Fotografering

Från dagens besök hos Björn och Gustafo :)
Pappa är fotograf till alla bilder och de var någon som frågade vad jag hade för kamera,
det är en Nikon D300 idag är det ett Nikkor 55-200 mm objektiv på!
















De var några bilder av alla 365 som pappa fotade hihi
Filmen kommer som sagt senare, måste laddas upp först!


31 maj 2010

Idag var jag hos Björn igen, både mamma och pappa var med så blev både film och bilder :D Det gick bra idag också. Han var mycket piggare och mer på tå den här gången, men gick ändå bra. Började med lite dressyr på utebanan som sist, hitta knapparna lite och få lite tips på hur jag ska rida honom när han börjar. Sen avslutade vi med lite hoppning i ridhuset. Han hoppade jättefint idag, 110 faktiskt :D hihi de är faktiskt de högsta han hoppat med ryttare, så jag blev impad över honom! Var kul att rida även idag, känner mig motiverad för att träna nu, tror de här kan bli bra med fortsatt Björn träning! Ska dit på onsdag igen och rida honom :)

Bilder och Filmer kommer!



Puss o kram tess


Ny design

Fick rycket och gjorde mig en ny design, men jag blev osäker nu när jag ser den.. Så nu behöver jag er hjälp - hiss eller diss? Nya eller gamla? Tänkte att bloggen behövde lite färg, men de kanske blev helt fel. Saknade dessutom en bild på min ängel. Men var ärliga nu, ska någonting ändras isåfall vad? :)

Gamla


Nya


Shopping

Var på Norrköping International Horse Show i lördags med mamma.
Shoppade för mycket som vanligt, eller rättare sagt - för dyrt!
Var och petade på en hel del, men ekonomin sa strongt NEJ!

Kingsland Isabelle tröja från Sharpman

Älskar alla små söta detaljer. Den sitter såå snyggt på - jag är helt förälskad, som vanligt med KL!

Kingsland Jessica jeans ridbyxa från Sharpman

Äntligen är dom mina! Suktat efter dom länge, finns inga skönare ridbyxor än KL, så kan inte annat än älska!


30 maj 2010

Först och främst, tack för alla supergulliga kommentarer! De var absolut inte meningen att de skulle bli ett sånt "tycka synd om mig själv" inlägg där ja förväntade mig 1000 kommentarer om de motsatta, absolut inte. Behövde bara skriva av mig, men tack ändå - ni är supergulliga! :)

Har kommit över det lite nu då ja vet hur mycket ja kämpar och tränar med det här. Har dessutom aldrig påstått att jag är elitryttare, talang eller liknande. Utan jag anser mig som en hobbyryttare/amatörryttare så hjälp tar jag från min tränare - inte från mina bloggläsare. Men alla härliga kommentarer uppskattas såklart! Nångång kanske jag också rider på elitnivå, de är ju trots allt min dröm.

Hur som helst. Helgen har gått gräsligt fort och nu väntas en tuff arbetsvecka där ja slutar 21.15 varje dag! Imorgon är ja dock ledig och då ska ja rida Gustav :D Längtar som en tok tills han kommer hem, har fått tillbaka mitt sug och känner mig redo för nya utmaningar!



Puss o kram tess


Dålig som ryttare

Hej jag har följt din blogg lite anonymt i flera år. En tanke som slår mig är att du bromsar alla dina hästar, du arbetar emot dem istället för med dem. I fallet Gustav verkar det vara du som är problemet, inte utrustningen, inte miljön, inte gustav som individ utan det verkar faktiskt som att det är du som påverkar honom negativt.

Som en sista reflektion tror jag inte att han är ämnad för hoppning, han verkar stressad och inte speciellt tillfreds med det, ni som kombination verkar inte heller fungera. Hur gärna man ibland vill så måste man inse fakta och jag tror både du och Gustav skulle bli lyckligare på varsitt håll. Det finns säkert en bättre häst för dig där ute som du passar bättre ihop med. Och det finns säkert en bättre träning och miljö för Gustav där han skulle vara en lyckligare häst.


- Nämen Tack Kristin för den, värmde otroligt mycket och helt plötsligt mår jag så mycket bättre! Hur du bara kan slänga ur dig så få fruktansvärt mycket negativt om en människa du aldrig sett eller träffat är helt jävla sjukt. De här är verkligen den negativa delen med blogg och hästliv. En människa som DU kan verkligen få en att hamna i botten, må skit och tappa allt vad heter självförtroende! Gustav kan lätt bli hopphäst, de handlar bara om att markarbetet måste fungera först. Att han och jag inte riktigt funkar ihop är något jag nämt länge (något du borde veta om du följt min blogg i flera år) och att han dessutom kommer säljas är heller ingen hemlighet. Men att skriva att han kan hamna nånstans där han kan vara en lyckligare häst, VAD FAN VET DU OM HUR LYCKLIG HAN ÄR!? Han får hur mycket kärlek och omvårdnad som helst, så hur faaan kan du ens yttra dig om en sån sak?! Uppenbarligen tycker du att jag är dålig som ryttare eftersom ja arbetar emot dom, ja men då kanske ja ska lägga ridningen på hyllan då? JA, jag tar åt mig stenhårt, är de så jävla konstigt? Du har precis fått mig att hamna i tårar, så ja ville bara att du skulle få ett eget inlägg och ett stort jävla tack för att du fått mig att må skit - ännu en gång!

27 maj 2010

Har precis betalat in för Gustavs hästlicens, faan vad det sved! Är det bara jag, eller får man ångest över hur dyr den här sporten är!? Som tur var är detta en engångskostnad som hästen har med sig livet ut, så behöver bara betala dessa 950 kr en gång, tack och lov! Eller ja, om ja inte köper en ny häst utan hästlicens dvs ;) Hur som helst, nu är det gjort och jag behöver inte tänka på vilka tävlingar jag kan och inte kan anmäla mig till framöver, skönt! Dock så får ja ringa med en gång och ändra, då han inte är hingst och inte född 05-01-01.. Men de gör ja inte idag. För nu väntas jobb 12.00 - 21.15.


puss o kram tess


Mans Santiniqe

Den 20 maj iår var det ett år sedan jag sa hej då till Mans Santiniqe.
Fina lilla Sunny, saknar verkligen henne, hon var så himla speciell!
Minns verkligen vår sista dag ihop, smärtan syntes så väl och ändå var hon så glad.
Hon bara myste, la huvudet i famnen och bara gosade ner sig.
Fick godis som aldrig förr! Njöt av varenda sekund.
Ibland känns de som att ja tog livet ifrån henne, men hon hade ju så ont!
Ja hoppas hon var tacksam ändå och att hon har de bättre nu.
Är så glad över den tid vi fick ihop.
Vila i frid lilla vackra du




12/6 2002 - 20/5 2009


26 maj 2010

Gustav njuter av att gå i gräshage hos Björn :) Han har faktiskt gått upp lite i vikt och rundat på sig, skönt!
Ser faktiskt fram emot när han kommer hem, få börja träna ordentligt och sätta upp nya mål! Två veckor kvar, får se när jag ska dit nästa gång och prova honom. Han har förresten blivit mörkare igen, han var ju nästan vit på kroppen när vi lämnade honom hihi


26 maj 2010

Skön dag! Började morgonen med att gå en powerwalk på 1½km i skogen därefter jogging 1km, avslutade med 20 situps. Herregud va trött jag var sen! haha har verkligen världens sästa kondition nu när jag inte rider varje dag, så måste börja hålla igång min kropp. De var skönt, bara fortsätta nu och hålla igång! Tänkte att jag ska öka succesivt med allt, så ja inte kör på för hårt. Min kropp brukar inte hålla då. 100 situps ska ja väl klara om ett tag? ;) Saknar dock gymmet, tyckte det var grymt skönt och avslappnade att gå dit och träna, men ja kan lika gärna träna hemma och spara dom pengarna.

Precis gjort mig en god hallon/blåbärs smootie, tänkte sätta mig och bara njuta lite i soffan ett tag. Måste hitta på nån lunch sen också, vägrar köpa någonting på stan - här ska pengar sparas! Börjar jobba 16.00 idag, kort och skönt arbetspass, slutar 21.15. Men imorgon blir det ett långt pass så det kan vara skönt att bara köra kort såhär dagen innan. På tal om Iphonen ja tog upp igår, såg att ja kan förlänga mitt abonemang i slutet av juli så är kanske värt att vänta tills dess och slippa betala dubbelt :)



Nä, dags att fundera ut en lunch!

Puss o kram tess


25 maj 2010

Hemma från jobbet, gick fort och smidigt idag 12.00 - 19.30. Löning idag, underbart fantastiskt skönt! Fick mer den här månaden än vad jag räknat med, vilket känns superskönt nu när fakturan för Gustav kommer, pjuuh!

Hur som helst, är hysteriskt sugen på en Iphone, vill vill vill ha!!! Dock är det ett helt år kvar på mitt nuvarande abonemang och 8 månader kvar innan jag får byta telefon, that sucks! Så frågan är om de är värt att betala dubbla abonemang på 200kr / månaden / per telefon bara för att få en Iphone. Eller att köpa loss en Iphone för 6000 kr, värt? Nja, tveksamt. Ska in till telenor imorgon tänkte jag innan jobbet och kolla lite iallafall.. Har nån av er läsare en Iphone? Är ni nöjda och vad betalar ni i månaden för den?



Va kul förresten att de va så många som tyckte de såg bra ut på filmen från igår, tack - ja kan bara hålla med :D hihi, längtar tills nästa gång! Tros att jag har världens jävligaste träningsvärk idag, pinsamt men sant.. Nu cheescake och TV med familjen.

puss o kram tess


Läsarfrågor

En fråga, är han ryggröntgad?
- Nej Gustav är inte röntgad

Är han röntgad i ryggen någon gång?
- Som sagt, nej inte röntgad. Han kommer att röntgas förhoppningsvis ua i höst som ja planerat.

Kan inte du skriva hur ni får honom att hoppa med ryggen och inte knipa bak? Har du några tips?
- De Björn gjort är ju framför allt markarbetet, att få honom lösgjord. Sen när dom hoppat har han använt sig av "pilen". Alltså ett räcke med två bommar på sidorna som bildar en pil. De gör att hästen för de första ramas in och kommer mitt på hindret och att den inte lägger sig för nära hindret. Dom hästarna ja prövat detta på har hoppat mycket bättre med sin kropp, så värt att testa :)


Börja brett mellan bommarna och ta in dom spetsigare vart efter.

Gör du designer?
- Nej, jag är heeelt världelös på de där. Ber hela tiden andra hjälpa mig ;p

Videoklipp

Från idag. Blev bara från hoppningen då kameran bråkade..


24 maj 2010

Hemma ifrån Udden. Jag fortsätter att vara på toppenhumör, Gustav var sååå fin idag!! Han var ute i stora gräshagen och njöt när vi kom och han var inte jättesugen på att komma in hihi

Red med min sadel och mitt träns idag bara för att klargöra att det inte är något fel på min utrustning. Och det kan vi nu göra klart över att det inte är, allt låg bra. Han var verkligen hur fin som helst att rida idag! Började med att rida 30 minuter markarbete och lösgörande på utebanan där vi fokuserade mest på att hålla in rumpan och flytta för skänkeln. Gick jättebra! Avslutade med att gå in i ridhuset och ta några språng, kändes super! Han hoppar jättebra med ryggen nu, tappar sina framben fortfarande och kniper lite med bak ibland men de är ändå världens skillnad, för nu kommer han lungt in på hindrerna och hoppar med ryggen! Var verkligen superkul att rida Gustav idag, kommer nog bli toppen om två veckor :D

film kommer senare i nästa inlägg!


Casia Cavat

Åh så arg jag är nu på mig själv! Satt och tittade igenom resultatlistorna från Norrköping Horse & Pony Show som va nu i helgen och såg att Caisa Cavat, Cassiopeias mamma var med och tävlade!!
Jag hade så gärna velat se henne, har bara träffat henne en gång innan, usch så besviken jag är nu :(

Hur som helst, hon har tydligen gått bra i helgen!
5a 130 cm, 0 fel
15e 130 cm, 1 fel
27a 130 cm, 4 fel




24 maj 2010

Hejsan Bloggis, hur mår alla mina fina läsare idag?
Här skiner solen och jag är på toppenhumör! Ledig idag och det väntas en tur till Björn för att hälsa på min lilla Gustav! Ska väl rida honom också, ska ha med mig min sadel och träns för att se om han reagerar annorlunda med det. Ska bli kul iallafall, galet ridsugen just nu! :D


gurkan gurra förra måndagen :)


Fotografering

Lite mer bilder från NHPS, fredag.








Resten av bilderna kan du kolla på här :)


21 maj 2010

God kväll!
Hemma efter en ganska skön arbetsdag, 14.00 - 20.00. Dock ganska segt, sjukt lite folk för att vara en fredag! Men bra gick det iallafall och nu ligger jag i soffan och myser med lite cheescake i munnen, mums!

Var på Åby innan jobbet. Kollade på Klara och några andra härifrån. Pratade lite med Björn också som berättade att DampJohan aka Gustav hade varit på lite bråk humör sen sist, så nu förstår han mig helt och hållet. Men han hade gett upp efter 10 minuter så Björn trodde inte att de va något problem att fixa, lät mycket bra :) Ska ju som sagt dit på måndag igen och prova honom. Fotade lite idag, bilder kommer sen - dock missnöjd :(



Puss o kram tess


Fotografering

Lite bilder från Norrköping Horse & Pony Show, torsdag. Bara på Klara och Itop dock hihi






20 maj 2010

Vaknade upp ganska tidigt idag hos underbaraste. Men istället för att åka hem valde jag att åka till Åby och Norrköping Horse & Pony Show för att kolla på min kära vän Klara ;) Dock hade hon ett sent startnummer så han bara kolla lite på framridningen. Men fick meddelande om att hon och Itop var felfria i 1,20 klassen, grattis!!

Därefter väntades jobb mellan 12.00 - 19.00, sjuuukt segt! Hände verkligen ingenting och det ktändes som att klockan verkligen inte gick framåt! Men kom till slut därifrån iallafall. Blev lite kvalitets tid tillsammans med Klara, Magnus, Elin, Joel och sen besökarna från skåne, Emmah och Hanna :) Vi åkte till Vilbergens bowling, käkade och spelade två serier bowling, jag var kass :( Lyckades med två eller tre strike, resten var i rännan typ haha tror jag fick 188p eller nått sånt? 5a av 7a blev jag iallafall så bra var jag inte! Men det var kul och trevligt, trots trött och sliten kropp.



Puss och kram tess


19 maj 2010

Ledig och massor av underbart denna dag!
Började dagen med att fixa iordning mina naglar hos bästa Anna på Bio Sculpture. Blev fransk manikyr även denna gång, snyggt och enkelt. Nästa gång kanske de blir lite glitter och någon snygg färg kanske, måste ju piffas iordning lite innan midsommar!

Gjorde några ärenden på stan efter nagelfix innan jag mötte upp sötaste Hanna för en fika på Fräcka Fröken. Massa prat och flera härliga skratt, helt underbart! Dock superkonstigt väder, as varmt och ena sekunden spöregn och åska och andra sekunden sol, dock tropiskt varmt hela tiden. Följde med Hanna hem och kollade in lägenheten, fin men skulle nog vara mycket finare om allt var klart ;) Fick sjuss hem och därefter till världens bästa Marcus ♥



En superonsdag helt enkelt, så som det ska vara!

Puss och kram tess


18 maj 2010

Nu är regnvädret tillbaka i Norrköping igen, solen varade inte speciellt länge den.

Idag väntas det jobb mellan 14.00 - 21.15, väldigt skön tid faktiskt! Hoppas på att dagen rullar på ganska bra, men de brukar den göra på tisdagar. Annars har det inte hänt speciellt mycket idag. Har varit ute och gått en promenad med Teddie på förmiddagen, sen suttit här och bara latat mig, fruktansvärt dåligt ;)

Ska se om jag hittar någon rolig nyhet eller övning att skriva om, annars hade så bra denna tisdag!



puss och kram tess


Videoklipp

Precis uppladdad så ganska kass kvalité!


17 maj 2010

Idag var jag hos Björn som sagt! Var kul att träffa min lilla gurka och gosa lite med honom, kan ju inte komma undan med att han är lite småmysig ;)

Björn gjorde iordning honom medans vi stod och pratade, kändes väldigt lyxigt att bara stå och titta på hihi gick bort till ridhuset där jag fick börja med att rida honom. Ganska lugn och fin i skritten och traven, men i galoppen var han sitt gamla jag! Bocka, sparka och gå emot både hand och skänkel! Björn blev lite chockad då han inte haft en tendens till att göra det med honom, men han förstod vad jag menade vid de läget.

Han hoppade upp på honom direkt då och visade hur han tycker att jag ska rida honom och jag måste bara säga, faaan så bra han red honom! Så vill jag med kunna rida! Såg jättebra ut, han ville att Gustav skulle flytta undan för skänkeln och inte vara så ängslig över den och på så sätt kunna arbeta honom mer i galoppen. Jag ska inte stå i fälttsits utan försöka sitta ner i sadeln så jag kommer åt honom bättre. Han visade även några språng, såg bra ut :)

Efter de fick jag hoppa upp igen och känna och med lite tips och coaching från Björn gick de helt okej :) Mycket kvar, men kändes ändå som en förbättring då jag kunde jobba honom mer nu. Sen kanske vi ska byta sadel också men de är en annan femma.. hihi ska dit nästa måndag igen och fram tills dess ska Björn fortsätta jobba honom med markarbetet och lösgörande :)

Film kommer sen, den är aaaaslång så kommer ta dit att ladda upp!



puss och kram tess


17 maj 2010

Idag ska jag åka och rida Gustav :D
update kommer senare, wiiie!


15 maj 2010

Gårdagen var jättetrevlig tillsammans med Linnea och Martina! Vi åt massvis med chips och skrek till filmen American Haunting. Filmen var lite halvknasig men fortfarande läskig. Dock fick vi googla på den efter att ha sett slutet och inte fattat ett skit! Blev lite tydligare tack vare wikepedia ;)

Idag var jag och Linnea med Johanna på Grimstad. Fick äran att rida Melindas superfina häst Gnista! Var superkul, jättefin häst de där verkligen! Var ju första gången jag red henne så visste inte riktigt hur jag skulle rida henne och hur mycket jag skulle kräva av henne, så försökte helt enkelt bara att göra de bästa av situationen. Inte lätt när inte ägaren till hästen är med ;) hihi Sen var väl kanske inte jag på topp hihi men kul var det, tack Melli! :) Linnea knäppte lite fina bilder som ja tänkte bjuda på.

Ikväll kommer finbesök från Gotland! Paret vi träffade i Thailand kommer hit och spenderar lördagen. Dom skulle till Kolmården imorgon så dom gör ett stopp här, mycket trevligt! Nu ska jag ut i den efterlängtade solen! 22 grader och inte ett moln på himlen :D









puss o kram tess


14 maj 2010

Kan börja med att säga - Fortfarande inget nytt om Gustav :) Vi skulle höras på måndag för att se hur allt gått hittils. I helgen finns inget tid att åka och hälsa på honom som tänkt, så de får vänta tills veckan.

Idag ska jag umgås med mina fina vänner Linnea och Martina. Blir först en sväng på stan och kanske en tur till Maxi och Hageby med Linnea för lite fönstershopping. Därefter skräckfilm och lite gott att dricka & äta framåt kvällen med dom båda hemma hos mig. Får se vad de blir för skräckis, har ni några bra förslag? :)

Nu sitter jag i soffan (som vanligt, känns inte som jag gör annat än sitter i soffan) och äter svenska jordgubbar, mums! Regnet står fortfarande som spö backen och solen syns inte till. Men tack vare jordgubbarna känns allt lite bättre! Nu måste ja springa och platta håret, ser ut som ett troll!



puss o kram tess


Säkerhetsväst

Det har länge diskuterats om det här med säkerhetsväst på tävling.
Idag ser regeln ut som följande. Ryttare måste bära säkerhetsväst vid all ridning på tävlingsområdet (i hoppning) fram till och med det år ryttaren fyleler 18 år. Gäller vid alla typer av tävlingar.

Jag minns när denna regel först kom, vilket härj de blev om den! Var många som sa att "jag ska aldrig ja säkerhetsväst, då slutar ja tävla!", "varför måste hoppryttare men inte dressyrryttare ha de?!", "fy fan va fult!" ja, kommentarerna flödade ut. Men, jag vet efter de ingen som slutade tävla, eller fortsatte klaga över detta. Utan folk kom till tävlingsplatsen, tog på sig västen och red.

Så vad är för och nackdelarna med säkerhetsväst? Är den en bra eller en dålig regel som först in i hoppningen? Varför tror ni att hoppryttare tvingas till denna regel men inte dressyrryttare? Kan inte en olycka hända på dressyrbanan också? Hiss eller Diss för säkerhetväst?

Själv har jag en Tipperary (ej godkänd för ryttare under 18 år). Jag tycker den är supebra! Den är mjuk, följsam och det känns knappt att du har den på dig. Perfekt för mig som har en ond, dålig och känslig rygg. Dessutom är den snygg - för att vara en säkerhetsväst. Jag har inget problem att rida med den och jag tycker regeln är bra. Det finns snygga säkerhetsvästar så de finns inget att klaga på igentligen :)


Tipperary säkerhetsväst.

puss o kram tess


13 maj 2010

När hade våren tänkt att anlända till Norrköping? Nu har det regnat konstant i tre dagar! Det är inte speciellt varmt heller, känns mer som höst än vår. Förhoppningsvis vänder det snart..

Idag har jag spenderat hela dagen med min underbara pojkvän, finns verkligen ingen bättre än honom ♥ Själv mår jag iallafall bättre idag, fortfarande snorig men bättre ändå! Ska snart vara duktig och ställa mig vid spisen för att laga mat, klyftpotatis, fläskotlett och tzatsiki (ursäkta stavningen haha).

Ni ska få hjälpa mig med ett bildval senare, ska beställa en tavla men vet inte vilken bild jag ska ta!



puss o kram tess


12 maj 2010

Hemma från jobbet idag, gick bara inte. Är genomförkyld, självklart lite pollen allergi på det. Jag älskar att vara sjuk! Usch, känns som jag aldrig hinner bli frisk innan jag blir sjuk igen, hatart! Har legat i sängen hela dagen, sovit bort den verkligen..

Inga nyheter om Gustav idag, Björn sa att dom skulle ta det lite lugnt i början så han inte blir stressad. Låter vettigt tycker jag! Lovar att uppdatera er så fort jag vet hur det går :) Kan erkänna att lite tomt är de, han är ju trots allt lite charmig GurkanGurra.. Men han är snart hemma igen, uppfostrad och snäll ;) hihi kan ju iallafall hoppas!


Cassiopeia, fina fina bebistjejen :') ♥

puss o kram tess


Min prinsessa

Ett år och tre månader

Tänk att det fortfarande är lika tungt och svårt att förstå..
Bara här om dagen satt jag och funderade på vart vi hade varit nu om du fortfarande hade funnits här, hur mycket framgång och motgång vi lyckats ta oss igenom. Vem jag hade betäckt dig med, hur fölet skulle sett ut och vad den skulle döps till. Eller igentligen hade jag väl allt de där klart för mig för länge sen, det hade blivit ett litet sto, född svart med Quite Easy som pappa och namnet hade varit Quite a Passion. Vi hade haft ett flertal nollor i 120 och du bara älskade de du gjorde. Tillsammans var vi elit..

Fy fan vad lycklig jag hade varit om du hade funnits här, precis som då.
Varför ska alltid dom bästa försvinna först? Varför ska man alltid inse i efterhand vad man förlorat?!
"man vet inte vad man har, förns man har förlorat de"
Så jävla sorgligt sant! Jag vill inte älta allt hela tiden, men de är så svårt - du var ju mitt allt!
Min älskade fina underbara absolut bästa prinsessa..
Inga ord kan förklara min kärlek eller beskriva min saknad ja känner för dig,
Jag kommer allitd leva med en saknad själ i mitt liv.



Ett år och tre månader och jag är fortfarande lika tom
Jag älskar dig och de finns aldrig någonsin nått som kan stoppa den kärleken
Då, nu och förevigt är du mitt hjärta, I'll never forget our love
Vila i frid du vackra stjärna
Cassiopeia
11/6 2004 - 11/2 2009
Låt aldrig nått stoppa dig


Time, sometimes the time just slips away
And you're left with yesterday
Left with the memories
I, I'll always think of you and smile
And be happy for the time I had you with me
Though we go our separate ways
I won't forget so don't forget
The memories we made

Please remember, please remember
I was there for you and you were there for me
Please remember our time together
When time was yours and mine
And we were wild and free
Please remember, please remember me


11 maj 2010

Självklart har jag åkt på världens förkyldning! Jag hinner fasiken inte bli frisk innan jag blir sjuk igen, dessutom börjar min kropp reagera starkt mot pollen. Men nu har jag äntligen fått starkare pollen tabletter så den här våren och sommaren kanske jag klarar mig hyfsat!

Idag, hur som helst stod det jobb på schemat 09.00 - 20.00. Gick ganska fort idag ändå, var hela förmiddagen på golvet och plockade varor och då brukar tiden rulla på bra. Jobbar imorgon också, 10.00 - 19.00 om jag minns rätt, måste komma ihåg att kolla kalendern innan jag lägger mig ;) hihi

Det är riktigt tomt och konstigt nu när Gustav är borta. Vad tusan ska jag göra om dagarna liksom? Men en månad går fort. De kommer nog bli super hos Björn. Han står i en utebox där vilket jag tror passar honom, då han kan stå och titta ut på massa roliga saker hela tiden, kanske vandrar lite mindre då. De enda jag tror han kommer sakna är sina hagkompisar som han busar med varje dag.. Ska åka och hälsa på honom nästa helg kanske.



puss o kram tess


10 maj 2010

Tuff helg, nu är jag trött.

Idag var vi och lämnade av Gustav hos Björn. De kommer bli toppenbra, de är jag säker på. Kommer dock att bli tomt och jag kommer få världens ridabstinens! Men jag är dessutom säker på att jag kommer tycka de är roligare och ha ett helt annat sug nu efter en månads vila :)

Tog en sista ridtur, lite jobb på banan sen en sväng i skogen! Supermysigt, han var jättefin idag, skönt att "avsluta" på ett bra sätt :)



Gustav har alltså åkt till Björn Svensson och blir borta 1 månad ..

Falsterbo 2010

GAAAAH, åh jag är så himla glad just nu!!
Fick precis klartecken från chefen att jag får ledigt den 4-6 juni vilket innebär att jag kan åka ner till Falsterbo söndag - tisdag och kolla unghästkvalen precis som jag ville :D :D

SJUKT GLAD!
Klara, åk med mig? :D Någon mer som ska ner dom dagarna? Har ni fixat boende osv? iih längtar!


Falsterbo 09 ♥

puss o kram tess


8 maj 2010

Gud va trött jag är, vill bara lägga mig ner i sängen och sova!

Igår var det först jobb mellan 09.00 - 21.15, sedan fick jag för mig att åka till Martina och grattulera hennes lillasyster Karin som fyllde 18 år i veckan, Grattis i efterskott Karin! Väl där var alla superroliga människor och för en gångs skull kunde jag slappna av och bara ha kul! Runt halv tolv drog vi vidare mot Hugo och där försvann pengarna hihi, oops. Men fasiken va roligt vi hade, behövde verkligen en rolig utekväll med mina underbara vänner! Fick ju även se min snygga pojkvän som stod i baren och blandade goda drinkar. Klockan tre blev det mat på Max för mig, Martina och Karin med oväntat trevligt sällskap, därefter hämtade min fina Marcus upp mig och jag lovar att ja somna som ett litet barn när vi kom hem!

Idag, sliten och lite huvudvärk tog jag mig upp 08.00 imorse för att åka till stallet. På schemat stod fotografering, dock fick vi ställa in de pga spöregn, så jäkla typiskt! Hem igen efter allt fix, sova några timmar sen upp och åka till IKEA och kika lite.

Nu blir det saltade tacochips och tacodip med ett stort glas cola i soffan och TV mys med familjen, mumma! Hade dock gärna haft min snygga pojkvän här och kramat på honom, men ikväll är det hans tur och festa. Hoppas alla mina fina bloggläsare får en trevlig lördagkväll :)


världens underbaraste människor, midsommar 09. Iår ska vi ha precis lika trevligt!!

Puss och kram tess


Läsarfrågor

Vad har hänt med vovven? Har ni kvar den eller har jag missat något?
- Voffisen finns såklart kvar! Vår älskade lilla Teddie, stora killen nu. 3 år och fortfarande lika ouppfostrad ;) Han har nog inte riktigt förstått det här med flytten, väldigt förvirrad och går efter en hela tiden som en liten svans. Men det blir nog bättre med tiden. Inte lätt när man levt hela sitt liv på en stor gård där man hela tiden fått springa lös och nu helt plötsligt ska man gå i koppel och inte skälla på sina grannar. Lilla älsklingen, världens absolut bästa hund! Vad vore familjen Klintestam utan vår egna lilla Teddie?



Var ska Gustav?
- Gustav ska åka till Björn Svensson en månad, skrev mer om det här.

Vad har du för kavaj förresten?
- Jag har en Kingsland kavaj. Marinblå med marin krage och vit kant. Figursydd och något länge i modellen. Supernöjd med den! Jag köpte min begagnad från Melinda, dock hade hon bara använt den några gånger så den va som ny. Sydde in den och fick den sydd efter mig så den är verkligen perfekt för mig! Jag betalade 1500 kr för min, kostar ca 3299 kr ny. Finns även i en ny modell med softshell material, den är något dyrare. Men ja kan rekomendera denna kavaj, superskön! Sorgligt att den inte finns i brunt, då hade jag utan tvekan köpt en sådan!!


6 maj 2010

Godmorgon! Nu har hästarna fått frukost och kommit ut i hagen så nu är dom lyckliga. När det är såhär bra väder så får dom bara kraftfodret inne i boxen sen får dom ensilaget ute i hagen (iallafall när det är jag som fodrar). Hur gör ni med era hästar? Jag tycker de är skönast för dom att äta ute, dom kommer ut tidigare och samtidigt få njuta av maten i friska luften hihi Gustav fick hur som helst vila idag också, stackarn. Inte mycket träning den här veckan! Tänkte jag skulle skritta ut en sväng på lördag iallafall, sen får vi se om jag hinner rida en sista gång på söndag innan han åker.

Nu väntas det snart jobb fram till kl 19. Blir nog en bra och skön dag, bara 7 timmar och torsdag - vilket innebär att vi får varor så det blir inte bara kassa idag :) Kan förvarna redan nu då att imorgon blir det troligtvis ingen uppdatering då de väntas jobb mellan 09.00 - 21.15, men en dag utan mig tror jag att ni klarar er ;)


Lilla tjockisen äter frukost i solen

puss och kram tess


5 maj 2010

Ännu en uppdatering idag, heja mig!

Har varit en väldigt lugn dag idag, kan dock vara ganska skönt när man är ledig, bara få pusta ut lite liksom. Nu på eftermidddagen kom min fina vän Martina hit, kollade in våran nya lya och fikade. Himla skönt att få prata med någon man litar på och bara prata på, utan att tänka - om precis allt! Riktigt mysigt att sitta på altanen i solskenet och bara ha det skönt med en nära vän. Något man igentligen borde göra oftare! Tack för ikväll Martina :)

Nu är klockan mycket och det är dags att sova. Imorgon väntas det morgonfodring och utsläpp i stallet och därefter jobb mellan 12.00 - 19.00 så hinner med en uppdatering innan jobbet! Tror de här var första inlägget utan häst i på väldigt länge, eller?


Jag och Martina, nästan exakt ett år sen, snyggis bild ;) thihi

Gonatt puss o kram tess


Hjälmar

Idag tänkte jag gå in på kategorin utrustning och hjälmar.

Jag är sjukt sugen på en ny hjälm, men vet inte riktigt vad jag vill ha. Det finns hur mycket olika hjälmar som helst, men allt faller mig inte i smaken och dessutom är jag en inbiten John Whitaker nörd. JW hjälmen är den absolut skönaste hjälmen jag haft på mitt huvud och det känns som allt annat jag provar bara klumpar sig på huvudet. Så tänkte ta er hjälp i denna diskution! Jag har fastnat för fyra hjälmar, problemet är att jag helst av allt vill ha en brun i annat fall grå..

Vilken är den bästa, skönaste och absolut snyggaste hjälmen du vet?
Vilken hjälm skulle du helst vilja ha av dessa fyra?



1. Charles Owen AYR 8

Den har samma komfort, passform och säkerhet men med en ny bättre ventilation och antibakteriel funktion. Ovandel i micromocca och med svarta läderband. Nytt snyggt utseende.
- Malin Baryard rider med denna hjälm.

Färgval: svart/ silver, svart/ guld, marin/silver - standardfärger. Går att beställa i färgerna Ljusblå, Rosa, Lila, Beige, Silver, Marin, Svart, Sharcoal (mörkgrå), Grön och Brun. Mittendelen går att få i Silver, Guld eller Svart.
Pris: 2699 kr


2. Wellington Profesional

En ventilerad lågprofilshjälm med mikrofibermocka, vadderad bak i nacken och med läderhakband i mjukt, svart läder. När dagens ridutrustning går mot ljusare och mjukare färger och material, sker också en övergång från traditionell sammet till mjukare mocka. Den iögonfallande designen bryter det traditionella mönstret, hjälmen är av lågprofilstyp vilket ger den ett kompaktare och sportigare utseende. Den traditionella konstruktionen med sex sammetsfält har ersatts av en slankare retrolook med mikrofibersyntetmocka. Knappen högst upp på hjälmen har försvunnit, liksom rosetten baktill som ersatts av Charles Owens logotype.
 
Färgval: Helsvart, Marinblå/ljusblå, Brun/beige, Svart/grå, Grå/grå, Grön/grön, Svart/mörkgrå, Brun/rosa, Grå/rosa, Svart/ljusgrå .
Pris: 2699 kr


3. GPA Speed Air Tone in Tone

Säkerhetshjälm i sportig design. Ventilationshål med Air Ultimate Control System. CE EN 1384 godkänd. Skyddande nackstöd.

Färgval: Svart, Grå, Marinblå, Brun
Pris: 5590 kr


4. Charles Owen Wellington Classic
 
En ventilerad lågprofilshjälm med sammet. Vadderad bak i nacken och med naturfärgat mjukt läderhakband. Lika snygg till hoppning som dressyr. Denna sammetshjälm har tagits fram med jaktryttaren som förebild och har ett bredare brätte som skyddar mot solljus. Täckt med traditionell sammet ger den fyrkantiga skärmen ett slankare utseende. Vadderingen i nacken ger en känsla av säkerhet och en hjälm som är djupare utan att det medför risk för nackskador.

Färgval: Svart, Marin, Grå, Brun, Grön
Pris: 2450 kr

5 maj 2010

Onsdag och ledig, så himla skönt! Har varit i stallet nu på morgonen och släppt ut vilddjuren. Borstade på Gustav, som fortfarande har krullman efter söndagens knoppar! Förresten så var det första gången på länge som jag blev lite nöjd med knopparna. Tunnade ju ur Gurras man för ett tag sen och helt plötsligt kunde jag göra mindre knoppar (dock har jag alltid gillat lite större knoppar), men Gustav passade fint i små. Självklart syddes dom! ;) Nu dröjer det länge innan det blir dags för knoppning igen. Som de ser ut nu blir det inget förns den 27 juni, men men!

Och ja som dom flesta kanske förstått så ska alltså Gustav åka iväg en månad. Allting löste sig, trots att det kommer kosta mig en hel del. Den 10 maj åker han till Björn Svensson på uppfostring hihi ska bli jätteskönt att få vara hästledig en månad, samtidigt som jag antagligen kommer bli helt tokig av att inte vara i stallet och pyssla, speciellt nu när det börjar gå åt rätt håll med mannen. Men jag är säker på mitt beslut, känns toppenbra!


Snygg Gustav gillar kameran..

Puss o kram tess


Hiss & Diss



→ Det börjar äntligen gå åt rätt håll med Gustav

→ Våren är här, utesäsong och ljusa kvällar


→ Flytten, trivs såå bra i nya huset!




→ Ryttare som tävlar i klubbjacka, såå fult!

→ Ryttare som inte kan följa reglerna på framridning/framhoppning

→ Att jag missar massa roliga tävlingar under maj och juni

4 maj 2010

Godmorgon!

Satt och kikade lite på hastnet förut och hittade något roligt. Jag trodde att någon lagt ut Gustav först när jag bara såg bilden haha men de var de ju inte! Men vem vet, de där kanske är Gustav om sisådär två år? Sjukt lika är dom iallafall och jag skulle inte tacka nej till denna snygga herre :)




Otroligt snygg val-04 ca 167cm. Imp Belgien e: Quite Capitol. En häst med stor kap som hoppar allt i alla lägen. Ger en fantastisk känsla att rida! Felfri 120 startad 130. Säljes endast till rutinerad ryttare.

200 000kr inkl moms

För mer info ring 0703-449186 eller maila [email protected]
Fler hästar finns på : www.es-jumping.se



puss o kram tess


Fotografering

Så himla kul med så många duktiga fotografer på en och samma tävling! Resulterar ju i många, riktigt fina bilder som verkligen uppskattas! :)







Fotograf, Pernilla Ringqvist


Fotograf, Linda Nilsson




Fotograf, Frida Karlbom


3 maj 2010

Först och främst tänkte jag gå igenom svaren på bloggfrågorna, jättekul att så många svarade förresten! :)

Hur hittade du min blogg?
- Dom flesta verkar ha hittat bloggen via bilddagboken, några få via bukefalos och hemsidan. Försöker att länka den på de flesta sidor, så som facebook, pixbox och i andras bloggar. Får helt enkelt fortsätta med det!

Hur ofta läser du min blogg?
- Ni som svarat läser dessutom bloggen ganska ofta vilket jag tycker är skitkul rent ut sagt, det gör att man blir lite mer taggad för att skriva!

Vad skulle du helst vilja läsa om?
- Detta vill ni läsa mer om, Gustav, Utrustning, Mitt liv, Framtidsplaner och Träningstips. Dom flesta nämner Gustav. Jag ska försöka skriva mer om honom och vår träning. Men känns ändå som jag berättar de mesta?

Känner du att det saknas något i min blogg?
- Här har alla skrivit mer bilder och det är någonting jag kan lova, mer bilder it is! Denna vecka har dock pojkvännen lånat kameran så blir lite sämre bilder isåfall med lilla kameran.

Hur tycker du att bloggen skulle kunna bli bättre?
- Här är alla överrens, mer uppdatering. Och jag kan bara hålla med! Ja ska verkligen försöka bli bättre, men med jobb, pojkvän, vänner, familj och häst är det tufft. Men jag verkligen lovar att jag ska göra mitt bästa!


Idag då, ledig! Ni anar inte hur skönt det är. Nämnde ju igår att jag fick bröstsmärtor mellan mina klasser på tävlingen och det satt i hela kvällen igår, fruktansvärt obehagligt. Idag är det dock bättre med det återkommer ibland och idag känner jag mig även tung i huvudet och febrig så jag funderar på om det är läge att ringa vårdcentralen? Inte åker jag och sätter mig på akuten iallafall! Men väntar en timme och ser, de kanske ger med sig om jag vilar lite..

Gustav vilar idag, han är riktigt välförtjänt av en vila! Dessutom kommer Veterinären idag och vaccinerar honom så då blir det även vila imorgon och ev. på onsdag. Får bjuda på lite annat under den tiden!
Har precis fått en hel hög med fina bilder från igår så slänger upp ett inlägg med dom, sen tänkte jag även börja med en ny grej så håll utkik!

puss och kram tess


Videoklipp

Video från gårddagens tävling.

90 cm bed A, vår absolut bästa runda hitils!


100 cm bed A, jättesynd på dom två sista!


Hageby Ridklubb

Parkering/Uppstallning:
Bra, men liten parkering. Tillräckligt mycket med personal som visade till plats vilket var bra. En lugn parkering med lagom mycket hästar på varje ställe. Ingen uppstallning kunde erbjudas, men med tanke på att detta var en lokal endagarstävling tycker jag de är förståligt.

Veterinär:
Ingen veterinär eftersom det var lokal.

Framridning:
Fanns ingen framridning, utan framridning och framhoppning var på samma ställe. Dock fanns det en skog med ganska bra stigar så du kunde hålla igång som i skritt och trav om du ville.

Framhoppning:
Liten och ganska rörig. Du fick gå in i ridhuset 6 ryttare före din start och på detta skulle du hinna rida fram (om du inte gjort de i skogen) samt hoppa fram. Lite lite tid kan jag känna som har en häst som behöver en ordentlig framridning. Ridhuset är dessutom ganska litet och med 6 stora hästar där inne blir det ganska rörigt. Bra hinderpersonal som hjälpte till att höja/sänka och kratta.



Tävlingsbanan:
Avlång och ganska trång. Hindrerna kom ganska fort ur sväng då banan är ganska trång. Dock välskött och bra underlag. Harvades och vattnades mellan varje klass. Banorna i övrigt var väldigt trevliga för att vara lokala starter. Hindrerna var varken maxade eller under sin höjd. En trevlig bana som gärna hade fått vara lite större!



Cafeterian:
Liten men trevlig. Erbjöds humburgade och lättare luncher. Dock var vi aldrig och handlade i cafeterian då vi hade med oss eget. Men eftersom jag är gammal Hagebyare vet jag att den är relativt nybyggd och har fungerat bra med rimliga priser dom år jag varit där.

Övrigt:
Personalen var bra och synliga då alla hade reflexvästar. Banbyggaren tyckte jag var lite seg och hade mer eller mindre samma bana i alla fyra klasser (80, 90, 100, 105). I vissa lägen kändes det som att domaren/speakern inte hade riktig koll. Annars en bra tävling som bjöd på toppenväder! En framridning hade dock varit toppen! En tävlingsplats jag åker till om jag har en mindre och oruttinerad häst, inget för stora hästar - blir för trångt. Inget heller om man vill rida högre än 100 cm.


2 maj 2010

Tävling.

Idag var jag och Gustav på Hageby Ridklubb och red på deras lokala hopptävlingar för häst. Började morgonen med 15 minuter arbete i pessoaselen hemma i paddocken, han var superlugn och jättefin! Blev därefter lite putsning på både honom och utrustning innan vi åkte mot Hageby. Hade absolut noll förväntingar när vi åkte med tanke på hur upp och ner det gått den senaste tiden och att jag faktiskt inte hoppad honom ordentligt på hur länge som helst. Men eftersom det tar 15 minuter att åka till Hageby och tävlingen har varit betald och anmäld kände jag, varför inte?

Väl framme stod han still i transporten innan det var dags att lasta ut (detta brukar inte gå, han är en av dom som vill ut direkt när transporten stannat), men idag stod han alltså helt still i hela 30 minuter!! Sen var det dags att lasta ur, verkade lugn och avslappnad så började med att skritta och trava med honom i skogen några varv. På framhoppningen var han lite på tå och ville lite väl mycket, men efter lite galopp var det kalas! Hoppade bara tre språng innan jag gick ut.

90 cm bed A
Inne på banan var han coollugn! Skrittade in på långa tyglar och kunde bara rulla igång, inge protester, sparkar eller stegringar! (mitt mål var att ta oss igenom startlinjen). Hoppade såå fint i denna klass, tror inte att han var i en bom på hela banan! Hoppade stort och luftigt, bara nått flackt språng. Lyssnade väldigt fint på mig, kom tillbaka helt okej mellan hindrerna och höll huvudet på rätt ställe! Tog tag i bettet framför vissa hinder men redde ut det fint, FELFRI!!! Ni anar inte hur chockad och överlycklig jag var! Både mamma och jag fick tårar efter ritten, det kändes så skönt! Inte de att han var felfri, utan att han faktiskt var lydig!

En liten väntan till nästa klass och jag började få jätteont i bröstet, kunde knappt andas och kände mig yr. Valde ändå att försöka nästa klass också, dum som jag är!

100 cm bed A
Nu var han lite mer på tå och visste vad som var på gång, dessutom var han nog lite trött i huvudet. Att jag dessutom inte mådde 100, var kanske inte de bästa förutsättningarna. Gick in och försökte komma runt, bestämde att river han ett går jag ut. Men han hoppade jättefint! Mer flackt i denna klass och jag hade inte riktigt ork att ta tillbaka honom så inte en lika snygg runda. Till sjuan fick jag inte med ytterbogen och det blev ett för långt och flackt språng så överbommen rullade ner. Med ett hinder kvar på banan kändes de dumt att utgå, så vi fortsatte mot hinder nr 8. Blev aldeles för mycket på, halvhalten kom försent och när han väl var påväg att gå av fick han syn på den gröna lådan under hindret, stannade - men hoppade ändå så hela hindret brakade. Ett riktigt missförstånd, men han är så klok. Totalt 8 fel, men är nöjd. Träligt bara att avsluta banan på de sättet.

Så överlag jättenöjd och glad över tävlingsdagen! Bilder, filmer och sumering av tävlingsplatsen kommer härnäst!



puss och kram tess


Fotografering


tror minsann någon skött sig idag ;) mer uppdatering ikväll!


Bloggfrågor

Lite frågor som kanske kan få mig att bli en bättre bloggare, att den här bloggen ska bli bättre. Det är ju trots allt ni, bloggläsare, som läser den, så vore jättesnällt om ni svarade så jag vet :) hihi



Hur hittade du min blogg?

Hur ofta läser du min blogg?

Vad skulle du helst vilja läsa om?

Känner du att det saknas något i min blogg?

Hur tycker du att bloggen skulle kunna bli bättre?


puss o kram tess


1 maj 2010

Nytt hus.

Nu sitter jag i nya soffan i nya huset i Ljunga. Är så himla fint och jag trivs redan superbra! Tror allting kommer bli toppen så fort vi får ordning på allting! Just nu bor vi runt kartonger haha har tagit bilder på gamla huset som jag tänkte lägga upp så fort jag hittar sladden i nån av alla kartonger! Kort på nya huset blir det så fort vi fort ordning på allting :) hihi

Igår var jag iväg på lite valborgsfirande. Var helt okej, tur att min vän Linnea var där. Inte så himla roligt att vara nykter själv men hon höll mig sällskap! Åkte hem vid ett tiden, fick räcka. Höll på att somna och dessutom väntas det ju jobb idag, 12.00 - 18.00. Sen direkt ut till stallet och fixa allting. Tänkte att jag skulle försöka rida lite idag!

Jag vet inte hur det blev med tränset? Med ni kan fortsätta "buda" på det fram till måndag kl 10.00 har ni mailat men inte fått svar, testa igen [email protected] jag tror de ligger på 300 eller 350 nu? Rätta mig om jag har fel! För att komma till inlägget om tränset, klicka här.

Nu måste jag gå och fixa iordning mig inför jobb, suck.


fina bakbenen hihi

puss o kram tess