Veckans tävling

Vikbolandets Ryttarförening
Pay & Ride 31 mars 2012.

Gustav LB:2


Gustav LA:3 Debut


Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Detta kan ha varit den mest hektiska tävlingsdag jag någonsin varit med om..

Började med att åka till Fursta för att hämta transporten samt lite småplock som jag glömt (ibland är det ganska jobbigt att ha hästarna på olika ställen, kan ni gissa varför?). Åkte sedan direkt till Gnista som snyggades till ordentligt så att säga. Knoppades, ryktades, fick benen tvättade och hela kroppen "tvättad" med hjälp av baby tvättservetter. Hon blev ju riktigt dressyrvacker damen! Lastade sedan in och styrde mot VRF, i totalt jävla snökaos..

Gnista LC:1
Framridning i det minsta minimala ridhus med flera andra + att vi var lite sena = ingen bra kombo på brunstigt sto. Men det kändes ändå ganska okej innan jag gick in på banan. Överlag är jag jättenöjd med Gnista! Hon skötte sig kalas och gjorde verkligen så gott hon kunde i travprogramet och jag var supernoga med vägarna. Skritten och vänstergaloppen var riktigt dålig haha men de visste jag ju om sedan innan så det var ingen nyhet. Högergaloppen var riktigt fin idag! Visst att hon blir lite för låg mellanåt, men i dagsläget så har jag henne hellre så än över tyfgel. Nae, supernöjd, vi kunde inte gjort ett bättre program idag med tanke på vart vi ligger i dagsläget. Slutresultatet blev 55,56% och kommentaren "mjuk ridning av ryttaren men måste bli noggrannare med formen, fina vägar" Hon går in på första utanför placering!! Snacka om att överraska :-)


Tyvärr enda bilden på Gnista från dagen ;-(


Efter Gnistas ritt var det bara att packa in henne, åka hem med henne, ta av alla hennes saker, ut med knopparna ur manen och sedan ut med henne i hagen. Gav henne en tuss med hö så hon hade något att pyssla med i skitvädret. Sedan direkt vidare till Fursta och Gustav. Ut med honom i stallgången, snabbknoppning (rekord, det tog 4½min idag på honom!), snabborstning och sedan in i transporten och tillbaka till VRF. Allt detta fixade vi på ca 40 min!


Gustav LB:2
Började med att han halkade när han skulle backa ur transporten så fick panik och kom lös.. Bra start! Som tur var så sprang han bara två varv runt transporten (med mamma hängandes i svansen bakom haha). Hur som så var han jättefin på framridningen, kunde dock bara trava nästan i det där lilla ridhuset vilket resulterade i en superspänd häst inne på banan. Inte alls nöjd med detta program, han var spänd och jag kom inte till ridning. Det var absolut inte katastrof, men det var inte bra heller. Jag red slarvigt då jag var osäker på programet också.. Nä, bättre än såhär kan vi fan! Slutresultatet blev 53,33% och kommentaren "Du måste arbeta bätte på att få hästen i en riktigt form. Krullar ihop och kryper fram




Var bara att bryta ihop och komma igen efter LBn, var dock bra sugen på att stryka mig ifrån LAn eftersom framridningsmöjligheterna inte var de bästa. Men med peppning ifrån mamma så laddade jag om ♥


Gustav LA:3

Efter nästan 35 min galoppjobb så kändes det helt okej att gå in på banan. Jag är jättenöjd med Gustav i denna klass! Kändes som jag kom till ridning mycket bättre och kunde påverka honom mer. Lite springig i traven, lyssnade inte riktigt i skänkelvikningarna och jag mesade i ökade galoppen eftersom han bytte i LBn -dumt! Överlag jättenöjd, kan vara det bästa dressyrprogram vi ridit faktiskt! Slutresultat 57,42% och kommentaren "Bättre form nu, på rätt väg, men visa mer i mellangångarterna - hästen kan!" Hade hoppats på lite högre procent om jag ska vara ärlig eftersom de kändes så bra. Samtidigt som ja kan förstå att det inte blev mer, förlorade massor just i mellangångarterna.. Hur som, debut i LA och jag är nöjd! :-)


Biffen ♥


Hemma efter en stressande tävlingsdag har jag däckat i soffan, mått illa, haft huvudvärk och bara känt mig totalt jävla utmattad. Måste äta och dricka bättre nu när jag rider båda hästarna så intensivt..

Ny telefon!

Idag fick jag äntligen min Iphone 4s, weey! Nu lovar jag bättre bilder och kanske mer uppdatering om ni är riktigt snälla ;-)

Pluggar dressyrprogram nu, såhär i efterhand kan ja nog tycka att de va ganska korkat att anmäla till tre olika program där två av dem är helt nya för mig.. Hm, wish us luck så att säga!


Fredag

Ingen lust att blogga idag heller egentligen, så bjuder på lite Gnista bilder från idag istället.

Tog tag i "göra-nått-åt-gnistas-ponnyruffs" efter dagens ridning. Lite bättre va? :) dressyrträvling imorgon- för båda pollarnas del! ha ha ha


Utebliven bloggning

Bloggar inte ikväll pga personliga orsaker..

Träningen gick iaf bra med båda hästarna tidigare idag för er som va nyfikna. Vi hörs eventuellt imorgon..


Tagga nr2!

Världens snyggaste Gustav får köra på vitt under dagens träning!


Tagga nr1

Gnista taggar dressyrträning i turkost, snygging!!


28 mars 2012

Huvudvärk deluxe .

Oj vilken dag, totalt slut nu. Huvudet har värkt absolut hela dagen, antagligen spänningar.. Hur som helst, dagen började med, som många gissat på, en arbetsintervju. Det kändes bra, tror jag. Hatar detta, gå runt och ha ont i magen och huvudet i flera dagar innan man får veta något, usch. Nu vill jag bara att alla håller tummarna i några dagar till då jag verkligen, verkligen, verkligen vill ha det här jobbet! Det känns som att min värld skulle gå under om jag inte fick detta jobb. Åh, jag vill ha det!!


Hur som helst så fortsatte dagen trots huvudvärken. Åkte till Gnista och red ut på henne i skogen, blev lilla Dagsbergsrundan i skogen där vi höll igång i alla gångarter samt klättrade två gånger. Hon var otroligt pigg och inte det minsta sugen på att jobba! Söta häst, tycker verkligen om henne.. Ryktade henne i ca 1h innan jag åkte vidare till nästa polle.

Dags att gå nerför backen.. SötGnirre!

Älskade GrodanBoll ♥ Kan inte förklara i ord hur mycket denna stora, vingliga, puckade krabat betyder för mig! Han är verkligen mitt hjärta, älskade Gustav. Planen var som sagt skogen idag även med honom, men med vår vanliga tur så kom spöregnet.. Tack för det! Ger mig inte ut i skogen själv när det spöregnar och Gustav vilat dagen innan. Vägrade gå in i ridhuset idag eftersom det känns som att han gått ganska mycket i ridhus på senaste, så fick bli en helt oplanerad vilodag. Pysslade och ryktade i nästan 1h, klippte håret i öronen och under ganaschen. Känns inte så himlans bra att han stått i två dagar och ska dressyrtränas imorgon, men denna gång blir det såhär. Han får gå i skogen på fredag och söndag istället :-)

Dagens snygga & sura Gustav ♥


När stallsysslorna var klara så blev det lite kvalitétstid med mamma. Nu har jag däckat i soffan en stund, kollar på Greys och längtar faktiskt till sängen, galet sliten! Imorgon väntas alltså dressyrträning med båda pollarna och sedan jobb.. Hörs imorgonkväll kanske! 

Dagens stalltjej !

Nervöst!

Länge sen man var såhär nervös.. Keep youre fingers crossed!


Tre fantastiska år

Den femtonde mars hade jag och min finaste varit tillsammans i hela tre år, helt galet.
Du har verkligen funnits i vått och tort och jag vet inte vad jag skulle göra utan dig.
Världens mest fantastiska människa, det är du.
Jag älskar dig Marcus

Veckans träning

Med inspiration från världens bästa Erika !

27 mars 2012

Lite söta bilder från min o Gnistas morgon. Skritt- och travjobbade henne lite på fältet barbacka, var mys och hon var duktig :)

Gustav hjälpte mig med mockningen idag, han är bra snäll han ;) världens finaste GrålleGrå!!

Nu är det jobb som gäller..12-20.00, lagom taggad. Hoppas Maria jobbar :)

 


Shopping

Ja, efter dagens sadelprovning hos Sharpman så blev det en ny pryl som fick flytta in i garderoben.

Akton Gelpad


1198 kr hos Sharpman.

26 mars 2012

Ni är helt fantastiska!

Jag vill bara tala om för er hur mycket jag tycker om er just nu haha Era kommentarer värmer så otroligt, även superhärligt när ni kommer med konstruktiv kritik, tack snälla ni! :-)

Vi har som sagt massor att jobba på, de våra träningar lägger mest tid på just nu är att hitta en större galopp, låånga långsamma kliv. Få honom mer avslappnad i traven och få honom lite att vila på steget liksom. Sen såklart alla små detaljer, så som halterna, övergångarna, fattningarna, min blick och hand osv. Färdiglärd och färdigtränad blir man aldrig ;-)


Idag då, dagen började hos Gnista vid halv åtta. Fixade stallet och såg till så det fanns vatten i hagen osv. Tanken var att jag skulle skritta ut på henne idag, men kom på ganska snart att jag visst hade utsläppet borta på Fursta, så fick faktiskt ställa in dagens ridning på henne, tyvärr.

Åkte och släppte ut hästarna på Fursta strax efter nio, tog tag i alla stallsysslor och fixade lite. När jag var klar dök Frida upp och bjöd (läs "tvingade" haha) med mig ut på en skrittur på Wille tillsammans med henne och Kasper. Supertrevligt med en härlig uteritt på en supermysig liten ponny tillsammans med min finaste vän ♥ Tack för ridturen Frida! 


Smickrande bild på mig & Wille, från Fridas blogg.


Åkte sedan hem, käkade lunch och körde hem Marcus. Åkte sedan direkt tillbaka till stallet, tog in Gustav och gjorde iordning honom för en liten resa till Mantorp, klockan 15.15 hade vi tid. Var alltså sadelutprovning hos Sissi Lilja där Sharpman stod för sjävla sadelfixet. Båda mina sadlar kollades och såklart så red jag ju runt på Gustav lite i ridhuset. Gick skit! Han var som en fiolsträng och var rädd för allt och alla haha fjomp jävel ;-) Men nu är iallafall sadlarna super igen.

Ja, blev ju en liten omväg så att säga på vägen hem så var inte hemma förens 18.15, lång dag. Var bara hoppa in i duschen, byta om snabbt som fan för att sedan åka in och fixa till naglarna. Blev supernöjd precis som vanligt! :-) Väl hemma strax efter åtta var det bara att äta och nu känner jag faktiskt att jag skulle kunna sova haha supertrött! Imorgon ska Gnista trimmas och Gustav vilar, börjar jobba klockan 12 så blir en tidig morgon i stallet.

Sadelutprovning

Hej på er!

Påväg hem ifrån Mantorp nu, Sharpman har haft sadelutprovning på Sissi Liljas anläggning. Jag kollade båda mina sadlar då jag tycker hoppsadeln har glidit och dressyrsadeln åkt åt höger.

Hoppsadel-problemet löstes med en Akton gelepadd. Rider utan fårskinnspadden nu och har Akton padden istället. Superbra! Blev världens skillnad :-)

Dressyrsadeln stoppades om, framför allt då på höger sida. Bort med fårskinnspadden även där och dit med Akton padden.

Blev ett relativt billigt återbesök vilket var skönt. Inga nya sadlar denna gång, tack gode gud för det! Så nu är det bara att rida på helt enkelt.

Gustav var dock inget rolig att rida idag, bara spänd och "kort", blää! Måste nästan åka iväg oftare så han lär sig att koppla av även på bortaplan liksom.

haha dagens tabbe blir helt klart att när vi är halvvägs hem så kom vi på att varken pappa eller jag tog padden med oss från ridhuset, kul. Var bara att vända, åka tillbaka och hämta den förbaskade padden! Så, nu är vi halvvägs hem igen, hoppas ja inte kommer på nått mer vi glömt nu ;-)


Hörs ikväll när jag kommer hem!


Fotografering

Lite blandade bilder från Iphone & film.
Golden Poem & Gnista
25/3-12


Videoklipp Träning

Golden Poem
Dressyrtrim o programträning
25/3-12



Gnista
Småskutt
25/3-12


25 mars 2012

Härliga söndag!

Dagen har verkligen varit helt fantastisk, so far. Började min förmiddag hos min älskade Golden Poem, finaste älsklingshäst ♥ Gjorde honom extra snygg idag då det vankades filmning. Sen kör jag lite mental träning med honom just nu. Han är en sån kille som blir skitnervös när man pysslar om honom lite extra, lindar ben osv - han tror direkt att han ska ut och åka och blir då helt hysterisk. Den spändheten som blir av det kalaset brukar hålla i sig bra länge även på tävlingsplatsen, därav den metala träningen idag.

Trimmade honom på utebanan, riktigt korkat av mig egentligen då han blir dubbelt så spänd och pigg på utebanan såhär i början. Spändheten gör att han blir svårriden, vill inte riktigt gå fram för skänklen utan småtravar och trippar sig fram, dessutom hamnar han ganska ofta bakom lod och blir stark/hängande i handen. Så fick börja med att försöka jobba bort det ganska länge i alla gångarter innan jag red egenom LA3 en gång. Många missar idag pga spändheten, men jag är otroligt nöjd med min fina kille iallafall! Vi har lite och jobba på och det är bara roligt :) Om man tittar tillbaka på två år så har det ju iallafall hänt en hel del!


Film kommer .


Efter Gustav så åkte vi vidare till Gnista. För hennes del väntades ett litet hoppass med filmning såklart. Provade att rida på Flippanbettet idag och det kändes riktigt bra! Jobbade henne med övergångarna, serpentinbågar och sidförflyttningar under framridningen och det kändes otroligt bra faktiskt. Hoppade sedan en form av studs, eller jag skulle väl kalla det bom 3m räcke 3m bom. Hade en liten oxer på ena långsidan som jag bara skulle rulla över. Tanken bakom dagens pass var att hitta en lugn, stadig galopp som jag har kontroll över i hoppningen.

Jag måste ändå säga att jag är nöjd med dagens pass. Speciellt de sista språnget vi tog, då satt jag bara stilla med handen och väntade ut henne. Det är jag som har en hel del att jobba med på henne, framför allt så måste jag bli lugnare i handen och hitta mer power i grundgaloppen. Samt då, bland de viktigaste, få henne mer lydig och lyhörd efter och emellan hinder. Njuter verkligen av att ha Gnista just nu, fina häst! ♥


Film kommer .

Smygbild

Det vankas filmning på uppklädd häst idag ;)


23 mars 2012

Klarblå himmel och 15 grader varmt, hej våren!

Känslan av att bli varm och svettig av att bara bära en tunn vårjacka, alltså, värmen du är SÅ välkommen! Har haft en helt fantastisk förmiddag, vilken härlig uppladdning inför jobb.

Började med en morgonpromenad tillsammans med Gustav vid 8.00 imorse. Han var pigg och glad, inte de minsta känsla av att han skulle ha någon träningsvärkt efter gårddagens träning. Borstade och pysslade lite ute i den härliga solen innan hovslagaren kom och skulle slå på nya skor kl 9.00. Idag var Gustav en riktig snorunge vid skoningen, jag är fan helt säker på att denna lilla häst har någon form av bokstavskombination så att säga! haha Ibland kan man bli så förbaskat trött på honom, lille plutt..

Fixade sedan stallet och åkte vidare till Gnista. Tog en promenad med henne också, hon hade nog hellre velat vara kvar i hagen hos sina pojkar haha skruttan! Lite ompyssling i solen innan hon fick gå ut igen. Ska bli intressant och se om det är någon annan känsla i ridningen efter att Linda var ute och knäckte henne lite.


Morgonpromenad under klarblå himmel och + grader!

Nu i eftermiddag vankas det jobb alltså, 16-20.00 sedan har jag och mamma kvällsfodringen på Fursta. Blir en lugn kväll, kommer antagligen däcka ganska direkt när jag kommit hem från jobbet haha

Bloggar

Några som var nyfikna på vilka bloggar jag läser om dagarna..

Jag följer, ca 50 bloggar tror jag på bloglovin. Vissa av dessa bloggar kan jag bara bläddra förbi och har dom mer där ifall det skulle dyka upp ett roligt inlägg. Men det finns vissa som stiker ut och gör bloggvärlden underbar! Jag tänkte nämna mina favoriter i detta inlägg :-)

Utan inbördes ordning.

Karin Warnmark

- Enligt mig Sveriges absolut bästa hästblogg! När Karin har skrivit ett inlägg så vet du redan innan du klickat upp inlägget att det kommer bara välskrivet och intressant att läsa. Karin har verkligen en otroligt förmåga för att skriva och hur hon ha kunnat ha en sån pass bra hästblogg och varit hästlös så länge är galet. Jag kan bara tänka mig hur mycket bättre (om de nu kan bli så mycket bättre) nu när hon äntligen hittat en häst! Denna blogg borde alla hästmänniskor läsa, that's it!


Frida Hallgren

- En relativt nystartad blogg, men som enligt mig har allt! Frida skriver riktigt bra inlägg, både åsiktsinlägg, om utrustning och träning samt bjuder ofta på superläckra bilder. Trots att Frida är en dressyrryttare så älskar jag denna blogg, blir lika glad varenda gång hon har uppdaterat. Har följt henne lite i smyg ända sen hon red ponny och var aktiv på Bukefalos haha, skrämmande. En blogg som absolut borde läsas av fler, denna blogg förtjänar att bli "stor"!


Erika Johansson

- Min inspirationskälla och förebild. Erika har allt och hur hon orkar.. Jag har inte en aning! Bloggen handlar om både ridning, mental träning, "vanlig" träning, målsättning osv. Det var Erika som fick mig att börja med LCHF (som jag oiförsig har slutat med nu) och det är hons om taggat mig och komma över olika blockeringar i just mental träning. Jag är förvånad över att inte fler läser Erikas blogg, jag vet att alla som läser den blir inspirerade på ett eller annat sätt. Erika är dessutom helt fantastisk som människa och hon äger min drömhäst.. ;-) hehe


Zara Knutson

- Tror detta är den enda "rena hoppbloggen" jag följer. Zara är bosatt i Tyskland och jobbar i ett stall och gud vad duktig denna tjej är. Hon har en sits som är att dö för och bara jag tänker på henne så ser jag typ Angelica Augustsson haha Jag tycker att det är otroligt roligt att följa en tjej som är bosatt i ett annat land, som jobbar i ett stort stall och har så mycket tips och ideer att komma med. Hon är superduktig på att svara på frågor man ställer och verkar väldigt trevlig.


Finns några bloggar till som jag läser, som absolut är värda att nämna:
Amanda Gullström, Cornelia Rylén, Kristina Warg, Stina Olofsson, Sara Ussing, Johanna Grant och Sara Carlsson. Superbra bloggar som absolut skriver välskrivet och intressant. Men de har lite kvar tills de slår mina favoriter ;-)


Läser såklart även ALLA mina vänners bloggar eftersom jag är så nyfiken på vad de sysslar med om dagarna när jag inte träffar dom haha. Därför tycker jag att vissa av er är värda att nämnas! Skulle jag nämna alla så skulle inlägget bli way too långt så att säga. Men jag älskar er alla och jag hoppas ni vet om att jag läser era bloggar! Även er som jag inte träffat men som de känns som att jag känner har jag lagt till i denna "kategori" haha.

Frida Örnborg, Maria Jonsson, Linn Skjetne, Johanna Lassnack, Jennie Kristensson, Joanna Närling, Emma Fors, Lina Sällberg, Sandra Ramtzen, som sagt så är de iaf 30 bloggar till som jag läser och jag orkar inte sitta och länka alla :-)

22 mars 2012

Dressyrträning för Marie .

Oj, det har verkligen varit en av de längsta torsdagarna på mycket länge. Var hos Gustav klockan 06.45 imorse, satte direkt igång med mockningen och matfixet innan jag började släppa ut hästarna. De flesta har gått nakna idag, mycket skönt för dom då det varit extremt varmt under dagen! Gjorde sedan iordning min älskade prins för ett dressyrträningspass för Marie kl 8.30.

Träningen gick hur bra som helst! Gustav kändes väldigt lösgjord och med på noterna idag, kul. Jobbade med övergångarna i skritt-trav, trav-skritt samt skritt-galopp, galopp-skritt. Han blir fortfarande lite hängig och dragig i övergångarna så där måste jag verkligen sätta mig på rumpan och rida in i övergången (hemläxa!). Vi red även ganska mycket galopp idag, han är så himla fin i galoppen just nu så sitter verkligen bara och njuter. Jobbade med att ha honom rak, men lösgjord och att han ska spåra, gick riktigt bra. Red lite uppridningar på medellinjen i galopp samt serpentinbågar i förvänd och jag säger bara woow.. ♥ Jag är så löjligt kär i min häst! 

Jag och Marie är ganska överrens om att han ska gå lite LB2, LB3 och LA3 program på tävling eftersom vi ändå bara tar tävlingarna som träning i dagsläget. Han gör sig betydligt bättre på lång bana och där han får jobba ordentligt. De gör inget om han inte sätter alla rörelser osv, men han hinner inte bli lika spänd under ett LA3 program tex mot ett LB1. Så ja, vi lär komma sist i alla våra starter men sålänge vi utvecklas som vi gör så är jag lycklig :-)




Efter träningen var det jobb som gällde. Gått otroligt segt idag, lite folk som handlat och det känns som vi varit fullt med personal, så dagen har gått riktigt långsamt. Mamma har tagit hand om Gnista idag då jag hade ett tillräckligt tidspressat schema för dagen. Imorgon ska båda hästarna skrittas ut i skogen, de kommer att göra dem gott! Var jättesugen på en fotosession i helgen, men jag har fortfarande inte fått min kamera :-( Saknar mina bilder haha kanske kan mamma filma lite på båda hästarna i helgen istället, vad tror ni om det? 

Nu är jag så jäkla trött så nu väntar sängen! Godnatt

21 mars 2012

Lång dag, trött så försöker sammanfatta mig kort .

Började med att åka hem ifrån Marcus 6.45 imorse, åkte då direkt till Gnista som fick sig en behandling av världens bästa Linda Söderberg-Fång! Var inte alls så mycket som jag trodde att det skulle vara utan det är bara att jobba vidare. Hon kollade sadlarna också och så fort min dressyrsadel är klar så kommer den ligga bra även på Gnista *tumme upp*

Har sedan tillbringat min tid hos Gnista och Gustav från kl 9.30 fram til kl 19.00 ikväll. Gnista vilar ju såklart idag med tanke på behandlingen, även imorgon ska hon vila. Så blev en dag med ompyssling, mysigt det också ♥

GurkanGrå fick sig ett litet hoppass i ridhuset, märktes att det var vääldigt länge sedan jag hoppade då han var löjligt överladdad. Hade satt upp en liten linje med två bågar och relaterade avstånd (se bild nedan), räcke - 5 galoppsprång - oxer - 4 galoppsprång - räcke. Han hoppade bra även om han blev springig och kortgalopperad. Måste lägga in lite mer markarbete på honom i veckorna annars kommer jag aldrig kunna hoppa honom ordentligt haha.


Dagens övning

Vi hoppade brett idag, så han fick sträcka på sig ordentligt. Dock låg hindrerna på max 90cm i höjd..

Pappa filmade lite när jag skuttade fram, sedan var han tvungen att åka..


Blir ingen tävling i helgen.. Får inte ledigt ifrån jobbet och ingen av mina arbetskamrater kan ställa upp.. Kul, tack för det.. 550 spänn åthelvete! Sjukt besviken och ledsen, var så taggad inför denna helg. Känns som jag och Gustav aldrig går komma ut, alltid något som kommer ivägen :( Fan! Nu är inte nästa förens i April, jag vill ut nuuuu ju! Åh vad störande detta är, fan. (Ber om ursäkt för min irritation).


Har hänt mer under dagen men nu är jag så trött så måste sova! Hörs imorgon.

Dressyroutfit

Jacka - Equiline, Hjälm - Charles Owen, Ridbyxor - HV Polo, Ridstövlar - Pioneer,
Boots - Cartago, Piké - Schockemöhle, Benlindor - Schockemöhle, Schabrak - Schockemöhle

Brunt och Beiget ♥
För att ha gjort den i Paint (mitt Photoshop har lagt av :( buhuu) så är jag ganska nöjd.. eller?

20 mars 2012

Sliten men otroligt lycklig.

Idag känner jag mig lite sliten faktiskt. Hade jättesvårt att sova inatt pga gårdagens allergichock som inte riktigt gav med sig. Måste ringa vårdcentralen imorgon och se om jag kan få komma dit och kanske få starare medicin..

Hur som helst så började jag dagen hos Gustav, red ett pass i ridhuset där vi trimmade lite på LB och LA programet. Han var galet pigg och taggad idag, såg spöken överallt och då blir han ju lite bokom hand osv, svårriden. Men vi kämpade på och efter lite galopparbete kändes det riktigt bra! Har bestämt mig för att ändra klasser på nästa dressyrtävling, men vilka klasser väntar jag med att säga ;) haha vi kommer skämma ut oss totalt, men vi ser ju dressyrtävlingarna som träning så va fasiken liksom. Finaste Gustav, hoppas verkligen jag får ledigt i helgen så tävlingen blir av!

Dagens söta och uttråkade Gustav hihi gulle


Åkte vidare till Gnista och trimmade henne på banan. Lade ut på bommar med 17m emellan där vi jobbade lite med galoppen, att variera sprången. Dock var hon så stark, pigg och stel i galoppen så gjorde bara övningen två gånger i varje varv och så jobbade vi med traven istället. Red lite skänkelvikningar, öppna, serpentinbågar och övergångar. Red även lite ur LC och LB programen och traven känns riktigt bra just nu! Längtar till nästa träning :) Imorgon kommer världens bästa Linda och masserar Gnista så det blir en automatisk vila imorgon alltså.


Dagens bruna Gnista ;)



Ska snart bege mig till jobbet.. 16-20.00 är det som gäller idag, även fast jag är sliten idag så är jag så otroligt lycklig så jag nästan spricker! Varför? Det tar vi nog imorgon tror jag ;) Jag säger bara, snälllaaaa håll tummarna för mig!

Fotografering Tävling

Gnista
Lokal hoppning Linköpings Fältrittklubb
17 mars 2012
Fotograf: Caroline Djerf


Välmatchat osv ;) Synd bara att stövlarna inte hann komma..


Alltså, knopparna!? hahaha måste rycka manen innan nästa tävling, detta går ju inte!


Bloggar såklart ;-)


Stora Allison och Klara.. Lilla Gnista och Tess




Tack snälla Carro för jättefina bilder ♥

Veckans träning

v. 12

GOLDEN POEM

Måndag: Lättare dressyrtrim
Tisdag: Dressyrtrim
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Dressyrträning MC
Fredag: Jogging
Lördag: Dressyrtävling
Söndag: Skogen




GNISTA

Måndag: Lättare dressyrtrim
Tisdag: Dressyrtrim
Onsdag: Vila, massage
Torsdag: Vila
Fredag: Skogen
Lördag: Jogging
Söndag: Markarbete




Vill ni ha utförligare veckoplanering än detta? Hur isåfall? :)


19 mars 2012

Min gamla ponny har varit ute och sprungit idag .

Ja, eller alltså det har ju verkligen varit Orkan ute idag och det första jag tänkte när jag klev utanför dörren i förmiddags var just "haha har Billy varit ute på äventyr idag". Jag vet, jag har världens sämsta humor men med tanke på hans vackra namn Schekenhof´s Orkan så tänkte jag direkt på dagens väder. Min fina lilla ponny, saknar honom. Måste ringa Amanda någon dag och kolla hur dom har det!

Hur som helst så började dagen hos Gustav, försökte lunchfodra men det gick åt skogen. Ensilaget flög omkring på hela gården och alla hästar hade rodeo-race i hagarna, suck. Tog in min lilla grå, hade bestämt mig för att rida trots busvädret. Provade Marias sadel idag eftersom min dressyrsadeln inte känns bra just nu. Red lite lätt i paddocken och det kändes faktiskt riktigt bra! Sadeln låg helt stilla och Gustav kändes otroligt fräsh. Ska ringa Sharpman imorgon fm och kolla om dom har en akuttid till oss innan helgen annars är Maria supersnäll och lånar ut sin sadel så jag kan tävla i helgen. Red väldigt lätt och enkelt på Gustav idag, mest för att känna på honom & sadeln.


Biffen i somras.

Åkte vidare till Gnista där jag släpade in de tre små busfröna ifrån hagen samt jagade både vattentunnor och fodertunnor över hela gården haha, skrattade ganska gott åt mig själv faktiskt. Gjorde iordning ponnyhästen för ett pass på ridbanan, dock så blev det ett kort pass då mamma var tvungen att ha bilen. Men, för att återgå till passet så var Gnista helt jävla underbar att rida idag ♥ (var det de nya stövlarna kanske?) Supermjuk och väldigt medgörlig, lite seg men vi hade ju trots allt motvind hela ridpasset haha. Finast Gnista, blev riktigt sugen på dressyrtävling idag ;-) Hur som så jobbade jag med övergångar samt serpentinbågar, läxan vi fick av Marie.


haha alltså hon är såå söt! "snälla ta in mig från denna jävla vind nu.." haha ♥


En liten stund av eftermiddagen spenderade jag tillsammans med Marcus innan jag körde hem honom. Sedan har jag mest haft en lugn och skön tid i soffan tillsammans med Ponnyakuten och lite bloggläsning. 
Har tidsinställt lite inlägg till veckan, bland annat en outfit, veckoplanering, tips samt "vilka bloggar läser jag", bra va!?


Pioneer stövlar



Rätt svar på shoppingen var såklart ett bar Bruna Pioneer stövlar! Nu är äntligen min bruna outfit helt komplett, så lycklig ;) Stövlarna har jag köpt begagnat för 700 kr, ett riktigt kap med andra ord - sitter som smort på benen! Tyvärr gör inte bilden stövlarna rättvisa alls utan de är mycket snyggare i verkligheten.. Lovar snygga outfit's framöver hihi


Snabbast då, med rätt svar var faktiskt Ellinor Holmkvist som gissade på stövlar. Men även Ida Karlsson hade full koll och gissade på bruna Pioneer stövlar, bra gjort där! haha

Paket!

Nämen, jag har fått paket! Rena rama julafton de här ju ;) någon som kan gissa vad som landat hemma hos mig denna gång? Först med rätt svar får en länk! :)


18 mars 2012

Hej.
Förlåt för utebliven bloggning idag, men det har gått i ett absolut hela dagen!

Var ute och "firade" igårkväll med helt fantastiska människor, fan vad jag tycker om er! Hade en sjukt rolig kväll och jag har haft liite ont i huvudet idag om man säger så..

Skrittade ut en sväng barbacka på Gnista, som jag trodde skulle vara lite trött och seg men där hade jag fel. Var galet pigg! haha söteponny :)

Gustav skrittade jag ut i skogen tillsammans med Issa och Sinclair, supermysigt trots att båda hästarna såg spöken! Älskade lilla Gustav.. Mina sadlar ligger inge bra just nu, iaf inte dressyrsadeln så ska ringa Sharpman imorn och kolla om vi kan få en akuttid eftersom de är tävling i helgen!

Kvällen har spemderats med stallmöte först sedan ostbågar och film tillsammans med min fina pojkvän! Passade på att blogga lite från mobilen i pausen av filmen, men nu börjar den igen så hörs imorgon! :) pusspuss


Videoklipp Tävling

Tävlingsdebut med Gnista.
Linköpings Fältrittklubb 17 mars 2012.
100 cm bed A samt 110 cm bed A0/A0.



Tävling Linköpings Fältrittklubb

Då var det äntligen dags för årets första tävlingsstart!

Styrde bil och transport mot Linköpings Fältrittklubb för att rida deras lokala hopptävling med Gnista. Kan tyckas vara lite osmart och oplanerat att tävla en häst när du endast haft den i tre veckor samt hoppat den en gång. Dessutom aldrig hoppat en bana, kombination eller ett hinder på den höjd du ska tävla.. Men jag gjorde det och jag är så nöjd och glad över Gnista, hon var verkligen varit helt fantastisk idag! ♥

100 cm bed A
Vi kom i ganska perfekt tid till tävlingsplatsen så hann skritta Gnista ordentligt. Krävde inte något speciellt utan Gnista på framridningen då hon fortfarande kändes lite stel efter dressyrträningen. Utan joggade runt i trav och galopp och bara försökte tänka possitivt och peppa mig själv. Hon hoppade så jäkla bra inne på framhoppningen!! Dock gjorde jag en tabbe och började plocka med handen framför oxern en gång så hon stannade, bra gjort av henne då jag absolut inte får göra så. Inne på banan var hon galet taggad! Lite tittig i början och ville inte gå förbi bilen som dom ställt in haha När vi väl kom igång kändes det som att det gick i 140 (vilket de inte alls gjorde när jag kollade på filmen sen) och hela banan var helt i oflyt. Vi var inte alls speciellt ihop ridna och vi kom fel på nästan vartenda hinder. Men hon är en räddande ängel och så himla härlig att hoppa så hon fixade en felfri runda galant! Så 0 fel alltså.


110 cm bed A0/A0
Hon fick stå i transporten mellan klasserna och äta hö, dock ville hon inte dricka, så får lura henne med lite betfor-vatten nästa gång! Mycket mjukare denna gång när jag red fram, skrittade väldigt länge och försökte bara få igång kroppen, kändes bra. Tog bara två språng på framhoppningen då de sprången kändes rikigt bra! Var grymt nervös inför denna klass då hindrerna kändes enorma på lilla Gnista och då jag inte hoppat ett enda språng på 110 så, ja de kändes i magen så att säga. Kändes riktigt, rikitgt bra denna runda! Mycket mer nöjd med denna än med 100cm rundan. Vi hade bättre flyt och jag var inte lika trixig med handen. Måste komma ihåg att ha tryck i galoppen utan att de går för fort, då blir hon flack. Samt att jag måste få henne lite lydigare så hon inte bara stretar med huvudet. Tyvärr petade hon hinder nummer tre i grundomgen, synd. Superdupermega nöjd med slutresultatet 4 fel.


Jättenöjd med tävlingsdagen! Gnista har varit en stjärna och helt okomplicerad att ha med sig -ren kärlek! ♥
Videoklipp är pågång! Min kamera är ju som sagt på lagning, men jag tror faktiskt Caroline knäppte några bilder som kanske dyker upp här så småningom :D Tack för all hjälp idag Carro! 


Gnista
Träns - Treadstone remont m. Dyón tyglar
Sadel - Pessoa Legacy
Brösta - Börjes
Öronhuva - Equiline
Schabrak - Equiline
Framskydd - Dyón
Bakskydd - Veredus young jump

Therese
Stövlar - Kings stallskor m. Dyón shortchaps
Ridbyxor - Kingsland
Skjorta - Kingsland
Kavaj - Egenuppsydd
Hjälm - John Whitaker
Vantar - Roeckl

Gnista <3

Bilden kom ju förtusan inte med i förra inlägget! :)

Sitter på läktarn och spanar lite nu. Är faktiskt nervös inför 110 hehe antar att de bara styra o driva såhär ibörjan innan vi ridit ihop oss ordentligt.. Tagga!


Nolla!

Inleder med noll fel i 1m! Dock var de ponnyridning deluxe haha gick i 140 så att säga ;)


Redo!

Laddar inför första klassen!!!! Håll tummarna nu :)


Buger King

Finally har Burger King öppnat i stan!! Så ni kan ju gissa dagens lunch ;) bästa jobbfredagen hittils, jobbar ihop med bästa Maria! Hoppas dagen går fort :)


16 mars 2012

Jag hade faktiskt planerat in flera tidsinställda inägg idag, men kom på nu att jag råkat lägga dom på fel datum haha, dåligt. Därför blir det ingen uppdatering idag, kanske om jag orkar när jag kommer hem ikväll.

Ni får hade så bra under dagen, själv är jag instängd på ICA fram till 22.15 ikväll, underbara fredagkväll ;) Om jag inte hinner uppdatera något ikväll så får ni helt enkelt hålla tummarna för mig och Gnista imorgon!



15 mars 2012

Var det inte vår?

Jag hade sett fram emot en underbar, varm och skön morgonpromenad i skogen tillsammans med Gnista idag. Men det blåste ju fasiken storm och var skitkallt, trots att solen sken! Dum som jag var så hade jag bara en vindjacka på mig också, lagom frusen sådär..

Ja, var alltså hos Gnista imorse och fixade stallet samt tog en tur ut i skogen. Älskar Dagsbergsskogarna, de är helt fantastiska, superfina ridvägar! Var ute i ca en timme och då både skrittade vi och travade. Trodde att Gnista skulle vara lite mjuk och gó idag efter gårdagens träning, men hon har nog aldrig varit så stel som idag haha stackarn, hade nog ganska mycket träningsvärk idag så det blev helt kravlöst i skogen :) 


Chino hade saknat oss medans vi var borta, stackarn hihi

När vi kom tillbaka så skulle jag ge mig på Gnistas man som ser ut som "hej kom och hjälp" ungefär. Flätade ner den så jag skulle se hur ojämn den var och.. Ja, jag har en del att göra med denna man framöver! Flätorna får sitta i nu till lördag så blir det betydligt lättare att fläta om och knoppa henne innan tävlingen.


Flätad och klar. Kort och tunn man längst ner, tjock och lång på mitten, perfekt högst upp haha


hahaha fick mig ett gott skratt när jag såg detta! Melinda, vad är detta!? haha bara så du vet så klippte jag bort allt de där som stod rakt upp, höll på att garva ihjäl mig ;)


Mamma har hand om Gustav idag då jag jobbar 12.00 - 19.00 och ska till Marcus direkt efter jobbet. Bästa mamma ♥ Imorgon jobbar jag hela jäkla dagen fram till klockan 22.15, superkul att sluta strax efter klockan tio dagen innan man ska tävla!?

Därför blev det lite putsning av Gnistas saker idag, samt att jag förberedda flätorna och lite annat småplock. Vet inte hur optimalt det är att hon vilar dagen innan tävling, men har tyvärr inte så mycket val.. Jag som älskar att stå och pyssla i stallet kvällen innan tävling :(

Tävlingstanke

I helgen är det dags för årets första tävling.

På lördag åker jag till Linköpings Fältrittklubb med Gnista, jag är supertaggad! Dock är jag otroligt nervös, jag är anmäld till 100 samt 110 cm och jag har inte hoppat ett enda språng på 110 på Gnista, kanske därför jag är nervös? Hur som helst så tar jag denna tävling helt som en träning och det ska mest bli roligt att komma ut igen :)

Dock har jag ett litet problem, eller en tanker mer kanske. Tävlingarna startar kl 8.00 på lördag och jag startar som nr 84 i 100 cm klassen.. Jag känner, spontant, att jag åker inte dit till kl 8.00 för att gå banan innan start och sen låta Gnista stå i transporten i 2½ timme innan det är dags att rida fram (jag räknar på ca 30 ryttare/timmen). Det är totalt 101 starter i första klassen, sen ska det byggas om och fixas och sen startar jag som typ 76 i klass två, vilket innebär ytterligare timmar i transporten.

Så, jag tror att jag åker dit lagom tills jag vill börja rida fram och så får jag helt enkelt lära mig banan genom att titta på några innan mig (jag har otroligt lätt för att lära mig banor) och så får jag hoppas på det bästa. För de känns helt enkelt inte snällt mot Gnista att låta henne stå i transporten så länge en hel dag, faktiskt. Är det fel tänkt av mig?

Eftersom man nuförtiden är automatiskt startanmäld så behöver du ju inte vara där innan klassens start för att visa upp allt osv, utan de räcker att du gör det när du kommer till platsen, innan du lastat ut hästen. Visst har jag rätt? Hur hade ni gjort? Känns så drygt att behöva åka kl 7.00 bara för att vara där innan 8.00 så jag kan gå banan.. Kanske bara ren lathet, eller?


Snygga Gnista och Melinda förra årets på SRS tävlingar. 4a i 100 samt 5a i 110 om jag minns rätt :)

Videoklipp

Från dagens dressyrträning på Gnista för Marie Carlgren.



Var liite snälla med kritiken hihi.
Lite bakgrundsinformation då kanske: Är alltså första gången vi tränar dressyr ihop, har haft henne nu i 2½ vecka. Gnista är en ren hopphäst, 15 år gammal efter King Marco. Ett litet projekt som jag tycker om såhääär mycket (visar även med hela min kropp just nu hur mycket jag menar..) haha ge oss några veckor så ska ni nog se oss mer avslappnade :)

Tyvärr kom det bara med film på när jag rider men gramanen då minnet blev fullt på kameran.. Dumt av mig att inte tömma den innan!

14 mars 2012

Fina dressyrponny ♥

Började dagen på Fursta med utsläpp samt stallfix innan jag åkte vidare till Gnista, lastade in henne i transporten och åkte på dressyrträning, på Fursta.



Dressyrträningen idag på Gnista gick faktiskt över förväntan! Marie är verkligen toppen och det känns som att hon kan få vilken häst som helst att bli avslappnad. Red med graman på Gnista idag under första delen av passet, Marie tyckte att det var bra att värma upp lite med den så Gnista känner ett stöd och kan fokusera på att slappna av. Hon kändes jättefin emellanåt, tycker det lossnar mer och mer för varje dag!

Vi jobbade med övergångar, skritt-trav där hon skulle ligga kvar i en avslappnad form samt inte tappa bjudningen, jobbade även lite med serpentinbågar så jag får koll på båda hennes sidor samt att hon är mellan hand hon skänkel. Tog endast lite galopp då vi kände att det räcker med skritt och travarbetet just nu fram tills hon stärkt upp sig själv lite mer. Marie var inte alls speciellt negativ eller hård mot oss utan tror att Gnista kan bli superfin även inom dressyren om ett par veckor, de handlar bara om att få henne ordentligt lösgjord och avslappnad. Hon måste upp med ryggen och börja jobba genom hela kroppen, inte bara springa med benen.

Supernöjd med dagens träning och nu vet jag precis hur vi ska fortsätta jobba! :) Film kommer så småningom!




Gustav fick sig en härlig skrittur ute i naturen tillsammans med Frida, Kasper, Malin, Wille och Titus. Tyvärr mötte vi på två stora älgar påvägen och vi fick ganska plötsligt bråttom hem! haha Gustav verkligen hatar älgar så han gick på tå hela vägen hem, plutten då. Hela eftermiddagen har han fått gå naken ute i hagen, skönt :)

Alla stallsysslorna samt ridning var klara vid 14.30 idag, skönt att vara ledig! Nu ska jag in till stan, ska fixa lite små saker sedan ska jag upp till Marcus på en fika. Hoppas han bjuder på något gott, för jag är jätte fika sugen! haha vi hörs senare ikväll med film och lite annat :)

Tagga dressyrträning!

Dags för Gnistas första dressyrträning för Marie, spännande ;) Frida är med och filmar lite hehe vi kan behöva ett lycka till! ;D


Gulle ni!

Åh vad ni är underbara och härliga!

Av 600 läsare är det änsålänge 32 stycken som tagit sig mod och tid att skriva vilka ni är. Ni är ju fantastiska! Vilka underbara bloggar ni har och vad possitiva ni är till denna blogg, galet! Jag är otroligt tacksam för att ni tagit er tid att svara på mina frågor, det uppskattas verkligen.

Har inte hunnit kika in på alla bloggar än, men fortsätter hela kvällen och jag blir glatt överraskad, som sagt - mycket fina bloggar och bloggare finns det! Har redan fått flera nya favoriter och det är alltid kul att veta vilka som läser och som man kanske kan träffa på i framtiden :) Jag hoppas ni varit ärliga och skriver om det är någon speciellt ni önskar.

Många av er önskar mer bilder och outfits inlägg och jag lovar att det kommer! Just nu är dock min älskade kamera inne på lagning och det kan ta upp till tre veckor innan jag får tillbaka den.. Men i veckan byter jag ut min Iphone 3 till en Iphone 4s och då kommer det massvis med vardagsbilder, det vill jag lova! En liten frågestund ska vi köra igång med också så småningom, samt lite olika planeringar, tankar och tips.

Helt plötsligt blev jag lite mer peppad på att blogga, tack gulle ni! ♥


GLAD TJEJ!

13 mars 2012

Vad ska jag göra för att bloggen ska bli bättre ?

Vad saknar ni i bloggen och vad tycker ni är ovärt att läsa? Nu är inte jag en av dom som försöker att bli en av Sveriges största hästbloggare, så inte för den delen. Utan mer för att få lite bättre koll på vad ni läsare egentligen tycker. 


Sen är jag jättenyfiken på vilka alla ni läsare är. Jag har väl koll på 20 utav er, ni som kommenterar flitigt ;) Ni övriga, vilka är ni? Vore superduper gulligt om ni kunde svara på dessa frågor. Jag lovar att ni som lämnar svar och lämnar med era bloggadresser (nu fjäskar jag lite hihi), kikar jag in på och lämnar en kommentar om vad jag tycker. Jag menar, de finns säkert flera av er läsare som jag aldrig trott skulle ha en blogg så vore kul att se om jag kanske hittar några nya bloggfavoriter!

♦ Hur hittade ni tesskliintestam.blogg.se?
♦ Vem är du, vart kommer du ifrån och hur gammal är du?
♦ Är du själv hästmänniska, isåfall på vilket nivå? Tävlar, hobby, elitryttare osv?
♦ Vad tycker du saknas på bloggen?
♦ Vad vill du se mer/mindre av på bloggen?

Så, var jättegulliga och svara nu så jag får koll på vilka ni är! :) Och för att jag ska kunna förbättra bloggen såklart. I övrigt har jag inget att komma med idag, båda hästarna vilar och jag jobbar 12.00 - 20.00..


Ny design blir det så fort jag har lite snygga vårbilder på hästarna !


12 mars 2012

Jag finner ingen ork till att blogga .

Det är supertråkigt, men sant. Jag är så jäkla trött om kvällarna nuförtiden att jag inte orkar ta upp datorn för att skriva. Dessutom känns mina inlägg tråkiga och onödiga så känns inte som att ni kan sakna dom direkt heller haha

Hur som helst, nu sitter jag här och skriver iallafall! Denna måndag innebar ledighet vilket resulterade i att jag tog en ordentlig sovmorgon tillsammans med min stora kärlek ♥ Åkte inte hem förens tolv tiden, helt underbart att få ligga kvar i sängen och bara njuta, både av den härliga morgonsolen som sken in genom fönstret samt min underbara Marcus. Händer verkligen inte för ofta! 

Började min stalldag hos Gnista, verkar som hon trivs toppenbra i nya stallet! Gnäggar efter sin nya kompis så fort man tar in henne, äter och dricker bra- skönt. Trimmade henne på banan med flippanbettet. Hon var superdupermega fin! Lätt i handen, fint lösgjord och framåt i både skritten och traven, kunde verkligen koncentrera mig på annat än bara formen. Jobbade med lite öppna, sluta, skänkelvikningar och övergångar. I galoppen blev hon lite sparkig då jag krävde och samlade henne ganska mycket, men hon var fortfarande avslappnad. Jobbade med att hon skulle spåra i galoppen då hon gärna går i skänkelvikning på långsidorna i galoppen. Kändes riktigt fin! På onsdag är det dags för vår första dressyrträning för Marie, känner mig sådär lagom taggad ;) Ska bli intressant och se hur hon beter sig på de tredelade bettet nu när hon gått på flippanbettet två dagar i rad..


Hon är så fruktansvärt söt!

Åkte vidare till Gustav. Utmanade ödet och red ut på honom idag, men gramanen haha gick jättebra när vi red ifrån stallet, lugn och avslappnad. När vi sedan skulle vända hemåt var det annorlunda, tacka gudarna för gramanen så att säga! Det var knappast skritt hem, utan mer trippande och smågalopp haha, han är så söt. Finns så otroligt mycket energi just nu i denna lilla grabb så det är sjukt.


Gustav när vi joggade på banan igår..

Sysselsatte mig sedan med stallfix, putsade sadel, träns, grimma och skydd. Ryktade Gustav i säkert 45 minuter, städade skåpet osv - allt för att få tiden att gå. Skulle nämligen ha kvällsfodringen och hade ingen lust att åka hem för att sedan åka tillbaka. Men var ändå klar 18.30 när jag gjort allt detta och det var fortfarande fullt med folk i stallet, så åkte hem i hopp om att någon som var kvar i stallet kunde kvällsfodra. Tack snälla Malin och Carol för att ni fodrade, ni är bäst!! :)

Däckade ganska gött i soffan strax efter åtta haha

11 mars 2012

Hejsan. Sitter i bilen påväg till jobbet och som vanligt har dagen gått i ett så har inte hunnit uppdatera..

Började med att vara hos Gnista 7.30 imorse för utsläpp och stallfix. Hon hade varit lugn hela eftermiddagen igår, skönt. Vilar från ridning idag då hon gått ganska hårt senaste dagarna.

Åkte sedan vidare till GrålleGrå. Premiärred honom idag, stog och velade om ja skulle ta gramanen eller inte, men valde att ta den efter lite funderingar. Och fan så glad ja är för de! haha idag var han mer vild än tam och mer i luften än på backen, tokpolle! Dock inte så konstigt med tanke på att han stått i en vecka.. Var kul att sitta på hans rygg igen även om allt va kravlöst!

Var klar i stallet kl 10, åkte då och kollade på Frida o Malin som träningstävlade på Hageby. Duktiga flickor som red absolut så bra dom bara kunde med tanke på det värdelösa underlaget.

Stannade sedan en stund i Hageby och kollade när storebror spelade fotbollsmatch sedan vidare till mormor och morfar för fika. Hemma sen var det bara äta, duscha och åka till jobb.. Jobbar till 20 ikväll sen ska jag till min fina Marcus :) puss på er!

Gnistas nya box på bild :D


Gnista

Tänkte att Gnista kunde få en ordentlig presentation i kategorin "hästarna" så ni får lite bättre koll på henne.
Here we go!



Jag började rida Gnista i november 2011 då hennes ägare och min härliga vän Melinda insett att hon tröttnat på hästeriet. I januari 2012 blev det klart att jag skulle ta över den söta lilla ponnyn från och med mars 2012. Hon kom dock lite tidigare och redan den 27 februari stod hon i stallet och jag är nu alltså helfodervärd på Gnista med ett 1 års kontrakt.


Gnista är född 1999 och uppfödare är Maria Olofsson. Den lilla bruna är efter King Marco - Caracas och är hela 162 cm i mankhöjd! Som unghäst reds hon utav bla Ramona Håkman, Henrik Von Eckerman samt Mikael Carlstedt (dåvarande Pettersson) och hon gick som 5åring i Falsterbo. Innan Melinda tog över Gnista var det Matilda Berggren som red Gnista och hade fina framgångar med henne. Gnista har vinster upp till 1,25 samt placering upp till 1,30.


Gnista som 4 åring .

Gnista och Matilda i en 1,30.

Melinda köpte Gnista år 2009 och har tävlat henne med vinster och placeringar upp till 1,10. Nu är det alltså jag som ska ta över tävlandet för iår! 



Gnista är världens snällaste och mest okomplicerade häst. Hon har ett hjärta av guld och det är svårt att inte falla för henne och bli kär, hon är helt fantastisk! Jag har nog aldrig haft en häst som är så okomplicerad som denna dam, i hanteringen. För detta är inte världens lättaste häst att rida faktiskt!


Gnista och Melinda.

Gnista och Melinda 1,10.

Hon är väldigt bestämd och föredrar att galoppera fort och hoppa, att böja på nacken och springa fint är ingenting hon föredrar. Detta är en riktig liten speedhäst, vänder upp på hinder på en femöring och är riktigt kvick i sina ben.



Jag hoppas att vi kommer att klicka och klara denna utmaning väl. Jag ser verkligen fram emot detta år med Gnista! Vi har såklart våra målsättningar och just nu, idag så handlar det om att komma överrens och förstå varandra. Att ha roligt tillsammans är otroligt viktigt och jag hoppas att vi kan komma upp i 1,20 klasser iallafall och kanske starta någon LB dressyr i slutet av detta år. Jag är riktigt taggad!



En annan sak är att Gnista förhoppningsvis ska hjälpa mig med mitt självförtroende. Sluttanken med Gnista är väl fortfarande inte helt klar. Antingen åker hon tillbaka hem till Melinda, om hon hittat tillbaka till sitt hästintresse annars kommer hon att säljas. Jag är så tacksam för att jag får förtreoendet av att ha Gnista under detta år och jag har aldrig tidigare haft en sådan färdig och fin häst så jag lovar att jag ska ta tillvara på detta! Jag har också en känsla av att det kommer bli otroligt jobbigt den dagen hon ska åka.. 


10 mars 2012

Dagens stora flytt .

Eller ja, händelse mer kanske. Jag är typ världens gladaste (samtidigt som jag är grymt besviken på grållegrå, sluta skada dig nu skitunge!)! Idag flyttade vi nämligen Gnista närmare Ljunga, närmare bestämt till ett jättefint nyrenoverat stall med fyra boxar, paddock och fina hagar, plus i kanten att det bara är 1 minut härifrån också!! Detta kommer underlätta något otroligt mycket i vardagen när jag slipper pendla så otroligt samt att det är betydligt mindre sysslor :) Superglad! Gnista verkar trivas väldigt bra också.

Flytten tog dock mer eller mindre hela dagen och det första jag åt under dagen var nu ikväll kl 20.30 så ni kan ju tänka er hur kropp och knopp känts sig under dagen. Var envis nog och red Gnista iallafall, tur det för hon var helt fantastisk att rida idag :D Provade mitt flippanbett på henne idag, mest för att jag var nyfiken på hur hon skulle reagera. Jag är ju lite så att jag hellre har ett lite skarpare bett och kan vara mjuk och lugn i handen än att rida på ett vanligt tränsbett och bli stenhård i handen, vet inte hur ni resonerar men så är jag! Och precis som jag misstänkte så kunde jag sitta och rida på mjuk hand och bara fokusera på att galoppera framåt och ha henne framme för skänkeln, såååå fin! ♥ Ska fortsätta rida på detta bett lite ibland eftersom ja själv tycker att ja blir för stark/hård handen på hennes tredelade.

Efter att ha lämnat av en fin och glad Gnista åkte vi vidare till Gustav. Tvättade såret och pysslade, min fina kille! Vill träna och jobba honom ordentligt, så tråkigt att bara borsta honom eftersom ja vet hur mycket han älskar att jobba! Fina grållegrå, bli bra nu!!!!



10 mars 2012

Kan man vara bakis utan att ha druckit sprit ?

Konstig fråga, men idag har jag känt mig bakfull trots att jag var spiknykter igår, mycket konstigt. Jag hade hur som helst en jättetrevlig kväll igår när Elin och Frida slog på stort och hade 50 års fest! God mat, riktigt god och kall coca cola samt trevliga människor och roliga lekar. Avslutade kvällen på Hugo, lite segt att vara nykter men det var helt okej! Tack för en jättetrevlig kväll flickor ♥

Hur som helst så red jag Gnista på morgonen igår, hade tänkt hoppa lite ordentligt uppe på VRF, men de hade lagt nytt underlag som var riktigt värdelöst (blir säkert jättebra när allt är klart) så fick ta det lugnt. Ställde upp ett räcke och en oxer som jag skuttade över på en åtta, hon kändes jättefin men riktigt övertaggad. Jag red skit! haha var så nervös för det dåliga underlaget så vågade inte galoppera ordentligt och satt och höll hela tiden - inte optimalt alltså. Men jag är jättenöjd med Gnista ändå.



Veterinären var ute till Gustav igår också.. Det har absolut blivit bättre, men det är fortfarande inte bra. Så det blir fortsatt sjukhage för pojken, samt lite motion i skritt och trav sålänge han håller sig i en lång och låg form. Dessutom fick jag en salva som jag ska smörja på den enorma svullnaden och det tråkiga med denna salva är att det är 14 dagars karrens.. Detta innebär alltså att de närmsta två/tre tävlingarna = inställda :(

Nu är det såklart viktigast att Gustav blir helt bra, men det känns ändå jättetråkigt. Jag har sett fram emot dessa tävlingar så himla mycket! Jag inser nu lyckan i att ha två hästar, Gnista får helt enkelt ställa upp :)


Jag tror jag berättar om dagens händelser i ett eget inlägg, annars blir de fööör långt haha

Bloggtävling

Jag skulle faktiskt behöva ett schabrak till.. Eller varför inte ett nytt tävlingsett så att säga.. VILL VINNA! haha
Tävling hos Johanna i samarbete med Cheval Ridsport.

50års fest!

Hej på er! Har haft fullt upp hela dagen så har inte hunnit skriva nått. Är på 50års fest nu så blir ingen update ikväll! Puss på er


8 mars 2012

Torsdag .

Vill börja med att säga att det har varit en väldigt bra dag såhär långt! Började dagen med utsläpp på Örminge samt stallfix, jag älskar att mocka Gnistas box! Det tar ca 2 minuter, hästen är galet renlig och bajsar bara på ett ställe och kissar typ brevid, hur skönt!? haha Det uppskattas ganska mycket med tanke på att Gustav är en riktigt gris, hade inte varit roligt med två skitgrisar så att säga ;)

Hur som helst, Gnista och jag gick en liten promenad idag. Hon har börjat brunsta! haha går och och gnäggar, skriker och skvätter hela tiden. Galna lille pownieheest!

Åkte direkt till Fursta efteråt och fixade stallet samt tog in min älskling och myste massor. Svullnaden har gått ner lite grann och han har fortfarande ingen feber. Ska nog försöka skritta lite imorgon, han ska ju inte böja på nacken så får väl sitta och lufta upp huvudet på honom hela tiden haha hur som så är de väldigt skönt att han inte är sämre :)

Var hemma skapligt och gick skogsrundan med hundarna, sedan tog jag tag i städningen och tvätten som legat hur länge som helst på rummet. Så nu slipper jag göra det imorgon när jag är ledig! Ska försöka fixa något snabbt att äta nu innan det väntas jobb 16-22.00.


Tänk om de små odjuren kunde va såhär små o söta föralltid..

7 mars 2012

Onsdag, leediga onsdag !

Vet faktiskt inte när jag var ledig en onsdag senast. Av någon anledning har jag blivit av med min onsdag, mycket lustigt och jag ska ta det med chefen en dag jag orkar. Idag har jag bara njutit av att vara ledig faktiskt! Dock har jag inte ens hunnit med hälften av det jag skulle göra idag, mycket lustigt att jag inte hinner göra ett vettigt skit på mina lediga dagar haha

Vaknade upp hos världens finaste pojkvän ♥ vid halv nio gick jag ner till ICA och köpte med mig lite nybakat bröd innan jag åkte hem till Ljunga och åt en lång smaskig frukost! Kom iväg till Fursta vid 11-tiden tror jag, mockade och fixade stallet innan jag åkte hem och gick en skogspromenad med hundarna. Riktigt skönt att gå i skogen idag, galet uppfriskande! Åkte sedan vidare till Örminge där hästarna fick haghö vid 12.30, jag gjorde stallsysslorna samt putsade av alla Gnistas saker, så nu är de skinande rent :)

Skrittade sedan upp Gnista till ridhuset, ställde upp ett räcke på ena långsidan med bara en bom och en vattenmatta under (låg kanske på 1m). Mycket fokus på framridningen där jag ville ha henne mjuk och följsam, samt lydig för mina förhållningar. Galet fin under framridningen! Börjar kännas nu att hon går ordentligt och att det blir lite skillnad när jag får lägga upp träningar osv. Jobbade sedan med hindret där jag bara rullade runt på de i ett par varv där fokusen låg på att ha en bra grundgalopp, där jag skulle sitta utan att fibbla med händerna och tyglarna för mycket samt att ha henne lugn innan och efter. Gick kalasbra i början, men sen kom hon på vad vi gjorde och då gick allt i 110 och vi kom fel typ varje gång på hindret haha. Behöver betydligt fler hoppass på henne om vi ska klara av att tävla denna månad! Så tänker lägga in lite pass som detta lite oftare i veckan nu i början så vi är överrens när tävlingarna drar igång :) Att trimma på ett lågt räcke ofta gör ingen skada!

Jättenöjd med Gnista idag, tog in hästarna på Örminge innan jag åkte hem. Träffade upp fina Amanda inne i stan för en fika och massa snack såklart vid 17-tiden! haha alltid lika roligt att träffa denna spralliga tjej :) Tack för idag! Shoppade även födelsedagspresenter till Frida och Elin som slår på stort och har 50 års fest på fredag. Sjukt svårt och veta vad man ska köpa, men tror detta blir lite uppskattat iallafall, hoppas på de!

Hem, åka till Gustav och tvätta såret, pussa massvis på honom samt ta tempen. Ingen feber idag heller, superskönt. Dock är såret väldigt svullet och ser allt annat än roligt ut.. Som de ser ut nu får jag nog stryka mig från årets första tävlingsstart :( Sjukt tråkigt men huvudsaken är att han blir helt bra sen! Hemma igen vid 20-tiden.

Har kollat Greys och druckit Pepsi så nu är magen glad! (en pepsi om dagen gör magen glad, lite av mitt motto). Nu väntar sängen. Tvätten och städningen som jag skulle hunnit med idag får vänta tills imorgon... 


Söt Gnista :) Bild från Melinda.

Bloggtävling



Tävling hos Stina!
Klicka HÄR för att vara med du också :-)

6 mars 2012

Tisdag .

Idag är jag trött och sliten, det tog verkligen emot när klockan ringde imorse. Ska bli otroligt skönt att vara ledig imorgon, trots att det är tusen saker som jag ska göra så behöver jag åtminstone inte stressa och jag kan sova till iallafall 8.30. Klockan 6.45 imorse befann jag mig hos Gnista, gav hästarna deras kraftfoder inne i boxen sedan fick de äta sitt morgonhö ute i hagen. Tycker det är jättebra att göra så då de automatiskt får vara ute lite längre, samt att man slipper vänta på att hästarna ska äta upp innan man kan släppa ut. Fixade stallet, pussade på finflickan och åkte sedan vidare till Fursta.

Släppte ut de hästar som ätit upp ute på Fursta, var typ 3 stycken haha (klockan var 7.40) Sedan ställde jag Gustav i gången, tvättade hans sår som ändå såg ganska fint ut måste jag säga. Ut med honom i sjukhagen när vi var klara, gav honom lite mat och fyllde på vatten i hagen. Sen fick dom andra hästarna gå ut, så alla var väl ute vid 8.10, ganska skapligt tycker jag. Tyvärr fick hästarna haghö tidigt idag, gillar inte att ge dom innan kl 12 egentligen då de blir så långt till insläppsmaten om de får tidigare, men jobbar man som jag gör så har man inga alternativ. Så de fick haghö't redan strax efter kl 9.. 


Klickbara bilder på Gustavs senaste sår..

Väl hemma har jag duschat, slängt i mig en macka och en kopp kaffe, nu väntas det jobb. 11-22.15 är det som gäller idag, känns tungt! Mamma är iallafall snäll och fixar stallsysslorna hos Gustav idag då jag inte hann och när jag slutat jobba ikväll så tänkte jag gå upp till Marcus och sova där inatt. Hatar dessa långa jobbpass, usch! Speciellt för mig som måste ta hästarna innan, blir ju liksom en heldags "jobb" från 5.30 när klockan ringer tills jag ätit mat, duschat och lagt mig klockan 23.30 ikväll.. Längtar tills det blir lite varmare och ljusare om dagarna!

Veckans outfit

Fick en kommentar ifrån en gullig läsare som skrev att jag blivit "veckans outfit" hos Dressyrmupparna under den veckan jag var i Thailand! Sjukt roligt ju, kul att dom gillade min snygga Anna Scarpati uppsättning i neutroliumsblå :) hihi Är ju helt klart min favorit outfit och sedan är ju denna bild bara så läcker!


Tack så mycket Linn! :)
Det förklarar nog också den "lilla" statistikhöjningen som var den dagen också haha

5 mars 2012

Hemma från jobbet och är på sjukt dåligt humör..
Eller det kanske är att överdriva, men jag är inte jätteglad. Gustav har skadat sig igen! Jag orkar inte med honom snart alltså. Det året Gustav är helt skadefri, då lovar jag att bjuda på en riktigt stor fest! Suck..

Oklart vad han har gjort, men det har hänt i hagen under dagen. Så om det är någon av hagkompisarna som slagit lite för hårt eller om det är en pinne, stolp va fan som helst - vi har inte en aning. Det är alltså en form av "repa" på halsen, som är ca 2 cm. Nu är det svullet och ser ut som en stor tumör ungefär.. Veterinär har varit och tittat på det, tvättat och fixat och hon kommer tillbaka på fredag och kollar hur det ser ut.

Tur i oturen då är att hade såret varit en cm till åt höger så hade de gått rakt in på en åder vilket hade resulterat i att det sprutat blod och kanske inte alls gott så bra som de nu gjorde. Men det är så himla tråkigt! :( Speciellt nu när han kändes så himla fräsh och fin! Blir sjukhage och vila fram till fredag alltså, sen får vi se. FAN!


Gustavs förra skada.. November 2011.


Men en sak som gjorde mig riktigt glad idag är en sak som har med Gnista att göra. Som kommer underlätta i vardagen sjukt mycket! Berättar mer i slutet av veckan :) hihi

Veckoplanerare

Okej, eftersom jag sitter med fel dator i knät så har jag inget annat än Paint att göra veckoplaneringen i, så ja den är lagom snygg. Vet inte ens om det syns vad som står? Hur som helst så är den mest till för min egna del :)


5 mars 2012

Måndag .

Ny vecka och nya möjligheter! Kommer upp en liten veckoplanerare om hästarnas ridning och träning denna vecka om ett tag tror jag allt :) Mest för min egna del för att jag ska se hur allt ser ut.

Hur som helst, började morgonen på Örminge kl 8, släppte ut hästarna och fixade stallet. Tanken var att rida Gnista i ridhuset uppe på VRF idag och trimma lite ordentligt, men pucko som jag är så hade jag glömt min mobil hemma. Vilket då innebar att jag inte kunde boka ridhuset och därmed fick skrittjobba henne i paddocken hemma. Blev då 40 min skrittjobb idag, ville inte trava eller göra något annat då underlaget var fruset och ojämnt. Hon kändes fin idag, iallafall mot slutet! Känns som jag hittar mer och mer knappar för varje dag och som att hon börjar lita på mig och förstå mig lite bättre nu, kul! :) Jobbade med lite sidförflyttningar, halter, öppna, sluta, bakdelsvändingar osv för att det hela tiden skulle hända något i skrittarbetet. Fina tjejen ♥

foto från Melinda.
Vidare till Fursta där jag fixade stallet och fick mig även en ordentlig allergichock.. Är ju ganska kraftigt allergisk mot hö, ensilage och halm och nu när Gnista äter hö och vårat ensilage på Fursta är så pass tort så kommer allergin snabbare. Hade bara tagit en tablett imorse dessutom så mådde inte så bra utan fick sitta uppe i sadelkamaren ett tag och försöka dricka lite festis innan jag hämtade in Gustav. Trimmade honom i ridhuset enligt planen och där jobbade vi på olika programdelar idag. Rider väldigt sällan hela program då jag får för mig att hästarna "lär sig" programen om du rider de för ofta och de vill ja inte, så rider bara olika delar från olika program. Idag blev det tex serpentinbågar, volter, och halter från LB programen samt förvänd galopp, inridning i galopp, ryggning och skänkelvikningar från LA programen. Han var såååå fin!!! Åh de blir verkligen bara bättre och bättre på honom nuförtiden och de är så roligt! Älskade häst, ska försöka filma ihelgen så får ni se vad jag menar :D hihi



Hemma vid 12, fått i mig en macka nu efter att jag duschat. Ska fixa mig någon mat är väl tanken innan det väntas jobb 16.00 - 22.00, skulle slutat 20, men ser ut som att jag blir kvar till 22 idag... Imorgon väntas en tuff dag!

4 mars 2012

Söndag .

Och så var det söndag och slutet på denna vecka, dock känner jag ingen skillnad på dagar om jag ska vara ärlig. Hur som helst, gick upp skapligt och åkte till Örminge för att släppa ut hästarna. Skulle egentligen skritta ut med Gnista, men vi hann inte komma så långt då det frusit på under natten och blivit snorhalt igen.. Gnista är obroddad och jag ville inte riskera onödiga skador så vi traskade hemåt igen och myste ordentligt i stallet istället. Fixade iordning hennes svans (med typ 100 liter pälsglans!), flätade den så inte leran ska förstöra den aldeles för mycket, ryktade ordentligt och stretchade samt masserade. Fin tjej, hoppas på att det är lite mildare imorgon så vi kan rida :)

Åkte sedan vidare till min andra älskling på Fursta, Gustav ♥ Min kille är iallafall broddad så han fick sig en skrittur ute i naturen, ganska uppskattat tror jag faktiskt. Han kändes väldigt mjuk och lugn iallafall. Finaste bubbeboooy!


Väl hemma har jag bara tagit det lugnt iväntan på jobb.. 16-20.00 är det som gäller idag. Sen får jag träffa min älsklingspojke! Så, blir inte mer update idag, utan bjuder på kortisfilmen på Gurris från igår.



Fotografering

Gnista 3 mars 2012.
Fotograf: Marie Klintestam





Ska bli intressant och se om de blir någon skillnad sen när vi ridit ihop oss mer osv :)
Ja tycker om denna häst!! ♥

3 mars 2012

Lördag .

Har varit ledig idag, helt underbart så jag unnade mig faktiskt sovmorgon till klockan nio. Njöt sedan av en lång härlig frukost i solen tillsammans med mamma och hundarna innan vi åkte till stallet. 

Dagens stalldag började klockan elva på Fursta där mamma och jag fixade alla stallsysslorna så som mockning och matfix åt Gustav, förberedde även lite inför eftermiddagens insläpp som vi skulle ha. När vi var klara åkte vi och utförde lite ärenden osv.

Anlände sedan till Örminge vid 14.30 där jag tog in Gnista för ett ridpass. Tanken var att jag skulle hoppa lite på banan, men de pågick löshoppning på utebanan så fick tänka om. Tänkte då ridhuset uppe på VRF, men nä då var det bokat för programridning där så fick helt enkelt bli VRFs utebana utan hoppning.. Men det gjorde inte så mycket när jag väl kom dit då Gnista kändes mjuk och fin. Dock så blev hon lite spänd när vi skrittat runt där ett tag och det tog en bra stund innan hon slappnade av! Jobbade på samma saker som igår, dvs lösgjordheten och i slutet kändes det helt okej faktiskt :) Imorgon får hon en skrittur i skogen, gissar på att hon kommer vara lite trött i kroppen.

Mamma knäppte lite bilder, sugna på att se? ;)

Smakisprovis!

När ridningen var klar var det bara att slänga in hästarna på Örminge, ge dom mat, soppa stallgången och åka hem. Vi var på Fursta igen klockan 17.00, bra gjort tycker jag! Tror hästarna var glada över att få vara ute ända till 17.30, alla var lugna och fina att ta in iallafall och inga hästar stod vid grindarna när vi hämtade dom, så antar att de var lite glada :) Medans Gustav smaskade i sig sitt eftermiddagshö så passade mamma och ja och fika i den lilla sol som fanns kvar.

Gustav red jag i ridhuset idag. Jobbade lite lätt och lungt, ställde fram ett litet räcke på ena långsidan som jag bara rullade över några gånger för att känna hur han kändes. Och han var sååå fin!! Just nu är han så himla härlig att göra vilket gör att det är fantastiskt roligt att rida i dagsläget. Finaste Grodan, längtar som en tok tills tävlingarna drar igång nu :) Mamma filmade ett litet skutt på sin telefon, får se om jag får över den senare! 



Avslutade med att kvällsfodra hästarna vid 19.30 innan vi åkte hem. En riktig stalldag med andra ord, imorgon är det jobb som gäller igen.. Hade kunnat ha dessa stalldagar varje dag, älskart! ♥

2 mars 2012

Fredag.

Hade tänkt att unna mig sovmorgon, till iallafall åtta imorse, men fick tänka om lite där. Åkte till Marcus igårkväll efter jobbet och när jag skulle parkera fanns det absolut inga platser förutom där det är parkeringsförbud mellan 7-10.00 på fredagar.. Great! Var ju bara att ställa sig där, sätta klockan 06.50 och åka hem. Kände inte att det var någon mening med att gå och lägga sig igen när jag kom hem så unnade mig en lång härlig frukost innan jag åkte till Örminge och släppte ut hästarna vid 8.15.

Red Gnista upp till ridhuset idag, de tyckte hon var sådär lagom roande, testade mig ordentligt på vägen dit haha dumma powniehäst! När vi väl kom upp till ridhuset var hon superfin :D Jobbade mycket med lösgjordheten, så red volter, sidförflyttningar och serpentinbågar. Till och med galoppen var dunderfin idag, så himla roligt! Kändes riktigt bra som sagt, red kanske 40 min innan vi red hem igen. Fixade stall osv innan jag åkte vidare till Fursta.

Vid strax efter 11 var jag på Fursta och mockade samt fixade maten åt Gustav. När jag var klar tog jag in honom för en ridtur. Min fina vän hade, precis som Gnista gjort sig en fin lerinpackning idag igen... Trodde ett tag att jag inte skulle hinna rida pga den tid som borstningen tog, men jag hann! 

Gustav var suuuperfin att rida idag! Tog dressyrsadeln och verkligen trimmade ordentligt på banan, vilket nog var bra då han var ganska pigg och glad så att säga haha Jobbade på samma sätt som med Gnista dvs serpentinbågar, sidförflyttningar och volter. I galoppen jobbade vi på rakställningen och spårningen, åh så fin! 

Riktigt kul att båda hästarna kändes så fina idag, skönt :) Nu blir det jobb 16-22.00!


Fina Gurra & Corre! :)

1 mars 2012

Torsdag .

Det är helt galet vilket tempo jag har haft idag, är ju till och med hemma i skapligt god tid! 
Var hos Gnista ute på Örminge klockan 05.50 och gav de tre små pollarna där frukostmat. Medans de tuggade i sig maten fixade jag Gnistas mat samt mockade och plockade iordning lite. Vid 06.25 satt jag på Gnistas rygg, vi tog oss en skrittur ute i naturen idag. Väldigt spänd ficka som trippade fram och skrek på sina kompisar hihi, sötis. Tog bara en kort runda idag så hon fick gå in och äta upp frukosthö't innan dom skulle ut. Imorgon blir det ridhuset!

Var klar ute på Örminge vid 07.00 och var ute på Fursta vid 07.10, jag är osäker på hur lagligt jag körde om jag ska vara ärlig.. ooups! Slängde ut ett par glada hästar ute på Fursta så dom befann sig i sina hagar vid 07.25. Mockade, fixade maten och sopade stallgången innan jag tog in en riktig skitgris - Gustav. Han hade gjort sig en riktigt fin lerinpackning från topp till tå, tack för det! Tog bort det allra värsta och spolade benen innan vi tog oss ett pass på ridbanan.

Gustav var ett rikigt monster idag! Tror att grabben har börjat få vårkänslor, han är mer i luften än på marken haha hur som helst så jobbade jag ganska mycket galopp idag för att försöka få honom åtminstone lite trött. I slutet kändes han riktigt fin men i början var det riktig katastrof haha han behöver sig en ordentlig genomkörare i helgen!

Var klar ute på Fursta vid 9.30 och åkte hem. Nu sitter jag här i soffan, ny duschad och med en kexchoklad i magen och redo för att jobba! 12.00 - 19.30 är det som gäller idag, sedan ska jag hem till Marcus och försöka vara lite social med honom. Läppen förövrigt är mycket bättre idag, fortfarande svullen, sårig och gör ont men ändå betydligt bättre! :)