Läsarfråga

Är inte alls på humör. Är förkyld, har ont i huvud, mage och rygg samt att jag fortfarande är lite besviken sen i lördags. Förstår verkligen inte vart den där bra och härliga känslan tog vägen!?

Hur som helst, såg att många av er frågat samma sak, så tänkte besvara dom.

Från Helene:
Kan nog hålla med de som kommenterat att han inte precis bjussar dig på något. Ibland blir det som han liksom bara skiter i hindret och att han drar med sig halva banan, han rättar sig inte eller blir försiktig. Men eftersom han så lätt blir spänd kanske det handlar om det och kan han landa lite så blir det säkert bättre. Men nog får du kämpa en del med hästen om du ska ha den som hopphäst, det tycker jag nog.

Från Rebecka:
Men jag tycker du verkligen ska tänka över att byta häst. Han är ju ingen direkt talang o du verkar ha ambitonen att nå högre o jag tror du skulle ha så himla mycket roligare med en häst med mer will to please. Med all den tiden du lagt ner borde ni ha kommit bra mycket längre, visst är det mycket bättre än för ett år sedan men det borde hänt så himla mycket mer. För din egen skull, det ska vara roligt att rida.

Från Anonym:
Men hästen är verkligen ingen hopphäst tyvärr alltså, det ska inte vara så svårt att ta sig igenom på dessa höjder. Är du säker på att han är ok?, tycker han ser ut som en typisk rygghäst faktiskt.

Från Anonym:
Du verkar vilja komma längre än vad du gör med din ridning, kanske finns det en annan häst som passar dig bättre? Jag tänker bara på hur många hästar det faktiskt finns som utan problem hoppar en bana på 1m eller 1.10. Gustav verkar väldigt komplicerad. Egentligen är ju inte 1m och 1.10 någon höjd med din ridning och erfarenhet borde du inte behöva dra på dig 24 fel. Ta nu inte det här som någon kritik för det är det inte. Jag bara spekulerar och undrar hur du tänker. efter filmerna du har lagt upp måste jag säga att jag inte tycker du gör några direkta fel i din ridning, jag skulle faktiskt mer eller mindre vilja säga att gustav själv skapar sina problem och är ganska "tråkig" så att han faktiskt rycker i dig, går bakom lod, hoppar med sänkt rygg och plockar med sig bommar. Hur tänker du själv? varför håller du fast vid gustav? vad är det för speciellt som gör att du vill satsa på honom?


Långt svar blir det!
- Han bjussar aboslut inte på något, han ger dig ingenting gratis och det är riktigt tråkigt. Jag tycker också att det är konstigt att han inte blir mer försiktigt efter att han brakat in i ett hinder, det känns lite som att han vill bli färdig fort. Men han är ju inte alls så på träning?
Sen det här med att byta häst. Gustav har sedan februari mer eller mindre varit till salu - för rätt pris och till rätt ryttare dvs. egentligen är han fortfarande till salu. Men det är samtidigt bara inte att sälja honom. Jag menar, hur många av er hade velat köpa honom idag? Ingen. Han är inte "redo" att säljas än. De känns knappt som att han är värd det jag gav för honom för över 1år sedan. Ingen vill köpa en sen 5åring som har en nollrunda i sitt liv, runder med 20 fel i snitt, som är spänd, jobbar fel och är svårriden. Dvs, han kommer nog bli kvar hos mig ett tag till. För jag har ett pris som jag inte tänker gå under - enbart för att ha råd med ev. en ny häst senare. Och innan han är värd dom pengarna måste jag försöka få till honom lite bättre. De är hårt, svårt och jobbigt. Många dagar vill jag bara lägga ut honom på annons, skita i vart han hamnar och hur mycket jag får för honom. Men samtidigt har vi kommit varandra närmre på senaste tiden och alla säger att ge honom tid, han kommer bli bra. Dum som jag är så lyssnar jag på de, för jag vill att de ska vara så! Jag är trött på att ha ny häst varje år..  Men hade det varit så lätt som att bara byta häst, då hade jag gjort de. Men de finns nått i honom som ja gillar och som ja tror på. Och jag har sagt att han har fram till Maj nästa år på sig att bevisa att han är värd att sattsa på, annars säljs han, som han är. Han kommer i vinter att besiktigas och röntgas så jag vet läget.

Så för mig är de inte så lätt att bara "byta" häst.. Men om de finns någon därute som är seriöst intresserad av honom, var inte feg för att höra av er. Skulle mer än gärna se honom hos någon duktig ryttare, men de finns inte många som vill ha en häst med såhär mycket jobb, för dom pengarna.

Jag hoppas ni fick något vettigt ur de här aslånga svaret..

Min lilla sötkorv, tro inte att jag inte tycker om dig, för de gör ja!


Kommentarer
Postat av: Linda

bra svar, oh tycker du gör riktigt rätt för du tänker ju på hans bästa med & inte många som gör.. ser upp till dig så sjukt mkt för det du gör med gustav, du är en bra person & bra för gustav oh som ger honom en chans. jag tror han kan & tror han kmr bli kanon bra häst bara man ger honom tid. för han kan verkligen men bara kanske lite för omogen just nu för o "bry" sig eller vad man ska säga. folk verkar inte förstå d!

2010-09-27 @ 22:15:15
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag är säker på att han kommer bli kalasfin! Se bara på vilka framgångar ni gjort sen i början av sommaren!!

2010-09-27 @ 23:03:32
Postat av: Rebecka

jag förstår dig o jag hoppas verkligen att du gör rätt.

Jag beundrar ditt tålamod med honom, jag hade gjort korv av honom för länge sen....

2010-09-27 @ 23:08:21
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Wenche Liwing, livet i Belgien

jag tycker du är jätteambitiös och duktig, har ett bra sätt att se på hästen, absolut! Lite tankar och eventuella tips till din ridning kanske... Du håller en bra galopp, men du lägger honom alldeles för stort mycket, du ser ett stort läge utifrån och då puschar du på honom, för mycket säte och höft(kanske för han stannat mycket?). Det gör att han blir flack, sänker ryggen och skjuter över hindrena och river hårt. Det gör i sin tur att han blir rädd om benen, och unghästar som blir rädda för bommarna blir antingen istadiga, tar extrakliv om ryttaren tillåter, eller som Gustav gör, river ännu hårdare... JAG VET att det är jättesvårt, men försök att ha lite lättare sits, sitt inte så tungt och vänta in hindrena mera. Kontakt med munnen, rätta med benen Var lugn och låt hindret komma till dig, inte du till hindret och låt hästen göra mer av jobbet. Slappna av mera själv, strunt i domartornet och vattenpölen... Rid bara förbi(eller runt vattenpölen), skit samma! Okej, jag förstår att du vill visa domartornet, eftersom det stod ett hinder där, men det handlar om rutin från hästen! Bättre att du låter honom göra ett fel för att han tittar på domartornet, inte för att du rider iväg honom. Det lär han sig av! Jag vet att det är en svår häst, men lite tips=)

2010-09-28 @ 00:14:03
URL: http://kylskapetstankar.blogg.se/
Postat av: Emmie

Finns det ingen möjlighet att byta in honom på ett bättre försäljningsstall och få ut en annan häst, då behöver du ju inte lägga pengarna på "tillridning" osv..?

2010-09-28 @ 07:47:19
URL: http://grooma.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du är duktig tess som kämpar. Jag tror på er. Som sagt tänk på framsteget sen du började ta hjälp. innan det kan man inte klaga för mycket för tar man inte hjälp kan man inte förvänta sig att bli bättre. För varken du eller hästen är fullärda ni behöver hjälp. Glöm inte bort träningen nu igen bara för att det börjar gå bättre för då är risken att man går bakåt igen vartefter. Det är en svår häst som utvecklas sent. Sattsa på att rid honom ordenkligt och ta myyyyycket dressyrlektioner så kan du åtminstone sälja honom som dressrhäst. :)

2010-09-28 @ 08:14:10
Postat av: Alexx

glömde skriva att det var jag som skrev förra inlägget :) Kommer du vara nått på VRF på lördag? :)

2010-09-28 @ 08:14:51
Postat av: Helene

svar till Linda: det var ingen kritik mot Tess det var ju tvärtom, ett uppmärksammande att hästen är svår och inte bjussar på ett enda dugg. Så jo - jag förstår fullt ut : )

Håller med alexx, rid mycket dressyr på honom både för att stärka honom utbildningsmässigt men tror även du kan få bättre resultat i hoppningen också på den vägen. Sitt inte för mycket själv på hemmaplan utan att ha regelbunden träning för dressyr tränare.

2010-09-28 @ 09:40:21
Postat av: Carro

Du är jätteduktig tess. Tro inget annat även om det kan kännas skit ibland.

Göörfin bild på din lilla prins, klart du tycker om honom.



sköt om dig <3

2010-09-28 @ 10:42:27
Postat av: Tess

Helene, tro mig. Jag försöker hålla igång dressyren så mycket jag kan! Men det är inte så lätt att matcha ihop träningar med en tränare när jag jobbar som jag gör (9-19 eller 12-21) varje dag. Har de skittufft att försöka få ihop en träning varje vecka. Men tro inte att jag inte försöker.. Jag gör trots allt mitt bästa..

2010-09-28 @ 11:04:54
URL: http://tesskliintestam.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Wenche, du är så himla klok! Bra o genomtänkt svar!

2010-09-28 @ 11:31:11
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jag förstår dig fullt ut!! Jag köpte min häst som 5-åring istort sett bara inriden, han är en typisk killhäst, dvs inte enkel! Det är många gånger ja kommit hem och gråtit efter tävlingar och han har varit till salu.. men 3 år senare (ja vet lång tid)så har det iår hänt mkt, vi var nolla och placerade i våra första starter i våras och allt bara kändes så rätt! Ja har blivit stabilare i min sits och min häst har blivit mer mogen för sin uppgift. Så kämpa på, ja vet och ja känner igen hur de känns! En dag släpper det!

2010-09-28 @ 11:35:34
Postat av: Anonym

Jag förstår hur du resonerar, men en sak förstår jag inte, du som verkar vara så klok, att du inte tar och röntgar igenom hästen ink rygg, så du inte står och lägger ner en massa tid och pengar på något som kanske aldrig blir bättre än såhär ändå? Jag vet att du sagt att det inte funnits pengar till det och att du skulle göra det till hösten, men nu till vintern, du verkar skjuta upp det. Jag vet också att tränare, massörer, vet. etc. sagt att de inte tror det är ngt fel på han, men det har jag hört såå många gånger förut, hästen har aldrig blivit bättre ryttaren blir besviken gång på gång när det nästan bara går bakåt ist, så har det visat sig efter flera år att det varit stora fel som gjort att den inte kunnat prestera bättre, kanske tom haft ont. Det finns hästar som kämpar på och inte visar att de har ont ngn stans så det är ju inte så lätt att vet alla gånger. Men mitt råd är iaf att röntga ink ryggen så fort som möjligt. Lycka till med din fina häst hur som!

2010-09-28 @ 14:01:18
Postat av: Eleonor

Följ VM i Kentucky på min blogg!

Mvh

/ Eleonor

2010-09-28 @ 15:57:12
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Alexx

Du är duktig tess glöm inte det! :) jag vet att du försöker och gör ditt aldra bästa. det har jag aldrig tvivlat på. Du får komma och rida zingzing någon gång när du är ledig och hoppa in honom lite. En mini samantha kan jag veeerkligen säga, tror du skulle gilla honom. han har ärvt mycket efter sin mamma, absolut hennes temperament. :P Hoppas vi kan ses snart! <3

2010-09-28 @ 16:12:26
Postat av: Anonym

Åhh vilken fin bild!! Tycker den var verkligen vacker:)

2010-09-28 @ 16:35:24
Postat av: sara

Vet hur svårt det är att göra sej av med en häst men det finns många där ute som vill ha en häst att jobba med. Håller med om att han inte hoppar så jätte bra men det kommer med mer träning så finns verkligen potential i honom. Och du gör verkligen ett jätte bra jobb!!! Hade jag vart i din sits hade jag satt ut honom på annons för som sagt finns månag som vill ha hästar att jobba med :)

2010-09-28 @ 19:17:00
Postat av: Olivia

Tycker du kämpar otroligt bra med honom, för han ser verkligen inte lätt ut. Samtidigt är han verkligen jättefin, och kan säkert bli kanonbra med tiden! :)

2010-09-28 @ 19:24:52
URL: http://oliviagovik.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag tycker att du gör rätt. Det kommer att släppa, min häst är 7 år och jag kämpar fortfarande. Det är precis som du säger det är inte så lätt så man " bara kan byta" som vissa säger...



Med mer rutin mer tävlingar i kroppen så han slappnar av och en massa massa träning styrke träning och lydnad så kommer det bli bra. Du är duktig som kämpar - jag vet hur tungt det är vissa dagar . Men keep on going !

2010-09-30 @ 19:56:40
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: alexandra

testa och lägg in bytes annons, finns folk ibland som vill byta ist för att sälja. Byt mot något som passar dig mer. Sålde min häst då vi inte alls kom överens med varandra. Var alltid en fight, precis som med människor så passar vi inte med alla....!

2010-10-01 @ 19:25:24
URL: http://alexjornevi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback