12 augusti 2010

Dressyrträning.

Yes, idag var det dags för den omtalade dressyrträningen för Karina Möller. Satte på honom dressyrsadeln och snyggade till honom med lindor till och med - inte illa pinkat för en hoppryttare ;) Naevars, lite vardags för oss eftersom jag älskar benlindor.

Men för att återgå till träningen. Gick superbra! Karina och Björn hade lite samma upplägg med träningen på Gustav, vilket var possitivt. Alltid jobbigt när ens tränare säger olika. De enda som dom sa olika, eller menar på olika är, galoppen. Björn vill att jag ska sitta ner och rida galoppen medans Karina vill att jag ska stå upp och bara låta honom använda ryggen fritt. Får helt enkelt göra något varierande för att klämma in båda varianterna.

Karina och jag jobbade mycket med skritten och traven idag. Mycket övergångar och halvhalter. Få honom att ta långa, men långsamma travsteg och slappna av i nacken. Gick lysande tillslut! I galoppen var det bara att jobba på, med att låta honom galoppera och inte korta honom för mycket.

Karina tyckte han var jättefin och hade supertrevliga gångarter. Dock säger även hon att detta kommer ta tid och jag måste ha tålamod. Han kommer aldrig bli seg, och han kommer alltid kräva sin ridning och ryttare. Men nu känner jag mig lite mer puschad att fortsätta - iallafall ett tag till. Träning igen om en vecka :)

Filmen är påväg upp på youtube, men är otäckt segt pga att filmen blev lång :/


Kommentarer
Postat av: Klara Lindström

Karina är sååå bra :):)

2010-08-12 @ 22:43:46
Postat av: Sofia iaa Boström

Låter mycket vettigt :) ska bli spännande och se filmen!

2010-08-13 @ 02:06:42
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: Bella

Helt rätt tänkt u! Allt för många slarvar med övergångar och just att få hästen lugn och avslappnad i steget, övergångar gör susen:)

2010-08-13 @ 05:47:28
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Alexx

duktig gustav och duktig tess! nu kommer du säkert få massa idioter som skriver att han går bakom lod men det är där han ska gå nu ett tag! så han använder ryggen, dessutom går lodplanen att korrekera när han orkar bära sig själv. han blev ju super fin de bitar han orkade balansera och bära sig! galoppjobbet ser bra ut enligt mig som dressyrryttare, mycket mer logiskt. samtidigt som björns är mer logiskt för att få honom att funka i hoppningen där du behöver ha kontroll på honom. tror det blir super att jobba lite båda och. Han vågade ju sänka sig och arbeta på med ryggen nu när inget klämde :) kul att se, hoppas verkligen du orkar kämpa ett tag till för det är ju endå påväg! och han blir nog en riktigt trevlig allround häst vartefter! :)

2010-08-13 @ 07:12:35
Postat av: Helena

Håller med Carina om att han bör jobbas i avlastnings sits en del för att komma upp i ryggen och manken och komma under sig utan att spänna till. Om du satsar snabbväg på hoppningen så är den andra metoden fungerbar, för du får honom över hindren. vill du jobba med grundarbetet mer långsiktigt håller jag med Carina, även om det är segt att få höra att så mkt arbete ligger kvar osv. men man tjänar sällan på kortvägar.

2010-08-13 @ 20:44:36

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback