Ronaldinho vs. Lovson

Vad roligt att ni är så engegerade i Peias eventuella betäckning! :-D Tråkigt bara att det inte var någon som ens nämnde hingsten jag varit mest intresserad av! Men samtidigt förstod jag att ni mest skulle gå på hästen utseende och då var det nästan självklart att ingen skulle nämna honom, Ronaldinho H. hehe sen fick jag mig ett litet gott skratt när mer än hälften av er har skrivit Lovsone men jag antar att ni menar Lovson? ;-) Söta ni är, superkul att ni säger vad ni tycker!! Nu tänkte jag vara lite mer snäll mot er och säga att det faktiskt är dessa två nämnda hingstar som jag velar imellan. Så för att göra det lättare för både er och mig för den delen, så tänkte jag skriva ut lite mer information om dessa två hingstar så ni kanske kan läsa er till vilken hingst ni gillar bäst. Dessutom ska ni få leta mer grundlig information om dom..

Cassiopeia
skimmel sto född 2004 174cm
e. Feliciano - Felicia - Irco Marco
u. Casia Cavat - Cyrran - Helwan


Ronaldinho H 1109
brun hingst född 2002 172cm
e. Robin Z - Alpha Z - Ramiro Z
u. Costa Rica H - Marriott H - Carthago
Ronaldinoh H är en mäktig hingst med mycket stor hoppkapacitet. Han är mycket trevlig att rida och jag har stora förhoppningar inför framtiden - Henrik Ankarcrona.
  Robin Z->

Lovson 1161
skimmel hingst född 2003 164cm
e. Levisto - Hirtin - Leandro
u. Tropahe - Trixi - Frühlingsbote
Ung förmåga, som är väldigt lik sin pappa Levisto. En energisk hingst med mycket bra ridbarhet - Peter Eriksson
  Levisto->

"Min fölunge"
e. ?
u. Cassiopeia - Feliciano - Casia Cavat
En högrest, något smäcker häst med god frambensteknik och bra ryggverkan.
Hästen ska helst inte bli större än 170cm i mankhöjd. Hästen ska ha bra energi och nerverna på rätt sida. Målet med denna häst är att den ska ha en kapacitet för minst 140 samt LA dressyr. Tanken är att jag iaf ska ha kvar fölet tills de att den blir 4år, sen avgör min ekonomi osv på om jag behåller hästen.

Sen vill jag bara säga att man ska inte stirra sig för blind bara på hingsten! För igentligen, hur många fina hästar finns det inte där ute i världen som är toppenfina hästar, som har helt okända föräldrar eller som är importhästar, som man inte har en aning om vem pappan eller mamman är!? Så, vad är det som säger att en toppstammad fölunge ska bli bättre än en häst men okänd eller mindre toppstammad pappa? Värt att tänka på..
Men nu har ni fått lite mer. Tänke länka ut filmerna på hinstarna också, men jag tycker inte att Lovsons film gör sitt rättvisa mot Ronaldinhos så ni får helt enkelt stå ut med två bilder, härstamning och omdöme från flyinge. Sen kan jag ju säga att kraven på "min fölunge" är stora nu, men som sagt, man vet ju aldrig vilken hingst man än tar så ta "min fölunge" beskrivning med en nypa salt..
TÄNK till nu, vilken hingst tycker DU skulle vara bäst till Peia..? :-)

Kommentarer
Postat av: m

Har Lovson Levisto i stammen tycker ja du ska ta han, för Levista är den finaste hingst jag någonsin sett^^ (nu går jag bara på utseende jag vet men skit samma)

2008-07-04 @ 18:12:14
URL: http://melindaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

tack för infon! :)

jag tycker qalle eller lovson. vet visserligen inte hur pass stort ronaldinho lämnar, men både han och ditt sto är väl stora? om du vill ha avkomma under 170, annars gillar jag honom också. vet iofs inte hur de andra lämnar strl-mässigt heller.

sen kunde jag inte låta bli att kolla på peia på blup, vet inte om hon hade en dålig dag på 3-årstestet som det är baserat på, annars skulle jag vilja ha en hingst med mkt bra galopp. men det är ju inte alls säkert att siffrorna på blup stämmer de är ju baserade på mer än peia :p

qalle, borde ju också vara ett säkert kort, han bör inte lämna stort enligt blup och har bra galopp. jag röstar nog på qalle :p quite easy har ju lämnat en hel del bra också ;)

2008-07-04 @ 19:16:38
Postat av: Anonym

och både ronaldhino och lovson har ju bra stammar utan tvekan också. haha, du väljer mellan bra hingstar ;) skulle själv kunna sätta robin z på mitt sto :p

2008-07-04 @ 19:18:11
Postat av: j e n n u t h

storlek - Ronaldinho H 1109 var rätt hög, liksom Peia. Vill du ha en stor häst så ska du ju helt klart satsa på honom. Medan Lovson 1161 är lite mindre och hästen kanske inte blir lika högrest.



Namnen kan du få skriva vilka du vill för jag kan inte ett piss xD Men båda stammarna är säkert jätte bra :) Båda hästarna verkar kanon och som du skriver, bara för du har en toppen hingst behöver det inte bli en toppen häst ;) Det är inte alltid hingsten som av gör, stoet kan ha en stor del i det hela också.



Hur du än gör blir det säkert bra :) Dom verkar fina båda två.

2008-07-04 @ 21:10:31
URL: http://jennuth.webblogg.se/
Postat av: Klara

Med tanke på att ronaldinio är stor och maffig kanske peias bebis med honom blir en jätte.. Lovson tror jag skulle bli bra på henne :)Båda hingstarna hoppar ju ruskigt bra ;) men du avgör det hela själv vännen :)

2008-07-04 @ 21:56:21
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: Cilla

Hur ser Peia ut exteriört? Det är ju också en viktig del.. Gångarter, vilka är bra/mindre bra? I hoppningen, vad är bra/mindre bra där?



Jag tycker inte man ska gå efter helhetsintrycket på hingsten bara, utan välja en hingst som kan "kompencera" Peia på ett bra sätt..



Bara några tankar xD

2008-07-04 @ 22:01:59
Postat av: Olivia

Om du vill att fölungen ska få bättre gång tycker jag du ska välja Corlensky G eller möjligtvis Qalle, även om du nu väljer mellan dessa två hingstarna. Av dessa två håller jag med de andra som kommenterat, kanske blir en stor pålle med Ronaldinho H? äsch, jag vet inte ;)

2008-07-05 @ 00:19:23
Postat av: Anonym

fast corlenskys ridbarhet är ju lite omtalad, även om han har bra galopp.

2008-07-05 @ 13:00:30
Postat av: malin

Jag tycker nog att Lovson skulle passa Peia bäst, eftersom hon redan är väldigt stor, och Ronaldinho är ju oxå en riktig bjässe... men d finns ju som sagt hur mkt fina hingstar som helst :) Blir d betäckning i år redan?

2008-07-05 @ 16:52:09
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: Lisa

Tycker Niveau är väldigt fin... Kollat honom? Etrusco tycker jag också om... Det är ett svårt val de där.. ;) har själv funderat på att betäcka Pollan..

2008-07-05 @ 21:03:23
Postat av: Rebecca

Svårt att säga.. Jag har betäckt mitt sto med Aerline H (Cortez - Nimmerdor !!!!) eftersom att han lämnar mycket bra ridbarhet, hoppförmåga och framförallt ett bra lynne! Mitt sto är Epilot - Landadel så hon har ju en stam att dö för! :D Hon är 16 och har inte haft föl tidigare, ville därför inte ha en ung oprövad hingst som man inte vet vad den lämnar. Jag skulle aldrig kunna lägga Ronaldinho på henne eftersom att hon har ganska mycket skarpt blod genom exempelvis Pilot och Zeus men det kanske passar Peia jättebra? Det bästa är om man för träffa hingsten, se den tävla, se avkommor och skicka efter dvdfilmer etc från hingshållaren. Samt ta reda på spermakvaliten. Finns att läsa om honom på stallh.se Annars var jag inne på Cartier med, hans stam är grymt intressant. Kika lite extra i stammen på hingstar som Contender, Capitol 1, Quite Capitol, Landgraf, Nimmerdor, Pilot m.m. Legendariska hingstar som förärver sig grymt! Capitolhästar är väldigt eftertraktade. Good Luck! :D

2008-07-10 @ 11:38:25
Postat av: Rebecca

stall-h.se ska det vara ;)

2008-07-10 @ 11:40:13
Postat av: Johanna

Jag skulle faktiskt välja Qalle. Har själv ett föl efter honom, hon är 1 år nu. Världens trevligaste och väldigt okomplicerad. Dessutom ser hon inte ut att bli någon jätte. Riktigt trevlig hjärna på henne! Annars gillar jag skimmeln bäst av de ovan. Han ger nog minst avkomma.

2008-07-15 @ 16:04:44

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback