Lydnadsövning

Dagens övning är otroligt nyttig och kräver verkligen ridning.

Som framridning används hela övningen av enbart bommar.
Du börjar på ena kortsidan i trav, där du rider in på en 15 m volt där 3 bommar ligger i ytterkant med 1,25m som längsta punkt. Rid sedan bort mot ena långsidan där du rider en sidförflyttning in mot medellinjen där du har tre bommar med 1,10 m avstånd, efter sista bom rider du ut mot väggen igen i en sidförflyttning. På nästa kortsida rider du på samma sätt som förgående kortsida, dvs över bommarna på volten. När volten avslutats fattar du kort galopp och rider mot nästa långsida där du har bom - 17,5m - bom - 17,5m - bom, här ska du jobba med att rida på varierande galoppsprång och var noga med att hästen är rakställd. Gör en lugn övergång till trav innan kortsidan och fortsätt sedan runt på övningen - samma i båda varv.

För att avancera lägger du upp de tre bommarna på ena långsidan med 17,5m emellan till räcken istället. Du kan även höja upp bommarna på voltspåret.

Och för att göra de lite lättare, tex för en unghäst räcker det med en volt på en kortsida samt bara två hinder på ena långsidan. Gör inte övningen för svår!

En rolig övning enligt mig som får hästen lösgjord och mjuk, samtidigt som ryttaren får träna på sin sits och koncentrationsförmåga! Var noga med att hästen rundar sig för innerskänklen över bommarna på volten och att den är rak på långsidan samt att den går rakt fram både innan och efter linjen.






Hoppas ni förstod :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback