31 oktober 2011

Sista oktober .

Vintern och snön närmar sig med stormsteg, eller? Här är det fortfarande väldigt mycket höst vill jag lova! Träden är fortfarande fulla med gula, bruna och oranga löv (visserligen ligger hälften på marken), det är lerigt i hagarna och lite små ruggigt i luften, men ingen snö så långt ökat når just nu iallafall. Jag är en av dom få som faktiskt gillar hösten riktigt mycket! Visst, leran är inte speciellt rolig och att Gustav är gråbrun när han kommer in varje dag kanske inte är superroligt, men jag tycker hösten är så himla mysig. Dessutom älskar jag att stå att borsta och mysa med hästarna, så det gör inte så mycket att Gurkan är lerig varje dag! thihi

Idag tog jag och Gustav en sväng ute i friska luften bland alla farliga löv och buskar. Pojken min var minsagt på tå och hoppade i luften för minsta lilla! Mina underbara vänner i stallet har hållt igång honom lite lätt under förra veckan i form av jogging så det fanns en hel del energi i grabben idag. Blev en långtur på över en timme, med ganska mycket galopp. Kände att han behövde få springa av sig lite! Han kändes fräsh och fin, trots att han var mer i luften än på marken, men han är söt ;) haha en bockning var så pass att jag hade kunnat få smaka på leran själv!

Imorgon ger vi oss nog ut igen - bäst att passa på att njuta av den härliga hösten och alla mjuka stigar för snart kommer den förbannade snön och halkan. Ska dessutom "hoppa" Gustav denna vecka också, första gången sedan vurpan, är lite nervös över att de ska sitta i huvudet på oss, men det ska nog gå bra! 


Sista biten på våran tur ute i friska luften bestod av avskrittning på hårt underlag, dvs asfalt - supernyttigt!

Nu ska jag åka in till Marcus och spendera kvällen hos honom. Om en vecka flyttar jag dit! :) Ska bli riktigt spännande och se hur vi klarar av att bo ihop haha

Veckoplanering



Dagens lättare jogging utomhus blev väldigt mycket galopp utomhus istället haha (mer om det i nästa inlägg). Kommer byta mellan torsdag och fredag också, väljer att köra markarbetet när både mamma och pappa kan vara med och hjälpa till. Så får jag gå en promenad till hands med honom på lördag då jag inte vill att han ska stå dagen efter hoppning. Ser fram emot denna vecka! :)

30 oktober 2011

Hej på er.

Bloggar lite från mobilen då jag är aldeles för lat för att ta upp datorn haha. Hur som helst, skrittade en sväng på Gustav idag och han var pigg och glad, dessutom rädd för allt precis som vanligt när vi rider ut ;) älskade häst, var helt underbart att vara tillbaka på hästryggen!

Har haft stallmöte nu på kvällen där det pratades en hel del om våran Pay & jump nästa helg (det går fortfarande bra atr anmäla sig förresten). Tyvärr är det jobbhelg för mig så jag kommer inte kunna vara med, väldigt tråkigt eftersom jag och Issa var sånt bra team på framhoppningen förra gången :( menmen, så är det!

Nu ska jag njuta av resten av denna söndagkväll tillsammans med pojken min som jag inte träffats sen i måndags! Hörs imorgon :) puss på er!

(man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Charlies när man ser bilden haha)


Bloggtävling

Försöker i ännu en bloggtävling ;)
Klicka här om du vill delta.

Teddie & Freddie

Älskade hundar




29 oktober 2011

Lördagsgodis .

Tog mig lite sovmorgon imorse, precis som alla andra dagar den här veckan typ. Hur som så blev det stallet ganska direkt, mocka och fixa maten. Och eftersom vi har kvällsfodringen ikväll så innebär även de att vi har stallstädningen idag, så fixade allt de också så vi slipper de ikväll. Kollade sedan lite på sadelprovningarna, Sharpman är ju hos oss den här helgen. 

Fick även mitt efterlängtade Equiline schabrak med tillbehörande öronhuva idag! Lämnade ju in det hos Sharpman tidigt i våras då det blivit missfärgat i tvätten helt utan anledning. Först tänkte Sharpman och Equiline inte att ersätta det då de påstod att jag tvättat det fel. Men under sensommaren ringde Sharpman och sa att det ersätter det helt utan kostnad och idag fick jag det alltså!! Så tack så jättemycket Sharpman och Equiline för det, jag är mycket nöjd! :) Är ju mitt absoluta favoritsett i hoppningen (efter det vinröda), så jag är mycket glad över att jag fått tillbaka det :)



Just nu sitter jag i soffan med Freddie i knät och Teddie brevid. Båda sover väldigt gott! hihi ska bjuda på en film på dom sen samt en bilbomb :) Tyvärr blir det oredigerade bilder då mitt Photoshop gått ut, pisskit! Ska snart åka och handla godis, jag ska köpa massa sug-godisar då jag har ett stort godissug (skiter i mitt nya liv idag haha). Är så äckligt trött på barnmat, soppor och smooties så tänlte faktiskt försöka tugga och äta lite ordentlig mat idag. Sen blir det stallet ikväll igen då för att fodra och borsta på min älskling! :) ♥

28 oktober 2011

Bra fredag .

Verkligen en bra fredag! Var i stallet strax efter klockan sju imorse och mötte upp bästa equiterapuet Linda. Gustav fick sig en omgång och han var faktiskt riktigt fräsh för att ha gjort en kullerbytta. En liten låsning i sin nacke, men annars fin. Finns alltid lite att mjuka upp, så det blev massage och lite laser idag, Gustav njöt - ja bitvis iallafall.

Det var helt underbart att vara tillbaka i stallet och mysa med min älskade häst! Har faktiskt saknat att mocka och fixa mathinkarna, men får göra allting väldigt lugnt och försiktigt då jag egentligen ska ta det lugnt veckan ut. Gustav ska ta det lugnt i två dagar sen arbetas på precis som vanligt, längtar tills vi är igång. Förhoppningvis kan jag ta en skrittur på honom redan på söndag - om min kropp tillåter. Var klar i stallet strax efter nio, då drabbades jag av panik. What to do now!? 

Har tvättat mer eller mindre hela min garderob denna vecka (vad annars ska jag göra liksom), städat och fixat så allting var verkligen klart när jag kom hem imorse. Hamnade då framför TVn och massa dåliga TV program som jag redan sett hela veckan typ, kollat egenom gamla filmer, precis som alla andra dagar. Uttråkad till max? Javisst!

Faktiskt så jag längtar tillbaka till den normala vardagen, jobb och lite småstress haha kommer antagligen ångra att jag skrivit såhär! Saknar mina vänner så otroligt mycket, ska bli så underbart att kunnas umgås med dom igen. Har faktiskt massor att se fram emot kommande veckorna, bara hoppas på att ingenting kommer emellan! :)

Men, saken är den, att jag börjar inte jobba förens på onsdag, så vad vill ni läsa om fram tills dess? Snälla bomba mig med lite förslag!! Ska försöka gå egenom hästgarderoben denna vecka och fylla på "ur min garderob" kategorin. Vad vill ni se först? Träns, benlindor, täcken, hjälmar?! :)




Bloggtävling

Jag är nu själv med och deltar i en bloggtävling, denna gång hos Ponnysanning.
Vill du också vara med och tävla tycker jag att du ska klicka dig in här.

Pay & Jump

Stall Fursta gård välkomnar alla ryttare och hästar till vår Pay N' Jump den 5 november 2011.

Ta chansen att träna banhoppning under tävlingsmässiga former, varken grönt kort eller licens behövs.
All ridning sker på egen risk och det är självklart obligatoriskt med godkänd hjälm.
Alla som vill får givetvis hjälp att komma runt banan och ingen kan bli utesluten.
Höjder:

20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110 cm
Kostnad: 60:-/klass och rosett efter felfri grundomgång.

Banhoppningen hålls i ridhus 20*60 m och framhoppningen sker på ridbana 20*60 m om vädret tillåter,
annars hoppar vi fram på något av hindrena i ridhuset.
Cafeteria kommer att finnas hela dagen!


Anmälan skickas till
[email protected], var god ange:
ryttarens och hästens namn, höjd/er och ditt telefonnummer.
Alla mail bekräftas!

Sista anmälningsdag är 2:e november.

Max 150 starter under dagen.

Vid frågor och funderingar kontakta
Frida Örnborg 0763-140440 eller
Maria Bågenholm 0703-365880

Vägbeskrivning och mer information om oss hittar du här på hemsidan.
Pay & Jumpen hålls i NORRKÖPING.

 

Välkomna!


Kingsland dunväst

Jag har en marinblå Kingsland dunväst (av den äldre modellen) som jag älskar!
Men nu har jag lagt ut den på annons, finally. Snacka om att jag har grym seperations-ångest på denna underbara väst, så förstår egentligen inte varför jag envisas med att sälja den. Men den är väldigt lite använd de senaste åren och i mycket fint skick. Dessutom har jag ju numera min Fursta väst. Men ändå så har jag sån kärlek till denna! haha

Skulle helst vilja byta den mot en likadan fast beige! De är typ drömmen, men ingen som har & vill byta :(

Hur som, det verkar vara ganska stor efterfrågan på dessa västar då jag blivit totalt ner mailad på den.
Därför tänkte jag bara fråga er, av ren nyfikenhet. Vad skulle du tänka dig att ge för denna väst?



27 oktober 2011

Håll dig varm i vinter !

Jag tänkte skriva lite om hur jag håller mig varm i vinter, dvs mina bästa tips! Vi kör från topp till tå såklart och jag lovar er att många av dessa produkter är verkligen värda varenda krona. Alla bilder är klickbara och för priser osv på sakerna ber jag dig klicka dig vidare på mina länkningar längst ner :)


Fötterna .
Är du en person som enbart använder ridstövlar eller ridskor när du rider kan jag rekomendera ett par härliga uggs ifrån HV Polo. De är supervarma och som plus är dom riktigt snygga! Det är fårskinn inuti stöveln och på utsidan är det mocka och det är väl även där jag kan känna linus minus. Mocka är ofta ganska svårt vintertid/blött, men impregnerar du dessa funkar de fint vintertid! Ett stort "vill ha" hos mig som nästan alltid fryser om fötterna. Under ridningen då, då funkar ett par härliga fårskinnsulor att lägga i stöveln eller ridskon. Dessa är helt underbara, så sköna och varma - du blir nästan lite svettig om fötterna! Någonting som kan hjälpa till lite under ridningen är ett par stigbyglar i plast. De blir inte lika kalla under uteritterna!



Benen .
Här har jag bara en sak att rekomendera egentligen. Ett par underbara ridbyxor, nämligen Pikeur Lugana Sotfshell! Ridbyxorna är helskodda och finns med hög och låg midja i olika färger. De är fleecefodrade inuti som håller dig varm och utsidan är i softshell material, vilket är superbra då det stöter bort vatten så du slipper bli blöt och kall. De dagarna det är riktigt kallt räcker det med att ha ett par underbyxor/långkallsonger under - men du slipper absolut de stora otympliga thermobyxorna! Dessa kan jag varmt rekomendera. Jag köpte mina i september och har redan börjat använda de (och då blir jag nästan svettig!), de ger ett underbart grepp i sadeln vid ridning, stöter bort både vatten och smuts riktigt bra. Jag skulle vilja ha ett par av denna modell i vitt! Tyvärr tror jag inte att det finns. Men, dessa är som sagt att rekomendera!



Överdelen .
Jag har nästan alltid en polotröja närmast kroppen på vintertid. Jag köpte min på Stadium förra året, med det finns snygga polotröjor även inom hästvärlden. Min favorit är HV Polos ljusgrå, riktigt läcker! Gillar du inte polotröjor skulle jag rekomendera en bra underställströja. Över din tröja närmast kroppen gäller det att ha något varmt som du trivs i. Jag föredrar fleece! Om jag sitter i ridhuset och trimmar o de blir för varmt är det perfekt att ha en polotröja under då som fortsätter hålla värmen. Finns flera olika snygga fleecemodeller, här har du några ifrån Kingsland, Pikeur, Mountain Horse, Schockemöhle och North 66 - min favorit är den ifrån MH!





Jacka då? Ja, här har jag bara en vinnare, Kingslands dunparkas! Men det finns såklart flera alternativ beroende på pris och om du vill ha lång eller kort. Jag har tagit med Fyra olika modeller ifrån Kinsgland, en från Equiline, Mountain Horse, HV Polo, Hööks CRW samt Charlies H&H egna. 



Handskar .
Mina favoriter är de ifrån Roeckl Vesta, dvs som en vanlig Roeckl handske fast med fleecefoder. Men det finns många bra vinterridhanskar! Du har ett par riktigt tjocka som är perfekt till skogsrundan ifrån Hööks tex, underbara. På bilderna Roeckl, Hööks CRW och Roeckl.



Mössor .
Jag har hamnat i Kingsland djungeln vad gällande mössor! Jag har två mössor ifrån Kingsland som jag aldrig skulle få för mig att byta ut, jag älskar dom!! Men, det finns betydligt fler mössor och jag är ganska säker på att de allra flesta håller dig varm om huvudet. Och gillar du inte mössor, köp dig ett snyggt pannband - kanske ifrån Kingsland? ;) På bilderna nedan är det tre olika modeller ifrån Kingsland, en ifrån Pikeur, North 66, Hööks CRW och ett pannband ifrån Kingsland. Under hjälmen då? En fleecehuva ifrån Charlies eller CRW, dessa är extremt bra och finns i flera olika butiker och märken. Vilken är din favorit!?






Bilder ifrån Hööks , Charlies H&H , Kingsland , Ryttarstugan och google .
Något du saknar eller något du varmt rekomenderar? Kommentera gärna :)
Ska vi kanske kolla hur vi ska hålla hästen varm imorgon? Eller, kom med förslag nu när jag är uttråkad!

26 november 2011

Tittar tillbaka .

När man bara får ligga still hela dagarna, blir det ganska långtråkigt efter ett tag. Min underhållning idag, såhär långt, har varit att titta på gamla filmer som betyder otroligt mycket. Och faktiskt så är det en liten häst som satte ett stort spår i mitt hjärta, som jag aldrig kommer att glömma och som jag önskar att jag ägde idag - we were the perfect match! Ibland (läs ganska ofta) ångrar jag att jag inte köpte dig när jag hade chansen.. Precis som med Peisan, så kändes ridningen ganska simpel på Sami.

Samantha, älskade Sami

Dessa filmer har ni antagligen sett tusen gånger, men jag tröttnar verkligen aldrig!
Den första filmen är från första dagen på en underbar tvådagars tävling. Allt klaffa, bra ridning, snäll häst, en bana som passade oss och allt kändes enkelt. 0+0 fel och en femteplacering!
Den andra filmen är från våran debut på den höjden, jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv! Kommer ihåg att det var en A0a, men jag vågade inte göra mer än en snäv sväng. Var så stolt över den nollan och en 8e placering! :')






Älskade vän! ♥ Jenny, jag saknar uppdatering!! Hur mår hon, hur går det!? :)

Vit kavaj

Hittade denna vita kavaj på Prylbloggen som drivs av Cecilia.
Kavajen är ifrån Equiport och kostar 395 pund.
Någon du skulle kunna tänka dig att sticka ut med? ;)

Älskade ängel

Jag saknar min vackra prinsessa, det går inte att undvika.

I 2 år och 8 månader har hon nu varit borta ifrån mig, så länge fick jag inte ens ha henne i min ägo.. Hon fanns vid min sida i 1 år, 6 månader och 2 två dagar. Från den till den 9 augusti 2007 till den 11 februari 2009 var du min, i 5 år fick du leva. Jag minns vår sista dag som om det vore igår, aldrig trodde jag att det skulle vara den sista..

Jag orkar och vill inte dra hela händelsen och allt det runt omkring igen, utan vet du inte vad som hänt, ber jag dig att läsa om henne i dessa inlägg. Inlägg 1 , inlägg 2 , inlägg 3. Var snäll och respektera, de är tungt nog som det är..

Har suttit hela morgonen och tittat på gamla filmer och bilder. Tänkte bjuda er på lite filmer på min sessa!
Med Peisan kändes allt så enkelt, jag har aldrig älskat ridning så mycket som jag gjorde under vår tid!


Provridningen


Höstmys hemma , bara någon vecka efter hon kommit hem .


Löshoppning .


Skogen


Hoppträning .


Dressyrträning .


Hoppträning, första efter skada.. sån lycka ♥



Hoppträning .


Första lokala starten .



Sista tävlingen .


Sista hoppträningen, dagen innan hon gick bort.


Cassiopeias minnesfilm ♥


Golden Poem

Såg att det var några stycken som ville se hur Gustav förändrats sedan jag köpte honom. Och visst, eftersom jag har löjligt mycket bilder och filmer på honom så kan man faktiskt se en skaplig förändring, ja det tycker iallafall jag. Så nu har jag suttit hur länge som helst och knåpat ihop detta lååånga inlägg, hoppas ni orkar ta er egenom hela! :)




Golden Poem ak. Gustav, 3år 2008.


Golden Poem provred jag 3 juli 2009 hemma hos min vän Alexandra Kjörsvik. Det är familjens egna uppfödning och jag har följt honom ganska länge. Det kom lite som en slump att jag provred honom.



Gustav besiktigades 10 juli 2009 utan anmärkning och flyttade hem till mig 11 juli 2009. Redan andra dagen hemma, den 12 juli blev han sparkad i hagen och fick ett otäckt sår. I en vecka var han halt och fick gå i sjukhage, bra start!? Första halvåret sedan minns jag att han var otrolig seg och riktigt sådär "grön bebis" i allting, både ridning och hantering. Hade stora problem med att sitta upp på honom, då han antingen sköt rygg, stegrade eller sprang iväg. I början hade han lite sadeltvångs-tankar och fjompade sig extremt, trots utprovad sadel och väldigt simpel ridning.





Hans första tävling blev på Smedby Gård den 27e september 2009. Då fick han trava runt en 60cm bana. Han var så himla duktig! Hemma hoppade han verkligen superdåligt, men på denna "tävling" var han som vilken annan tävlingshäst som helst, bara lite vingligare och fjompigare ;) Kommer ihåg hur stolt jag var över Gurkan just den dagen, han hade aldrig hoppat en hel bana innan! 



Vi avslutade 2009 med en träningstävling på hemmaklubben där Gustav inte alls ville. Han stannade, sprang på sidan och rev vart trejde hinder (60 samt 80cm), då var jag inte lika glad på honom haha Han fick sedan vila hela december, växa i sin stora tunna kropp och bli lite häst på riktigt.



2010 var ett händelserikt år! I januari sattes han igång och då var han en helt annan häst. Pigg, glad och lyhörd! Dock hade vi fortfarande lite problem med uppsittningen. I februari fick han sin första dressyrsadel och vi började träna, på riktigt. Februari var även den månad när han inte kändes helt okej, han hade påbörjan till kotledsinflamation i båda frambenen och fick gå ett galopprogram hos KB medans jag tillsammans med familjen åkte till Thailand i två veckor. Väl hemma i Mars kändes han fräshare än på mycket länge!

I april gjorde Gustav sin första lokala start. Inget att skryta med, dålig ridning och en häst som var aldeles för grön för denna uppgift. 12 resp 16 fel i två stycken 1m starter. April månad fortsatte lika dåligt, bästa resultat för oss blev 12 fel. 


I maj föll poletten ner hos herr Gurka. Han gjorde sin första 0 fels runda i 90cm och endast 4 fel i 1m!! I maj hade jag dock gett upp hoppet lite och bestämde mig för att lämna bort honom en månad. Han var så extremt tråkig att rida på hemmaplan under denna period, bockade, stod på bakbenen och vi kom inte överrens - alls. 




Efter tävlingen i början på maj flyttade Gustav till Björn Svensson, på uppfostring. Dock visade han inga dumheter hos Björn och jag fick komma dit redan efter ett par dagar för att visa vårat problem. Jag var sedan 1-2 gånger i veckan hos Björn och red Gustav under en månads tid och här hände det extremt mycket!




Vi fortsatte träna under juli, augusti och september månad för Björn. Det gick skapligt på träning och ridning på hemmaplan. Men på tävling hade vi svårt att hitta varandras signaler. Det var betydligt bättre resultat än i våras, men inga nollrundor.. 4 fel, 8 fel, 12 fel - det var standard.




I oktober hade jag tappat hoppet igen, jag fick det inte att fungera. Min vän Klara hjälpte mig att rida och hoppa honom och jag tog steget att sätta ut honom på annons. Med Klara fungerade Gustav jättebra och Klaras ridning fick mig att inspireras. Jag någon enstaka provridning på Gustav under oktober, men jag tyckte ingenting klickade.




I november gjorde Klara och Gustav tävlingsdebut. Det blev 4 fel i 1m och 0 fel i 110, på första tävlingen!! Vi var så stolta och nöjda, vilket team dom var! Hade ytterligare några provridningar under november, med en som jag hade kunnat tänka mig att sälja till. Men det var även under november månad, när vi flyttat till Fursta Gård som ridningen började fungera på Gustav. Jag fick på något sett upp ögonen för min kära lille häst.




I december fick han vila. Jag tog bort annonsen och valde att prova fram till våren!


2011, ja vad ska man säga!?
Det var väl här som jag började utveckla min egna ridning och ta vara mer på min häst. Första tävlingen gjorde vi i början på mars och hör och häpna - vi nollade! Det var som att poletten hade trillat ner på oss båda! Även på nästkommande tävling hade vi endast ett pet i varje klass, detta var ganskas stort för att vara mig och Gustav!



Tävlingsåret har aldrig varit så bra som detta år och det är nu jag ser all kapacitet och vilja som finns i honom! Det var även i mars som vi började träna för Marie och henne har jag verkligen att tacka otroligt mycket för. Hon har inte bara gjort Gustav till en helt annan häst, hon har gjort mig till en helt annan ryttare!




I juli var vi på vårat första meeting, så roligt som vi hade! Längtar redan till nästa år. 




I augusti debuterade vi 120, trodde aldrig vi skulle klara det! Men jag är så nöjd med min älskling. Här efter har det bara gått framåt! Jag ser verkligen fram emot  nästa år :) Då är målet 130 i slutet av året och LA dressyr (MSV hade såklart varit roligt också)!







Hoppas på flera fantastiska år med denna gråa kuse :) ♥

Sömnlös natt

Värsta natten i mitt liv .

Ja, det kan faktiskt ha varit det. Klockan halv tre inatt började blodet att forsa ut ur min mun, från ingenstans. Jag sov och vaknade av att jag kände blod rinna längs kinden. Det brukar småblöda ur munnen ibland och då räcker det med att stoppa in en bomullstuss på såret och hålla det hårt i ca 30 min så går det över - men inte denna natt.

Det blödde konstant, så pass att jag inte kunde svälja och tillslut blev jag tvungen att spy. Inte speciellt någon sömn alltså, vaken från 03-10 imorse. Det var ingen mening med att åka upp till akuten, dom hade bara låtit mig vänta tills Specialtandläkarna öppnat. Så det vara bara att stå ut.. Aldrig i hela mitt liv har jag haft så ont i munnen och mått så dåligt! Stackars Marcus, mamma och pappa som fick stå ut med mitt hyperventilerande, blod och allt hela natten :( ♥

Klockan åtta imorse befann jag mig i operationsstolen hos Speciallisttandläkaren igen. Alla stygn i underkäken hade gått upp och det har påbörjat att bli en infektion. (troligtvis efter min nysattack i lördags då detta blödande började). Jag fick inget lugnande osv idag med tanke på hur mycket det blödde utan dom började istället med ingreppet direkt. Nya stygn blev det och när det var klart svimmade jag av. Jag hade förlorat väldigt mycket blod, inte fått i mig ordentligt med mat och var riktigt rädd och omtumlad, så fick ligga kvar ett tag..

Resultatet nu blev: sjukskriven veckan ut, jag får enbart befinna mig i sängen/soffan, med huvudet högt. Jag får fortsätta med soppor, barnmat och naturdiet shakers, that's it. Jag får ta små, riktigt små promenader 1gång/dagen. Dvs, inget stall, ingen ridning, ingenting :( Aldrig har jag känt mig så handikappad! Det gör ont och jag har blodsmak i munnen hela tiden. Jag vill jobba, tjäna pengar, träffa mina underbara arbetskamrater och vänner. Rida, träna, mocka - jag vill inte ligga still i en veckas tid!!!!! Jag ska aldrig i mitt liv igen operera munnen!


Vill vara hos min älskling!

Vampyren

Vampyr Tess .

Ja, jag känner mig verkligen som en vampyr. Började dagen med att nysa och vips så gick såret upp och jag började störtblöda. Har suttit med en stor bomullstuss i 30 minuter nu på såret och ska nu försöka äta lite glass som kyler ner.. Svullnaden har inte gått ner heller, den som skulle vara i två dagar är nu inne på sin fjärde. Är lite orolig eftersom det blöder fortfarande stt det ska vara någon form av infektion. Är det inte bra imorgon får jag nog ringa läkaren! Grejen är den att varför jag känner mig som en vampyr är för att jag inte får spotta.. Dvs jag måste svälja skiten och det är så jävla groteskt äckligt - jag hatar blod!!


Får se om det blir någon ridning idag, om jag vågar. Vill inte att det ska börja blöda under ridningen liksom. Sen får jag ju inte heller iofs eftersom svullnaden inte gått ner. Kanske blir en promenad bara..


22 oktober 2011

Lite lördags snack .
Eftersom jag är så extremt uttråkad och inte kommer på fler ord på wordfeud just nu, får bloggen istället stå ut med mig. Har inget speciellt att skriva om eller berätta, så detta blir verkligen ett sådant inlägg där alla tänker "alltså, fan så osamanhängande, vad tänker hon med!?" haha idag bjuder jag på ett sånt ;)

Jag kan ju berätta att jag trodde att jag tappat mitt körkort på sjukhuset efter operationen i onsdags då jag inte hittat det, men i själva verket så har min käre pappa haft det i sin plånbok hela tiden. Tydligen hade jag gett mitt körkort till honom efter operationen när han hämtade mig, inte vet jag varför och inte heller har jag något minne av det! Hur som, jävligt skönt då jag slipper fixa ett nytt!

Hm.. Vad kan jag skriva mer? Imorgon blir det stallet på förmiddagen har jag kommit fram till. Om det inte blåser och är allmänt tråkigt väder imorgon så ska jag försöka skritta ut en sväng på Gurkan. Men då måste vädret vara okej, för inte ger jag mig ut på honom när han vilat en vecka - det är aldeles för risky när jag inte är helt bra än! Sen blir det en såndär tråkig söndag där jag ska städa, tvätta och göra sånna tråkiga saker. Sen hoppas jag på att få träffa pojken min som jag inte träffat på en vecka nu! Om en vecka flyttar jag in till stan :)

Mina fyra små önskningar såhär inför vintern!
Eskadrons svarta boots med fårskinn, mysanpys och bara ett måste. Inläggs-sulor i fårskinn för att inte frysa om fötterna när man rider (endast 49 kr hos Charlies!). Sen vore en snygg och skön polotröja ifrån HV Polo inte sitta helt fel heller. Jag älskar polotröjor på vintern, mums! Sist, men inte minst ett par härliga uggs ifrån HV Polo.

 



 

Så, nu har jag skrivit ett helt onödigt inlägg såhär på lördagskvällen, nu kan jag gå och lägga mig! hihi

22 oktober 2011

Dagens ridpass .

Idag har jag ridit på Gustav! :D Åh det var så underbart att få sitta på hästryggen igen. Jag var otroligt spänd när jag hoppade upp då jag fortfarande har känningar i ryggen och dessutom riktigt ont i munnen. Men väl uppe på hästryggen tror jag att jag glömde hur ont det gjorde för jag kände inte av någonting! 

Skrittjobbade honom på halvlång tygel och han kändes inte det minsta stel eller trälig. I traven pinade han på som han aldrig gått omkull eller vilat nästan en vecka. Han kändes oförskämt fräsh faktiskt!! Snacka om att jag njöt som ett litet barn, ville rida hur länge som helst. Men detta var bara för att känna så allt kändes okej - vilket de gjorde.

Tog en liten galopp också och woow, han kändes såå fräsh! Längtar tills vi är igång ordentligt igen, kommer bli så himla roligt :) Han fick prova sitt nya fina blåa schabrak och det måste jag bara säga att jag är grymt nöjd med! Passade honom så otroligt bra och det kommer bli så läckert med benlindorna. Så träningssugen!!

Tyvärr får jag nu äta upp att jag red lite lätt trots att jag egentligen inte får. Svullnaden i munnen har inte gått ner än och det började blöda igen efter ridningen och det gör ont. Men, jag står ut :) 


Här ser man den blåa färgen lite bättre! Det är ren och fin kärlek :) ♥
Helt klart det snyggaste jag designat tror jag faktiskt..


21 oktober 2011

Dagens stalldag .

Eftersom jag just nu inte kan skriva dagens ridpass, får det istället bli dagens stalldag. Dagens stalldag har varit bra, precis alla andra dagar egentligen. Inom mig har jag så himla mycket energi och sug efter ridningen så det är galet! Tyvärr får jag inte sitta upp förens svullnaden i munnen har gått ner.

Började med att mocka och fasiken vad det går åt spån just nu, herrejäklar! Har räknat ut att spånet kommer att räcka fram tills december, sen kommer det att vara slut och vi ska inte beställa förens i februari - not good! 

Filmade sedan både Frida och Issas dressyrlektioner för Marie. Gissa om jag blev sugen på att träna!? Vill bara göra honom snygg, linda benen, på med dressyrsadeln och trimma! Längtar verkligen som en galning, men hoppas på att kunna skritta och kanske jogga honom lite imorgon, vore så himla roligt. 

Hur som, sen kom mammsen med hundarna så då kom jag av mig lite! haha, tog in Gustav borstade av honom och sedan gick vi till ridbanan för att kolla hur han rörde sig. Tog honom på lina i skritt och trav och han visar absolut ingenting. Han var något stel i bakbenen i början, vilket inte är konstigt alls, men efter några travvarv såg han superfräsh ut! Skönt att det inte blev värre :)

Ikväll ska vi tjejor under 30 i stallet träffas för lite käk och mys. Dom ska äta taccos och jag får väl äta soppa eller barnmat.. Hatar detta! Dessutom älskar jag taccos, mest av allt så det kommer bli tufft att äta min äckliga mat medans dom andra gottar sig i min älsklingsrätt. Hur som, trevligt kommer det nog bli iallafall, trots min feta svullnad! ;D

 


Ja, ett gott skratt ska väl ni också ha? Svullnaden var fem gånger värre igår ;) hihi

 


Videoklipp

Blir mycket inlägg nu när jag äntligen fått tillbaka internet!
Här kommer filmen från 1meters rundan i söndags, pigg och glad häst :)



Shopping

Precis som rubriken säger.
Jag har fyllt på min schabraksamling. Två nya fina Anna Scarpati schabrak fick jag hämta ut på posten igår, precis lika nöjd och glad som de andra gångerna! :) Älskar egendesignade schabrak, något speciellt med dom!


Ett vitt dressyrschabrak med en silvergrå tivistad passpoal, samt en smal silvrig och en grå passpoal. Mörkbrunt kantband. Kommer bli det nya tävlingsschabraket och jag bara älskar det, det är såå fint!

Ett dressyrschabrak till, i neutroliumsblå grunt. Sen är den en brun passpoal, en silvrig och en netroliumsblå passpoal. Längst ut är det ett brunt kantband. Riktigt läckert och det glittrar fint hihi till detta har jag även matchande lindor, längtar tills jag får använda det!! :)


Vad tycker ni!? :)

Freddie

Nu när jag äntligen har internet kan jag äntligen presentera vår nya familjemedlem, Freddie!

Freddie kom till oss fredagkväll den 14e oktober, alltså snart en vecka sedan.
Han är en lågställd jack russel hane på 9 veckor. Han är en riktig charmknutte och otroligt liten och kaxig! Det är min mamma som står som ägare på honom och är förhoppningsvis en ny liten stallhund. Teddie och Freddie funkar otroligt bra ihop och dom leker som galningar! Teddie har dock inte riktigt förstått att Freddie är en liten valp, så han leker ganska hårt med honom. Men som sagt, det är så skönt att dom funkar så bra ihop! :)

Freddie är rädd för hästarna just nu, men det är inte så konstigt. Han väljer ändå att vara kaxig, står och morrar & skäller på dom och tror han är stor och tuff. haha han är så rolig! Bjuder på en liten bildbomb på yrvädret :) 



VINNARE

Då var det dags att dra en vinnare i bloggtävlingen som arrangerades i samarbete med Charlies Häst & Hund! 

Jätteroligt att så pass många var med och deltog! :)
Vinnaren har tagits fram genom lottdragning och vinnaren i tävlingen är...



IDUN WAHLGREN!
Grattis till dig, du har fått mail om hur allt går till :)
Om inte vinnaren har svarat inom 24 h så dras en ny vinnare. 

Stort tack till Charlies Häst & Hund för ett fint samarbete i denna tävling!

Operation & långt inlägg!

Just nu är jag riktigt jävla förbannad på Telia! Vi har varit utan internet och telefon sen i fredags och i söndags lovade de oss att de skulle ta max tre dagar sen skulle det vara fixat. Men har vi fått något internet? Nej! Åh så arg!!


Gustav verkar må bra efter olyckan. Såren har börjat läka och ingenting har blivit infekterat. Han har varit lite svullen i benen på morgonen, men efter en morgonpromenad på ca 20min varje dag har det försvunnit. Tänker ändå att ta ut min equiterapueft (stavas?) till honom, för säkerhetsskull!


Jag har haft ont i ryggen hela veckan och har haft svårt att gå. Fick ett snyggt blåmärke på ryggen , så får glädjas åt att det inte är bikini säsong just nu ;)

Förövrigt så har jag opererats idag. Munnen fick sig en omgång med kniven och nu är två visdomständer borta. (en kvar) Just nu ser jag ut som en uppsvälld hamster, kan inte prata och det smakar blod i hela käften -konstant! Sjukt obehagligt och ont gör det också, inte kan jag äta heller. Bara elände ;) haha kommer försöka undvika att träffa folk närmsta två dagarna, skrämmer nog ihjäl alla!


Ehm vad mer.. Jo Freddie växer så de knakar och blir bara kaxigare och kaxigare. Som tur är funkar Teddie o Freddie superbra ihop vilket är roligt :)


Bloggtävlingen? Ja, så fooort jag har internet så drar jag en vinnare! Så himla typiskt att internet skulle försvinna just nu..


Avslutar med att fråga om någon fotade mig o Gurr på Smedby så får ni gärna skicka dom till [email protected] :) hihi


Tävling & Olycka

Hej på er. Har fortfarande inget internet, så skriver lite från mobilen.

Angående bloggtävlingen så kommer jag att dra en vinnare så fort jag har internet igen! Håll ut bara, den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge ;)

Idag var jag och Gustav och tävlade. Han tyckte det var sjukt kul att hoppa igen och var riktigt taggad! Hoppa dubbelnolla i första klassen och blev andra placerad, superkul! :) red relativt lugnt och han kändes med på noterna.

Inför andra klassen var han riktigt övertaggad och blev väldigt studdsig. Jag gjorde då den största ryttarmiss jag någonsin gjort tror jag, nämligen började smacka precis innan hindret när han studdsade så han trodde såklart att han skulle hoppa av (ja ville bara att han skulle gå fram). Så han brakade rätt in i hindret och fastnade med ena frambenet mellan bommarna och slog på den värsta kullebyttan jag varit med om!! :(

Han står nu hemma i boxen, sårig över absolut hela kroppen. Gruset/sanden rev upp ordentligt. Han är inte halt (än), men ömmar, är svullen och ordentligt chockad. Älskade hjärtat <3 jag hamnade helt fel i fallet och fick en fin smäll på rygg och nacke. Kände inget då, men har riktigt ont nu..

Mest orolig för min fina häst! Hatar mig själv så otroligt mycket som gjorde en sån jävla tabbe :( försöker glädjas åt andra platsen, men tänker bara på hur illa de kunde gått och jag hoppas för allt i världen att detta inte sätter sig på mig och gustavs huvuden o självförtroende framöver och såklart att inga av våra skador idag blir värre.. :(


Älskade bästa Gustav <3
nu vet ni läget iaf och jag ska försöka hålla er uppdaterade, lovar.


Tävling & Olycka

Hej på er. Har fortfarande inget internet, så skriver lite från mobilen.

Angående bloggtävlingen så kommer jag att dra en vinnare så fort jag har internet igen! Håll ut bara, den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge ;)

Idag var jag och Gustav och tävlade. Han tyckte det var sjukt kul att hoppa igen och var riktigt taggad! Hoppa dubbelnolla i första klassen och blev andra placerad, superkul! :) red relativt lugnt och han kändes med på noterna.

Inför andra klassen var han riktigt övertaggad och blev väldigt studdsig. Jag gjorde då den största ryttarmiss jag någonsin gjort tror jag, nämligen började smacka precis innan hindret när han studdsade så han trodde såklart att han skulle hoppa av (ja ville bara att han skulle gå fram). Så han brakade rätt in i hindret och fastnade med ena frambenet mellan bommarna och slog på den värsta kullebyttan jag varit med om!! :(

Han står nu hemma i boxen, sårig över absolut hela kroppen. Gruset/sanden rev upp ordentligt. Han är inte halt (än), men ömmar, är svullen och ordentligt chockad. Älskade hjärtat <3 jag hamnade helt fel i fallet och fick en fin smäll på rygg och nacke. Kände inget då, men har riktigt ont nu..

Mest orolig för min fina häst! Hatar mig själv så otroligt mycket som gjorde en sån jävla tabbe :( försöker glädjas åt andra platsen, men tänker bara på hur illa de kunde gått och jag hoppas för allt i världen att detta inte sätter sig på mig och gustavs huvuden o självförtroende framöver och såklart att inga av våra skador idag blir värre.. :(


Älskade bästa Gustav <3
nu vet ni läget iaf och jag ska försöka hålla er uppdaterade, lovar.


Internetstrul

Har förtillfället inget internet så kan inte dra någon vinnare just nu. Så de är fritt fram att anmäla sig fortfarande tills ja kan dra någon vinnare! :)


13 oktober 2011

Dagarna går verkligen i ett !

Dagarna bara springer iväg, hinner knappt att njuta av det härliga höstvädret. Gustav har gått ganska lugnt sedan dressyrtävlingen, därför har uppdateringen varit lite halvdan. Vi har skrittat ut och bara försökt njuta och slappna av innan jag börjat jobba. Idag var det dock dressyrträning för Marie.


Det gick helt okej idag, både Gustav och jag var lite otaggade och hade inte riktigt rätt energi, men vi gjorde det bästa av situationen och körde på en 40 minuters dressyrpass iallafall. Jobbade egenom traven, ganska mycket under lättridning idag. Det kändes bra, dock är det nog dags för sporrarna igen, då han har blivit lite lat igen. Fick lite nya tips och idéer idag, vilket känns bra. Vi jobbar vidare och nästa träning är inte förens om två veckor.


Ja, nu närmar sig helgen. Imorgon mina vänner får familjen Klintestam en ny familjemedlem! Från och med imorgon kommer vi att ha en liten "Freddie" i familjen också. Teddie ska nämligen få en lillebror :) Han är supersöt och kommer med all säkerhet charma både familj, släkt, vänner och stallkamrater hihi ska bli mysigt med en liten valp! Framför allt så är detta för Teddies skull, då han är ganska mycket ensam på dagarna och han älskar att leka. Förhoppningvis kommer denna lilla valp roa Teddie om dagarna! Mer om "Freddie" imorgon :)


På söndag ska jag och Gustav åka på en pay & Jump! Har inte hoppat sedan tävlingarna i Åby, så det ska bli riktigt roligt. Har ridit så mycket dressyr på senaste tiden så ska bli skönt att få göra det man älskar mest - hoppa! hihi hoppas Gustav uppskattar det lika mycket som jag, kul tycker jag att det ska bli iallafall :)


IMORGON mina vänner avslutas bloggtävlingen om Pannbandet! Så nu är mer eller mindre sista chansen att anmäla sig! Tävlingen avslutad imorgon kl 22 (står 21 i tidigare inlägg, men jag jobbar till 21 , så vi drar ut på det en timme). Vinnaren kommer att avslöjas fredagkväll alt. lördag morgon beroende på hur trött jag är efter jobbet. Så se till att anmäla er nu - SISTA CHANSEN att tävla om ett superfint pris, klicka här för mer info.

image description
Pumba, katten i huset provligger "Freddies" nya sovkorg. Har en känsla att Pumba inte kommer vilja dela med sig!

Ang. bloggtävlingen

Ni som inte har facebook får självklart vara med och delta ändå!
Det är lite de som är grejen med denna tävling - alla ska kunna vara med och delta!
Samma gäller er som inte har blogg osv.
Skriv bara som alla andra "är med och deltar" samt din mailadress så jag lätt kan kontakta er om ni vinner.
Så ALLA kan helt enkelt vara med :) Gå in HÄR för att delta!

10 oktober 2011

Jag blir galen!

Jag har försökt att blogga från telefonen via blogg.se appen, men det bara går inte! Kommer upp fel hela tiden. Någon som har samma problem? Är ju inget roligt om det ska vara så, har försökt i tre dagar nu.. :(


Hur som helst så glömmer ni väl inte bort bloggtävlingen?! :) Många som anmält sig vilket är superroligt! Alla kan delta på ett eller annat sätt, klicka här för att komma vidare till den. På fredag avslutas det så ni har flera dagar på er att delta.


I helgen händer det massvis med roliga saker, som jag tyvärr inte tänker dela av mig med just nu hihi, men kul blir det (för min del). Nu måste jag sätta fart, ska jobba ikväll! Tänkte bara uppdatera er en liten snabbis!

image description

Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Idag har vi varit på hemmaklubben, Vikbolandets Ryttarförening när de arrangerade KM. Vi var där i god tid så vi skulle hinna se Frida och Kasper innan min ridning. Måste bara säga att wow Frida, så jäkla fin Kasper är nu!!! 


På framridningen var Gustav inte alls rolig. Jättespänd och jag fick aldrig någon riktigt kontakt med honom. Hittade absolut ingen takt och formen var jättesvårt att få fram, lättade jag i handen sprang han bara på, tröck jag på honom började han galoppera -typiskt Gustav när han blir spänd. Nä, fick ingen som helst bra känsla på framridningen och när det var min tur på banan hade jag velat ha 30 min till på framridningen.


På banan blev han lite bättre, han är ju uppvuxen i VRF's ridhus så det kändes bra. Dock var både publik, domare och bokstäverna läskiga idag och samma här så hade jag svårt att få en ärlig bjudning. Red egenom programet och travdelen kändes faktiskt helt ok! Inte alls lika bakom lod som sist, tyvärr är inte takten som jag hade velat pga spändheten, 6or och 7or faktiskt nästan rakt egenom! Skritten blev jag överimponerad av, han skrittade!! :D Nästan hela delen, tyvärr ett litet travinslag i slutet som gav oss en fyra :( Galoppen var inget bra idag! Studsig och bångstyrig och lite byten här och var osv, så tyvärr femmor. Efter galoppen blir han opåverkbar, spelar ingen roll vad jag gör när han är sådär spänd så bara trippar och tappar allt, så där rök massor poäng. Tråkigt att han ska vara så svårriden efter galoppen!


"Trevlig häst men spänd" blev kommentaren och 172p 57,33%, bättre än senast vilket är kul! Men jag själv hade faktiskt en bättre känsla förra gången. Är väl bara att kämpa vidare, jobba på spändheten helt enkelt! :)



Fotografering

Från dagens tävling på Vikbolandets Ryttarförening 8/10-11.
Fotograf: Malin Örnborg Eriksson



7 oktober 2011

Vad kul att ni anmäler er till bloggtävlingen! Är ju ett riktigt bra pris som kommer passande nu inför hösten och vintern. Jag själv har redan börjat använda pannband på morgonen i stallet, de är fasiken inte varmt  nu om morgonen! Hur som helst går det fortfarande att anmäla sig, bara klicka här och läsa hur du gör. Vinnaren dras inte förens nästa fredag, den 14e :)


Imorgon mina vänner ska jag och Gustav ge oss ut igen. Jag sa ju att jag inte skulle ge upp i första taget! ;) Som ni förstår är det alltså dags att tävla dressyr igen. Denna gång på "hemmaklubben" i ridhuset Gustav mer eller mindre är uppväxt i, så hoppas på att han inte är lika spänd. Vi ska rida LB2, dvs en program på lång bana - blir spännande! Har absolut inga förväntningar eller förhoppningar, ska bara dit och ta det som träning. 

När jag red honom idag kändes han ganska fin - när jag rider rätt. Så det handlar bara om att släppa spänningarna och rida, tänka på något annat för en stund. Det ska faktiskt bli roligt, tänkte att han skulle få inviga sina nya fina vita benlindor imorgon thihi om det är bra väder såklart, annars blir det skydden. Hur som! Uppdaterar er mer imorgon, nu ska jag sova :) 



Bloggtävling i samarbete med Charlies!

Då är det dags för den efterlängtade bloggtävlingen i samarbete med Charlies Häst & Hund!

Nu har DU chansen att vinna detta ursnygga pannband ifrån Kingslands senaste vinterkollektion.
Det är enkelt och alla kan vara med, läs bara reglerna noggrant innan du börjar.

1. Gilla Charlies Häst & Hund på facebook, länk här.

2. Kopiera bilden nedan och lägg den på din blogg/hemsida/facebook/bilddagbok och länka till detta inlägg.
(har ni problem med länkning osv, säg till så fixar vi det!)

3. Kommentera detta inlägg med en kommentar om att du deltar samt din mailadress



Svårare än så är det faktiskt inte! Tre enkla steg som alla kan göra. 

TÄVLINGEN AVSLUTAS FREDAG DEN 14 OKTOBER 2011 KL 20.00.
Det är lottning som avgör vem som vinner - rättvist för alla.

Ett stort tack till Charlies också som fixar en sådan härlig tävling!

Underbara hund

Jag blir helt tårögd!
Fantastiska, underbara djur!!
Vad gör man inte för sin mamma..? ♥



3 oktober 2011

Har jag berättat att Gustav har flyttat till en annan box?
Kan inte riktigt komma ihåg om jag nämnt det tidigare eller inte! Hur som helst, innan sommaren stod han ju i boxen längst upp i stallet, en stor och rymligt box som både mamma och jag älskade. Nackdelen var att Gustav vandrade, otroligt mycket.

Efter meetingen i Vingåker, där han inte vandrade någonting öht så fick vi en idé om att han kanske skulle stå bättre i en mindre box, då boxen i Vingåker var ganska liten. Efter lite prat med stallkamraterna så bytte tillslut jag och Matilda boxar med varandra. Så Gustav bor nu alltså numera i boxen längst ner i stallet. En pytteliten box (kan jag tyckta), men Gustav älskar den!

Sen vi bytte box har Gustav slutat vandra helt och hållet!! Han kan gå något litet varv i samband med fodring, annars så står han blixtstilla! Det är så himla underbart skönt så ni anar inte! Numera kan jag både mocka när Gustav fortfarande är kvar i boxen, göra iordning honom inför ridning i boxen, borsta osv -utan att han snurrar runt :D Dessutom går det inte åt lika mycket spån och det är relativt lättmockat. Dessutom känns det lite skönt att det inte sliter lika hårt på hans leder och hovar längre.

Här bor Gustav numera!




Fina boxen! Så nöjd med mitt byte :D thihi

2 oktober 2011

Fortfarande väldigt besviken sen igår. Har så svårt att ta kritik när inte ett enda possitivt ord kan komma med i kritiken! Därför känns det otroligt tungt att försöka se fram emot nästa dressyrtävling -jag menar, även om han nu går bakom lod så är det ju ingenting jag hinner få ordning på tills nästa tävling om två veckor? Och även nu om han "hela tiden går bakom lod" så kan väl domaren vara så jävla proffisionell att skriva åtminstone ett "bra försök, kämpa på" eller något? Nä, fy, just nu har jag sånt agg emot dressyrtävlingar & dressyrdomare så det är sjukt!


Ja, jag vet att många håller med nu att "men han går ju faktiskt bakom lod" osv, så är det ingen nyhet för mig. Det är inte de jag diskuterar heller utan domarens ton emot en på en träningstävling. Hur som, nu ska jag försöka släppa det och träna vidare.. Ta skiten och kom igen bara! :)


Jag har iallafall strukit mig ifrån den lokala tävlingen om två veckor. Inte åker jag och betalar 300 kr för att rida för samma domare igen och få skit kastat i ansiktet, glöm det! Hade det varit en annan domare hade jag åkt för träningens skull. Men nu vägrar jag! Sen får ni säga vad ni vill om det ;) Jag gör det bara inte. Träna träna träna är det som gäller nu! Höja upp huvudet på ungkarln och försöka hitta en bra takt.. KÄMPA!


I mina ögon är du perfekt

Fotografering

Fotograf: Isabelle Kleist

Min vackra, fina hoppekille


Halten i LC2 som han fick en 4a på ... VART är den dålig?!


Den övergången kan jag förstå att vi fick en 1a på kanske..





Pay & Ride , debut

Jag får inte in LB filmen av någon anledning, måste antagligen installera om överföringsprogamet och tjohej, det orkar jag verkligen inte nu. Därför blir det en uppdatering utan några videos, jag tror ni klarar er. Imorgon kommer helt enkelt filmerna!

Idag åkte alltså jag och Gustav på en Pay & Ride, dvs träningstävling/programridning inte så långt härifrån. Förväntningarna var allt annat än höga efter förra dressyrträningen, men försökte att bara tänka possitivt - snygg var han ju iallafall ;) Det var väl min tanke under hela dagen, "snygg är han ju åtminstone" hehe


Först red vi en LC2. Framridningen kände sådär, han var spänd och jag hade svårt att komma ner i sadeln, avslutade dock med en fin känsla. Framridningen handlade ju mest om att försöka få honom avslappnad, tog väldigt lite galopp eftersom jag vet att han blir jobbig efter galoppen.

Inne på banan kändes det helt okej, spänd men ändå ridbar. Travade runt banan i lätt sits några varv innan jag började så han bara skulle få känna sig avspänd. Första halvan av programet (travarbetet) tyckte jag kändes bra och jag är jättenöjd med honom! Tyvärr ballade han ur lite i galoppen, men det visste jag redan innan. Kanske skulle ha ridit fram mer i galopp iallafall.. Hur som, jag var ganska så nöjd efter ritten och det kändes bra! Jag menar, det var ju ändå debut. Men domaren gillade oss inte alls, inte ett enda possitiv ord på hela protokollet, 5or mer eller mindre genom hela programet med en fyra, en etta, två tvåor och en trea.. Juste, en sjua också på den fria skritten med kommentaren "släpp hela tygeln". Okej, inte "bra, men släpp hela tygeln" då? Riktigt jävla dåligt betalt och sjukt tråkigt att hon inte kunde skriva ett enda possitivt ord!! 50 % blev det, kändes verkligen som ett slag i ansiktet :(


Vi skulle ju rida en LB1 också, men var inte alls speciellt sugen på det med tanke på kritiken i första klassen. Men glömde det och tog nya tag. Gjorde en mycket bättre framridning nu där jag verkligen red ordentligt och galoppjobbade honom ganska länge.

Programet kändes bra! Visst, det gick lite i övertempo och han hamnade bakom lod till och från, men han gjorde allt ändå godkänt och lite till! Till och med galopparbetet var bra i denna klass :) Tyvärr lite stökig i skritten och i den avslutande uppridningen, men ändå en härlig känsla och jag kände mig jättenöjd! Många sa att jag lätt skulle få 60 % i denna klass. Men, ännu ett slag i ansiktet efter resultatet. Femmor rakt egenom programet med nån trea och fyra lite varstans samt en liten sexa med kommentaren "passa nosen". Även i detta program, inte ETT ENDA possitivt ord på hela programet. Jättekul dessutom att få en femma på sitsen.. 51,38% och jag var fan gråtfärdig. Vidriga jävla dommare!! 


Så himla besviken på hur domaren valde att dömma. En häst som inte ens gick på tygeln och där ryttaren mer eller mindre stod på tå i stigbyglarna fick 59 % - varför? Jo, ryttaren var liten o de var ett gulligt ekipage. Men på en träningstävling tycker jag att domaren ska vara rättvis och framför allt döma någelunda snällt. Jag menar, hur sugen tror hon att jag är på att tävla dressyr igen när hon mer eller mindre trampar ner en långt ner i jorden?! :(

Det tråkiga är att Gustav kändes så himla fin och så ska vi få ett sånt skitresultat. Nä, jag förstår verkligen nu varför jag inte tävlar dressyr. Bedömingssport kan ta sig i röven någonstans!



Kommentaren längst ner på protokollet:
"häst med traslig grundtakt, tyvärr för mycket bakom lod och spänd"

Så rätt så

Ja, ni hade rätt!
Idag var det dags att inta dressyrbanan, tyvärr får jag bara glädjas åt att jag har en fin häst -domaren gillade oss inte alls. Rikigt tråkigt, men jag är supernöjd! Tillsvidare får ni en bild, ska ladda upp filmerna innan ja uppdaterar er!


Äventyr

hihi vad är pågång?