31 maj 2009

Fantastisk helg !

Ja, helt klart en fantastisk helg har det varit! Fredagen var jag ju på Åby på NHIS och jobbade och igår var jag och shoppade loss ordentligt på stan hihi, men jag kände att jag var värd lite nya sommarkläder! Fick med mig fyra nya klänningar hem hihi halva lönen försvann men jag överlever :) Köpte ju faktiskt morsdags-present också! Igårkväll var det partaj hos Martina och Karin! Tjohoo så roligt det var, übertrevligt folk för det första, toppenväder och allt var perfekt! Jag och Melinda busade till det och gick ner till "grann-pojkarna" som var ute och spelade kubb, honkade på där och självklart så vann mitt lag, jag var dessutom stjärnan "ta bort aaapan!" haha ;) haha naevars men galet kul var det! Framåt natten blev det Hugo massa dans innan det blev kvällsmat på Max och taxi hem till Marcus!

  
tre av klänningarna hihi fixar bild på den fjärde någon annan dag !

Idag traskade jag ner till NHIS, mötte upp mammsen :) Vi satt och stekte i solen på läktaren och kollade på sjukt fina hästar, dregel på Jaguar Mail *mumma* Dock kom jag på efter typ halva tiden att jag satt i t-shirt.. ja, ni kan ju gissa hur min bränna ser ut? Fy fan så fult hahaha men men, efter NHIS blev det en trip ner till mormor äta lite gott där innan det var dags att åka hem, tårta till mamms och present. Älskade mammsen vart rörd över min och brorsans present, kändes så bra för hon är sååå värd den presenten, för varje ord stämmer.. Kärlek till mamma!

Nu tänker jag dega i soffan, kolla på TV och äta jordgubbar! Har så sjukt ont på kroppen, fy skäms, får skylla mig själv när jag inte smörjer in mig! I veckan väntar jobb, jobb och åter jobb! Har mycket jag vill hinna med, men lär inte hinna :(

puss tess

29 maj 2009

Norrköping International Horse Show, dag 1.

Då har jag arbetat ute i Åby på NHIS för första gången den här helgen. Stod på framhoppningen mellan 12-16.00, alltså under 135 och 140 hoppningen. Man får se en hel del fina hästar vill jag lova, dock får man även se mindre fina och mindre trevliga och välridande ekipage. Blev riktigt irriterad där ett tag när ungar (okej, tonåringar då) sitter på galet fina hästar i den dyraste utrustning du kan tänka dig och så sitter dom bara och sliter i munnen, grinar och sparkar sönder hästarna i sidan när dom river ett hinder, väx upp! Usch, men sen finns de ju verkligen hur många unga riktigt talangfulla ryttare också som verkligen rider med stil, älskar att se deras ridning och hantering mot hästarna! Menmen, nu blev jag ju inte direkt mindre sugen på häst och tävling, guud vad jag saknar det och faaan vad jag saknar Peisan!! Hoppas verkligen på att min otur vänder snart så jag också kan få vara där och visa vad jag går för.. Hur som helst så träffade jag en hel del trevligt folk på Åby också, underbart! Hann även kolla lite i tälten vad som var till salu, oj vad jag hade shoppat om jag hade haft en häst att shoppa till, såå mycket hittade jag! Kanske tur för min plånbok att jag inte har någon häst ;)

Nu blir det duschen, sen ingenting faktiskt! Har absolut inga planer för kvällen så blir väl lugnt hemma med mamma och pappa skulle jag tro. Imorgon blir det NHIS igen på förmiddagen, sedan en snabbrunda på stan, förhoppningsvis en liten fika med Amanda som äntligen kommit hem från Kanada nu! Sen imorgonkväll smäller det, japp, party och utgång it is! Ida är dessutom skyldig mig en tequila shot så nu blir det inte nyktert för min del ;p haha hörs imorgon!

pusss tess

28 maj 2009

En helt vanlig torsdag .

Måste ju börja med och säga hur deprimerande det var att se Untied spela så dåligt i gårddagens CL-final. Barca gjorde sig förtjänta av vinsten pga att dom spelade bättre fotboll, men samtidigt tråkigt då jag vet att United kan spela så mycket bättre än vad dom gjorde igår.. Men så är de, grattis Barca! Och framför allt, tack Martina och Karin för det übertrevliga sällskapet!

Denna dag har jag inte gjort någonting känns det som. Morgonpromenad med Teddie imorse, skitkul, gick ut när solen strålade och det var jättevarmt och skönt. Hann väl gå 500m så börjar det spö regna! haha gissa om vi var dyngsura när vi kom tillbaka! Var ute nästan hela förmiddagen och lekte lite med Teddie, kändes som det var länge sen vi busade, älskade lilla voffi! Efter lunch typ dök Marcus upp, sötkorv! Aldrig fel att få spendera lite tid me gullet :) Nu har han åkt på träning så nu tänkte jag vara lite social med mina vänner via msn tills gull kommer tillbaka från träningen haha


fick bli en bild på Q bara för att ja önskar..

pusspuss tess

27 maj 2009

CL - final med Martina och Karin, dom är dock udda.. De ska vara GLOOORY GLOORY MAN UNITEEEED!! ;)



pusss tess

27 maj 2009

Bilbesiktning.
Jag känner mig oerhört stolt och duktig idag! Jag har nämligen besiktigat bilen för första gången haha den var dessutom felfri, dvs inga fel eller problem någonstans, how great! I övrigt så händer absolut ingenting idag.. Mamma har åkt på klassresa med hennes sexor och är borta tills imorgon, pappa jobbar och kommer inte hem förns inatt vilket betyder att det bara är jag och Teddie i huset denna dag. Vet inte vad vi ska hitta på idag, sjukt blåsigt och tråkigt väder ute så kan inte sitta ute, njuta och få lite färg på kroppen heller.. Dessutom har jag redan kört mina 45min på wii fit.. Jag suger btw på snowboard, riktigt deprimerande! Dock var jag en riktig hejare på yoga, de visste jag inte haha, jag är kär i mitt nya lilla hemma gym ;)

Nahepp.. Sätter mig väl och glor runt på lite hästannonser ett tag nu då, kanske fixar mig en smootie och försöker få tiden att gå helt enkelt! Skulle gärna gått en runda på stan idag med tanke på att lönen har rullat in, men kan inte lämna Teddie ensam så nää, underhåller mig på annat sätt och sparar pengarna.. iaf i några dagar till!

puuss tess

26 maj 2009

Lägenhets-kärlek.
Har ni pysslat med denna tisdag då? Jag själv var på besök hos världens bästa Bilinda i förmiddags. Älskar hennes och Victors lägenhet! DEN vill jag ha när dom flyttar sen hihi, en perfekt söt liten etta med kök nära stan och billig hyra, så perfekt! Blev så himla sugen på att flytta hemifrån när jag fick vara en stund i den lägenheten, jag vill också bli vuxen ;) hihi Hade iallafall en supertrevlig förmiddag tillsammans Billa, hann faktiskt med en rundtur på stan också, såg alldeles för mycket som lilla jag skulle vilja ha, men som min plånbok inte klarar av.. Bajs!

Har hunnit med att sitta i solen en stund idag också, älskar detta underbara väder, kan ju inte göra annat än le! Men nu blir det lite wii fit innan personal möte ikväll på Outlet, måste ju komma i form så 30min wii fit varje dag är de nya haha, förhoppningsvis får jag träffa Marcus sen också :) Nä, nu har jag inte tid med mer bloggande, dessutom har jag ingenting roligt att blogga om så.. bye bye!

 
pusss tess

25 maj 2009

wii fit, nya gymmet?
Det har varit en underbar helg! :)
I fredags blev det en sväng till Media Markt för mig och mammsen, köpte en TV till moster och ett wii fit till oss själva ;) Nu jäklar ska vi komma iform, utan gymkort! Sedan blev det storstädning av rummet för snart kommer nya älskade sängen, tjhooo! Sedan var jag jätte hurtig och rullade chokladbollar, inte lika bra att äta upp hälften dock! Sedan bar det iväg till Melinda och en lugn variant av förfest, sjukt kul hade vi tjejor iallafall, som sedan mötte upp världens bästa grabbar på Hugo. Blev kanske lite väl mycket där ett tag, men jag har fantastiska människor runt om mig, så tack!



Lördagen bjöd på uppgång strax innan 08.00, full rulle ut till Åby och NHPS och DUS teoritävling, Vi i stallet för barn. Gick superbra och vi är som vanligt bäst när de gäller lyckliga pristagare! Toppenbra som sagt, dock mådde väl inte huvudet lika bra hihi träffade Martina och Karin som gjorde min dag lite bättre iallafall tack vare sällskapet! Dock var vädret inget vidare och med tanke på huvudvärken åkte jag tidigt upp till gull och väckte honom, buus! Blev en riktigt seg lördag, var helt slut! Sötkorv åkte och jobbade och jag åkte hem och myste med världens bästa mamma och pappa :)

Söndagen bjöds på wii spel, shit så kul wii fit är! Helt klart det bästa köpet på länge :D Helt galet, höll på i timmar innan ja blev för trött o seg hihi ville åka upp till Åby och kolla tävlingarna, men nae. Blev bara mer sugen på häst och tävling så orkade inte ens tänka på de utan höll mig till wii spel och gullet ;p

Idag har det varit världens segaste dag! Mådde inget bra imorse när ja och gull vaknade, usch usch. Så idag blev det en riktigt segar degar dag! Har legat och tittat på TV nästan hela dagen, sovit om vart annat och bara varit helt enkelt.. Jag måste bara säga att jag har nog världens bästa pojkvän, bara så ni vet :)

puss tess

Tiden att minnas

Mans Santiniqe <3

 
 
 
 
 
 
 


Spara onödiga kommentarer och väx upp istället, TACK!

Mans Santiniqe

Har inte uppdaterat på ett tag nu, men det har varit jobbigt som det är.

I onsdags fick min älskade Sunny somna in. Veterinär kunde konstatera att det inte finns någonting att göra med henne, hon svarar inte på några behandlingar och kommer inte hålla för avel, dessutom har hon så pass ont att sälja henne som sällskapshäst skulle bara plåga henne, därifrån fattades ett beslut. Det känns förjävligt, aldrig någonsin skulle jag kunna tro detta! Älskade fina lilla häst, förlåt mig.. :'(

Tack för det här fina året, för ja, ett år tillsammans fick vi.. Du har lärt mig så oerhört mycket, du har gett mig glädje under en svår tid. Jag kommer minnas dig med glädje, känner mig hemskt som tar dig ifrån ett liv här, men att få höra hur ont du har och hur plågsamt du skulle ha de levande kändes det inte humant att låta dig plågas, för min skull, för att jag skulle slippa de här.. Nu får du istället beta fridfullt, tillsammans med din bästa vän..

Älskar dig prinsessan, I'll remember you my friend <3
Mans Santiniqe
2002-06-12  -  2009-05-20
Vila i frid


20 maj 2009

Morgonträning.
Fy sablans vad jag är hurtig, heja mig, nu ska jag fortsätta såhär!
Upp klockan 07.45 imorse, ut och gå med stavarna. Dunderskönt, solen sken, bra musik spelades i öronen och jag var, tro det eller er, pigg och glad! Behövde lite motion, men får inte överanstränga mig eftersom jag äter medicin nu. Ja, för igår ringde läkaren och talade om för mig att jag fått en infektion eller ett virus på njuren som då blivit irriterad. Se där, se där! Så  nu ska jag käka tabletter tre gånger om dagen i fem dagar... suuuck

Hm, händer annars då? Blir väl lite deppigare fram mot dagen, varför får ni veta senare. Sen i eftermiddag/kväll ska jag åka till min sötnooos! :) De gör mig alltid lika glad! hihi skulle vara kul att gå ut idag med tanke på att det är röd dag imorgon.. men nja, ja ska ju upp och jobba imorgon så blir nog inte så :( men fredag kanske!? fast ska ju iofs upp och jobba på lördagmorgonen då också.. men skitsamma! nahepp om man skulle fortsätta att vara lite hurtig då kanske och göra någonting vettigt? Aa, tror så faktiskt..


puss tess

19 maj 2009

Sitter här och kollar runt lite på hästannonser, i brist på annat helt enkelt. Men börjar fundera lite, är hästvärlden en drömvärld? Alltså vissa priser är ju helt sjukliga! Seriöst, jag tycker det är sjukt när en 3-åring ligger på 175.000kr! Det enda den har gjort är ju mer eller mindre 3-års test, eller hur? Och visst, den kanske fick diplom, dubbeldiplom till och med, eller 10-10 i hoppning, men kom igen, 175tkr är sjuuukt! Det är vad jag skulle kunna betala för en häst som faktiskt tävlat, visat resultat och är riktigt bra i psyket. Men samtidigt, det är ju jag det. Vad tycker ni är maxpris för en häst? Säg att den är mellan 3-5år, grundutbildad 4-5åringen kanske startat några tävlingar och har skaplig stam. Pris på de?

Anyhow, hittat några enstaka nu som jag ev. tänker ringa på. Är ju fortfarande inne på Q, ta henne på prov eller liknande om hon nu går igenom nästa besiktning. Men har ju sagt att jag ska hålla ögonen öppna. Och nu är jag så jäkla ridsugen så jag dör! har hittat en 3åring (ja vet, jag som absolut INTE skulle ha en ny 3åring), två 4åringar och en 5åring, mer än så säger jag inte sålänge :)

puss tess

19 maj 2009

Onödig uppdatering .

Vet inte riktigt vad jag ska skriva? Har inte så jättemycket att berätta faktiskt. Forfarande inte kommit fram till så mycket angående det här med häst, blir helt snurr i huvudet av allting. Vill just nu bara ha sommar och Falsterbo, bara få vara och slippa tänka! Sola, bada, festa, shoppa, ja ni vet allt de där som Falsterbo har att bjuda på ;) hihi

Den här veckan består av jobb, förhoppningvis utgång till helgen, var sjukt länge sen nu! Sen om jag hinner hoppas jag på att åka ut till Alexx och rida lite för det var fasiken länge sen de också! Oh, ge mig en häst någon. nu!! Men nae, nu ska jag nog städa mitt rum, igen haha. Sen blir det en sväng till Tobbe och säga grattis till honom! Måste bara få säga att jag tycker om min Marcus masssoor, så de så :)


Tänker på dig Emelie, vet precis hur det känns <3
puss tess

17 maj 2009

Mans Santiniqe .

Var ute i stallet imorse, mammsen följde med. Passade på att fotografera bananen, hon var inte så sur idag så vart faktiskt ganska fina kort! hihi, lilltjejjan! Bjuder på lite bilder ... Resten finns här .





puss tess

16 maj 2009

Deprimerande .

Jag hatar att vara sjuk och må dåligt! Jag vill att läkaren ska ringa nu och säga vad det är för fel på mig!! Känner mig halvt handikappad nu ju.. usch! Jobbade idag, kämpigt som fan. 10-16.00, hade kunder som jag tillslut fick slänga ut vid 16.15 för att dom gick runt och segade, fasiken stänger man kl 16 så stänger man väl kl 16?! Sjukt irriterande iallafall..

Nu sitter jag här och halvdeppar. Skulle åkt till Mange ikväll och partajat men de går ju inte som jag mår! :( Så himla tråkigt, bara hoppas det kommer fler tillfällen.. Blir hemma med mamms och papps ikväll, vetekudden på sidan, vatten att dricka och eurovision på TV. Tråkigt!!!

Hästeriet då? Jag vet inte ärligt talat. Vill ge Q en ny chans eftersom veterinär bara trodde det var en spark så hon var öm. Samtidigt som hon var ju faktiskt inte 110 på besiktningen, blir så jävla kluven. Vad gör man när man tycker om en häst liksom? Det klickade med henne, det kändes rätt och så händer de här? Tror inte jag orkar åka runt och titta på andra hästar just nu, håller ögonen öppna ifall någonting dyker upp, annars väntar jag nog ett tag till.. Någongång kommer väl min otur att vända och en ny stjärna stå på gården, eller? Tänk om Peis kunde vart kvar i livet ... tänk om..

puss tess

15 maj 2009

Det är så oerhört tungt..
Just nu känner jag att jag inte orkar eller vill bita ihop, jag bryter ihop..
Jag vill bara ha dig tillbaka, jag vill absolut inget hellre!
Du fattas mig Cassiopeia
Allt var ju så bra, varför?!


Ett plutt ett blir två, men tillsammans var vi ett


11/6-2004 - 11/2-2009
I'll never forget


I will love you endlessly

Once upon a time a had a dream, I had a vision
of that someone, that was missing in my life
Here I am looking back on the road I used to travel
through the darkness, through the times of sacrifice

I can't believe how things can change so fast
I can see it in your eyes,
we're gonna last

Luck, come and go
but as long as you are with me
I am happy, to be someone in this world
you're the day, that changed it all
you're the night I will remember
For as long as I am walking on this earth

If you can dream it, if you believe it
like I believe it standing here with you
you brought something, right out of nothing
you are the one thing that makes it all come true

With every bit of me, with all my heart
with every single breath I'm gonna love you
fall into my arms tonight, and make it allright
if you ever come to doubt these words
let me be the one to break it to you

I will love you endlessly,
with every bit of me


14 maj 2009

Och när ska oturen vända då, när fan ska de bli MIN tur!?








Peia för i helvete kom tillbaka, jag bryter fan ihop!! :(

14 maj 2009

3 åringen .

Ja, angående 3 åringen, fick en del frågor i förra inlägget såg jag. Jag vet ärligt talat inte så mycket om den mer än att det är ett sto född 2005 efter For Feeling - Eighty Eight Keys, hon är ca 155 cm i manken skulle ja tro, liten och nätt. Har varit jättesnäll att rida in och vad jag vet är hon snäll att hantera också. Inte löshoppad så länge hon varit hos KB, men med stammen hon har borde hon kunna hoppa. Vet ingen pris på henne mer än att hon är "billig" pga hennes storlek. Om ni är seiöst intresserade av henne kan ni få nummret till KB och prata mer med henne, men hon har den inte under försäljning, endast inridning så ni kommer säkert få prata mer med ägaren isåfall. Men som sagt, enbart om det finns ett seriöst intresse..

NU - besiktning, så nervös! :|

puss tess

13 maj 2009

Hästigt, en dag kvar .

Fy fabian vad lat jag känner mig! Jag är lite sliten nu efter att ha gått upp 07.45 i en vecka ;) Naevars, det är skönt att komma upp och få någonting gjort av dagen. Hade bajsont idag när jag vaknade men var bara att pallra sig upp och åka till stallet, utsläpp och fixa iordning lite inför morgondagen. Sedan hänga på Göran som var jätteduktig idag, kunde ju hänga riktigt länge! Sedan red jag på lilltjejen, helt själv idag i både skritt, trav och galopp, de ni! Sjukt snäll den där hästen, endast en bockning och stegring under hela inridningsperioden, inte helt fel de! Så om någon letar en liten, snäll 3åring efter For Feeling - Eighty Eight Keys, säg till! ;) Ni anar inte hur nervös jag är inför morgondagen! Vill så himla gärna att hon ska gå igenom och stå i sin lilla box på fredag. Men jag vågar verkligen inte hoppas på någonting med tanke på oturen i mitt så kallade "hästliv". Men snälla håll en tumme för oss imorgon!!


Förresten, buhuu, min läsar-statisik sjunker! Tråkiga ni är som slutar att läsa, jag som skriver så mycket intressant, not! hihi nä, nu måste jag ut med voffi en stund sedan blir det att lägga sig i sängen en stund och vila och se om de blir bättre med smärtan.. suck!

puss tess


12 maj 2009

Läkarbesök .

Vilken dag! Började med att gå upp så där äckligt tidigt som dom andra dagarna, jag har blivit lite lat, inte van att gå upp före nio haha. Utsläpp i stallet och hjälpa Kerstin med unghästarna. Kunde hänga på Göran idag, så bra! Travade dessutom, utan linor på 3åringen, hon är himla duktig hon. Vi ska köra sista dagen imorgon innan det blir bete för dom små liven. Efter stallet blev det stan och lunch tillsammans med Bilinda, oh som jag saknat henne! Vi kan verkligen prata om allt! Blev iallafall någon timme med henne innan det var dags att åka vidare och träffa en läkare. Usch, fick ta lite prover och så blev jag lite sur också på köpet. Kommer dit, får  ny tid och inget svar på vad som kan vara fel, inget smärtstillande eller någonting, fan fattar dom inte att jag har ont! Nä, nu ska jag gå en vecka till innan jag får något svar, superkul verkligen.. Suck! Menmen, blev lite gladare miner när jag fick träffa söta lilla Klarus en stund, Teddie och Nikita fick leka av sig lite, min älskade lilla voffie!

Nu sitter jag här, surar. Har så sjukt ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen och blir mer och mer nervös för varje dag inför torsdag. Men nu ska jag faktiskt ta tag i mitt liv lite här hihi, försöka iallafall. STÄDA!
Juuuste, måste ju få passa på att säga ett jätte GRATTIS till min älskade bror och Thina till förlovningen :D <3

puss tess

11 maj 2009

3 månader utan min bästa vän .

Ja, idag är det tre månader sedan hon försvann.. Saknaden blir inte mindre, snarare tvärtom. Däremot blir på nått sätt sorgen lättare att hantera. Det spelar ingen roll hur mycket tårar man fäller eller hur mycket man beklagar sig över att hon är borta, för hon kommer inte att komma tillbaka. Och jag vet ju att det inte på något sett var mitt fel att hon försvann. Men saknaden.. Nae, den kommer alltid finnas där. Och att veta att jag inte riktigt tog vara på varenda minut med henne, eller att jag inte njöt under sista ridturen, att jag inte hann säga jag älskar dig en sista gång, de sårar och det gör saknaden så enormt stor. Saknaden över att få göra allt de där en sista gång, sitta på hennes runda fina rygg en sista gång, njuta av hennes busiga och fina galopp, få pussa på hennes vita fina mule en sista gång.. Att få säga, jag älskar dig min vän en sista gång.. Ibland är de lätt att vara efterklok!
Jag älskar dig min älskade underbara finaste ängel, ja hoppas du har de bra, Cassiopeia <3


Igår blev det bio med gullet, Män som hatar kvinnor. Mja, de var väl ingen direkt hålla i handen film så att säga hehe men den var bra! Vidrig, otäck men bra, helt klart värd att se! Idag då? Försöka göra någe nytta utan att deppa för mycket. Upp 07.45 imorse, åka till stallet, släppa ut tottohästarna och fixa iordning lite. Hem vid 10-tiden för att sedan smyga tillbaka till sängen och mina två favoritpojkar som låg och sov :) hihi, upp igen nån timme senare, promenix med Teddie innan det var dags för jobb på Outlet 14.30-19.00. Galet segt idag, knappt en kotte inne i butiken och min smärta i sidan blir bara värre och värre. Så nu blir det att ringa läkare, måste kolla upp de! Annars inget nytt, börjar bli sjukt nervös bara...


puss tess

9 maj 2009

Fotografering .

Vilken härlig dag! Började dagen med städdag ute på Örminge, blev så himla fint. Bara hoppas på att alla kan hålla iordning nu och faktiskt städa upp efter sig så blir de ju inte så mycket och jobbigt på städdagarna! Plockade iordning på mina saker, de lilla jag har kvar. Får lite panik över hur mycket som måste inhandlas! Mitt under dagen blev det väldigt mycket lathet från min sida, men det behövdes, för kroppen mådde sådär. Framåt kvällen dök min favorit upp, Martina! Blev en sväng till Mariehov och sedan vidare till Sörping för fotografering. Blev riktigt jäkla nöjd med bilderna den här gången, ni får ett litet smakprov här nedanför!



Riktigt nöjd som sagt :) Nu dröjer det faktiskt lite innan nästa fotografering, om ingenting dyker upp så att säga. Nästa vecka har jag fullspäckat schema, men sådant tycker jag om! Nu ikväll blir det dock en lugn hemmakväll med mammsen och pappsen, lite gott att äta och jaa, en bra lördag helt enkelt! Juste, innan jag glömmer! Min nya mobil har valt att radera en hel del nummer så kan du vara snäll att skriva eller skicka ditt? Om du vill att jag ska höra av mig såklart ;)

puss tess

Svar, frågestund

Har du kvar Sunny? Vad har hon för skada? Vad är framtidsplanen för henne? Tråkigt att vi aldrig får läsa något om henne här.

Ja, jag har kvar Sunny, äger henne själv numera. Framtiden är ovis för henne, tyvärr. Hon har kissing spines i ryggen, låsningar i nacke och kors. Hon har inte svarat speciellt bra på behandlingarna och mår inte speciellt bra. Inte heller speciellt lätt att sälja en sådan häst till någon som bara vill ha henne som sällskap, då hon inte håller för avel. Så framtiden är oklar just nu, vill knappt tänka på vad som kan hända.. Varför ni inte får läsa om henne är helt enkelt för att de inte finns så mycket att skriva om henne. Vill heller inte göra de då jag tycker de är tungt och tråkigt att hon inte mår bra! Hoppas de svaret duger..

Betalar du för Sunny själv och den kommande hästen?

Hehe med tanke på att jag just nu lever på en lön som är minimal så finns de inte en chans att ja skulle kunna betala helt själv. Jag har två helt fantastiska föräldrar som ställer upp, älskar dom! Betalar dock utrustningen själv i dagens läge, de mesta iallafall hihi

Vad är det du söker när du kollar på häst? Alltså vad är det du fastnar för hos en häst och vilka egenskaper vill du att hästen ska ha?

MASSOR! Hehe nae men det första jag kollar på, i tex annonser och liknande är stammen och bilden, tilltalar den mig? När jag väl är och tittar på en häst kollar jag hur den är i psyket, så som hur den beter sig vid sadling och hur den är i hanteringen helt enkelt. Den ska vara pigg och glad att rida, lyssna för stopp och start, framåt och bakåt. Den ska ha bra grundgångarter och en god teknik som man kan jobba vidare på, den ska tycka om att arbeta! Vill inte behöva använda spö och sporrar för att få fram den eller graman för att få ner nacken på den, eller rida den på pelham för att få stopp på den. Men framför allt så ska de klicka, vill få en typ av "aha-upplevelse" när jag sitter på den. Alla hästar är olika, men de viktigaste är att de klickar från första början..

Vart har du häst? Jag har antagit att du kommer från Norrpan (kan ha super fel). Vem tränar du för?

Jajjebjörn, så rätt har du! Norrpan (Norrköping för er som inte vet vad Norrpan är) är min hemstad ;) Just nu har jag hästen hos min dressyrtränare Kerstin Bindekrans på Örminge Gård på Vikbolandet. Trivs super! Dock skulle ju inte ett eget ställe sitta helt fel! Jag tränar för Kerstin Bindekrans som sagt i dressyr och markarbete, skönt att henne till hands ofta. I hoppningen har det varit Daniel Svensson och Lotta Björe på senaste tiden, dock har DS träningar varannan vecka och Lotta bara nångång ibland, så oftast är de KB som hjälper mig.

När är det besiktning? Var står den lilla loppan Q nu? Gud va jag väntar spänt på det här!

Undrade just när den frågan skulle komma! Ni får hålla tummarna nästa torsdag, den 14e helt enkelt då ska hon klinik besiktigas. Jag är skiiit nervös! Idag står hon på ett privatstall hos sin ägare och uppfödare i Jönköping.

Vilka prylar på hästmarknaden gillar du mest just nu? Allt från ridbrallor, tröjor och ridstövlar till schabrak, täcken osv? Favoritmärke? Jag tycker du har så himla fin stil!

Kan börja med favoritmärket då, utan tvekan Kingsland! Har nog det mesta i KL, så som ridbrallor, tröjor, strumpor, tävlingsskjortor ja de mesta, heeelt förälskad i kvalitén och stilen! När det gäller schabrak, öronhuvor och täcken är de Anna Scarpati, Equiline och Mias som är favoriterna, älskar när man kan kombinera färgerna hur man själv vill! Har fått höra att jag är ett riktigt märkesfreak, men vill man ha kvalité så vill man. Dessutom, är man inte bäst på tävlingsbanan eller träningsbanan måste man ju åtminstone vara snyggast ;) hihi

Hur tog dina föräldrar Peias bortgång, för vad jag förstått är dem också väldigt engagerade i hästarna?

Dom tog de stenhårt.. Speciellt pappa. Peisan var pappas lilla ängel, sen första dagen hon stod på stallplan. Alla i familjen och även släkt och vänner tog hårt på hennes plötsliga bortgång! Mamma och pappa är väldigt engagerade i hästarna och i min ridning. Tror inte någon av dom har missat ett enda tränings- eller tävlingstillfälle. Dom är ALLTID med och stöttar, filmar och fotar. Mer engagerade och underbara föräldrar får man leta ordentligt efter <3


Hur träffade du din kille?

Haha jaduu.. nu måste ja tänka till lite! Tror vi träffades genom Melinda (hans syster) ute på krogen, rätta mig Melinda eller Martina om ja har fel! Men jag tror det var så allt började. Löjligt.. Krogenragg haha men jag tror det var så, krogen, snackade lite sen skrev jag mitt nummer på hans arm innan ja skulle hem och dagen efter ringde han hihi sjukt kul!

Vad jobbar du med? Är det heltid, deltid?

Just nu jobbar jag på Outlet 210 i Söderköping. En klädesbutik, märkeskläder till billigare pris helt enkelt! Dock bara extra jobb, alltså några dagar i månaden.. Skulle inte tacka nej till ett heltidsjobb, men de finns ingen chans i dagens läge!

Vad är dina planer för hösten och framtiden?

Jobbig fråga! Har fått ett erbjudande om att flytta till Västerås och jobba med hästar under ett halvår, börjar då 1 augusti. Men jag är osäker, vet inte riktigt om det är de ja vill. Annars är de väl försöka få ett heltidsjobb, flytta hemifrån och "bli vuxen" så att säga ;) Sen har jag länge haft en dröm om att flytta till London under ett år och jobba och bara va, men skaffar ja häst nu blir ju de kanske svårt så vi får helt enkelt se, tar en dag i taget just nu!

Om du hade fått ångra 3 saker i ditt liv vad skulle det då vara?!?

Shiit så svår fråga! Hm, men jag hade nog, för de första, tagit vara på tiden med ponnyn Ginger, mer och njutigt o berättat oftare för honom hur mycket jag älskade honom. Sen hade jag nog valt en annan utbildning i skolan och sattsat mycket, mycket mer på plugget. Sista grej ja ångrar är.. Guuud så svårt! De är så mycket jag ångrar, men som ja nog vill hålla för mig själv :)

Hur faaan får du så många läsare till din blogg?!

Ehm, inte en aning? Har nog länkat den på många sidor och håller den uppdaterad så mycket jag hinner. Försöker också skriva om något intressant som lockar läsare, antar ja haha sen är den personlig för mig, det är ju ändå mitt liv jag berättar om..

Hur många läsare har du dagligen och hur skaffar du så många?

Är ju nästan samma fråga som förra så, hur jag skaffar kan du läsa ovanför.


Måste bara få avsluta med Martinas goá fråga!

Vet du hur mkt du betyder för mig?

Njaa, någelunda kanske hihi men vet du hur mycket DU betyder för mig din nöt? <3

puss tess


8 maj 2009

Inridning .

Upp tidigt imorse, var i stallet 08.45 och släppte ut hästarna innan jag hjälpte KB med hennes unghästar. Red på 3åringen idag! Gick toppen, hängde på henne för första gången i onsdags, sen satt jag på henne igår och idag skrittade jag henne i lina, så klok liten häst. Till salu om någon är intresserad också! 3årigt sto e. For Feeling, runt 155 cm i manken. Hängde på Göran också, KB's superfina 2åring. Riktigt känslig men duktig, kommer bli riktigt fin om några år.

Annars idag har det inte hänt mycket, spenderade förmiddagen med Marcus och Teddie, favoriterna! hihi Var inne hos Telenor och hämtade ut min nya telefon också. Lämnade in min på lagning för några veckor sedan men dom kunde inte hitta felet på den eller reparera de dom hittade så fick en ny, thanks! Bara hoppas att denna fungerar bättre nu då.

Nu sitter jag och väntar på Cricka och Thina, samt mamma och pappsen. Ska grilla och mysa till det ikäll om det inte blir oväder såklart! Sen ska jag vara fyllechaffis ikväll hihi finns på mobilen!

puusss tess


frågestund

läsarna bestämmer .

ställ en fråga, svar kommer imorgon eller på fredag :) frågestund it is!

puss tess

6 maj 2009

shopping tur ?

Jag tänkte ta en shoppingtur på onsdag, ja häst-prylar-shopping såklart ;) Det börjar ju trots allt närma sig besiktning och vilken häst det än blir som blir min, måste jag skaffa nya saker då jag sålt allt! Så jag tänkte typ Kings, Hööks, Travshoppen och Sharpman, men de är så himla tråkigt att åka själv! Har jag tur lyckas jag kanske tjata med mig pappi, men om han inte vill så behöver jag shoppingsällskap! Någon som skulle vilja åka med? :) hihi snääälla?! Usch, fy och BlääÄ så luspank jag kommer bli efter de här.. Menmen, sen är de ju dags att börja spara inför Falsterbo också, heltidsjobb? Ja tack!

puss tess

6 maj 2009

Sunnybanan .

Duktiga jag var uppe skapligt imorse! Var välbehövligt efter några dagar av lathet hihi hade utsläppet i stallet, passade på att borsta och pussa lite på Sunnybananen, surbullen :) Tycker de är så tråkigt när fina hästar inte får vara friska! Skulle släppa hästarna på gräset idag, de gillade bananen, som hon sprang, trodde faktiskt hon skulle springa rakt igenom tråden ett tag haha hjälpte Kerstin med hennes två åringar idag också. Hängde på den ena, supersnäll gjorde absolut ingenting, så den ska ja försöka sitta på imorgon. Den andra tvååringen var lite värre, blev att bara trycka lite på sadeln och hänga löst, så imorgon skulle vi försöka hänga lite extra på den, kanske sitta på den i nästa vecka om den lugnat sig. Längtar så galet mycket till besiktingen av Q! Fast ändå inte, tänk om hon inte går igenom, med min tur i hästvärlden så skulle de inte förvåna mig ett dugg om hon inte gick igenom ...



Nä, nu måste jag ut med voffi en sväng innan det är dags för städning och lunch!
Puss tess

5 maj 2009

Den stora saknaden .

Saknar min lilla gris, vill ha henne tillbaka. Snart tre månader sedan hon försvann.. Min älskade älskling, saknar att pussa på hennes stora fina vita mule, bara ha henne nära! Det är verkligen hårt att förlora någon så hastigt som har varit en så nära under så lång tid. Man vaknar verkligen upp och inser att man måste ta vara på varenda sekund här i livet! Hoppas du har de bra min stjärna, jag älskar dig Cassiopeia.


Idag har jag varit på Maxi och haft fintid med Martina, min favorit. Vaknade upp hos gull och åkte därifrån direkt till Martina, puss på gullet! Blev iallafall lunch och shopping så nu är det "sluuut på kontot" men jag är nöjd! Behövde fräsha upp min vårgarderob lite ;) hihi och fintid med Martina är ju aldrig fel! Nu har vi fixat en besiktningstid till Q. Fanns inga tider förns i juni där hon står, så vi hämtar henne och kör henne till kliniken här och går hon igenom får hon följa med hem direkt. Snälla håll en tumme för oss nu! Vill så himla gärna komma igång ordentligt nu, pepp som fan inför tävlingsterminen!

Tack till Martina (http://martinawallin.blogg.se) för hjälpen av bloggen med designen och tack Johanna för den snygga headern! :) Blev en toppen förändring! Måste ju passa på att säga Grattis till min underbara lilla Hanna på 19års dagen idag också, puss på dig hoppas du får en bra dag! Förlåt att ja inte kunde komma, men tänker på dig iallafall!

puss tess

4 maj 2009

Tjosan .

Sitter hos gull, ska se film så blir snabb uppdatering.
Inget nytt om några besiktingar än! TRÅÅÅÅKIGT!
Tack Martina för hjälp me bloggen <3

Puss tess

3 maj 2009

Tävling .

Var i stallet 9.30 imorse, så fick iallafall lite sovmorgon. Frida och jag gjorde iordning Amelia och Dwight och red sedan upp till VRF och Vikingarnas träningstävling i hoppning. Dwight var fin, lite seg men mjuk och fin i handen och kändes väldigt possitiv på framridningen. Red först en 70cm, där hade jag dålig galopp redan från början och vi var inte alls överrens om tempot så blev ett nedslag på andra hindret, frambensfel och ett stopp på fyran, endbart dumheter! Efter de rullade hon på riktigt fint, nöjd. Sedan var det dags för 80cm klassen, mycket piggare och gladare i denna klass, hade en bra galopp redan från början och vi var helt överrens om ridsättet i denna klass! Felfri och inte en tanke på att stoppa :) Superkul, blir troligtvis tävling på henne under Smedby Gårds träningstävlingar senare i maj också, återstår att se. Förhoppningvis kommer väl Frida hitta tillbaka lite till Dwight och att dom båda vågar lita på varandra, för hon hoppar jättetrevligt när hon väl hoppar!
 

Nu blir det bara slappa fram tills Marcus kommer ikväll. Får se vad vi hittar på, Cricka och Thina skulle titta förbi en sväng också, trevligt! Vill ha en egen liten polleplutt nuuuuuuuu! :)

puss tess

2 maj 2009

Lördag .

Schleeten? Javisst! Jobbade på Outlet idag 10-16, gick riktigt bra! Mycket folk, glada och trevliga kunder, de gör att tiden går fort. Gick snabbt och smidigt att stänga också så var hemma redan halv fem, skönt! Gick ut och la mig i hamocken och läste lite, så himla skönt och mysigt, solen lyste och det var bara såå skönt att slappna av ordentligt! Blev ju allt mycket bättre när gullet ringde också hihi puss på honom!

Nu blir det hemmamys med familjen och så kom Roger och Anna nu också så blir Robinsson, godis, lite rött vin och bara lugnt helt enkelt. Tävling imorgon på Dwight också haha, min kropp gör fortfarande ont, men men..

Pusss tess


 


1 maj 2009

Det kallas lycka .

Valborg igår, det var trevligt. Kom lite folk hit, sådär lagom många. Blev grillning, lekar, majbrasa och mys! Riktigt underbart, blev dock lite kallt framåt kvällen men alla överlevde ju, till och med Melinda hihi filmer från kvällen finns faktiskt på facebook, de ni! Blev inte så sent hellet, skönt kan jag tycka. Blev en skaplig uppgång imorse, åkte till stallet vid 14-tiden och red Dwight. Busig liten ponny de där, men hoppa kan den absolut, så ska bli intressant på söndag :) Blev en tur in till Martina, Karin och Emma mot kvällen, skulle till Folkets Park på nått tivoli-liknande tjohej. Var inge vidare, var där och vände mer eller mindre, men en mysig stund med flickorna!

Nu, sooova! Jobba imorgon 10-16, längtar inte ett dugg men men så är de. Sen får vi se vad som händer mot kvällen, antagligen lugn hemmakväll eftersom de blir en skaplig uppgång på söndagmorgon. Den som lever får se helt enkelt!

Puss tess