27 oktober 2011

Håll dig varm i vinter !

Jag tänkte skriva lite om hur jag håller mig varm i vinter, dvs mina bästa tips! Vi kör från topp till tå såklart och jag lovar er att många av dessa produkter är verkligen värda varenda krona. Alla bilder är klickbara och för priser osv på sakerna ber jag dig klicka dig vidare på mina länkningar längst ner :)


Fötterna .
Är du en person som enbart använder ridstövlar eller ridskor när du rider kan jag rekomendera ett par härliga uggs ifrån HV Polo. De är supervarma och som plus är dom riktigt snygga! Det är fårskinn inuti stöveln och på utsidan är det mocka och det är väl även där jag kan känna linus minus. Mocka är ofta ganska svårt vintertid/blött, men impregnerar du dessa funkar de fint vintertid! Ett stort "vill ha" hos mig som nästan alltid fryser om fötterna. Under ridningen då, då funkar ett par härliga fårskinnsulor att lägga i stöveln eller ridskon. Dessa är helt underbara, så sköna och varma - du blir nästan lite svettig om fötterna! Någonting som kan hjälpa till lite under ridningen är ett par stigbyglar i plast. De blir inte lika kalla under uteritterna!



Benen .
Här har jag bara en sak att rekomendera egentligen. Ett par underbara ridbyxor, nämligen Pikeur Lugana Sotfshell! Ridbyxorna är helskodda och finns med hög och låg midja i olika färger. De är fleecefodrade inuti som håller dig varm och utsidan är i softshell material, vilket är superbra då det stöter bort vatten så du slipper bli blöt och kall. De dagarna det är riktigt kallt räcker det med att ha ett par underbyxor/långkallsonger under - men du slipper absolut de stora otympliga thermobyxorna! Dessa kan jag varmt rekomendera. Jag köpte mina i september och har redan börjat använda de (och då blir jag nästan svettig!), de ger ett underbart grepp i sadeln vid ridning, stöter bort både vatten och smuts riktigt bra. Jag skulle vilja ha ett par av denna modell i vitt! Tyvärr tror jag inte att det finns. Men, dessa är som sagt att rekomendera!



Överdelen .
Jag har nästan alltid en polotröja närmast kroppen på vintertid. Jag köpte min på Stadium förra året, med det finns snygga polotröjor även inom hästvärlden. Min favorit är HV Polos ljusgrå, riktigt läcker! Gillar du inte polotröjor skulle jag rekomendera en bra underställströja. Över din tröja närmast kroppen gäller det att ha något varmt som du trivs i. Jag föredrar fleece! Om jag sitter i ridhuset och trimmar o de blir för varmt är det perfekt att ha en polotröja under då som fortsätter hålla värmen. Finns flera olika snygga fleecemodeller, här har du några ifrån Kingsland, Pikeur, Mountain Horse, Schockemöhle och North 66 - min favorit är den ifrån MH!





Jacka då? Ja, här har jag bara en vinnare, Kingslands dunparkas! Men det finns såklart flera alternativ beroende på pris och om du vill ha lång eller kort. Jag har tagit med Fyra olika modeller ifrån Kinsgland, en från Equiline, Mountain Horse, HV Polo, Hööks CRW samt Charlies H&H egna. 



Handskar .
Mina favoriter är de ifrån Roeckl Vesta, dvs som en vanlig Roeckl handske fast med fleecefoder. Men det finns många bra vinterridhanskar! Du har ett par riktigt tjocka som är perfekt till skogsrundan ifrån Hööks tex, underbara. På bilderna Roeckl, Hööks CRW och Roeckl.



Mössor .
Jag har hamnat i Kingsland djungeln vad gällande mössor! Jag har två mössor ifrån Kingsland som jag aldrig skulle få för mig att byta ut, jag älskar dom!! Men, det finns betydligt fler mössor och jag är ganska säker på att de allra flesta håller dig varm om huvudet. Och gillar du inte mössor, köp dig ett snyggt pannband - kanske ifrån Kingsland? ;) På bilderna nedan är det tre olika modeller ifrån Kingsland, en ifrån Pikeur, North 66, Hööks CRW och ett pannband ifrån Kingsland. Under hjälmen då? En fleecehuva ifrån Charlies eller CRW, dessa är extremt bra och finns i flera olika butiker och märken. Vilken är din favorit!?






Bilder ifrån Hööks , Charlies H&H , Kingsland , Ryttarstugan och google .
Något du saknar eller något du varmt rekomenderar? Kommentera gärna :)
Ska vi kanske kolla hur vi ska hålla hästen varm imorgon? Eller, kom med förslag nu när jag är uttråkad!

Kommentarer
Postat av: Sarah

Väldigt bra inlägg! Jag ska titta extra efter dina tips på varma vantar :) Och ja, skriv gärna ett liknande inlägg fast til hästen! Grymt uppskattat! :)

2011-10-27 @ 11:20:57
URL: http://sarahochsnajper.blogg.se/
Postat av: Linda

oh detta ska jag fasiken med införskaffa mig, fryser jämt om fötterna så tack för tipsen :)

2011-10-27 @ 11:37:39
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: erika

haha, gissa om jag älskade detta inlägget? ;D

2011-10-27 @ 12:23:38
URL: http://majimka.blogspot.com
Postat av: Jenny

Det känns lite lättare inför vintern efter att ha läst det här inlägget :)

2011-10-27 @ 13:41:37
URL: http://jav.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Jätte roligt och bra inlägg!

2011-10-27 @ 14:00:22
Postat av: Johanna

Jag har ett par underbara skinnvantar med fleece i från grecemi, dom är verkligen dom bästa vantar jag haft:) Lagom tjocka så dom både är sköna att rida i och använda till stalljobb men ändå varma:)

2011-10-27 @ 19:36:13
Postat av: Karin

Det finns även strumpor och vantar med batterier som håller en varm temperatur upp till 5 timmar. Väldigt skönt om den kryper ner till -22grader som det gjorde i vintras!

http://www.jula.se/batteriuppvarmda-handskar-914057

2011-10-28 @ 10:07:12
Postat av: Emelie

Hej, har du några tips som inte involverar att köpa saker? Känns som att det kan komma att bli en dyr vinter annars...

2011-10-29 @ 13:43:08

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback