Provridna hästar

Tänkte att vi kunde börja med att gå egenom hästarna som jag provridit genom åren. För att det ska bli extra roligt tog jag även med de hästar jag provred innan jag köpte både Scheckenhof's Orkan och Cassiopeia! Tyvärr har jag inte filmer och bilder på alla hästarna, kommer inte heller ihåg all information osv på hästarna. Och eftersom allt pajjade för mig igår kände jag att detta kanske inte blev ett superinlägg men här är iallfall några av hästarna jag provridit!

Skulle vara huuur kul som helst om någon av er om läser den här bloggen också har provat dessa hästar, eller ännu bättre kanske äger en av dessa i nuläget! Bara kul om du/ni vet någon om dessa. Kommentera gärna isåfall :D


Quite a cool girl
sto f-04 e. Quite Easy - Furidant
Min drömhäst. De var verkligen kärlek vid första ögonkastet och jag hade bestämt mig redan när jag satte foten i stigbygeln, att denna häst skulle jag bara ha. Otroligt social, snygg och fina meriter. Tyvärr gick hon inte egenom besiktningen, något jag tog otroligt hårt på. Kan ibland ångra att jag inte väntade och köpte henne iallafall. Vet att hon fortfarande finns kvar hos dåvarande ägare och att hon kommer att vara till salu igen längre fram. Hoppas hon hamnar rätt, fortfarande otroligt kär i henne! Provred 2009.



Aerline avkomma
valack f-04 e. Aerline H - Wintertag
Provade när han var 3år, alltså innan Cassiopeia köpet. Hur snygg häst som helst, men minns inte namnet på den. Kommer ihåg att jag blev helt kär i hur han såg ut, dock var han precis inriden och ganska krånglig vid transportering. Så valde att avstå, men gud så snygg han var! Provred 2007.

Film nedan

Figaro
Valack f-04 e. Bonaparte. Tror han hette så iallafall och tror han va 04a. För grön och inte alls i min smak. Men han stod "nära" och prova går ju alltid, men som sagt. Inget i min smak, provade när han var 3 år. Provred 2007.

Film nedan

Mindcooler
Valack f-04 e. Santa Cruz - Eminent
Jättefin kille som jag fastnade lite för, tror han besiktigades? Men kommer inte riktigt ihåg, vet att ägaren fick ta bort honom strax efter att vi varit där, jättetråkigt då det var en superfin kille! Provred 2007.


Irish Harlequin
Valack f-04 okänd stam. Kallades Harry och var urgullig! Fastnade för honom lite, men han var väldigt hårt riden för sin ålder och otroligt tunn och då vågade jag inte riktigt chansa. Men en jättesnygg kille som jag tror hade blivit snygg efter ett tag. Provred 2007.

Film nedan

Ouzo
Valack f-03 e. Quite Easy - Paridor. En skitsnygg kille som jag fastnade riktigt, riktigt mycket för! Dock sa mina tränare ifrån, även mamma och pappa då han hade ett ganska starkt psyke () och ganska så svår. Men jag tyckte han hade enorma kvalitér och var superrolig att rida! Provred 2009.



Zeb
Valack f-04 e. Qalle - Zorn. Jättevacker fux valack som jag bestämde mig för att köpa. Tyvärr gick han inte egenom besiktingen, otroligt synd! Har följt honom nu under nästan ett års tid hos en jätteduktig dressyrtjej och det är placering i nästan varje dressyrstart och han är även felfri i sina hoppstarter. Snyggis häst! Tror faktiskt att han är till salu i dagsläget, såg honom på hastnet för ett tag sedan. Provred 2007.

Film nedan

Magic Spirit
Sto f-02 e. Ragazzo - Dalby Mustang xx. Typ snyggaste stot jag sett på länge! Blev helt kär, dock så var hon ganska så stoig ;) Men läcker! Dock sa mina föräldrar och tränare nej då det var lite kontrakt strul. Provred 2007.

Film nedan

Grace Kelly
Sto f-02. Jag tror att hon var 02a, men minns ärligt talat inte. Jag fastnade för henne på första provridningen och bestämde mig för att köpa henne. Stod som ägare på henne i hela 3 veckor innan hon fick åka tillbaka hem igen då ett dålt fel upptäcktes på röntgen. Jättesynd, men samtidigt kände jag efter dessa 3v att vi inte alls passade. Hon var otroligt stoig och ganska så jobbig i hanteringen. Går idag som avelssto om jag hört rätt? Provred 2005.


Skäck sto
Minns inte någonting om henne mer än att hon va 02a tror jag. Var iallafall väldigt inne på att köpa henne, då från ett försäljningsstall som hette Stremcurve eller nått sånt i Vimmerby. Liten storhäst var det och hoppade som en katt. Men var väldigt stark och svårriden, mina tränare tyckte inte det var en häst för mig. Provred henne 2005.
Hittar varken filmen eller bilderna på henne :/


Webster
Valack f-03 e. Celano - Heartbreaker. skitsnygg valack som hoppade hus!! Dock var den nästan 1,80 i mankhöjd och lite för dyr för oss just då. Men mamma och jag blev helt förälskade. Vi sa dock nej med tanke på dess storlek och att vi inte ville ta lån för att köpa häst.
Film nedan

Hugo
Valack f-05 e. Quite Easy. Osäker på när han är född och osäker på om han hette Hugo, men tror så. Jättefin häst! Dock lite för "lojj" för min smak och även lite för dyr. Klickade inte helt enkelt. Provred 2009.
Råkade radera filmen..

Chere
Sto f-02, tror jag. Jättefint brunt sto som hoppade som en katt. Men klickade tyvärr inte, men det var en jättefin häst och ägaren sa att det var en riktig "speedhäst", hade gått fälttävlan också. Sjukt svårriden i dressyren! Provred 2007.
Film nedan

Carina L
Sto f-02, tror jag. Stod i Tyskland, så provade henne aldrig men fick massa filmer på henne och hon var såå fin! Jag blev helt förälskad, hoppade som en katt. Dock så var hon 3 år, precis inriden och så stod hon ju som sagt i Tyskland och då vågade vi helt enkelt inte. Jättesynd egentligen då jag tror den hästen hade gått längst av alla de jag provred :) Har hört att hon hamnde i Sverige iallafall, trots allt. Kollade på henne 2005.
Hittar tyvärr inte filmen på henne.. Otroligt synd!

Ponny
Minns ingenting om den, mer än att den va skimmel och sjukt tråkig att rida. Provred 2005.
Har varken bild eller film på den..

Tre övriga
Provade en valack som jag satt på i 2 min sen sa jag aldrig. Även två från Applahästar tror jag de heter som ja också bara satt på i 5 minuter o tog nått språng eller någonting.

Hade visst klippt ihop en liten film från 07 när ja provred. Dock tror ja inte stam osv stämmer på dom :p

Den första är då alltså Irish Harlequin, därefter Aerline H avkomman, Figaro, Magic Spirit, Zeb, ena från Applahästar, Webster och sist Chere.
 




Kan ha provridit några fler, men har varken bilder eller filmer på dessa och antagligen så var de inte så "viktiga" eftersom jag inte lagt de på minnet..

Golden Poem, Cassiopeia, Mans Santiniqe, Ginger och Scheckenhof´s Orkan får ni läsa om i deras separata inlägg sedan tidigare :)


Kommentarer
Postat av: emma fors / forzi.blogg.se

haha du verkar gilla quite easy :D jag skulle ju gått hem efter jag ramlade av den där galningen efter quite easy haha, försöker hålla mig borta ifrån dom bara för just det: starka psyken! haha :(

2011-03-29 @ 22:32:08
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: Malin

Fy tusan vad han dängde av dig den där Ouzo, usch :(

2011-03-29 @ 23:06:23
URL: http://mightybouncer.blogg.se/
Postat av: Lina

Har en kille född 06 e.santa cruz som är väldigt lik den på bilden där uppe, jätteroligt att se! Tragiskt att de fick ta bort honom..

2011-03-29 @ 23:11:17
Postat av: Tove

åh, Ouzo kommer jag ihåg, jag blev kär i honom efter att ha sett din film ^^ haha

Så sjukt fin och en häst heelt i min smak1 Galen och mycket hetta, men med mycket hopp i sig :9

En utmaning, men som nog kunde/kan bli riktigt bra!

2011-03-29 @ 23:16:30
Postat av: Linda

Vad roligt att läsa! :)

2011-03-30 @ 08:20:54
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Malin

Mmmm, Mirre var sjukt fin.... kul att du hade en bild på honom.... blir nästan tårögd bara jag kollar på den... :(

2011-04-01 @ 17:18:24
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: bella

Yeey,Figaro är min syrras häst:D!

2012-01-13 @ 22:58:46
URL: http://hopponnisarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback