you can't fight what your'e feeling

Gud, alltså jag blir så jävla trött på hästfolk, seriöst. Jag bara orkar inte mer av det här nu! Jag kör mitt race, du kör ditt, okej? Jag behöver inte dina kommentarer och åsikter om allt jag gör eller inte gör. Alla har våra ideér och tankar om hur en häst ska hanteras, ridas, födas osv. Så jävla svårt att acceptera det kan det väl inte vara? Gosh, jag vet att alla hästmänniskorns största intresse efter hästarna är skitsnack men jag är såå trött på det att orden inte ens räcker till! Säg vad du tycker direkt till personen istället för att säga det till någon annan, så blir det missförstånd och så sprids de, fan det är faktiskt jobbigt! Menmen, nu tänker jag inte prata mer om det här för det gör mig bara arg, irriterad, ledsen, besviken och aa.. Nä, slutpratat om det helt enkelt!


Peia fick en liten genomkoll i tisdags. Wanja var även här och masserade henne lite. Har ju varit lite orolig för henne att hon har haft ont eller sådär eftersom hon protesterat ganska mycket på sistone. Men hon var fullt frisk vilket var helt underbart att få höra!! Fick massa beröm för hennes ull, den lilla muskulatur hon har just nu samt utbildningsnivå. Wanja var helt imponerad över henne i longeringen. Räcker ju med att säga trava, galopp, skritt osv så gör hon de, min pärla! Har varit fin i ridningen nu också, massagen gjorde verkligen sitt! Fan så underbart. Visst så säger hon ifrån när det blir för jobbigt eller när hon inte kan eller så men det är ju typisk unghäst så jag tycker de är lugnt. Skuttade lite idag med henne, hon har verkligen börjat lyssna på mina förhållningar nu! Blir ingen M.P träning nu på 3 veckor *gråter* men det blir skönt för Peias del. Älsklingen!

Annars rullar det på. Har tagit igen det mesta jag missat i skolan nu. Ska ha naturprov imorgon, religionsprov på tisdag och Skapa med Blommor inlämning på tisdag också. Fick VG+ på svenska nationella, hatar + och - betyg alltså, så jävla värdelöst! Sen fick jag G+ på Naturinlämningen i förra veckan. VG+ på Konferens (½ poäng från MVG, så jääävla irriterande!) Så just nu känns det bra. Ska höja mitt Idrotts betyg och psykologibetyg bara sen tror jag att jag är "klar".  Idag så bestämde vi student utspringningen, studentmiddagen och student balen med klassen. Men balen skiter jag nog i.. Well well, känns som att det blev mycket text även i detta blogginlägg så slutar nu. Puss på er mina älsklingar :*

 
   
jag saknar fortfarande min B. men min familj har ju aldrig tid att åka till stockholm.. fan !

don't like it this way

Jag hatar att skolan har börjat igen, jag hinner fan inte uppdatera min dagbok längre! Hinner fan inte med någonting, usch! Men nu är det inte långt kvar.. 5 juni, jag längtar så jävla mycket!! Hoppas ni är där då? ;)
Idag var det tillbaka till restaurangen, jobbet. Var helt okej, lite annorlund kan man väl säga mot DH. Men folket är glada och trevliga + att jag får jobba ganska mycket extra = pengar. Ska jobba imorgonförmiddag samt på kvällen så blir lite extra pengar denna månad också. Hel skönt! Sen är det ju den årliga ryttargalan / ridsportsgalan på lördagkväll. Vill gå ut imorgon med brudarna men vet fortfarande inte vart mitt bankomatkort är (a) la laa, och imorgon hinner jag inte leta. Men det löser sig nog.

Peia var med på hoppträning igårkväll igen. Hon var superduktig till en början och lyssnade riktigt fint på mig i traven. Sen i galopparbetet vart hon helt hopplös! Gick mot skänkeln, bocka & stegrade som en vildhäst. Usch blir så tråkig ridning när hon ska hålla på så! Men nu ska hon gå med dressyrspö i en vecka och sen med BoT skydden om nätterna + att Wanja ska komma ut och massera henne. Vill veta om hon sitter fast eller nått att det är därför hon håller på. Menmen, idag var hon fin, dock skrittade jag ju bara på henne, men ändå. Efter den 3/2 blir det lite vila för Peia. Eller lugn ridning och träning iallafall. Nu har hon gått ganska hårt i 3 veckor med intensiv hopp och dressyrträning. Så de blir mycket skogen, backträning och bara lugna pass för henne i 3 veckor efter den 3:e. Tror hon kan behöva de, hon är ju trots allt bara 4år :-)

Teddie beter sig inte riktigt normalt. Han äter inte och ser allmänt hängig ut.. Plus att pillisnorren är svullen så han får åka in på en vet. koll imorgon. Jag blir så orolig när han inte beter sig normalt.. usch usch :-( Han ska ju opereras nu i mars och jag oroar mig över de så jag blir överkänslig när han inte beter sig normalt. Blir han sjuk så får han inte opereras och han måste operas.. fyy ! Bli bra och normal nu puttis, klarar inte av om du blir sjuk :-( <3

image27


Pappa ska ringa fam. Lindestreng om jag inte får tag i Amanda. Hälsa på Billy snart :-D miiih, längtar ihjäl mig verkligen! Min lilla ponnyplutt, vet att du har det så heeelt underbart bra men saknar dig ändå. Alltid lika glada och pigga lilla Billy, du förgyllde verkligen mitt liv. Önskar att jag kunde få ha dig nära.. Älskar dig så <3

run like you mean it

Det är stressigt om dagarna, jag varken hinner eller orkar att uppdatera och sitta framför datorn längre.. Menmen, inte speciellt mycket viktigt eller spännande som händer i mitt liv just nu. Skolan går åt helvete vilket jag redan visste om.. Har bara bokat in den 5 juni nu, längtar inte mer till något än att få springa ut ur skolan och bara skrika av och gråta av lycka, få slippa se skolhelvetet igen, LÄNGTAR! Hästen går finfint, hon testar mig och säger ifrån när det blir för jobbigt annars är hon världens trevligaste just nu. Känns bra, hoppträning imorgon!

Idag har jag varit på Skärlunda på clinic för Henrik Ankarcrona, det var bra. Fick lite idér och tips på vad jag kan träna med på Peia. Han red helt sjukt bra! Lugn och stilla i kroppen, bra med beröm till hästen och stressade inte upp sig över något, superbra! Helt enkelt en förebild, en ganska snygg sådan ;-) hihi naevars, men den var bra.

Issa red min pärla idag eftersom jag inte hann. Hade gått bra, hon hade stegrat och bockat lite men Issa hade suttit kvar och hon var nöjd. Tack snälla Issa för hjälpen & att du ville motionera henne åt mig, du är guld värd!! :*


back in business

Ja, då var jag tillbaka efter en tids frånvarande.
Har varit på praktik hos Micke och Carro på dressyrhoppet. Har haft det hur underbart som helst och ville verkligen inte sluta! Fick sån bra kontakt med alla.. Micke, Carro, Micka, Jenny och Malin fan vad jag kommer sakna er! Har varit en väldigt lärorik tid med hårt slit och gratis utbildning / träning. Peia har fått vara med och tränat, hon har varit superduktig och vi har verkligen trivts ihop med Micke och Carro! Har fått rida Mickes underbara hästar och bara det var lärorikt. Att jobba i ett sånt pass stort stall med 90% unghästar, alltså det var så jävla kul! Fick många fina tips som jag verkligen kommer utnyttja i framtiden. Sista dagen vart det tårta och presentutdelning och ett Grattis till Jenny på 20-års dagen! Som sagt, saknar verkligen det hårda arbetet redan, för det lönade sig i slutändan.. Usch, tillbaka till skolan imorgon - det svider så jävla hårt i hjärtat ...


Peia som sagt då, hon och jag har utvecklats något enormt under tiden hos Micke! Vi har nästan blivit som ett helt nytt ekipage faktiskt. Mer trygga i oss själva, stadigare och kvickare i ridningen. Hon har fått vara med på två hårda hoppträningar som varit så sjukt nyttiga för henne och hon har faktiskt börjat hoppa istället för cykla ;-)
Idag gick hon ett ganska hårt dressyrpass med lyckat resultat. Har ökat foderstaden ganska mycket nu då hon jobbar hårdare nu och behöver därför mer energi. Tycker om henne, trots att hon bockar mer nu än någonsin..

image26


Inget annat nytt har hänt i mitt liv. Eller jo, mindre data har det blivit och det har varit så jävla skönt! Vissa vänner har man kommit närmare nu faktiskt och vissa tål jag inte. Så är det, kanske är en fas eller nått.. Tittat lite på hästar nu, är så jävla sugen på en 6-åring alltså!! Har hittat så många fina som jag bara vill ha! Kanske Mickes Candy? ;-p hihi naevars, men jobba stenhårt i sommar så kanske drömmen blir sann. Nu ska jag inte skriva mer för ikväll .

don't forget

Idag har jag varit äckligt lat, ja faktiskt! Inte gjort ett skit. Eller jo, lagt upp ett träningsschema till peia för 2 veckor framåt. Ska försöka hålla i de nu och skriva träningsschema.. Hoppas vi hunnit få upp kondisen lite till den 27e, vill så gärna åka till Eken och skutta runt en clear round då!! Hoppas, hoppas!

Nu ska jag käka, sen in till hageby med Issa och Proveny för att rida.. Ska jobba henne lite lugnt idag, imoorgon ska vi rida ut när jag kommer hem från praktiken .. jippie..


shop-a-holic, once again

Det blev ingen ridning idag på Peia. Var för det första hur blåsigt som helst, gick inte att rida ut i detta snöoväder och ridhuset var fullt så hon fick vila idag. Får se om det är fint väder imorgon isåfall rider jag ut en sväng, annars får pappa köra mig till Hållstad så kan jag dressyrjobba henne lite. Hoppas hoppas! Blev iallafall en ordentlig borstning på henne, det tyckte hon var skönt. Härligt att slippa sadeln tyckte hon ;-)

Work Work. Ska börja leta nytt extrajobb nu, behöver tjäna lite mer pengar annars går saker och ting inte ihop, speciellt inte om vi ska flytta. Vet inte om jag ska åka ner till Coop och kolla om dom behöver extra folk, vet ju att AnnKatrin jobbar där och trivs bra, kanske värt ett försök. Annars får jag väl åka till Q8 dom behöver väl alltid folk, eller typ McDonalds.. Suck. Jaja, blir att spara pengar nu som fasiken till Göteborg Horse Show. Ska ju specialbeställa ett Equiline schabrak som jag ska be dom att ta med dit så slipper jag frakten ;-p Lite smart är jag allt! Påtal om Equiline schabrak, var nere på Kings idag och köpte ett på Rea. Dom var nedsatta till 500kr och sen 20% på de, så gav 400kr för ett med dubbla passpoaler, nu är jag nöjd! Riktigt snyggt är det dessutom. Chokladbrunt med babyrosa och mossgrön passpoal. ( bild ) Fanns inget grått i min smak så de blir som sagt att specialbeställa :-) Men, nä nu ska jag plugga lite naturkunskap, weeeiiihh!

Btw, börjar hos Micke och Carro på måndag, Dressyrhoppet. Lite nervös, vill inte haha. Menmen, bara att jobba hårt nu så jag får bra betyg. Dessutom kan jag kanske få lite bra tips till Peia. Nä, NU ska jag plugga! :*

jump if you can

Utsläpp imorse som vanligt, Peia fick på sig sitt nya 300g vintertäcke med hals idag *mys* Var ett riktigt busväder, blåste orkan och det var för första gången på länge riktigt, riktigt kallt! Inget mysigt väder som sagt, var skönt att jobba sig lite varm inne i stallet sen. Hade ju bara min egna bebis idag så blev inte så överdrivet hårt arbete!

Sen ringde min kära kompis Amanda och frågade om vi inte kunde ha tråkigt tillsammans, och det kan man ju lixom inte tacka nej till så hon kom hit. Vi gjorde absolut ingenting, eller jo fika och hälsade på Peia. hihi sen åkte vi in till Hageby och byggde upp hinder och fixade iordning så det skulle vara klart innan vi åkte dit med hästarna.

Peia var en riktigt bitch idag i ridningen! Red fram med dressyrspö så jag kunde putta till henne för att få igång rumpan. Gud så arg hon var! Idag har hon bockat konstant och varit en riktig surmärr! Usch och fy, förstår nu varför jag sa att jag inte skulle ha sto! Menmen, bara ha tålamod och kämpa, jag tänker inte ge mig! Själva hoppningen då? Jo, i början gick det bra hon skötte sig när vi travhoppade och jobbade över cavaletti, men när det blev hinder på 60cm höjd och vi skulle komma i galopp började hon igen, så de gick inge vidare. Måste jobba på hennes kondition och styrka nu framöver. Hon cyklar ju för fan över hinderena..! Så imorgon blir det ut på fältet och galoppera så vi får upp kondition m.m. Sen ska jag jobba. Hade önskat mycket mer hopp i henne, men de kommer väl med tiden och styrkan. Ska iallafall ringa både Lotta och Micke nu och boka träningar framöver.. Film finns för dom som vill se på en dåligt ridande tess och en surmärr, klicka här.  Ja, jag red riktigt illa idag, kände de själv.. *suck* behöver en uppryckning nu.. Billy kom tillbaka!!!!!!!!!!!!!!!!

   

hot stuff baby tonight

Hård och tuff dag idag. Utsläpp imorse därefter mockning av 3 boxar och man kunde tro att det varit krig så som det såg ut i boxarna.. Sen blev det att fixa resten av alla saker så som mat, städning osv. Var klar vid 13-tiden.

När stallet var klart åkte pappa och jag till City Gross och köpte en present till Peia, som hon sen inte kunde ha så mamma och jag fick åka och byta den från stl full till stl ponny - alltså det är fan helt sjukt! Hon har full och x-full i precis allting förutom denna Henri De Revel förbygel som hon måste ha stl ponny i, de fan sinnessjukt xD Menmen, bilder kommer nog imorgon på den, ska ju hoppa imorgon tjohooo!

Red Medina lite lugnt i ridhuset idag, hon var superduktig, Proveny borstade jag bara, Issa kom ju hem ikväll så hon fick sköta ridningen själv. Suttit och kollat på massa gamla filmer med Billy, usch vad jag saknar honom. Kollade när Issa red honom, oooh ni var så söta! MÅSTE åka upp och hälsa på honom snart, dör av saknad annars ju!!! Du är så saknad älskling, hoppas du känner de.. Lovar att hälsa på dig så fort jag kan <3
image21

can't find the right words

Måste bara få säga att min bebis var riktigt, riktigt duktig idag! Var inne i Hageby nu på kvällen med henne och körde lite markarbetsträning. Första gången som jag red henne förresten inne i Hagebys ridhus, hon skötte sig toppen! Bara en endaste bockning och det var helt och hållet Teddies fel ;-) haha menmen, Peia då, jo hon behöver komma igång mycket mer med bakbenen för att bygga rump muskler därför ska jag sätta på mig sporrar nu så jag verkligen kommer åt henne, vill inte sitta och sparka utan reaktion! Annars var hon som sagt duktig. Hon behöver komma ut på ett fält och riktigt galoppera, så de blir de nog till helgen. Konditionsträning nästa!



Annars har jag mockat och gjort mat åt Medina och Proveny idag, förhoppningsvis ska jag rida den lilla gula imorgon en sväng, hon behöver jobba lite nu, markarbetsträning står på schemat! Issa kommer hem imorgon så hon får rida Proveny själv - visst är jag snäll!? ;-) hihi sen blir det Hageby för Issa och mig på fredag, den stora dagen D är här för peia - inhoppning!

På eftermiddagen idag var jag inne hos Anna och fixade mina naglar, så nu är dom snygga också ;-P haha förstår inte hur dom kan hålla när jag håller på så mycket i stallet, men jag klagar inte. Nu ska jag sova :*

i want a new season to start

Första dagen på år 2008 är snart passerad, det är fan helt sjukt! Dagen har varit helt okej - det blir ju vad man gör det till, eller hur? Gick upp skapligt idag efter att ha blivit väckt av två galna hundar, tack. Fixade stallet på förmiddagen, gick snabbt idag. Sedan tog jag det jäkligt lugnt rent ut sagt. Sov från 14:30 - 17:00. Ja, jag var nog lite utmaddad ändå. Tog in Peia och borstade henne, hon är så mysig min lilla flicka! Imorgon ska hon in och jobba på Hageby igen, denna gång med mig på ryggen - längtar!


Vad hände igår då? Jo, Yvette min kära barndomsrumpis kom hit. Mamma hade lagat tre rätters middag med skagentoast till förrätt. Till varmrätt blev det pepparbiff, fläskfilé och klyftpotatis med rödvinsås och grönsaker - så himla gott det var! usch, trodde min mage skulle spricka faktiskt. Till efterrätt blev det marräng med pasionsfrukt, grädde, smält choklad, jordgubbar - ja som sagt, magen höll på att spricka så gott det var! Efter maten tog vi det lugnt, kollade på Grease, när det var slut slog klockan tolv och det var dags att kolla på raketer och skåla. Därefter blev det - som alltid - När Harry mötte Sally. En helt lagom och underbar nyårsafton tillsammans med mamma, pappa, Yvette och hundarna. Tack för denna gång. Nyårslöfterna flödade på, Gott Nytt på er. Vi hörs imorgon igen :*