I brist på bilder

Så får ni lite bilder från filmklippen också :)
Åh, var det verkligen ingen som fotade i Vingåker!? 


Älsklingarna ♥

Fotograf: Bo Klintestam


Bästa pappi!

Pappsen hade visst hunnit fota lite! :D Dels så tog han ju kort på mig och hästarna i väntan på bangång (hade jag helt glömt bort) och sen så blev det lite bilder på Gurra i sista klassen också! Så snart kommer det lite bilder!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vingåkers RF, Guldsporrarna

Ja, ni kanske vill ha en liten update om tävlingen? Jag är så himlans nöjd med mina fantastiskt fina hästar, dom känns otroligt fräscha just nu.
Vi var i Vingåker strax efter kl 16 i torsdags, jag hade räknat med att rida min första start vid 17.30 som senast. Jag red mina starter 21.10 och 21.46.. Kul väntan osv. Stackars älskade hästar ♥ Vi var hemma igen i stallet exakt klockan 24.00..

Torsdag 115 cm bed A0/A0 två faser.
Gustav var först ut för dagen. Helt underbar på framridningen, mjuk, avslappnad och väldigt ridbar. Kändes bra inne på banan, något spänd som vanligt dock. Tittade till på hinder nummer ett, alltså haha det är en ny grej han börjat med, alltid hinder nummer ett! Hoppade sedan stort och fint på hinder två till hinder fem, sem kom det världens största mur. Alltså fy fan jag var livrädd för denna mur! haha satt och höll andan samtidigt som jag försökte rida an denna mur, vi kom lite knasigt på den pga dåliga ridning så tyvärr åkte en lite del ner. Hoppade sedan kombinationen och planket som kom efteråt helt super, av någon anledning tittade han till på sista hindret som han rev. Sjukt onödigt pet av honom då hindret var "normalt" och absolut ingenting att titta på, fjomp! Så slutresultat 8 fel.

Gnista kändes super både på framridning och framhoppning, inte den minsta känsla på osäkerhet osv. Tyckte själv att jag red bra ända fram till kombinationen, där kom jag aldrig till ridning. Satt och höll utan ben aldeles för länge så hon hade ingen ärlig chans att hoppa av, så blev ett stopp. Rätt av henne tycker jag då jag måste rida rätt för att hon ska hoppa, så är det bara! Tyvärr låg kombinationen lite knasigt så fick rida en jättelång anridning för att göra om. Hoppade resten av banan superbra. Så slutresultat 4 fel på hinder sen x-antal tidsfel.


Fredag 115 cm bed A0/A0 två faser.
Skulle ha hoppat 120 cm ackumulator hoppning, men med tanke på hur sega dom var under torsdagen så bytte jag till klassen innan. Ville inte komma hem mitt i natten en dag till ;) haha glad att jag bytte klass!

Gnista var först ut, hon har nog aldrig känts så fin på en framridning förut! Åh så härlig hon var, så mjuk och avslappnad. Taggade till och blev lite oridbar på framhoppningen så tog bara två språng. Superfin inne på banan och jag är rikigt nöjd med grundomgången, tyckte jag red bra och allt stämde där. Red väldigt försiktigt i omhoppningen, kände att jag ville sätta en dubbelnolla. Kunde kortat av några svängar då jag vet att hon hoppar på kort avstånd, men jag fegade lite. Bra var väl det för jag tyckte jag red sämre i omhoppningen! Men dubbelnolla och jag var SÅ nöjd efteråt! Slutresultat 0+0 fel och en 7e placering!

Gustav var gudomlig på framridningen, alltså den lever jag på fortfarande!! Inne på banan blev han spänd igen, blir lite trött på honom. Nu tycker jag att han borde "vant" sig och han tittar ju aldrig på hinder osv på träning men på tävling så spänner han sig jättelätt.. Hur som, stort språng på ettan sen tittade han till på tvåan och rev den, tycker själv att jag red bra till den så den får han nog ta på sig själv. Hoppade spänt på trean sen bra fyra, fem, sex, sju och åtta och sen till hinder nio spände han sig igen och rev. Alltså han låg verkligen bra på båda hindrerna och han hade lätt klarat dom, men så spänner han sig och glömmer fötterna. Nae Gustav, skärpning nu! För ja, dessa två rivningar får han faktiskt ta på sig ;) Jag var nöjd ändå, levde på framridningskänslan! haha slutresultat 8 fel.


Tyvärr ingen som kunde fota utan ritterna. Tror inte pappa hann faktiskt.. Och tydligen så var inte fotografen kvar till sista klassen i fredags, kan ju dock vara förståligt eftersom klockan var syrax efter 22 innan klassen var klar ;p Men trisst! Så om någon var i Vingåker och knäppte bilder så får ni jäääättteeegärna skicka dom till [email protected]!! :D Jag strök mig från dagens 120 klass. Kände att två dagar att sitta och åka osv fick räcka. Tar ju på dom trots allt detta. Så nae, jag var jättenöjd med mina två dagar så vi skippade dagens klass, sparar på dom istället :D

Snabbis!

Drar en snabbis bara innan vi åker!

Startarde båda hästarna 21.15 och 21.35 igår!!! Vi var där strax efter kl 16, snacka om att dom var långsamma! Gustav fick två pet, en ryttarmiss och en klantrivning från hans sida. Gnista hade ett stopp, ryttarmiss jag lättade aldrig i handen fram till hindret. SUPERNÖJD med båda hästarna och rundorna!! :) Var hemma prick 24.00 inatt, fyfan säger jag bara!! 

Bytte klass idag så rider 115 idag också då jag inte vill rida mitt i natten ;p haha mer uppdatering sen!
HÅLL TUMMARNA NU!


27 juni 2012

Imorgon vankas det tävling i Vingåker! Det udda är dock att min klass typ inte kommer starta förns tidigast kl 17 om jag räknat rätt och om dom inte tänker vara överdrivet snabba, vilket då betyder att vi inte behöver åka förns kl 15.

Hur lyxigt är inte det liksom!? Hinner få sovmorgon, bada båda hästarna innan vi åker, smörja iordning allting innan vi åker samt fixa allting i lugn och ro ♥ kärlek på det! Dock blir nackdelen att vi inte kommer vara hemma förns strax efter 21 imorgonkväll.. Kanske inte lika roligt, men det blir nog bra det också. Imorgon går alltså båda hästarna en 115 i två faser, hoppas på bra ridning från min sida och bra hoppning från hästarnas sida!


Äventyrar imorgon, som vanligt.. Gustav kommer att gå på tunt tredelat tränsbett och remontnosgrimma och lilla Gnista går på samma som sist, rakt bett med aachengrimma. Hoppas på det bästa! Lite nervöst är det ju såklart eftersom jag inte hoppat någon av hästarna sedan Rappestad. Men red båda idag och dom var superfina, speciellt Gustav var helt fantastisk!! Ni får hålla tummarna för oss och följa oss via equipe :) Tyvärr funkar ju inte blogg.se appen sedan dom gjorde om så kommer inte kunna uppdatera er under dagen. Kan komma upp bilder osv på Instagram (klintestam är de som gäller där) om det finns täckning, brukar vara sådär med den saken i Vingåker ;)


Nu ska jag fortsätta på min lyxmiddag - ciliostbågar och pepsi ♥

kommer bli en tjockis om jag fortsätter med mina lyxmiddagar... fast fan.. de är ju så gott!

Ingen bra dag

Nä, usch denna dag kan skjuta sig själv..

Satt i kö på fucking jävla skit Ticnet sedan 8.50 imorse för att få en jävla biljett till Swedish House Maffia. Allt går skapligt (förutom att systemet fuckar typ 100gånger om, precis som igår), jag har mer eller mindre mina fyra biljetter i handen, ska betala och då blir det error på hela Ticnet och sidan hamnar "under omställning pga hög belastning" FUCK YOU TICNET!!!! Seriöst så jävla arg så jag skulle kunna slå någon riktigt jävla hårt och sedan storböla.. Jag hade ju liksom biljetterna sedan blir man utkastad från sidan?! Och när sidan väl är uppe och man ska börja om då är biljetterna slutsålda.. ae fyfan, ärligt talat tänker jag inte ens försöka imorgon igen, jag orkar inte bli utkastad och besviken igen..



Inte nog med det så är jag dyngförkyld, alltså verkligen dyngförkyld! Näsan är supertäppt ena sekunden och andra bara rinner den. Snorar, nyser och hostar om vartannat. Har ont i kroppen och känner mig superhängig, BlääÄ! Har ändå stått ut med att jobba nu i två dagar, vägrar sjukanmäla mig! Rean btw är awesome!!! Jag har varit och petat på en hel del men ae fan jag flyttar nästa vecka, har inte råd att handla massa hästsaker, tyvärr :( Men som sagt, kolla in hemsidan ni som är sugna och kolla in vad som finns på REA. Allt de som är rea på internet är såklart på rea även i butik :)


Hästarna har tyvärr gått på halvfart nu pga min förkyldning, orkar tyvärr inget alls. Får se om de blir någon tävling i Vingåker, känns inte som dom bästa förutsättningarna att åka och tävla när hästarna knappt varit igång. Åker iaf torsdag och sen får vi se.. Blir drygt att stryka sig, blir en skaplig summa pengar i sjön då så att sägga!

söndagsmys

Idag fick jag min älskade kycklingtallrik ♥ haha tack älskling! :)

Hästarna var riktigt fina idag! Båda fick sig ett pass på ridbanan, Gustav joggade jag lite lätt i alla gångarter och checkade av lite hur han kändes på bettet. Vilken skillnad! Dock lite ovant tror jag för oss båda eftersom vi ridit på hackamoor nu i snart två månader, men idag red jag på novabettet och som sagt de kändes riktigt bra!

Gnista fick sig ett ordentligt dressyrpass med fokus på galoppen. Det är sjukt vad svag hon är i galoppen när hon måste komma till arbete där! Blir hårt fokus på galoppen närmsta tiden tror jag minsann. Superhärlig känsla på slutet då hon nästan studsade mig ur sadeln pga steget. Måste filma henne någondag så ni får se skillnaden, tycker inte den syns lika bra på bild.
 

Skruttis! Vill ta lite snygga dressyrbilder på henne någon dag, ni vet så rikigt uppiffad osv - fotograf någon!?


Nä, nu ska jag fortsätta vara social med pojkvännen min :) Förövrigt så startar vi på Hööks Norrköping vår REA imorgon!! Passa på, riktigt galna priser på mycket av sakerna!

Midsommar är över!

Hade kunnat döda för en kycklingtallrik med pommes, dundermycket vitlökssås och extra sallad idag.. Men jag fick nöja mig med mammas supergoda grillade kotletter, pommes, pepparsås och melonsallad istället, det funkade det också faktiskt! haha Inte det minsta bakis efter helgen, bara fruktansvärt sliten och trött.

Har haft en härlig helg på Södra Finnö med världens bästa och finaste vänner ♥ Lagom mycket alkohol för min del, jag skulle lika gärna kunna vara nykter eftersom jag bara blir trött och får huvudvärk efter ett glas vin ;) Är betydligt piggare och fräschare utan alkohol i kroppen haha, men som sagt, redigt kul har det varit. Tack fina vänner för iår!


Midsommar 2009. Min första midsommar på Södra Finnö med världens bästa gäng :)


Nu längtar jag dock efter mina hästar!  Få borsta, trimma och bara mysa med mina älsklingar. Blir hårdträning i veckan för båda två med tanke på helgens meeting. Tyvärr blev det inga boxplatser iår så får åka emellan, skittrisst verkligen! Men, desto billigare :) Dessutom ska det flyttpackas.. Om en vecka (!!) flyttar jag till min egna lilla lya - som jag längtar :D


Ord kan inte beskriva min kärlek till denna häst.. Inga ord i världen ♥


Gnista

Ni får en bild på gullet också! :) ♥

Golden Poem

finns ingen jag älskar så mycket som min fina häst .. 
Bilder säger mer än tusen ord?

 




Förvänta er bildbomb.. <3

Golden Poem Rappestad

Och Gurkans 110 då!

Gnista Rappestad

110cm rundan där jag rider helt värdelöst i omhoppningen och lägger min stackars pärla helt i skiten.. 



Gnista Rappestad

Gnistas 1m runda!



Gustav Rappestad

Eftersom youtube är så härligt segt så får jag ladda upp en film i taget.. Dvs det blir en film i taget här också!
Först ut, Gustavs 100cm runda.



Tisdag!

Gud vad jag gillar blogg.se nya design och funktioner!! Vilken klar förbättring det blev :)
Nu kommer jag att svara på alla kommentarer direkt här i bloggen istället för att svara i andras bloggar osv. Betydligt smidigare att lätt kunna svara här! Dock vet jag inte om de kommer någon information till själva personen som kommenterat att den fått svar? Någon som vet?


Nu har jag jobbat klart för den här veckan. Eller ja, jobbar på söndag visserligen 11-16.00 och gissa vad vi ska göra då? Förbereda den stooora sommarrean!! Kommer bli crazy och jag måste fan hålla i mina pengar nu haha, så sjukt mycket snyggt som kommer bli SÅ billigt! Hur som, nu ser jag fram emot ett par lediga dagar och härligt midsommarfirande i skärgården med mina fina vänner :) 


min bästaste ♥

Hästarna kommer att gå på lite halvfart denna vecka, tyvärr.
En rolig sak är att jag kommit med till Vingåkers Guldsporrarna!! :D Tyvärr till "fel" klasser, men vi får ta det lite som en utmaning. Kul ska det bli iallafall, speciellt med tanke på helgens resultat nu. Någon mer som ska till Vingåker på deras meeting? 

Mina hästar kommer att gå följande:
torsdag:  115 bed A0/A0
fredag:    120 bed Ackumulator med Joker
lördag:    120 bed A0/A0

Tanken från början var att de skulle gå 110/110/115, men anmälde så sent så anmälde flera klasser som reserv och nu har jag alltså kommit med i de övre klasserna och då tar jag bort mig själv från reservlistan på 110 klasserna. Kan vara en kul utmaning att rida 120 två dagar :) Hoppas hästarna känner likadant ;)

Tävling Rappestad Ridklubb

Okej, det blev ingen uppdatering igår som jag lovade. Valde istället att umgås med min underbara och fantastiska pojkvän, ber om ursäkt för det ;)

 

Tävlingen i söndags gick bra, riktigt bra! Hästarna kändes superfräsha, taggade och riktigt härliga allmänt att rida. Båda hästarna gick en 100 cm A0/A0 och en 110cm A0/A0 då dom inte tävlats sedan Skogslotten i slutet av april. Eller Gustav var ju i Vingåker, men för Gnistas del var det länge sedan hon var ute.

 

Gustav red jag på hackamoor precis som planerat, han har fungerat så jäkla bra på det hemma! Dock så var det sista tävlingen jag gjorde på hackamoor på honom, de bill jag lova. I första klassen blev det lite komunikationsproblem så han sprang på sidan/stannade på hinder nummer tre, ett simpelt räcke men vi hamnade för mycket utifrån om man nu ska analysera. Resten av banan var bra, inte i en bom och det känns kul! 

 

Gnista var galet fin i första, med på noterna och jag verkligen kände hur taggad hon var. Dubbelnolla och jag sattsade ordentligt i omhoppningen och tog alla svängar som gick att ta. Tappade galoppen lite i en sväng till en oxer som jag förlorade massa tid på, men det räckte ändå till en tredjeplacering! Sjukt kul, äntligen :) Rosett, plakett och presentkort på ost.. Hur tänkte dom där?! Presentkort på valfri ost!? hahaha

 

Gnista var först ut i 110 och jag ville ha revansch! Lite orytmisk grundomgång där jag blev lite för plockig i handen men annars bra. Till omhoppningen sattsade jag rejält igen haha, ponnyridning kändes det som! Allt flöt på bra, vi var överrens och med varandra, till näst sista hindret glömde jag ta den där sista förhållningen, såg inget riktigt avstånd då de gick lite för fort och tyvärr brakade vi rätt in i de.. Stackars gummsan ♥ Hade hon varit klok så hade hon tvärstannat för det var såå dålig ridning från min sida, men snäll som hon är så hoppade hon, men det gick ju tyvärr inte så bra. Jag smakade grus, dock var jag så jävla envis så jag satt kvar och skulle ta mig upp HA HA säger jag bara. Jag fick släppa taget tillslut och ja.. Min första avramling på tävling och på Gnista ;) 0+ute gav mig en sjätteplacering, lite pinsamt men kul! Rosett, plakett och 100 kr på Fredriksbergs Ridsport!

usch, får ont i hjärtat när jag ser denna bild.. vilken hjälte hon är, snacka om att ha hjärta av guld ♥

 

Hoppade dock upp Gurra direkt och red 110 på honom också. Helt galen kille som valde att ta helt egna intiativ och skena runt banan, jag hade absolut ingenting att säga till om. Blev ett nedslag ut i kombinationen + att jag inte hann styra till sista hindret så där fick vi lägga en volt och börja om haha, fyfan vilken runda. Nu blir det bett igen!  Ingen runda att skryta med, men det possitiva är att han hoppar helt okej och är inte i en bom, förutom när det gick lite för fort in i kombinationen då.

 

 

 En annan sak jag kom underfund med under denna tävling var att fy fan så fult min nya fina bruna hjälm sitter på mig! Den sitter ju för fan uppepå huvudet.. dvs antagligen för liten? Satt bättre när jag hade håret utanför i toffs, men jag tycker ju att de är snyggt och ha håret instoppat.. buhuu, dumma hjälm :(

 

Filmerna kommer ikväll, hinner inte med dom nu. Jobb som gäller 10.15 - 19.15! :)

 


Bästa hästarna!

Världens duktigaste hästar idag och världens klantigaste ryttare!

Så nöjd och stolt över mina älsklingar ♥

 

 

 

Skriver imorgon om tävlingen lite mer, nu är jag så brutalt sliten att jag bara vill sova!

Fick mig en skaplig flygtur som innebar att smaka sand, blåmärke och uppriven haka haha men som sagt, mer imorn!


Summerburst

Jag vill också vara på Summerburst!!

 

Nästa år, då jävlar!!!

vilka är på? Frida, Martina, Elin!? ;) 


hejhopp

Mår varken sämre eller bättre.. Har fått behålla en isglass och ett halvt glas med avslagen pepsi såhär långt.

Groteskt hungrig och orkeslös!! Bland de värsta jag varit med om, inte mycket sömn inatt :(

Gustav var på kliniken o raspade tänderna idag, gick bra. Skönt o ha de gjort! Dock höll ja på o svimma minst tre gånger under besöket, tur att han fick lugnande så han var snäll o hantera ;) äe detta är de värsta ja vart med om!!!


magsjuk

Ledig två dagar och åker på o bli magsjuk.. Fyfan så dåligt ja mår!! :( :(


9 juni 2012

Insåg för några minuter sedan att jag blev riktigt bloggsugen!

Dock försvann det suget lika fort som jag loggade in och öppnade upp skapa inlägg rutan.. Why?! Jag har ioförsig varit riktigt bloggsugen i flera dagar nu men varken hittat ork eller ord att skriva ner. Känns som att jag har absolut noll saker att skriva om, även fast jag vet att det finns massor att skriva! Konstig tjej den där Therese..


Hm.. Jo, men jag kan ju berätta att jag har varit på IKEA nu tre dagar irad. Shoppat mer eller mindre allting till lägenheten, känns så jävla gött och ha det klart! Dock är mitt konto inte lika lyckligt, men det var väl lön snart va? Naevars jag överlever, änsålänge bort jag ju faktiskt hemma :) Men så fort jag flyttat och fått upp allting i lägenheten så lovar jag att fota och visa allting, men fram tills dess så får ni vara lite nyfikna! 

image description
Såhär ser lägenheten ut idag.. Den kommer inte se ut så om 3 veckor!! :)


Hästarna går bra, speciellt Gnista som går som en riktigt klocka just nu! ♥ Gustav ska få sina tänder kollade nu i veckan, känns som det är dags. Han sköter sig och jobbar riktigt jäkla bra på hackamooret! Så kul just nu, mina fina älskade hästar. Tävling snart också, håller på att längta ihjäl mig, känns som att det var evigheter sen!!


Nä, nu vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva mer. Blir lite lördagsmys med mamma ♥ Pepsi, morötter, gurka och dip!! Myspys på högsta nivå :) Vi hörs kanske någonannan dag, kanske..


Vilket träns?

1. Ljusbrunt rundsytt 4cm
2. Brunt med vit fodring 4cm
3. Brunt m extra bred nosgrimma, 4,5cm

Gurris vill ha ett nytt dressyrträns o ja kan inte bestämma mig... Hjälp!!!!


Fotografering Gnista

Gårdagens ridpass på Gnista var underbart!

Hon har verkligen börjat utvecklats och bli mer säker. Hon börjar slappna av allt mer och acceptera arbetet på ett bra sätt, det är så himla roligt! Nu kan jag verkligen börja komma till jobb med henne i alla gångarter, börja kräva lite och inte bara tänka på lösgjordheten. Arbetet i Pessoaselen har verkligen gjort underverk för Gnista, galoppen är helt annorlunda! :) 

Finaste flickan vad jag tycker om dig ♥




Nu ska bara tjockismagen bort också ;) Gnistas träning i veckorna ser ut såhär på ett ungefär;

Pessoaselen galoppjobb
Skogen klättra
Pessoaselen/tömkörning cavaletti
Dressyrtrim
Vila
Skogen klättra + intervaller
Dressyrtrim/Markarbete


Mycket arbete från marken samt lite styrketräning har helt klart varit ett vinnande koncept på henne! Att galoppjobba henne i pessoaselen har tagit oss minst två steg fram i markarbetet!! :)

Hjärtat

Fan vad jag tycker om henne <3

Bilbomb imorgon!


Bilder från veckan


Färgglatt!

Just nu är det färgglatt på Hööks!
De nya kampanjridbyxorna finns i rosa, grön, gul och blå och kostar 479 kr. 
Kom ihåg dock att det är 15% på alla ridbyxor just nu!!! :)


haha dom är ju astuffa! :D



I denna kampanj ingår även tuffa schabrak i dressyr och allroundmodell.
Finns i babyrosa, babyblå och svart med trycket "Punk Pony".

Aachenträns i svart med grön fodring.

FÄRGGLATT med andra ord ;p