30 april 2009

Blondi .

Valborg idag, trevligt värre. Dyker upp lite folk här hos mig idag, vet knappt vilka men de blir nog trevligt hur som. Dock blev jag lite besviken då de kanske inte kommer tändas någon brasa pga blåsten, ja som ville se all skit brinna! hihi men men man kan inte få allt. Hur som helst, var hos frissan imorse, Silvana. Blev himla bra, klippte av allt slitet och slingade upp håret i tre ljusa toner så nu är jag nästan blondi hihi, men jag är nöjd! Kommer bli supersnyggt när solen får ta lite på de eller va man ska säga, men kort hårig är ja, lääskigt!

Nu måste jag fortsätta med städningen av huset, sen blir de att åka och handla lite mat!
Pusss tess

29 april 2009

Blandade känslor .

Alltså de där med val är gräsligt jobbigt, speciellt när det finns två man verkligen tycker om och det bara är en du ska välja. Men jag gjorde en för- och nackdels lista förut för att jämföra lite, samt att tränarna nu kollat på filmerna och sagt sitt. Så nu känns det åtminstone lite lättare med allting! Dock vill jag absolut inte ta ut någonting i förskott, för jag menar hästen är ju inte min förns den står urlastad på gården och har fått grönt från veterinärbesiktning och allt de där, så som sagt inget är klart förns det är klart så att säga. Här kommer iallafall min lilla lista, kan finnas ännu mer saker men de här va de som ploppade upp först i huvudet när jag satt och jämförde.

Ouzo fördelar:
Stor och långbent
Bra grundgångarter
Bra frambensteknik
Superbra bakbensteknik
God energi, sprallig
Kan lätt gå 130 banor

Ouzo nackdelar:
Stor (ja tycker att de kan vara en nackdel likaväl som fördel)
6 år och inte gjort ett dugg mer än grundriden
Inga chanser på 4års , 5års, breeders osv
Skarp i huvudet, kaxig

Quite fördelar:
Liten och lätt
Bra grundgångarter, vägvinnande galopp
Bra frambensteknik
Pigg och allert
Kvick i benen
Fått föl (vet att de går att avla i framtiden)
Har 4års, 5års och breeders framför sig
Tävlad (vet hur hon funkar på tävlingsplats)

Quite nackdelar:
Liten (även här både för o nackdel)
Inte toppen bakbensteknik
Kan kanske inte gå mer än 130
Stark

Ja som ni ser så är de detta jag kommit fram till, de finns både för och nackdelar på båda och endel överväger de andra. Men nu har ja pratat me tränarna och vi har kommt fram till följande; Quite ska besiktigas, går hon igenom tar vi henne, då hon har hela unghästtiden framför sig + att hon är sto och jag kan avla om något inte skulle funka i framtiden. Om hon däremot inte går igenom åker vi upp och provrider Ouzo igen och då ska han ridas utan graman redan från början. För de va de tränarna såg som negativt på honom att så fort gramanen åkte av började han kaxa sig och ja åkte av.. Men aa vi får se. Framtiden får avgöra helt enkelt, eller rättare sagt veterinärsbesiktningen ;) hihi

puss tess

29 april 2009

Skapligt mör i kroppen .

AJ så ont jag har i kroppen idag! När ja vaknade imorse kom jag knappt upp från sängen, så ont i kroppen hade ja! Gjorde inte så ont i går när jag åkte av men såhär i efterhand känns de verkligen. Extra dumt var de att jag inte hade västen på mig! Klantigt som fan, men man lär sig av sina misstag.. Men men kom iallafall upp tillslut, fick skicka ett sms till Frida och ställa in dagens ridning av Dwight, inte en chans att ja skulle klara av att rida idag inte, nopes.

Åkte in till stan en sväng, träffade Hannapanna, det var trevligt! Vi lunchade ihop och gick och pratade lite, hann in en snabbis på Gina också och köpte mig en tröja :) Tack Hanni för en trevlig stund, de var alldels för länge sen! Sprang sedan vidare till Anna för att fixa naglarna, vart toppensnyggt den här gången! Lite party så att säga, bild ser ni där nere. Åkte direkt ut till Sunny sen, mockade och fixade iordning. Hem och lägga sig, ONT i kroppen om något!

Nu blir de Greys och Entourage! Lite Ben & Jerrys också såklart, ett måste liksom! hihi
'
puss teesss

28 april 2009

De där me provridningar .


Alltså det är sjukt egentligen hur olika provridningar kan vara, fast de kanske är bra och alla har ju sin egna lilla charm. Hur som helst, igår började min och pappas långa bilfärd runt om i Sverige. Började dagen i Jönköping där jag kollade på ett 5årigt sto efter Quite Easy som fick föl förra året så den går som 4åring i år då. Supersöt och snäll liten häst, kort och kvick, lite som en "förstor ponny" både i uttryck och kropp. Var i alla fall väldigt trevlig att rida och var väldigt lik min förra ponny, Billy i ridningen. Så de kändes som att den passade mig lite faktiskt, några tycker den skulle bli för liten för mig men aa, kände mig inte stor på den.. Från Jönköping åkte vi i alla fall vidare mot Växjö, lite utanför. Där kollade jag på en 4årig valack efter Quite Easy, var lite kul att det var samma stam på denna så gick att jämföra lite extra och denna var helt tvärt emot stot! Den var stor, kompakt, småtrög och hade knappt någon glädje kändes de som, gnistan fattades liksom. Så de var ganska kul att jämföra dom med varandra!


Idag blev det en tripp till Västerås och Louise Haaga där jag kollade på en 6årig valack, även den efter Quite Easy.  Superfin, trevlig modell men vääldigt valpig! Var mer som en 4årig än som en 6åring. hahaha det roligaste var nästan att den kastade av mig! Flög som en liten fluga bara haha, skrattar som ett djur åt filmen och speciellt pappas kommentar "ooooj dåå.." haha, hoppade fint med überbra bekbensteknik!

Nu är ju det svåra att bestämma sig och när jag väl bestämt mig så kommer en otrolig nervositet att dra igång med tanke på veterinärbesiktning och allt. Och varför jag inte tänker prova fler just nu är helt enkelt för att de känns "rätt" med dom, två av jag provat och då känns de inte värt att sitta att åka Sverige runt bara för att. Nae, de får vi väl göra om den häst jag till slut väljer, inte går igenom en besiktning. 4åringen efter QE har jag redan valt bort då ja kände att den saknade gnista..


Här är en kort filmsnutt på "Q" (pappa klantade sig i filmningen därav väldigt kort)


Och så avslutningsvis då, film på "O".

Ni får gärna kommentera och lämna åsikter om ni känner för de :)


Puss tess


27 april 2009

Jönköping och Växjö here I come !

Jäässs, sista uppladdningen nu innan bilen först kör mot Jonköping och en häst för att sedan köra vidare mot Växjö och nästa polle. Allt om vad det var, hur de gick osv får ni veta ikväll när jag kommer hem! Filmkameran är iallafall laddad så Kerstin och Daniel kan kolla på de sen och säga vad dom tycker och tänker. Nä, nu måste jag springa på toa innan vi åker hihi höörs ikväll, fingers crosed!?
pusss tess

26 april 2009

At Grand Hotell in Halmstad .

Jääss, sitter här med Carolina, väntar på att klockan ska bli 15.20 så vi får sätta oss på tåget och åka hem till lilla underbara Norpan! Borta bra men hemma bäst så att säga.

Fast ja ska inte klaga för de har varit en bra helg, träffat jättemycket trevligt folk, fört väldigt intressanta diskutioner och leekt som galningar på Arosfortet. Mitt lag kom iallfall inte sist, som Carolinas gjorde ;) mohaha, lekte spindelmannen, batman, apa ja allt du kan tänka dig! Sjuuukt roligt var det iallafall, men nu finns det skapliga, lite mindre snygga blåmärken på kroppen.. Ätit sjukligt god mat dessutom! När vi kom fram igår blev det lax och pasta till lunch och därefter chokladmouse till efterrätt. Sedan bjöds det på tre-rätters middag med räksallad som förrätt, fläskfilé i rödvinsås med potatis till varmrätt och blåbärscheesecake till efterrätt igårkväll *mumms* Imorse blev det en utsökt hotellfrukost (visst är väl hotellfrukosten den bästa frukosten som finns?!) sedan blev det kyckligt med ris i hummersås till lunch och chokladkaka till efterrätt! Onyttigt värre men fasligt gott!

Imorgon blir det Jönköping för att prova häst! Tjohooo!! Nae, nu får ja inte blogga mer, kö till datorn resten av tjejgänget vill också blogga och ja, kolla facebooken såklart ;) Tack Halmstad och SvRF för en toppenhelg, ser fram emot nästa (dock gärna me mindre "hårda" lekar..)

Puss tess


24 april 2009

För några timmar på dygnet .

Tänk om dygnet kunde ha 24 h till, tänk så mycket du skulle hinna med då! Men nu är det inte så vi lever och då får vi göra det bästa av situationen. Hur som helst, iförrgår var jag ju i Äggskallebyn, eller med finare namn, Finspång. Träffade Lina och fick rida hennes fina Pigalle. Var superkul, fick även hoppa lite, var en dunderhärlig känsla! Så kul att "vara tillbaka i sadeln" på de sätt där jag trivs allra bäst, tack Lina för att jag fick prova honom :) Efter trippen till Finspång blev det Entourage tillsammans med Marcus, gullet hade varit snäll och laddat hem hela säsong två!

Igår då, fick rycka in och jobba mellan 14.30-19.00, kommer kännas finfint när lönen kommer in sen, tjohoo! Tiden gick ganska snabbt, endbart för att jag höll igång hela tiden. Roade mig med att städa hela herr-avdelningen, skapligt grisigt det var. Direkt efter att jag slutat så åkte jag en sväng till Alexandra, joggade Samantha. Har saknat den hästen lite, hon är verkligen min typ av häst så det var kul att sitta på hennes rygg igen, även om det bara var under ett joggingpass! Hoppas att hon håller sig hel och fräsh framöver. Btw, Alexx ge mig treåringen ;) haha

Tänkte uppdatera en sista gång ikväll, för sen blir det ingen uppdatering förns måndag. Åker ju till Halmstad imorgon med Carolina för att representera DUS Östergötland i någonting haha. Sen blir det häästprovning :D :D Juste, läste Sesam idag, Folksams medlemstidning.. Tårarna rann lite, pappa hade skickat in ett tackbrev till vårat ombud och ja, de stod ju såklart om Peisan. Varför var du tvungen att lämna mig älskling, varför!? Saknar dig nått så otroligt min vän..
 

puss tesss

22 april 2009

Quite Easy förälskelse .

Tjoo! Idag är jag en glad liten tess! Har varit hurtig nu på morgonen och städat, fixat de mesta inför helgen och skickat iväg de som blivit sålt. Har nu käkat lunch, kiina *mumma* och ska snart köra mot Finspång och Lina, ska rida hennes fina lilla polle :) Ska bli dunderkul, prova något nytt helt enkelt!

Vet ni? Jag tror jag har en gömd Quite Easy förälskelse inombords! Det komiska eller vad nu ska kalla de när jag tittat på hästannonser är att jag fastat för hela 8 st, alla med QE stam! Och de är ingenting som jag liksom suttit och tänkt på, att "ooh jag ska bara kolla hästar me QE stam", neej de har bara blivit så! hihi menmen, har hittat fyra stycken nu som känns okej, ska ringa på dom senare idag ev och förhoppningsvis ta en titt på iaf två av dom efter helgen, läääängtar! Är ni lite nyfikna på vad jag hittat? hihi de kan ja tala om för er ;) Fast tänker bara berätta lite kort..
4 årig valack e. Quite Easy, grunriden.
5 årigt sto e. Quite Easy, grundriden, föl som 4åring.
6 årig valack e. Quite Easy, utbildad upp till LB, hoppad upp till 110, ej tävlad.
6 årigt sto e. Landlord, utbildad upp till LB, hoppad upp till 110, ej tävlad.

Alla tycker jag dessutom har en "rimlig" prisklass så känns bra att jag äntligen hittat någonting som kanske kan passa, bara hoppas på att dom finns kvar och att de faktiskt är någonting att ha! Men sen ska ju hästen de sen blir gå igenom besiktning och allting också så lätt och fort kommer de absolut inte gå.. Tålamod får man ha!

puss tess

21 april 2009

Varning för lång (-tråkigt) inlägg .

Antingen så är det ingen uppdatering alls, eller så uppdateras de hela tiden i den här jäkla bloggen, har ni tänkt på de? haha illa. Hur som helst, jobbade nästan hela förra veckan på Outlet, skönt men jobbigt. I fredags var det först jobb då, från 10-19 sedan blev det direkt till Alexx som skulle fira sin 18-års dag. Blev bjuden på mat och trevligt sällskap, kul att träffa människor man inte sett på länge. Blev iallafall utgång senare mot natten, var galet kul till en början innan det spårade ut och vissa människor förstörde stämningen! Det är fan sjukligt att man inte ens ska kunna gå ut och roa sig en fredagkväll utan att någon/några ska förstöra. Men men, upp med tuppen på lördag för att jobba, var tungt men de gick! Slutade vid 16-tiden, blev att direkt åka till Marcus innan de var dags att åka till Martina för lite partaj, dock nyktert även denna kväll. Blev lite längre än tänkt, men har bara mig själv att skylla! Upp tidigt som fan även på söndagen för fotojobb i Söderköping på en lokal ridhästhoppning. Tre klasser, skapligt mycket startande, soligt väder (dock blåsigt!) och seger för Klarus och Candy i 1m klassen, Grattis bebj! Var skapligt trött i huvudet och benen när jag kom hem strax innan 18 på söndag eftermiddag, slitigt! Dessutom blev jag ju ännu mer ridsugen av att se alla dessa fina storhoppande unghästar! Kan inte någon ge mig en häst nuuuu!? Anyhow, fick lite fintid med Carro efter tävlingen, hundarna fick leka av sig lite, alltid lika kul att se dig Carro. Sedan blev det ut till Åby och Marcus, wipeout och Monsters vs Aliens eller va den hette, superkul! haha

Idag har jag jobbat hårt! Stallet på förmiddagen, hade utsläppet. Var mysigt att vara tillbaka och känna lukten hihi, usch vad jag saknar de! Sedan blev det att åka hem och redigera alla dessa jäkla bilder från tävlingen. Har iallafall laddat upp alla nu, dock när ja skulle göra om hemsidan och sedan ladda upp den så försvann allt, kul! Så nu måste ja göra om allting, underbart verkligen.. Har dessutom hunnit med att gå en runda med stavarna, heja heja mig!! Jag ska ju börja mitt nya hälsosamma liv nu då! Jääss, nu är det slut på godis, chips, alkohol och skräpmat! Nu är de beach 09 som gäller ;) Eller aa, ska köra på de här i typ 80 dagar för sen är de ju Falsterbo och ja, Falsterbo är ju Falsterbo liksom.. Får se hur länge jag klarar de, ett liv utan chips kommer bli jobbigt! haha

Nä, nu måste ja fan återgå till städningen, tråkigt, men väldigt behövligt! Avslutningsvis då, Grattis Mange och Micke på 20-års dagen, gamlingar!

pussss tess

15 april 2009

Fotografering .

Vad duktig jag är som har börjat uppdatera igen, trots att jag hatar min blogg! (snääälla gör om den någon?!) Hur som helst, var uppe skapligt imorse och åkte ut till min vän Klara med min andra vän mr D :) Fotograferade när Klarus hopptränade Itop och sedan även Pierina för Lotta Björe. Dom är så duktiga så, Itop kan minsann hoppa den lilla ponnyhästen! Prill är ju såklart duktig hon också och jag bara älskar LBs träningar, vill också! Ge mig en häst någon!?!? När jag ändå var halvägs till stallet åkte jag faktiskt upp och tog lite kort på Sunny när mr D ändå var med. Fast den lilla tjurbullen var inte på fotohumör för fem öre så får försöka igen nästa vecka! Hann bara hem och äta innan det var dags för att åka till Alexandra och rida Ginger, underbara ponny. Lite stel idag men inte så konstigt med tanke på att hon stått, men jag tycker om henne ändå. Fick ju lite fintid med Alexx också och de är aldrig fel! Imorgon blir det först jobb 10-14.30 sen blir det Bio Sculpture med Alexx för att sedan träffa Macke pojken som kommer hem, en bra dag helt enkelt.. Förhoppningsvis!

Här kommer några bilder från dagen, kommentera gärna :)


puss tess

14 april 2009

Outlet .

Äntligen hemma från jobbet! Lugn dag, inte så mycket folk, hade några halvjobbiga tyskar inne bara. Passade på att städa iordning på skräpbordet som ja kallar de, vek iordning alla killkläder också. Pojkarna verkar ha en dålig vana av att inte lägga tillbaka kläderna snyggt efter man provat eller kollat på de, suck! Fick hoppa in och jobba på torsdag nu också, toppen. Pengar pengar är extra bra just nu! Fick in sjukt snygga Boomerang tröjor idag, gosh! Tänkte fota dom så ni får se på torsdag, skulle vara sjukt snygga att rida i faktiskt.. *drömmer* hihi

Btw, det här med hästeriet. Det är inte lätt för mig som endast lever på extrajobb just nu att ta ett lån för ett köpa häst, ganska osmart! Dessutom kan inte mina föräldrar ta lån heller, inte för att köpa en häst iallafall. Så ta ett lån är lättare sagt än gjort, så även "köp en billig häst". Fine, hästen behöver inte kosta 100.000 kr, jättebra om den är i den billigare prisklassen men då ska den vara felfri i besiktning, den ska inte ha några olater och den ska ha allt de där som jag vill ha = finns inte så många..  Men tro mig, jag letar! För er nyfikna så ligger den här hästen som jag var intresserad av på 120.000 kr, inte speciellt mycket pengar för en sådan häst tycker jag, men finns inte pengarna så finns inte pengarna. Skulle ju ioförsig ha råd att köpa den men sen ska den ju betalas varje månad också, utrustning ska köpas till osv..

Men nä, nu ska jag installera mitt x-box 360 och se hur bra jag är på FIFA 08 haha, antagligen värdelös! Tänkte att jag skulle hinna de innan andra avenyn också, sen kanske man ska slå en pling och se hur plutten har de i London, så tjiiing!
puss tess

13 april 2009

För hästintresserade .

Eller ja, mest handlar de här om att jag måste få skriva av mig! I lördags var det två månader sedan min älskade vän gick bort, två månader utan Cassiopeia är två månader utan sann glädje, utan att ljuga. Jag saknar henne något så fruktansvärt, tänker på henne varje dag och önskar hela tiden att  jag kunde vrida tillbaka tiden. Min lilla prinsessa, jag älskar dig något så otroligt, kommer aldrig någonsin att glömma dig. Vet att Ginneponken tar hand om dig :')

Men för att återgå till de andra jag funderade över.. Jag har hittat en häst! Ja vet, de är helt sjuukt! Allt känns så possitivt med den så de är galet, men, ja för det finns alltid ett men.. Den är för dyr, mina "medhjälpare" vägrar att betala ett sådant pris för en häst, visst jag kan hålla med om, att den är i överpris, men inte att den är för dyr. Hästvärlden idag ÄR dyr! Så vad gör ja nu? Det känns som att något bara sveper förbi mina ögon och jag kan inte göra någonting åt de.. De gör mig olycklig om något..! Önskar att jag hade alla pengar i världen eller ett bra välbetalt jobb så jag kunde göra någonting åt de här, men inget kan ja göra. Sponsring någon?! Ibland är världen bra orättvis..

en ej så pussig tess

Bilder från helgen som gått

Som jag lovade! :)


         

13 april 2009

Våren är här och långt inlägg på ingång .

Helt underbart, det här vädret gör en ju fullkomligt överlycklig! Veckan som gått har gått undan, nästan kännt mig lite stressad varenda dag, sådär lagom kul, fast ändå skönt att ha någonting att göra ioförsig. Dock är hästeriet en riktigt stor saknad just nu, ni anar verkligen inte! Hade varit helt underbart att få åka ut till stallet en dag som denna tex, bara mysa med hästarna i vårsolen, ut i skogen och titta på alla blommor som börjar växa till liv och höra fåglarnas kvitter (poetiskt de där lät) hehe.

Annars då? Den här veckan är Marcus i London så jag tänkte passa på att träffa alla vänner som jag inte haft tid att träffa på senaste tiden. Dock blir det ganska mycket jobb under veckan också så hinner nog inte träffa alla jag egentligen skulle velat träffa.. Jobbar imorgon, fredag och lördag. Sen blir de ju ev. fotojobb på SRS på söndag också, skulle vara riktigt riktigt kul, kommer en hel del roligt folk dit. Skulle behöva fototräna lite innan söndagen isåfall eftersom de blir första jobbet med D300, så om någon är villig att ställa upp som modell säg gärna till :) Nä, nu måste jag nog börja städa, i eftermiddag kommer båda bröderna hit, blir mat och trevligt sällskap i några timmar!

Förresten, så jag inte glömmer de! Har planer på att vara här hos mig på valborg, grilla god mat, dricka lite gott, kolla majbrasan, spela bra musik och bara njuta av våren och trevligt sällskap helt enkelt! Tänkte inte att de skulle bli så mycket folk, bara dom "närmsta" typ, men om du är intresserad av att komma säg till för tusan! hihi tänkte slänga in ett inlägg ikväll också med bara bilder, har ju fått en liten fin rooosa fick-kamera som ja fotat massa med, håll utkik!

pussilipussis tess

12 april 2009

Nothing else I can say .

Herregud vad trött jag är! Sitter här och försöker hålla ögonen öppna, tänkte bränna en ny CD-skiva så jag har någonting att göra i några minuter. Är chaufför inatt så endbart därför jag plågar mig själv med att vara vaken haha har haft en bra helg såhär långt. Fått en rosa liten kamera i mitt påskägg, den används väl, tro mig ;) Sen har det tillbringats massor med tid med Marcus, trevligt som alltid. Och igår var det utgång tillsammans med Carro, Frida och Maria, supertrevligt iallafall på förfesten. Annars har jag inte mycket mer att uppdatera om, ska försöka fixa in bilderna från kameran..

pussis tess

9 april 2009

Lycka .

Härligt bra uppdatering här har jag hört! Har faktiskt inte haft tid, har knappt suttit vid datorn på senaste tiden, men de kanske ni har märkt? Dessutom finns det inte så mycket att uppdatera om som jag tycker är läsbart. Men ska väl försöka berätta vad som hänt på senaste tiden. Livet rullar på i rätt riktning för en gångs skull, jag är en lycklig tess! Har träffat en underbar människa som gör att jag ler dagarna i ända, tycker om dig bubben :) Har äntligen lyckats få extra jobb som kan ge mig sådär lite inkomst kanske, har även återfunnit gammal vänskap som nästan ger mig glädjetårar! Och till sommaren ser det ut att bli ganska mycket häst i min vardag igen och jag bara längtar!! Så ja, de går åt rätt håll!

Idag måste jag ju passa på att säga Grattis till min underbara Alexandra som blev 18år idag, jättegrattis till dig! :* Imorgon tänkte jag försöka mig på en fotorunda, ta lite nya fräscha vårbilder sen blir det utgång med Örnborg och gamla gänget, kommer bli underbart roligt! Var nästan 1½ år sedan vi var ute tillsammans sist, de är för länge de! Förhoppningsvis får ja lite tid med min trollunge också, återstår att se! Vi kanske hörs oftare, ni får helt enkelt tjata på mig! (vill fortfarande att någon ska fixa min lilla bloggis..)

pussilipuss tess

6 april 2009

Helgen har varit underbar, jag älskar mina älskvärda vänner <3
fortfarande ingen som känner för att göra om min blogg litegrann..? hihi

puss tess