tänkte jag jobba honom lite i ridhuset :)

Ikväll ska jag först kvällsfodra hästarna efter jobbet sedan prova morgondagens outfit och försöka hitta någon snygg frisyr jag kan ha.


Imorgon då, vad är det som händer då? Jo det är nämligen årets Ryttargala i Östergötland! Jag ska gå tillsammans med "Falsterbobrudarna" och jag är galet taggad, ska bli superroligt faktiskt :) Är väl nästan 4 år sedan jag gick senast på galan hehe Lovar er såklart en bild på hur allt blir imorgon innan vi åker! Någon av er läsare som ska på galan? Ni kanske till och med är nominerade i någon kategori? :)


Freddie i sitt supersnygga fleecetäcke som mamma sytt (!!) av Gustavs trasiga täcke hihi så snyggt ju :)

Lyxtorsdag

Eftersom blogg.se appen suger och totalvägrade att ladda upp min inlägg igår så får jag skriva det här, nu istället.

Hade en riktigt lyxtorsdag igår och jag njöt till fullo!
Började med stallet och totohästarna, fick jobba i högt tempo denna dag då jag skulle vara hos frisören kl 14.00. Blev superduper nöjd, Elin är en rikigt stjärna, trivs toppen med nya färgen och formen på håret - tack så mycket Elin!!

Före. Livlöst tråkigt hår..


Efter. Fräscht och lite ljusare!



Var hemma lite snabbt och fikade tillsammans med mammsen och pappsen innan jag och mamma åkte vidare till Hageby Centrum. Fixade till naglarna och gjorde de lite extra glammiga inför lördagen! Riktigt snyggt :D




Var inte hemma förns strax efter 21, hade då hämtat Marcus och köpt lite nötter som jag lyxade med :) Aktiv dag med andra ord, somnade gott igårkväll hehe

24 januari 2012

Tisdag .

Underbara lediga tisdag! Tog en härlig sovmorgon till 9 innan det blev dags för stallet. Jag och Frida hade planerat lite markarbete och hoppning idag på våra kusar, så gick ner och plockade fram en liten lydnads- och gymnastikbana.


Allt är byggt på stora mittvolten kan man säga. Travbommar på ena sidan där hästarna lugnt skulle trava över, sedan mjukt rulla in i galopp och fortsätta mot bom-räcke-bom serien på andra sidan för att sedan göra en mjuk avsaktning till trav och rulla över bommarna igen osv. Hade även en tre-studs i mitten som vi kom på från båda håll.


Gustav kändes helt okej idag. Under framridningen försökte jag ha lite samma tänk som på dressyrträningen i söndags. Jobbade med övergångar, tempoväxlingar, volter, serpentinbågar och sidförflyttningar i alla gångarter, kändes ok. Ganska spänd och vill fortfarande springa och bita sig i bringan, något jag stör mig extremt på och har svårt att komma till ridning där.. Själva hoppningen och övningen som vi gjorde gick jättebra! Han kändes väldigt fin och inte alls speciellt stirrig på hindrerna, tog mina förhållningar och det blev inte så mycket slit och dra av det hela vilket kändes mycket bra! :) Avslutade med att ta bort studsen och göra en liten oxer och den tittade han lite på och blev lite spänd över, men jag är ändå nöjd med själva hoppningen idag!


Åkte inte ifrån Gustav förns klockan var 13.30 idag, galet seg jag måste ha varit! Hur som, åkte vidare till Gnista som inte var de minsta sugen på att komma in ifrån hagen idag haha tur att jag hade en morot med mig. Idag provade jag att longera fram Gnista med halsförlängaren/gummisnodden för att se om hon blev lite mjukare. Hon såg jätte avslappnad och mjuk ut när jag longerade, men lite tveksam om det fungerade som "metod" då hon inte va sådär jättemjuk i själva ridningen. Men betydligt bättre än senast! Tog mig tid och jobbade skritten ordentligt innan jag gick över till trav, samma sak i traven sen. Det kändes bra idag, jobbade väl inte med något speciellt mer än lösgjordheten- men jag är nöjd med dagens pass :) Får se vad vi ska hitta på, på torsdag!


Var inte hemma förns 16.15!! Duschade, käkade en frukt och åkte sedan direkt till Marcus. Han är dock iväg på träning nu så jag roar mig med att blogga samt kolla på Wipeout Vinter haha. Imorgon är det onsdag, dvs heldag på ICA och mamma har hand om Gustav :) Förresten, vad tyckte ni om gårddagens debatt på TV4 om ridsporten? Ni som såg den så att säga. Jag tyckte den var ganska kass, den enda vettiga var väl Fredricsson och Anrell sa faktiskt små bra saker - har han slagit i huvudet pojken!?

Läsarfrågor

elin  ([email protected]) om Ur min garderob - Schabrak:
Vart har du köpt equiline schabraken?, super snygga!!
Malin om 22 januari 2012:
Hur stor är Gnista egentligen? Hon ser så liten ut tkr jag :)
Sandra om Ny medlem i sattsningen:
Du skriver att du ska tävla henne men hon är väl bara en D-pommy?
Alida  ([email protected]) om Ny medlem i sattsningen:
Vad roligt! Hur har det löst sig med stallplats då? Ska du ha dem i 2 olika stall?
Johanna  ([email protected]) om 20 januari 2012:
Har du nåt tips på fina allroundschabrak + luva till min pålle..? Mörkbrunt sto :) Du får gärna lägga upp nån fin "outfit"!
Elin, om Ur min garderob - Schabrak:
Vart har du köpt equiline schabraken? Super snygga!!
- Tack. Alla mina Equiline schabrak har jag designat själv :) Har beställt via Sharpman i Mjölby.

Malin, om 22 januari 2012:
Hur stor är Gnista egentligen? Hon ser så liten ut tkr jag :)
- Gnista är hela 162 cm, stor tjej det där! thihi

Sandra, om Ny medlem i sattsningen:
Du skriver att du ska tävla henne men hon är väl bara en D-ponny?
- Nej, hon är storhäst :) 162 cm ungefär så blir inga problem att tävla henne- hoppas jag!

Alida, om Ny medlem i sattsningen:
Vad roligt! Hur har det löst sig med stallplats då? Ska du ha dem i 2 olika stall?
- Ja, det har löst sig med stallplats, tack och lov. Dom kommer stå i olika stall till en början, fram tills det blir en plats ledig på Fursta. Så förhoppningvis till sommaren/hösten står de i samma stall :) Hoppas på fortare såklart, men jag tror ja kommer fixa detta ändå :)

Johanna, om 20 januari 2012:
Har du nåt tips på fina allroundschabrak + luva till min pålle..? Mörkbrunt sto :) Du får gärna lägga upp nån fin "outfit"!
- Jag hade gärna gjort det om jag hade haft ett bra redigeringsprogram. Men om jag bara ska tipa som färger så har du ju den perfekta hästen! Mörkbruna hästar passar ju mer eller mindre i allt :) Brunt tycker jag är supersnyggt på alla hästar i alla kombinationer, svart med någon färgstark passpoal/kantband är också skitsnyggt! Grått, vinrött, marinblå och olivgrönt är också grymt snyggt på mörkbruna hästar :) Se upp att ha för ljusa färger bara, det kan jag tycka bli lite skrikigt :)



Jag körde nästan alltid på brunt eller marinblå när jag hade mörkbruna hästar. Ibland slog ja på stort och använde grått ;D

Gustav dressyrträning

22 januari , dagens ridpass Gustav .

Tränade för Linda Melin igår med Gustav, var ett år sedan jag red för Linda senast så det var kul! Dock är det en helt annorlunda ridning till skillnad när du rider för Marie, så det blev lite black out i mitt lilla huvud.

När jag blev lite virrig i skallen blev Gustav spänd, men denna spändhet fick vi jobba med under hela träningen. Jobbade ganska mycket på volt där jag skulle flytta undan bakdelen på öppna delen, utan att förböja honom. Mer ha honom rak och se till att få igång bakkärran ordentligt. Red även en hel del övergångar där vi var noggranna med att han skulle börja trava direkt fram till bettet ifrån skritten, inte bara trippa iväg. Samma sak från trav till skritt, att han direkt skulle skritta på framåt efter traven och inte trippa. 

Under galoppen fick jag rida med ungefär samma tänk, dvs få bakdelen lite utanför spåret, i öppna. Galoppen var helt okej, spänd men han spårade bättre idag! Linda hade lite samma känsla som jag, att han måste få lite större galopp då han gärna blir mer upp än fram.

En helt okej träning, jag är inte så nöjd med mig själv, men men. Blir fler gånger och nästa gång kanske Linda hoppar upp på Gurkan :)



Var snälla med kommentarerna är ni gulliga, jag är inte helt nöjd med mig själv och Gurkan va som sagt jättespänd..

Gnista hoppträning

22 januari , dagens ridpass Gnista .

Konstig rubrik, men visste inte vad jag skulle skriva. Hur som helst, igår hoppade jag alltså på Gnista! Andra gången jag hoppar henne och första gången jag hoppar henne lite mer ordentligt. Jag kan bara konstatera en sak, jag har galet mycket att lära!

Började att rida lite lösgörande på henne i form av övergångar, sidförflyttningar och tempoväxlingar. Hon kändes lite stel och motvillig men jag krävde inte så mycket av henne då jag ville ha henne possitiv innan hoppningen. Hoppade sedan fram på ett litet räcke med galoppbom framför för att få henne och bromsa upp lite. Gick jättebra, förutom att hon blev småtokig efteråt istället och jag blev för stum haha

Hoppade sedan oxer på långsidan och sedan räcke snett egenom några gånger, kändes bra. Gnista är ju mer eller mindre klar liksom, lite lydnad och lösgjordhet som ska dit bara - är mest jag som behöver träning. Är helt annorlunda ridning mot Gustav så gäller att ställa om lite. Men jag är nöjd, är ju inte så inridna på varann än :)



Konstruktiv kritik mottages..

23 januari 2012

Måndag .

Åh, nu har jag massor att uppdatera eftersom jag varken hann eller orkade igår. Så nu blir det en hel del inlägg alltså, ska skriva om hoppningen på Gnista, dressyrträningen på Gustav samt svara på lite frågor som dykt upp.

Men först och främst, dagen till ära så att säga. Gick upp skapligt idag, unnade mig sovmorgon till kl 9, sen kunde jag inte ligga kvar längre.. Åkte till stallet och fixade stallsysslorna innan jag tog in min finaste lilla Gustav! Pysslade om honom och gick sedan ner till ridhuset där jag longerade honom med halsförlängaren/gummisnodden så han fick jogga avslappnad och verkligen komma upp med ryggen och ner med nacken. Han såg fin ut, något trött och seg men definitivt avslappnad iallafall vilket var huvudsaken :) En liten filmsnutt får ni nedan!


Rekomenderar er att stänga av ljudet när ni tittar på filmen hihi



Resten av dagen spenderade jag med Marcus, eller ja från 12-15.00 för sedan var det dags för jobb. Fyra timmar på ICA idag, gick fort och det kändes ändå helt okej att jobba idag, trots trötthet. Mitt jobb vore ingenting utan mina härliga arbetskamrater, that's fore shore ;)

Nu ska jag alltså sätta mig och skriva lite inlägg, så förvänta er uppdatering!

Årets Hästblogg-gala



För andra året irad arrangerar "Equilina" Årets hästbloggs-gala!
Galet roligt initiativ tycker jag och jag har redan mailat med mina nomineringar!
Man kanske ska hoppas på att min lilla blogg är nominerad någonstans också? ;) haha
Kategorierna är:
* Årets Blogg
* Årets Bloggtävlingsarrangör
* Årets Nykomling
* Årets Tävlingsprestation
* Årets Försvinnande
* Årets Underskattade
* Årets Historia
Vill du läsa mer eller nominera själv? :) KLICKA HÄR!

22 januari 2012

Berättar mer om dagens hopp- samt dressyrträning på Gnista respektive Gustav.
Är helt slut efter denna dag så nu vill jag bara sova :)

 


Morgonhoppning

Har precis avslutat ett helt okej hoppass på Gnista! Märks att vi inte är helt inridna med varandra i hoppningen och jag har maaasssor att jobba med, med mig själv framför allt! Men Gnista är en stjärna :)

Påväg till Gurra nu, dressyrträning väntar :D


Favoriter från 2011

Underbara bildminnen från 2011 .
Vilken är din favorit? :)

Läsarfråga

Mathilda:
Hej, jag undrar vad ni har för stallsysslor som ingår i ert stall. Vad ingår i er inhyrning och vad ska ni göra för sysslor "era" dagar i stallet? Du är superduktig på att rida. Kram



Hej Mathilda!
Vi betalar kallhyra hos oss och i den summan ingår själva boxplatsen. Sen betalar vi för spån, ensilage och ridhus för sig. Korn och havre kan du köpa i stallet också, annan kraft får fixas på egen hand. Stallägaren är snäll och morgonfodrar vardagar om det inte är någon annan som absolut vill. Vi har ungefär två pass / häst / vecka i stallet. Så ungefär ett utsläpp eller insläpp samt en fodring i veckan. Ibland kan det bli lite mer.. Du har en lördagkvällsfodring var 13e vecka ungefär. 

Under morgonfodringarna så ger vi frukost till hästarna samt soppar stallgången om det är skitigt.
När vi har utsläpp så ska vi ta ut hästarna, soppa stallgångarna och ge hästarna haghö.
Vid insläpp tar vi in hästarna, ger hästarna deras insläppsfoder, soppar och är vi extra snälla mot kvällsfodraren så ställer vi fram dagens kvällsmat samt morgondagens morgonmat till hästarna, annars görs det vid kvällsfodringen. 
Och vid kvällsfodring ger vi hästarna mat, soppar om det behövs samt släcker osv. Så våra hästar får mat 4 gånger om dagen :)

Tycker allting fungerar superbra och alla är väldigt hjälpsamma! Hoppas du fick svar på din fråga och hoppas jag skrev allt rätt nu haha och tack så mycket för berömet! :)



Du kan läsa mer på våran hemsida. Kolla in alla snyggingar som står i stallet osv! :) KLICKA HÄR!

21 januari 2012

Lördag .

Uppe med tuppen imorse, skönt att komma upp på morgonen även fast det ibland är riktigt tungt, då de är bra mycket varmare och gosigare under täcket. Men det är bara att jag börjar vänja mig vid detta, snart har jag två hästar som måste hinnas med innan jobb osv!

Red ett pass i ridhuset på Gustav imorse, han kändes riktigt bra idag! Har lite svårt att hitta en bra kontakt till bettet och få ett stöd, samt då dehär att han viker in näsan lite och inte riktigt vill gå fram. Men överlag var det nog bästa passet den här veckan. 

Jobbade ordentligt med skritten först och främst, att han spårade och lyssnade på mina förhållningar. Övergångar till halter, lite sidvärtsrörelser och serpentinbågar. I traven jobbade jag precis på samma sätt, la in lite volter och öppna också, han går lite på dubbla spår i höger fortfarande men jag hade ändå ett mycket bättre stöd till handen. Under galopparbetet jobbade jag lite med att få honom i större galopp utan att han ska springa fortare, otroligt svårt! Men jag kämpar vidare hihi Jobbade även med den förvända galoppen, runt fyrkanten samt att jag provade på serpentiner idag också och jag säger bara wooow!! Snart kan min häst minsann gå LA programen helt utan problem :D Åh, ska bli så kul med dressyrträning imorgon, få lite ny inspiration och träningstips!


Typ såhär härligt var det att galoppjobba honom idag! ♥


Nu väntas det jobb, 12.00 - 18.30, superhärligt folk som jobbar i helgen så har en känsla av att timmarna kommer gå fort! Detta blir nu min trejde helg i rad, längtar lite att få en helt ledig helg nästa vecka :) Men nu alltså, jobbilijobb! Hörs kanske ikväll, puss på er.

Bloggtävling



Är med och tävlar om denna Jacka hos JFDressage i sammarbete med Emmishoppen.
Klicka här för att delta du också :)

20 januari 2012

Fredag .

Inte kan man tro att jag var ledig igår, är ju helt slut idag! Somnade till och med i soffan förut efter att jag hade ätit lunch, inte likt mig.

Var i stallet imorse, blev en ordentlig ompyssling av Gustav idag. Igen ridning alltså, dels för att jag hade (läs har) så fruktansvärt ont i ryggen idag att jag skulle kunna lägga mig ner på golvet och gråta. Och dels för att han ska orka två ordentliga pass i helgen. Men jag tror Gustav njöt ändå faktiskt, han såg ganska belåten ut att slippa ridningen :) Mitt hjärtegull

Snart vankas det jobb, 16.00 - 20.00 står det på schemat idag. Känns helt okej, skönt med ett kortpass såhär på fredagen. Och med tanke på att jag ska jobba hela helgen sen så känns det extra skönt! Har inget roligt med att komma idag haha, vad vill ni läsa om? :)



Gustavs olycka

Jag fick en kommentar ifrån Ellen som skrev såhär:
Hej. Jag är en ganska ny läsare här på bloggen men har fastnat på en gång och älskar verkligen hela alltet! Men jag förstår inte riktigt om det har hänt någon olycka med dig och Gustav eller? Verkar som ni har någon rehab tid nu jämfört med om man tittar bak i bloggen men hittar ingenting...


Tänkte därför berätta för er om olyckan, ifall det är flera som undrar vad som egentligen hänt.


Det började den 16 oktober 2011 då jag och Gustav skulle göra våran sista hopptävling för året. Vi åkte till Smedby Gård på deras Pay & Jump, jag skulle hoppa derbyklassen där för jag var nyfiken på hur Gustav hoppade på terränghinder. Jag valde att rida en förklass som gick superbra! Men i sjävla derbyklassen hann vi bara komma till hinder tre, där blev det ett otroligt stort missförstånd mellan mig och Gustav. Han gick inte riktigt fram för skänkeln innan hindret och jag red otroligt dåligt vilket resulterade i att Gustav hoppade av på hindret aldeles för tidigt och det slutade med att Gustav fastande i bakbommen på hindret och gjorde en kullerbytta över hindret.

Han skrapade upp halva ansiktet och båda frambenen, jag klarade mig lindrigt undan. Gustav blev öm och lite halt efter detta, men repade sig väldigt fort. Vi båda klarade oss väldigt bra med tanke på vad som hänt, tyvärr var nästa olycka framme ganska snart därefter..

Den 1 november 2011 red jag ut tillsammans med en stallkamrat. Vi valde att galoppera på en mysig liten raksträcka, Gustav kändes otroligt taggad med fin, tyvärr var det halt och lerigt, något vi märkte försent. Gustav bara slant, vi gick omkull och Gustav hamnade nog i chocktillstånd, så istället för att stanna kvar hos mig sprang han raka vägen hem. Tyvärr valde han fel väg och sprang ut på en asfaltsväg där han kom i sådan fart att han slant omkull, igen. Denna gång blev skadan bra mycket större..

 

Han hade skurit upp en stor repa vid höger armbåge, hade skrapsår på hela höger fram samt höger bak. Han lyckades även skrapa upp de gamla såren från oktoberskadan på framknäna och i ansiktet.

Veterinär tillkallades och han syddes på två ställen. Denna konvalicent kändes otroligt lång.. Gustav blev ordentligt halt, hade svårt att röra på sig, han hade även svårt att lägga sig ner för att sedan komma upp igen. Han gick i sjukhage i två veckor, 20 minuters promenader varje dag, sedan var han genast mycket bättre. Veterinären kom ut igen för att ta bort stygnen och friskförklarade Gustav!

Men dagen efter hade såret gått upp igen och vi fick börja om, ytterligare en gång. Sjukhage ytterligare 1½ vecka, små promenader och lite tömkörning i skritt och trav max 10 minuter.


Den 26e november 2011 blev han friskförklarad på nytt! Igångsättningen har varit seg och långsam då han tappat extremt mycket och vi fick mer eller mindre börja om på nytt. Han visar lite hopprädsla med tanke på att allt började med en olycka i samband med hinder..


MEN nu är vi äntligen på rätt spår igen och med massvis med träning och hjälp kommer vi nog tillbaka där vi var september 2011 :)

Ny medlem i sattsningen

Ja, då var det dags att gå ut med de som jag längtat så länge efter!
Från och med 1 mars får jag en ny träningskamrat och en ny medlem i min sattsning till ridsporten.

Och ja, ni behöver väl inte gissa speciellt många gånger för att förstå vem den nya medlemen är? ;D



Det är nu klart att jag tar över GNISTA från och med 1 mars och blir alltså fodervärd till ett underbart litet sto! Jag kommer att ha Gnista under en ettårs-period där målet är att få upp henne i klasserna igen medans Melinda är ute och utforskar världen. Troligtvis kommer Gnista att vara till salu om ett år, om inte Melinda hittar tillbaka till ridningen, så man skulle kunna säga att jag har henne till försäljning så småningom.

Jag är så himla lycklig så det finns inte. Jag är dessutom otroligt tacksam att jag får förtroendet att ta hand om denna fina tjej - tack Melinda!! Jag tror att detta kommer bli ett galet år, jag har snart två fantastiska hästar att träna och tävla. Förhoppningsvis får allt bara flyta på utan skador och andra tråkigheter och jag har så himla mycket att lära på Gnista och jag tror hon kommer hjälpa mig så mycket i ridningen.



Varför har jag inte gått ut med detta tidigare då är det säkert flera som undrar.
Detta har varit bestämt i snart en månad. Men innan vi valde att gå ut med de helt och hållet så är det så mycket som ska klaras av innan. Jag har varit tvungen att hitta en stallplats då det förtillfället är fullt på Furstad Gård och jag kan inte sitta och pendla till Grimstad. Jag har varit tvungen att se till så jag får lite fler timmar på jobbet och sett över min ekonomi så detta ska fungera. De enda som återstår nu är en besiktning av Gnista, men den är jag inte speciellt orolig för :) Så nu vet ni varför jag inte sagt något tidigare! För nu är i princip allt klart!!!

Jag har nu alltså köpt min sista fina schabrak på väldigt länge, jag har gett upp det här med att flytta hemifrån iår osv. Jag har gett upp mycket för att jag ska kunna ta Gnista. Men jag tror inte jag kommer ångra mig en sekund - jag är så ofattbart taggad och glad!!


Vilka mål jag och Melinda har med Gnista tänker jag dock vänta lite med att gå ut med. Jag har bara hoppat Gnista en gång så vi får se efter första ordentliga träningen om våra mål kan fungera. Åh, nämde jag att jag var glad?! :D


19 januari 2012

Torsdag .

Att vakna upp och veta att man är ledig, att man inte behöver skynda med någonting för att hinna till jobbet - det är världens underbaraste känsla. Trots att klockan ringde 07.00 imorse, kunde jag med ett leende hoppa upp ur sängen!

Idag hade jag utsläpp på Fursta, så himla mysigt att komma till stallet och välkomnas av hästarnas gnäggande. Alla var sugna på att gå ut imorse, superskönt att hästarna skötte sig och tog det försiktigt ut till hagarna med tanke på att det var isgata idag. Gick snabbt och smidigt att släppa ut imorse, underbart att alla våra hästar går att ta två och två ut till hagen!

Byggde upp en liten lydnadsövning idag till Gustav. Var osäker på hur han skulle ta sig an den med tanke på hur osäker han kändes senast jag hoppade. Men Gustav var taggad idag! Han var dock jättesvår och jobbig att rida fram, galet spänd och så fort jag tog en förhållning vek han bara in näsan och bet sig själv i bogen.. Tröck jag på honom i de läget gjorde han luftsprång! Riktigt svår idag med andra ord, fick ingen ärlig bjudning fram till bettet, vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta, så det blir bra med en dressyrträning i helgen så vi får lite hjälp :)


Dagens övning: Ett lite upphöjt räcke (låg i slutet på ca 110cm) med galoppbom framför och bakom på 3m. Hade sedan 21m fram till antingen ett räcke (låg på ca 90cm) eller till upphöjda travbommar med ganska kort avstånd (ca 1m mellan varje bom). Kom på detta från både håll och i olika anridningar.

Åh va han gjorde travbommarna bra idag! Idag tog han sig tid, arbetade över varenda bom istället för att rusa över, så duktig. Hoppade riktigt stort och luftigt över de lite högre räcket, tror just den övningen är super för honom. Dels får han lite hjälp med avståndet och dels kan han inte bara springa på.

Lade ihop allting till en bana i slutet där jag började på travbommarna i höger varv fortsatte rakt fram, fattade galopp och red an räcket med bommarna, bytte varv och red sedan tvärtom. Dvs, räcket först, en mjuk avsaktning till trav och över bommarna, ny galoppfattning och snett egenom över enkelräcket och sedan 5 avslappnade språng till räcket med bommar. Han var verkligen kalas under själva hoppningen! Tvekade inte en enda gång och kändes inte de minsta osäker, trots att hindrerna var bra mycket större än senast :) SÅ SKÖNT! Blir mer av dessa övningar.



När jag var klar med alla mina sysslor på Fursta hade klockan blivit 12.30, då styrde jag vidare mot Gnista på Grimstad. Red ett pass i ridhuset där planen var att ha fokus på galopparbetet idag. Men fick snabbt planera om, då Gnista kändes otroligt stel och ovillig idag. Antagligen har hon lite träningsverk då hon blev hårt riden igår också. Så fokuserade istället på skrittarbetet där jag ville ha henne i en låg form, avslappnad där jag kunde lätta tygeln och hon skulle ligga kvar i den formen. Fick verkligen kämpa idag! Efter 40 min skrittarbete tog vi lite travjobb med sidförflyttningar och övergångar med fortsatt fokus på avslappningen. Nja, Gnista var väldigt svår idag och det ska bli skönt att komma igång ordentligt snart där jag kan fokusera på hela träningsuppläggningen på Gnista och planera träningen dag för dag..

Avslutade dagen hos Gnista med stretching och massage, samt lite morötter - fina flickan!




Kom hem strax efter 16, då var det bara att duscha, äta lite för att sedan åka till Marcus. Och här är jag nu, framför hans dator ;) hihi nörd?? Marcus är iväg och spelar handbollsmatch och jag är elak flickvän idag, orkade inte följa med. Men jag håller såklart tummarna och hoppas på vinst för Hultics del! Ska förbereda lite inlägg som kommer upp under kvällen, för jag ska minsann umgås med Marcus när han kommer hem sen - inte sitta framför datorn :) Puss på er!

Bloggtävling

Hos Sara tillsammans med Cheval Ridsport .

18 januari 2011

Onsdag .

När detta inlägg publiceras så sitter jag förhoppningvis på jobbet. Precis som alla andra onsdagar så vankas det heldagsjobb på ICA Spiralen, kvällsansvar och stägning.. 22.15 får jag lämna jobbet och se fram emot en ledig torsdag! Som vanligt är min älsklade mammi hästvakt på onsdagar ♥


Förinställde även ett nytt litet diskutionsinlägg. Ska bli spännande att höra era åsikter om det, då jag tycker hästfolk är otroligt instängda i deras egna tycke. Man kan prata mycket gott om hästfolk, men man kan också prata väldigt mycket negativt om hästfolk, tyvärr. 


Hur som helst. Tänkte jag skulle försöka slänga upp en "veckans planering" för denna vecka också, kalas såhär i mitten på veckan. Men det är trots allt för min egna skull, för att jag ska se hur hästarna jobbas under veckans gång. Men de får nog bli när jag kommer hem ikväll, om jag orkar.. Nu har ni iallafall fått en liten uppdatering! :)


Jobbtaggad så att säga..

Dra alla över en gräns

Härom dagen blev jag väldigt ställd när en av våra storbloggare skrivit detta i ett inlägg "Att desto rikare man är desto otrevligare kan man vara mot folk i sin omgivning och komma undan med det". Det första jag tänkte på, var vad hon grundade detta på? 

Gick sedan in och läste på en av mina favoritbloggar där en av tjejerna där gett lite som ett "svar på tal" till detta och jag kan bara hålla med denna tjej fullt ut!

Några av sakerna som är viktiga att ta upp i detta sammanhang är först och främst att inte dra alla över en kam. Du kan inte veta hur en person är förns du först fått en riktig uppfattning om människan och börjat lära känna personen. Att säga att en person är otrevlig bara för att den har pengar är för mig ren avundsjuka.


Men, vad är det som säger att denna person är rik, har det gott ställt och får allt den pekar på? Jag skulle gissa på att flera av mina läsare tror att jag är rik och har det gott ställt, samt får allt jag pekar på. Varför? För att jag har en fin häst, märkesutrustning och är inte den som smyger undan så fort jag köpt något nytt, utan jag går ut med det i bloggen.

En sak folk inte riktigt vet då, är att jag jobbar och sliter stenhårt för att få min ekonomi att gå runt! Jag har ett jobb där jag jobbar upp till 30 timmar i veckan  och tro mig, jag önskar att jag fick jobba mer. Varenda liten krona jag tjänar går mer eller mindre direkt till hästen. De kronor som blir kvar läggs sedan på övriga fakturor, så som telefonräkning, fackavgift, bensin till bilen osv. Om jag skulle ha turen att få ytterligare några kronor över efter detta läggs de direkt på ett sparkonto och när de sparkontot är okej, då kan jag unna mig ett nytt schabrak.

Det ligger så hårt arbete och slit bakom min dyra märketsutrustning, häst och stallplats som jag tror folk glömmer bort. Jag har turen att ha fantastiska som ställer upp så fort de krisar och stöttar mig i min ridning till 110 %, alla har inte den turen. 


Vad är det som säger att de så kallade fattiga människorna är trevligare än de rika?


Jag vet då iallafall relativt många personer med lite sämre ekonomi som har en tråkig attityd och inställning och som är fruktansvärt otrevliga och kommer undan med det. Medans jag också vet flera som har de riktigt bra ställt som är ambitiösa, trevliga och engagerade i andras framgång. 

Jag tycker, personligen, att det är bättre att försöka få kläm på den människa du irriterar dig på, lär känna den och istället få en inblick i hur den kämpar för sin sak. Att dra alla över en gräns tycker jag är de värsta du kan göra. De är precis samma sak som när vissa hästmänniskor säger att alla ston är dumma i huvudet.. För mig är det sjukt irriterande, jag har då aldrig haft ett sto som är dum i huvudet tex. 


Var inte så instängd i dina tankar och dra inte alla över en gräns - jag tror vi alla som håller på med denna sport kämpar hårt på ett eller annat sätt!



17 januari 2012

Tack för era fina kommentarer!
Jag vill dock inte bli för partisk, utan jag uppmanar bara alla att acceptera varandras idrott, eller så kallad hobby utan att klanka ner med otrevliga och onödiga kommentarer. Jag kan diskutera ämnet Ridsport hur länge som helst, men just nu tycker jag bara vi njuter av gårddagens pris och låter folk smälta detta.


Min dag har varit ovanligt bra, faktiskt. Jobbade 8.00 - 14.00 och åkte sedan direkt till Grimstad för att rida Gnista. Hon gick bättre än vad jag väntat mig med tanke på att hon inte gått speciellt hårt sedan sist jag red. Melinda var med idag också, roligt tycker jag att hon får se att hennes häst faktiskt kan! Jag fick dessutom premiärhoppa Gnista idag hihi det var riktigt, riktigt roligt :) Hon är en fantastisk liten hoppmaskin den där ♥

Åkte sedan direkt till min Silverprins, fjäskade lite för honom med några bananer så han skulle vara glad på mig inför dagens ridpass. Vilken förvänd galopp Gustav gjorde idag, jag blev riktigt imponerad själv faktiskt! Första och största delen av ridpasset var han bara högrest, spänd och jag fick ingen som helst kontakt eller ärlig bjudning fram till bettet. Men den förvända galoppen var helt kalas idag, han gjorde hela varv runt fyrkanten utan avbrott - dessutom klarade vi av att göra tre serpentinbågar i förvänd också, utan att de såg hemskt ut!! Jag är så himla stolt och lycklig över min fina kille. Jag ser så mycket kapacitet i denna lilla grabb, bara han släpper sina spänningar och slutar se spöken var och vartredje meter som kommer han bli kalas. Jag ser fram emot detta tävlings- och träningsår :)




Sitter nu och halvsover i soffan, borde verkligen sova. Har hållt igång i stallet från 14.30 - 20.00! Funderar dock på att skriva ett till åsikts-/debattinlägg. Vad tror ni om det? Gillar ni sådana inlägg eller räcker det med dessa vardagliga inlägg? Jag älskar att skriva så har inget problem att dra igång en diskution ;) Säg bara vad vi ska diskutera hihi På torsdag har jag en stor nyhet att berätta! :)

Acceptera Sporten

Jag vill börja med att säga att alla som var framröstade i årets jerringpris var alla värdiga vinnare, tack vare deras prestationer.

Någonting som jag förundras och irriteras över är hur människor, som inte är insatta i ridsporten, väljer att agera när tex Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriser 2011 igår. 

Istället för att glädjas åt en annan idrottare så väljer folk att skriva & säga saker som "Ridsport är ingen sport, de är en hobby", "Hellner var mer värd priset, jävla RGB", "Det var ju hästen som borde fått priset" osv. Statusuppdateringarna på facebook igårkväll var både barnsliga, patetiska, själviska och fullkomligt idiotiska.

Istället för att gå in och skriva "Grattis RBG, men jag höll på Hellner" så måste man trycka ner ridsporten rakt ner i botten på dagisnivå och skriva att hästen passar bäst på mackan. Kom igen, väx upp!

Vad folk som inte är insatta i ridsporten förstår är hur svårt det är att hitta den där hästen som har allt de där som krävs, viljan, kapaciteten, styrkan och modet för att klara dessa klasser - det står inte en Ninja La Silla i varje stall.
Att sen förstå hur svårt det är att ta sig upp i 1,60 klasser, rida internationellt, ta sig till EM och sedan rida dessa klasser felfritt, det kräver mer än folk tror. Och man måste inse att det inte heller bara är Ninja som tagit Rolf-Göran dit han är idag. De är hans skicklighet att ta upp flera hästar på samma nivå, så de är faktiskt fler än Ninja som är delaktiga i detta pris.


Att ta ett EM-guld, ligga 1a på världsrankningen och att vinna flera olika internationella klasser är så betydligt mycket svårare än vad en vanlig Svensk kan förstå.

Om det nu hade varit sådär enkelt som alla säger, hur kommer det sig då att inte fler ligger i världstoppen, rider 1,60 klasser, vinner var och varannan start och står med i tidningarna? Framför allt, om det är så enkelt - varför är inte jag där?

Att ridning kan se enkelt ut, de vet de flesta. Men hur många är det som vågar sig på det? Att sitta på ett stort djur som i grunden är ett flyktdjur och väger 600 kg och sen få den att lyssna på dig, få den att lita på dig - att göra saker som kanske inte i grunden är speciellt normalt. Att få detta djur att sammarbeta och följa dina instruktioner, hur många orkar detta och framför allt - hur många vågar?

Rolf-Göran hade kanske inte tagit detta EM-guld, eller legat på världsrankningen utan Ninja, Ninja hade kanske inte fixat detta utan Rolf-Göran.. I ridsport måste du vara två, två stycken individer som funkar ihop, som kan samarbeta, lita på varandra och vara ett riktigt teamwork. Hästen klarar inte av att hoppa 1,60 banor felfritt utan sin ryttare - Ryttaren klarar inte av att hoppa 1,60 banor felfritt utan sin häst.

Det funkar inte heller att sätta upp en duktig ryttare på en oduglig häst, eller en oduglig ryttare på en fantastisk häst. Det kan funka för en kort stund, men inte på EM nivå. I fotboll däremot kan du sätta in en oduglig spelare tillsammans med fem andra stjärnor - varför? De fem stjärnorna på plan backar upp den odugliga som i bakgrunden knappt syns, men de går. De funkar inte i ridsport!

Att sen vräka ur sig att "Hur långt och högt hade RGB kunnat hoppa utan sin häst?" och tro att det var smart sagt är skrattretande! Då frågar jag tillbaka, till er fotboll- och hockeyfans. Hur hårt hade Sedin kunnat skjuta pucken in i mål utan sin klubba? Hur hade Zlatan kunnat bli en sån bolltrollare och fantastisk fotbollsspelare utan sin fotboll och sina lagkamrater? Det är nämligen precis samma sak.

Jag tycker att det är otroligt stort att Rolf- Göran och Ninja har kommit så långt som de gjort och att Rolf-Göran igår vann Jerringpriset. Jag är stolt att hålla på med sporten Ridsport och jag är otroligt tacksam för att Ridsporten får visa hur stor den är och att vi faktiskt har på en Idrottsgala att göra! Och jag hade då aldrig gått in på facebook och klankat ner på någon annan människa eller sport bara för att min favorit inte vann..

På samma sätt som alla dessa fotbolls-spelare och fotbollsfan inte förstår hur stora prestationer Rolf-Göran gjort inom ridsporten, kan vi inom ridsport kanske inte riktigt förstå Sveriges landslags prestationer i fotboll. Vi kanske inte förstår varandras sporter och hur tufft de är i våra respektive sporter, men bara för de behöver vi inte slänga ur oss en massa skit. Ridsport är en sport - du må inte gilla de, men jag gillar inte skidåkning eller hockey - men tro fan på att det är en sport iallafall!

Lär er att acceptera varandra och deras sporter och för i helvete - Lär er glädjas åt andra!



Stort Grattis till Rolf-Göran Bengtsson till Jerringpriset 2011 !


Jerringpriset ska till RGB!



Ni som inte ringer och röstar minst en gång, ni kan inte kalla er hästfolk eller ridsportsmänniskor..

099 206 03
RING FÖR TUSAN!
JERRINGPRISET SKA TILL ROLF GÖRAN BENGTSSON!

16 januari 2012

Måndag .

Stressad som bara den och ändå väljer jag att öppna min lilla laptop och skriva ett inlägg, korkat? Javisst! Har precis duschat, måste nu skynda mig med att ta på mig kläder, borsta håret, slänga i sig lite keso innan det är dags för jobb. Måste åka härifrån 15.35 för att hinna in i tid! Jobbar 16-20.00, skön tid faktiskt.

När jag kommer hem uppdaterar jag er med veckans planering för Gustav, kanske Gnista också samt ett litet åsiktsinlägg :) Men nu, skynda Tess!!


Söt Gurka!

15 januari 2012

Söndag .

Började min söndag med en fantastisk god frukost medans solen tittade in genom fönstret, mys. Dock känns det just nu som att jag inte kommer klara LCHF dieten speciellt länge till, jag är trött på keso, ägg osv.. Får se hur länge jag pallar, men just nu är jag extremt sugen på tex färsk pasta!


Turkisk yohgurt med en klick honung, några hallon och kiwibitar samt musli iform av russin, solroskärnor, boveteflingor, pumpakärnor, rostade hasselnötter och aprikoser. Ett kokt ägg till de samt en kopp citronte. 


Tog stallet tillsammans med mamma efter frukosten, blev perfekt då jag träffade in precis när Issa och Malin skulle skritta ut med deras hästar, så jag och Gustav hakade på. Gustav skötte sig exemplariskt idag måste jag säga, han blir allt tryggare att skritta ut på nu. Något litet bocksprång bara annars superlugnt, himla skönt! Medans jag red ut var mamma världens gulligaste och fixade stallsysslorna ♥


Har precis kommit hem, värmt mig med en kopp kaffe. Ska snart hoppa in i duschen och få i mig lite lunch för att sedan åka och jobba 16.00 - 20.15. Stänger idag och har en känsla av att de kommer vara väldigt lugnt i butiken ikväll! När jag slutat tänkte jag tillbringa lite tid med Marcus framför TVn och handboll :) Hörs imorgon helt enkelt!

Stall Fursta

Fotade stallet som sagt igår, bilderna blev ganska kassa och jag glömde fota lilla stallet samt hagarna och de. Men jag orkar inte fixa nya bilder så ni får dessa sålänge! :)

Kanske skulle fotat när vi haft städdag istället haha 


Stallet in till vänster från ingången - Gurras box längst in till höger


Stallet in från höger från ingången


Gustavs box


Spolspiltan som är snett framifrån Gustavs box


Ingången .. Inte så städat hihi ooups !


Informationstavalan rakt fram, sen trappan upp till vänster till sadelkammare samt loft




Sadelkammare, Fridas populära kiosk i mitten samt dörren upp till tredje vången till höger


Fridas populära kiosk haha



Höskulle/loft/foderrum

Videoklipp

Från markarbetet/hoppningen 14 januari 2012.



14 januari 2012

Lördag .

Storstädade mitt rum idag, visste inte att det var så skitigt som det tydligen var.. Men nu är det kliniskt rent och det enda jag önskar mig nu är en ny garderob (gärna med kläder hängandes i vid köp).


Nystädat och fint! Tänk om man kunde få vita väggar också... Pappa!?


Efter min städning blev det stallet, fixade stallsysslorna i sin vanliga ordning och tog bilder på stallet så ni ska få se hur det ser ut! Glömde dock fota lilla stallet.. Hur som, Frida, Malin och jag gick ner till ridhuset och byggde upp en form av lydnads-hoppnings-bana, typ. En studsserie, sedan en S-båge och en linje med böj.

Gustav kändes väldigt fräsh och fin under framridningen! Något spänd, men det kändes ändå en otrolig skillnad sedan jag red senast. Var noga med övergångarna och att jag skulle få honom så avslappnad som möjligt innan jag började med hoppningen. Började med att jobba honom i trav över travbommar, där fokusen låg på att han inte skulle attackera bommarna utan bara jobba över dom som ingenting, så duktig! Hoppade sedan fram på ett litet räcke med travbom framför, travhoppningen är extremt nyttig för Gustav. Där hinner han inte sticka iväg och panikhoppa, utan får ta allt lugnt och tänka till. 

När vi övergick till studsen blev han ganska spänd, skulle behöva hoppa studs oftare.. Även när vi gjorde S-bågen var han något spänd och han tvärstannade till och med en gång på mittenhindret!! Snacka om att jag blev chockad, visst jag kunde haft mer ben men har aldrig varit med om att han stoppat sådär. Gick helt okej, dock spända språng och lite panik efter hindrerna - ett tydligt tecken på att han tappat sitt självförtroende och vill springa ifrån :( Känns så tråkigt! Och de tråkigaste av allt är att de är mitt fel, hade jag inte ridit så dåligt på Smedby hade inte olyckan skett och han hade haft kvar de självförtroende som tagit två år att bygga upp..

Försökte att bara rida på, men kände hela tiden av spändheten. Avslutade med att höja upp tre hinder till 90cm, bara för jag ville se hur han reagerade på lite högre hinder och han gjorde det helt okej. Men de är spänt och inte lika bra som för 7 månader sedan.. Men vi ska fixa detta! Vi ska tillbaka där vi var sommaren/hösten 2011!! 


Älskade vän ♥

Hjälmar

Jag har beslutsångest.. Precis som vanligt så handlar det om små skitsaker.

Hur som helst så trodde ja att jag bestämt mig för en Charles Owen leather, men nu helt plötsligt vet jag inte alls om det är den hjälmen jag vill ha. Hjälmen ska iallfall vara brun och tanken är att den ska funka även på dressyrtävlingar. Då tänker jag att det kanske bara är JW'n som funkar, men samtidigt - måste man vara som alla andra, varför inte sticka ut lite? Jag skulle vilja ha alla haha

Vilken hjälm tycker du är snyggast? :)
Charles Owen, GPA, Samsield eller John Whitaker?



13 januari 2012

Fredag .

Den 13e, för er som har missat.. Jag har faktiskt inte haft någon otur, dagen är dock inte slut så ska inte säga för mycket än. Hur som helst så har det faktiskt varit en riktigt bra dag! Jag har varit ledig, vilket har gjort sitt. 

Började dagen med att jag åkte till min lilla Gustav, bytte täcke på honom, pussade massor för att sedan släppa ut honom i hagen. Åkte sedan vidare till Grimstad för att ta hand om Gnista. Tömkörde henne idag, första gången jag provar det på henne! Funkade helt okej, mycket svårare att få henne avslappnad på töm eftersom jag rider henne ganska mycket med benen, så det var svårt att komma åt på samma sätt. Hon fick iallafall travjobbas över bommar med olika avstånd, jag kände mig nöjd med henne idag trots allt :)

Tillbaka till Fursta för att göra stallsysslorna och fördriva tiden. Linda, Gustavs equiterapuet var ju ute igår och fixade till det som känts knasigt. Precis som jag trodde hade han roterat korset, men sen var det faktiskt inte så mycket mer än så, vilket var otroligt skönt. Men de betydde att Gustav vilade idag, fick sig lite ompyssling istället och jag fördrev väldigt mycket tid med att prata med mina underbara stallkamrater haha 



Hem för att käka lite lunch, orkade inte laga något mat idag så blev så enkelt som keso haha. Tänkte att jag skulle ta kort på all mat jag äter under en dag, mest för att jag tycker själv att de är roligt - kanske uppskattas? ;)

Spenderade eftermiddagen hos Marcus med att titta på TV och mys i soffan. Helg innebär ju jobb för honom vilket gör att vi ses betydligt mindre, så vi får passa på att umgås så fort de blir några lediga timmar. Bästa Marcus ♥


Just nu ligger jag i soffan, äter lite nötter av olika slag, dricker ett glas vatten och kollar på "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", älsklingsfilm! hihi nä, nu fortsätter filmen! hörs imorgon :)

Svar frågestund

Wow, vad många frågor ni fick till, kul! 
Nu har jag suttit ner och svarat på alla frågor, hoppas de duger för här kommer de :)


Nathalie frågade:
Tänkte fråga något som inte handlar om hästar. Varför får man inte se så mycket bilder på dig och Marcus? (vore kul). Och vad hittar du och Marcus på när ni har en dag tillsammans?

- Jag vet inte riktigt, vi har inte så mycket nya bilder på oss tillsammans faktiskt. Sen så känner jag att jag inte vill skriva ut för mycket om honom i bloggen, då den framför allt är hästinriktad och sen kanske inte han tycker det är så roligt heller hihi men vi får se, det kanske blir en ändring på det i framtiden! Det är helt olika från dag till dag, ibland sitter vi bara hemma i soffan, kollar på film och äter godis. Ibland slår vi på stort och går på bio, eller går ut och käkar. Allt beroende på vad vi är sugna på helt enkelt. Bara att umgås betyder mest :)


En av anledningarna är kanske för att vi båda har sjukt svårt att vara seriösa på bild..

Hur ser dina framtidsplaner ut?
- Jag vet inte riktigt. Jag skulle vilja utvecklas inom jobbet, antingen få en annan possition alt. nytt jobb. Vill inte fastna som kassörska på ICA för resten av livet. Skaffa en fin lägenhet inne i stan och flytta hemifrån, bo tillsammans med Marcus. Inom hästlivet vill jag utvecklas som ryttare och nå mina personliga mål.


Fatima frågade:
Vad är ditt bästa tips inom ridsporten?
- Det beror på vad du syftar på mer specifikt? Bästa tips jag kan komma på såhär som ploppar upp i huvudet är helt enkelt att våga tro på dig själv. Ridsporten är en riktig "trycka ner sport", där hästfolk ofta har svårt att glädjas åt andra utan istället roar sig med att trycka ner folk och snacka skit. Så våga tro på din dröm, pröva nya saker för att utvecklas, om de så är byta gren eller tränare är upp till dig, bara du tror på det du gör.


Pontus frågade:
Vad är det för dressyrsadeln du har och rider i?
- Det är en Crown Jessica, inköpt från Sharpman för ca 6 månader sedan. Nu äntligen börjar den forma sig efter mig och jag börjar sitta allt bättre i den. Framför allt så ligger den super på Gustav! 

Kan du inte lägga upp film när du syr knopparna? Det voore jättebra nu till säsongen drar igång! :)
- Det kan jag göra någondag när jag är ledig, lördag kanske! Har en gammal film från när jag syr knopparna här, dock gör jag på ett litet annorlunda sett nu hihi Har massor med knopptips på lager som jag kan fixa fram!


Martina frågade:
Vad är det bästa och det sämsta med din nuvarande stallplats? Har ni några bra ridvägar tex? Är det bra gemenskap?

- Jag älskar mitt stall, Fursta Gård, jag trivs verkligen som fisken i vattnet! Vi har ganska många bra ridvägar faktiskt, det enda jag kan sakna är en bra, lång lite brantare klätterbacke och kanske lite närmare till skogen. Annars tycker jag ridvägarna är bra! Gemenskapen är underbar, tycker vi är ett fantastiskt gäng där alla verkligen kan umgås med alla. Vi funkar likabra i stallet som utanför vilket jag tycker är super :) Det bästa med Fursta är som sagt gemenskapen, sen ridhuset såklart! Eller ja, allt egentligen. Det sämsta.. Att jag inte får plats med alla mina schabrak i skåpet haha!


Nathalie frågade:
Ska du ta den lilla bruna fina på foder?

- Allt kan hända.


Matilda frågade:
Hur ser ditt stall ut? Typ i sadelkammaren, stallgången osv? Gärna bilder!
- Jag tycker stallet är fräscht och fint! Har tyvärr inga bilder, men jag kan absolut fixa. Dock så finns det några bilder på Furstas hemsida som du hittar här!


Emma frågade:
Vad är din häst för ras?
- Gustav är svenskt halvblod.

Vad är ditt mål med ridningen?
- Att ständigt utvecklas och ha roligt tillsammans med hästarna. Med Gustav skulle jag vilja rida MSV C dressyr och 135 hoppning innan jag lägger hjälmen på hyllan tillsammans med honom. Och ja, de är väl mina mål öht tävlingsmässigt med hästarna. MSV C dressyr och 135 hoppning, det hade varit roligt! Sen blir de inte alltid som man tänkt sig och jag blir lika glad om ja inte rider högre än LA dressyr och 120 hoppning :) 

Har du ridit islandshästar?
- Ja, två eller tre gånger på turridning, men inte mer än så.


Anna frågade:
Vad använder du för paddar när du lindar? Blir det inte väldigt tjockt?
- Jag använder mig av Mias och Eskadron paddar, de bästa enligt mig. Nej, jag tycker inte det blir för tjockt. Jag tycker mer att det ger bättre skydd och ser snyggare ut.


Equiline linda med Eskadron padd under.


Josefine frågade:
Älskar din blogg, så himla fina bilder! Min fråga är, när skaffade du din första häst? Och om det var när du fortfarande gick högstadiet/gymnasiet, hur hinner man?
- Tack så mycket först och främst :) Jag fick min första ponny när jag var 10 år, dvs jag gick i mellanstadiet. Jag har under hela min uppväxt haft otroligt stöttande föräldrar som varit väldigt engagerade i hästarna själva, så det har hjälpt mig massor. Det handlar om att ta vara på den tiden du har och prioritera och kanske ta hjälp om det behövs. Allt går om man vill det tillräckligt mycket :)


Frida frågade:
Hur stort är stallet du står i och hur är stämningen?
- På Fursta finns det två stall, ett stort och ett litet. I det stora stallet är det 10 boxar, alla stora och fina samt sadelkammare, spolspilta, ett tredje loft för ex täcken samt höskulle. I det lilla stallet finns det 3 boxar samt en sadelkammare. Stämingen är som jag nämnde tidigare, fantastisk!


Johanna frågade:
Hur tycker du att ditt Nathe-bett upplevs, jämfört med ett vanligt tränsbett på Gustav? Blir han lättare i handen eller hur märks den största skillnaden? Och var köpte du det?

- Det blir framför allt lättare i handen, inte lika tungt och jag behöver inte slita och dra för att en förhållning ska gå egenom. Nathe-bettet är ju skarpare än ett vanligt tränsbett så självklart blir de lite skarpare i munnen. Men jag älskar mitt Nathe-bett, de är skarpt, men inte för skarpt och Gustav älskar sitt! På tränsbett blir Gustav lätt stark, dragig och jag blir då hård och statisk i min hand, "flippanbettet" har hjälp oss massor. Jag köpte det via Skara Hästsport.


Emilie frågade:
Vilken av alla hästar du ägt/ridit skulle du vilja ha resten av livet? Du får bara välja en.
- Cassiopeia utan att tveka. Finns bara en av den sorten och de är en sådan häst du bara får en gång i livet. Önskar för allt i världen att hon var vid liv fortfarande och fanns vid min sida än idag.. 


Anonym frågade:
Hade Gustav sadeltvång när du köpte honom, hur påverkas han av det och hur visar han det? Vad gör du för att lindra detta och förebygga? Har själv en häst med detta så vore snällt med tips om du har!
- Ja, fast inte så tydlig sadeltvång. Han reagerade när jag sadlade honom i stallgången genom att vandra fram och tillbaka oroligt, spände ryggen och lade öronen bakåt. Idag kan han visa det med små signaler, så som vandringen i stallgången och framför allt när man ska sitta upp. Vid uppsittningen kan han bli otroligt spänd, skjuter upp ryggen och bara vägrar gå. Ibland kan han göra lite rodeo-talanger också ;) För att lindra detta, då jag vet att det idag bara är dumheter då sadlar och rygg är kollade, så går jag med honom innan jag hoppar upp. Jag brukar gå 5-10 minuter beroende på hur spänd han känns, spänna sadelgjorden under tiden jag går med honom för att sedan hoppa upp. Är han fortfarande spänd när jag hoppar upp så ser jag till att skritta honom så avspänd de går, absolut inte bli arg på honom utan försöka lugna och få ner nacken och upp med ryggen. Nu på senare tid lånar jag Fridas Eric de Tixerant specialgjord så ofta jag kan, den är utformad för hästar med sadeltvång och jag tycker det blir stor skillnad med den! :)


Jessi frågade:
Vad jobbar du med utom på ICA?

- Jag jobbar bara på ICA :) Jobbar mellan 25-35 timmar i veckan.


Mikaela frågade:
När du klippte Gustav, använde du samma rakapparat på huvudet som på resten av kroppen eller hade du en mindre, lättare att komma åt med på mer svårklippta ställen?

- Jag använde en och samma maskin. Den är stor, tung och klumpig men den klipper bra! :) Jag klipper dock inte hela huvudet, tycker inte det blir supersnyggt om du inte har en liten maskin. 


Malin frågade:
Vad skulle du gjort om du slutade med hästarna?
- Svår fråga. Jag skulle antagligen gå upp och jobba mer timmar, börja bli en hysterisk människa som tillbringar halva sin tid på gymmet och fikar var och var tredje dag med mina vänner. Sen skulle jag antagligen shoppa hysteriskt också hehe


Hillevi frågade:
Har du någon/några favorittränare genom åren? Dressyr och hoppning!
- Just nu är min favorittränare i dressyr Marie Carlgren. Hon har hjälpt mig extremt mycket med Gustav och det känns som vi börjar bli ett riktigt dressyrekipage. Gillar även Linda Melin, men tyvärr hinner jag inte träna för henne speciellt ofta. I hoppning rider jag bara för Björn Svensson då och då så det blir automatiskt att han blir min favorittränare. Han funkar bra med både mig och Gustav! :)

Hur högt har du tävlat med tidigare ponnier/hästar?
- Det högsta jag red på ponny var LA1 dressyr samt LA hoppning. På storhäst är det LA1 dressyr samt 120 hoppning. Men målen är såklart högre! :) 

Vilka olika bett använder du på Gustav och när/varför har du just dom?
- Jag rider mest på ett vanligt tredelat bett med rörliga ringar just nu, både dressyr, hoppning och uteritt, helt enkelt för att jag tycker han funkar bäst på de bettet. Har ett Nathe-bett / Flippanbett som används om vi ska ut och galoppera mycket eller vid hoppning då de är lite skarpare och kan behövas när han är på tå. Rider även på ett rakt bett med rörliga ringer då och då, framför allt vid markarbete/hoppning då han inte biter tag lika lätt i de som han kan göra på ett tredelat. I min garderob har jag även ett tredelat med fasta ringar, ett rakt silikonbett samt ett hackamoor, men de använd knappt nu förtiden..


Anonym frågade:
När får du hem Gnista? Jag misstänker att du kommer ta henne på foder ett tag.
- Om jag ska ta Gnista på foder så kommer jag att berätta det.


Sara frågade:
Om du skulle få chansen att ta en storhäst och en ponny ifrån Hageby Ridskola, vem skulle du då ta?
- Jag gillade Hagens Giza samt Lindholms Peach :)  


Ewelina frågade:
Hur länge har du ridit och vem tränar du för?
- Jag har ridit sedan jag var 5 år och just nu tränar jag för Marie Carlgren.


Erika frågade:
Vad har du för framtidplaner? Både med häst och övriga livet.

- Som jag nämnde ovan, helst nytt jobb, flytta in till en lägenhet inne i stan tillsammans med Marcus. Har faktiskt inga planer på att plugga, kanske skulle ta mig en funderare över det. Jag skulle vilja bli mer fit också i kroppen, komma igång med min egna träning och bli mer nöjd med mig själv. Med hästarna så vill jag hålla på så länge jag orkar och vill. Jag vill utvecklas och inte stå och trampa på samma ställe hela tiden utan ska jag fortsätta och ha roligt vill jag komma framåt. Vi får se vart det slutar! 

Vad gillar du bäst med Gustav?
- Hans otroligt korkade personlighet! haha att han är så jävla bäng, galen och dampig får mig att älska honom, han är så himla speciell! I övrigt gillar jag hans arbetsvilja och hur possitivt han tar på nya saker, långt därinne finns det faktiskt en jäkla arbetsmyra, tro det eller ej!

Vilket är ditt favoritschabrak av alla snygga?
- haha oh gud, beslutsångest deluxe! Tror faktiskt inte jag kan välja ett bara..


Mina tre favoriter blir, de vinröda AS, de neutroliumsblå AS samt de bruna Equiline!



Sådär, tack för att ni tog er tid att ställa dessa bra frågor! Får se när nästa frågestund blir :)

Frågestund



Eftersom jag inte kan uppdatera igen förens torsdagmorgon pga jobb så tänkte jag att vi kör en kort frågestund! :) Så passa på att ställ din fråga. Du kan ta en titt på tidigare frågestunder ifall du kanske får svar på din fråga redan där! Vi får se, ska bli spännande detta, kan bli en fråga eller hur många som helst haha

10 januari 2012

Tisdag .

Galet trött så blir en snabb uppdatering idag!
Stallet gick bra, Gustav skötte sig exemplariskt idag och var helt fantastisk att rida ♥ 
Gnirre är en mystjej.. Nuuu ska jag till Marcus och antagligen däcka i soffan!





Tänk, att ibland kan drömmar slå in ..

Läsarfråga

Maria frågade:

Hej! Har en fråga om dina naglar. Vart fixar du dom, hur mycket kostar det ungefär och hur ofta behöver du fixa dom? Dom blir alltid så himla fina! :)
Svara gärna i bloggen då jag inte har nån egen blogg att länka till som du kan svara i.


- Tack! Jag fixar dom hos Proffesional Nails i Hageby Centrum just nu. Gick förut till en Bio Sculpture salong och gjorde. Jag gör gelénaglar,eller gelé-förstärkning på mina egna naglar. Gelén gör nageln något tjockare vilket i sig gör att nageln blir mer tålig. Har inga som helst problem med mina långa naglar i stallet, mer än när de blir för långa ;)

Jag gör mina var 4e/5e vecka beroende på hur mycket de växt, hatar för långa naglar! De kostar mellan 500-700 kr per gång, beroende på vad du vill göra, om du ska ha förlägningar, fransk manikyr osv. 



9 januari 2012

Måndag .

Tillbaka till verkligheten för många, vilken verkligenhet undrar jag? Enda gången jag inte lever i en verklighet är när jag har semester haha hur som helst så blidde det ingen sovmorgon idag inte. 

Stallet, älskar att vara där på morgonen och strosa runt i mitt egna tempo och bara gå och lalla för mig själv! Stallsysslorna gick ovanligt snabbt idag, vet inte om det var tack vare Håkans musik i öronen eller om jag bara var effektiv idag, oklart. Tog in stora grå, som numera är stora vitprickiga för en mysig skrittur i den så kallade vintersolen. Han var galet mycket på tå idag, hade supersvårt att slappna av och ville inte alls skritta! haha han är så söt min galenpanna, tycker om honom :) Hur som helst så var vi ute i ca 30 minuter, travade några steg och de kändes helt okej faktiskt. 


Gustavs man före trimningen igår.


Gustavs man efter trimningen.

Ingen större skillnad egentligen. Något kortare, samma tjocklek på den osv. Vill inte korta manen för mycket då jag tycker knopparna blir snyggare med lite längre man ;) haha bäng jag är som tänker på hur knopparna ska se ut..


Hur som, efter att stallet var klart åkte jag och Marcus in för att ta våran sista spruta inför Thailand. Jag är som en liten bebis gällande sprutor, hatar dom! Dessutom är jag superkänslig.. Denna spruta ska knappt kännas, men ja fick ont och de kändes som armen somnade och jag fick skitont! :( Kände mig dölöjlig..

Men, de var bara att bita ihop, gå till ICA för att jobba kortpass 16-20.00 som förövrigt gick bra, trots ond arm. Nu borde jag sova, imorgon har jag utsläpp på Fursta, Gustav ska trimmas i ridhuset och Gnista ska få sig en skrittur utomhus! :) Så, gonatt!

Gnista

Många av er undrade vem Gnista var och hur det kommer sig att jag rider henne, så tänkte att jag kunde ge er en förklaring.

Gnista är ett bestämt sto född 99 efter King Marco - Caracas, uppfödd av Maria Olofsson och ägs av Melinda Nilsson. Hon har gått Falsterbo som 5-åring och har tidigare placering upp till 130cm hoppning. Melinda är min pojkvän Marcus, lillasyster och vi har varit vänner ganska länge. Meli köpte Gnista våren 2009. Nu har Meli bestämt sig för att lägga hästeriet på hyllan ett tag och letar någon som kan ha Gnista på foder under en period. 

Tills de att Meli hittat någon, så rider jag samt en annan tjej Gnista så mycket vi hinner. Hur det kommer sig att jag rider henne är helt enkelt för att jag alltid gillat denna häst enormt mycket samt att Meli vet vem jag är och hur jag rider. Mer info än så får ni inte ;-)





8 januari 2012

Söndag .

Tog mig en ordentlig sovmorgon, hur underbart som helst och väldigt välförtjänt om du frågar mig! Vid 11-tiden åkte jag och mamma ut till Gnista, skrittade fram henne ute i underbar vintersol innan vi gick in till ridhuset och trimmade. Kände av lite träningsvärk och stelhet idag, inte alls konstigt med tanke på att vi trimmat tre dagar i rad inne i ridhuset, stackarn. Trots lite stelhet och träningsvärk kändes det bra idag! Inte riktigt lika lösgjord som igår, men ändå en sådan enorm skillnad sen första gången jag red henne. Jobbade lite öppna, skänkelvikningar, övergångar och galoppfattningar. Red delar ur LC2 programet som avslutning och nu är jag bra sugen på att tävla dressyr på donnan! ;-) hihi mamma filmade lite idag och här kommer filmen!


Har ingen bra sits i denna sadel och de syns som sagt att hon är lite stel med träningsvärk. Konstruktiv är okej, all övrig kritik kan ni skippa, tack!


Åkte sedan hem fikade lite innan vi åkte vidare till min älskling, Gustav ♥ Fick för mig att raka honom idag, trots allt. Har aldrig i hela mitt liv varit med om en snällare häst att raka, han är verkligen helt fantastisk! Blixtstilla hela tiden, nästan somnar i stallgången och jag kan till och med raka ansiktet och öron utan diskution!! Han blev så fin så fin thihi, passade på att kapa manen också, den va lite lång. Tyvärr glömde jag sladdan till mobilen i stallet så de bilderna får ni se imorgon! :)


Före rakning!


Efter rakning!



Kvällen spenderades med Marcus, jordnötter och en dålig hyrfilm ;)

Dressyrhäst?

Gnista kan hon! Film och uppdatering imorgon, nu sova :)


7 januari 2011

Lördag .

Jag har nog aldrig varit såhär trött i hela mitt liv tidigare. Imorgon ska kroppen få sig en välförtjänt sovmorgon! Men för att återgå till denna lördag och vad den handlat om, så behöver jag bara ge er ett ord - häst. Detta har varit en riktig hästdag och jag har verkligen njutit av den, jag älskar stallet! :)

Började morgonen med utsläpp på Fursta. Alla hästarna skötte sig exemplariskt ut till hagarna idag, skönt. När alla stallsysslor var klara tog jag in stora Grå och pysslade om honom. Blev ridsugen, så jag lindade benen och drog på dressyrsadeln, tänkte att jag kunde försöka trimma så gott som idag. Skrittade fram på långa tyglar i nästan 30min, detta är ett mirakel på Gustav typ! För det första har han ingen skritt och för det andra kan han typ inte gå på lång tygel.. Men idag var han så fantastiskt avslappnad så jag passade på att låta honom gå på lång tygel så länge han höll sig lugn :) Kortade upp tygeln och jobbade honom i skritt i ca 10 minuter, travade sedan bara några varv sen galoppjobbade jag honom. Det känns nämligen värst i traven med stelheten osv och med tanke på den otroliga framskrittningen så kändes det okej att galoppjobba tidigt. Han kändes kalasfin! Visst att han är stel och att allt inte känns 110 %, men han verkligen kämpade idag och tuggade fint på bettet. Jag var jättenöjd med dagens pass! Nu vill jag bara att det ska bli torsdag så Linda kan kolla honom och se om hon hittar något fel.


Bild från gårdagens skrittur med mamma och hundarna! :)


Efter lunchfodringen vid 12-tiden åkte jag och mamma hem för att käka lite lätt lunch innan vi åkte vidare till Grimstad för att pyssla om häst nummer två, Gnista. Även Gnista fick sig en ordentligt framridning innan vi tog tag i arbetet. Hon kändes betydligt bättre idag, mycket mer tillfreds och lösgjord! Jobbade med övergångarna skritt-trav-halt, hade även plockat fram fyra travbommar som hon fick jobba över litegrann. Hon gjorde det superbra verkligen! Galoppen måste vi dock jobba riktigt hårt med, hon vill inte riktigt acceptera sporrarna och galoppskänkeln utan sparkar mest. Men åh, jag är så nöjd med henne så! :D Fin fina lilla ponny Gnista!!


Mamma knäppte en bild iaf med telefonen! :)


Väl hemma 16.30, var det bara att däcka i soffan! Helt slut nu och ser fram emot en god middag och kvällsmys tillsammans med mamma :) Tyvärr hade jag glömt att ladda filmkameran så inga filmer idag tyvärr :/ Vill även kolla med Melinda först att det är okej att jag filmar osv innan jag lägger ut någonting i bloggen! Så ev. kanske imorgon ;p


Gårdagens fantastiska middag! Ungsbakad kyckling med champinjoner och jordnötter samt rostade rotfrukter! Idag blir det pepparbiff med vitkålssallad och rödvinssås :)

6 januari 2012

Fredag .

Kroppen är bra sliten nu, sovit aldeles för lite inatt. Jädra tid att sända en hockey final på mitt i vardagen, speciellt med en sportfåne till pojkvän.. Hur som, med ca fyra timmars sömn i kroppen så pallrade jag mig upp till stallet!

Jag och Gustav tog en härlig skrittur i morgonsolen tillsammans med mamma, Teddie och Freddie. Gustav skötte sig överraskande bra för att inte ha varit ute i skogen på över en vecka! Elak matte som inte tagit ut honom i skogen på så länge.. Men han skötte sig som sagt jättebra, något bocksprång och någon liten "attack" bara, annars riktigt avslappnad och fin :) ♥

Åkte sedan vidare till Gnista, trimmade henne i ridhuset idag. Sjukt länge sedan jag red henne nu, var någon dag innan julafton tror ja? Hur som helst så var hon en riktig liten bitch idag, hade svårt att koncentrera sig på mig och hitta viljan till arbete. Men efter lite övertalning var hon superfin! Fick dock kämpa som en gris idag med avslappningen, mycket övergångar och sidförflyttningar. Traven blev kalas på slutet, nu ska vi bara hitta en stadig form och takt i det där! Galoppen haha ja, vad ska jag säga? Det var bock- och sparkdrama deluxe! Hon var helt tokig haha men precis som alltid så blir det kalas efter en hel del övertalning. Älskar denna häst, ni anar inte..


Söt liten GnirreGnist :)


När båda stallen var klara var det bara att åka hem och fixa lunch. Idag blev det en grillad kycklingfilé med sallad och keso. Mellan 16.00 - 20.00 befann jag mig på ICA för jobb, otroligt seg dag idag. Men bra betalt eftersom det är röd dag :) Så alltid något! Imorgon är jag dock äntligen ledig, som jag längtat! Blir dock ingen sovmorgon eller vila. Ska rida både Gustav och Gnista, har utsläpp på Fursta samt har en hel del tvätt att ta hand om, kul.. Det var den lediga dagen den! Hoppas på att mamma kan hänga med imorgon till stallen och filma lite kanske!

5 januari 2012

Torsdag .

Hej på er, har precis avnjutit en fantastiskt god lunch iform av lax med stuvad spenat i philadelphiaost tillsammans med lite keso och tomater, mumsigt! Det jag älskar med LCHF är att jag blir så himla mätt på maten jag äter och håller mig mätt betydligt längre, superskönt. Dessutom har mitt sockersug redan minskat och jag har klarat mig fyra dagar utan godis, läsk osv - vilket är otroligt bra för att vara jag då jag drack coca cola minst en gång varje dag :) Nu gäller det bara att hålla i detta och lägga in lite träning också!


Dagens übergoda lunch!


Var i stallet på morgonen, Gustav fick tömköras idag. Det gick sådär, tycker både att det syns och märks att han är stel. Han gör likadant i tömkörningen som i ridningen, dvs lägger huvudet på sne i höger istället för att böja sig, samt springa med rumpan innanför. Skönt att Linda, equiterapueten, kommer nästa vecka då jag tror han både är stel i nacken och roterat korset (något han brukar göra..) Tänkte jag skulle longera honom med ett gummiband eller gouge imorgon för att se om han slappnar av bättre. Älskade grolle, saknar att hårdträna ♥


Nu väntas det jobb 16-21.00, hoppas på att timmarna går fort! :)

Mobilinlägg

Sitter på jobbet och har precis avnjutit en god sallad med keso. Keson kommer helt klart bli min nya bästa vän under min LCHF-period! haha tur att den finns i flera goda smaker o att den går att piffa till på sitt egna lilla sätt, annars hade blivit väldigt enformigt!

Hur som, har 7 timmar kvar på detta pass, skapligt dryg. Idag känns de extra jobbigt att jobba, vet inte varför! Har varit jättepossitiv o taggad hela veckan annars.. Kanske va den dryga kunden tillsammans med mina dryga arbetskamrat som gjorde att humöret sjönk.. Nä, dags att jobba vidare, finns på ICA spiralen fram till 22.15 om någon undrar vart jag är ;)


Gina Tricot Grand Prix

Någon som ska till Borås och Gina Tricot Grand Prix den 9/2 - 12/2 2012? :)

Nu har GT gått ut med sin kollektion till tävlingarna och jag har redan förälskat mig i massor!
Tyvärr kommer produkterna endast att säljas under tävlingarna, lite tråkigt kan jag tycka.

Egentligen borde man kanske åka till Borås under någon dag, kolla in tävlingarna och shoppa på Gina? 



Om det är någon som ska till Borås just då, hör av er - då får ni shoppa åt mig! ;)
Du kan se hela kollektionen här.

3 januari 2012

Tisdag .

Blev visst stall ledig idag, min fantastiska mamma som varit i farten igen ♥ Blir även stall ledig imorgon då det, som vanligt väntas en heldag på ICA. Det betyder att jag inte får pussa på min fina prins förens på torsdag, men det betyder också att vi får pussas extra mycket! hihi 

Jobb idag 12.00 - 20.00, ganska seg dag med lite folk i butiken. Dessutom har jag haft alla mina raster ensam idag och det är aldrig roligt. Hur som helst så tycker jag att det funkar bra med "mitt nya liv". Har börjat med LCHF vad gällande mat, framför allt för att må bättre och få bort sötsuget. Träningen har jag även kommit igång med igen, tyvärr inte på gym då mitt kort gått ut och jag inte har råd att köpa ett nytt förtillfället. Men det funkar precis likabra med situps och andra övningar hemma, samt powerwalk och jogging! Jag måste verkligen börja stärka min kropp :) Och jag måste dessutom tacka Erika som gett mig sjukt mycket peppning och inspiration - keep up the good work kvinna, jag avgudar dig!


Har två frågor som jag tänkte att ni kunde hjälpa mig med!

Det första handlar om rakning. Gustav är lika långhårig som en björn och så fort vi anstränger honom blir han svettig. Idag fick jag äntligen tillbaka min maskin som varit inne på lagning, men nu vet jag inte om jag ska raka honom eller inte!? Eftersom han inte känns helt fräsh så kommer jag inte rida honom fullt ut nu fram tills equiterapueten kommer, utan mer bara hålla igång honom lite lätt. Är det då någon mening med att raka honom? Vad hade ni gjort?

Sen min andra fråga.. De frågor ni ställer i inläggen, vill ni att jag ska svara på dom i ett särskilt inlägg, till eran mail eller till eran blogg? De anonyma tänker jag inte svara på öht, men ni andra? Vad skulle ni uppskatta mest? :) Svar via mail, blogg eller inlägg? Tacksam om ni svarar!


Nu ska jag kolla på Kronjuvelerna! :)


Ah snygga grå!! ♥

Bloggtävling

Någongång ska det fasiken vara min tur!
Om jag vinner kommer jag att välja ett oranget eller ett grönt dressyrschabrak.

Vill du vara med och tävla du också?
Klicka dig in på Linn Olssons nya blogg här! :)

2 januari 2012

Tjugohundratolv .

Årets första inlägg, tjoho! Jag hade en helt fantastisk nyår med vänner och pojkvän, vi avslutade vårat nyårsfirande klockan 06.30, då var det dags att gå hem. Sov bort mer eller mindre hela nyårsdagen och åt pizza, det var min nyårsdag det! Hade ni en bra nyårsafton? Några nyårslöften? :)


Idag däremot var jag i stallet på förmiddagen och pussade på min otåliga grållegrå. Red honom i ridhuset där fokusen idag låg på skritten. Han känns inte superfräsh just nu tyvärr, därför koncentrerar jag mig ordentligt på skritten och skrittarbetet. Antingen så är han stel sedan omkullridningen i november eller så har han sträckt sig i hagen, jag känner iallafall att något inte stämmer.. Har kontaktat min equiterapuet som jag hoppas har en tid för oss snarast möjligt! :) Tills dess blir det lätt mjukgörande i skritt, lite jogg om han känns bra samt skogsrundor. Min finaste Groda ♥


Jobbade sedan mellan 16.00 - 19.00, helt ovärt att jobba tre timmar, men fördelen är att det går fort och jag tjänar trots allt pengar. Denna vecka jobbar jag varje dag, var fasiken länge sedan de hände! Hur som, åkte sedan för att kvällsfodra ett par hungriga hästar. Nu är min dag slut och likaså jag! Har ni några önskemål om bloggen såhär nu i början av 2012, eller är de bara att köra på som vanligt?! :)


Vad jag tycker om dig! ♥


Dressyrvalack säljes

Typ: Stora hästar -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Valack -  Födelseår: 1997
Namn: Le Figaro
Mycket trevlig valack som tävlat både Msv hoppning och fälttävlan med föregående ryttare. Sparsamt tävlad sista åren i dressyr, plac MSV. Bra utbildad, byter i serier, piruetter. Jobbas mot start i Georg. Bra gångarter, härlig utstrålning och trevlig i all hantering.Ca 168 cm. Har många tävlingsår framför sig! Utvecklas fortfarande! För info: Linda Melin 0709-687822
http://www.youtube.com/watch?v=0udM0Ad8Yxk
Pris 200 000 kr





FÖR MER INFO OSV MAILA LINDA ELLER KOLLA HEMSIDAN www.klastorpdressyr.se