Bebis Gustav

Åh jag blir så glad över att det ramlar in bilder på mailen, gör min dag verkligen!
Idag fick jag mail från Kristin, som var den tjej som faktiskt red in Gustav. Och hon skickade med två bilder från inridningen och jag fick en chock! Herregud så mörk han var!! Men syns tydligt att det är min bebis Gurka :D Hur kul som helst, tack så jättemycket Kristin!!


Min fina bebis Gurka :D ♥


Om det är så att ni har bilder osv på Gustav eller på oss ihop från träningar, tävlingar osv så får ni jättegärna skicka dom till mig, klintestamblogg@hotmail.se blir otroligt glad för minsta lilla! :)


Grace Kelly

Grace Kelly, en riktig snygging!

Jag provred Kelly 2005 och fastnade med en gång. Bestämde mig därför för köp och hon stod hos mig en vecka senare. Dock kändes det inte riktigt "rätt" i ridningen efter två veckor och vi bestämde oss då för att röntga henne. Där visade det sig att hon hade lösa benbitar i båda baknäna och de gick som dålt fel och hon fick flytta hem till sin tidigare ägare och köpet gick tillbaka helt enkelt.

Kelly var ganska svårflörtad, hon var riktigt stoig! På provridningen hade dom endast terränghinder och hon hoppade det utan tvekan och bara flög över. Men när vi kom hem och skulle rida över vanliga bommar tvärvägrade hon flera meter innan. Hade jättesvårt att få över henne över ett vanligt hinder haha i dressyren var hon tydligen mycket NH riden, men hon var jättefin tyckte jag. De kändes som de klickade. Dock två veckor senare kände jag som sagt att detta inte var rätt häst för mig. Så det vara ganska "skönt" att de hittade någonting på röngten då..

Kelly är ett sto född 2002 och korsning halvblod/arab och pre eller liknande, en rejäl korsning var det iallafall, tror pappan hette Marco Polo. Hon var brunskäck och strax över 157 cm i mankhöjd. Synd att jag inte har bättre koll på stam osv, försökte som sagt googla men utan resultat. Har även kollat Blup men jag tycker inte att någon av de Grace Kelly som finns där stämmer överrens med denna. Vet som sagt att hon såldes för ett par år sedan som avelssto, tror hon opererades för benbitarna, men nu vet jag inte vart hon är längre..

Helt klart en av de snyggaste hästar jag träffat, otroligt bildskön! :)
Tyvärr inga filmer på henne, mer än på videofilm till TVn, så ni får fler bilder istället!


provridningen 05

annonsbilden, tror de va 09 jag såg den.. osäker.


31 mars 2011

En helvetes torsdag igen då, avskyr verkligen torsdagar! Jobb 12.00 - 21.15 innebär som vanligt stall tidigt. Idag var jag dock riktigt trött och snoozade lite väl många gånger så var inte i stallet förns 7.45, men hann allting ändå.

Skrittade ut med Gustav en runda på 25 min, lång tygel hela tiden, bara avslappnat och lugnt. Jättefin och han är så himla duktig! Har ju haft lite problem med att han varit lite trafikrädd, men idag mötte vi massa bilder och han var coollugn! Dessutom kan jag numera rida ut på honom utan graman och sitta på långa tyglar och han skrittar!! :D Förut har han alltid trippat fram, småställt sig och varit allmänt dum. Men tror han har blivit mer trygg i sig själv på senaste då det är en helt annan häst överlag, min älskade


Blir ingen mer uppdatering idag, mer än ett tidsinställt inlägg som jag förberett. Sen hörs vi imorgon efter dressyrträningen! Ska förbereda lite tidsintällda inlägg inför morgondagen också..


Mantorpsryttarna

Sissi Liljas anläggning.

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen var som sagt en ren jäkla lerbana. I grunden är det en stor gräshage/gräsvall. Den var dock hård och bra när vi väl kom dit, men vi förstod ganska fort att det skulle hinna bli varmt under dagen och därmed lerigt. Annars bra personal med parkeringen som skötte det bra och med tanke på att det stod att parkeringen skulle vara 600m ifrån tävlingsplatsen i ryttarmeddelandet så blev vi väldigt glada att den var nära trots allt. En negativ sak till var att man inte hörde någonting från tävlingsbanan på parkeringen.


Veterinär:
100 och 110 cm klassen var lokal, därav kom inte veterinären förns 12.00 när besiktningen inför 120 skulle börja. Så träffade aldrig veterinären. 


Framridning:
Var framridning på deras dressyrbana, som var hur fin som helst! Dessutom var det inte alls lika blåsigt där som på deras andra stora utebana (som dock var parkering denna gång). Dock ingen personal på plats där, så man hade ingen koll på om det var dags att få gå in på framhoppning osv, inte så bra. Men i övrigt var den jättefin att rida på!
 

Framhoppning:
Den va helt okej, lite rörig. Men mycket bättre än i Linköping. Även här var det endast ridning i vänstervarv, men funkade bra. Jag blev glad eftersom det fanns en ordentlig framridning så de gjorde liksom inget att det bara var vänstervarv ;) Dock ser jag fram emot utesäsongen när man får rida i vilket varv man vill haha


Tävlingsbanan:
Underlaget var lite lustigt. Stehårt i mitten, framför och bakom vissa hinder och sen ganska tungt och halt på kortsidorna. Men banan var bra byggd, dock tuff och maxad. Men jag gillar Saras banor, alltid kul med en utmaning! Fanns väl inte ett hinder på banan som inte var utsmyckat på något sätt, alltså väldigt tittigt. Glad att jag inte åkte dit med en titthäst så att säga.


Cafeterian:
Gick dit och lånade en sked, sen höll jag mig borta haha. Så extremt överproppat med folk! Dock trevligt att kunna äta lunch och se på tävlingarna samtidigt, stort + .  


Övrigt:
Mantorp är en av mina favoritställen, när det är på Sissi Liljas anläggning! Alla hästar jag varit där med har gått bra, så ganska är därför hihi trevlig personal, bra banor och bra cafeteria. Hoppas de ska ha en utetävling iår, hade varit riktigt roligt! Mantorp kommer jag helt enkelt att åka till fler gånger, dock inte när de är lerugt ute eller med en fyrhjulsdriven bil ;)


Proveny ox

Proveny, lilla älskade Proveny ♥

Proveny är en snygg arab valack född 1988 om jag minns rätt, ingen koll på härstamning. Men vet att han var godkänd fram tills han var 3 år, sen kastrerades han pga sommareksem. Han kom in i mitt liv när min vän Isabelle Kleist köpte honom 2006 (tror jag). Hjälpte henne ganska ofta och hoppade honom ganska mycket då han älskade det och Issa var lite hopprädd.

Jag gjorde en tävlingsstart på honom, då 20 år gammal (!) och han lekte unghäst på framhoppningen hihi, tyvärr ett nedslag i våran klass, men han hade en sån enorm glädje! Innan Issa köpte honom tror jag att han tävlade upp till LA dressyr. Han kan nästan allt i dressyren och är så otroligt rolig att rida!

Han är fortfarande i Issas ägo och står faktiskt även dom på Stall Fursta, så jag får träffa dom varje dag och gosa lite med Proveny, mys! Han känns verkligen som en häst som skulle kunna bli hur gammal som helst! Hoppas på att han får bli det iallafall och han får stanna länge på Fursta och hos Issa :)
Fotografering

Åh blev så glad när jag öppnade mailen och såg dessa tre fina bilder från tävlingen i Mantorp! :D Min fina lilla Gustav, bild nummer tre är numera min bakgrund på datorn hihi tack så jättemycket Linda!! :)

Fotograf: Linda Berglund
30 mars 2011

Underbara onsdag!
Har haft en superhärlig dag på jobbet med underbara arbetskamrater. Vi har skrattat och de känns som att alla har varit på riktigt bra humör idag och självklart går arbetet så mycket lättare då. Dessutom har jag lekt lärare mer än halva dagen åt en av de nya tjejorna som ska lära sig kassorna och det är faktiskt ett ganska så soft jobb så klagar inte ;) Bra dag på jobbet helt enkelt! Eftersom det inte händer så ofta så suger ja in de extra hårt idag!


Åkte till stallet och gjorde iordning en riktigt otålig Gustav som inte alls verkade sugen på jobb idag. Eftersom det fortfarande var ljust när jag kom till stallet tog jag chansen och provade om utebanan var ridbar och jag blev så jävla glad, för den var så fin! :D Så skönt att slippa ridhuset! Dock så red jag en riktigt spänd Gustav som lekte dressyrhäst på riktigt genom att vara rädd och spänd för de minsta. Typ tusen halvhalter, övergångar och sidförflyttningar senare kunde jag åtminstone rida en ganska så fin Gurka. Dock var de inte ett av våra bästa pass, men fick åtminstone egenom de jag ville :) Imorgon ska vi bara skritta ut så han orkar med dressyrträningen på fredag.Är det bra väder till helgen och utebanan håller sig såhär fin lovar jag er bilder :D

Massa ompyssling efter ridpasset, lite massage och så får han sova med BoT sakerna. Han är en myskille min Gurka :)

Amaretto

Amaretto var en valack född 1993 efter Amiral - Gondoljär och ägdes då utan AnneLouise Avenhammar, som även var uppfödare till honom.

Jättefin kille som var stor och ganska så bråkig emellanåt (av någon anledning fastnar jag för dessa hästar). Vi klickade verkligen i hoppningen och han kändes alltid som ett säkert kort. Började rida honom i samband med att min ponny Ginger blev skadad och Amaretto ville hoppas.

Vi gjorde några få starter upp till 110 cm och var mer eller mindre alltid felfria, placerade oss i 4 av 6 starter. Tror denna kille lätt hade kunnat gå 130 bara han fått ordentlig träning och att han fått vara frisk. Fick tyvärr somna in i början av 09 om jag minns rätt, jättetragiskt!

Superkul att ha fått rida denna kille iallafall och jag hoppas han mår bra där på andra sidan..'


Bellman

Nästa häst att presentera ur mina tidigare dagar är Bellman.

Bellman är en valack född 1997 e. Bonaparte - Ciceron och ägdes utav Emelie Persson när jag red honom. En ganska så stor kille som hade sina egna åsikter om arbete, men jag gillade honom ändå.

Jag började hjälpa Emelie lite, framför allt med hoppningen då hon var osäker och Bellman älskade att hoppa. Vi startade bara två tävlingar tillsammans med med otroligt bra resultat! På vår första tävling tillsammans vann vi 90 cm klassen ganska överlägset, hur kul som helst! Skulle även ha startat honom i dressyr, men ballade ur. Red en 110, som gick skit, men de va ändå kul hehe

Bellman och jag kom riktigt bra överrens och han var en fin häst att rida. Extra kul att ha en häst som kan svänga snävt i omhoppningarna ;) Otroligt tacksam att jag fick rida denna häst, under en så ganska kort period. 

Han såldes hm.. 07 eller 08? Tror han bor i Stockholm numera, men osäker :) 

30 mars 2011

Jaha och så var det onsdag, jobbar 10.00 - 18.00 idag, hoppas på att det fortfarande är ljust när jag slutat så blir det lite roligare att åka till stallet. Hoppas på att utebanan är ridbar snart :D Blir nog att rida egenom honom lite ordentligt idag och ladda inför dressyrträningen på fredag! Fick mitt arbetsschema över påshelgen igår och såg att jag får ändra min tävlingstermin lite :-/ Får stryka mig från VRFs tredagars tävling, jättesynd! Tror inte på att någon vill byta heller, trots att de handlar om röda dagar.. Därför får det helt enkelt bli Söderköping och Skogslotten istället veckan innan och veckan efter.. Funkar ju de med ioförsig ;-) 


Angående hästarna jag provridit så får ni som sagt mer än gärna höra av er om ni vet någonting om dessa hästar! Har försökt googla, men de är fasiken helt världelöst.. Jag är nog mest intresserad av vart Carina, Ouzo och Aerline H avkomman hamnade någonstans eftersom jag var väldigt förtjust i dessa tre. Men som sagt, vet ni något om dom andra, eller vill ha mer info, hör av er, vore så himla kul! :)

Och om hästarna som jag ridittävlat osv fortsätter att rulla på under veckan. Har förberett två tidsinställda under denna dag, sen kommer det två imorgon också. Lite roligt att titta på alla dessa filmer och bilder, som man nästan glömt bort. Och de känns skönt att jag framför allt har utvecklats som ryttare! Nöjd mec också att jag faktiskt fått rida så många fina hästar som jag faktiskt fått. Tack alla ni hästägare! :)


Nu måste jag sätta fart! Vi hörs igen ikväll.

Bally Brittas

I några dagar nu då kommer ni att få läsa om några av hästarna som jag har fått chansen att rida och som fastnat lite extra i hjärtat.Först ut är Bally Brittas.

Bally var ett sto född 1991, import från Irland och av welsh cob typ. Ägdes då av min vän Alexandra Kjörsvik. Bally var en riktig läromästare inom hoppningen, men en riktig tuffing i dressyren.

Hur det kom sig att jag fick börja rida den här ponnyn då?
Det var så att klubbens division ett lag i hoppning hade en ryttare kort och då Alexandra på den tiden red både hoppning och dressyr blev hon helt enkelt tvingad till att välja då både hoppningen och dressyren låg samma dag. Jag fick äran att rida en omgång av division 1 hoppning på Bally. En härlig ponny som hoppade det mesta du styrde på, underbart! Senare på hösten blev de istället en ryttare kort i dressyrlaget och då fick jag ännu en gång äran att rida Bally om jag ville. Jag hade henne hemma hos mig i 3 veckor och tränade stenhårt! Det fanns en liten dressyrponny även i denna dam kan jag lova, vi tog oss runt LB:1 programet utan större problem och hon var verkligen underbar att rida när du väl hittade alla knappar.

Vi segrade med div 2 laget i dressyr, placerade oss 2a i vår första LB hoppning tillsammans, red felfria LC och LB hoppningar i samband med div 1 och vi låg runt 55-57% i våra dressyrstarter. De var ren tävlingsglädje med denna ponny!

Bally var en underbar ponny i helt min smak och jag blev superförtjust i denna  lilla häst. Tyvärr blev hon dålig i sina ben och fick somna in 2008. Jättetragiskt då jag vet att hon hade massor kvar att ge, om hon hade fått vara frisk. Så tacksam för att jag fick chansen att rida denna lilla fuxfia :)

Provridna hästar

Tänkte att vi kunde börja med att gå egenom hästarna som jag provridit genom åren. För att det ska bli extra roligt tog jag även med de hästar jag provred innan jag köpte både Scheckenhof's Orkan och Cassiopeia! Tyvärr har jag inte filmer och bilder på alla hästarna, kommer inte heller ihåg all information osv på hästarna. Och eftersom allt pajjade för mig igår kände jag att detta kanske inte blev ett superinlägg men här är iallfall några av hästarna jag provridit!

Skulle vara huuur kul som helst om någon av er om läser den här bloggen också har provat dessa hästar, eller ännu bättre kanske äger en av dessa i nuläget! Bara kul om du/ni vet någon om dessa. Kommentera gärna isåfall :D


Quite a cool girl
sto f-04 e. Quite Easy - Furidant
Min drömhäst. De var verkligen kärlek vid första ögonkastet och jag hade bestämt mig redan när jag satte foten i stigbygeln, att denna häst skulle jag bara ha. Otroligt social, snygg och fina meriter. Tyvärr gick hon inte egenom besiktningen, något jag tog otroligt hårt på. Kan ibland ångra att jag inte väntade och köpte henne iallafall. Vet att hon fortfarande finns kvar hos dåvarande ägare och att hon kommer att vara till salu igen längre fram. Hoppas hon hamnar rätt, fortfarande otroligt kär i henne! Provred 2009.Aerline avkomma
valack f-04 e. Aerline H - Wintertag
Provade när han var 3år, alltså innan Cassiopeia köpet. Hur snygg häst som helst, men minns inte namnet på den. Kommer ihåg att jag blev helt kär i hur han såg ut, dock var han precis inriden och ganska krånglig vid transportering. Så valde att avstå, men gud så snygg han var! Provred 2007.

Film nedan

Figaro
Valack f-04 e. Bonaparte. Tror han hette så iallafall och tror han va 04a. För grön och inte alls i min smak. Men han stod "nära" och prova går ju alltid, men som sagt. Inget i min smak, provade när han var 3 år. Provred 2007.

Film nedan

Mindcooler
Valack f-04 e. Santa Cruz - Eminent
Jättefin kille som jag fastnade lite för, tror han besiktigades? Men kommer inte riktigt ihåg, vet att ägaren fick ta bort honom strax efter att vi varit där, jättetråkigt då det var en superfin kille! Provred 2007.


Irish Harlequin
Valack f-04 okänd stam. Kallades Harry och var urgullig! Fastnade för honom lite, men han var väldigt hårt riden för sin ålder och otroligt tunn och då vågade jag inte riktigt chansa. Men en jättesnygg kille som jag tror hade blivit snygg efter ett tag. Provred 2007.

Film nedan

Ouzo
Valack f-03 e. Quite Easy - Paridor. En skitsnygg kille som jag fastnade riktigt, riktigt mycket för! Dock sa mina tränare ifrån, även mamma och pappa då han hade ett ganska starkt psyke () och ganska så svår. Men jag tyckte han hade enorma kvalitér och var superrolig att rida! Provred 2009.Zeb
Valack f-04 e. Qalle - Zorn. Jättevacker fux valack som jag bestämde mig för att köpa. Tyvärr gick han inte egenom besiktingen, otroligt synd! Har följt honom nu under nästan ett års tid hos en jätteduktig dressyrtjej och det är placering i nästan varje dressyrstart och han är även felfri i sina hoppstarter. Snyggis häst! Tror faktiskt att han är till salu i dagsläget, såg honom på hastnet för ett tag sedan. Provred 2007.

Film nedan

Magic Spirit
Sto f-02 e. Ragazzo - Dalby Mustang xx. Typ snyggaste stot jag sett på länge! Blev helt kär, dock så var hon ganska så stoig ;) Men läcker! Dock sa mina föräldrar och tränare nej då det var lite kontrakt strul. Provred 2007.

Film nedan

Grace Kelly
Sto f-02. Jag tror att hon var 02a, men minns ärligt talat inte. Jag fastnade för henne på första provridningen och bestämde mig för att köpa henne. Stod som ägare på henne i hela 3 veckor innan hon fick åka tillbaka hem igen då ett dålt fel upptäcktes på röntgen. Jättesynd, men samtidigt kände jag efter dessa 3v att vi inte alls passade. Hon var otroligt stoig och ganska så jobbig i hanteringen. Går idag som avelssto om jag hört rätt? Provred 2005.


Skäck sto
Minns inte någonting om henne mer än att hon va 02a tror jag. Var iallafall väldigt inne på att köpa henne, då från ett försäljningsstall som hette Stremcurve eller nått sånt i Vimmerby. Liten storhäst var det och hoppade som en katt. Men var väldigt stark och svårriden, mina tränare tyckte inte det var en häst för mig. Provred henne 2005.
Hittar varken filmen eller bilderna på henne :/


Webster
Valack f-03 e. Celano - Heartbreaker. skitsnygg valack som hoppade hus!! Dock var den nästan 1,80 i mankhöjd och lite för dyr för oss just då. Men mamma och jag blev helt förälskade. Vi sa dock nej med tanke på dess storlek och att vi inte ville ta lån för att köpa häst.
Film nedan

Hugo
Valack f-05 e. Quite Easy. Osäker på när han är född och osäker på om han hette Hugo, men tror så. Jättefin häst! Dock lite för "lojj" för min smak och även lite för dyr. Klickade inte helt enkelt. Provred 2009.
Råkade radera filmen..

Chere
Sto f-02, tror jag. Jättefint brunt sto som hoppade som en katt. Men klickade tyvärr inte, men det var en jättefin häst och ägaren sa att det var en riktig "speedhäst", hade gått fälttävlan också. Sjukt svårriden i dressyren! Provred 2007.
Film nedan

Carina L
Sto f-02, tror jag. Stod i Tyskland, så provade henne aldrig men fick massa filmer på henne och hon var såå fin! Jag blev helt förälskad, hoppade som en katt. Dock så var hon 3 år, precis inriden och så stod hon ju som sagt i Tyskland och då vågade vi helt enkelt inte. Jättesynd egentligen då jag tror den hästen hade gått längst av alla de jag provred :) Har hört att hon hamnde i Sverige iallafall, trots allt. Kollade på henne 2005.
Hittar tyvärr inte filmen på henne.. Otroligt synd!

Ponny
Minns ingenting om den, mer än att den va skimmel och sjukt tråkig att rida. Provred 2005.
Har varken bild eller film på den..

Tre övriga
Provade en valack som jag satt på i 2 min sen sa jag aldrig. Även två från Applahästar tror jag de heter som ja också bara satt på i 5 minuter o tog nått språng eller någonting.

Hade visst klippt ihop en liten film från 07 när ja provred. Dock tror ja inte stam osv stämmer på dom :p

Den första är då alltså Irish Harlequin, därefter Aerline H avkomman, Figaro, Magic Spirit, Zeb, ena från Applahästar, Webster och sist Chere.
 
Kan ha provridit några fler, men har varken bilder eller filmer på dessa och antagligen så var de inte så "viktiga" eftersom jag inte lagt de på minnet..

Golden Poem, Cassiopeia, Mans Santiniqe, Ginger och Scheckenhof´s Orkan får ni läsa om i deras separata inlägg sedan tidigare :)


Läsarfrågor

Många som frågat om Equiline schabraken, vart jag beställt dom osv.

Jag beställde mina Equiline schabrak hos Sharpman, Mjölby. Var inne i butiken och kollade deras prover och matchade ihop medans en av deras personal var med och antecknade färger osv. Sedan ringde dom och gjorde beställningen hos Equiline. Var ganska smidigt. Det tog 6 veckor för mina schabrak (leveranstid brukar ligga mellan 4-6 veckor) och de ringde när schabraken var klara och hos dom.

Bor du i Norrköping kan du beställa dina Equiline schabrak hos Avantia Fritid, dock har de inte fått några prover så du kan kolla färger osv i butiken. Men alla färger finns på nätet!

Några övriga internetbutiker som du kan beställa Equiline schabrak ifrån är tex, Ryttarstugan, SEG Company och Cheval Ridsport. Finns säkert hur många butiker som helst, googla så får du nog fram nått som passar dig :)En annan fråga var vart Frusta Gård ligger, angående Pay & Jumpen.

Gården ligger på Vikbolandet, 10 min bilväg från Norrköping Centrum. Mellan Ljunga och Tåby. Du kan gå in på stallfursta.cybersite.nu för vägbeskrivning! Perfekt tillfälle för dig som vill hoppa en bana under tävlingsmässiga former! :)

 


Pay and Jump

                      Nu är det dags igen!

Fursta gård välkomnar till en Pay N Jump lördagen den 9 april med start kl 10.00.


Tag chansen att träna banhoppning under tävlingsmässiga former. Ingen licens eller grönt kort behövs! Det är obligatoriskt med hjälm och all ridning sker på egen risk. Alla som vill får givetvis hjälp att komma runt banan och ingen blir utesluten!

Höjder

20 cm                                30 cm
40cm                                50 cm
60 cm                               70 cm
80 cm                               90 cm
100 cm                              110 cm

Kostnad: 60:- /klass. Rosett efter felfri grundomgång!

Banhoppningen hålls i ridhus 20*60 m. Framhoppning sker i paddock 20*60 m om vädret tillåter. Annars hoppar vi fram på något av hindrena i ridhuset.

Cafeteria kommer att finnas!

Vid anmälan, var vänlig ange: Ryttarens och hästens/ponnyns namn, höjd/er och ditt telefonnummer.
Skicka din anmälan till
stallfursta@gmail.com
Vid frågor och funderingar kontakta Frida Örnborg på tel. 0763 140 440

Sista anmälningsdag är 5 april

Välkomna!


28 mars 2011

Höll på att skriva ett inlägg om alla hästar jag provridit och självklart fuckade sig datorn och dessutom krånglar youtube så får inte upp några videoklipp! Så nu gav jag upp.. Försöker igen imorgon, så håll ut!

Annars en lugn och skön dag som har spenderats i stallet och på altan i solen med en kopp kaffe, underbart! Imorgon jobb 12.00 - 19.30 dvs stallet 7.00 imorgonbitti. Så gonatt!


Mina schabrak

Så, nu har jag tagit dag i de här med att fota alla mina schabrak. Saken är den att jag faktiskt inte har så himla många schabrak (som alla tror) Sålde ju av med massor i höstas, finns vissa jag saknar men har ju ett par nya fina :)Equiline octagon allroundschabrak
Brun med en vit och en brons passpoal. Har en matchande öronhuva till.


Favoritschabraket, älskar precis allt med de, hur underbart som helst! Equiline är favoritmärket i övrigt på schabrak, de har en otroligt bra passform, lägger sig kanon på hästen & under sadeln. De är fantastiskt hållbara och kan se nya ut trots flera tvättar. Du kan även kombinera färger precis som du vill. Att de dessutom går att få öronhuvor & benlindor i samma färg är ett stort plus! Jag tycker priset är helt okej med tanke på vad du får för det. Hellre betalar jag lite mer och får kvalité, än att betala mindre och få köpa ett nytt snart igen då de andra är fult / trasigt. Priset ligger på ca 699 kr.


Equiline octagon allroundschabrak
Marinblå med en vit och en rosa passpoal. Har en matchande öronhuva till.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon allroundschabrak
Brun med en rosa och en ljusgrön passpoal.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon allroundschabrak
Ljusgrå med en rosa och en silver passpoal.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon dressyrschabrak
Vinröd (bordeaux) med en royalblå passpoal och en silverfläta. Har matchande benlindor till.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon dressyrschabrak
Brun med en vit och en brons passpoal. Har matchande benlindor till.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon dressyrchabrak
Cream med en skyblue passpoal och brunt kantband.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Anna Scarpati allroundschabrak
Grått med en brun, en vit och en silvergrå passpoal samt brunt kantband. Har en matchande öronhuva till.


AS gör otroligt snygga schabrak som även dom håller sig extremt snygga efter tvätt. Dock har de en tendens till att glida bak lite under sadeln ibland, vilket jag kan irritera mig på. I övrigt ligger de bra och är som sagt otroligt snygga - dessutom kan du designa dom själv. Jag kan ibland känna att de är lite väl dyra eftersom de inte ligger exeplariskt under sadeln, men samtidigt så är de bra kvalité, föredrar dock Equiline. Priset varierar från 749 - 799 kr.


Mias allroundschabrak med rak kant.
Ljus beiget med en vit och en beige passpoal samt brunt kantband. tk-foto brodyr på vänster sida.


Ett fint tunt schabrak som är superbra på sommaren. Bra passform och kvalité, fortfarande snyggt trots många tvättar. Dock tycker jag de är ganska så tråkiga, men perfekt för den som vill ha ett tunt och diskret schabrak.  Mitt används dock som ett flitigt vardagsschabrak, trots att de var tänkt som tävlingsschabrak för över två år sen hihi priset är bra då de är fin kvalité. Du kan även här bestämma kantband och passpoal efter önskemål. Priset ligger på ca 495 kr.


Mias dressyrschabrak
Vitt med en guldpasspoal och marinblått kantband. Har matchande benlindor till.


Samma här som med de andra, dock tycker ja dressyrschabraket har bättre passform. Mitt tävlingsschabrak i dressyren, så inte så välanvänt. Men nöjd med de! :) Priset på dressyrschabraken ligger på ca 460 kr.


Sjöhagen Wear allroundschabrak
Vitt med en guldpasspoal och marinblått kantband.


Mitt "slit o släng" schabrak som ja dock ridit me på tävling om det varit laghoppning. Men gillar det inte. Sladrigt och ingen direkt passform. Har dessutom blivit fult och inte helt vitt efter tvätt. Inget schabrak jag rekomenderar, dock tror jag att du kan välja färger på passpoal osv själv även på dessa. Priset ligger på ca 195 kr.

Videoklipp

Från tävlingen 27/3-11.

100 cm bed A

Tänk om ja bara galopperat till ettan, då hade han varit felfri, sååå dumt ridet!


110 cm bed A

Fotografering

Eller lite snyggis bilder från tävlingen.
Fotograf: Marie Klintestam
Jättesynd att vi inte fick några bilder på honom i de bruna settet från Equiline, för faaan så snygg han var i de :D Som jag sa innan, kommer helt klart bli nya favoriten ;)


Tävling Mantorpsryttarna

Fy tusan så drygt det var att tävlingarna idag började 7.30 och att vi dessutom skulle ställa om klockan! Men som tur var så va det ganska mycket startande så jag behövde inte vara där så tidigt iallafall. Var en lokal/regional hoppning idag hos Mantorpsryttarna på Sissi Liljas anläggning. Ett riktigt helvetets väder har vi haft hela dagen! Kallt och ordentliga vindar som inte varit speciellt sköna. Dessutom en riktig lervälling till parkering..


100 cm bed A
Var så himla lugn och fin på framhoppningn, riktigt mjuk i kroppen sen gårdagens dressyrträning. Hade en riktigt bra känsla innan jag gick in. Precis som i Linköping hade jag för dålig galopp (trots att det enda jag tänkte på var, galoppera) till ettan och inte nog med de så tog jag en liten förhållning precis innan då de kändes som vi låg fel och min lydiga lilla häst saktade snällt av och vips så stod vi stilla framför ettan hahaha så fruktansvärt dumt, korkat och dåligt ridet av mig! Men efter att vi gjort en ny ansats gick allt superbra, han var så himla fin!! Njöt verkligen av varenda litet galoppsprång. Kanske lite undertempo, men behövs inte mer tempo på den höjden. Fick tillbaka honom bra mellan hindren, kunde länga och korta utan problem och han var inte i en endaste bom!!! Så blev 4 fel, sen 5 tidsdel så totalt då 9 fel. Allt pågrund av min riktigt dåliga ridning till hinder ett - skäms!


110 cm bed A
Efter att jag suttit i två timmar och beklagat mig över hur dåligt jag red till hinder ett i förra var det dags att tagga om. En riktig liten dressyrhäst på framridningen, jag var verkligen gråtfärdig över hur jävla fin han var att rida just då.. På framhoppningen blev de lite kaos och två ganska dåliga språng, men brydde mig inte om de då jag hade den härliga känslan kvar från framridningen. När ja sen fick komma in på banan tänkte jag bara på en enda sak - GALOPPERA! Och visst gjorde jag de, lite väl mycket ibland haha, men superfin. När ja lägger upp tempot lite blir sprången mer flacka, jag får inte riktigt tillbaka mina förhållningar o ja blir lite hängande, men vi löste det ganska bra ändå på en supersvår bana! Vi kunde ha brakat in i B-hindret i kombinationen om jag hade haft en dum häst då vi kom helt fel in i kombinationen, men han är så snäll o hoppar ändå! Tog i lite extra o blev lång efter vattenmatten så fick inte igenom förhållningen ordentligt innan sista hindret, så de åkte ner. Alltså totalt 4 fel. Men jag är så nöjd och stolt över min fina häst så de gör inget :'DHan har varit helt fantastisk hela dagen och de känns lite som att "poletten ramlat ner" lite i huvudet på honom, älskade häst ♥ Nu ska bara hans matte lära sig att rida också så blir de nog bra! Nu tror jag de är två veckor innan nästa tävling, skönt. De känns verkligen som att vi kommer att ha superkul iår :)


Dock så blev jag inte så glad när vi skulle åka hem och bilhelvetet sätter sig fast med transporten i leran på parkeringen så jag får lasta ur Gurkan, koppla bort transporten, få bil o släp bortdraget. Koppla på allt skit igen o sen upp till grusplan, lasta in och åka hem.. Bilen såg ut en en grå lervälling efter detta äventyr.. När ja ska köpa dragbil, då ska jag fan ha en 4hjulsdriven!!!! ;p Tack för den extra timmen i Mantorp liksom..

Videoklipp

Från den underbara träningen 26/3-11.OBS, lång film!
Kunde inte klippa bort någonting.. Allt var ju så bra :'D hihi


26 mars 2011

Denna lördag bjöd på jobb mellan 8.00 - 12.00, gick fort och superhärliga arbetskamrater gör ju saken bara bättre! Åkte sedan direkt efter jobbet och hämtade bilen som vi får låna imorgon så jag kör lagligt med transporten. Sen har tiden bara rullat på, väldigt fort!

Åkte till stallet vid 16-tiden, gjorde iordning allting inför morgondagen dvs smörjde, packade och fixade lite. Åkte sedan med Gustav till Ekängen för dressyrträning för Marie. Först och främst, vilket underbart ridhus!! Var helt underbart att rida där inne, underlaget var fantastiskt!

Träningen då? Den var helt fantastisk ♥ Jag log mer eller mindre under hela träningen, Gustav var så fin! Kunde rida honom framåt, ta lite tillbaka, rida sidförflyttningar och galoppera utan sparkar! Alltså han var så obeskrivligt fin :') Absolut bästa träningen och det bästa är att de är sån extrem skillnad på honom, bara på denna korta tid. Känns så otroligt bra inför framtiden! Lilla dressyrstjärnan ♥ Verkligen helt lyrisk över dagens pass!han var dessutom löjligt snygg i de vinröda :D

När vi kom hem blev det tvättning av svansen, borsta bort allt damm och knoppa manen samt linda benen. Så nu är han klar för tävling i Mantorp imorgon. Inte jätte tävlingssugen utan vi åker dit för att träna. Nu måste jag sova så jag orkar en lång dag imorgon! :)

Film kommer att komma (en lång jävel), så fort den laddat klart på youtube.. Bara sisodär 47 min kvar, så datorn får stå på över natten hihi


Hästarna genom åren?

Jag skrev ju för ett tag sedan om hästarna som passerat i mitt liv lite lätt.. Tänkte att jag kanske skulle skriva lite mer om hästarna och bjuda på lite fler bilder och kanske någon film. Vad tror ni om det? :)


Ni kanske är sugna på att se lite bilder på hästar jag provridit genom åren också, eller!? :)
Kom med förslag, men detta är två "ämnen" som jag lätt skulle kunna skriva om..


25 mars 2011

Som sagt, löningsfredag idag. Denna lön har varit extremt efterlängtad! Betalningen av schabraken tog kål på min ekonomi, bokstavligt talat. Denna månad måste jag bli bättre på att hålla i mina pengar och börja spara!

Var i stallet 07.00 idag som vanligt när jag ska jobba eftermiddag. Red ut på en jättefin Gustav idag! Jobbade mycket med skritten redan från början, att han ska vänta på mig och mina signaler. Joggade honom och flyttade lite för skänkeln på vägarna och avslutade med lite galopp på en superhärlig väg. Jättefin i handen idag, possitiv till arbete och massvis med vårkänslor i kroppen hos lilleman idag! Känns faktiskt relativt bra inför morgondagens dressyrträning för Marie på Ekängen, trots att jag bara ridit en dag ordentlig dressyr denna vecka.

Var hemma vid 10.30, då var det bara duscha och göra iordning sig för jobb. Trodde jag skulle jobba till 19.30, men på schemat stod det 20.00, så var bara att stå ut en halvtimme extra! Nu är jag dundertrött och vill bra sova!Igår blev det vila för Gustav då han var precis lika skitig som i onsdags (när det tog över en timme att få honom ren!). Så nu får han gå med täcke på sig över helgen så får han gå naken igen nästa vecka. Han är ju inte direkt en häst som gillar att bli borstad så det är verkligen en mardröm när man ska försöka få grisen ren ;) Jag som inte hade tänkt att bada Gurris inför söndagens tävling får nog tänka om lite.. Han dammar som fan och är riktigt sådär tråkigt brungrå-skitig! Vill ju helst inte lägga på de nya schabraken då heller hihi Men räcker nog kanske med att bada av rumpan och halsen bara.

Imorgon blir det jobb 8.00 - 12.00 sen lite pyssel hemma sen en hel eftermiddag i stallet - kameran ska med! :)
Ponnyridning

Äntligen hemma och fy fasiken så trött jag är! Det märks att det varit löning idag och att det dessutom lyckas att vara fredag samtidigt gör inte saken bättre, vi har haft att göra helt enkelt. Samtidigt är det skönt, tiden går fort ;)


Igår då, red jag ponny som sagt. Så himla roligt var det, älskar verkligen att rida andras hästar och framför allt då ponnier! Så får jag en fråga om jag vill rida ponny har jag väldigt svårt att tacka nej hihi. Har varit inne länge på att köpa en 2åring (D) ponny att rida in, träna, tävla och antligen avla eller sälja. Men varken ekonomin tiden räcker till, men det hade varit roligt! Men igår red jag som sagt en ponny i stallet, Ivar. Superfin liten D-ponny som tyvärr varit lite skadad till och från men som nu är fullt frisk och ska ridas normalt. Ivar stod på Myckelby samtidigt som jag hade Cassiopeia där, så jag vet ganska väl vem ponnyn är :)

Gick jättebra! Var ju första gången jag satt på honom så handlade mest om att hitta knapparna och få lite förtroende. Mycket skrittarbete för att få loss honom i sidorna och våga komma fram till bettet (sjukt olik Gurkan att rida förövrigt). Joggade ganska mycket och hade ett ganska fint travarbete, galopperade ytterst lite. Superfin sista 10 min och då kändes det riktigt bra!

Dock så såg det riktigt rolig ut, enligt mig, de kändes lite som att jag hade fötterna i marken (självklart var det inte så illa haha). Men som sagt kul var det och jag tror det är jättenyttig att rida olika hästar, både för sin egna ridning och även för att kanske uppskatta sin egna lite mer. Får jag chansen, kommer jag absolut att rida honom igen! :)


En jättegammal bild på Ivar.

Mobilblogg

Hej på er. Sitter på jobbet, snart är lunchrasten slut och då är det många långa timmar kvar tills klockan slår 19.30 och jag får gå hem. När jag väl kommer hem sen lovar jag lite ordentlig uppdatering! Red ponny igår bland annat som ja tänkte skriva lite om sen såklart min älskade gurka som var superfin idag! Mer om de när ja kommer hem ikväll alltså :) nu, ut o jobba! Puss i kram

Läsarfråga igen

Alva:
Vilken Equilinefärg tror du matchar de Turkosa stigbyglarna bäst? Tänkte att den royalblå på ditt var rätt lik?
- Det beror ju på vad du tänker på för grundfärg på schabraket. Den färg jag tog på passpoalen på dressyrschabraket är royablå. Det finns en som heter skyblue och den tror jag är mer lik Jin stigbyglarna.. Kanske att den blir något för ljus, men jag hade nog gjort ett schabrak isåfall med båda royalblå och skyblue :)Här är ett ex. där det är Marin grund med royal och skyblue passpoal :)

Lite frågor

Emma:
Får man fråga en sak ang. Charlies? :) Hjälper dom dig på ngt sätt eller jag menar nu när du är charlies bloggare? :) Vad gör du då för charlies? :)
- Ehm, alltså dom länkar ju till den här bloggen ibland, när de tycker att jag skrivit något läsvärt. Annars "hjälper" dom mig väl inte så mycket. De enda jag gör för Charlies i dagsläget är att jag skriver lite om deras nyheter och produkter och länkar till deras facebook. De gör jag självmant, inget de tvingat mig till eller liknande. Jag ska sedan börja blogga på deras egna hemsida så fort den öppnar (skulle bli nu i mars) en gång i veckan. Jag ska då blogga lite om mode, trender, outfits och tävlingar. Jag kommer inte få någon lön eller liknande :) Så hoppas du fick ett bra svar nu hihi


Jacqueline:
Jag har inget Equiline schabrak, trodde inte man kunde kombinera dem själva. Hur ligger dem i pris? Om man kombinerar själv? :)
- De bästa med Equiline är att de kostar precis lika mycket att kombinera ett själv som det gör att köpa ett färdig designat schabrak! Däremot kostar de lite olika beroende på om du ska en eller flera passpoaler osv. En flughuva tex utan passpoal eller med en passpoal brukar ligga runt 430 - 499 kr och med två passpoaler ca 530 kr. Grundpriset för ett schabrak är ca 520 kr sen får du betala beroende på hur många passpoaler, ett med två brukar ligga runt 699 kr. Och de är alltså samma priser på färdig designade oftast :) Att rekomendera!!


Carolina:
När ska du börja blogga hos charlies? :)
- Som ja skrev ovan, så fort de får igång deras hemsida :)

Equiline

Världens finaste schabrak ♥

Vinrött dressyrschabrak med en royalblå och en silverfläta till passpoal. Understa bilden är mer rättvis mot färgen.. Till detta blev det såklart fyra stycken vinröda fleecelindor från Equiline!
Brunt allroundschabrak med en vit och en brons passpoal. Till det en matchande öronhuva!
Blått allroundschabrak med en vit och en rosa passpoal. Till den en matchande öronhuva!
Är så nöjd med schabraken, dom är så fina! Ni kanske blev lite chockade över det blå med rosa passpoalen eftersom jag tidigare sagt att rosa inte är Gustavs färg och kanske lite för flickigt. Men jag tycker den mörkblå färgen och den vita passpoalen skär av lite och gör sättet fungerbart även till en valack. Och tro mig, Gurris blir skitsnygg i detta - älskar det!

Den bruna kommer bli min nya favrorit, allt blev perfekt med det! Kommer bli debut med de på söndag, tror de kommer bli skitsnyggt på Gustav eftersom han har mycket brunt i sig. Helt klart favoriten!

Det vinröda.. Det var de schabrak som blev fel sist. Då hade dom tagit klarrött schabrak med marinblå passpoal och vit fläta. Men de skulle ju vara vinrött med royalblå passpoal! :) Helnöjd med det och jag bara längtar tills jag ska få använda de!! Blir nog debut me de på dressyrträningen på lördag hihi tror den vinröda färgen kommer bli ursnygg på Gurris!! Vad tror ni!? :D


Älskar Equilines schabrak, tycker inte det finns bättre och snyggare. Och då har jag/har haft både Anna Scarpati, RG, Mias, Lamicell och Glen Gordon - men jag tycker inget slår Equiline!! Passformen är helt underbar, hur stadiga dom är under sadeln, kvalitén och att dom fortfarande håller sig snygga trots flera tvättar! Dessutom kan du ju kombinera dina färger precis som du vill, precis som med AS och RG! Jag älskar Equiline helt enkelt..

Funderar på om jag ska fota alla mina schabrak någon dag så ni får se och jag utvärderar dom - vad tror ni? :)

22 mars 2011

Tidig morgon i stallet idag pga jobb. Men så underbart det är! Älskar verkligen att vara i stallet tidigt på morgonen, höra hur hästarna mumsar i sig sitt goda hö och man kan strosa runt lite i lugn och ro och bara njuta.. Idag var det ju sånt fantastiskt vårväder också så har gått runt med ett stort leende hela dagen!

Jag och Gustav tog oss en härlig tur ute i naturen idag, med massor av galopp och bus på vägarna. Vilka vårkänslor grabben hade, som han skuttade! Finns så extremt mycket energi i honom och ibland undrar jag om man verkligen kan rida denna häst trött?! Superfin var han idag iallafall och roligt hade vi, älskade häst

Som vanligt är jag superseg med mina sysslor i stallet, så fick som vanligt stressa hem, duscha det snabbaste man kan typ och äta en banan i bilen påväg till jobbet.. Dock så var jag ju ännu mer stressad idag också eftersom jag skulle förbi NORF och hämta ut mina saker från Sharpman. Men allt gick bra och efter ett pass på ICA mellan 12.00 - 19.30 känner jag mig nöjd med dagen. Ska sätta mig i soffan med en liten skål glass med varma hallon och invänta Big Brother och bara se fram emot morgondagens lediga dag! :) Hörs imorgon mina fina läsare!


Såhär glad blev Gustav över att få gå naken i hagen idag, sötis :)


Shopping

Idag fick jag äntligen (efter nästan 7 veckors väntan), mina schabrak från Sharpman och Equality Line! Blev verkligen hur bra som helst och precis som jag hade tänkt mig. Riktigt jävla snygga är dom och allt kommer bli hur läckert som helst på Gustav! Dock blev det lite dyrare än vad jag tänkt mig men det är snart lön igen ;) Bjuder bara på en dålig Iphone bild idag och lovar fina härliga bilder på dom imorgon! Tills dess kan ni ju klura lite på färgerna hihi ;)


tess ♥ equiline = sant


Kommentarer

Okej, nu får ni faktiskt skärpa er!
Har tagit bort de senaste kommentarerna från vissa personer och kommer att fortsätta rensa lite..
Detta är min blogg, min dagbok, min vardag - där jag skriver vad jag känner, tycker och tänker.

Elaka kommentarer, påhopp eller kommentarer om saker som inte alls hör hemma här tas bort!
Tänk er för vad ni skriver - innan ni klickar på skicka. Många av de senaste kommentarerna här i bloggen är helt onödiga och ganska så elaka. Detta är alltså inget konversationsfält där 6 av kommentarerna handlar om att svara/försvara sig själv efter varandra hela tiden.


Så skärpning nu, annars kommer jag återigen stänga kommentarerna och granska dom innan publicering - och det ska inte behövas!! Vill ni kommentera något, gör de då - men snälla, tänk dig för innan.

TACK!

21 mars 2011

Underbara lediga måndag! Medans alla andra går runt och har haft måndagsångest idag på sina arbeten har jag; tagit en ordentlig sovmorgon, ätit en god frukost i lugn & ro och spenderat hela dagen i stallet - underrbart! :)


Red ett ordentligt pass i ridhuset på Gustav idag. Hade hoppsadeln då jag tycker jag både sitter bättre och rider bättre i den (vilket säkert bara är psykiskt eftersom ja hatar dressyrsadeln) Jobbade mycket med skritten i början, att han skulle vänta på mig, dvs det blev mycket halter och halvhalter. Han var superfin i skritten idag! Traven var också fin när jag joggade fram, hade ungefär samma tänk där - att han skulle vänta och trava långsamt. Halvhalter, halvhalter, halvhalter. Satte mig ner i sadeln och jobbade utan stigbyglar, red mycket på långsidorna med fokus på att få in nacken lite samtidigt som han skulle spåra, sen in på en volt utan att han liksom skulle ramla in i volten. Gjorde lite sidörflyttningar och serpentinbågar under travarbetet också. Galopparbetet var lite de vanliga, att jag ska kunna lätta min innerhand och han ska gå kvar i samma form och tempo - vilket han inte riktigt gör. Men bara kämpa vidare, när jag får honom lite för kort och när det blir lite för jobbigt protesterar han genom sparkar och annat bus. Men överlag jättefin och trevlig att rida idag, kände mig possitiv genom hela passet!

Avslutade med att sätta upp en räcke på kanske 110 cm och bara hoppa de två gånger för att få en bra känsla inför helgen eftersom de gick skit på hoppträningen sist. Superfin! Kunde ha honom i en bra galopp och låg i nacken innan, sen liksom bara sitta och lägga om benen två sista språnget innan han tog i och nästan hoppade mig ur sadeln. Superhärlig känsla! Idag älskar jag min häst efter ridpasset :)


Avslutade stalldagen med att klippa svansen jämn och verkligen borsta ur den ordentligt. Klippa hovskägget, luddet i öronen och skägget i ganashen (stavning?). Friserade även manen genom lite ryckning och användning av mankniven, blev så fint så fint! En jättehärlig stalldag som faktiskt tillbringades med Issa, fina tjej :)


spånat lite på en ny design.. men får vara lite hemligt ett tag till ;-) hihi stolt som klarat de själv iallafall!


Bloggtävling

Mycket bloggtävlingar nu! Roligt tycker jag, trots att jag aldrig vinner och när jag väl gör de får ja inte priset ;) haha jaja, denna gång hoppas jag (som vanligt) på vinst och jag hade absolut valt ett Dyónträns :)Var med du också hos onceagaiin.blogg.se, klicka här för att komma till tävlingen :)


20 mars 2011

Nå, har ni saknat mig?
Jag har faktiskt tyckt att det varit ganska så skönt att inte behöva tänka på bloggen den här veckan. Eftersom jag varnade er redan i slutet av förra helgen har det på nått sätt känts som att jag liksom inte behövt skriva, även om jag kanske haft tid. De har helt enkelt varit skönt med ett litet avbrott!


Den här veckan jobbar jag lite mindre igen och har två lediga dagar som jag absolut kommer tillbringa i stallet! Dessutom har min käraste Marcus valt att åka till Sälen den här veckan, utan mig (riktigt irriterande, jag vill med åka skidor!), så därför kommer jag ha ännu mer tid till uppdatering än vanligt. Sen om jag har något att uppdatera om, de återstår att se..


Imorgon är jag ledig. Då blir det sovmorgon, en långpromenad med hunden, stallet med massa pyssel. Planen är att rycka Gustavs man samt klippa hovskägg, öronludd och svans. Beroende på väder blir de uteritt eller ridhuset, oklart än sålänge. Sen ska jag försöka hinna med lite plugg och städning hemma också, skulle behövas.. På onsdag är jag ledig igen, hoppas på att någon av mina fina vänner har tid för en fika/lunch med mig då! :) Sen hoppas jag att mina schabrak från Sharpman kommer i veckan också, vore kul att få inviga de nya tävlingssettet på söndag!

Gurris longerade jag idag, med hoppsadeln. Ville se lite hur han betedde sig under longering med sadeln, då jag tycker den glider lite när jag rider. Och ja, den gjorde de lite även under longeringen, men inte lika mycket. Men han var så sparkig och busig så hihi blev bara 30 min, trav och galopp i låg form, så din och duktig ♥Nu däremot blir det en varm dusch innan sängen och sovdags, helt slut efter en heladag på ICA!

Videoklipp

Från när Alexandra red 18/3-11.


Linköpings Fältrittklubb

Har ju glömt att göra en utvärdering av LFK, så här kommer den, lite i efterhand!

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen var på deras stora utebana. Sist vi var på LFK var det toppen och det gick även att rida fram lite längst bort vid transporterna. Denna gång var hela parkeringen en isgata, ganska så otäckt för mig som tagit av broddarna på Gustav. Men framåt eftermiddagen när det blev lite varmare blev även underlaget något bättre. I övrigt var parkeringen bra med trevliga vakter och det var lätt att ta sig in och ut.


Veterinär:
Veterinären var jättetrevlig! Besiktningen var smidig, ingen kö eller väntan och hon kollade allt en vanlig veterinär kollar, dvs mungipor, ben och hur hästen rörde sig i trav.


Framridning:
Fanns ingen direkt framridning, utan du fick utnyttja vägarna runt om samt en liten volt precis utanför framhoppnings-ridhuset. Det var halt, mycket hästar och ganska rörigt. Jag kunde bara skritta på Gustav på den lilla volten.
 

Framhoppning:
Rörig! Alldeles för många ekipage inne i de lilla ridhuset. Åtta ekipage var max och pga antalet var det endast ridning i vänster varv. Både räcket och oxern hoppades i vänster och all ridning skedde i vänstervarv. Kanske inte de bästa med tanke på att de inte fanns en framridning innan.. Dessutom gillade jag inte att de inte fanns ett "litet" hinder att hoppa fram på. Då räcket var mer eller mindre omöjligt att sänka då alla skulle hoppa samtidigt typ. Framhoppningen var helt enkelt för rörig, med för många ekipage och underlaget blev halt och tungt.


Tävlingsbanan:
Jag tyckte underlaget var bättre inne i stora ridhuset än inne på framhoppningen, vilket var possitivt. Jag tyckte att banorna var bra byggda, de märktes att det var regionalt - utan att bli för svårt. Fanns kanske en lite svårare linje i varje klass men fanns inget direkt hinder eller en linje som "många hade problem med". Trevlig bana helt enkelt.


Cafeterian:
Var faktiskt aldrig i närheten av cafeterian.


Övrigt:
Jag gillar LFK, men kommer nog inte åka på deras innetävlingar igen om inte framridnings-möjligheterna blir bättre. Supertrevlig personal, snabba under tävlingsdagen och stor, skön läktare. Ser fram emot deras utetävlingar! Överlag kan jag rekomendera LFK, jag har varit nöjd båda gångerna jag varit där.Hopphästen vs Dressyrryttaren

Idag skulle jag ha tränat dressyr för Marie Carlgren, men pga min extrema förkyldning och febern som inte riktigt vill ge med sig så fick jag ringa in en ersättare. Min fina vän Alexandra, uppfödare till Gustav, fick hoppa in och rida en lektion för Marie på just Gustav!

Det var ett år sedan Alexx senast satt på honom så det var väldigt kul. Han såg extremt stor och maffig ut när Alexx satt på honom! Dock så visade han väldigt många mörka sidor idag, han är inte van att någon säger åt honom på skarpen när han dummar sig ;) hihi men i övrigt tyckte jag att det gick mycket bra! Det är inte en lätt häst (kanske om du sätter upp RGB eller Jan Brink på honom då). Alexx har verkligen utvecklats sen hon började rida Onyx och de syns verkligen hur bra hon tar sig ur saker. Därför var det superkul att titta på dom idag. Hade Gustav bara varit lite snäll och slappnat av oftare så hade han varit en jättefin dressyrhäst! Det va lite hopphästen vs dressyrryttaren idag hihi, men jag njöt för det var riktigt kul o se honom från marken när han slappnade av en minut och var riktigt fin under Alexx! :)Så tack Alexx för att du red honom!
Och jag säger som ja sa förut idag, han finns om du vill tävla dressyr - jag är fruktansvärt mesig hihi Dock måste jag införskaffa en ny dressyrsadel! Nu sa även Alexx att den är hemsk och att den är snorhal, vilket jag klagat på länge nu. Så får nog skippa sparandet om en Butet hoppsadel och påbörja sparandet av en ny dressyrsadel istället.. Film kommer, efter att ja kollar me Alexx att de är okej ;)

Bloggtävling

Självklart är jag med!! Är ju förbubblan mitt drömsett i grått haha :D
Dessutom med ett värde av 1504 kr , hur bra?!?!Va med du också, klicka här!


18 mars 2011

Okej, förlåt för min urusla uppdatering senaste tiden. Har haft väldigt mycket i göra i form av jobb heldagar, stallet tidigt eller sent på kvällen, plugg (ja jag har börjat plugga) samt att jag nu åkt på världens vidrigaste förkyldning. Och när jag blir förkyld blir jag lite som en pojke, dvs döende. Känner mig totalt slut, orkar ingenting, snorar, hostar och nyser i ett och febern vill verkligen inte sjunka - jag hatart! :(


Har försökt hålla igång ridningen så gott som i veckan. I måndags körde vi ett mjukgörande pass i ridhuset och han var helt fantastiskt fin, bästa passet på länge! På tisdagen var det sånt fantastiskt vårväder så då skrittade vi ut tillsammans med Frida och Jessica, supermysigt! I onsdags red vi dressyr i ridhuset och han var superspänd! Vet inte om de är dressyrsadeln som klämmer då han rör sig så mycket bättre med hoppsadeln just nu.. Men vi kämpade och i slutet var han jättefin.

Igår så bestämde jag mig för att vara med på hoppträningen i stallet för Mikael Carlstedt, något jag ångrar såhär i efterhand. Med febern och världens förkyldning så kanske det inte var det smartaste jag gjort.. Jag red så dåligt att jag skämdes, jag var gråtfärdig! Det var en lång och klurig bana uppbyggd och vi skulle hålla ett frisk tempo och ja, ni vet ju vilka problem Gurra och jag har med de där "friskt tempo". De gjorde både mig och hästen osäker, han tvekade för första gången någonsin!!! Har aldrig varit med om de förut, han hoppade flack och min ridning var som sagt allt annat än bra. Micke sa att tempot han pratade om, måste hästen kunna ha om vi ska hoppa högt (vilket vi inte ska) och att de är en träningssak. Sista rundan la ja ner tempot litegrann och då kändes de lite bättre, men var fortfarande osäker, Gurra också..

Kom fram till att jag ska fortsätta hoppträna själv ett tag framåt och sattsa på dressyrträningarna istället. För hoppa, de kan han. Och jag tänker fortsätta rida i de tempo som jag tycker känns bra, tills vi är redo att lägga upp de. Vi ska inte hoppa högt och då kan han ha de tempo han har idag.. De va riktigt obehagligt att bli så osäker som jag blev.. Och så ska jag aldrig träna sjuk igen - aldrig!


filmen.. som sagt jag red inte alls bra och detta är vår sämsta hoppning iår.. tog bara med sista rundan då ja skäms för de andra så mycket! vi hittar inga avstånd och ja är efter i varenda språng pga osäkerhet.. :(

Bloggtävling

Hos Lovisa och Heidi.
Självklart vore det ett helt fantastisk pris att vinna! :)Va med du också!


Mobilinlägg

Sitter hemma hos älsklingen så blir ingen uppdatering ikväll. Tänkte bara förvarna lite om att det nog blir lite dålig uppdatering framöver.. Eller ja, iallafall till onsdag. Fram tills dess väntar långa arbetsdagar på ICA och sena kvällar i stallet. Nu blir det time-out med lite tacochips innan jag ska lägga mig i sängen och sova, är löjligt trött och tror nog att lite extra sömn inte skulle skada ;) hade så bra sålänge så ska ja försöka uppdatera nått innan onsdag! Puss

13 mars 2011

Först och främst, tack!
Gud vad ni är underbara! Fick nästan tårar i ögonen igårkväll när jag läste era fina kommentarer om tävlingen. Jag lever fortfarande på lyckan och känner mig så otrolig taggad inför vårsäsongen. Så tack för att ni peppar, stöttar och ser skillnaden som jag faktiskt känner. En stor fet kram till er allaIdag var jag på träningstävling med Frida och Kasper, deras tävlingsdebut. Dom var helt klart snyggast under dagen! Dom var ju faktiskt superduper duktiga också som red felfritt i både 70cm och 80cm. Längtar tills Frida ska ut på samma tävlingar som en själv, kommer bli så roligt! Då det var framridning inne i ridhuset så blev det bara lite rosettbilder efter ritten, men tänkte bjuda på dom ändå :)Min egna älskade stjärna fick vila idag. Skulle ha skrittat ut en sväng, men dom fick lunchö precis när vi kom hem från tävlingen så kändes dumt att ta in honom då. Dessutom rör han sig så mycket i hagen så tror inte han får någon träningsvärk sedan igår. Min fina lilla stjärna ♥ Massa pussar, godis o ompyssling fick han imorse innan vi åkte!


Videoklipp

Från tävlingen 12/3-11.

100 cm bed A


110 cm bed A

Tävling Linköpings Fältrittklubb

Årets första tävling är avklarad!
Gud så underbart det var att få vara ute på tävlingsbanan igen, kändes som evigheter sen! Senaste starten jag och Gustav var ju iofs i september, så det var ju ett tag sen.. Hur som helst, idag åkte vi till Linköpings Fältrittklubb på en regional hoppning. Blev en tidig morgon i stallet för att morgonfodra, packa transporten och lasta in häst. Var på tävlingsplatsen strax före 9, vilket var super då jag hann gå banan i lugn och ro och även titta på de 4 första utan att stressa.


100 cm bed A.
Galet taggad häst! Tog ut honom ganska tidigt så jag skulle hinna skritta fram ordentligt och försöka jogga honom lite då framhoppningen var trång och liten. Väldigt mycket på tå och han bockade så fort det kom en häst nära, pucko! Väl inne på framhoppningen var han superfin, taggad och bara letade hinder. Hoppade bara tre språng och i alla tre språng så låg jag på halsen efter, han hoppade mig helt ur sadeln nästan! När jag väl fick komma in på banan började han studsa lite och ville inte riktigt gå fram, när jag väl fick honom i galopp så var det likadant som på framhoppningen - han letade hinder! Extremt taggad och han tog nog inte en enda förhållning, de gjorde att han hoppade lite flackt på hindrerna och när jag la om benen så blev det lite springit iväg emot hindrerna då jag inte hade honom mellan hand och skänkel. Men sån skillnad de är på honom, tittade inte på nått och bara älskade det!! En felfri runda och en superbra start på dagen! Dock var jag inte nöjd med min ridning..


110 cm bed A.
Mycket lugnare och mer harmonisk till denna klass. Bytte ut silikonbettet som jag red med i första, till hans vanliga tredelade bett med fasta ringar. Fick en bättre känsla i munnen! Framhoppningen var sjukt rörig så hoppade bara en gång på räcket och en gång på oxern, sen gick jag ut. Hade honom lugn och fin innan jag gick in på banan och med en possitiv inställning. När jag fick startsignal dummade han sig precis som i första klassen, studsa och ville inte gå fram. Fick en galopp och glömde lägga volten som jag planerade! Typiskt mig, de gjorde att jag inte hade en bra galopp fram till hinder nr ett och blev för stum i handen = nedslag. Men resten av banan så red jag verkligen och även på min största skräck (oxer-räcke kombination 4 framåt till oxer) så satte jag mig ner och verkligen red och han fixade det kalas! Älskade häst ♥ Fick en sån härlig känsla i den här klassen och allt kändes så kul och enkelt! Fyra fel blev resultatet, men så mycket mer nöjd i denna klass.
Märker verkligen en enorm skillnad på honom sen i höstas och de är så kul att rida honom nu! Ser fram emot vårens tävlingar så mycket just nu. Även fast vi bara ska åka på skolrundor under våren så känns de som en helt annan häst och det är för en gångs skull - roligt att rida :) Han var ju dessutom en stjärna som stod helt still i transporten, ensam, hela dagen!!  Filmer kommer i separat inlägg!


Första rundan avklarad :D extremt överladd...

img_5079 (MMS)

Första rundan avklarad :D extremt överladdad häst hihi


Bildbomb

Bilbomb nummer två blir på min underbara och älskade Teddie :) ♥
Lyser inte hans personligthet egenom sååå mycket på bilderna?! :D

Älskade hund.. Vi är inne på vårt 4e år tillsamans och de känns nästan som att de va igår vi hämtade hem dig!


10 mars 2011

Ännu en heldag på ICA avklarad, skönt. Är verkligen inte förtjust i att jobba såhär långa pass, tycker att det sliter på kroppen och mentalt, men får stå ut ett tag till. Har man bra arbetskamrater så går tiden iallafall lite fortare! Idag har det ju känts dubbelt så tråkigt som vanligt eftersom jag inte varit i stallet idag..

Hur som helst, i början av veckan var jag inte alls speciellt taggad eller sugen på tävling i helgen. Men idag, när jag satt i kassan kände jag suget komma tillbaka! Eller egentligen är jag nog mer taggad över morgondagen, att få trimma honom lite lätt, bada honom så han blir vit igen. Smörja, putsa, rykta, fläta, packa - allt de där! Ska bli så himla roligt att få tävlingsfixa igen, känns som evigheter sen! Är iallafall sjuukt taggad nu :)

Hur är ni dagen innan tävling? Är ni lite småhysteriska precis som jag med att allt ska vara perfekt, så som smörjningen, packningen osv. Att ni vill ha en lugn kväll innan och bara fokusera och tänka possitivt? Kvällen innan tävlingen är jätteviktig för mig. Jag vill kunna sätta mig ner i soffan eller på sängen och bara slappna av, tänka possitivt - se tävlingsdagen framför mig och bara fokusera! Tänkte försöka fota lite imorgon så ni får se i bilder hur dagen innan tävling ser ut för min del!

Nu måste jag gå och lägga mig, lång dag imorgon väntar. Först jobb 7-16, sen hela eftermiddagen i stallet. Eventuellt publicerar jag nästa bilbomb som jag förberett ;)


Bildbomb

Som ni önskade, bildbomb nummer ett. Vi börjar på ursnygga Mans Santiniqe aka Sunny!
Har nog inte en enda ful bild på denna häst, så otroligt bildskön så det finns inte! Älskade verkligen kameran :)
Se & njut..
Ibland undrar jag om hon hade kunnat bli bra.. Om jag hade gjort som jag tänkte, att låta henne stå på bete i 6 månader för att sedan kolla igen. Men veterinären gav mig inget hopp och han sa att hon aldrig kommer bli helt bra igen och att hon troligtvis kommer ha ont hela livet.. Visste ni att vi hade planer på att betäcka henne med Quite Easy, precis innan Peisan gick bort?! Hade nog blivit en fin liten fölunge :) Men veterinären trodde inte hennes rygg skulle hålla.. Fina lilla häst, hoppas du mår bättre nu och att du är glad igen. Jag saknar dig, tro aldrig något annat! ♥ Vila i frid min älskade Sun..Alla bilder jag har på henne, hittar du här.


9 mars 2011

En snabb update innan jag måste åka till jobbet..
Igår blev det stallet på morgonen, massa mys med min fina lilla häst ♥ sen lite kvalitetstid tillsammans med Marcus när jag kom hem. Vid 15-tiden mötte jag upp Klara och Maria för lite träning på gymmet och jag kan bara sammanfatta såhär: Jag har världens sämsta ork, kondis, styrka och kordination. Men jag ska fan kämpa på nu! Gym minst en gång i veckan och sen träna hemma minst två dagar i veckan! Gick sedan med Klara hem till henne innan vi åkte till stallet och hon hoppade Caroline och Pierina. Jag var barnpersonal = ännu mer träning! Åkte sedan hem till Klara, käkade gott och åt semla muuums :D Tisdagsmys med Klara o Mange helt enkelt, riktigt great! Kom hem efter 22 och somnade gott hihi


Klara & Itop

Idag, stallet på morgonen, red ut en sväng på Gustav. Eftersom det stod jogging på schemat idag, kunde jag likagärna göra de på vägarna ute i solen, så slapp vi ridhuset idag - skönt! Han var fin och härlig :) Nu väntas det jobb, trodde jag började 11, men börjar visst 12.. Stänger idag så är inte hemma förns 21.40.. Får se om jag orkar med någon update då, annars hörs vi imorgon! NU måste jag sätta fart! :)


Frågestund, svar

Anonym:
Vart är samantha? Saknar du henne? Vad tror du ni hade ridit för klasser om du hade kvar henne?
- Samantha bor numera hos gulliga Jenny. Hon är kvar i Östergötland, så jag kommer att träffa henne på tävlingar i framtiden, vilket är superkul! Bättre hem kunde hon knappast få :) Självklart saknar ja henne, supermycket! Älskar den hästen otroligt och vill henne väl. Hon var ju dessutom den hästen som hjälpte mig tillbaka efter Peisans bortgång, så självklart är saknaden stor. Vi hade ridit 120 hoppning och LA dressyr tror jag. Kanske att vi startat någon 125 och kanske provat någon 130, men jag tror vi hade hållt oss på 110 och 120, där tror jag hon hör hemma. Hon måste tycka det är roligt och med tanke på hennes ålder och vad hon gjort så tror ja de räcker gott o väl för henne :) Ska bli superkul att följa henne hos Jenny i framtiden!


Anonym:
Vad är målet för Gurra 2011?
- Stadiga 110 rundor, försöka debutera 120 hoppning och LB dressyr. Sen bara njuta av alla träningar och tävlingar. Förhoppningvis så kvalar vi till avd A i hoppningen till sommaren och får rida lite mot klockan, de hade varit roligt, för jag tror Gurris är en liten speedhäst :) Men har absolut ingen brådska iår, vilket känns skönt.


Anonym:
Hur mycket kostar Gurra och alla prylar varje månad?
- Totalt kostar han ca 5 500 kr varje månad, då har jag räknat med stallhyra, foder, skoning, träningar och tävlingar. Blir lite mindre vissa månader och lite mer andra månader. Hade varit mycket billigare om han ätit som en normal storhäst, just nu äter han för två typ ;) hihi


Anonym:
Favorit tränare?
- Björn Svensson på hoppsidan och på dressyrsidan vet jag inte riktigt hihi gillar ju iofs Lotta Björe också.. Men Björn gillar jag då han förstår Gustav och har bra tänk och övningar.


Malin:
Har du någonsin struntat i att mocka en dag för att du inte orkat?
- Nej, absolut inte! Däremot kanske jag "slarvmockat" när det varit bråttom, dvs bara tagit bort bajset och inte kisset. Men sen har jag haft ångest i flera dagar efter och känt mig som en dålig ägare.. Men aldrig skitit i det helt och hållet! Har man skaffar sig häst har man ett ansvar också och om jag ska sova i en ren säng varje kväll ska min häst också göra de! :)


Malin:
Har Alex någonsin lagt sig i hur du har ridit Gustav så att du har känt dig kränkt?
- Det är alltid lite känsligt att köpa häst utav en kompis, speciellt när man har kontakt med den ofta. Men inte direkt så jag känt mig kränkt kanske. Men under perioden när Klara red Gustav fick jag känslan av att hon tyckte bättre om när hon red honom än när jag red honom. Men när det kommenteras genom bloggar eller andra internetsidor är det alltid svårt att tolka hur det egentligen ska sägas.. Dock har jag känt mig kränkt av andra, som tror sig veta bättre! Tror inte Alex hade sålt Gustav till mig om hon inte trodde att jag skulle klara av det :)


Malin:
Har du någon gång lyckats skämma ut dig på en tävling typ sagt "Vilken ful häst!" och så står ryttarens mamma eller något brevid?
- hahaha usch ja, faktiskt. Två gånger dessutom! Första gången var jag kanske 11 år och tyckte jag själv var jätteduktig och satt på läktaren och sa "vilken pucko som rider den där hästen på hackamoor, ser skit ut ju" hahaha usch, gissa vem som satt brevid? Jo mamman! Usch vad jag skämdes.. Sen var väl senast två år sen när jag sa nått liknande med "jävlar vilken undernärd häst, stackarn" och så satt mamman och tränaren brevid och blev skapligt irriterade! Då bad jag om ursäkt men sa samtidigt "ledsen, men jag tycker faktiskt den är för smal". Jag var nog inte så poppis där då hihi nuförtiden tänker jag lite mer på vad jag säger och när!


Malin:
Vilken häst på hastnet.se skulle du vilja ha om du fick välja fritt?
- Såg ingen direkt som jag liksom bara "deen vill jag ha".. Men dessa två hade jag kunnat tänka mig :)
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=453320
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=455340
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=448055&inriktning=&typMalin:
Kan du inte skriva lite om din vovve? :)
- Självklart! Min fina Teddie ♥ Honom köpte jag lite på impuls tillsammans med pappa när våran förra hund, Kickan gick bort i bröstcanser. Han är en trevägskorsning, Border Collie/Schäfer/Labrador. Jag köpte honom den 24 januari 2007 han var då 14 veckor gammal. Älskade hund! Dock så är det mamma som fått honom till sin lille bebis, han följer henne vart hon än går osv. Och den dagen jag flyttar hemifrån kommer inte Teddie följa med, han ska vara med mamma! Men han är en go och glad hund som är världens fegaste. Min dröm var att tävla agility med honom, men fick aldrig tid att träna det. Är idag 4 år gammal och han ser fortfarande ut som en busig liten ettåring hihi


Malin:
Kommer du och Marcus flytta ihop?
- En vacker dag i framtiden kanske. Eller jag hoppas ju det såklart :) Men som de ser ut kommer vi flytta till varsitt till en början för att se lite hur bra vi kan ta ansvar för oss själva. Men jag vill verkligen bo ihop med Marcus en dag i framtiden!


Malin:
Trivs du med din iphone?
- Nej! Eller, bättre än med Sony Ericsson telefonen jag hade innan. Men ångrar att jag inte väntade 3 månader till och tog en Iphone 4. Jättebra och kul att kunna använda facebook, bloglovin, bloggen och allt genom telefonen på ett smidigt sätt, men min har strulat så jävla mycket och jag hatar strul!!


Malin:
Finns det någonting i utrustningsväg du skulle vilja ha som du tror att du aldrig kommer att ha råd
med?
- En butet sadel ♥ En B-kortslastbil.. Sen finns det nog massa mer men just de där som ploppade upp i huvudet direkt.


Caroline:
Vad är dina mål för i år? :)
- Med Gustav är det som jag skrev tidigare stadiga 110 rundor, debutera 120 och LB dressyr samt kvala upp till avd A. Hoppas på ett år utan skador och ledsna miner. Bara massa lycka och kärlek! :) Mina egna mål är att bli starkare i kroppen så jag orkar mer. Gå ner lite i vikt och bli mer självsäker. Ta vara på varje dag och inte se så mycket negativt. Flytta hemifrån och hitta ett nytt, bättre jobb.


Anonym:
Hur många unika besökare har du per dag och månad? :D
- Jag ligger i snitt på 650 unika besökare och 1305 sidvisningar per månad!
Min fråga - vilka är alla?! haha


Anonym:
När kommer Gustav säljas? Ska du isåfall köpa en unghäst eller en som du kan ut och tävla med?
- När rätt köpare dyker upp med rätt ridning och rätt pris :) Om jag ska ha någon ny, så blir det nog en 7-8 åring skulle jag tro! Men Gurris får stanna så länge allt funkar och tills någon kommer med ett bra bud.


Karin:
Är det bara hästsport som gäller, eller är du intresserad av andra sporter också? Inte som du utövar själv kanske, men som du följer på tv? :)
- Inte superintresserad av andra sporter.. Gillar dock fotboll ganska mycket, men kan inte påstå att jag håller på speciella lag eller är ett superfan så. Basket, skidskytte och handboll är också superroligt att titta på :)


Anonym:
Vem red in Gustav?
- Jag tror det var Kristin någonting? Men har inte superkul.. Alexandra gjorde ju mycket själv med honom och sen när jag fick hem honom så började jag om lite från början med vissa saker. Men jag tror det var en tjej som hette Kristin som red in honom.


Erika:
Hur hög är Gustav i mkh? :)
- Han är 171cm , ganska exakt. Mättes för första gången i slutet på novemner förra året.


Sabina:
Vad vill du jobba med i framtiden? :) För ICA vill du väl inte stanna på föralltid? ;)
- Vet inte helt säkert.. Skulle kunna tänka mig florist eller jobba på dagis.. Eller kanske kontor. Vill ha ett måndag-fredag 7-15 jobb helst haha ;p Nä, på ICA blir jag nog kvar max 3 år!


Emelie:
Är det nått beslut du gjort till häst eller i hästsammanhang som du ångrar väldigt mycket och som du
tänker i efterhand "varför gjorde jag sådär för?"
* Att jag inte tog vara på tiden med Peisan mer
* Att jag inte köpte Samantha när jag hade chansen
* Att jag inte varit schysst mot Gurris i alla lägen


Emma:
Vad är din stora "hästdröm?", var den densamma när du var liten? :)
- Min hästdröm, innan jag fick egen häst var att få en vit ponny som hette Milton och vi skulle vinna allt! Sen när jag fick egen ponny som liten var det att rida OS, SM, EM, Scandinavium, Globen you name it! Nu däremot är min stora hästdröm att få rida Tour of Amatours i Falsterbo och att någongång köpa/föda upp en liten bebishäst och göra allt med den.. 3års, 4års, Breeders, Falsterbo - allt! De hade varit drömmen :)Olivia:
Provred du många hästar innan du bestämde dig för Gustav?
- Jag provred 4 eller 5 hästar, varav en av dom betsämde vi oss för att köpa och besiktiga. Tyvärr gick hon inte egenom, något som gjorde mig extremt besviken väldigt länge då jag ville ha denna häst mer än allt! Men hade sagt tidigare att jag inte ska köpa en häst som inte går egenom första besiktingen..Olivia:
Betalar du allt med Gustav själv eller hjälper dina föräldrar till?
- Mamma och pappa hjälper till, speciellt nu när jag gått ner i timmar :) ♥ Jag betalar stallplats, ridhushyra, licens, medlemsavgift, tävlingar och träningar. Spån, ensilage och försäkring. Mamma betalar kraftfodret. Pappa betalar när det krisar med något, har betalat försäkringen fram tills nu typ. Han hjälper även till med större kostnader, så som sadel osv.Olivia:
När blir dressyrdebuten? :)
- Som de ser ut blir det den 2 eller 16 april, har inte riktigt bestämt mig hihi


LoLo:
har du tänkt att köpa en till häst?
- De vore ju drömmen! Men nej, det har jag absolut inte råd med. Då måste jag absolut skaffa mig ett nytt jobb med bättre arbetstider OCH lön! haha men det vore underbart att få ha två :)


Jenny:
Jag har faktiskt lite täckesfrågor. Jag vet (se: tror) att ni inte har några täckesbyten i stallet.
M.a.o står hästarna med samma täcke hela tiden. Hur tycker du att det funkar? Hur gör du?
Och vad har du för täcken? Jag ska nämligen flytta till ett stall med samma upplägg och är
lite nyfiken på hur andra gör!
- Du har rätt, vi har inga täckesbyten i stallet. Hästarna står med samma täcken hela tiden om det inte är så att täckena är dygnsura eller liknande. Ofta är det ju så att när man är i stallet tar man av täcket på sin häst, så den står naken eller med innetäcke under tiden du är i stallet. Sen borstas ju alla hästar varje dag så inte så att dom går med täckena konstant. Fungerar superbra! Har jag kvällsfodringen och ska ha utsläppet dagen efter eller att Frida eller någon ska ha de får han alltid sova med pyjamas så sätter den som släpper ut på ett annat. De går snabbt och smidigt att ta ut/ta in hästarna! Nu går Gustav med ett fleecefodrat regntäcke som andas. I vintras hade han halvhalstäcke 300g fodrat. Han är superfin i pälsen och verkar inte ha lidit utav detta. Hos oss funkar det som sagt toppenbra! Och skulle man av någon anledning behöva byta täcke osv så ställer nästan alla upp på de :)Karolina:
Kommer du att sälja Gustav, och i såfall i vilken prisklass ligger han? Grymt fin pålle är det!
- Tveksam om han åker ut på nätet igen, de kommer nog att dröja. Men om han skulle göra det så skulle det ju bero helt och hållet på vart han ligger i utbildning osv. Men jag kommer inte sälja honom under 150.000 och vill ingen betala de - då stannar han :) Men sen blir det ju så att priset stiger med utbildning osv..


Isabelle:
Läste igenom lite gamla inlägg och undrar bara, vad hände med Peia egentligen?
- Ett blodkärl brast på henne troligtvis. Hittade ju henne i hagen livlös. Men veterinär tror att ett brustet blodkärl var dödsorsak då hon hade "symtomen" för det, det hade gått fort + sin stora storlek. Hon växte väldigt mycket på kort tid och troligtvis hann inte nerver, blodkärl osv med i den takten att vidga sig osv så en dag sprack det.. Vi gjorde ingen odubtion så vi vet inte säkert..


Rebecca:
Vem är dina favorit ryttare i hoppning svensk/utländsk och varför? :)
- Svensk ryttare utan tvekan Rolf-Göran Bengsston. Han rider mjukt, med stil och är riktigt skicklig! Sveriges helt klart bästa ryttare som alltid lyckas få fram topphästar! Utlänsk, Marcus Ehning. Han har alltid varit min favoritryttare och jag bara älskar hans ridstil och hans hästar. Även han rider mjukt men bestämt och är otroligt duktig med sina hästar!


Jennie:
Favorit övning för att få hästarna lösgjorda?
- Dressyr eller hoppning? Vet faktiskt inte.. Gillar sidförflyttningar och olika bomövningar. Men har nog ingen direkt övning som jag liksom överanvänder..


Jennie:
Vad är dröm målet med Gustav?
- Att få rida 1,30 felfritt.. Och kanske få med oss en blågul rosett i framtiden. Någongång kanske vi lyckas :)


Jennie:
Vad är ditt alldra största vill-ha-just-nu?
- Ett nytt träns till Gustav!! Vill ha det nuuuu :( Har nog bestämt också därför känns de så pissigt att jag inte har råd just nu.. Buhuuu, sponsring någon?!


Jennie
O när får man träffa dig igen? (a) miss you <3
- Sötkorv :D Om du inte pallrar dig upp hit innan sommaren så blir det nog Falsterbo!? Du och din stjärna kan ju annars åka hit på nått meeting tycker jag ;)


Anna:
Hur kommer det sig att du fastnade för just Golden Poem ? :)
- Bra fråga! Vet inte riktigt. var nog hans personlighet. Såg att han hade något i sig som skulle gå att jobba på. Han hade bra psyke och så visste jag ju hela hans uppväxt mer eller mindre. Var liksom bekvämt att köpa honom av Alexandra.


Josefine:
Skulle du vilja köpa tillbaka Sami ? Tycker du att hon har det dåligt hos sin nya ägare ? Tycker du att du rider Sami bättre än nya ägaren ? Hon är en av den finaste häst jag sett!
- Ja, de skulle jag vilja göra. Hade jag bara råd, tid och stallplats hade jag inte ens tvekat! Nej, hon har det superbra hos Jenny. Jenny tycker om henne så mycket så hon får all den kärlek hon är värd och blir bortskämd vilket hon förtjänar! Sami är en svår häst och vi klickade, dvs de gick relativt fort för oss att "klicka". Men de tog 6 månader innan det visade sig i resultatlistorna. Men för att svara på frågan så tycker jag inte att Jenny rider Samantha dåligt, hon gör allt hon kan och hon ger inte upp! Sen är det svårare för Jenny då hon är kort och Sam är en häst som kräver ridning med benen. Så därför har de tagit lite längre tid för Jenny än vad de gjorde för mig, men jag tror dom kommer bli ett superekipage när allt bara "klickar" :) Håller med dig, är en av de finaste hästarna!


Anonym:
Saknar du inte sunny? Du skrivet ofta om peia men aldrg om henne..? Hon var väl din egen?
- Saknar Sunny jättemycket! Men saken är den att jag visste att Sun inte skulle bli bra och jag fick ett datum när vi skulle gå skilda vägar. Därför kunde jag ta vara på vår sista tid ihop och göra de bästa av den. Peia försvann bara utan att någon visste.. Därför är de två olika saknader. Men självklart saknar jag henne och tänker på henne väldigt ofta. Tror hon hade blivit en riktigt fin liten häst, bara hon hade fått vara frisk i sin kropp. Ja, hon var min lilla sessa :) Fina häst! Lovar bildbomb på henne senare!


Ida:
hur är det med Billy? Har du några nya bilder eller något på honom? Har hans ägare en blogg? Kan du inte ha en bildbomb med bilder på dig och Billy? Han var såååå fin!
- Billy mår superbra, vad jag vet. Längesen jag pratade med Amanda nu, men hade det varit annorlunda hade hon hört av sig! Inga nya bilder heller :( Ska nog maila Amanda och fråga om hon har något nytt på lager så kan ni få en bättre update senare hihi. Amanda har blogg, men hon har inte uppdaterat den sen 07 eller något, så tror inte hon är så aktiv där ;) hihi lite synd faktiskt! Tror dock att det är iår som Amanda blir 18, vilket betyder att han troligtvis kommer att säljas iår :( Usch, de är nog min värsta mardröm - att han ska säljas vidare..


Ida:
Vad är det absoluta bästa/sämsta minne med Gustav?
- Bästa är Linköping med Klara november -10 och sen Hageby i maj -10. Sämsta är nog Åby september -10, 110cm rundan när jag hade noll koll på honom och vi rev typ halva banan. Riktigt dålig kände jag mig då och det var efter de som Klara började rida honom också.. Den tävlingen, eller den rundan iallafall, vill jag bara glömma!


Julide:
Kan du inte typ ha "veckans blogg"? :) Att du väljer ut en blogg varje vecka o länkar typ?

- Känns som att alla bloggar har det just nu och då blir det inge roligt. Får komma på något eget istället ;)


Anonym:
Vad hände med din medryttare? Älskar din blogg! Tycker Gustav har blivit sååååå snygg!

- Hittade ingen som direkt passade och vill jag ha hjälp när det krisar får jag hjälp av Sofie, brorsans fru. Även tjejorna i stallet ställer upp.


Rebecca:
Vilka är Gustavs starka respektive svaga sidor, och vilka är dina? Matchar ni varandra bra till sättet?

- Han starka sidor är nog att han är ganska lättlärd och känns inte så tung att rida. Känslig, fast det kan ju vara negativt också.. Bra bakbensteknik. Svagaste är väl psyket, att han lätt blir stressad. Mina starka sidor är min balans och mina svagaste är tålamodet och min hand. Ibland, vissa dagar iallafall ;p


Rebecca:
Av alla hästar du suttit på, med vem har det "klickat" allra bäst vid första ridturen?

- Cassiopeia, klickade direkt i skritten på första provridningen! Sen klickade det med Quity som jag provred 09..


Rebecca:
Vad föll du för hos Gustav?

- Kolla mitt svar högre upp..


Rebecka:
Vad säger din tränare om Gustavs form? Att han går så mycket bakom, omöjligt för ryggen att komma upp med nosen i bringan, har de ngn plan för att komma tillrätta med det?

- Jadu, dom säger väl att formen inte är de största problemet, då han är ganska lätt att plocka upp. Just nu ligger fokusen på att få honom tillbaka på mina förhållningar osv. Han arbetar bra med ryggen imellanåt, iallafall enligt tränarna och dom litar jag på ;)


Anonym:
vad är ditt drömjobb i framtiden?

- Som jag skrev tidigare så florist hade varit roligt, eller typ öppna egen ridsportsbutik ;)

Emmah:
Vilka andra bloggar läser du? Hur många egna hästar har du ägt?

- Inte så många, kan ta de i ett separat inlägg :)


Glöm inte

Frågestunden, slutar imorgon 18.00 :)


Tävlingsplanering
Dock så ska det vara 100 110 i Mantorp och sen har jag inte bestämt mig om den 16e, om ja ska rida i Sörping eller på VRF, sen ska det vara 110 110 på VRF den 23/4.. Men annars känns tävlingsplaneringen fram till maj väldigt bra :) Vi ska rida in oss på 100 och 110 klasser hela våren, bara göra skolrundor, hitta en bra rymt och framför allt - ha roligt! Hur ser eran tävlingsplanering ut?! :)

Veckans planering

Veckans planering känns väldigt bra och jag tror vi kör på den till 100% :)


Måndag: Markarbete i ridhuset, trav- och galoppbommar ca 40 min. Fokus - galoppen.

Tisdag: Skrittur i skogen på lång tygel ca 50 min

Onsdag: Lättare jogging i ridhuset ca 30 min. Fokus - lösgjordhet och övergångar.

Torsdag: Vila

Fredag: Lättare pass i ridhuset ca 30 min. Fokus - lösgjordhet. Avskrittning ute.

Lördag: Tävling Linköping

Söndag. Skrittur i skogen på lång tygel ca 40 min


Ser fram emot tävlingen i helgen, han känns så himla fräsh just nu så ska bli kul och checka av hur allt går inne på en bana. Inga förväntningar eller förhoppningar utan detta blir bara en skolrunda eftersom de är första tävlingen för året :) På fredag och lördag är jag även hästvakt åt KasperFrida ska shoppa loss i Ullared. För honom blir det ett lättare joggpass i ridhuset på fredagen och lite lättare markarbete i ridhuset på lördagen. För på söndagen är det tävlingsdags för Frida och Kaspers del!!

7 mars 2010

Är det bara Norrköping som har haft grått, blåsigt och tråkigt väder idag? Hade världens vårkänsla igår och idag kändes det som höst nästan, BlääÄ! Hur som helst, inte deppig för det utan är istället ganska nöjd och glad med dagen.

Vaknade upp hos min finaste, frukost i lugn och ro (älskar lediga dagar!) innan jag åkte till stallet. Red i ridhuset idag, känns bättre att rida ut imorgon istället. Jobbade på samma övningar som vi gjorde på träningen igår dvs övergångar, halter och volter. Han kändes jättefin, mjuk och medgörlig! Kunde rida honom på rakt spår och ha honom lätt inåtställd utan att han tvärade -framsteg! Galoppen var superfin, efter lite bus. Körde mycket utan stigbyglar för att träna sitsen och balansen.


Övergick sedan till att jobba honom över upphöjda bommar på medellinjen i trav, där fokus låg på att ha honom avslappnad och i samma takt som innan, över och efter. Jätteduktig och jag tror denna typ av övning är supernyttig för Gustav. Kändes inte som att det var något dirket problem iallafall och det är ju bra.

I galoppen jobbade vi över två bommar på långsidan med 17 m emellan. Där varierade jag mellan att korta galoppen och rida på 6 jämna galoppsprång eller lite framåt i ett frisk tempo på 4. Fyra är ju egentligen ganska så normalt, men Gurris är ju ganska kortgalopperad så blir lite att man får tänka framåt. Vilket bara är bra i vårat fall eftersom det är just där vårat problem är. Men han kändes hur fin som helst idag! Inget tjaffs i munnen och bra form och jag tror jag hittade ett bra grundtempo!Gjorde sedan de vanliga sysslorna som att mocka, göra mat, rykta Gustav och smörja tränset och sadelgjorden.


Väl hemma så hamnar jag, som vanligt, här framför datorn. Har så fruktansvärt ont i ryggen idag så känns om jag ska avlida! Så blir bara en lugn kväll i soffan tills Marcus kommer hem från träningen, sen ska jag sova..


Månadens ekipage

Jag blev månadens ekipage hos Amanda, hihi superkul :D


Videoklipp

Från träningen 6/3-11.

6 mars 2011

Dressyrträning för Marie Carlgren idag igen. Mycket bättre ridkänsla denna gång och det kändes om Gustav var mer med idag, trots att han vilat i två dagar. Jobbade på precis som förra gången med grunderna i skritt och övergångar.

Hon är supertuff på min sits och mina händer, speciellt min högerhand! Men det är bra, för jag är inte nöjd med min sits, jag spänner mig för mycket i överkroppen pga att jag inte är tillräckligt stark och rider aldeles för lite med mina ben. Så nu ska jag sätta ett spö bakom ryggen i början av passet, iallafall när jag jobbar honom i skritt för att hjälpa mig själv lite med sitsen. Sen får jag väl köpa en såndär grej som finns som ska hålla tillbaka armar och axlar.

Han kändes väldigt springig idag men jag tyckte ändå att det var bättre än sist. Vi har massor kvar att jobba på, otroligt mycket. Men de känns som att det går framåt och att det inte är helt omöjligt. Nästa träning blir på torsdag, om jag lyckas byta min tid på jobbet - hoppas! Vill så gärna träna en gång i veckan så vi håller igång de här nu :)

Film från passet kommer sen, dö segt att ladda upp på youtube!

 

Välkommen in..

.. i mitt lilla rum på Ljungavägen hihi :) • De blåa väggarna ska bli vita

 • Alla de fula jävla ek sakerna ska bort, bort, bort

 • Istället för de fula ek helvetet blir det vitt och svart

 • Sängen ska säljas och bytas ut mot en 1,60 säng istället
 • Rosetterna/priserna ska få en snyggare upphägning haha


  De är väl typ de som ska hända i rummet framöver.. Eftersom jag inte har råd att flytta till eget just nu, blir det roligare att göra iordning rummet :) Men nu har ni fått en liten titt in på mitt lilla place iallafall!

 • FRÅGESTUND
  Vi kör på fram till typ tisdag.. eller nått :-) Våga fråga nu hihi


  Rött, hiss eller diss?

  Rött verkar vara den färg som blir mer och mer populär inom ridsporten, speciellt på ponnysidan. Det finns många som överdriver med den röda färgen och några som faktiskt lyckas matca den röda färgen på ett snyggt sätt.

  Jag själv är den av dom som hatar rött egentligen! Många blev chockade när jag köpte mina röda Kingsland ridbyxor och pratade om en röd Kingslandjacka. Men det är i princip dom två sakerna jag tycker är snygga med färgen röd. Lite dubbelmoral kanske, men jag har fått för mig att jag inte passar i rött, så kanske är därför.. Vinrött däremot tycker jag är sjukt snyggt! hm..

  Hur som, satt och lekte lite i photoshop med just röd och gjorde två stycken vardags outfits med rött som basfärg.

  Såhär matchar du rött, på en snyggt sätt - enligt mig.
  Och såhär matchar du rött på ett riktigt vidrigt fult sätt - enligt mig.


  Vad tycker du? Är rött en hiss eller en diss? Kan det blir för mycket, är det snyggare på ponny eller storhäst!? :)


  5 mars 2011

  Hej mina älskade bloggläsare!
  Jag ber om ursäkt för min urdåliga uppdatering, men jag har varit helt slut, både psykiskt och fysiskt. Har kännt mig sjuk och jobbet den här veckan har varit tufft och jobbigt. Det i sig har gjort att mamma har fått ta hand om stallet..

  Men nu känner jag mig lite bättre, är ledig ifrån jobbet fram till onsdag och har tid att vila upp mig på. Har även en tävling att se fram emot nästa helg! Kommer bli en hel del timmar i stallet fram tills onsdag, men ska även försöka ge mina fina vänner lite kvalitetstid samt att jag skulle behöva gå upp till gymmet några av dagarna.

  Lovade ju att jag skulle fotografera stallet idag, men jag tror att jag skjuter på det fram tills måndag faktiskt. Då ridhuset är upptaget idag fram tills 17, så kommer inte vi åka ut till stallet förns dess och då är det ju pågång att bli mörkt. Då är det roligare med fina ljusa bilder på måndag isåfall, eller? :)

  Har lite outfitsinlägg och lite åsiks/diskutionsinlägg pågång också som jag hoppas blir uppskattade! Sen är jag lite sugen på en frågestund, vad tror ni om det? Har ju en hel del nya läsare som kanske vill ställa några frågor, även ni som varit med ett tag kanske har lite spännande frågor på lager? Om de finns intresse för det så kör vi igång på de redan ikväll :) Nu ska jag ta tag i mitt lilla rum där nere, städa och damsuga samt bädda rent med mina nya lakan! hihi


  3 mars 2011

  Fortfarande helt slut, tror det är en förkyldning påväg.. Somnade så fort jag la mig ner i sängen igår, vaknade inatt och frös som tusan! När klockan ringde imorse trodde jag att det var ett skämt, men nä - dags att åka till stallet. Fixade iordning allting, släppte ut hästarna och pratade lite med Issa. Sen blev jag tvungen att åka hem, det nya ensilaget gör mig superallergisk! Klarar knappt av att vara på höskullen pga att ensilaget är så himla torrt, hoppas nästa bal är blötare.. Så blev nästan ingen kärlek för Gustavs del idag. Får bli lite extra imorgon istället!


  Sitter i soffan och försöker komma ner i varv lite innan det är dags för jobb. Sjukt opeppad, som vanligt på torsdagar! Men hoppas det finns mycket att göra så tiden går fort. Sen blir det direkt att knoppa till sängs då jag börjar 7 imorgonbitt sen.. Sen är det äntligen helg och ledigt :D Ber om ursäkt för min uppdatering, får ta igen den till helgen. Hoppas på bra bilder så vi kan göra en liten fotografering på lördag! Nu måste ja fixa iordning mig..


  typ goaste hjälmen ever! ;)


  2 mars 2011

  Jag är så trött och frusen så blir en snabb uppdatering då jag längtar efter sängen just nu!
  Gustav var jättefin under dagens galopparbete, verkligen supermjuk och fin i handen. Kunde öka och minska tempot utan massa protester och dessutom kunde jag rida honom både inåtställd och utåtställd på rakt spår!! Varierade sitsen, formen och tempot mycket för att få så mycket variation och arbete som möjligt. Kände som sagt jättefin! En ordentlig avskrittning efteråt också..

  Jobbet 7.00 - 18.00 gick också ganska smidigt, men ett jobbigt pass. Imorgon väntas det ännu ett mördarpass, 12.00 - 21.15. Har dessutom utsläpp i stallet, dvs klockan ringer 05.30 för att jag ska hinna allt. Har jag nämnt att jag hatar torsdagar?! :(

  Men ska glädjas åt hur bra ridpasset kändes idag istället och blicka framåt och sova gott inatt, så hörs vi imorgon!


  Anmäld!

  Till årets första tävling :D


  1 mars 2011

  Mars månad är igång, en riktig piss månad för min ekonomi! Räkningar som ska betalas, bland annat mobilen, hästkliniken, försäkring, licens, medlemsavgift, stallhyra och så åkte vi på spån och ensilage betalning under samma månad.. Inte OK för min ekonomi! Dessutom väntar det hovslagare och tävlingar denna månad också.. Usch har inga pengar kvar knappt och då är det som sagt bara 1 mars, känns inte alls kul! :( Skulle inte förvåna mig och mina nya schabrak kommer denna månad också, skulle vara riktigt typiskt bara för att jag redan har dåligt med pengar..


  Blev inte roligare heller när morgonen började som den gjorde. Slog i tån som in i bubblan i sängkanten, fråga mig inte hur men ont gjorde det! Sen fick jag stressa mig egenom stallet idag och jag bara hatar det så mycket..! Det väntas nämligen jobb 12.00 - 20.00 idag.. Hatar dessa långa pass som gör att jag måste ta stallet 06.30 på morgonen och ändå får stressa genom allt! BlääÄ! Idag känner jag mig inte alls på humör. Tur att Gurrisen var fin under tömkörningen idag iallafall, alltid något. Nu måste jag slänga i mig en macka innan jag måste åka! Om jag finner ork/lust blir det en liten uppdatering ikväll också.. Annars hörs vi imorgon!


  min gulleplutt