Videoklipp

Idag var det dags för Gustav att träna sin kropp ordentligt genom studshoppning hemma på gården (vill du läsa om övingen mer exakt, kika i detta inlägg). Jag blir lika förvånad varje gång nu förtiden hur bra han löser sina uppgifter! Sist vi försökte oss på studs gick det rent ut sagt åt helvete, idag var han klockren, precis som förra träningen hemma.

Började med att rida fram honom med mycket övergångar från skritt och trav, skritt och halt. Han var väldigt mycket på tå i början av passet så detta var utmrärkt att köra då han bli lättare i handen och koncentrerar sig mer på sin uppgift. Gjorde i princip samma sak med galoppen, övergångar och fattningar från både skritt och trav för att få honom mjuk och avslappnad, galoppfattningarna är rysligt bra nu! :D Red fram ganska länge, han är en stor häst och behöver tid på sig att mjuka upp sin kropp och han behöver dessutom tiden för att slappna av och kunna göra sin uppgift bra.

Började sedan att hoppa fram på 5½an, superduktig! Han har bara gjort den en gång tidigare, men han förstår verkligen sin uppgift lättare nu. Skuttade bara fram två-tre gånger lågt på de för att han skulle ha något hopp i kroppen innan vi övergick till studsen. La ner alla bommar först så han skulle få känna in sig och inte bli chockad när de sedan stod hinder där. Gjorde verkligen allting sjuukt bra! Extremt nöjd med honom även idag :) Avslutade med att rida 5½an några gånger på en lite större oxer, tog allt som studs första gången hahaha men sen gjorde han det bra! Som sista grej, längde vi till 7m och kom på kombinationen i galopp - kalasfin!

Filmen för er som är intresserade! :)



Glömde martingalen idag!! Inte bra, hade huvudet i mitt ansikte flera gånger, sjukt hur ja kunde glömma den!

puss o kram tess


Kommentarer
Postat av: Linda

fan vad fina ni är gumman :D

2010-09-11 @ 16:15:58
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ingen remontnosgrimma, jag GILLAR! :) Synd att du glömde martingalen för du vågar inte/glömmer bort eftergiften mer denna gång, och det kan jag förstå när han slänger så med huvudet.. Men fortsätt kämpa, ni är påväg åt rätt håll! :)

2010-09-11 @ 17:14:01
Postat av: josse

Ni e så grymt duktiga. ni går bara frammåt hela tiden:D

2010-09-11 @ 17:28:21
URL: http://uunderstatment.blogg.se/
Postat av: Anonym

kul & se att han har blivit försiktigare:) fina är ni!

2010-09-11 @ 19:21:36
Postat av: Jolin

Gud, vad han har förbättrat sin hoppteknik! Kul att se! :)

2010-09-12 @ 10:06:13
URL: http://www.jolinmalmquist.com
Postat av: Emilie Persson

Sedärja, en kvick totto med :) Han hoppade ju brabra på kombinationen! :D

2010-09-12 @ 15:55:09
URL: http://www.emiliepersson.se
Postat av: Anonym

Han ser bara trevligare ut nu :) Men tänkte bara skriva ett tips jag fått när jag red unghäst o det var att man skulle tänka på att aldrig berömma mitt i en serie, detta för att de har så mkt att tänka på iaf o berömmet blir ett störelsemoment för hästen. Titta på filmen o lyssna o se själv. Sen får du självklart göra som du vill om du vill pröva eller inte :)

2010-09-13 @ 10:19:27

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback