Läsarfrågor

Varför köpte du inte Sami? Du verkade passa så bra med henne! Vart är hon nu? Nyfiken, älskade att titta på den vackra hästen.
- Jag köpte inte Samantha av ekonomiska själ. Jag hade helt enkelt inte råd, och inte heller någon tid. Jag hade då varit tvungen att göra mig av med Gustav väldigt snabbt och jag kände att det inte riktigt var värt det då. Hade verkligen velat köpa henne, och planen var faktiskt att göra de. Men allt gick så fort och då fanns inga pengar. Nu står hos en toppentjej vid namn Jenny. Hon är fortfarande kvar i Östergötland, vilket känns bra. Får säkert se henne på massa tävlingar framöver så lovar att hålla er uppdaterade om hur det går för henne :) Klicka här så kommer du till Jennys blogg!


Så skönt att det ”bara” var bakknäna, hoppas ni får ordning på honom! Sedan en kanske lite udda fråga, men vad funderar ni på att ta för honom när du fått till honom?
- Ja, det känns skönt. Det beror ju helt och hållet på hur allting gått och vad han har visat för resultat. Allting måste ju vara relativt :) Men min dröm är att ta 120.000 minst för honom, för att kunna köpa den häst jag drömmer om. MEN är han inte värd 120 när jag väljer att sälja så kommer jag ju absolut inte begära de. Sen ser ja ju hellre att han hamnar någonstans bra än att få massa betalt och han hamnar hos helt fel människa. Pengar är inte allt. Men vi får se, det han är värd - kommer han att kosta helt enkelt :)


Kan du inte skriva vad det är för galopprogram?
- Absolut! Träningsprogrammet är såhär;
3 min galopp hö varv – skritt ½ - 1 min
3 min galopp vä varv – skritt ½ - 1 min
Upprepa 3 ggr  så att totala arbetet blir 18 minuter galopp.

Använd klocka för att rätt bedöma tiden, annars är det lätt hänt att hästen arbetas mer i sin ”lätta” galopp. Träningspasset ska alltid följas av en vilodag, då muskulaturen ges tid till återhämtning. Detta träningsprogram kan även ingå i den friska hästens ordinarie arbete, t.ex. 1 gång per vecka och ska alltid följas av en vilodag.

Älskar verkligen denna övning och den har alltid fungerat super på mina hästar! Så tvekar verkligen inte om att denna inte skulle fungera. Det bästa med denna övning är att den kan göras både uppsuttet och vid tömlongering!


puss tess


Kommentarer
Postat av: Anonym

I galoppövning, värmer du upp något i trav o skritt innan eller kör du igång direkt på galopp? Verkar vara en riktigt bra övning som jag tänker testa på min häst!

2010-02-11 @ 19:54:55
Postat av: angelica öhlin

hej tezz ville bara säga att ja är imponerad över hur mycket du kämpar med och för dina hästar. Hoppas på att gustav blir bra av behandlingen så att ni kan börja från grunden igen . skulle oxå säga att hon som köpte samantha vet ja vem det är hon har gått i samma skola som mig i många år och hon har det säkert troligen jätte bra där , då jenny är omtänksam och busig tjej. ha det toppen bra på din semester och njut ordentligt. Kram icca

2010-02-11 @ 20:08:08
Postat av: alexx

sv: ja, värt att testa (: japp, lite billigare än där hon är nu. det blir nog toppen bra!

2010-02-12 @ 07:06:13
Postat av: Malin V

Synd du inte hade möjlighet att köpa Sami, otroligt fin häst... men huvudsaken är ju att hon har det bra :) . Hoppas Gustav blir bra nu snart efter all galoppövning !

2010-02-12 @ 09:39:28
URL: http://malvaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback