29 september 2009

Sjuk och trälig, troligtvis pga att spänningarna i ryggen släppt nu.. Känner mig helt dööd!!

Ingen som vill köpa KL jacka? KOM IGEN!! Måste bli av med den!

Någon som vill fixa bloggens utseende? Har en ny header behöver bara fixas.. NÅGON!? ;p


29 september 2009

Tänk att ryggproblem kan vara så jäkla jobbiga! Men idag var jag duktig och kollade upp min rygg. Har ju haft ryggproblem i flera år nu, men på senaste tiden har det blivit värre, speciellt nu under den senaste månaden då den blivit förjävlig! Anna sa att det var bland de stelaste hon känt och dessutom var min ryggrad formad som ett S typ, väldigt snett helt enkelt. Har därav belastat benen ojämt, gått ojämt så mina höftben tagit stryk och därav blivit värre i ryggen. Alla mina muskler i vänstersida är kortare än dom i höger - därav går jag oämnt och sitter ojämt under ridning. Så inte konstigt att jag har ont i ryggen helt enkelt. Anna masserade iallafall så gott det gick och jag ska tillbaka om 3v igen för massge. Ska gå dit och få massage 3-4 gånger till, sedan ska hon försöka knäcka till den, men måste massera upp den ordentligt först.

Den här veckan ska jag arbeta mina hästar från marken för att ryggen ska ta så lite stryk som möjligt. Sedan ska jag ta det väldigt lugnt med ridandet. Försöka att bara rida en häst per dag och sedan stretcha supermysig och inte överanstränga ryggen helt enkelt. Kommer bli svårt, men om jag vill att min rygg ska bli bra så får jag helt enkelt stå ut med detta.. :(

Så det lär inte bli så himla mycket hästuppdatering inte.. Iallafall inte denna vecka eftersom dom bara ska tömköras, longeras och promeneras..


puss tess


28 september 2009

Mycket inlägg idag! thihi, men nu är iallafall filmerna klara så tänkte bjuda på dom :)


Gustav 60cm
 


Sami 90cm - medveten om min dåliga ridning så spara kommentarerna där..



Sami 100cm


28 september 2009

Bildbomb från gårdagens tävling!
Utförligt inlägg om tävlingen under detta! :)













fler bilder kommer när filmerna är klara!


28 september 2009

Nu är jag vaken och tänkte berätta om gårddagen!
Var i stallet vid 07.00 och fodrade hästarna, fixade iordning allting och knoppade om hästarna hihi, åkte mot tävlingen vid 10 ungefär. Det gick jättebra att åka med båda två, de enda var väl att båda ville gå ut samtidigt och Gustav hade lite bråttom men annars gick det kalasfint, skönt! :) Inget toppenväder att tävla i, blåste storm och var superkallt. Mycket starter och långdraget som resulterade en lång dag! Startade Gustav strax efter 11 och red Samantha i första klassen kl 15!! Red henne i sista klassen 16.30 ca = lååång dag!

Golden Poem, 60 cm bed A.
Debuten för Gustav då, spänd som en fiolsträng! Väldigt laddad och vädret gjorde det inte bättre, katastrof på framridningen! Red fram med busiga ponnyryttare som inte hade en aning om vad högerregeln va, suck! Så höll på att åka av typ två gånger på 15min hahaha, buspolle! Han var väldigt duktig iallafall, trots att han var så spänd. Startade först i klassen och så fort vi kom in på banan så lugnade han ner sig. Totalt orädd och kändes jättefin hela banan! Inte i en enda bom och felfri i sin debut, duuuktig Gustav! Var riktigt stolt över honom, efter att han hade startat körde pappa och jag hem honom eftersom det skulle bli en lång dag.

Samantha, 90 cm bed A0/A0.
Sjukt fin på framridningen, kändes lite lojj under framhoppningen men annars fin. Dock så kom jag aldrig till ridning inne på banan! Hamnade i backläge hela tiden, det blev dragkamp och vi alla vet ju hur en dragkamp med en häst slutar! Morrmorr både på henne och på mig själv. För hon SKA inte lägga sig på bettet och sticka så. La henne nära på tvåan för att hon skulle stanna upp vilket resulterade att hon rev den. Sen la ja en volt innan sista då de inte fanns något samarbete mellan oss.. Så totalt 8 fel, riktigt jävla tråkigt för 90 ska hon nolla! Menmen, var ju inte bara hennes fel i denna klass, utan jag höll, hamnade i bakläge och aa red som en jävla skitunge helt enkelt!

Samantha, 100cm Derby bed A0/A0.
Hysteriskt nervös inför denna klass! Vi hade en lång bana framför oss, 8 språng inne på sandbanan, 9 språng på gräsbanan och sedan 4 omhoppningssprång på sandbanan, totalt 21 språng!! Var nervös, dels för att de gick skit i klassen innan, dels för att ryggen värkte som skit, dels för att jag inte hade broddat och hindrerna på gräsbanan var läskiga hihi men de gick superbra! Kom till ridning mer i denna klass, satte igång galoppen och lät henne sköta sig lite själv. Travade dock runt hela banan på gräset för jag var så rädd haha, men de var några som halkade så glad att ja tog de så pass lugnt. Efter 17 språng så var grundomgången slut och vi var felfria! Så fortsatte in på omhoppningen, satte upp galoppen lite till och tog dom svängar som gick. Tyvärr fick hon med sig frambommen på sista hindret (märkte ja inte ens) så det blev 0+4 fel, synd som fan! Fick stå och vänta tills klassen var slut då en efter en rev och stannade redan i grundomgången, nervöst att vänta hihi. Men det blev tillslut en seger iallafall då jag var den enda som klarade grundomgången felfritt :Dvinst i våran Derby debut, sjuuukt kul! Skönt med revanch efter den dåliga 90cm klassen!


Håller på att ladda över filmerna nu, men dom kommer att komma upp i bloggen efter ja kommer hem från stallet. Bjuder på en bildbomd i nästkommande inlägg istället! :)
Nu är ja förkyld o mår dåligt, usch. Ska aldrig mer tävla i sådant skitväder hihi





puss tess


27 september 2009

Äntligen hemma från tävlingen! Lång, blåsig tävlingsdag och jag är trött och mår dåligt så det blir en utförlig uppdatering imorgon om allting, ja ska sova! Hästarna har iallafall varit duktiga :)

Gustav debuterade felfritt och Sami derby debuterade med seger! Mer om allt imorn som sagt!


puss tess


26 september 2009

Äntligen hemma från stallet! Eller äntligen, hade kunnat vara kvar minst en timme till hihi älskar att vara i stallet dagen innan tävling och pyssla och göra hästarna snygga! Men idag var mammsen med och hon ville inte vara kvar.. Började med att raka Gustav, var tvungen, vilken jäkla päls! Var sjukt nervös, ville ju helst inte raka med den maskin jag har idag men nu hade jag verkligen inget val och med tanke på hur nervig Gustav är för allting trodde jag att han skulle flyga i taket när jag startade maskinen, men han var helt lugn!! Tyckte att det var lite obehagligt under magen och vid huvudet så där vart det inte så snyggt men i övrigt var han superduktig min lilla prins :) Sedan var det dags att börja knoppa, insåg att björntråden var slut så fick bli knoppar med gummisnodd idag och jag kan verkligen inte knoppa med gummisnodd! haha fulaste knopparna på länge blev det, men det är ju bara en träningstävling vi ska på, så kände att det inte gör så mycket. Snygging vart han iallafall :D

Efter Gustav var det Sami's tur. Gjorde hennes knoppar i boxen, orkade inte binda upp henne då de kändes som mamma hade bråttom, så hennes knoppar blev verkligen katastrof! haha, men de är tur att jag har morgonfodring och utsläpp imorgon så hinner jag ev. fixa till dom innan vi åker!

Är så sjukt peppad, och det var länge sedan jag var inför en tävling så känns sjuukt kul :D Ska bli så himla roligt att åka med båda två! Bara hoppas att dom sköter sig i transporten hihi, men nu måste jag sova! Hörs imorgon.

tävlingsfin Gustav!


och en tävlingsfin Sami :)


puss tess


26 september 2009

Så, nu kommer bilder på lite av det som ska säljas. Har inte hunnit gå igenom allting än, så de kommer att komma fler saker. Men börjar med det här! Är du intresserad av någonting maila mig då; [email protected] köparen betalar frakten!


John Whitaker schabrak och öronhuva i stl full. Marinblått med guld/marinblå passpoal. Sparsamt använt, dock lite skav vid sadelgjordsfästet, annars väldigt fint. 350 kr för både schabrak och huva.


Capone pannband stl full. Brunt läder med mässinglänk. Nästan aldrig använt, glittrar väldigt fint i solen! 50 kr.


Capone pannband stl full. Brunt läder med mässinglänkar och diamanter. Sparsamt använt. 50 kr.


Playboy skor. Gula, blanka tuffa skor med snörning. Väldigt sköna. Använda en gång! Stl 37. 200 kr.


Levis jeansjacka stl Small. Snygg jacka, bara använd två gånger. 300 kr .


Jacson shoftshell jacka med dragkedja. Grå med svarta detaljer. Skön ridjacka! Ena resårbandet trasigt där nere, men går att laga och den är hel i övrigt. Stl 44 (små i storlekarna!) 100 kr .


James Harvest Sport jacka. Marinblå med beiga detaljer stl Small (lite stor). Väldigt skön jacka med avtagbara ärmar så du får en snygg väst. Endast använd en gång! 120 kr .


Kingsland bomberjacka stl Small. Marinblå med KL märke på ärm och ficka. Yttertyget med Durepel-coating ger ett optimalt skydd mot väder och vind, medan det lätta Thermolite-fodret isolerar utan att hämma ryttarens rörelsefrihet. Sparsamt använd. 600 kr - nypris 1395 kr!



Har lite till som ska säljas men de kommer senare, blir nog inte under helgen iallafall.. Intresserad av någonting? Hör av dig, kan tänka mig att gå ner i pris på vissa saker :)


puss tess


26 september 2009

Det känns som att det kommer bli mycket uppdatering idag. hihi hur som helst, igår var det stallet som vanligt på förmiddagen. Red Gustav på banan, jobbade med galoppfattningarna och det gick superbra, han tar skänkeln riktigt bra nu faktiskt! Sedan fick jag för mig att jag skulle testa att sitta ner på honom i traven innan jag avslutade och herrejäklar så fint han gick och faaan så skumpig han var! Men det var så himla roligt att sitta på honom där i slutet, för han var supermjuk i munnen, jobbade på som satan med bakbenen och det kändes SÅ kul att rida dressyr för en gångs skull :D Så nu vill jag, mer än någonsin ha en dressyrsadel! hihi Menmen, skrittade ut i skogen på Samantha med Issa och Proveny, en supermysig tur med massa prat. Har saknat den lilla ungen! :)





Efter stallet blev det lite fintid med min underbara pojkvän innan vi åkte vidare mot Stadium Arena och basket, Dolphins match. Det var sådär måste jag väll säga av flera anledningar, vet inte om jag kommer gå på så många matcher iår. Men Dolphins vann iallafall och det var superskönt att ha min fina Marcus där :) Hem, titta på TV och sova hihi


Nu har Marcus åkt hem, han spelar match idag så får inte träffa honom förns imorgonkväll igen buhuu. Ska åka till stallet och fixa iordning allting lite senare, vet inte om ja ska testa att raka Gustav också.. Båda ska iallafall göras snygga och transporten ska packas! Men först ska ni få se bilderna på de som ska säljas (bilder i nästa inlägg).



puss tess


24 september 2009

Idag känner jag mig lat, extremt lat och uttråkad! Stallet på förmiddagen som vanligt, släppte ut kusarna och fixade iordning allting. Skrittade ut en sväng på Samantha som var superpigg idag! Förstår inte hur hon kunde vara de, för jag har ju dragit ner på havren till henne.. Måste varit blåsten! Tränade Gustav på banan, skulle ha tränat galoppfattningar men han var så sjuukt överpigg så det blev massa galopp och trötta ut kusen och sedan jogga honom lite i låg form, jättefin på slutet! Men nu måste vi komma igång med dressyrträningar. Vill ha en dressyrsadel ..


Under eftermiddagen har jag inte gjort ett jävla piss! Bara latat mig som en tjock gris! Gjort massa onyttiga saker också som typ ätit upp en hel skål med vindruvor (okej inte jätte onyttigt) och beställt massa saker från internet. Sjukt tokigt av mig eftersom jag inte sålt de ja ska för att kunna köpa de ja köpt *oops* men de löser sig nog! Tar kort på de som ska säljas imorgon och på lördag så får ni hålla utkik i bloggen ifall ni skulle vara intresserade av någonting! :) Nu ska jah sitta här, titta på TV och äta chips (fortsätter på de onyttiga spåret) och bara vänta på att klockan blir tio så jag får åka till min älskade :D

puss tess


23 september 2009

Onsdag, lillördag idag, hurra! hihi ska skynda mig in i duschen nu för att åka vidare till Marcus sen, men tänkte berätta om dagen först :)

Stallet heela dagen verkligen, från 08.45 - 15.00. Gick en promenad i skogen med Gustav, som var supertrött idag. Men han var duktig, tyckte nog att det var skönt att slippa ha mig på ryggen idag. På vägen hem mötte vi världens största älg, skaplig panik jag fick! Jag är liivrädd för älgar!! Men Gustav frustade lite och trippade lite men sen var det lugnt, älgen sprang iväg o vi kunde gå vidare, duktig bebis! Tränade Samantha på banan idag. Jobbade med upphöjda bommar på ena långsidan, först 3 st med 1,10m avstånd sedan 20m till 3 bommar med 1,30m avstånd emellan. Alltså ganska samlat på första och ökad till andra. Red åt båda hållen för att få lydnaden, gick toppen! På andra långsidan hade jag tre kombination med räcke (7m), räcke (7m), räcke. Gick bra, tyckte hon var kvick i benen och lyssnade bra fram till slutet när hon blev trött och stack. På mitten ett högre räcke som hon tog fint. Hela träningen kändes bra och hon kändes possitiv för en gångs skull :) Älskar att rida henne när hon är så! Nää, nu hinner ja inte skriva mer!

puss tess


22 september 2009

Hemma från DS träningen, suuupertrött! Min kropp skriker AJ förtillfället :( Hur som helst, red Samantha på banan under dagen, hon var superfin. Dock så brunstar hon nu så blev en hel del bocksprång idag haha, hon är så söt min lilla prinsessa! Sedan var det dags för DS träning, debut för Gustav. Han var duktig, men så trött han var redan efter uppvärmningen! hihi mycket för hans huvud idag! Han har inte riktigt koll på sina ben ännu och inte riktigt ork för att hoppa upp sig. Men DS tror att det kan bli en fin häst om han får ordning på sina ben och stärker sin rygg mer (vilket han förhoppnings gör!) Var ju bara fjärde gången han hoppade idag så tyckte han var duktig! Vi tränar vidare och försöker jobba mer på styrkan, mer galoppövning helt enkelt!!

Filmen är dö seg på yt, så den kommer här senare! :)


puss tess

 


22 september 2009

Hej kära bloggläsare! Hoppas det är bra med er :) Har varit inne i stan under förmiddagen och pysslat lite, fått naglarna fixade och hämtar kryddor åt mammsen. Nu ska jag fixa i mig lite lunch innan det är dags att åka tillbaka till stallet och rida Samantha. Ikväll ska Gustav träna för DS, lär blir riktigt intressant! hihi Rakade förresten Samantha igår, gick superbra. Men jag hatar min klippmaskin så vill ha en ny innan jag klipper Gurra. Söker efter en maskin utan sladd, som inte är för stor och tung, den ska klara av att klippa ben och huvud också. Ett extra plus är även om den inte låter som en jävla grävmaskin! Har någon av er några tips på bra klippmaskiner? :)


Ett Grattis till Yvette idag också som fyller år, hoppas du får en bra dag :) Men nä, ni får mer uppdatering ikväll, nu måste jag ut till stallet! Förresten om kommentarerna från tävlingen, jag skyller verkligen aldrig på hästen i vanliga fall men denna gång kunde jag faktiskt inte gjort så mycket mer annorlunda, hästen kunde ställt upp lite. Första nedslaget i 1m är totalt nonchalant, hon lägger ner vänsterfram och tappar bak tidigt. Andra nedslagen, hon sticker inför kombinationen och får för trångt. Hon är igentligen kvick i benen så hon kunde engagerat sig lite mer där. Nedslaget i 110, kom nära och stod emot där, men likadant. Hon kunde använt sig av sin kvickhet. Jag kunde faktiskt inte ha gjort någonting annorlunda. Skyller som sagt sällan på hästen..

puss tess

21 september 2009

Tävlingsfilmer .

Nu ska jag åka till stallet, släppa ut hästarna och fixa allting. Ska rida båda två också, och hittar jag min gräsliga klippmaskin så ska Samantha rakas också.. Om min rygg pallar sen så ska jag till Klarus och rida med henne :) Dock har jag fruktansvärt ont i ryggen redan nu och ska rida två hästar nu på morgonen så vi får se. Ikväll ska jag, tro det eller ej, på fotboll med min älskade!

Nu tävlingsfilmer från Åby, först 100 , sen 110..



puss tess


19 september 2009

Tävling.

Som sagt. Lokal hoppning på Åby Ridklubb. Gick bra att köra dit, gick även bra att backa, stolt över mig själv ;) hihi Resultatmässigt gick det inte bra, ridmässigt kändes de inte super och känslan var långt ifrån bra. Uppenbart att vi är inne i en svacka just nu.. Så skiter i att åka imorgon, känns dumt. Nu backar vi tillbaka och rider lågt igen och försöker få tillbaka den bra ridkänslan vi hade för ett tag sen.. Riktigt jävla deprimerande!!

100 cm bed A0/A0.
Kändes lugn och fin på framridning och framhoppning. Kände mig taggad som fan då omhoppningen verkligen passade oss! Gick in med en bra känsla och ett toppenhumör. Gick ut med en kass ridkänsla och en mindre bra humör. Hon rev ettan, riktigt jävla slarvpet, super nonchalant och släppte benen helt enkelt, piss att riva ettan!! Rev även 6B, också helt onödigt. Stack och blev lång in i kombinationen räcke-räcke (7m) och bara sprang egenom B-hindret mer eller mindre. SÅ onödigt.. Var så jäkla besviken när ja kom ut från banan, både på mig själv, för ja kunde fan ridit bättre än så + att ja blev lite besviken på Sami då hon fasiken ska nolla o 1m!

110 cm bed A0/A0.
Riktigt fin på framridning och framhoppning. Sträcke dock till, min redan onda rygg, på framhoppningen då Sami hoppade av stort som fasiken på oxern aj aj! Fick lite pepp-talk från min underbara pojkvän och gick in på banan med ett bra humör. Var en sjukt teknisk bana, en riktigt Micke bana! Hon kändes osäker, stod emot och lite lojj. Rev 3A, dessa jävla kombinationer!!! (räcke-oxer 6,80m) Så blev ett jävla retligt pet, är så trött på dessa nedslag! Dock glad att hon inte stannade någonting, varken på banan eller framhoppningen. Men som sagt, kändes som hon stod emot. Vi kom fel och jag blev hängade i handen som fan, usch så besviken på mig själv.. :(


Men får ladda om nu.. Får inte ha så höga krav på mig själv. Men ja vill så mycket och de händer så jävla lite! BlääÄ! Men i övrigt var det en mycket rolig tävlingsdag med fantastiska människor :) Tack älskling för att du var med och tack mammsen för att du bara är så bra ;) hihi <3



puss tess

19 september 2009

Snart tävling .

God morgon på er! Sitter här och äter frukost, har varit i stallet och fodrat, snart dax att åka dit igen, släppa ut hästarna och lasta in Samantha i transporten för att sedan rulla vidare mot Åby, tagga tagga tagga!!

Första tävlingen utan pappsen idag, han kunde inte följa med :( Buhuu! Dock första tävlingen som Marcus ska med på, om han orkar upp dvs ;) hihi nä nu måste ja dra på mig dom vita ridbrallsen! Hörs sen!


puss tess


17 september 2009

Torsdag .

Lugn torsdag idag. Hästarna har vilodag och de ända som händer idag är att Samantha ska skos, annars är de supermega lugnt idag..


Var ju hoppträning igår med Gustav, han var jätteduktig! Jobbade på ungefär samma saker som sist, lite linjer och rakriktning. Inga större krav, utan det ska bara vara roligt. Han var inte alls lika tittig den här gången som sist heller, känns skönt! Ser fram emot när vi ska löshoppa honom så vi får se hur han verkligen hoppar :)





Nu ska jag lata mig i soffan framför TVn!



puss tess


Mans Santiniqe

Mans Santiniqe .

Tiden går hysteriskt fort, det är snart fyra månader sedan Sunny lämnade oss. Känns jättekonstigt, jag tyckte verkligen om den hästen, även fast det ibland kan ha uppfattats som att jag inte gjorde de. Men så är det väl alltid, med allt. Man vet inte vad man har och hur mycket det betyder förns man har förlorat de.. Det som gjorde allting extra jobbigt just då var ju att Peisan lämnat oss bara ett litet tag innan.

Världsfina Sunny, undra vad hon hade kunnat bli och vart hon hade legat i dagsläget om hon hade fått vara vid liv.. Många som undrat vad som igentligen hände med henne. Allting började ju med att jag köpte henne ihop med en annan. Jag red till, utbildade och tävlade henne och så småningom skulle hon säljas. När hon väl skulle blivit såld så började hon ömma fruktansvärt i ryggen och hon gick helt enkelt inte igenom veterinärsbesiktningen. Det blev väldigt mycket strul och jag och pappa valde att köpa henne själva, köpa ut den andra ägaren helt enkelt. När vi stod som ensama ägare på henne började vi behandla henne. Hon behandlades i nacke, rygg och bakben då hon avbelastat dom fel. Vi höll på i 4½ månad utan någon respons, tillslut hittade en annan veterinär/massör kotor som låg fel i nacken och som kortade av ryggen. Han kunde konstatera kissing spines och spänningar i nacke och kors. Vi fick välja att låta henne gå som sällskapshäst på smärtstillande eller låta henne somna in, vi gav henne en chans som sällskapshäst. Tyvärr blev ryggen värre och vi kunde tillslut inte borsta henne utan att bli sprakade eller bitna, hon hade fruktansvärt ont och jag ville inte att hon skulle lida för min skull, därav slutade hennes öde som de gjorde..

Känner mig jätthemskt, men samtidigt jag vet att jag gjorde allting jag kunde. Jag hoppas att hon förstod de också.. Nu slipper hon iallafall smärtan och är tillsammans med sin bästa vän igen..

Mans Santiniqe
sto född 2002
e. Le Mans - Pay Action
Vila i frid 20/5-2009

                    






Jag saknar dig!


puss tess


16 september 2009

Tävlingsplanering .

Jag är ganska taggad inför tävlingen i helgen, fast ändå inte. Visst är det konstigt! Detta är den tävlingen jag längtat och sett fram emot mest av allting och så känner jag såhär.. Men går de skit på lördag åker jag inte dit på söndag, känns väldigt onödigt. Har inte så jättemånga tävlingar kvar de här året och har lagt våra stora mål åt sidan så behöver inte stressa.. Tänkte att ni kunde få se tävlingsterminen som den ser ut just nu av de som är kvar. Kan bli några förändringar, vissa klass-ändringar eller att ja inte åker överhuvudtaget. hihi kom på nu att Samantha och jag ska tävla dressyr också, vet inte varför jag gav mig in på de haha men de kan ju bli intressant! Hoppas på att Alexx har en dressyrsadel att låna ut under den veckan annars skiter ja nog i de ;p

Samantha, tävlingstermin hösten 2009


Tro det eller ej så har faktiskt Gurra mannen en tävlingstermin han också, dock väldigt liten och väldigt preliminär. Båda kan strykas och mer kan komma in (dock inte så troligt). Men såhär ser den iallafall ut just nu! Känns åtminstone som att vi är på G nu och att de börjar gå åt rätt håll så håll tummarna för oss ;)

Golden Poem, tävlingstermin hösten 2009

Nu ska jag iväg till stallet och skutta med Gurra, mamma kommer att filma! Sedan blir det till mormor och säga massa grattis till henne och därefter fintid med Marcus, iiih :) 

pusss tess


15 september 2009

Träning .

Uppe med tuppen imorse, som vanligt har jag nästan lust att skriva haha. Marcus jobbar ju på vardagarna nu och måste gå upp tidigt och eftersom jag ändå har utsläpp i stallet så kan jag lika gärna kliva upp när han gör de! Men imorse var det riktigt tungt när klockan ringde 06.10, snoozade ända fram till 06.25, busigt!

Var ute i stallet vid 08.30 typ, släppte ut djuren och fixade iordning. Samantha vilade idag, hon såg trött ut och eftersom det är galoppträning imorgon så kändes de bäst att hon vilade idag. Gustav fick gå lite hårdare på banan idag, tränade på att böja, ställa och runda för innerskänkeln och inte springa med huvudet rätt upp och dra i tygeln. I början gick de sjukt dåligt, han var inte på humör utan ville hellre stå på bakbenen. Men när han väl förstod va han skulle göra var han riktigt fin faktiskt! Kunde svampa av honom ute idag också, lite äckligt på ryggen tyckte han men gick bättre än sist iallafall.

När jag kom hem blev det lunch.. Nu kom jag i princip direkt ut från duschen, tog en liten joggingrunda med Teddie efter maten och lite sit-ups och annat på de, kändes skönt! Nu jäklar ska de tränas! Har man inte råd med ett gymkort så får man göra de bästa av situationen hemma istället :)

Nu väntar lite slapptid framför TVn, sen ska jag med mamma på kryddparty ikväll!

pusss tess


14 september 2009

Självförtroende .

Igår fyllde pappa år, Grattis till honom! Firades såklart med tårta och paket på förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi till Ljunga och tittade på hus. Alla tre vart väl lite små förälskade i huset, men det var många andra som blev de också, så vi hoppas att dom får för sig att hoppa av och att huset inte stiger för mycket i pris så vi kan köpa de hihi


Idag då. Stallet hela förmiddagen. Var uppe på VRF med Samantha och skulle rida igenom henne lite inför helgen och ta några språng. Det gick skitdåligt!! Jag vill inte tävla i helgen, usch så dåligt de gick! Red 5½'an med bom - litet räcke in - stor oxer ut. Hon har nog aldrig stannat och tvekat så mycket som hon gjorde idag, så mitt själförtroende (och säkert hennes också) åkte ner på noll! Vi klarade ju knappt av att komma över hindret när de låg på 1m :( Fattar inte, hon har varit så sjuuukt fin ända sen hon kom, inte stannat inte ens haft en tendes till de, men nu händer de titt som tätt. Är de för att hon blivit så pass lydig att hon inte bara kan springa igenom/ifrån jobbet, har hon ont, är hon för gammal?! Jag blir helt kluven.. Och JAG som aldrig någonsin tvekat i hoppning eller haft problem med att hitta avstånd eller någoting, idag funkade inget alls! Kände mig så jävla kass och ville bara hoppa av och tjuta, buhuu :( Sami och jag är verkligen inne i en svacka just nu, känns ju mycket lovande inför helgen.. Tur att de inte är så mycket mer tävlingar efter de sen!

Gustav var fin idag. Skrittade ut en kortis i skogen, andra gången själv på honom. Har var lite spänd och hoppade väl till för de mesta men ändå duktig. Avslutade med att jobba honom lite i galopp på banan, mamma ska nog filma på onsdag igen när de är träning. Tycker galoppen blir bättre och bättre faktiskt. Tur att de börjar gå åt rätt håll med honom iallafall..

Nä, BläääÄ! Nu ska ja gå och deppa vidare o fundera på vad som gick fel idag.. Som tur är kommer min snygging hit ikväll och muntrar upp mig, de behövs! Jag vill ha min Cassiopeia tillbaka, fanns aldrig någon tvekan i henne.. Fanns bara glädje, man behövde inte vara rädd eller orolig för någonting, hon fixade allt! Kom tillbaka!? :(

puss tess


13 september 2009

GRATTIS
världens bästa pappa på födelsedagen ♥



haha bilden från Thailandsresan förra året hihi


12 september 2009

Debut träning .

Konstig dag på något sett, vet igentligen inte varför. Riktigt segt, kanske pga vädret. Hur som helst, varit med min fina nästan hela dagen. Jag blir så trött på mig själv! Hatar när jag blir sur ocg irriterad och det går ut över dig, de är det sista jag vill! Jag vet att du bara vill mig väl och jag borde fan tåla skämt någon gång ibland men idag slog de slint helt och hållet, och jag ber verkligen om ursäkt. Du är de absolut finaste jag har, vet inte vad jag skulle göra utan dig, du gör mig så obeskrivligt lycklig!! Jag tycker om dig så mycket Marcus, bara så du vet ♥


Hur som helst, stallet på eftermiddagen idag. Fick hjälp av Anna idag så hon red Samantha. Ska ev. hjälpa mig en gång i veckan och rida ut i skogen på henne, skulle vara toppenskönt! Sen var det dags för hoppträning för Gustavs del, debut för honom. Andra gången jag hoppar honom och jag tror nog att det var första gången han hoppade ordentligt. Duktig var han iallafall, riktigt pigg och fin idag! Har jättesvårt med avstånd osv men för att vara första gången så ordentligt är jag jättenöjd! Ska jobba vidare på galoppen och konditonen sen blir de lite mer bomövningar osv flera dar i veckan då han blir lite nonchalant ibland. Men ja är nöjd som sagt :)

 

Nu ska jag mysa i soffan, är ju lördag idag! Imorgon fyller pappsen år, sen blir det stallmöte och husvisning!

puss tess


11 september 2009

Nine-eleven .

Idag är det 8 år sedan händelsen i New York inträffade, är det inte helt sjukt hurt fort tiden rinner iväg!? Är det något datum jag absolut inte skulle flyga på så är det 11/9. Samtidigt som detta säkert är denna dag som är mest övervakad..

Hur som helst. Idag har jag varit på stan nästan hela dagen känns det som. Var inne en sväng själv i förmiddags och fixade en grej till Marcus hihi hoppas han blir glad! Fyndade som en riktig galning idag! Gick in på Gina och tänkte att jag kunde hitta någonting för tillgodokvittot jag hade. Blev ett vitt baslinne, ett svart linne, rosa mössa och halsduk. Allt detta skulle gått på 300kr (tror jag det var), men då hade jag mitt tillgodokvitto plus att jag hade ett sånt rabattkort med 150kr på så fick betala totalt 16kr för allt de där, hihi gissa om jag blev glad! Då blev jag på riktigt shoppinghumör och fortsatte till JC, brukar inte hitta någonting där men dom hade gjort om butiken så kikade in och tur var väl de! Hittade en supersnygg höstskjorta! Och min rabattur fortsatte! Skjortan skulle kostat 349kr men han i kassan lurade på mig ett bonuskort vilket resulterade i att jag bara fick betala 249kr haha wiie! Riktigt kul att shoppa när man sparar pengar!

Åkte till stallet efter lunch och gav hästarna deras lunch hö, sen ringde mamma och frågade om jag ville hänga med en sväng in till stan, absolut! Vi passade på att shoppa födelsedags present till världens bästa pappa, hoppas han blir glad :) Mamma envisades med att gå till Stadium, kolla på vinterjacka. Tur även där att jag hängde på hihi, hittade en supermysig tjocktröja som var lite längre, perfekt till leggins! Skulle kostat 299kr men tack vare medlemskortet kostade den 249kr hihi så lite pengar sparades även där, de kallas lycka! thihi

Sitter jag här framför datorn och nördar. Tänkte åka in till HC och köpa morötter och någon dipp tills ikväll, det är ju mina älskade pirater på femman ikväll så tänkte lyxa till de och dippa morötter, mums! Tänkte fatiskt börja träna på Friskis igen, saknar de. Får se om ja åker ner i nästa vecka och köper ett träningskort eller om jag ska spara och vara rädd om mina pengar.. Ikväll kommer Marcus, lycka! Han ville att vi skulle ut och springa ikväll, men nja de vet jag inte om ja orkar ;) thihi joo de gör ja nog, måste motionera! Men först ska hästarna in och få mat :)

puss tess ♥


10 september 2009

Linköpingstrip .

Sov hos min snygging inatt, fick kliva upp tidigt idag, buhuu. Han skulle jobba (som vanligt) och jag hade morgonfodringen i stallet så var bara att kliva upp när klockan ringde. Gick ganska fort i stallet, pysslade iordning inför min egna lilla installning imorgon. Tog en sväng i skogen med Samantha, supermysigt sådär på morgonkvisten! Hon var superfin, som alltid. Min fina lilla tjeja, tycker verkligen om henne mer och mer för varje dag! Gustav skulle galoppera på stubbåkern stod det på schemat och det gick riktigt bra idag! Hade Teddie med mig och det går tydligen Gustav igång på, för idag gjorde han till och med två bocksprång! Så de verkar som att de går åt rätt håll nu även med energin. Kanske är de matoljan? ;) hihi Hur som helst så vet jag inte riktigt vad som hände när vi var tillbaka vid stallet igen. Band upp honom i stallgången som alltid, skulle borsta av, som alltid. Men denna gång valde jag att svampa av honom lite då han var så himla svett och helt plötsligt får han världens jävla panik och bara ska loss! Han slet sönder grimman, grimskaftet och ena väggen sprack :| Han fick verkligen panik!! Som tur var stod han snällt still i stallgången direkt efter så jag kunde ta tag i honom och leda honom in o boxen, han blev nog lite chockad själv.. Ärligt talat så fattar jag inte varför han fick panik! Visst, jag vet att han är lite små rädd/löjlig när jag spolar av honom men han har inte reagerat såhär när ja svampat honom förut så ja fattar verkligen ingenting! Men de är väl min vanliga tur, när någonting löst sig så kommer ett nytt problem, aldrig kan allt få vara riktigt bra.. suck!


Efter stallet bestämde jag mig för att ta en tur till Linköping. Blev shoppingsugen, men hatar stan så tog mig en åktur, hade ändå ingenting för mig. Köpte lite saker till min fina, men ja tänker inte berätta vad hihi för tänkte han skulle få de när han fyllde! Usch, skämmer bort honom lite nu tror ja, men de är han värd, för han är bäst! :) Blev lite nya underkläder bara för min del, hittade ingenting roligt till mig själv.



puss tess

 


9 september 2009

090909 - läskigt !

Dubbla inlägg idag, de ni! Ska iväg till Marcus ikväll så passar på att blogga extra mycket nu eftersom det inte blir någonting sen hihi Stallet på förmiddagen idag. Samantha fick gå 20min i pessoaselen, som alltid efter hoppträning. Hon var riktigt fin idag, extra kul var det att Pia kom förbi medans jag höll på och tyckte att hon börjat bli riktigt fin i kroppen nu, alltid kul att höra! :D Blev superglad över de och de känns verkligen som att de börjar gå åt rätt håll! Ännu bättre blir det när jag stallar in nu på fredag så jag kan hålla ordentlig koll på hur mycket hon äter och lägga upp träningen ordentligt, älskade Sami!
Red ut på Gustav idag, själva för första gången! Han var lite rädd för saker och ting men var ändå ganska fram för skänkeln idag! Travade och galpperade på stigarna och han kändes faktiskt possitiv och lite pigg, matoljan kanske hjälpte lite iallafall? Nu ska jag iallafall fortsätta träna honom såhär, skogsridning och galopp på stubbåkern, iallafall en-två veckor framöver sen hoppas ja att jag ska kunna ställa lite krav på honom :)


Hur som helst, för typ en månad sedan lovade jag er bild på sängen jag fick av mamma och pappa i förtidig födelsedags present, men har helt glömt bort de! Så idag tog jag ett kort faktiskt, passade på att fota hela mitt lilla rum, så tänkte att ni skulle få se hur jag bor! ;) hihi

sängen, sett från början av rummet

sängen & rosetterna sett från fönstersidan

såhär ser de ut från dörren

från sängen

från sängen

från sängen


Såg ju nu att ja glömt ta kort på prisskåpet, men de får ni klara er utan. Kanske kommer bild i framtiden hihi Men såhär bor jag, rummet är igentligen ganska stort men blir litet då jag har sjuuukt mycket saker! Men, jag längtar efter att få flytta, ha sin egna lilla lya hihi den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!!

puss tess


9 september 2009

Mina största svagheter .

Fick lite inspiration från Mikeala och hennes blogginlägg om svagheter och brister. Vet man om sina svagheter och vågar erkänna dom blir de så mycket lättare att arbeta med dom!

Min grundsits .
Jag faller lätt ihop och kutar ryggen. Hamnar lätt i stolsits.


Min sits över hindret .
Underskänklarna hamnar ibland långt bak och medför att hälen blir högsta punkt istället för lägsta.


Min blick .
När jag markarbetar tittar jag nästan alltid ner i hästens man, eller på nacken. Något jag alltid gjort men måste börja arbeta bort!


Min blick över hinder .
Måste bli bättre på att blicka framåt, se nästa hinder och ridväg.


Mina händer .
Blir väldigt lätt får hård i handen och det blir mer en dragkamp. Måste lära mig att våga ta och sedan lätta och lita på att hästen inte sticker om jag lättar i handen. Har även problmen med att jag vrider om handen, tummen ska va uppåt!


Mina händer över hinder.
Fastnar ofta med handen över hindrerna för långt bak som medför att jag blir för hård. Måste våga lätta och ta fram handen en aning, utan att tygeln börjar glappa och jag tappar all kontakt.



Jag är ganska säker på att jag har fler brister, men de här dom här som jag är medveten om och verkligen måste jobba med för att få en bättre och snyggare sits. Sen finns de sånt som tålamod, nerver, hitta avstånd, inte lyfta hästen i språnget osv som vissa behöver jobba med. Därför tycker ja detta är så bra! Kolla på filmer och bilder och kolla verkligen vad dina brister är, för när du vet om dom måste du verkligen jobba med dom :)

puss tess


8 september 2009

Daniel träning .

Dags för DS träning igen då, gillar hans träningar, trots att de nästan aldrig går bra! haha hur som helst, vi jobbade som vanligt med lydnaden. Vet inte riktigt vad de va för fel med mig och Samantha denna träning. Hon var jättelugn, nästan i undertempo och lite seg men superstark! De liksom känns som att de går i 110 fast de igentligen går i undertempo, allt bara för att hon känns så stark. Pågrund av de hittade vi typ inga avstånd, kom fel på allt och benen hängde inte med för fem öre! Trots att vi stanna och rev nästan hela tiden var jag ändå nöjd med träningen i sig. För Sami var mycket finare i handen än förra gången och de känns som att storleken på hindrerna inte spelar någon roll längre, hon tar allt bara jag lägger henne rätt på hindrerna och litar på henne, på oss. Så nu jobbar vi vidare på kondtionen, styrkan och kvickheten :)

Ni får gärna kommentera :) Men visst är de väl skillnad på oss?

puss tess

 


8 september 2009

Läkarbesök .

Imorse var det dags för läkarbesök, var sjukt nervös. Jag verkligen hatar sjukhus, läkare och allt sånt! Men det gick bra. Började med allergitest eller pricktest som det kallas. Sjukt mycket saker jag var allergisk mot som jag inte hade en aning om, blev helt chockad! Det som jag var mest allergisk mot var gräs, polle oh hö, vilket jag redan visste om. Läkaren sa att jag bör igentligen inte vara i ett stall där det finns hö, för jag är så allergisk mot de. Sen var jag allergisk mot hund och katt också :| Katt var inte så farligt men jag bör inte ha hund enligt läkaren. Men aldrig i livet att jag gör mig av med Teddie eller tänker leva ett liv utan voffie, nähä glöm de! Läkarna tyckte att jag skulle in på behandling i Linköping, en behandling som skulle pågå i ca 3år!!




Hur som helst. Tänkte jag kanske kunde få lite tips, ideér, förslag osv på Hur jag ska få min lilla Gustav att bli piggare och gladare att rida?! De är nämligen så att han är galet seg att rida, jag rider honom med både spö och sporrar utan någon större reaktion. Jag rider honom inte speciellt hårt kan jag påstå. Han rids på bana, på stubbåker och i skogen och han är lika lat överallt. Jag har sett att han varit inne i en växtperiod och vet att det kan bara pga de, men tror inte han växer för tillfället. Han går fortfarande ute dygnet runt och funderar på om de kanske kan bli bättre om ja stallar in honom. Vet inte om ja ska ändra någonting fodermässigt. Han äter müsli där alla vitaminer och proteiner ska finnas och jag tycker han får tillräckligt med ensilage.. Men som sagt ideér är fullt välkomna. Peisan var helt annourlunda mot Gustav därför står de helt still i min hjärna just nu..
Han får matmässigt ca 11 kg ensilage om dagen samt
1 kg havre
1 kg müsli, eggersman
½ kg betfor



puss tess

 


8 september 2009

Bilder från helgen .

Här kommer utlovade bilder från helgen som var, fotograf är underbara Jennie! Tack för att du var här och tog minnesvärda bilder thihi


7 september 2009

Fantastisk helg .

Vilken underbar helg jag har haft, tack alla som medverkade, ni är fantastiska! <3

I torsdags firades jag av familjen med frukost på sängen, god mat och glada miner. Marcus dök upp på kvällen också och jag blir bara lyckligare för varje dag med den grabben. Han gör mig så lycklig!

I fredags dök älskade släkten upp. Och visst är det så att släkten är värst och ganska pinsam, men ändå älskar man dom lika mycket för det! Hämtade ju upp världens bästa skåning på stationen också, Jennie! Blev kräftskiva framåt kvällen med massa roliga historier, sång, dans och kareokee. Jag hade hysteriskt roligt, trots att det inte blev en ända droppe sprit för min del då jag var tvungen att ställa upp som chaufför. Fick jättefina presenter också som kommer bli så fina i min framtida lägenhet hihi

I lördags var det dags för min 20års fest. Var galet stressad hela dagen och hade otrolig ångest. Var nog sista gången jag hade fest hihi Gjorde faktiskt debut på systemet också, inte illa! Folket dök upp runt 17-tiden, Marcus hade fixat välkomstdrink som var supergod och jag bjöd på (köpt) tårta hihi, alldeles för lat för att baka ja! Hade iallafall en toppenkväll och det var så kul att se så pass många gamla ansikten igen. Tror dom flesta var nöjda med kvällen, lite tråkigt att alla valde att åka hem tidigt bara, mamma som hade fixat frukost och allt ifall någon skulle sova över. Men som sagt, en toppenkväll iallafall, tack alla ni som kom och gjorde de till en minnesvärd kväll! Och tack för alla suuuperfina presenter och blommor, all kärlek till er!

Söndagen tillbringades mest i sängen hihi. Jag och Jennie var i stallet på "förmiddagen" och red hästarna, sen var hon tvungen att sätta sig på tåget och åka tillbaka till Skåne. Men det var iallafall hur kul som helst att du kom vännen <3 Sen åkte jag till den bästa och halvsov igenom Ice Age 3 hihi, hade en skaplig huvudvärk!

Världens finaste halsband jag fick av världens finaste Marcus!
Jag är så lycklig med dig :)



puss tess


3 september 2009

Tjugoår .

De är ingen vanlig da, för de är min lilla födelsedag hurra hurra hurraaa!

haha usch ja, 20 år idag. snart 30.. herregud !






mamma o pappa började morgonen med sång och frukost på sängen, haha dom är så jäkla söta! Kärlek till er <3


2 september 2009

En dag kvar .

Har varit lite seg med uppdateringen sedan Marcus kom hem från Cypern, ber om ursäkt för det. Men har velat spendera lite tid med honom och inte med datorn ett tag hihi

I måndags var det först stallet. Red upp till ridhuset med Samantha och red lite dressyr, hon var superfin! Hittar verkligen nya ridsätt på henne hela tiden vilket känns toppen, eftersom det går åt rätt håll. Kunde faktiskt rida igenom hela LA:1 utan några större missar, heja oss! Sånna stunder som då blir man faktiskt lite sugen på att tävla dressyr på henne, men jag är aldeles för feg för de hihi Gustav fick sig ett ridpass på banan, uppsittningen funkade helt ok faktiskt! Fick trava över lite bommar och jösses så nonchalant han är, skärpning Gurra! Hur som helst, efter stallet blev det en sväng till Anna och snygga till naglarna, blev supersnyggt! Sedan fick jag äntligen träffa min underbara, något sjuka, pojkvän! Oh så skönt det var att få krama om min goding!

Tisdagen tillbringades i stallet till stor del. Issa och Proveny har flyttat till oss nu, riktigt mysigt :) Blev lite markarbetsjobb för Samanthas del. upphöjda bommar på böjt spår med 1,00m på innersida och 1,25m på yttersida. Sedan studshoppning med bom 3,5m räcke 3,5m oxer 3,5m räcke och 3,5m bom. Jättelydig och fin, lite hög nacke över studsen men annars kalas, känner verkligen skillnad på henne. Tömkörde lillskiten över upphöjda bommar, samma avstånd som Sam gick på. Måste jobba mer bommar med honom, han sprang verkligen rakt igenom dom! Men tror han är inne i en liten växtperiod nu också.. Sen till Marcus på kvällen, min fining :)



Idag då, dagen innan den stora dagen D som folk vill kalla de. Stallet, blev ridning på Gurra. Uppsittningen gick bra idag, härligt! Red även med sporrar på honom idag, då jag tycker jag får dålig respons från skänklar och spö och det gick faktiskt lite bättre idag. Men får öka havren, jesus så lat han är! Snacka om att jag får arbeta under varje meter han rör sig! Ska ringa Susanne i nästa vecka och kolla om hon har några träningstider. Sam vilar idag, ska få sig en liten arbetsrunda på stubbåkern imorgon.

Annars då? Idag har jag städat, hjälpt mamma och försökt planera till festen på lördag. Men får bara ångest, vet inte alls hur jag ska ha de.. Välkommstdrink och tårta är iallafall klart, så något är gjort åtminstone. Hoppas på bra väder, gråter om de regnar, vi som ska vara ute! Men nä, nu har ja inte tid att skriva mera, massor att göra!

puss tess