29 juni 2010

Två dagar har gått på mitt sommarschema och jag känner mig redan helt slutkörd! Dock ska jag inte klaga, för jag har ändå bra arbetstider. Men huvudet är verkligen helt slut! Måste bli hårdare med att inte bara sitta i kassan, jag orkar inte! Måste få röra på mig lite och vara på golvet ibland som alla andra. Nu har jag ju även lite ansvar för räkning av kassorna eller vad man ska kalla det och matte klockan 06.30 på morgonen har aldrig varit min grej - matte överhuvudtaget har inte varit min grej! Men bara stå ut och kämpa på, bara fyra veckor kvar ;)

Igår jobbade jag som sagt 06.30 - 18.00 och idag var det 06.30 - 14.00 som gällde. Tänkte "perfekt, då kan jag sitta i solen efter jobbet!!" Mjo tjena. Var ju bara det att jag var astrött när jag kom hem så kollapsade direkt i soffan! Satt väl i solen i kanske 15 minuter hihi får passa på när jag är ledig på fredag :)

Lite deppigt idag.. Min fina älsklings Marcus har åkt till Borlänge och Peace and Love idag. Ville så himla gärna åka med, men tyvärr måste jobba. Blir en tom vecka utan honom. Lika bra matchat som förra året dessutom, samma dag som han kommer hem åker jag till Falsterbo.. Hatar att sova ensam ;(

Idag säger vi GRATTIS till världens bästa Klara Lindström som fyller år :D Vi firar det med en uteritt ikväll, hon får dock en annan present senare hihi ;p NU, glass och jordgubbar!



puss och kram tess


Videoklipp

Filmen!


Dålig kvalité pga att den håller på att bearbeta på yt.


27 juni 2010

Underbara dag, vill inte att den ska vara slut!
Legat ute i solen och i hammocken hela dagen tillsammans med älsklingen, bara njutit. Ätit god mat och verkligen bara slappnat av, så jävla underbart! Behövligt dessutom med tanke på att jag från och med imorgon går in på mitt sommarschema! Imorgon är det 06.30 - 18.00 som gäller!

Ikväll har jag varit och ridit Gustav på Klaras och deras ridbana. Lite markarbete och hoppning var det som gällde idag. Han var superfin idag, galoppen kommer mer och mer för varje ridpass och det känns på något sätt så jädra mycket lättare att rida honom nu. Possitiv och arbetsvillig med enbart några få sparkar! Hoppade riktigt bra idag tyckte jag också, körde väldigt enkelt och lågt, men behövligt. Hur som helst så är jag väldigt nöjd :) Imorgon blir det vila för honom sedan ska han få träffa sin syster på en uteritt på tisdag hihi! Film kommer!!



puss och kram tess


Midsommar

Midsommar i bilder!
blev inte så mycket fotograferande iår hihi men lite iaf!


Midsommar 2010

Hoppas att alla har vaknat till nu och framför allt nyktrat till såhär efter midsommar!
Själv är jag både vaken och nykter!


Hade en supertrevlig midsommar, precis som vanligt!
Vi var hemma hos Filip på Södra Finnö, helt underbart i skärgården. Vi hade strålande sol och verkligen fantastiskt sällskap. Började med att sätta upp tält och allt sånt precis när vi kom, sedan var det dags för lunchen och den årliga snappsen. Fy fan, jag hatar verkligen snapps! Men en gång om året får man helt enkelt trycka ner en.

Sedan blev det fotboll för vissa, ja, vi fick ju höra ett x antal gånger att det "faktiskt var fotbolls VM", at this day, who cares?! Men men, för oss andra blev det tårtbakning, självklart med den officiella inbakade prinskorven! En sväng ner till midsommarstången blev det självklart också. Dock tjurade folk ihop efter att en gammal gubbe blivit arg så det blev inte så mycket dans iår, men vad gör det? Fotboll och bad bjöds de på också.. oj oj oj!

Alltmänt underbart mys hela kvällen, minns knappt vad vi egentligen gjorde, men tiden gick och vi hade det verkligen super! Lite grillning blev det framåt 23-tiden, även en tipspromenad som älskling fixat. Jag kände mig hur säker som helst på alla svar, men självklart vann jag inte! Framåt midnatt blev det dans på bryggan och fy fan vad roligt det var! Så himla tråkigt att detta bara händer en gång varje år!

Avslutade kvällen med lite snack på altanen i solnedgången (eller var det soluppgång?). Myggorna var förjävliga! Kom i säng runt 04-tiden, resten höll sig vakna till ca 05-05.30. Underbara midsommar, inte en droppe regn heller!

Började sedan "dagen efter" utan frukost, grät nästan så hungrig jag var! Sedan städning, där det självklart alltid ska finnas någon som absolut inte tänker hjälpa till och hej och hå - att man ens orkar!! Men jag städade på ganska bra, ville ju hem och äta ;) hihi kom hem runt 15-tiden och då blev det ett efterlängtat mål på Mc Donalds (pizzeria helvetet var ju stängt!).

Tack för världens bästa midsommar (som jag nog säger varje år!) längtar redan till nästa år! En stor fet puss till alla deltagande! ♥


Videoklipp

Utlovade ju videoklipp från i fredags när jag satt och red Gustav 06.50 !!
Kommer här, jag var supernöjd med passet och han kändes superfin!
Mycket kvar i galoppen fortfarande men känns ändå bättre än förr :)


Trevlig midsommar!

Trevlig midsommar på er !
Hoppas alla får en underbar helg, vi hörs igen på söndag!



ps. red Gurr idag - superfin! film kommer på söndag ;) ds.


Videoklipp

Filmen från den 23e.
Inget toppenpass, man ändå nöjd :)


24 juni 2010

Sjuuuuukt dålig uppdatering, jag vet! Fattar inte vart alla timmar har tagit vägen?!

Ska jag äns försöka sammanfatta dagarna?
Senast jag skrev var i måndags, eller hur? Då red jag Gustav på banan och ni som har sett filmen från det kan kanske se att han är ganska fin? Jag var iallafall väldigt nöjd med det passet :)

I tisdags skrittade jag ut en sväng med mamma innan jobbet (12.00 - 19.30). Dock fick jag världens allergianfall mitt under turen så den blev ganska kort, men det räckte gott och väl. Skrittade bara..

I onsdags var jag leeedig! Tog en sväng på stan tillsammans med mamma och handlande alldeles för mycket! Dock väldigt mycket på rea så ändå bra gjort! Ni kan få se bilder om ni vill efter helgen. Nöjd som en skata över allt är jag iallafall! Blev även lite kvalitetstid med mamma och sen min kära Marcus på kvällen. Red lite lätt på Gurra sent på kvällen. Red i deras gräshage i skritt och trav. Han var lite seg och stel men inte så konsigt med tanke på hur länge dom går på stora gräsvallen om dagarna i solen! Var trots allt nöjd, trots att han inte var på sitt bästa humör (kort film kommer).

Idag red jag honom innan jobbet. Lite lätt på gräset idag igen. Mycket finare idag! Men körde väldigt lätt och lugnt, men fining var han mitt lilla gull! Sen blev de som sagt jobb mellan 12.00 - 21.15. Hur mycket folk som helst, men då går tiden fort vilket är skönt! Nu är jag ledig fram tills måndag och ja ska verkligen njuta för sen börjar mitt sommarschema! Nu måste ja gå och packa inför helgens bravader!



puss o kram tess


Videoklippp

Videoklipp från dagens pass.
Ber om ursäkt för den lite ostadiga filmningen, men man ser lite iallafall ;)


21 juni 2010

Ledig ledig leeedig idag!
Hovis var här i förmiddags och slog på nya skor på Gurra som var väldigt behövligt! Bakskorna satt helt lösa typ. Men nu är han fin på fötterna igen, dock var han väldigt bråkig idag. Han är ju väldigt känslig med om man kommer nära såret, lilla tönt.

Efter hovis slagit på nya skor red jag lite på banan. Kände att det passar mig bättre eftersom jag är ledig. Kan rida ut imorgon istället innan jobbet. Jobbade som vanligt med lite förflyttningar, övergångar och bågar. Han var superfin idag! Speciellt i början, njöt verkligen! Testade lite galopp idag också och idag gick det bättre! Känns super, äntligen går det åt rätt håll! :D Nu är det kul att rida igen! hihi kommer en liten filmsnutt senare.

Eftermiddagen spenderades på akuten tillsammans med mamma som hade sån fruktansvärd ryggvärk så hon knappt kunde röra sig :( Pappa kom dock och bytte av mig efter en stund, så nu är han kvar där uppe med mamma. Hoppas dom hittar nått som går att fixa, hatar att se andra lida och ha ont!

puss tess


Ridsportsbloggar

Riktigt roligt att ridsportsbloggarna äntligen får lite uppmärksamhet!
Tidningen Ridsport går nu ut med att dom tänker presentera några läsvärda i en artikel framöver.
Riktigt härligt! Själv har jag tipsat om två riktigt bra bloggare inom hästvärlden som förtjänar lite uppmärksamhet ;) hihi sen får vi se om dom kommer med. Dom lär få in en hel höög med tips!

Skicka in ett bidrag du också, eller kanske får du läsa just om DIN blogg i framtiden hos Tidningen Ridsport.
LÄS MER HÄR!


20 juni 2010

Fortfarande sjukt glad över att jag vann bloggtävlingen! :D Vill också annordna en bloggtävling men undrar hur alla gör? Har ni som annordnar bloggtävlingar något typ av samarbete med ridsportsaffärer eller tar ni från eget?

Hur som helst, ska försöka släppa de ett tag nu hihi. Jobbade idag mellan 12.00 - 18.15, sjuukt segt, men bra betalt! Skulle ha skrittat en sväng på Gustav när jag kom hem, men kände mig inte riktigt bra plus att det spöregnade. En vilodag kan han ju faktiskt få! Imorgon ska jag försöka mig ut en sväng iallafall sen kanske de blir lite ny film på tisdag om inte mamma ska iväg någonstans :)

Bjuder på en liten film från igår när vi släppte Gurkan i nya hagen här hemma.
Det gula tegelhuset som skymtar lite i bakgrunden där han springer - där bor vi ;) hihi


puss o kram tess


Jag vann!

wiiie jag vann Bloggtävlingen hos Linda :D
Sjuuuukt glad, trodde jag verkligen inte hihi!

Tack Linda för att jag fick chansen att delta och för att ha vann!
Jag vann iallafall ett strasspannband, wiiiiiie :D :D



http://lindaboquist.blogg.se


Gustavs syskon

Eftersom jag visade er Cassiopeias syskon tänkte jag - varför inte visa Gustavs också?
Finns kanske några avelsintresserade som tycker det är roligt att se släkten, inte vet jag :)

Golden Poems mamma är då Gold Fireline som var ett skimmel sto född 1997 efter Goldlöwe - May Bee - Swift. Hon är uppfödd hos familljen Kjörsvik. Väntar på bilder från min vän Alexandra på både Lina och Gustav som föl.

Hennes förstfödda var
Quite Light
skimmel sto född 2001
e. Quite Easy - Gold Fireline - Goldlöwe
Uppfödare: Ann-Kristin Kjörsvik
Ägare: Tilda Schönbeck
Ej visad på 3 års test
Tävlar idag upp till 130 cm.



Näst ut var
Golden Poem
skimmel valack född 2005
e. Poet - Gold Fireline - Goldlöwe
Uppfödare: Hans-Gunnar Kjörsvik
Ägare: Therese Klintestam
Ej visad på 3 års test
Tävlar idag upp till 100 cm.

Filmer har ni väl sett tillräckligt va? ;)

Sist ut var
Caroline
skimmel sto född 2006
e. Cardento - Golde Fireline - Goldlöwe
Uppfödare: Hans-Gunnar Kjörsvik
Ägare: Hans-Gunnar Kjörsvik
Ej visad på 3 års test
Tävlar idag upp till 100 cm.



Det roligaste är att alla Linas avkommor finns här i Norrköping! Har sett alla live och dom är riktigt fina. Caroline är hos min vän Klara under detta år på utbildning, kika in på hennes blogg om ni vill följa hennes utveckling! Passar väl på att länka till Tildas blogg också, men vet faktiskt inte hur mycket hon skriver om Lilly, men skitsamma :)


Videoklipp

Inte så mycket att se egentligen mer än - han skrittar !
Från i förrgår när vi premiär skrittade :)


19 juni 2010

Känner mig lite besviken idag, hade verkligen sett fram emot den här dagen! Men men.. Idag skulle nämligen Björn ha tävlat Gustav om han inte hade skadat sig förra veckan. Men bara hoppas på att det kommer fler tillfällen!

Red honom idag lite hemma på banan. Skrittarbetade honom väldigt mycket samt premiär travade. Han är verkligen riktigt ridbar just nu! Jobbade med övergångar och förflyttningar eftersom det är just det som behövs. Riktigt bra gör han vissa saker just nu, fin trav har han börjat få också! Testade även en kort galopp, men det tyckte han blev jobbigt så struntade i det och fortsatte med skritten och traven. Såret har börjat bli riktigt fint nu, läker på bra. Ingen hälta och veterinären säger bara "rid på", ska göras men lite försiktigt!

Måste säga att det känns otroligt bra ridmässigt just nu! :)

 

Efter lite 40 minuters ridning flyttade vi hem Gustav till Ljunga. Pga att jag går in på mitt sommarschema efter midsommar så blir det här en underlättning för både mig och min familj. Istället för att ha 15 minuters bilväg till stallet har jag nu 50 meter till stallet, detta kommer göra att jag kommer orka ta hand om Gustav, trots mitt hårda schema (åtminstone blir det lättare). Jag kan rida ihop med min kära vän Klara och mina föräldrar slipper sitta och åka runt när Gustav ska fodras. Dock kommer han bara stå här hemma under mitt sommarschema. Tror inte han far illa av alla flyttar, han verkar vara lugn och avslappnad i sin nya hage :)

puss tess


18 juni 2010

Premiär red min spinkiga, obekväma lilla kille med väldigt hög manke, barbacka idag! Klarade av hela 30 minuters arbete i skritt, utan att ramla av! Jobbade med lite förflyttningar, halter och lydnad. Han var fin, dock väldigt känslig så fort jag hamnade lite på sidan eller skulle "rätta till" min sits, tur att jag har skaffat mig en någelunda bra balans under dessa år! Han var hursom helst trevlig att rida även idag :)


17 juni 2010

Idag har jag skrittat på Gustav :D
Han var superfin!

 


Peias syskon

Nämnde ju för ett tag sedan Cassiopeias mamma, Caisa Cavat.
Hon var och tävlade i Norrköping och hon hade gått riktigt, riktigt bra!



Kollade runt lite igår och hittade lite nya fina bilder på Peisans lillasyster och tänkte att ni kunde få se Peisas syskon och hur lika dom är varandra. Tänk om Peisan hade fått vara kvar i livet ..

Caisas förstfödda var min stjärna.

Cassiopeia
sto 2004
Feliciano - Caisa Cavat - Helwan
Ägare, Therese Klintestam
Uppfödare, Karin Gilbertsson
Poäng på 3års test 39 gångarter - 41 hoppning


Nästa ut var,

Cassius Clay
valack 2005
Camaro M - Caisa Cavat - Helwan
Ägare, Jessica Larsson
Uppfödare, Karin Gilbertsson
Poäng på 3års test 43 gångarter - 45 hoppning



Sist ut var lillsyrran

Caisa Lisa
sto 2006
Cuper - Caisa Cavat - Helwan
Ägare, Karin Gilbertsson
Uppfödare, Karin Gilbertsson
Poäng på 3års test , ej visad.





Visst är dom lika varandra!? Det är som att se Peisan, iallafall när man tittar på lill Caisa!
Önskar verkligen att ja hade pengar för att köpa lill Caisa.. så fin!


Bloggtävling

Usch, idag har det varit en riktig depp dag. Har mått skit hela dagen och bara tänkt på min älskade ängel. Kan inte längre prata om henne utan att de hugger i hjärtat och en tår faller.. Har inte haft det problemet förut. Känns så otroligt jobbigt. Undrar hur länge sorgen kommer hålla i sig? De känns så tungt, allt jag ville va ett långt lyckligt liv tillsammans med dig!
Älskade Cassiopeia ♥



Hur som helst, för att inte få ännu mer i huvudet av alla tårar sla jag försöka tänka på annat..

Jag är med och tävlar om ett strass pannband hos Linda!
Jag ger mig fan på att någongång ska jag också vinna en bloggtävling!


Vill du också vara med i tävlingen går du bara in på Lindas blogg, länk finns under här.
http://lindaboquist.blogg.se/category/manadens-tavling.html


16 juni 2010

Idag saknar jag dig nått så fruktansvärt..
Varför var du tvungen att lämna mig?








15 juni 2010

Nu har det snart gått en vecka sedan Gustav fick sin skada och jag tycker inte att det blir mycket bättre.. När jag ringde veterinären då det hände sa hon att det inte var någonting att sy. Han stod på benet och hade ingen feber, han såg fräsh ut. Jag bara undrar hur lång tid det kommer att ta?

Men det är ingen mening med att deppa ihop, det har jag fått lära mig! Någongång blir det bra, förhoppningsvis, och då kommer vi vara igång med träning och allt igen :)


14 juni 2010

Gustav har blivit sparkad och står skadad, därav ingen uppdatering.
Återkommer när han är bra igen..


9 juni 2010

Nu är han hemma, den lilla Gurkan!
Började med en träning imorse tillsammans med Björn. Jobbade på lite samma spår som sist, med markarbete och lite hoppning. Lite studs och sånt. Gick superbra, han var kalasfin! Hoppar riktigt bra nu och nu börjar även frambenen falla på plats! Är otroligt tacksam för att Björn tog emot honom och gjorde ett sånt kalasjobb med honom, är verkligen skillnad!

Men jag tror mister gurka är lite lycklig nu trots allt och få vara hemma, gå i sommarhagen med sina polare. Men han ska inte tro på att han åkt på semester nu, icke! Imorgon får han vila pga att jag jobbar heeeela jävla dagen! Men på fredag är vi på't igen och nu jäklar ska det trimmas :D ser fram emot de, hoppas att vi fixar de här nu!


Bloppis

Eller vad du vill kalla det.
INGET hästrelaterat idag inte, nooppee.
Vanliga garderoben sorterad och nu ska de bort.

Alla sakerna är nästintill nya, fräsha och fina.
Skriv en kommentar i de här inlägget eller skicka ett mail till
[email protected]
om du är intresserad - först till kvarn! :)



Blommig tröja.
Svart med rosa/gröna blommor.
Köpt på JC ord. pris 149 kr stl M.
80 kr !

såld

Lång skjorta.
Mörk blå.
Köpt på H&M ord. pris 299 kr stl 36
50 kr !


Lång skjorta.
Blå/gul/lila/grön färgad rutig.
Köpt på Outlet 210 ord. pris 299 kr stl 38
70 kr !

såld

Svart klänning.
Köpt på Halens ord. pris 249 kr stl 36/38
60 kr !


Blommig klänning.
Vit med orange/gula blommor.
Köpt på Gina Tricot ord. pris 149 kr stl M
50 kr !


Randig tröja
Vit med svarta ränder
Köpt på Åhlens ord. pris 199 kr stl S
50 kr !

Såld

Blommig klänning.
Mörkblå med rosa/gröna blommor.
Köpt i Thailand!! Stl S/M
50 kr !


Grön Topp
Köpt på New Yorker ord. pris 199 kr stl xs
40 kr !

8 juni 2010

Är lite nervös. Imorgon hämtar jag hem Gustav och ska nu ha ansvaret igen, varje dag. Det har börjat slå mig - tänk om jag inte klarar av det? Tänk om jag sabbar någonting som Björn byggt upp, tänk om han börjar igen? Usch, borde inte tänka så utan använda den här possitiva energin jag faktiskt känner till att tro på att de kommer bli bra. Vill att det ska gå! Nä, nu får ja släppa den här nervositeten och tänka possitivt!

Tack för alla gulliga kommentarer, kul att ni också ser en skillnad på Gustav! Som sagt, mycket kvar men allt kan ju inte hända på en månad. Nu har jag snart två tränare som kommer hjälpa mig väldigt mycket, så de borde gå :)


Videoklipp

Från gårddagens träning hos Björn!


8 juni 2010

Hann inte blogga igår, hade någonting att göra hela tiden! Därför blev det heller ingen fotografering av huset som jag lovade. Får se om jag hinner det på onsdag när jag är ledig!

Igår hur som helst, var jag hos Björn igen och red Gustav. Vi körde ett hopp-pass igår. Han var fining! Pigg och glad, men väldigt ridbar. Tycker han hoppar bättre med kroppen nu, trots att det är grymt mycket jobb kvar gör han det riktigt bra tycker jag. Både Björn och jag var nöjda! Började med att jobba honom på volt över bommar i både trav och galopp, sedan körde vi serier. Började med 5½ :an, var jobbigt tyckte han, men bra jobbat! Sen längde vi lite och lade på att räcke på två korta språng efter oxern. Var jääättejobbigt sa Gustav, men som sagt han gjorde det bra! :)

Sen började jag redigera om min hemsida lite igår, men har nästan glömt bort hur man gör! hihi men försöker jobba vidare! Länkar den här i bloggen sen när det är klar. Minns knappt vad jag gjorde igår, men fullt upp var det!


Pikeur Diana

Angående kavajen så kan ja gå ner i pris, inga problem!
Vill bli av med den och de snarast, så ge buuuuuud ! :)


Bloppis

Säljer nu min Pikeur Diana tävlingskavaj!
Den är verkligen som ny, bara använd ett fåtal gånger.
Reservknapparna finns kvar i påse, kavajen levereas i skyddad kavajpåse.
Den är svart och stl 76.




Pikeur Diana klassisk dressyrkavaj med avdelad midja, figurnära modell och längd. Material av syntet. Färg: svart, svart sammetskrage & silverknappar. Alla Pikeurkavajer kan tvättas i maskin 30 grader. Riktigt snygg även på hoppbanan för den som inte vill ha den korta varianten.

SÄLJES FÖR 1500 kr ELLER BUD, snarast!
(kostar mellan 1899kr-2000 ny)


Frågestund, svaren

Två frågor dök upp i mitt huvud när jag tittade på den senaste filmen från Björn.
Du rider honom utåtställd en del. Vad är syftet med det?
- Det är något jag fått lära mig hos Björn nu. Så fort jag känner att han börjar lätta lite i bak och ha en tendens till att sparka så ska ja ha honom lite mer på ytter, blir han då istället lättare åt andra hållet (att han vill fortsätta sparka) ska jag rakställa honom så bakdelen inte hamnar varken innanför eller utanför framdelen. Så att ha honom lite på ytter är helt enkelt för att få in bakdelen och få honom att sluta tänka ”sparka”. Hoppas du förstod de lulliga svaret. Jag känner mig själv ganska lullig i hans ridning just nu ;p hihi


Du rider honom med ganska låg och bred hand. Hur reagerar han på en mer buren hand?
- Också någonting jag fått lära mig hos Björn. Att ha en låg och lite bredare hand hjälper honom att slappna av lite mer och ta bettet. Man får nästan rida honom lite överdrivet ”unghästigt”, med ledande händer osv för att han inte ska tjura ihop. Jag har ridit honom med buren hand – när han är avslappnad. Och då tycker jag att det funkar bra! Så tror inte han skulle reagera så mycket annorlunda, så länge han är avslappnad :)


När du sålt Gustav ska du då köpa ny unghäst eller blir det en häst som redan rids i höga klasser osv.?
- Om jag säljer Gustav köper jag inte en häst under 6 år (om det absolut inte skulle klicka med en unghäst). Men nu vill jag ut och tävla och ha roligt, så därför blir de nog något mer rutinerat som jag i alla fall kan rida 130 på.


Hur träffades du o Marcus? Och o hur länge har ni varit tillsammans?
- Vi träffades på krogen genom hans syster Melinda. Jag skrev mitt mobilnummer på ett av hans kvitton haha, sen träffades vi ytterligare en gång på krogen en vecka senare och då frågade han ”skulle ja ringa?”, jag bara skratta och dagen efter ringde han och vi bestämde träff. Jag hade inte en tanke på pojkvän eller ens ”dejta” någon, men de var något med Marcus, pirrade riktigt härligt när ja såg eller tänkte på honom! Vi har varit tillsammans i 1 år och typ 3 månader nu i juni. Känns som de har varit mycket längre, ja är så otroligt lycklig med honom :)


Vad heter din pojkvän? :) Hur länge har ni varit tillsammans?
- Han heter Marcus. 1 år och tre lyckliga månader hihi


Om du fick köpa vilken häst som helst, rimlig prisklass inga världsstjärnor. Typ nån du vet eller kompis häst vad skulle du köpa då?
- Jag älskar min kompis Klaras häst Itop!! Men min drömhäst är ett 7 årigt sto efter Quite Easy som ska ha gått 130 cm, så nått sånt skulle jag väl köpa isåfall. Men sen är ju sånt där skitsvårt. Har man för höga krav tror jag aldrig att man hittar något. Sen att hitta nått i en rimlig prisklass är skitsvårt!


Hur hög är Gustav ?
- Har aldrig mätt honom, men gissar på att han ligger runt 170 cm.


Hur gammal va du när du började rida?
- Första gången jag satt på en häst så var jag nog 4 år, sen började jag på ridskola när jag var 5 år. Hade min första foderponny når jag var 7 år, sen fick jag min första egna ponny när jag var 9 år :)


Vem är din förebild?
- Älskar Marcus Ehning!!


Vad tycker du om att ha travare som ridhästar?
- Jag tycker de är ganska coolt hur man kan omskola en travare, som oftast är född/framavlad för att gå på trav. Finns väldigt många fina travare, vi har en här i Norrköping som jag bara älskar, Knut the moose heter han, riktigt häftig travare! Sen skulle jag aldrig köpa mig en travare själv och ha som ridhäst, men de är ju en helt annan sak.


Har du jobbat på Outlet i Sörping? Var det ett bra jobb? Jag känner igen dig och har för mig att jag sett dig där..
- Ja, de har jag faktiskt! Jobbade där hela förra sommaren. Bra, jag fick ju en lön varje månad ;) Sen kunde de va lite ensamt vissa dagar när man jobbade 10-19 och det var dåligt med folk, då var det väl inte jätteroligt. Men vissa dagar var super, speciellt under juli månad, då vi alltid var två som jobbade.


Ska du fortfarande sälja Gustav? Eller bestämt dig för och ha kvar honom nu när det gått så bra & rida för Björn osv? :)
- Gustav kommer att stanna hos mig till augusti – september. Sen får vi se! Dyker rätt köpare upp är han till salu, annars får han nog stanna. Självklart skulle jag vilja ha nått mer färdigt, men känner att ja inte kan sälja Gustav till vem som helst eftersom han är ganska svår. Så han blir kvar hos mig ett tag till. Men som jag sagt förut, allt är till salu för rätt pris.. Sen skulle ju den absolut drömmen vara att ha kvar Gustav + en mer färdig :)


Är det heltid, -halvtid, -deltidsjobb du har?
- Just nu är jag bara timanställd och ska egentligen bara jobba 20 timmar i veckan, men har så många timmar som en heltidsjobbare har just nu. Till hösten hoppas jag på en fast, heltidstjänst, men allt kan hända!


Hur fick du jobbet, sökte de folk eller du ”spontanansökte”?
- Allt är tack vare pappa! Han var på en resa och träffade min chef, som de visade sig att han kände. Dom började prata och då sa min chef att han kanske kunde behöva folk till sommaren, men att jag fick komma in och provjobba först. Sagt och gjort! Efter två dagars provjobbande i mars fick jag helt plötsligt en timanställning och 20 timmars jobb i veckan. Hur glad som helst för det!


Vad gillar du mest med Gustav?
- Hans personlighet. Han är så himla mysig och social! Har verkligen en jättefin personlighet. Sen är ju ja hans temperament en ganska bra egenskap också :)


Hur var känslan när du provred honom?
- Min första tanke när jag red honom var ”de finns kapacitet, de kan nog bli nått”. Annars vart han väldigt seg och ur kondition. Slog ganska mycket, men han hoppade bra!


Jag tänkte nu när det är bestämt att Gustav ska säljas. Ska du leta ny unghäst eller en som redan är rutinerad? Du har inga planer på att ta in en för tillridning/försäljning?
- Blir de ny häst blir det en som är lite mer utbildad, helst en 7 åring. Nae, för de första tror ja att de inte är någon som skulle vara intresserad av att lämna en häst hos mig haha sen tror ja inte de blir lönsamt. Men man är ju alltid öppen för förslag :)


Hur ofta hoppas Gustav hos Björn?
- De vet ja inte riktigt. Max två gånger i veckan, tror bara han hoppar honom en gång i veckan då de är markarbetet och dressyren han behöver mest träning i.


Vilka är dina topp 5 ”vilja ha” saker inom rid & häst utrustning?
-  Just nu ser de ut såhär; Ett nytt tävlingsträns, ett HG eller Dyón hade suttit fint! Nya benskydd att ha hemma, typ Eskadron, mina fina Veredus har blivit jätteslitna :( En ny tävlingskavaj och hjälm hihi Sista sak jag skulle vilja ha ett nytt dressyrschabrak, equiline ofcourse!


Hur mycket tror du att du får för G om du säljer honom?
- Oj, alltså de där är ju jättesvårt! Allt beror ju egentligen på hur han fortsätter att utvecklas och vad han gör för resultat. Kanske 100.000, känns som att de vore ganska rimligt i alla fall. Men fortsätter han att göra bra resultat på tävlingsbanan, utvecklas och blir mer trygg i markarbetet kanske ja får mer. Allt beror ju på vem som köper honom och vad jag har för tankar på ny osv. Svårt att säga idag, drömmen hade ju vart typ 250.000 ;D haha mer intressant och se vad alla ni läsare hade gett för honom ;)


Är du en utpräglad hoppryttare, eller tränar/tävlar du även dressyr ( eller har gjort )?
- Jag vill nog vara utpräglad hoppryttare hehe. Men jag gillar att träna dressyr. Att tävla dressyr är inte riktigt min grej då ja tycker de är fruktansvärt orättvist och hatar bedömningssport på de sättet! Men har tävlat dressyr upp till LA och kommer alltid träna och tävla lite smått i de för att inte fastna och få lite omväxling, tror jag är nyttigt :)


Saknar du Samantha? Om du fick möjligheten skulle du köpa henne då om du skulle få det erbjudandet imorgon? Älskar verkligen den hästen, så vacker!
- Jag saknar Samantha jättemycket! Men jag vet att hon har det superbra hos sin nya ägare, bättre skulle hon nog knappt få. Hade jag haft pengar och stallplats hade jag köpt henne, absolut! Hon och jag klickade verkligen ridmässigt och de kändes bra när jag red henne. Med tanke på att vi avslutade vår säsong med placering och felfri 115cm klass hade det varit spännande och se hur vi hade legat till nu. Målet med henne var att rida stadiga 120cm rundor och få chansen att rida 125cm. Planen från början var ju att ha kvar henne till mars i år så de hade varit intressant. Men självklart saknar ja henne och absolut – fanns pengarna skulle jag köpa henne! Älskar också den hästen, så då är vi två :)


Vilken häst som du inte ägt men ridit ligger dig varmast om hjärtat?
- Samantha utan tvekan! En häst jag bryr mig otroligt mycket om och önskar verkligen henne all lycka. Så tacksam för min tid med henne, hon var helt fantastisk.. Kommer aldrig lämna mitt lilla hjärta :)


Hur mår din Vovvi?
- Han mår jättebra! Han har gått en kurs nu med pappa under våren och tydligen varit jätteduktig! Han är fin min lilla voffi! Han har inte varit skadad eller sjuk änsålänge i alla fall , så vi får hoppas att de håller i sig.


Kan man inte få en liten titt på hur nya huset ser ut, ditt rum osv?
- Självklart! Kan fota de nästa gång jag är ledig, så imorn hehe. Dock är de ju inte klart så inte så mycket kul att se, men visst kan ni få en liten titt!


Vilket land skulle du vilja resa till, som du inte varit i?
- Många! Aruba, England, Frankrike, Italien och USA! Önskar att jag hade pengar, tid och allt för att kunna åka ut och resa. Men dom ovannämnda är dom länder/städer ja absolut vill besöka!


Längtar du till Falsterbo?
- Som en toook! För de första – semester! Sen en Falsterbo resa som för en gångs skull kommer bli ganska lugn. Bara jag och min fina Klara, på hotell och bara tre dagar. Kommer bli hur bra som helst! Har redan skrivit en inköps lista ;) hihi


Vad har du för kamera?
- Jag har en Nikon D300, superbra! Sen har jag tre olika objektiv till. De flesta bilder tar jag med ett Nikkor 70-200mm. Har även ett Nikkor 18-70mm, Sigma 10-20mm och ett Nikkor 80-200mm.


Kan du inte ta lite bilder på din förvaring i sadelkammaren? Och ert nya hus?
- Absolut. Får bli sen när jag gjort en liten rensning i sadelkammaren. Men självklart kan jag fixa det! Bilder på huset kommer imorgon tror ja :)


Kan du inte länka dina favvo sidor som du beställer häst grejer ifrån?
- Klart jag kan. Dock är de väldigt sällan jag beställer saker. Ber hellre en butik i min närhet beställa hem isåfall så slipper ja frakt osv. Sen kikar jag hellre i butiker och klämmer på saker och ting istället för att internetshoppa, så kan inte så mycket sidor faktiskt!
http://www.ryttarstugan.se/ - min klara favorit!
http://www.skarahastsport.se/
http://www.innrider.com/


Så hoppas alla blev nöjda med svaren :) Kul med så många frågor! :) hihi nu ska jag åka till min bästa pojkvän!


Sammanställning

Har haft två frågeställningar nu om utrustning, vad ni tycker är snyggast och vad ni helst skulle välja.
Tänkte berätta hur resultatet blev!

Angående hjälmfrågan, var det Charles Owen Wellington Classic som ni gillade bäst. Dock var GPAn inte långt efter!


Resultat
1. Charles Owen AYR 8 = 5 röster
2. Wellington Professional = 2 röster
3. GPA Speed Air Tone in Tone = 6 röster
4. Charles Owen Wellington Classic = 7 röster
Totalt var ni 20 stycken som tyckte till :)



Nu senast var det träns det handlade om. Kan ju börja med att kommentera en anonym kommentar som kom upp då, "skulle hellre lägga pengarna på röntgen". Nu stod de ju inte att ja skulle köpa ett träns imorgon, utan att jag önskar mig ett träns. Så det var en ganska korkad kommentar eftersom jag aldrig påstod att ja skulle köpa ett träns :) Men för att återgå till resultatet! Ert favoritträns blev Dyóns anatomiska träns! Fast många trodde att Gurra skullle passa i klinkertränset :)



Resultat
1. Pariani Klinker = 5 röster
2. Dyón anatomisk = 6 röster
3. Prestige m. mönstersöm = 3 röster
4. Glen Gordon Campari Classic = 3 röster
5. Pariani Trendy = 2 röster
Totalt var ni 19 som röstade.

Världens bästa pojkvän

Du är verkligen det bästa jag vet.
Jag älskar dig


Träns

Jag vill ha ett nytt träns! Men vet inte riktigt vad jag skulle vilja ha ..
Vilket träns skulle du välja av dessa?

1. Pariani Klinker

2. Dyón anatomisk


3. Prestige m. mönstersöm


4. Glen Gordon Campari Classic


5. Pariani Trendy



Har du något favoritmärke eller favoritträns? Isåfall vilket :)
Förresten, glöööm inte frågestunden, ni har fram till söndag på er :)

4 juni 2010

God förmiddag! Började min dag ungefär som igår, 2 km jogging samt 1 km powewalk plus lite situps. Gick bättre idag, dock kändes mina ben riktigt trötta sista kilometern, men bara puscha på! Dock blir det vila imorgon, ska inte gå ut för hårt nu i början.

Är riktigt opepp för att jobba idag! Solen skiner och det är supervarmt ute. Hade hellre legat hemma med en kall cider och bara njutit av solen hela dagen! Men mellan 12.00 - 21.15 ska jag spendera min tid på Ica Supermarket Spiralen. Nämnde jag att jag var opepp? Suck. MEN jag är oerhört glad för mitt jobb, tro inget annat.

En annan sak jag tänkt på nu är hur sjukt avundsjuk jag är på alla studenter! Jag vill ta studenten igen, det var seriöst min bästa vecka någonsin tror jag. Hade jag tagit studenten idag hade jag dock tagit vara på den tiden mycket, mycket mer. Känner väldigt många som tar studenten iår och jag hoppas verkligen ni njuter, efter 3 års slit är man inget annat än värd det här! Vilka flashbacks man får av alla dessa vita mössor alltså, helt sjukt!

Frågestunden fortsätter fram till söndag. Kul med så många frågor såhär långt :)



Puss o kram tess


3 juni 2010

Börjar 14.00 idag, så började dagen med en powerwalk 1km och sedan jogging 1½km, avslutade med lite situps och armhävningar. Har precis ätit lite frukost, tänkte gå ut och njuta lite i solen innan det blir dags för lunch och jobb. Måste passa på att bli lite brun nu när ja har mina timmar, för i sommar lär de inte bli mycket solande. Mitt schema är heeelt crazy i sommar! Men som sagt, NU solen!

Glöm inte bort frågestunden! Ställ vilken fråga du vill och jag lovar att svara så gott ja kan :) Så fråga på nu!!


Frågestund



Då kör vi då! Fråga precis vad som helst i kommentars-fältet i detta inlägg. Alla frågor kommer att besvaras på bästa möjliga sätt. Ni har fram till söndag den 6/6 på er att ställa frågor. Ser fram emot många frågor :)


2 juni 2010

Underbara fantastiska dag!
Har varit ledig idag, chefen hade skrivit fel på schemat, så jädra skönt!
Började dock dagen med ett tandläkarbesök kl 08.10 imorse då jag har haft så fruktansvärt ont nu i några dagar. Var en visdomstand som växer lite åt fel håll. Den växer mot kinden istället för neråt, så inte så konstigt att jag har ont! Tyvärr är den för liten fortfarande för att ta bort, så nu ska jag använda ett munskölj i en vecka för att döda bakterierna, blir de inte bättre efter de ska ja få pencilin..

Efter tandläkaren blev de ju som sagt ett besök hos Gustav, Gick bra! Ska dit på måndag och onsdag igen, sen ska han hem på onsdag eftermiddag i nästa vecka. Sen ska vi underhålla träningen sen får vi se om de blir som ja hoppas hihi mer om de senare!

Har suttit ute och gassat i solen sen ja kom hem vid 10.45, grymt skönt! Har till och med fått lite färg :D iiih, älskar sommaren! Har verkligen varit hur skönt som helst ute idag, får gärna fortsätta såhär nu!!


2 juni 2010

Varit hos Björn idag också. Hårdträning nu innan han ska åka hem, härligt! Körde ett pass helt inriktad på dressyr, eller markarbete som jag hellre kallar det. Han var ganska bråkig i början, sprang ifrån bettet och sparkade, men nu vet jag ju hur jag ska rida honom ur de på bästa sätt så efter ett tag gick han riktigt bra :) Jobbade mycket med att flytta undan bakdelen och sedan arbeta honom i öppna i både skritt, trav och galopp. Sedan gjorde vi även serpentinbågar i trav och galopp. Varför vi gjorde det i galopp var för att aktivera honom hela tiden så han fick tänka och använda sin kropp. Han gjorde det faktisk riktigt bra några gånger! Han har ju inga direkta problem att byta galopp så att säga, sen blir han lite grinig ibland och sparkar, men de går över ;)

Här kommer filmen! Tyvärr väldigt nerkortad pga youtube inte accepterar hur långa klipp som helst..


Läsarfrågor

Vad säger Björn om honom?
- Björn gillar Gustav jättemycket. Han tycker att det är en trevlig häst med väldigt mycket energi. Han säger att de kommer att krävas mycket tid och arbete på honom för att de ska bli bra. Men han är övertygad om att de kommer bli en förändring bara han kan lära sig att använda sin energi på rätt sätt istället för att gå emot.

När ska han hem igen?
- Den 10 juli. Dock jobbar jag hela den veckan, så han kommer nog hem till helgen då istället. Alltså runt den 12-13 juli. Då blir det 3 veckor fortsatt intensiv träning innan han släpps på lite bete och sommarlov :)

Många som allmänt kommenterar röntgen osv.
- Han kommer röntgas, i höst. Har inte pengar för att röntga honom tidigare och ser heller ingen anledning till det. Finns flera som tittat på honom, däribland Björn Svensson, Lotta Björe och Åsa Frykman. Alla är inne på samma band, de finns inget fel på hästen. Han har fått akupunktur i ryggen utan någon direkt anmärkning (en häst med ryggont/problem hade reagerat tydligt, tex som min förra Sunny - som hade Kissing Spines). Han har också gått igenom böjprov felfritt. Så som sagt, anser inte att en röntgen idag är nödvändigt, speciellt inte när han nu går åt rätt håll med ridningen! Ja uppskattar alla tips o funderingar, men just de här me röngten får vänta, mycket pga ekonomin OCH att han känns "fräsh" :)



Funderar på en frågestund, är ni nått sugna på de? :)

1 juni 2010

Och så var vi inne i juni månad, nu ska det vara sommar!
Känner mig otroligt peppad för den här månaden. Det är en hel del som ska hända, som tex. Gustav ska komma hem och fortsätta tränas. Midsommar ska firas, det ska jobbas en hel del och ioch med jobb, även en lön ska falla in på kontot. Underbart!

Hur som helst, den här veckan kan de bli lite knapert med uppdatering, jobbar till 21.15 hela veckan, förutom idag. Nu måste jag fixa min matlåda sen väntas de jobb mellan 12.00 - 20.30

Puss o kram tess


Videoklipp

Nu kommer äntligen filmen från träningen hos Björn igår.
Tog as lång tid att ladda upp den, men här kommer den iallafall :)


Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos Lovisa Munter om ett snyggt Dyón träns!



Själv skulle jag vilja ha Dyóns anatomiska träns, tycker att det är snyggast - helt klart!
Vill du också vara med att tävla om ett träns? Kika då in på Lovisas blogg och delta.
http://lovicious.blogg.se/2010/may/junitavlingen-vinn-ett-dyontrans.html


Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos J Mellström om ett täcke sponsrat från Ingelas för Körkort :)


Kika in på hennes blogg och var med och tävla du också!
http://jmellstrom.blogg.se/2010/may/tavling-i-bloggen.html