Kandarträns

För er som frågade om tränset, här kommer info!



Det är alltså ett supersnyggt kandar från Hööks som jag älskar! Hur mjukt och fint som helst, men Gurrisen är inte tillräckligt "vuxen" för att ridas utan snokrem och därför funkar inte detta träns riktigt just nu.. Lite synd, men säljer de alltså enbart om någon är seriöst intresserad! :) Nypriset är 779 kr och jag har använt det 3 gånger så inte under 500 lappen iallafall. Är ju mer eller mindre sprillans nytt. Men finns det intresse så är du välkommen att höra av dig!

Vill du se större bilder på tränset, klicka här.

31 januari 2011

Älskade lediga måndag!! En ordentlig sovmorgon följt av en ordentlig promenix med Teddie för att sedan spendera några timmar i stallet, lovly! Red lite lätt på Gustav i ridhuset inför morgondagens dressyrträning för Karina. Han kändes jättefin och medgörlig idag, körde mycket på det jag fick träna på för Linda i lördags. Efter morgondagens träning blir det nog ett uppehåll på 14 dagar, pengarna börjar försvinna lite väl fort nu hihi dyrt att träna för två tränare en gång i veckan, det har jag faktiskt inte råd med..


snygga bilder det blir när det är galler för spegeln hihi not!


Någon som är intresserad av att köpa ett brunt rundsytt kandar med 4cm bred nosgrimma inkl 2 tyglar? :)
Jag använder det som träns, men skulle behöva snokrem på tränset.. Använt 3 gånger! hihi


Outfit

Eftersom jag och Gurrisen ska leka lite dressyrfjompar nu ett tag så går vi ifrån hopp-outfitsen och kör på en dressyrig outfit. Det blev en ganska tråkig tävlingsoutfit (dressyren är ganska tråkig med allt vitt, tycker jag hihi)



En dressyrsadel från Prestige matchat med ett träns med 4cm bred nosgrimma och swarovski pannband ifrån Gold Medal. Självklart ett par enkla stigbyglar ifrån Hööks, inget färgat här inte! Längst ner på hästarnas fötter hittar vi ett par vita Eskadron boots, runt om såklart. På benen har vi lindat ett par snygga vita fleecelindor ifrån Schockemöhle och matchat med ett snyggt Anna Scarpati (med liite färg) schabrak. Själv har jag på mig ett par höga stövlar ifrån De Niro, ett par helskodda Equiline Boston ridbyxor, en Pikeur (helst Diana) kavaj med en snygg plastrong under. Vi avslutar med lite bling på John Whitaker hjälmen och Roeckl handskarna!

Hiss eller Diss? ;)
Förövrigt. Tycker du att dressyren är tråkig (på tävlingsbanan) med allt vitt? Är vitt ett måste på dressyrbanan, är det tabu med tex. ett vinrött schabrak inne på tävlingsbanan? Vad anser du?


Havrepappa

Läser ni Havrepappans blogg? Jag läser den ibland och vissa inlägg är väldigt läsvärda och underhållande.
Kikade in på Emmas blogg förut och fick se denna video, just om Havrepappan.
Och ja, jag säger väl som alla andra just nu!
"ni kommer garva läppen av er"
- Det gjorde jag! Varför? För att det stämmer.



30 januari 2011

God förmiddag! Precis smällt i mig en semla och känner mig allmänt rund om magen förtillfället. Har varit och skrittat ut en sväng på Gurrisen nu på morgonen, supermysigt men kallt! Nu väntas det jobb på ICA mellan 12.00 - 18.15, så vi får helt enkelt höras efter det :)


Avslutar detta inlägg med en fråga!
Vilken av dessa färgkombinationer tyckte du var snyggast?




Free online survey


1.


2.


3.


4.



Under förra omröstningen tyckte 49% att det amerikanska hoppschabraket var en diss medans 29% tyckte att det var en diss och 22% visste inte riktigt vad dom tyckte :)

Videoklipp

Från träningen 29/1-11.


29 januari 2011

Dressyrträning idag, för en ny tränare! Riktigt spännande, blir mer och mer possitiv till det här att prova olika tränare och variera sig lite. Idag hade vi Linda Melin till vår hjälp. Hon hade nästan samma tänk som Karina, vilket alltid underlättar. Målet med träningen var att ha honom låg i form och rundad för innerskänkeln, utan att vika ut med bakdelen, samt att jag skulle få ett stadigt stöd på bettet. Kändes riktigt bra! Var väldigt roligt att träna idag, Gustav kändes väldigt fin och possitiv till arbete. Dock så gjorde han ett åsnestopp som vanligt, kan inte låta bli att asgarva åt honom då, haha knasboll ♥

Men som sagt, riktigt nöjd med träningen och jag tror absolut att det blir fortsatt träning för Linda någongång ibland! Film från dagens träning får ni i separat inlägg :)




Förövrigt så skickar jag en stor tröstkram och massvis med tankar till min vän Alexandra idag. Tänker på dig och förstår verkligen din förtvivlan! Livet är långt ifrån rättvist.. Vila i frid du vackra häst..

Cassiopeia

Idag är en sådan dag när jag har en extrem Cassiopeia abstinens.. Jag saknar henne så otroligt mycket! Skulle göra absolut vad som helst för att få tillbaka henne. Men en vacker dag, ska det blir hon och jag igen, det måste jag tro på för att orka. Vi ska ses igen min älskade, jag tänker på dig varje dag!

Eftersom det är en sådan dag idag blir det en jättebildbomd på världens absolut finaste ♥






























Vila i frid underbara du, jag hoppas du mår bra där du är.. :'(
Ab imo pectore , t
e amo mi cor


Amerikanskt vs. Allround

Som rubriken lyder så gäller det ett Amerikanskt hoppschabrak och ett hedligt Allround schabrak!
Jag har alltid varit anti mot hoppschabrak, dissat det stenhårt och tyckt att det varit helt ute. Men senaste veckorna har jag ändrat uppfattning. Vissa hoppschabrak är riktigt snygga! Har dom en bra passform och en läcker färgkombination kan det vara riktigt snyggt! För någon vecka sedan beställde jag ett Equiline schabrak, amerikansk hoppmodell. Frågan är nu, gjorde jag bort mig?! Kommer jag bli utskrattad på hoppbanan när jag kommer in med ett hoppschabrak? Vad tycker du, är det en hiss eller en diss med det amerikanska hoppschabraket, är det inne eller ute?

Är det amerikanska hoppschabraket en hiss eller en diss?



Get a free poll


28 januari 2011

Tack för era fina kommentarer från igår! :)
Det känns verkligen att dressyren har hjälpt oss extremt mycket inför hoppningen, båda jag och Gustav känns mycket mer avslappnade när vi rider an ett hinder. Bara det att gas och broms just nu faktiskt fungerar!

Hur som, idag väntas det jobb mellan 12-18.00, skönt med en kortdag. Sen blir det stallet, blir något lätt och lugnt idag, typ skritta barbacka eller något. Imorgon ska vi prova en ny dressyrtränare, riktigt spännande! Nej, jag ska inte sluta rida för Karina, men jag vill prova olika. Jag är så extremt nojjig med att prova rida för nya tränare och för flera olika tränare samtidigt då jag är rädd att alla ska säga olika. Men ett av mina mål detta år var trots allt att försöka rida för olika tränare, för att testa! Så vi har faktiskt en hel hög med tränare vi ska prova innan sommaren :) Imorgon provar vi Linda Melin, därefter kommer vi även att prova Marie Carlgren, Tina Becker, Mikael Carlstedt och Jonas Rinné, ska bli riktigt roligt! Hoppas inte alla säger massa olika saker bara hehe Någon av er läsare som ridit för någon av dessa? Era uppfattningar om dom, någon favorit? :)



Nä, dyker upp ett till inlägg sen.. Har ett litet I-landsproblem som ni ska få hjälpa mig med! Puss sålänge

Bloggtävling



Tävlar hos gulliga Johanna, länk HÄR - delta du också :)


Bloppis avslutad

• Isabell Werth schabrak o lindor sålt för 250 kr till Jenny Kristensson
• Tretorn Advance ridstövel sålda för 2000 kr till Melinda Nilsson
• Remontträns sålt för 100 kr till Josefine Welen
• Gersemi Idun kavaj såld för 1500 kr till Elin Björken (hör av dig till Klara för mer info)


Bloppisen avslutad och vinnarna hör av sig till mig via mail [email protected] så bestämmer vi hur allt går till med betalning osv. Grattis till er o hoppas ni blev nöjda :) lite kul att sista budet kom 15.59 hihi

Videoklipp

Från träningen 27/1-11.


27 januari 2011

Lättare hoppträning stod på schemat idag för Gustavs del. Byggde upp lite styrke- och lydnadsövningar, skönt att ha ridhuset för sig själv hihi. Med tanke på att detta var första ordentliga hoppningen på nästan 2 månader så blev de inte så högt eller så mycket. Gurrris var riktigt fin idag, redan från framridningen! Körde bara massa lösgörande under framridningen i ett friskt tempo och med en låg nacke, volter och serpentinbågar. Samma tänk i galoppen, varierade sitsen mellan att sitta ner och stå upp, i ett ganska friskt tempo med låg nacke. Känslan var riktigt härlig! Galopperade även fram över tre bommar med 6,5 m emellan för att få en bra känsla.

Övergick sedan till att hoppa fram honom på volt med en bom - 3m - räcke - 3m - bom, i båda varven där målet var att ha honom lika låg i nacken som under framridningen och bara kunna rulla på i en bra galopp utan att ha för mycket i handen. Jättefin i vänstervarv, något hög i nacken men fin i handen. Svårare i höger då han lätt blir hög, sparkar och tappar rygg, men ändå en bra känsla. Hoppade sedan en 3-kombination på långsidan med räcken på 6,75 m avstånd. Lite trångt alltså, men bara för att han skulle få jobba på att inte bara rusa egenom, mycket duktig! Tog studs någon gång ibland, men annars fin! Red sedan en annan linje med ett räcke in snett från hörnet, böjd linje 17,5 m till oxer 10m till oxer. Skulle rida på 4 alt. 5 galoppsprång till första oxern sen bara rulla på med två galoppsprång till nästa. Suuuuperfin! Med tanke på dom låga höjderna (max 80cm) så blev det lite långt på distanserna, men han klarade ut det galant. Avslutade med att sätta ihop allt till en liten bana. Är en helt annan ridkänsla på honom nu, han känns mer försiktigt och lyssnar!!

Sammanfattning, riiiktigt nöjd med Gurkan idag som får två guldstjärnor i protokollet idag ♥
Att tänka på:
• Inte korta galoppen förmycket, våga rida på honom framåt. Har en tendens till att rida honom lite i undertempo.
• Händerna, våga lätta och inte fastna i samma position. Våga gå fram med handen över hinder, utan att de går fortare efter.
• Efter hindrerna, vara mer noggran och snabbare i reaktion tillbaka. Orka rida galoppen även efter hinder.

Film i separat inlägg.


Utmaningen

Fick vara med i Utmaningen hos Emma, som för övrigt har en sjuukt läcker häst! Första gången jag såg den, trodde jag seröst att någon varit inne i stallet och tagit Gustav ;) hihi kolla in hennes blogg bara för att se likheten mellan hennes snygging och min Gurra, skrämmande!

Hur som, skitkul att jag fick vara med i utmingen och ja, vi kanske skulle sattsa på blålila?!
Hjälmen är ju iallafall galet läcker!

Besök Emma du också, forzi.blogg.se


Outfit

Satt härom dagen och knåpade ihop en outfit på vad Gustav och jag har på tävlingsbanan, mest för att jag var så extremt tävlingssugen. När jag hade knåpat ihop den här lilla outfiten blev jag lite nyfiken på vad allting egentligen kostar och vad jag egentligen rider runt med.. Detta är alltså precis vad vi har på oss!

Blev extremt chockad över vilken prisklass det hamnade i och det är fasiken skrämmande! Ridsporten är extremt dyr och tänk att jag sitter och rider runt i detta trots lerig bana, spöregn och strålande hetta. Det är löjligt mycket pengar..

Total summa: ca 36 625 kr

• Tretorn advance ridstövel
• Kingsland jessica ridbyxa
• John Whitaker hjälm
• Roeckl handske
• Treadstone remontträns
• OS swarovski pannband
• Dyón gummitygel
• Stockholm förbygel
• Dyón antibitplatta
• Veredus Carbon Gel senskydd
• Veredus Young Jump
• Prestige Versaille
• Anna Scarpati schabrak
• JIN stigbygel


Sjuka pengar och då är inte allt inräknat.. Dvs det saknas bett, sadelgjort, tävlingsskjorta och annat småplock, det är ju inte speciellt billigt det heller. För att avrunda, de är sjuka pengar inom ridsporten (om du väljer kvalité)!

25 januari 2011

Helt slut, kroppen är som en kokt spagetti.. Spenderade natten på Akuten och det ska jag aldrig göra om! En sak som jag kom underfund med angående akuten är, att du kan inte vara akut sjuk om du ska sitta på akuten, får isåfall hinner du dö innan du får någon hjälp! Akuten är rent av ett jävla skämt.. Det var iaf det igår/inatt!

Jag gick hem från jobbet igår pga bröstsmärtor och att det var tungt vid andning, blev lite orolig. Åkte hem och vilade i hopp om att det skulle gå över, vilket det inte gjorde. Efter stallet på kvällen där jag tog ett tag med sopkvasten så blev det värre och jag mådde riktigt dåligt. Parkerade mig själv i soffan på akuten  ca 20.40.. Kom in och de tog blodprov samt EKG vid 00.30, det gick på 10 minuter. Sen fick jag gå ut till soffan i väntrummet igen för att invänta resultat och läkare.. Klockan 04.45 blev jag erbjuden en säng inne i ett rum av en sjuksyster så jag fick sova lite och klockan 05.15 kom läkaren och sa att lungan blivit lite överansträngd med tanke på min förkyldning. Och när lungan försöker hitta tillbaka trycker den mot muskeln och därav det onda vid andning. Jag ska ta det llugnt en dag sedan försöka köra på som vanligt, ta en ipren om det blir jobbigt och lägga mig ner en stund. Går det inte över på 4 dagar måste jag uppsöka läkare igen.. Hemma i min älskade säng 05.45 med sönderstuckna armar, rödspränga ögon och smärta i bröstet..

Jag låg ensam i den där jävla soffan inne på akuten från 01.30 till 04.45 och ingen kom och frågade hur jag mådde, erbjöd någonting att dricka/äta/smärtstillande eller erbjöd mig en säng att sova i. Jag låg där med enorma smärtor, livrädd och det kändes som jag var bortglömd!! Sen kommer en läkare nästan 4 timme senare och säger att det inte är allvarligt. VARFÖR kunde inte en läkare sagt det tidigare, det tar väl förfan inte 4 timmar för att få resultat på lite blodprov och EKG och att säga till en patient att det är lugnt tar ju inte mer än 10 min max, så varför denna 4 timmars långa väntan!? Ja, idag är jag anti mot akuten och personalen. Jag anser att bröstsmärtor & andningsproblem är ganska allvarligt..



Så, nu har jag fått skriva av mig hur arg jag är. Kan meddela att jag mår något bättre idag men smärtorna är kvar. Med tanke på hur sent jag kom hem blir jag hemma från jobbet idag.. Tack alla som hörde av sig med gulliga sms osv ♥ Betydde enormt mycket där i min ensamhet! :-)

Nuvarande högsta bud

• Grått Anna Scaprati set: 850 kr
• Grått Equiline schabrak: 350 kr
• Brunt Equiline schabrak: 350 kr
Isabell Werth schabrak o lindor: 250 kr - Jenny Kristensson
Tretorn Advance ridstövel: 2000 kr - Melinda Nilsson
• Remontträns: 100 kr - Josefine Welen
JIN stigbygel: 800 kr
Gersemi Idun kavaj: 1500 kr - Elin Björken

Budgivning slutar på torsdag kl 16.00


Bloggtävling



Är självklart med och tävlar hos onceagaiiin.blogg.se, eftersom det handlar om bästa Kingsland ;-D haha vill du också delta? Klicka HÄR.


22 januari 2011

Börjar med att säga att det blåa settet är sålt till Jenny Ivung och det bruna till Emelie Persson, budgivning alltså avslutad på dessa två sett. MAILA mig på [email protected] så bestämmer vi hur vi gör med betalning osv.



De andra sakerna avslutas alltså på torsdag så går fortfarande att buda på dessa saker.
Idag har Sofie varit och provridit Gustav för att ev. hjälpa mig två dagar i veckan. Gick jättebra och hoppas på att de här funkar nu så jag kan få lite avbelastning med tanke på jobb och allt! :-) I övrigt så är jag fortfarande febrig och förkyld, förstår inte varför det inte ger med sig?! BlääÄ! Blir helt enkelt ännu en hemmakväll i soffan idag..


Bloppis


Anna Scarpati schabrak med matchande öronhuva. Grått med en vit, en brun och en grå passpoal. Huvan i något starkare grå färg än schabraket. Special designat!! Inhandlat för två år sedan till Cassiopeia. Finns bara ett exemplar ev detta! (om ingen annat sett mitt schabrak och gjort ett likadant). Något skavt vid sadelgorden, annars mycket fint. Huvan knappt använd. Mitt absolut finaste sett.. Säljes pga att det känns fel att använda det på någon annan än Peis.. Nypris ca 1400 kr.
Nuvarande högsta bud: 900 kr.



Equiline schabrak. Ljusgrått med en ljusbrosa och en grå passpoal. Som nytt, välskött och lite använt. Storlek full. Inhandlat för ett år sedan. Säljes pga rosa inte är Gurras färg riktigt ;-) Nypris ca 700 kr.
Nuvarande Högsta bud: 350 kr.



Equiline schabrak. Brunt med en ljusrosa och en ljusgrön passpoal. Väl använt, lite skavt vid sadelgjorden annars fint. Bra passform! Storlek full. Säljes pga nytt inhandlad. Nypris ca 700 kr.
Nuvarande högsta bud: 450 kr.



Isabell Werth dressyrschabarak i en snygg olivgrön färg med fyra matchande lindor. Flätad passpoal i vit och koppar med ett beige kantband. Väldigt lite använt, ser nytt ut. Storlek full. Inhandlat för 3 år sedan. Nypris ca 350 + bendlindor.
Nuvarande högsta bud: 250 kr - Jennie Kristensson



Tretorn Advance ridstövel. Bruna storlek 39, normal. Inhandlade förra vintern, välskötta och inte trasiga någonstans. Säljes pga att dom inte används. En skön stövel som ger ett bra och stadigt grepp, känns knappt som att du har någonting på foten. Nypris ca 2 999 kr.
Nuvarande högsta bud: 2000 kr - Melinda Nilsson





Ett remontträns.
Ihop plock från olika träns, välanvänt men mjukt. Brunt med silverspännen, V-format pannband, tyglar kan skickas med. Används inte, därav till salu. Storlek full. Nypris.. kanske 200 kr. Hittade tyvärr ingen bild på hela tränset komplett..
Nuvarande högsta bud: 100 kr - Josefine Welen



JIN stigbyglar i en tuff turkos färg! Inhandlades i somras och är välanvända men noggrant skötta, snygga fortfarande. Får ett bra grepp med foten och känns stadig under ridning. Den perfekta stigbygel för den som vill ha en skön stigbygel och samtidigt sticka ut lite. Säljes enbart pga nya är inköpta! Nypris 1795 kr.
Nuvarande högsta bud: 800 kr



Gersemi Idun
i storlek 36. En högkvalitativ stretchig ridkavaj från kvalitetsmedvetna Gersemi.
Traditionella fickor med dold dragkedja ger kavajen en stilren look


Köptes på scandinavium horse show 2010. Nypris 3600 kr
Nuvarande högsta bud: 1500kr - Elin Björken
Vid bud kommentera detta inlägg eller maila [email protected].






VID INTRESSE UTAV NÅGON AV SAKERNA MAILA
[email protected]
ELLER KOMMENTERA DETTA INLÄGG!!
(
vid kommentar, skriv noggrant vilken produkt det gäller, namn, mailadress samt ditt bud)

BUDGIVNINGEN SLUTAR PÅ TORSDAG 16.00
enbart de två övre AS setten som avslutas imorgon 16.00


Läsarfrågor

Cilla om Videoklipp:
När kommer resten utav bloppis-sakerna upp? :)
- Idag, så håll utkik ;-)


Daniella om Bloppis hos Alexandra:
Hej på dig! Tänkte kolla om dressyrsadeln finns kvar? :) och vad det är för bud på den?
- Det står att du ska kontakta Alexandra för mer info och priser, jag har inte en aning nämligen.


Caroline om Bloppis:
Är det fortfarande till salu? :)
- Ja, en dag till!


emiliepersson  om 15 januari 2011:
När avslutas bloppisen på schabraken?
- Imorgonkväll avslutas budgivningen på det blåa, samt de bruna settet. Så sista chansen att buda nu! De sakerna som kommer upp under dagen avslutas nästa lördag 21/1.


Videoklipp

Från dagens (200111) dressyrträning för Karina Möller.



Gustav var inte på humör idag, lite som jag. Med ridning är det oftast så att det är tre steg framåt - och två steg bakåt, om vartannat. Idag fick vi ta ett steg tillbaka! Gurris var spänd och ville inte alls ha någon kontakt med bettet, utan ville hellre springa på och sparka emot skänkeln. Eller så hade jag 700 kg häst i handen, det var typ bara att välja vilket jag ville ha. Med min sega kropp idag så kanske det inte var optimalt att rida lektion..

Hur som, i skitten låg fokus på att komma fram till handen och bettet, våga ta ett stöd och runda sig för innerskänkeln. Inte helt lätt, men vi fick till en bra skritt emellanåt! I travarbetet fick vi lägga om fokusen från förra träningen då jag satt ner hela lektionen och kortade honom. Nu blev det lättridning i lite övertempo och övertydliga ledningar för att få honom slappna av, komma upp med ryggen och acceptera arbetet. Sjukt jobbigt idag då han ofta slog ifrån med huvudet och sedan drog ner huvudet som gjorde att jag hamnade i obalans. Galopparbetet fick vi också lägga om fokusen på, från att ha en kort galopp till att stå i trepunktssits och verkligen få honom komma nedåt-framåt. Höger är så vidrigt jobbigt! Men vi kämpade och vi tog oss egenom träningen med några bra stunder.

Till nästa lektion ska jag jobba honom såhär, övertydligt och övertalande. Accepterar han ska ja börja korta, men väldigt lite.
Jag måste träna min sits, orka sitta tillbaka - även när det blir jobbigt. Jag måste bli snabbare med mina uppgifter.
Så vi båda har helt enkelt lite att jobba på till nästa gång, vilket är bra!

Trots att det inte var världens roligaste lektion känner jag mig fortfarande extremt peppad för att fortsätta, vilket är en possitiv förändring hos mig - jag bröt inte ihop! :-)

Klippte ihop en film, med enbart de bra stunderna från lektionen, de dåliga håller jag för mig själv ett tag hihi ;-)


20 januari 2011

Är helt slut i både kropp och knopp just nu, jag hatar torsdagar! Vaknade upp med världens vidrigaste huvudvärk, inte nog med det så var jag fortfarande febrig och förkyld. Kände mig inte på topp med humöret heller efter gårddagens begravning för farmor.. Finns det något värre än begravningar? Vila i frid älskade farmor :(

Hur som, bara att kliva upp när klockan ringde, åka till stallet för att få ut odjuren till hagarna, mocka och fixa iordning all mat för att sedan rida dressyrlektion på Gustav för Karina. Efter lektionen var det full fart hem, slänga sig in i duschen och äta lite mackor i bilen påväg till jobbet. Sedan var det bara att le och se glad ut på ICA mellan 12.00 - 21.15. Tungt idag då jag inte var på humör samt att jag blev ännu mer sur när jag fick se mina kommande tider, två veckor framåt på ICA, fyfan.. Jag blev helt gråtfärdig och ville bara hem till kudden med en gång! Stod dock ut och nu sitter jag här i soffan med datorn i knät och väntar på att filmen från träningen ska ladda klart på världens segaste youtube.. Så ni får helt enkelt ett separat inlägg med film och text från träningen!


vi körde tema brunt idag hihi

Sen blir det raka vägen till sängen för min del, har ju längtat efter den hela dagen! ;-)


Lyx vs. Budget

Lyx



vs.



Budget

Prestige Versaille - Robert Whitaker Thorowgood T6
Otto Schumacher Swarovski - Claridge House Swarovski
Dyón träns - Claridge House Ashford
CWD förbygel - Clardige House förbygel
Eskadron framskydd - Equi Guard Jump Of senskydd
Eskadron bakstrykkappa - Equi Guard Jump Of bakstrykkappa
Schöckemöhle schabrak - Showmaster Elegance CP schabrak
Prestige MG stigbygel - Aluminiumstigbygel

I princip samma utrustning fast bra mycket skillnad prismässigt.. Vilken hade du valt? :-)


18 januari 2011

Min häst passar inte i ljusgult..



Men söt är han ändå!
Och snart kommer han vara världens finaste dressyrhäst om han fortsätter såhär! ;-)


15 januari 2011

Okej, jag misslyckades med det där stora bloppis inlägget jag lovade er idag.. Stor fail på mig! Det får helt enkelt vänta tills nästa lediga dag, då jag föredrar att fota allting vid dagsljus. Ni får hålla utkik framöver helt enkelt.. Den första har ni här och den andra här.

Igår var jag på världens roligaste stallfest ever med Fursta gänget. Oj så kul jag hade! Vi träffades på Eurobowl för god mat och sedan bowling i lag, vårat lag kom sist och jag förstår verkligen inte hur det kunde hända! Tävlingsmänniska som jag är blev jag ju såklart skitsur, men jag står fortfarande för att vår bana lutade och att dom andra lagen fuskade - that's it! ;-) Vi fortsatte kvällen med lite för mycket dricka och en utgång på Puls. Det roligaste var att "stallmammorna" hängde med ut, inte alla och inte min mamma, som tur va. Men kul som fasiken hade vi och jag har nog aldrig dansat så mycket förut! Avslutade natten på Max tillsammans med Maria iväntan på att Marcus skulle sluta och köra oss hem. Somnade gott gjorde jag när vi väl var hemma! Tack världens goaste människor för en underbar kväll! :-)






partymammorna som hängde med ut hihi


Bilder lånade från Maria!

Idag gjorde jag mig ett försök till ridning på Gustav.. Skulle kanske skippat det idag, varken jag eller Gustav verkade vara på topp. Men med tanke på hur jäkla bra det gått på sistone kanske vi behövde en liten miss för att veta hur bra vi haft det sista tiden och att vi kan! Denna vecka har dessutom bara bjudit på en ordentlig rid-dag, träningen för Karina, dom andra dagarna har de inte blivit så mycket med.. Och det är uppenbart att det inte funkar för oss! Men imorgon ger vi oss på det igen, jag känner mig pepp :-) Nu sängen!


13 januari 2011

Angående bloppisarna och det nuvarande högsta budet.. Det är lättast om ni kikar tillbaka på inläggen då det står vad det högsta budet är förtillfället. Det är lättast för mig att berätta för er vad budet förnärvande ligger på, istället för att jag ska sitta och maila runt till alla. Så om ni är intresserade så håll utkik i inläggen! :-)

På lördag
kommer som sagt resten av allting och då slänger jag även ihop ett stort inlägg med alla sakerna samlnade så ni ska få en bra överssikt med priser osv, hoppas det låter bra? Allting ska som sagt bort, men jag kommer inte ge bort de finaste, dvs Scarpati setten osv då dom är väldigt dyra nya..

En sak till.. Hur vill ni att jag ska göra med att svara på era frågor som dyker upp?
Nu har jag gjort så att jag svarat till personer som anger sin bloggadress, då går jag in och svarar i ett inlägg hos den personen specifikt. Anonyma har jag inte svarat överhuvudtaget och folk med mailadress har jag mailat svar. Vill ni att jag fortsätter så eller vill ni att jag ska svara genom ett inlägg i bloggen? :-)

Men nog tjatat om de, nu har jag jobbat hela dagen och är bajstrött så ska sova! pusssss & gonatt


13 januari 2011


puss på min älskling

Har varit i stallet hela morgonen! Släppt ut hästarna, fodrat med haghö, mockat, fixat iordning all mat samt pysslat med Gurkan. En bra start på dagen helt enkelt! Nu väntas det jobb på ICA fram till 20.30.. Pepp? Nja..

Hoppas ni inte glömmer bort bloppisen? :-) På lördag slänger jag ut resten av sakerna! Bland annat ännu ett Anna Scarpati sett, Equiline schabrak, dressyrschabrak med lindor, träns osv.. Buuuda på, allt ska bort! Så köper inte ni det slänger jag det helt enkelt ;-)


Bloppis hos Alexandra

Fick ett mail av Alexandra där hon vill att jag ska lägga ut hennes saker på bloppis då jag har lite fler läsare, så visst! Detta är alltså inget av mina saker, utan vid intresse får ni kontakta Alexandra! :-)



Dressyrsadel syntet 16,5" normal vidd av märket Claridge Hourse. Använd fåtal gånger, i princip nyskick. Säljes med stigläder och stigbyglar.
pris 1000kr alt Bud.


Magplatta av märket Claridge Horse. längd 1,10. lite märken efter broddarna har slagit i på magdelen.
pris 250 alt högstbjudande


Magplatta av märket capone. längd 1,20. två små repor av brodd. I fint skick.
Pris 300kr alt högstbjudande


Dressyrsadelgjord längd 75cm. I fint skick.
Pris 200kr alt högstbjudande


Dressyrsadelgjord längd 60cm.
Pris 100kr alt högstbjudande


Brösta med martingal stl full. svart, vit och röd färg på resåren.
Pris 150 kr alt högstbjudande


Brösta med martingal stl cob. Svart resår med brunt ludd.


Hoppsadel 17" normal vidd. Sliten, passar bra som unghästsadel.
Pris 1000kr alt. högstbjudande


Kavaj stl 36. Brun i olika nyanser med som små fyrkanter.
Pris 350kr alt bud.



Vid intresse av något kontakta Alexandra på [email protected] eller hennes blogg.


Bloppis

Ett snyggt och stilrent schabrak från Anna Scarpati med tillbehörande öronhuva.
Det är marinblått med en vit, en blå och en brun passpoal. Schabraket är mer eller mindre enbart använt vid tävling. Inget skadat och inte heller speciellt slitet, mycket snyggt! Det är storlek full i både schabrak och huva, säljes enbart pga att jag beställt ett nytt.

Settet inhandlades förra sommaren under Falsterbo Horse Show.



Säljes enbart tillsammans och för ett bra bud.
maila [email protected] eller kommentera inlägget om du är intresserad!

BUD!
Nypris ca 1350 kr
Utgångsbud 400 kr
Nuvarande högsta bud 600 kr


11 januari 2011

Jag har insett hur lat Gustav är till arbete! På dagens dressyrlektion för Karina Möller fick jag verkligen arbeta med hela kroppen för att få fram grabben. Men en bra och rolig lektion var det, trots allt slit! :-)

Jobbade med att rama in och korta honom för att få igång bakkärran lite. Övergick till lite sidvärtsrörelser och sedan skulle vi få honom att spåra, något han inte riktigt föredrar! I galopparbetet låg fokusen på att få honom rund och ta långa kliv, fast i ett lugnt temp - ett rent helvete för Gustav! Men vi kämpade på som tusan och jag är riktigt nöjd med Gurris. Vi har ju faktiskt inte varit igång så länge nu så jag tycker att det gick överraskande bra.



Har som sagt massvis att jobba på, både med mig själv och med Gustav! :-)
Han måste bli stadigare och mer rörlig i sin kropp. Han ska kunna forma sig runt innerskänkel och jag måste passa hans bakdel då han gärna skjuter den ut på volter och in på rakt spår. Han måste bli starkare i sin kropp för att klara av det jobbiga galopparbetet och övergångarna är alltid något vi kan finslipa på!
Jag själv behöver räta på mina händer, få upp tummarna och korta tyglarna, utan att bli hård i handen. Jag måste hitta ett läge där jag kan räta på ryggen utan att skjuta fram benen som jag gärna gör. Fick beröm för att mina skänklar ligger helt okej och rör sig väldigt lite, vilket är kul att höra! Är riktigt laddad för vårsäsongen och jag tror att detta fortsatta dressyrarbete kommer betyda enormt mycket för oss i framtiden!! Nått ska vi ju ha att jobba på ;-)

Tack snälla Frida för att du filmade ♥

Outfit

Jag håller på att bli psykiskt sjuk.. Nu får jag fan sluta med dessa kollage! :-|



Börjar med ett par snygga Kingsland Jessica ridbyxor i jeanstyg och ett par Kingsland show socks. På fötterna har vi sedan ett par Kingsland dojjor, som kanske kan vara den snyggaste skon som jag vet!! I brallorna har vi ju sedan såklart ett swarovski skärp med ljusa blinga stenar.
På överkroppen blev det en snygg rosa Fior Da Liso skjorta med en Kingsland Leonora tröja över. På armen har vi ju såklar också lite bling i form av ett swarovski armband. På huvudet har vi en blå Kingsland mössa! Och blir det lite kyligt drar vi på oss en snygg Pikeur jacka över.. MUMS! 


Mycket Kingsland, men är man KL nörd - så är man! Nu kanske ja ska lägga ner det här.. eller? ;-)


11 januari 2011

Blev inte så mycket fotografering som jag hade tänkt, men lite bilder blev det iallafall.
Ni skådar nu fina Frida med sin vackra Kasper, asså shiiit vad snygga dom är!!






Blev en härlig dag i stallet tillsammans med Frida. Började med dressyrlektion (mer om den i separat inlägg), fotografering av Frida & Kasper samt de vanliga stallsysslorna. Passade på att fota några av sakerna som jag ska sälja också, en hel del fina märkesgrejer! Bland annat tre Anna Scarpati sett samt två Equiline schabrak!! :-) Nu ska jag fixa filmen från dressyrlektionen, sen blir det soffhäng med underbaraste Marcus ♥


Bloppis

Ett snyggt och stilrent schabrak från Anna Scarpati med tillbehörande öronhuva.
Det är brunt med två ljusrosa passpoaler samt en brun. De rosa passpoalerna är extremt ljusa och ser nästan vita ut. Schabraket är välanvänt men endbart lite skavt vid sadelgjorden. Det är stl full i både schabrak & huva. Säljes pga att den inte används längre..

Settet inhandlades för två år sedan.



Säljes enbart tillsammans och för ett bra bud.
maila [email protected] eller kommentera inlägget om du är intresserad!

BUD!
Nypris 1350 kr
Utgångsbud 400 kr
Nuvarande högsta bud 550 kr


10 januari 2011

Imorgon blir det en heldag i stallet och kameran ska absolut med, så förvänta er en bildbomb imorgon ;-) hihi tänkte även gå igenom alla saker i skåpet, så lär även dyka upp en så kallad, bloppis framöver.. Fram tills dess har jag inte mycket att berätta mer än typ, jag är helt fast i den här lilla "outfit-världen"! Ni vet, sitter och knåpar ihop en dröm outfit i photoshop haha jag har ganska lätt att börja dregla över utrustning..

Okej, klaga inte på redigeringen. Jag är inte bra på photoshop! Men alltså schabraket ♥ snyggt på Gurra - svar JA! tess dreglar jättemycket och vill ha det jättemycket.. Men tess är inte miljonär så hon får vänta, buhu!


Schabraket från RG
Klinkerträns från Eqiupe
Soft up Freejump
stigbyglar
Minichaps från Dyón
Grand Prix Horze
ridbyxa
Kingsland dunväst med en Kingsland Briony tröja under
Glen Gordon Orfeus sko
Dyón läderskydd
Charles Owen Wellington Professional hjälm
MUMS!


9 januari 2011

Jag fortsätter att vara smått lyrisk över min fina Gustav! Vintern har nog gjort honom gott, känns som att han har mognat i både kropp och knopp. Sen tror jag vårat skritt- och travarbete har gjort en heldel också, att fokusera på småsaker. Idag fick han av sig teddybjörns pälsen och blev en vit snygging igen. Han blir så otroligt snygg rakad! Dock extremt mycket piggare och mer lekfull, possitivt eller negativt? De är frågan!

Tyvärr inga bilder, men jag tror ni sett sedan innan hur han ser ut orakad och rakad, eller? ;-)

Förövrigt är jag grymt besviken på Ponnyakutens första avsnitt som bara var en sammanfattning från förra säsongen. Jag som gått och längtat efter nya säsongen, så visar dom bara lite repriser från förra! Dagens största besvikelse.. helt klart. (ja, jag tänker vara barnsligt sur över detta just nu!)


Dagens extrema, "vilja ha sak"..


8 januari 2011

Gustav var helt amazing idag! Nu har vi kommit igång lite längre med igångsättningen, så nu är det faktiskt lite ridning, på riktigt. Jobbade honom över bommar med långt och kort avstånd, på böjt spår och upphöjda. Känslan var riktigt bra idag, bästa på länge! Testade även lite galopp för första gången på sisodär 1 månad. Tog en liten galopp i ridhuset förra veckan, men de var så lite så hann inte känna så mycket. Men även där var han klockrent fin! Hade absolut ingenting i handen emellan åt och han lyssnade bra på halvhalterna. Vårat skritt- och travarbete har verkligen gjort nytta!! :-)


6 januari 2011

Någon gång i framtiden ska Gustav och jag ha en brun tävlingsutrustning - that's it!



• En brun Manfredi Fontana kavaj
• Ett par vita Equiline Boston ridbyxor
• Bruna De Niro stövlar utan snörning
• En brun Ayr8 Leather ridhjälm
Dyón träns med mexikansk nosgrimma
• På tränset ett Swarovski pannband med ljusguldiga stenar
CWD läderskydd runt om
• Ett vitt Anna Scarpati schabrak med bruna och beiga passpoaler
• Och ett par brun/svarta Freejump stigbyglar.

Snyggt och stilrent! Skulle kunna byta ut kavajen mot en Animo dock.. Vad tror ni? Skulle det vara något för oss? :-) Förövigt så är ni grymma på att kommentera!! Massvis med kramar till er, kul att ni inte gett upp hoppet om oss hihi

Gustav är fortfarande under igångsättning så det händer inte mycket kul i ridningen just nu, därför blir det mycket udda inlägg, som detta!


5 januari 2011

Glen Gordon.

Om jag hörde Gustav rätt (vilket jag är ganska säker på att jag gjorde) så sa han att han önskar sig Glen Gordons nya träns samt gramantygel Nexus i förtidig födelsedagspresent.. Hans matte, dvs. jag, önskar mig gramantygeln väldigt mycket - sååå snyggt!



Bilder lånade från Ryttartugan.

Vad säger ni då? Hiss eller diss? :-)


Bloggtävling

Är med i en rolig bloggtävling hos Charlies.
Vore grymt kul och vinna detta! :-)



Tävlingen går ut på att vinnaren blir butikens profilbloggare.
Att ha koll på nyheterna i hästvärlden och utrustningsvärlden,
det känns verkligen som ett jobb för mig ;-) hihi

Vill du också vara med och tävla så hittar du tävlingen HÄR.
Annars kan du kolla in Charlies hemsida.


4 januari 2011

Fortsätter att bomba er med snygga bilder på Gustav! Har inget vettigt att skriva, så kan lika gärna bjuda på snyggis bilder som mamma tagit ;-)








Behöver hjälp med hur man fixar en signatur i bloggen, någon som vet? :)

pussis tess


3 januari 2011

Skapliga bilder på en snygg häst såhär på en måndag. Han känns otrolig fräsh för att ha gått lugnt hela december, vilket känns härligt :-)






Fotograf, Marie Klintestam

pussis tess


2 januari 2010



Nu är det dags att göra precis som alla andra bloggare och eftersom jag gillar att göra lite som alla andra, så kommer här min årsresumé för året 2010.

Januari
Handlade mest om igångsättning med Gustav som älskade att springa på sina framben, enbart framben. Vi var på Sharpman och provade ut dressyrsadel och fick med oss en brun Kentaur hem, den var billig och i rätt färg så jag var nöjd! Kollade även så att hoppsadeln, Prestige Versaille, låg bra vilket den gjorde.


Februari
Blev en lugn måndad. Var med på en tvådagars hoppkurs för Lotta Björe där Gustav inte alls fungerade och inte betedde sig som vanligt. Åkte som alltid till veterinär Åsa Frykman där det konstaterades att han blivit lite överansträngd i knäna och blivit gallig. Ställde honom hos Kerstin Bindekrans medans jag, familj och pojkvän åkte till Thailand i två veckor ♥ 365 dagar hade gått sedan min största kärlek Cassiopeia lämnade jordlivet.



Mars
Kom hem från Thailand och satte igång en grymt fin Gustav! Red på som vanligt och han kändes riktigt fräsh. I mars gjorde Gustav även sin första tävling, på hemmaplanen Vikbolandets Ryttarförening. Startade en 100cm klass där vi inte riktigt fick till allt mellan hinder, galopp osv så blev hela 20 fel, men nöjd var jag ändå! Hade även en provridning på Gustav i mars. Blev dock inget köp. Jag provjobbade på ICA spiralen i två dagar och blev sedan provanställd :-) Jag och Marcus firade 1 år tillsammans ♥


April
Gustav gjorde på riktigt premiär på tävlingsbanan. Startade 100cm klasser med 16 respektive 12 fel. Det var väl även i april som jag började tröttna lite på min kära häst då varje ridpass slutade i tårar. Han var en riktigt hejare på att bocka och vägra arbeta ;-) Jag fortsatte dock att kämpa och jobbade honom väldigt mycket i pessoaselen och med tömkörning.


Maj
Började måndaden med en felfri runda tillsammans med Gustav i en 90cm klass på Hageby Ridklubb!! Vår första nolla, skaplig känsla! Oj så lycklig jag var hihi Gustav fyllde hela 5år i maj också. Det var även under denna månad som jag tog kontakt med Björn Svensson om tillridning. Den 10 maj flyttade Gurris till Uddens Gård för att bli uppfostrad av Björn. Under första tiden hos Björn skötte sig Gustav exemplariskt och jag började åka dit en gång i veckan för att rida lektion för Björn.



Juni
Under sista veckan i maj och början av juni var jag hos Björn och red Gustav mellan 2-3 dagar i veckan, allt fungerade helt kanon! Gurris kom hem 10 juni och blev sprakad och skadad i hagen 11 juni. Flyttade då honom från Örminge Gård till Ljunga Gård. Hade honom 10 meter från huset och han fick gå och beta sig tjock i en bra sommarhage. Red ganska mycket med min fina vän Klara hihi Gurris blev frisk och jag började rida honom som vanligt - han gick kanonbra!


Juli
Började hoppträna för Björn på Fursta Gård. Åkte till Falsterbo med min vän Klara ♥ och shoppade upp hela min sommarlön hihi Jag och Golden Poem firade ett helt år tillsammans, puss på honom! Träningen gick för övrigt riktigt riktigt bra.


Augusti
Började träna dressyr för Karina Möller och blev frälst! Gustav gick som en klocka och för första gången kunde jag sitta ner i sadeln på honom utan problem! Tävlade två tävlingar med blandat resultat, 8 fel, 12 fel, 4 fel och 12 fel. Debuterade 110cm med det sistnämnda resultatet och det kändes ganska enkelt! Åkte på en romantisk weekend till Göteborg med älsklingen hihi



September
Jag blev ännu ett år äldre, suck. Flyttade hem Gustav igen till Örminge Gård. Börjde rida mer dressyr och markarbete vilket visade sig vara riktigt bra för hoppningens skull. Gjorde en tävling med 8 fel och en skitrunda i 110cm. Men svårt att vara arg på Gurr.. I övrigt var september en lugn månad med massa jobb på ICA! Blev dessutom fast anställd på ICA..


Oktober
Hade dåligt med tid för häst och annat, jobbet tog över allt. Det var också då det började gå sämre igen med ridningen. Började rida med hackamoor som fungerade första veckan. Klara började alltmer ta över ridningen, framför allt hoppningen. Dom var extremt fina tillsammans! Ungefär då bestämde jag mig för att sälja honom..


November
Började månaden med en FELFRI runda i 110cm tillsammans med Klara, glädjetårar ♥ Ridningen gick allt bättre och Klara fortsatte hoppa Gurrisen. Gustav var nu ute på annons och telefonen ringde ganska oavbrutet.. Flyttade (äntligen) till Fursta Gård!!! Allt blev förändrat. Hästen blev lugnare, mer social och mer lättriden. Jag mådde bra och trivdes för en gångs skull med att åka till stallet. I slutet på november hoppade jag Gustav själv för första gången på 2 månader och känslan var obeskrivlig! :-)


December
Fortsatte träningen och allt bara gick så fantastiskt bra! I mitten på december beslutade jag mig för att ha kvar honom. Men innan det hade jag två provridningar, där den ena kändes ok. Men eftersom jag beslutade mig för att ha kvar honom blev de aldrig något av de. Ställde av Gurrisen på vintervila efter lucia.




Årets debut
Måste vara Klara & Gurras debut ihop, felfri 110.

Årets största framgång
Att jag vann över mig själv och klarade av ridningen på Gustav.

Årets roligaste ögonblick
Nollan i Hageby.. Oförglömligt

Årets roligaste minne
När Marcus ställde upp som hästskötare på tävling, de va såå härligt!

Årets tankeställare
Ta inte saker förgivet, stressa inte. Njut av allt du har omkring dig!

Årets inspiration
Björn Svensson. Utan honom hade Gustav varit såld för länge sen!

Årets mäktigaste känsla
Åter igen, Klara & Gurras tävlingsdebut! Jublet efter 110 rundan..

Uppnådda mål under året
Inga direkta, hade för höga. Men ja är nöjd ändå :)


pussis tess


1 januari 2011

Nytt år, nya möjligheter!

Det innebär att nya mål ska sättas och det gamla året ska utvärderas. Jag struntar i att utvärdera det gamla året, ni får en årsresumé någon annan dag. Det ska bli förändring 2011 och jag ska försöka komma igång med denna lilla blogg igen. Idag bjuder jag på mina nya mål inför året 2011!


Mina egna mål för 2011
• Bättre kondition
- genom att springa oftare
• Starkare kropp
- genom att börja gymma
• Ner lite i vikt
- genom bra träning & bra mat
• Utveckla mig själv som ryttare
- genom att träna mer & våga prova nya tränare och träningssätt
• Bli starkare mentalt
- genom att gå tillbaka och läsa mental träning. Prestera när det gäller
• Bli mer hälsosam
- genom att sluta med allt socker, börja träna och äta mer nyttig mat.


Hästmål för 2011
Huvudmål att starta 120cm hoppning samt LA dressyr
• Träna ordentligt under januari / februari, inga tävlingar
• Börja säsongen med få 100cm rundor för självförtroendet
• Befästa 110cm rundor i avd B
• Träna svårigheter som kan dyka upp på tävlingsbanan så som kombinationer, bansträckningar & titthinder
• Jobba med mer styrka och bärighet
• Få honom starkare i sina framben
• Förbättra reaktionssnabbheten i fram, mer elastisk, stärka galoppen och få något mer luftigare gångarter
• Jobba mer sidförflyttningar och börja stärka förvända galoppen
• Minst två meetings under sommaren
• Befästa LB dressyren i början på sommaren
• Avsluta säsongen med att debutera LA dressyr
• Debutera 120cm på hösten


Såhär ska vi jobba för att nå målen
• Ingen stess eller press
• Debutera utomhus och på en bra anläggning
• Jobba mycket cavaletti, samling & markarbete
• Konditionsträning i skog och terräng
• Arbete utan ryttare dvs tömkörning och longering
• Vila både mentalt och fysiskt


Sammanfattning - mål för tävling i hoppning
• Börja säsongen långsamt med 100cm klasser
• Starta 110cm avd B
• Stadiga 110cm rundor avd B
• ev. kvala avd A 110cm
• Starta, om möjligt 115cm innan 120cm debut
• Debutera 120cm utomhus på bra bana
• Felfri grund och omhoppning 110cm avd A


Sammanfattning - mål för tävling i dressyr
• Börja säsongen med LC program i april månad
• Rida LB program stadigt
• Rida på 65 % i LB program under hösten
• Debutera LA innan säsongen är slut


Nu är målen satta och det känns bra. Gustav får stanna hela året ut, jag har blivit så extremt peppad under vintern med träning och allt så jag tror det funkar om jag väljer att inte stressa. Därför ser inte vår tävlingstermin ut som alla andras som har en 6årig häst. En dröm vore ju placering i hoppningen i höst och även i dressyren. Men som sagt så tänker jag ta det långsamt och hoppas på en hållbar häst som utvecklas under 2011. Även jag vill utvecklas och stärkas. Det här ska bli vårat år! :-)
Vad är erat mål inför 2011?



pussis tess


Gott Nytt År!

img_8731 (MMS)

Gott Nytt År!