30 augusti 2009

Svampplockaren .

Arbetsdag i stallet på förmiddagen idag, fixade iordning ridbanan. Den blev faktiskt superfin efter hårt arbete, även fast det kändes förjävligt. Gjorde de i ren ilska i princip hihi men men. Efter det blev det en skogstur på Samantha, mamma hängde me och gick med Gustav och Frida hängde på me Chess. Var en mysig ridtur som dock varade i spöregn! Bara öste ner under hela ridturen, gissa om vi vart blöta!? haha, kunde vrida ur alla mina saker när vi kom tillbaka till stallet, men det var ändå en mysig ridtur och hästarna skötte sig superfint.



Hem och träffa Roger, Anna och Maya som hade med sig fika, lyxigt värre. Trevlig stund med familjen Hultman innan jag och mamma åkte ut till skogen och plockade kantareller! Massa kantareller plockade vi och det var så himla mysigt och avslappnande. Skogen är verkligen helt rätt ställe om man vill koppla av och framför allt koppla bort allt runt omkring.

Hur som helst, nu ska jag nog krypa till sängs, är helt slut i kroppen. Imorgon kommer min snygging äntligen hem, som jag längtat! :D Sen blir det full planering och fixa allt inför lördag, 20 års fest!! Hoppas verkligen att du kommer, tror de kan bli en trevlig fest :) Herregud, på torsdag blir jag 20, känns dö konstigt, snart 30 hahaha

puss tess


29 augusti 2009

Tävling .

Dags för tävling igen, lokal hoppning Åtvidabergs Ridklubb med andra omgången av division två, ridallsvenskan. Vad ska jag säga mer än älskade häst?! Jag bara älskar denna häst så mycket, underbar är hon! Dock åker jag aldrig mer till Åtvidaberg och tävlar, vilken dålig bana! Underlaget var som en sandlåda, djupt, tungt och halkigt. Usch, Samantha var helt slut i benen efter bara lite galopp stackarn.

110 bed A0/A0 .
Framridningen till denna klass var underbar, hon har aldrig känts så himla fin förut! Bara njöt av känslan, försökte få med mig den känslan in på banan och det var nästan så hon var för välriden :D haha höll på att stanna på andra hindret då hon va så himla lydig, sjukt! Hoppade så himla fint, speciellt kombinationen! Men hon var helt slut i benen när jag red mot sista i grundomgången så kände på mig att omhoppningen skulle gå skit, benen orkade inte riktigt upp i luften och avståden blev ojämna, så två nedslag där men sååå nöjd! Hade tydligen snabbaste tiden också hehe, kul! Alltså den ridkänslan ja hade i den klassen.. Finner inga ord <3



110 bed A:1a, lagklass .
Tog bara enstaka språng på framhoppningen eftersom hon kändes trött. Lite otaggad inne på banan och orkade inte ta av på stora språng, så det blev ett stopp på tvåan, ja ville att hon skulle gå av stort men hon tvekade och valde att stanna. Men förstår henne för hon var så trött! Och hade vi varit fyra i laget hade jag utgått men eftersom vi bara var tre var jag "tvungen" att fortsätta. Jättefin resten av banan, men inte alls lika fina språng som i första och de märktes att hon inte gillade underlaget. Petade även sista hindret, mest otur. Många som rev de faktiskt. Så slutade på 8 fel totalt, men jag är jättenöjd med henne! Laget slutade på 12 fel efter att Emelie fick 4fel och Carro red på 0fel, superbra gjort av oss tycker ja! Vet inte vad vi kom, men vi var nöjda iallafall :)

 

Härlig tävlingsdag med glada miner från VRF'arna! Känns dock som att folk som inte är från samma klubb nästan ignorerar en när det är lagtävling, superskumt tycker ja. Ja menar, de är väl för fasiken inte blodigt allvar när man rider i division två? Äh, de va en trevlig dag och skönt att komma hem tidigt :) Superbra debut av Emelie också idag, du har skaffat dig en superfin häst, bara så du vet! Bilder finns här.


puss tess

 

 

 

 


28 augusti 2009

Tjalalalaa .

Vilken konstig dag! Började med en liten trip till Linköping för lite ärenden och väl i Linköping ringde min underbart fina pojkvän! Usch vad jag saknar honom, var riktigt härligt att höra hans röst och nu är det bara två dagar kvar, sen kommer han hem wiiie! Fick ett sms av honom nu ikväll när jag var i stallet och jag kan verkligen inte förstå hur lycklig jag är som har honom och vilken tur jag haft som träffat honom, känns helt sjukt..

Hur som helst, stallet resten av dagen. Jobbade med Gustav och den där jäkla uppsittningen! Oh, blir så frustrerad, förstår verkligen inte varför han håller på sådär! Men bara jobba vidare. Var lite bråkig även i början av ridpassat, men efter lite galopp blev det bättre. Ställde lite krav på honom idag, att han skulle lyssna för innerskänkeln, gå ut i hörnen och inte springa ifrån. Gick riktigt bra på slutet med han är laaaat! Hoppas verkligen att han är de pga växt och ingenting annat! Samantha fick springa 10min i pessoaselen, låg form i trav. Precis lagom för henne såhär dagen innan tävling när hon gått hårt under veckan. Hon var så himla fin, syns verkligen hur hon sträcker ut hela ryggen när hon går i pessoan, finafina flickan! :) Fixade inför morgondagens tävling, helt opepp! Så orkade bara fläta knopparna med gummisnoddar idag, inte gjort på hur länge som helst och fy fan så fult det blev HAHA men som sagt, orkade inte engagera mig riktigt. Två 110 är de som gäller imorgon iallafall. Nu väntar dusch och säng!


puss tess

27 augusti 2009

Road trip .

Vilken dag! Har varit på en road trip med världens bästa Klara :) Började med Ikanohuset i Linköping, snokade runt lite om ja skulle hitta någonting till Marcus, men fick ångest haha sedan blev det IKEA och Hööks: Blev superavis på Klara, vill också shoppa loss till en lägenhet, fusk fusk fusk! Körde sedan vidare mot Mantorp och travshoppen, hittade väl inget speciellt, samtidigt som jag inte ens letade efter någonting. Direkt därefter vidare mot Mjölby och Sharpman. Hittade väl lite mera där, men jag kan fortsätta drömma, för jag behöver igentligen inte mer hästsaker och då ska jag inte lägga pengar på de heller, speciellt inte när det inte finns gott om de. Hur som helst så avslutade vi road trip'en på Maxi, Ingelsta. En riktig rolig och trevlig dag tillsammans med Klarus!

Nu på kvällen har jag tillbringat en massa tid i stallet. Fick ändra om mitt ridschema lite med hästarna med tanke på tisdagens hårda träning. Så igår fick Samantha gå en tur i skogen med massa skritt och lite jogging på stubbåkern, och idag blev det ett ordentligt dressyrpass på banan. Hon var jättefin, bara jag som inte riktigt kommer till ridning ibland. Är så mycket lättare när man har någon som står i mitten och skriker på en, eller när man har en dressyrsadel så man inte kan fuska! Men idag tog jag faktiskt bort stiglädrerna helt från sadeln för att inte kunna fuska, men blir ändå inte samma ridning. Men jag är ändå nöjd med dagens pass :) Gustav longerade jag lite lätt på banan innan jag och pappa envisades med själva uppsittningen på honom. Han har ju börjat bråka lite just med uppsittningen så vi måste vara två. Men idag gick det riktigt bra! Började med att hänga på honom så han inte skulle känna sig pressad och sedan jobba långsamt upp i sadeln. När jag väl satt i sadeln så hoppade jag av och började om. Så gjorde 3-4 uppsittningar på honom idag och gick riktigt bra, skönt! Sedan blev det lätt trav- och galopparbete för honom, funka fint. Men måste börja ställa mer krav nu, skärpning tess! Men nu väntar sängen, är helt slut!


puss tess

26 augusti 2009

Saknad .

Idag har jag så sjukt ont i kroppen! Jag måste vara världens mest otränade människa, jag känner mig iallafall som de just nu haha Gårddagens träning tog väldigt hårt på min kropp, så gissar att den tagit exakt lika hårt på Samantha, stackarn. Blir en tur i skogen senare och jogga henne lite så hon inte får träningsvärk och blir stel inför helgen. Juste, på tal om helgen! Någon som skulle kunna tänka sig att åka me till Åtvidaberg på lördag? De är nämligen bara mamma och ja som ska åka så de kan va skönt om de är någon mer så hon slipper göra precis allt hihi

Men innan stallet blir det städning! Det måste vara bland det tråkigaste som finns, för jag är expert på att skita ner de redan efter några minuter.. Vill flytta! Sjult sugen nu, men jobb måste fixas först och de verkar ju helt hopplöst..

Förresten så saknar jag Marcus, massor! Tycker han ska komma hem nu, är riktigt tomt utan honom här hemma.. Men bara ½ vecka kvar sen kommer han hem ;) hihi jag önskar att jag också fick vara i ett varmt land just nu och bara gotta mig, men nä. Fast i ett regnigt Sverige är man.. Nä, nu måste ja återgå till städandet!!



puss tess 

25 augusti 2009

Daniel träning .

Gud, det var en av dom jobbigaste träningarna jag varit med om! Jag och Samantha var nästan slut efter framridningen hihi, jobbade mycket med att jobba igenom hästarna i sidorna och få dom lydiga för fram och tillbaka. Hoppningen var krävande även den då det var mycket lydnad och Daniel var tuff med hur jag skulle rida Sam. Skulle vara stentuff om att det inte är okej att slita och dra i tygeln och sticka mellan hindrerna, jobbigt! I slutet av passet var vi verkligen helt slut vilket resulterade i några stopp och dåliga hopp, men sista linjen var hon helt fantastisk på! Älskade häst, tänk om hon kunde vara så fin alltid <3 Daniel var iallafall nöjd med oss på slutet och trodde Sami skulle bli kalas bara hon blev lite lydigare, så nu ska vi jobba hårt på de. Supernöjd med slutet av passet som sagt, början var mindre bra! hihi

lite bilder som Linnea Dominder tog. Tråkigt att vi hoppade inne då bilderna blir sämre..
 
 
 

Filmen ..



puss tess

25 augusti 2005

NFK filmer .

Här kommer filmerna ifrån helgen. Uppdaterar ikväll om hur hoppträningen gick och bjuder på film och bilder då! :)

100 cm bed A0/A0


110 cm bed A0/A0
 

puss tess

24 augusti 2009

Ännu ett inlägg .

Blir ett inlägg till idag hihi, har ändå ingenting för mig just nu. Stallet hela dagen idag typ. Städade och fixade iordning i mitt skåp. Hittade massa gamla saker från Peisan och Sunny, usch vad jag saknar mina fina flickor :( Hur som helst, blev en skrittur i skogen för Samis del, gick bra. Hon fjollade sig lite för traktorerna men annars lika fin som alltid, imorgon ska vi ju träna för Daniel, ska bli sjuukt kul! Har inte tränat för honom sedan den 10 februari, dagen innan Peia gick bort.. Longerade Gustav på banan med sadel och inspänning, han va fin. Men fortfarande inne i en liten växtperiod som gör honom lite lat till arbete. Men måste bli tuffare med honom nu. Måste behandla honom som en 4åring och inte som en 2½ åring som jag gör idag, skärping nu!! Bjuder på hästarnas schema denna vecka :)

Samantha

Gustav


Håller på att ladda upp NFK filmerna nu så dom kommer att finnas här om typ 10 min, får se om ja länkar dom i bloggen sen.

puss tess

24 augusti 2009

Gårdagens tävling .

Förlåt för att det inte blev någon uppdatering igår efter tävlingen, men så fort jag kom hem åkte jag till Marcus. Men uppdateringen kommer idag istället! Vi var som sagt på en lokal ridhästhoppning på Norrköpings Fältrittklubb igår och red två klasser. Jag var galet otaggad och var inte alls sugen på att rida, vet inte varför. Kanske för att jag kom på att tävlingen gick på gräs och Sam blir skapligt taggad då.. Hur som helst!

100 cm bed A0/A0 .
Våran sista 1m klass, iallafall om allt går som planerat. Supertråkig bana då det bara var massa galopp och gick man till omhoppning skulle det var den som hade snabbast galopp som vann, fanns inte en enda väg som du kunde korta av, riktigt tråkigt! Sam var iallafall hysteriskt taggad redan på framhoppningen och det kändes långt ifrån bra. Kom in på banan och jag hade absolut ingenting att säga till om! Hon låg som en sten på bettet, drog tag och gjorde precis som hon ville under hela banan, de va knappt att jag kunde styra. Visst de ser kanske inte ut så på filmen, men de kändes!! Igentligen borde vi ha rivit tre hinder då hon var i alla och kom fel på typ varenda hinder, men turen låg väl på våran sida i denna klass, felfri grundomgång. Omhoppningen kändes meningslöst, ja ville bara bli klar fort typ. Dubbelnolla och en kass tid så blev väl 13e placerad tror jag, dock bara 9 placerade i klassen.. Inte nöjd med klassen, usch nej!!



110 cm bed A0/A0 .
Satte på martingalen till denna klass och de hjälpte. Mycket lugnare redan på framhoppningen och jag kunde gå in med ett lugn på banan. Allt kändes verkligen superbra då hon lyssnade och jag kom till ridning, men så kom vårat svåra moment på banan, kombination räcke-räcke. Jag hatar de!! Jag kommer aldrig till ridning utan sitter och håller, håller och håller tills de är försent. Så ett pet på inhoppet, resten av banan felfritt. Sjuuukt tråkigt då jag hade kunnat svänga hur mycket som helst i omhoppningen och då hade jag med all säkerhet vunnit då de bara var en felfri.. Men om inte Om fanns, eller hur? Kollade på filmen i bilen och blev ännu mer besviken då Sam faktiskt kunde dragit upp tassarna lite mer där och inte varit så nonchalant, men men.. Nya tag nästa tävling, denna vill jag i princip glömma!



Grattis till Cattis som debuterade 110 och vann, enda nollan som sagt! GrattisGrattisGrattis :D

Efter tävlingen åkte ja som sagt till Marcus, spenderade lite fintid med honom. Inatt åkte han och grabbarna (och Martina) till Cypern. Jobbigt att han ska vara borta i en vecka och jobbigt också att Martina är borta samma vecka, usch fy och blä! Menmen, tur att jag har andra vänner som kanske har tid att träffas denna vecka? Kommer hur som helst sakna min fina pojkvän masssa under denna vecka..

puss tess

22 augusti 2009

Augustifesten fortsätter .

Igår hade jag ytterligare en supermysig dag tillsammans med Marcus :) Vi var inne på augustifesten och kollade fyverkerierna och köpte munkar. Var en snabbis på Bomull också och drack en alkoholfri drink ;) hihi kommer bli sjukt tråkigt nu när han åker på semester en vecka, kommer antagligen att kännas jättetomt nu när vi är mer eller mindre varje dag..  Men men, så är de!!

Idag har jag spenderat nästan hela dagen i stallet. Städade och fixade iordning inför morgondagens tävling. Red igenom Samantha lite på banan för att känna att gas, broms och förhållning fungerade. Sedan fick hon sig ett ordentligt bad, vilket behövdes! Herregud vad skitig hon var! haha, men nu är hon ren och fin. Dock knoppar jag inte förns imorgon då jag startar efter lunch troligtvis. Gustav fick sig en borstning bara och massa mat. Tycker knappt han går upp någonting, skapligt svårgödd häst.. Menmen.

Nu väntas en trevlig kväll tillsammans med Martina och Linnea inne i stan. Blir väl en sväng på marknaden, kolla fyverkerierna och en sväng till Bomull skulle jag tro. Så nu måste jag springa och göra mig iordning!! Hörs imorgon.

puss tess

20 augusti 2009

Rix FM fesitval .

Tandläkaren imorse, usch fy och blä! Men det gick bra, tog bara fem minuter och dom hittade inget fel, kalasis. Dock fick jag betala, någonting jag inte alls var beredd på så nu gick mina sista pengar till ett dumt tandläkarbesök, bajs också :( Hur som helst, efter tandläkaren blev det en trip till Anna och fixa naglarna, äntligen är dom snygga igen! Hatar att gå runt med fula nagar, för fula naglar ger fula händer!


Spenderade mer eller mindre halva dagen i stallet tillsammans med mina älsklingar Gustav och Sami. Longerade Sam i pessoaselen idag och de gick toppenbra! Var verkligen avslappnad i nacken och gjorde allting kalasbra, så ska köra med den nu minst en gång i veckan så hon inte blir spänd i nacke och rygg. Longerade Gustav också, men tror han är inne i en växtperiod nu då han ligger mycket i hagen och är allmänt trött så gick inte så fort fram under longeringen idag. Så nu får han vila fram till nästa vecka så får vi se hur han känns då :)


Ikväll blir det Rix FM festival med mammsen, hon var den enda som ville. Kanske blir en fika på stan också och om de inte blir för jobbigt och sent så blir de nog lite fyverkerier också, lovly! Njuter av sista tiden av sommaren nu, vill verkligen inte att vintern ska komma! Hur som helst så blir de nog en mysig kväll idag :)

Juste! Innan jag glömmer, inte någon som kan tänka sig att rida i VRF's division två lag nu den 29e? Du rider isåfall 110cm och de vore verkligen toppen!! Superkul att rida i lag så snääällla, vet du någon, säg till! :D

puss tess

19 augusti 2009

Augustifesten .

Igår spenderade jag en mycket trevlig dag med Marcus. Han lurade på mig att äta sushi, vilket var gott faktiskt! Det trodde jag inte men fungerade ju helt okej att äta, iallafall dom här runda sakerna med sjögräs, ris och lax ;) hihi Det var helt klart värt att prova och jag kommer säkerligen att äta den igen :) Var iallafall en mysig dag med min fantastiska pojkvän!

'

Idag har det varit en ganska lugn förmiddag med massa sol, helt underbart. Får passa på att njuta av den nu sista tiden, för numera är den ju inte framme och värmer speciellt ofta! Åkte till hästarna framåt eftermiddagen och myste med mina älsklingar. Hoppträning på Samantha idag och jag blir bara mer och mer kär i den hästen för varje dag som går. Hon är ju helt fantastisk!! Tränade lydnad idag, red en serie på långsidan med räcke 18m räcke 18m räcke, mittersta räcket lite högre än dom andra. Sen två små räcken på miderlinjen som jag red på i båge och ett högre räcke på andra långsidan (se bild nedan). Hon var så galet fin, bästa hoppträningen hittils tror jag. Bara seglar över 130 som ingenting! Jag älskar henne :D Så sjukt taggad inför helgens tävlingar nu så de är sjukt! Dock brukar hon inte hoppa lika bra på tävling och jag brukar inte rida lika bra hehe men dags för skärpning nu.. Gustav vila idag, tränar honom bara varannan dag numera.



Efter stallet blev det stan och träffa Linnea. Tog en fika på Skafferiet och pratade om allt mellan himmel och jord. Har saknat henne, tråkigt att man inte hinner träffas lika ofta längre. Ska försöka ändra på de nu tror ja! Efter fikat blev det Fyverkeri-SM, de roligaste med hela Augustifesten tycker ja. Så himla mysigt att stå där och titta. Dock så tänker ja alltid på alla stackars djur som är rädda för smällare osv, men vackert med fyverkerier är de allt. Hoppas på att få se lite imorgon också, dock är de ju RIX FM festival imorgon så kanske inte hinner. Nu blir det iallafall sängen för min del, upp tidigt imorgon - tandläkar besök, usch!


puss tess

18 augusti 2009

Att sy knoppar .

Här kommer den utlovade videon om hur man syr knoppar då. Inte världens bästa, för de va sjukt svårt att filma och knoppa samtidigt haha. Men ja tror man förstår lite av den iallafall och är de ingen som gör de så fixar jag en ny till helgen när Sami ska knoppas! Gustav var iallafall en duktig modell och jag tror han kommer va skitsnygg i knoppar när de är dags för honom att ha de ;p hehe




En liten förklaring också kanske då..
1. Dela in manen i små toffsar, snyggast om det är mellan 7-11 st, ha inte för många knoppar, ser löjligt ut!

2. Fläta, innan du flätar smörj in manen i gelé eller äggvita så stelnar de och håller sig snyggare, fläta hårt.

3. Fäst slutet av flätan med en gummisnodd (eller sy om du vill) och rulla in slutet så de inte sticker ut massa fula strån.

4. Fäst tråden i slutet av flätan, precis ovanför gummisnodden och rulla den inåt mot mankammen.

5. Fäst knoppen genom att uppifrån och ner, dra tråden genom knoppen, varannan gång från höger och varannan gång från vänster. Gör de 2-4ggr, beroende på knoppens storlek.

6. Dra nålen genom knoppen, underifrån och fäst den.

7. Avsluta med att kleta på lite gelé eller äggvita på knoppen så håller den sig übersnygg ;)

LYCKA TILL ;D hihi

puss tess

17 augusti 2009

I never thought I'd be in love like this .


Nu är jag mer än trött, jag är supertrött! Var inget roligt att kliva upp tidigt imorse och lämna min fina kvar i sängen.. Men hunden var ensam hemma så bara att åka hem och hålla honom sällskap :) Har inte gjort något vettigt idag känns det som, allt har bara gått långsamt och det har varit grått och tråkigt ute. Åkte iallafall till stallet på eftermiddagen och tog hand om mina fina hästar! Gustav vilade idag, han fick gå ganska tufft igår. Blev en ordentlig borstning bara, älskade häst! Samantha fick gå ett ordentligt dressyrpass på banan, något hon inte gillade. Men vissa stunder var hon riktigt, riktigt fin! Och idag satt faktiskt den förvända galoppen också vilket är ett tecken på att hennes galopp har blivit starkare, superhäligt! Tror dock de blir fler galoppövningar för damen för bakkärran måste stärkas lite till för att hon ska klara gå upp i klasserna. Börjar känna mig lite stressad, eller samtidigt inte för ja vet att de inte kommer bli nått problem för henne. Men snart ska hon ju faktiskt gå 1,20!! Japp, en månad kvar nu sen är hon anmäld att gå 1,20 men de klarar vi, jag litar på henne min älskade :D NU - SÄNGEN!!



puss tess

16 augusti 2009

Sööndag .

Och så var det söndag, igen. Idag har det inte hänt speciellt mycket, inte än iallafall. Var i stallet på förmiddagen och tömkörde lillen, han var superduper fin! Börjar verkligen förstå vad tömkörningen går ut på och han är riktigt avslappnad. Dessutom fick han trava över lite bommar idag och det gick mycket bättre än sist, duktig pojke! Sam fick köra lite galopp på stubbåkern idag. Tack gode gud för gramanen säger jag bara! haha för hade jag inte haft den idag så hade hon först kastat av mig och sedan sprungit all världens väg.. Hon var iallafall fin hon också, har verkligen hittat hur jag ska rida henne nu när hon är spänd och de känns riktigt bra ridmässigt, vilket är kul.


sy-knoppar-filmen kommer troligtvis imorgon! har inte orkat redigera den än haha, men imorgon!


Nu väntas maaat, mega hungrig! Sedan ska ja ta min rallybil och åka till Marcus :) Får se vad vi hittar på en regning kväll som denna, suck. Om det ska vara sånt här väder den 5e kommer ja gråta!!!

puss tess

15 augusti 2009

Man måste ju få leka av sig ibland .

Hejsan hoppsan! Idag var det dags för träningstävling på Stall Järsätter. Var tänkt att jag skulle åkt med Gustav och så skulle Samantha åkt med som sällskap. Men jag tyckte inte att Gustav kändes redo och jag vill absolut inte stressa iväg med honom, han är en häst som ska hålla för framtiden, inte för nuet, så han fick stanna hemma. Åkte enbart med Samantha istället, tänkte att hon kunde få släppa det seriösa arbetet ett tag och leka av sig och tur var väl att jag tänkte så ;)

50 cm bed A0/A0.
Ja, det fanns ju bara 50 och 70cms klasser så det skulle verkligen bli löjligt för Samantha, men men. Hon var helt hysterisk typ, fick knappt fram henne då hon mest stod på stället och studsade, hon var sjukt taggad! Men lyckades hålla henne skapligt på marken och jag blev helt förvånad över att hon faktiskt lyfte på fötterna! Dubbelnolla och en omhoppningstid på 16sek. Dock så slog näst sista ryttaren mig så det blev en andra placering där hihi, men det var kul.

70 cm bed A0/A0.
Fortfarande en sjukt laddad och taggad Samantha som absolut inte ville lyssna på mig. Men hon gjorde det hon skulle och jääklar vilken ponnyridning det blev och vad vi svängde i omhoppningen haha, jag var skapligt revanchsugen ;) Fast på sånna här typ blåbärshoppningar känns det som att man får leka av sig lite och inte behöva  tänka på stil och allt de andra, för ibland måste ju både häst och ryttare få leka av sig, eller hur? Sami var iallafall dubbelnolla och en omhoppningstid på 14sek vilket räckte till en seger i denna klass. Superkul verkligen :D Sami var väl dock mer i luften än på marken på prisutdelningen *pinsamt* Hur som helst så tack vare mina höga placeringar i båda klasserna vann jag även "Bästa ridhästekipage för dagen", tjohoo! Fick ett jättefint jehäng (stavas?) och priserna var helt galna för att vara träningstävling! Älskade Samantha <3



Fick lite flashbacks från denna dag då jag minns förra året när jag var där med Sunny, jag saknar henne. Hon var speciell men hon var helt fantastisk när hon väl fungerade.. Usch, aja. Grattis även till Alexx som tog hem allting med Ginger hihi, som varje år! Och till Lina och alla andra placerade, Grattis Grattis. Tävlingen är verkligen lika rolig varje år <3

Nu ska jag fixa lite bilder, film vet ja inte om ni får se, kanske ;) hihi
puss tess

12 augusti 2009

Regn och rusk .

Vilket jäkla skitväder det har varit idag, usch! Vart tog den fantastiska sommaren vägen? Jag har iallafall haft en bra dag, såhär långt, trots skitvädret. Träffade först Klara på stan en snabbis, vi lämnade CVn på New Yorker så nu får ni hålla tummarna! Sedan träffade jag min sötnos Amanda också. Blev lunch på Bangkok eller vad stället nu hette haha, kina/thai var det iallafall och det smakade bra, trevligt sällskap hade jag ju också :) Lite shopping blev det också när jag var på stan, två par jeansleggings från Vero Moda och en handväska från Väskmakar'n.



Nu väntar stallet och ridning av hästarna. Har verkligen ingen lust att rida idag, skulle helst bara vilja pussa på dom, men har ingen val, måste upp på hästryggen idag också. Hoppas Gustav är lite lugnare idag bara än va han var igår ;) hihi sedan ska jag åka vidare till Marcus så därför det blir en tidig uppdatering idag.

puss tess

11 augusti 2009

6 månader, ett halvår .

Idag har jag mått riktigt dåligt under dagen, av blandade anledningar. Det var riktigt skönt att åka ut till stallet och pussa på mina älskade hästar en dag som denna! Började med busen, Gustav. Måste bli hårdare med träningen av själva uppsittningen, för att stå still är det sista han vill göra! Annars var han fin idag, börjar ta skänklarna riktigt bra och böjer faktiskt lite på nacken även i galoppen, men det är galet mycket jobb kvar innan han är som en fyraåring ska vara. Sam var lika fin som alltid, kan bara inte tycka illa om den hästen. Blev lätt jogging för henne idag bara, galopp och styrketräning imorgon står det på hennes schema så passade på att ta det lugnt idag. Massa godis och pussar till mina älsklingar innan det var dags att åka hem och vila kroppen som inte mår så bra idag.


En av anledningarna till att jag mår sådär idag är Cassiopeia. Idag är det sex månader, ett halvår sedan hon låg där i hagen livlös. Det är en bild, en känsla, en upplevelse, en sorg som inte går att glömma, som inte går att få bort från huvud och hjärta. Jag saknar verkligen min prinsessa och det kommer aldrig finnas någon eller något som kan ersätta henne, hon kommer alltid att vara min nummer ett! Men jag vill inte bli för deppig heller, jag vill inte gråta bort allting, jag vill minnas henne med glädje och den underbara energi hon utstrålade! Jag kommer alltid älska dig C!

you touch every place in my heart

 


puss tess

11 augusti 2009

Tävlingsfilmer .

Här kommer filmerna på Samantha från Skärlunda. Och jag varnar för kass ridning i 100 klassens omhoppning haha.

100 cm bed A0/A0


110 cm bed A0/A0
 


puss tess

Svar, frågestund

Jag är mest nyfiken på varför du alltid lyckas ha två hästar? Är det av en tillfällighet?
Och så undrar jag om ngn av dina föräldrar rider?
Det undrar jag också! Naevars, men det började under tiden då jag hade Cassiopeia och sedan köpte Mans Santiniqe då Peisan stod skadad, då blev Sunny som ett litet projekt för att jag skulle hålla igång med ridningen och träningen. Och jag tror det är ungefär likadant nu. Jag har Samantha för att hålla igång eftersom Gustav inte är jätteklar i utbildningen. Sen är det ju bara helt fantastiskt att ha två hästar, mycket roligare ;)
Mamma rider, fast på hobbynivå. Hon har ridit på ridskola innan men lagt ner de nu och hoppas på att kunna rida lite på Gustav i framtiden. Pappa har också ridit, men det var länge sen, nu är han bara "ponnypappa" ;p


Hur bor du? Villa, lägenhet, gård? Hur långt har du till stallet?
Jag bor tillsammans med mamma och pappa i en villa på 200 kvadrat på landet typ. Har 10 min in till stan med bil och ungefär lika långt till stallet med bil, 10-15min.


Är lite smått nyfiken på vad ni fick ge för din nya skönhet?
Jag hatar egentligen att prata om pengar så.. Men fick ge 60tkr.


Vad heter du på pixbox?
Cassiiopeia och/eller tessklintestam


Berätta mer om Samantha, vad är hon för någon och hur kom du över henne, verkar vara en supertrevlig häst! Precis i min smak!
Svår.t. Hon är min kompis Alexandra Kjörsviks häst. Hon är ett sto född 1995 efter Artist - Waldfee - Waldschuetz (full stam här). Har som ung tävlat med Alexs pappa HG upp till 1,40 tror jag, eller var dte kanske 1,30? Sedan har hon gått som avelststo hemma hos Kjörsvik innan Alexx satte igång henne och tävlade henne lite smått upp till 1,20 hoppning tror ja. Sen har hon varit lite överallt innan hon kom till mig, gått LA dressyr och 110 hoppning. Och varför hon kom till mig var helt enkelt för att jag stod hästlös och frågade om Kjörsvik ville bli av med en häst under ett tag.. Hon är jättetrevlig, kommer göra så ont att skiljas från henen sen!


Gustav, berätta mer om honom, hur hittade du honom, vad har han gjort innan? Mer om båda hästarnas stam, även möderne.
Gustav som egentligen heter Golden Poem är en valack född 2005 efter Poet - Gold Fireline - Goldlöwe (full stam här). Kommer ifrån samma ställe som Sami, familjen Kjörsvik som är tidigare ägare och uppfödare. Hur fick jag tag i honom? Jadu, har ju sett honom en han var bebis och har alltid vetat om vem han är men det var först när Alex tog hem honom från inridarna som jag fick upp ögonen för honom och dom ville sälja honom. Jag åkte dit provred och blev kär helt enkelt :) Han har inte gjort någonting nästan. Är riden i alla gångarter och böjer snällt på nacken ibland, Hoppat uppsuttet typ 60cm, sen inte mer än så. Så jag jobbar för fullt med honom nu så han ska bli som en "normal" 4åring!


Vad vill du göra i höst? Plugga, jobba? Något med hästar kanske? Har du arbetat med hästar tidigare?
Jag vill jobba i höst! Plugga känns inte rätt just nu då jag måste läsa upp vissa betyg först då. Annars har jag massa utbildningar jag skulle kunna tänka mig så som unghästutbildningen. Men jag vill som sagt jobba, vet inte med vad riktigt. Tror inte jag vill jobba med hästar, iallafall inte som ja känner nu. För jag tror de blir för tungt att både ha de som jobb och hobby. Har jobbat med hästar lite innan, men inte så pass mycket att jag kan se de som en merit.


Hur lång är du?
Typ 175cm skulle jag väl tro.


Vilken storlek har du på din sadel?
Min prestige versaille är 17" och vid. Fast den ligger bara skapligt på Gustav så den ska ja nog sälja så småningom.


Hur kommer det sig att du blev hoppryttare och inte dressyrryttare?
Jag hatar dressyr! Det var nog aldrig något snack om saken, hoppning var min grej sen jag började rida. Det skulle vara spännande, gå fort och utmanande! haha dressyr funkar, men jag hatar bedömningssport så de är aldrig någon gren jag kommer sattsa på, hoppning känns mer tess liksom.


Vilket märke har du på dina bruna ridbyxor (de är så himla snygga)!
Mina bruna ridbyxor, vet inte vilka du tänker på, har två par. Men dom ena, dom som används mest är faktiskt från Ullared och är märkeslösa tror jag. Dom andra är från Hööks eller kanske Börjes. Jättesköna är Ullared byxorna iallafall ;)
 

Vad har du för skostorlek och klädstorlek?
Det är ju olika beroende på vad de är för märke. Men vanligtvis är det 36-37 i skostorlek och 36-38 i kläder.
 

Vilken är din favoritfärg?
Brun, beige och grå i hästväg. Marinblå och babyrosa i klädesväg tror ja haha tror inte jag har någon direkt favoritfärg..
 

Din drömsadel och ditt drömträns?
Drömsadel.. hm, Butet är ju galet sköna, men jag trivs ganska bra i Prestige annars faktiskt. Drömträns är svårt för det finns massa fina. Men ett Dyón aachenträns med smala remmar hade ju suttit grymt fint ;)
 

Favoritperson genom historien?
I hästväg eller? Vet inte om jag har någon direkt favoritperson. I hästväg är idolen Marcus Ehning iallafall.. Får jag säga att min favoritperson är Nalle Puh? haha han är ingen person men jag älskar denna okloka varelse!
 

Vad ska du göra nu när du inte jobbar?
Om jag visste det själv! Spendera så mycket tid jag kan med vänner, familj. pojkvän och djuren tills ett jobb förhoppningvis dyker upp!
 

Håller du i träningar för andra?
Nä, jag är ju inte utbildad så det känns fel. Sen om någon personligen kommer och ber om hjälp är det klart jag hjälper till så gott jag kan. Men jag står inte och håller i "lektioner/träningar" för andra och tar betalt osv..
 

Vart står du någonstans?
Men hästen antar jag att du syftar på då. Och det har jag sagt förut, Örminge Gård.
 

Hur många schabrak har du, absoluta favoritmärke?
Oj, 15-20 st schabrak har jag nog. Anna Scarpati är absoluta favoriten, får inte nog av dom!


10 augusti 2009

Stockholm .

Igår var det Stockholm tillsammans med mamma, pappa, Marcus, Roger, Anna, Maya och Pontus. Började resan tidigt på söndagmorgonen och första stoppet i Stockholm blev vid "högsta punkten" för att kolla utsikten, vackert :) Sedan blev det slottet och en sväng på Gamla stan, ingen shopping dock! Stolt över mig själv att jag klarade av att hålla i mina pengar hihi, en fika på torget i gamla stan blev det iallafall i sommarvärmen, kan inte göra annat än älska sommarvärmen! Efter gamla stan blev det Djurgårdsfärjan och en tripp till Djurgården och Skansen. Skansen var väl mysigt, men inget slår Kolmården! ;) Sista stoppet innan hemresa blev Gröna Lund. Jag är såå stolt över mig själv, jag vågade åka Insane! :D haha, men så rädd jag var usch, men jag gjorde de! Dessutom lyckades jag spela bort massa pengar.. Jag vann en rosa liten apa, de var allt haha Marcus dock hade väl sin turdag då han vann en stor Dumle och en stor Bilarbag, samt en liten zoo påse, fusk! Full rulle hem och sova, jösses så trötta vi var.

Lite bilder från dagen :)







puss tess

8 augusti 2009

Tävling .

Yes, idag var det äntligen dags för tävling igen. Älskar verkligen att tävla, blir så otroligt peppad när de är dags för tävling! Idag var vi på Skärlunda Ridklubb, en lokal ridhästhoppning. Hände dock något helt tragiskt för ryttaren efter mig, behöver inte säga vem det var här, känns dumt. Hästen hoppade första hindret sen bara tvärstopp, vänster framben var helt av från övre knät! Helt ofattbart, benet bara stod rätt ut och dom kunde verkligen inte göra någonting.. Tävlingen fick avbrytas ett tag då hästen var tvungen att avlivas på plats, verkligen hur tragiskt som helst, stackars människor och häst!  :( De fick mig att tänka tillbaka på Cassiopeia, blev lite jobbigt men lider verkligen med folket runt omkring denna häst idag!

Hur gick själva tävlingen för mig då? Vi kommer till de nu :)

100 cm bed A0/A0:
Hon kändes sjukt fin på framridningen, dock lite väl taggad kanske och det fanns inte mycket stopp i henne, men luftig och fin över hindrerna. Inne på banan kändes det precis likadant och jag fick till en riktigt bra rytm och känsla i grundomgången, sen blev det lite ponnyridning i omhoppningen då jag inte fick stopp på henne och kunde svänga haha, skäms verkligen för den omhoppningen, men va fasiken, det räckte ju iallafall till en fjärde placering med 0+0 fel :D Grattis till Yvette och Olik som blev femma bakom oss också hihi, superkul verkligen! Duktiga älskade Sam <3

110 cm bed A0/A0:
Vart en lång dag med tanke på att avbrottet kom direkt efter min 1m's ritt, det var varmt och alla transporter stod mitt i solgasset så det syntes på Samantha redan i transporten innan att hon var trött. Men gick in på framridningen och sa att jag rider så mycket hon orkar, vill hon inte skiter jag i de på banan :) Oj så matt hon var i benen, ändå tog jag bara ett språng på framhoppningen. Red banan hinder 1-6 sen utgick jag då hon hade petat 2an, 3an och 6an då kände ja att nä! Bättre att spara på den gamla damen och avsluta innan någonting dåligt händer. För dom sprången hon gjorde på banan kändes jättebra! Det var bara de att benen inte riktigt orkade med, så utgick med ett leende på läpparna istället :)




När vi kom hem från tävlingen blev det lite tömkörning för Gustavs del. Han var riktigt fin och fräsh idag, fanns ju till och med lite energi i honom idag ;) hihi han fick trava över en bom idag, så jävla söt han är! En riktig liten fegis de där! Men de ska bli så kul att träna honom och förhoppningvis få se en förändring senare i höst! Min fina lillprins.



ps, alla bilder kommer finnas på pixbox senare för er nyfikna
och filmerna som vanligt på yt ;)



Imorgon kommer det inte bli någon blogguppdatering då vi ska till Stockholm. Så ja tänkte passa på att ha en frågestund nu fram till måndag för er som är lite fråg-sugna! Så ställ vilken fråga du vill så svarar jag på dom under måndagkvällen. Och till er som undrar hur man syr knoppar, tänkte jag skulle visa genom typ "film-foto" nu i veckan, så håll utgick i bloggen under veckan bara så kommer det en förklaring!

puss tess

7 augusti 2009

Förberedelser .

Imorgon är det tävling, tjohoo! Sjukt peppad så ni anar inte! Har ni ingenting för er imorgon så åk till Skärlunda och heja på mig och Mantha hihi

Var på Travshoppen idag och shoppade lite. Mamma har kommit fram till att Gustav inte passar i guld så hon ville ha helt ny utrustning i silver till honom, så de fick hon köpa själv, ja va nöjd me mässing ;D haha Har underbara föräldrar som ställer upp på mig och min hobby alltså, sjukt! Om någon är intresserd kan ja fota nåndag :) Blev följande med hem;
- OS swarovski pannband, silver
- Brunt remontträns, silverspännen
- Bruna lädertyglar
- Kingsland Elisabeth ridbyxor, marinblå
- Pikeur tävlingsskjorta, rosa
- Kingsland showsocks, marinblå
- Kingsland stallbandage
- Roeckl handskar, svarta
- Longeringsspö
- Håltång
- Tredelat tränsbett, silver
- Tredelat eggbett, mässing

Förberedelser som sagt inför tävlingen imorgon. Knoppning bland annat! Hon vart riktigt fin idag, kapade och tunnade ur manen innan ja flätade och sydde idag så dom vart fina faktiskt :) Lite smakprov hur dom blev. Dock mörkt i stallet så bättre bilder blir de nog imorgon. Och ett tips till alla som knoppar, SY dom, blir mycket snyggare! :)





Martina var med i stallet idag också, vi red ut på Sami och Gustav, gick bra :) Hon snodde min kamera medans ja friserade Sam, bjuder på några av hennes bilder också! Sen väntar sängen för min del!





puss tess

6 augusti 2009

Sista jobbdagen .

Ja, idag gjorde jag min sista jobbdag på Outlet, om jag inte blir inringd någonting framöver dvs. Jobbade ihop med Malin, gick bra men var riktigt segt. Dessutom kände jag mig yr och illamående sista två timmarna och de bröt verkligen ut när jag kom hem. Kände mig svimfärdig och supersjuk så var bara att knalla upp till sängen och lägga sig ner. Somnade med en gång så kanke behövdes lite sömn, för nu är de lite bättre. Tyvärr blev det ju inget stall idag pga de, utan mamma och pappa fick åka ut och se så dom var hela och rena samt ge dom lite mat, jag som ville pussa på mina älsklingar :( Tur att de blir långdag i stallet imorgon :) Nu tänker ja lägga mig i sängen igen, tänkte bara uppdatera er lite!

puss tess

5 augusti 2009

Dålig uppdatering .

Ja vet! Känns riktigt uruselt, men jag lovar mer uppdatering från och med måndag för då blir jag arbetslös, buhuu :( Hur som helst så känns de mesta ganska bra nu, förutom då att jag snart blir arbetslös.

Jag har äntligen kommit igång med Gustav nu! Ni anar inte hur glad jag är, för hästen är otroligt possitiv :) I måndags blev det lättare longering på banan och så satt jag på honom i slutet av passet, superduktig. Igår blev det lite longering med inspänning för att få igång bakkärran lite och sen hoppade jag upp i slutet och joggade lite, han kändes superfin! Får jag lite mer energi i honom kommer han bli toppenfin tror jag. Idag fick han vila, vill inte köra får hårt med honom eftersom han stått i två veckor, så det blev bara lite frisering idag. Jag ser verkligen fram emot en framtid med honom :)



Samantha är finare än någonsin! Håller igång henne ordentligt nu så hon är i toppen kondition, lite mer styrka i baktassarna skulle inte skada men de kommer med tiden. Körde lite markarbete på henne idag, fick en toppenkänsla mot slutet. Körde en studsövning som jobbar med styrka, reaktionsförmåga och kvickhet. Kanske ska förklara? Är en fem-studs där första är ett litet räcke på ca 50cm sen 3-3½m till ett litet högre räcke, samma avstånd till en bred oxer, samma avsånd till ett räcke och sista på samma avstånd, ett litet räcke på ca 50cm som i början. Detta gör att du kan göra övningen i båda varven utan att behöva ändra någonting. Det man ska tänka på är att inte ha för höga hinder och köra den för mycket då det tar på benen. Hästen bör vara skapligt ruttinerad också.. Btw, tävling i helgen! Skärlund 100 och 110, skönt att det inte blir så lång resa :)



Börjar planera 20-års fest lite nu men får bara ångest! haha, hur som helst kommer den äga rum här hemma den 5 september så är du sugen på att komma, säg till! Förresten så var jag i Linköping idag med Marcus och köpte världens sötaste skor! Ska fota dom så fort jag får tid! Nu - sängen!

puss tess

2 augusti 2009

Connemarariks 2009 .

Tänkte berätta lite om helgen eftersom jag inte hunnit med någon uppdatering om dagarna.

I fredags var det dressyr som gällde. Rebecka red Ginger i LB:1 på godkänt betyg, dock var domaren otroligt snål. Alexandra red Ginger själv i LA:1an på 67% och precis utanför placering. Garlic blev tvåa i LB:1 på 68% och även tvåa i LA:1an på 72%, dock skulle det varit en seger där, men pga vissa saker så blev det inte så.
Jag och familjen åkte till familjen Svensson på grillkväll efter tävlingarna, supermysigt.

Lördagen började med en ridklass där Rebecka red Ginger och Alexandra Garlic. Det blev toppenresultat här och helsyskonen tog hand om första respektive andra placering, då med Garlic och Alexandra i täten. Superkul! Efter ridklassen var det dags för Working Hunter där Garlic var först ut, var inte på riktigt hopphumör och det blev en ofrivillig avsittning för Alexandras del, tråkigt. Ginger skötte sig superfint och hoppade med glädje, dock kanske i den snyggaste stilen. Men fin var hon och felfri som slutade med en 9one placering. Avslutade dagen med ryttarfest tillsammans med familjen Kjörsvik som var supertrevligt.

Idag, söndag då så har det varit hoppning på förmiddagen, dock ställde varken Ginger eller Garlic upp i den. Vi Grattulerar Matilda och Duncan Cocko till segern där istället. Jag började med att ställa ut Ginger vilket gick bra. Hon kändes lite matt och inte så possitiv men det blev ändå 38p och en tredje placering, klart godkänt. Garlic dessvärre var på sjukt busigt humör och jag personligen tyckte han visade både bra skritt och trav men domaren var hård idag, tyvärr. Så det blev silver i hingstklassen. Dock är ja inte jätteledsen över att han inte gick till BIS-ringen för fy vad jobbigt de hade blivit hihi. Tackar Alexandra med familj för en supertrevlig helg, ni är underbara de vet ni :)



fler bilder kommer i veckan, har 1000 bilder att redigera så håll ut ;)



Idag fick jag äntligen träffa mina hästar som var toppenfina båda två. Joggade Samantha på banan och hon kändes så jävla überfräsh så de var läskigt, hoppas de håller i sig till helgen när de är tävling! Borstade på min lilla prins som har supermycket överskotts energi nu så imorgon blir de att börja jobba honom lite lätt från marken. Han är inte halt längre och såret har läkt bra vilket känns superskönt :) Imorgon väntas jobb på Outlet, min sista jobbvecka där nu sen blir ja arbetslös, buhuuu! Men nu väntar min underbara säng!

puss tess