Ny kampanj!



Hur bra!? 15 % på alla ridbyxor (gäller ej HV Polo), är ju asbra! Det är nu man ska passa på att shoppa ridbyxor med andra ord haha Min personliga favorit är helt klart CRW Calabria, sitter som smäck och älskar att byxan är utan karborre i benslutet :) En annan favorit är CRW Royal i grafitgrå, så jälva snygg!!

Hur som så finns även en ny ridbyxa i fyra olika läckra färger, kommer visa bild på dom så småningom! Har en viss känsla av att vissa kommer att hata dessa ridbyxor ;) Kom in i butiken och kika om du inte kan hålla dig!!

29 maj 2912

Åh jag är helt slut! 

haha långa härliga dagar på Hööks och jag bara njuter. Men det känns i kroppen nu att den inte är van att stå såhär länge, tror att torsdagens ledighet blir välbehövlig faktiskt! :)

Vi håller på att packa upp varorna inför den nya kampanjen nu och den är helgalen! haha antingen så älskar man den eller så hatar man den. Kommer visa er en smygbild på en del av kollektionen någon dag, men jag tror den kommer ut på hemsidan på torsdag - så håll utkik! Men gillar du ridbyxor så är detta en kampanj du kommer gilla!

Ni som inte har varit inne i Hööks butiken än, hoppas jag dyker upp denna vecka! Våra öppningserbjudanden är nästan helt slut nu, finns bara vissa saker kvar. Däremot så kommer det ju nya varor mer eller mindre hela tiden, vi gör även extrabeställningar till kund om så önskas, så kom in i butiken och kika lite! ;)


Två små trötta hundar ♥


Hästarna går bra! Eller ja Gustav rider jag ju bara i skogen men änsålänge så funkar det okej, vill nog ändå kolla upp honom, för säkerhetsskull liksom :) Gnirri är jättefin just nu! Har jobbat henne lite i pessoaselen nu och fan så fin hon är i den! Hon tyckte den va lite obehaglig i början och sparkade emot den lite, men nu jäklar! Fina sessan ♥

27 maj 2012

Usch idag har jag varit jättetrött!

Det har verkligen känts i kroppen att den jobbat och slitit hårt i tre veckor nu. Trötta ben, tung i huvudet och allmänt seg. Men jag kämpar på, har en härlig ledig dag på torsdag att se fram emot :)

Fram tills på torsdag så fortsätter jag att jobba på världens bästa jobb, Hööks! Har haft en superbra dag med jättehärliga kunder som verkligen öser beröm över både butiken och oss, så himla roligt. Dock har jag som sagt varit riktigt seg idag och inte alls känt mig på ett strålande humör utåt, även om jag egentligen har varit på bra humör. Konstigt, jag vet, men det är lite så jag är! haha Jag försöker iallafall så gott jag kan med allt, är ju absolut inte van att jobba såhär :)


Idag har det ju dessutom varit Mors Dag och självklart har det firats! Världens finaste mamma har fått både blommor och presentkort på en möbelbutik här i stan, uppskattat. Det har ätits både god mat och tårta! Bästaste mammi ♥

Idag har även Thina, min storebrors flickvän varit med i stallet och provat Gnista. Hon har varit ridsugen länge tydligen, utan att jag visste om det! haha så hon fick sätta sig upp på världens snällaste häst - Gnista. Superduktiga var dom båda två och jag bara älskar Gnista, coolare häst finns fan inte! ♥


Ja Gnista är lite fint sommartjock ;)

25 maj 2012

Åh, just nu lever jag verkligen livet!

Har alltid varit så avundsjuk på alla som är så nöjda med sina liv och säger just de orden, "jag lever livet" och nu sitter jag här och skriver det själv -och menar det :) Så himla härlig känsla!


Öppningsdagen igår på Hööks var helt crazy, det var så roligt! Timmarna rullade så galet fort så inte kunde man tro att man hade stått och jobbat hela dagen från 08.00 - 20.00 när man väl satt hemma i soffan på kvällen. Superhärliga kunder hela dagen med massa possitiva ord och kommentarer. Lika bra har det varit idag! Dock har det märkts lite att det varit varmt under dagen och folk har prioriterat solning på fm, men så kul vi har det på jobbet!! :) Älskar mitt jobb!


Hästarna har fått lite ofrivillig semester just nu, men det ska ändras. Gnista har jag ju satt igång denna vecka och hon känns fräsch, lite sommarfet bara haha. Men nu är det slut på halvfarten på hennes del, hon ska vara i tävlingskondition om två veckor, så är det bara ;) Gustav däremot får gå lite på halvfart tills han har varit hos veterinären på genomgång. Han kommer skrittas i skogen, galoppjobbas lite på lina osv för att stärkas, men inget hård jobb på banan. Får se hur han känns efter det..


En annan possitiv sak är att jag idag fick tillbaka min efterlängtade dator! :D Så nu jäklar kan jag uppdatera er lite bättre, slippa mobilinläggen! Kanske kan hinna med en liten fotografering på söndag :) Nu sova och ladda inför en ny jobbdag på Hööks!! 


lila ♥

Underbara dag!

Har haft en grym öppningsdag på Hööks idag! Ganska så häftig känsla att stå inne i butiken imorse och se kön bildas utanför när klockan närmade sig 10! :) Tack alla fina människor som var och handlade hos oss idag, tack för fina värmade kommentarer, blommor osv. Tack även världens grymaste personal! Fan vilket gäng vi är!! Älskar mitt jobb :D


Några öppningserbjudanden finns kvar så kom gärna o shoppa även imorgon! :) vi kommer att köra på med erbjudandena så långt lagret räcker, tyvärr får vi inga nya varor förns på tisdag så de kan saknas lite varor o va lite utplockat - de gick åt en del idag ;)


Nu är jag heeeelt slut men längtar redan till morgondan! Sov så gott fina människor , för de ska ja ! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300929/images/2012/pic_203960122.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300929/images/2012/pic_203960155.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300929/images/2012/pic_203960199.jpg" class="image">


Nu är det nära!

Butiken är färdig!
torsdag öppnar äntligen Hööks Norrköping!
Klockan 10.00 slår vi upp dörrarna och erbjuder flera bra öppningserbjudanden.

Du kommer bla kunna köpa billiga regn- och ulltäcken, gummistövlar, ridbyxor, schabrak och hundleksaker!
Dessutom får de 300 första kunderna en gratis present.


Butiken ligger i Ingelsta området, Koppargatan.
Vi har Blomsterland samt Sovabutiken som våra grannar.
Mitt emot oss finner du bla Mio och MediaMarkt.


Du som Norrköpingskund - klicka dig vidare in här och registrera dig som VIP-kund!
Som VIP-kund får se du bilder på våra öppningserbjudanden, du får information om våra VIP-kvällar, extraerbjudanden osv, du blir först med att få våran information. Så registrera dig idag och håll koll på vad vi kommer erbjuda för dig den närmsta tiden framöver!



Jag önskar att jag kunde visa er fler bilder från butiken, men tyvärr..
Ni får helt enkelt se till att vara där på torsdag och se till att vara i tid -
du kommer nämligen inte att vara ensam ;-) hehe


Hööks Hästsport AB
Allt för ryttare, häst & hund

Morgontur

På världens finaste Gnista!
Finns ingen underbarare häst att rida barbacka på haha kääärlek!!!


Tack alla fina människor för erat stöd, de betyder så mycket! <3


Svar på frågestunden

Anonym
Var du något på Norrköping Horse Show denna veckan? Eller det blir kanske nästa? :)

- Jag var faktiskt på NHS idag söndag och kikade på 130 klassen för unghästar samt 135 klassen. Var trevligt, dock är jag inte så mycket för att titta på tävlingar om jag inte känner minst hälften typ haha


Sandra
Har du några problem med Gnista?

- Nej, eller det beror ju på vad du menar för problem? Änsålänge har vi klickat jättebra och just nu funkar allt väldigt smidigt. Att hon ibland säger ifrån och vi har komunikationsproblem tycker inte jag är så mycket att hetsa upp sig över. Hon var inte helt igång när hon kom och med ny ryttare, nya rutiner osv så blir det lätt så :)

Om din pojkvän ska plugga, ska ni fortfarande vara tillsammans om han flyttar?
- Det är ju jättesvårt att svara på.. Jag hoppas såklart att han inte flyttar, men det är sånt vi får ta den dagen det dyker upp. Men jag skulle bli förvånad om vi gjorde slut enbart pga plugg och flytt..

Blir du sponsrad av Hööks nu när du jobbar där?
- Nej, jag blir inte sponsrad av Hööks. Jag fick ett schabrak av Hööks för att jag tävlar, vilket var otroligt snällt gjort av dom! Annars har Hööks enbart en profilryttare och hon heter Nellie Berntsson och henne känner ni säkert igen från Ponnyakuten! 


Jennifer
Typ vad kostade din sadel? Galet fin!
- Den kostar runt 28.000 kr ny. Den är helt underbar, älskar den verkligen :)

Behöver ni mer personal till Hööks? Verkar vara drömjobbet ;)
- haha det är drömjobbet! Och nej tyvärr inte i dagsläget. Alla är ju ny anställda och handplockade efter intervju för någon månad sedan.


Julia
Vad har du för framtidsdrömmar?

- Hm, bra fråga och väldigt svår! Just nu lever jag min dröm faktiskt :) Jag har en fantastisk pojkvän som jag älskar över allt annat, två superfina hästar som jag känner att jag kan utvecklas med. Har precis fått mitt drömjobb, köpt min egna lägenhet och bil och livet bara rullar på. Jag vill att det ska fortsätta såhär helt enkelt! 

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
- Envis, omtänksam och otroligt korkad! haha

Hur skulle du beskriva Gustav och Gnista med tre ord var?
- Gustav skulle jag beskriva med arbetsmyra, kelgris och dampbarn. Gnista skulle jag nog beskriva med.. underbar kelgris, hoppkanon och smidig.

Vad är din svaghet respektive styrka inom ridningen?
- Min styrka är nog min envishet och min svaghetslista kan göras lång! haha naevars men min hand, mitt tålamod och självförtroende är väl de som är starkast på svaghetslistan typ..


Maja
Vad är det långsiktiga målet med hästarna (inte nödvändigtsvis med G & G utan din ridning i allmänhet)?

- Ha roligt och utvecklas så mycket som det bara går! Mitt drömmål är att kunna rida stadigt i 130 klasser i hoppning samt MSV C dressyr, men framför allt hoppningen då. Skulle vara kul att prova på någon 140 någongång i livet, men de känns ganska långt bort.

Vad vill du jobba med i framtiden?
- Det jag jobbar med nu, ridsport! Att jobba i ridsportsbutik är min dröm! :)

Är det hoppning eller dressyr du tycker är roligast?
- Hoppning! Fast dressyr är riktigt roligt när det går bra och dressyrdomarna inte dömer ner en totalt ;)


Emma
Hur äter du? Hur många mål per dag? Kör du fortfarande LCHF som du pratade om? Det ser ut som du blivit väldigt smal!

- Jag kör inte på LCHF längre, min kropp mådde tyvärr riktigt dåligt av den maten. Jag klarade inte av allt fett som skulle ätas och all special mat, dessutom blev det för dyrt. Det possitiva med LCHF var att man kände sig mättare och sötsuget försvann, men tyvärr fick jag magkramper ofta, ont i huvudet, kände mig lojj osv så nae, jag orkade inte fortsätta helt enkelt. Åt i kanske 5-6v och gick ner kanske 3 kg. Nu äter jag frukost, lunch, mellis och middag nästan varje dag. Äter "normalt", fast har lite mindre kolhydrater på tallriken och mer sallad och kött. Äter chips och godis varje helg samt dricker nästan en Pepsi om dagen hahaha Jag har faktiskt inte gått ner i vikt, tvärtom, jag har faktiskt gått upp 4 kg på nästan bara en månad!! Kanske dags att sluta med Pepsin nu.. ;p


Anonym
Varför om du nu ridit på hack i en vecka ser du då inte till att ordna så det sitter bra?! :S

- För att jag bytte träns till tävlingsdagen. Hade ett betydligt mindre träns hemma under veckan när jag red där hacket satt korrekt. Men det var ett riktigt fult träns med både svart, bajsbrun och mörkbrunt osv haha så valde att ta mitt Dyón träns, tyvärr var jag korkad nog och inte provade det innan utan upptäckte på tävlingen att det var för stort med hacket. Ett missdag tyvärr..


Erika
Vad tänker/känner du när folk skriver elaka kommentarer/kritik/påhopp på bloggen?
- Jag blir riktigt, riktigt ledsen. Tar åt mig för allt tyvärr. Ett tag var jag riktigt stark och kunde stå emot de elaka kommentarerna då jag visste att det ofta handlade om ren avundsjuka. Men nu förtiden är jag inte lika stark längre.. Ofta jag känner att jag bara vill skita i att blogga osv och lägga ner allt (lite i den fasen är jag nu tyvärr). Jag förstår inte att folk mår bra av att trycka ner en annan människa genom en blogg och anonymt. För mig känns det som att sparka på någon som redan ligger ner, iallafall de kommentarer som dyker upp nu om Gurra osv tex.. Skittråkigt!!

Om du fick välja vilken häst i hela världen, vilket skulla du valt? (kanske inte specifikt en speciell häst, men vilken typ av modell osv).
- Om jag skulle välja en häst specifikt så skulle jag välja min fina Cassiopeia. Skulle göra allt för att få tillbaka henne, hon hade verkligen allt! Once in a lifetime häst, jag får aldrig någon som henne igen.. Modell mässigt så skulle jag nog välja en häst som Peisan, fast kanske lite smäckrare och lite mindre. Men som sagt, hon hade allt - temperament, rätt inställning, teknik, steg, lugnet, ALLT!

När är du som allra lyckligast?
- När jag får vara med min fina pojkvän, familj eller mina underbara hästar, då är jag son lyckligast :)





Så det var alla frågor och svar. Har jag missat någon fråga får du säga till! Nu blir det troligtvis en liten bloggpaus från min sida. Det är helt enkelt inte roligt att blogga när mitt hjärta inte känns fräsch och det finns folk som väljer att utnyttja det och trycka ner en. Därför kommer det bara att komma uppdatering när jag känner för det helt enkelt. Kan bli imorgon eller om  två veckor, återstår att se! :) Finns på både facebook och instagram som inte kan vara utan mig!

19 maj 2012

Helt okej dag, men den är inte slut än!

Gustav gick allt annat än bra idag. Provade att rida på det raka bettet och insåg bara efter att jag skrittat fram att detta kommer inte att gå! Ner och hämta hackamooret och det gick lite bättre, men absolut inte bra. Just nu vill jag bara kolla upp honom från topp till tå då min magkänsla inte känns bra.. Så får helt enkelt se när jag är ledig nästa gång! Lilla bubbisen.. Snygg i lila var han som sagt, men vad spelar det för roll när det inte känns bra? Vill ha tillbaka min arbetsglada Gurka :-( 



Skrittade Gnista idag! Åh vad jag har saknat att rida henne. Nu kommer jag sätta igång henne långsamt men säkert, vi ska bygga muskler och kondition. Så det blir mycket ridning i skogen, klättra i backar, galoppintervaller och cavaletti. Självklart så längtar jag efter tävlingar osv, men jag tänker inte skynda. Nu måste styrkan och konditionen bli bättre först, hoppa de kan hon :-) Hon skulle lätt kunna tävla typ om 2 veckor, men vi får se. Jag vill liksom få ordning på lydnad osv också haha 

Skrittade en tur på 20 min och hon hade öronen spikade framåt hela rundan :')
Att få gå på gräs med pojkvännen är det bästa tycker damen just nu!



Nu ska jag på inflyttningsfest till Melinda! Härligt att komma ifrån rummet här hemma och träffa mina underbara vänner igen. Har känt mig extremt instängd sedan vi började med butiksbyggnaden. Lite av mitt egna val dock eftersom jag absolut inte orkat göra någonting när vi jobbat klart, men nu jäklar! Har saknat mina fina vänner :-)

Min fina flickhäst

Dagens ridpass gick skit, men snygg i lila - de va han!



Benlindorna köpte jag hos Butik Quse :)

Kvällsmys

Kvällsmys med världens finaste pojke ♥

Jag älskar min grollegrå!! :')

Frågestund!



Ja, vi kör väl då!
Eftersom jag varit så galet off senaste veckorna så antar jag att det ligger massor med frågor på hög som vill ha svar, eller?! Ni får iallafall chansen att ställa frågor fram till söndag eftermiddag så ska jag se till att svara på dom innan nya veckan börjar.


Kanske frågor om nya jobbet på Hööks? Lägenhetsköpet? Gustav? Gnista? Livet!? I don't know, men fråga på du så ska jag svara så gott jag kan, de lovar jag! :-)

Frågor och svar

Johanna  ([email protected]) om Tävling Vingåkers Ryttarförening:
Jag har en fråga, ta det inte som kritik utan jag undrar bara - vad är poängen med att ta ut en häst som du själv känner inte är hundra på tävling? Visst om det bara är dumheter så är det klart att det bara är att öva öva öva och köra på, men borde man inte kolla först..? Jag skulle få så dåligt samvete om det sen visade sig att han har ont eller liknande.
Som sagt, Ingen personlig kritik - jag tycker verklige du gör ett grymt jobb med honom!!
Lina  ([email protected]) om Tävlingsdags:
Varför hade du hack i första, har nog missat något. Skönt han kändes fin ändå, och SKÖNT att slippa tidsfelen!
Hanna om Välkommen till familjen:
Supersnyggt! Du har det bra som har en skimmel! Lätt att matcha till! Du har inte lust att komma med tips på färger som passar till en brun(åt det röda hållet.) häst? Har noll fantasi & vågar inte "chansa". Så hans schabrak är marinblå & gråa, typ. :P
Anonym  ([email protected]) om 6 maj 2012:
Hon kanske behöver kollas igenom av en vet.?
Anonym om 3 maj 2012:
Ska du inte lägga ut videon från tävlingen ?? :-(
matilda om Fotografering Tävling:
vad är det för sadel du har på gustav? :)
Cecilia  ([email protected]) om Hon som inte..:
Grattis till att du har köpt lägenhet :) En liten fråga bara: varför flyttar du inte ihop med din pojkvän? Ni verkar ha varit tillsammans länge och det blir ju ekonomiskt bättre att bo ihop samt att ni hinner träffas mer.
T
Tänkte svara på lite frågor som dykt upp under dessa veckor när min bloggning varit katastrof. 
Planen är att köra en liten frågestund över helgen så har ni chansen att få veta precis det ni vill :-)
Men först då, dessa lite äldre frågor som jag hittat och tänkte svara på!



Johanna om Tävling Vingåkers Ryttarförening:
Jag har en fråga, ta det inte som kritik utan jag undrar bara - vad är poängen med att ta ut en häst som du själv känner inte är hundra på tävling? Visst om det bara är dumheter så är det klart att det bara är att öva öva öva och köra på, men borde man inte kolla först..? Jag skulle få så dåligt samvete om det sen visade sig att han har ont eller liknande. Som sagt, Ingen personlig kritik - jag tycker verklige du gör ett grymt jobb med honom!!

- Han har känts 100 hemma senaste veckan, har inte känt av några konstigheter alls mer än att han tappat lite styrka och kondition, därför tog jag ut honom på tävling. Det var ju senast på Skogslotten som han inte kändes okej och då tog jag ju ut min equiterapuet och hon hittade inga fel utan tyckte jag skulle köra på. Dock ska han ju få munnen kollad nu och jag kommer även göra den årliga veterinär kollen inom snar framtid. Ber alltid veterinär kolla egenom mina hästar minst en gång per år och ja, det är väl dags nu. Hittar vet. någonting då kommer han att röntgas, inte annars då jag inte tänker leta fel på honom. Hoppas det svaret var okej och tack! :-)


Lina om Tävlingsdags:
Varför hade du hack i första, har nog missat något. Skönt han kändes fin ändå, och SKÖNT att slippa tidsfelen!

- hihi hoppas du fick ditt svar i tävlingsinlägget! Helt enkelt för att se om det är munnen som spökat på senaste tiden och för att jag gillar att prova lite olika bett och kombinationer hihi Ja äntligen en tävling utan tidsfel!


Hanna om Välkommen till familjen:
Supersnyggt! Du har det bra som har en skimmel! Lätt att matcha till! Du har inte lust att komma med tips på färger som passar till en brun (åt det röda hållet) häst? Har noll fantasi & vågar inte "chansa". Så hans schabrak är marinblå & gråa, typ.

- Tycker bruna hästar passar i det mesta! Jag har provar många olika färger på Gnista och tycker hon varit superfin i alla, tex lila, grå, marin, turkos, beige, brun, svart, vitt, orange och grönt. Prova, bara din fantasti som sätter gränser ;-)

Anonym om 6 maj 2012:
Hon kanske behöver kollas igenom av en vet.?

- Nae, tror inte Gnista behöver kollas av veterinär. Hon gick ju egenom en besiktning helt utan anmärkning i februari :-) Det blir ju lite förändringar i allt när hästarna får nya ryttare. Jag kräver tex dubbelt så mycket som tidigare ryttare gjort och har satt en hel del press på henne, det är inte konstigt att hon protesterar ibland tycker jag.

Anonym om 3 maj 2012:
Ska du inte lägga ut videon från tävlingen ?? :-(

- Nej. Skogslottens rundorna är absolut ingenting jag är stolt över eller är öht nöjd med så de filmerna håller jag för mig själv. Orkar inte med påhopp och kritik på bloggen, som jag vet att jag skulle få om jag la ut filmerna. Så nej, var du inte på Skogslotten och såg misslyckandet då är det inget att se ;-p


Matilda om Fotografering Tävling:
vad är det för sadel du har på Gustav? :)

- En Antarés!


Cecilia om Hon som inte..:
Grattis till att du har köpt lägenhet :) En liten fråga bara: varför flyttar du inte ihop med din pojkvän? Ni verkar ha varit tillsammans länge och det blir ju ekonomiskt bättre att bo ihop samt att ni hinner träffas mer.

- Tack! Det var mitt val faktiskt. Pojkvännen hade nog gärna velat bo ihop, men jag känner att jag måste prova på det här med att bo själv först. Jag vill se att jag klarar det och jag tror jag behöver bli lite stark själv först. Dessutom har Marcus sökt skolor till hösten och jag vill inte flytta ihop om det är så att han sen kommer in på en skola, utan då är det bättre att jag bor själv först. Jag är supertaggad! Och Marcus tycker själv att det är bra att jag provar själv först - de gjorde ju han :)


Thailand ♥

Fotografering Tävling

Foton från Vingåkers RF 17/5-12.
Fotograf: Bo Klintestam


Tävling Vingåkers Ryttarförening

Ja, igår åkte vi alltså lite spontant till Vingåkers Ryttarförening för att rida deras regionala ponny- och storhästhoppning. Jag har varit lite, vad ska man säga.. Inte orolig kanske men fundersam över varför Gustav betedde sig som han gjorde på Skogslotten. Allt kändes verkligen skit på Skogslotten och eftersom han var så himlans fin i Söderköping helgen innan så blev det liksom kaos i min skalle..

En ihopklippt film från Skogslotten. Som ni ser så ser han jätteupprörd ut, slår med huvudet, sparkar mot skänkel, hoppar riktigt dåligt osv. Visst, lite sparkar har det alltid varit men nu var det liksom ända fram till hindret så han hann liksom inte komma fram till hindrerna på rätt sätt. Sedan stack han bara ifrån mig! Det ser ut som ja sliter o drar i honom massor, men sanningen är faktiskt att jag är ganska lätt i handen, men jag får liksom ingen kontakt med honom öht, så ja ibland måste jag ta tag i honom ordentligt för såhär olydig är han inte egentligen :/ .. Så ni kanske förstår varför jag blev fundersam?


usch, gör ont att visa filmen och ens titta på den.. de där är inte Gustav liksom!


Så vi tog ut Linda, världens bästa equiterapuet som kollade på honom och hon kunde inte hitta någonting fel på honom. Dock trodde hon att det kanske kunde vara en sträckning som spökat lite och som var bra igen när hon var ute och tittade på honom. Oklart var allt iallafall! Han fick hur som helst vila i en vecka sedan satte jag igång honom och då satte jag igång honom på hackamoor, för att testa om det kanske var munnen som spökade då det fortfarande kändes lite lustigt. Han har gått superbra på hackamoor nu hela veckan och när jag provhoppade ett hinder på det så kändes det verkligen super!


Så igår red vi två klasser, gick ner till 1m igen för att prova helt enkelt.

100 cm bed A0/A0 - 0+0 fel.
Framridningen och framhoppningen var väl ingen höjdare. Han är så otroligt löjligt mot andra hästar så det är skrattretande! Kastar sig åt sidan, ställer sig och dummar sig som fasiken, pinsamma ponnyhäst. Hur som, inne på banan skärpte han till sig och det kändes ganska bra i grundomgången, förutom att vi hade lite svårt med förhållningarna och styrningen. Han höll på att stanna/springa förbi två hinder också haha. Jag hade världens plan för omhoppningen då den verkligen passade oss med massa svängar iställer för massa galoppsträckor. Meen, det gick inte att svänga ;) Så min plan sket sig helt, dubbelnolla med lite tur kan jag väl tycka och två utanför placering, var liksom dubbelt så långsamt som de placerade höhö. Lite besviken efteråt kände jag mig, samtidigt som jag var nöjd för att det var så mycket bättre än Skogslotten!



Till andra klassen valde jag att sätta på honom Fippanbettet, dels för att se om det nu var munnen som spökade samt att få lite mer kontroll. Oklart om det var ett smart val eller inte.. Jag kan inte riktigt bestämma mig.

110 cm bed A0/A0 - 4 fel.

Skit på både framridningen och framhoppningen, bara drog ifrån mig och betedde sig precis likadant som på Skogslotten. Så där kände jag direkt "fan varför bytte jag, de är ju munnen som krånglar". Men in på banan och försöka göra det bästa av situationen. Och väl inne på banan var det som bortblåst, lyssnade fint och hoppade helt okej. Drog lite snett över trean och hoppade inte upp sig för fem öre, rev och blev sur haha men fick ändå ordning på honom. Nöjd med ritten, lite undertempo osv men ändå SÅ mycket bättre än Skogslotten!




Så, tanken nu är att Gustav ska få sina tänder kollade. Då kan vi sedan utesluta tänderna om det inte visar någonting och då är det helt enkelt dumheter. Vill ha honom stadig i 1,20 klasser så ja, de är väl bara att kämpa på. Kommer hålla igång ridningen på hackamoor, novabett och rakt bett tills tandläkarbesöket!

Tävlingsdags

Hej hej hej!
Jag är förtillfället världens absolut sämsta bloggare :) Men nu är jag ledig ända fram till söndag så jag lovar er uppdatering över helgen!

Idag har Gustav och jag varit iväg och tävlat. Mest för att se om beteendet på Skogslotten senast bara var dumheter eller om det är något som spökar. Men mer ingående om det imorgon!

Han skötte sig bra, dum på framridning och framhoppning men riktigt fin inne på banan vilket var skönt. Red på hackamor (!!!) i första klassen, var dubbelnolla men kunde inte styra! haha så tiden och själva rundan var väl inget att hurra för, men nolla som sagt vilket är kul :D I andra klassen satte jag på Flippanbettet för att de skulle krävas lite mer styrning på den banan hihi men han gick bra! Rev banans lägsta hinder... SUCK! Men i övrigt klockren på hinder, så 4 fel. Inga tidsfel denna gång ;)

Riktigt nöjd med dagen även om ja tycker att vi kanske förtjänat en placering menmen ;)

Mer om allt mer ingående imorgon, tankar, filmer, bilder osv. För nu ska jag äntligen få träffa min fina pojkvän!! Pussheeej :)

(jag vet att hacket inte sitter helt optimalt så de behöver vi inte kommentera)


12 maj 2012

Helt slut..

Dessa långa arbetsdagar vi har just nu gör att jag är totalt utslagen på helgen. Tyvärr blir allting runt om väldigt lidande pga det, så som hästarna, vännerna, pojkvännen, bloggen och familjen. Jag önskar att alla bara kunde förstå hur hårt vi jobbar och hur tungt det är och varför jag däckar hemma i soffan istället för att springa runt på stan -istället för att bli sura på mig. Hade jag kunnat vara på två ställen samtidigt så hade jag varit det, tro mig!

Vi jobbar 8-20.00 eller 9-19.00 nästan varje dag, vi står upp hela dagen och bygger upp en butik från grunden. Min kropp är van att sitta ner en hel dag så ja, det är jobbigt. Jag hade aldrig klarat det om jag inte hade tyckt att det var så roligt som jag tycker att det är. Men ni alla måste förstå, vänner som bloggläsare att jag är helt slut om kvällarna och när jag väl är ledig!



För att gå vidare då.. Satt på Gustav för första gången igår sedan typ Skogslotten tävlingen. Skritten och travarbetet var helt underbart, har verkligen saknat att sitta på hans rygg! Galoppen är dock jättejobbig, antar att han är svag och har tappat en del och att det helt enkelt är jobbigt. Linda kunde ju konstatera att han är fräsh när hon var ute i förra veckan. Så fortsätter nu helt enkelt, bygger upp konditionen och styrkan igen då den är som bortblåst.. Idag var han jättefin igen! Tog inte så mycket galopp eftersom han inte är helt igång, men åh vad jag älskar att rida denna häst ♥




Gnista.. Hon har tyvärr fått en spark på bakbenet, väldigt oturligt. Hon har dock klarat sig bra, ingen hälta, feber eller ömhet i benet vilket är skönt. Men hon är svullen och ja, det är ju trots allt ett ganska kraftigt sår på benet. Så dagarna nu består av att spola rent såret, tvätta ordentligt och hålla det mjukt och rent samt rykta och pyssla. Finaste Gnirris ♥ Känns inte alls roligt, men förhoppningsvis är hon ridbar redan i nästa vecka :-)

Välkommen till familjen

Mitt nya fina älskade lila BR schabrak ♥
Tyvärr jättedålig bild :( Ska uppdatera mitt inlägg med min lilla schabraksamling thihi
Nu ska jag bara hitta billiga lila benlindor som matchar!

Tisdag

Igår jobbades det som vanligt. Började dock morgonen tidigt med stallfix och utsläpp, var klar med allting och redo för jobb kl 7.40, inte illa pinkat för att vara jag!

Sen jobb alltså 8.30, jag blev 30 min sen men de va okej som tur va :-) jobbade fram till 19.00. Hästarna vilade igår.

Linda kollade Gurra igår och kunde tydligen inte hitta någonting så gissningarna är väl helt enkelt en sträckning. Så ska börja skritta honom på onsdag o känna efter hur de känns!

Idag vankas de jobb mellan 8-20.00, sen hem o däcka i soffan! Är dock redan på jobbet, åkte tidigare för att stanna på ICA o handla lite frukost ;)

På återseende!


6 maj 2012

Idag höll jag på att åka av Gnista, inte en utan tre gånger!

She was a real bitch today! haha eller hon var jättefin i början när jag red fram. Jobbade med lite volter, serpentinbågar, öppna, sluta och skänkelvikningar samt de obligatoriska övergångarna. Kändes jättefin, stel men inte så konstigt med tanke på hur veckan har sett ut..

Red sedan över lite travbommar som hon gjorde superbra, as always. Sedan travhoppade jag ett litet räcke och hade sedan 17m fram till travbommarna. Tanken här var att landa i galopp, göra en fin avsaktning till trav och trava över bommarna, skitduktig verkligen! Superkul att hon blivit så pass lydig ändå mellan hinder. Vände sedan på det och kom på travbommarna först och sedan rulla på mot räcket. Avslutade med att hoppa bara räcket några gånger i en lugn avslappnad galopp. Det var här hon blev sur och försökte ha av mig! haha jävla latkärring rent ut sagt ;) Bara dumheter när hon håller på, så vi tragglade där tills jag fick egenom det jag ville, då avslutade vi.

Blev supersvettig efteråt så fick sig en liten dusch och sedan tork ute i solen medans hon betade lite gräs. Tanken nu är att prova pessoaselen på henne och se hur hon arbetar i den. Behöver få ordning på galoppen så ska helt enkelt prova i vecka nu! Lättare tror jag att få egenom galoppen i pessoan än att jag sitter på och nästan flyger av varje gång ;P


Gustav
gick jag en promenad med idag igen, denna gång tillsammans med Issa och hennes två tokiga hästar hihi supermysigt! Även Gustav fick sedan beta lite gräs i ca 15 minuter, tror det uppskattades av pojken min :)

Nu ska jag stressa iväg på stallmöte för att sedan gå på bio med min älskade pojkvän! Imorgon börjar ytterligare en tuff arbetsvecka. Får se hur uppdateringen blir i veckan, tänker inte lova någonting.

Ett litet smakprov på dagens Gnista! Får se när jag hinner ladda upp resten av bilderna.. Mamma var nog inte riktigt på fotohumör idag då bilderna inte alls blev så fina som dom brukar bli när mamma fotar!



5 maj 2012

Gårdagen var härlig, trots enorm tandvärk!

Blir galen på tandvärken! Det gör så jävla ont :( men tror inte det är någon mening med att ringa tandläkaren än då tanden inte kommit upp ordentligt..

Hur som! Gick en promenad med Gurra igår, måste nog bli lite hårdare med lydnaden på honom då det mer var Gurra som gick promenad med mig ;) höhö han fick beta lite gräs också medans jag ryktade honom, supermys!!

Gnista fick sig en skogstur tillsammans med Sofia och Bagge. Hon var olydig och jätte räds för allt, hm ;) men jaja tror hon tyckte de va lite skönt att komma ut i skogen. Måste bättra mig med att rida i skogen! Ryktade sedan så nu blänker hon verkligen ;) hihi

Blev en snabbis på HC med mamma sen, kollade mest i butikerna, höll faktiskt i pengarna!

Sen däckade jag.. Tandvärken tog ut sin rätt :(


En och en halv timmes ryktande ger resultat!

Damen är välputsad - hon blänker :) :)


4 maj 2012

Fy bubblan så skönt med helg!

Det har varit en riktigt tuff arbetsvecka, mycket ny information som ska in i huvudet och nya intryck. Så ja, det ska faktiskt bli skönt med lite helg! Men jag älskar redan mitt jobb, det är otroligt roligt och jag längtar tills vi öppnar upp butiken :-)

Det blir långa arbetsdagar just nu och väldigt lite stalltid, något som skär i hjärtat otroligt mycket. Jag som alltid har haft mina hästar i prio ett har helt plötsligt satt dom i prio två, känns det som iallafall :-( Tur att jag har fantastiska föräldrar som ställer upp med mockning och allt annat stallfix. Men jag saknar att stå och rykta och mysa med mina älsklingar om dagarna, usch får verkligen ångest! 

Gnista joggade jag bar lite idag, orkade faktiskt inte mer än så. Men hon kändes riktigt fin för att inte ha jobbat ordentligt på hela veckan (där kom ångesten igen..). Provade en ny nosgrimma- och bettkombination idag, gillar ju att variera bett och nosgrimmor ofta och idag hittade jag en riktigt bra kombination! Nämligen rakt bett med rörliga ringar och den hedliga aachennosgrimman. Dock var bettet två stl för stort så får åka och köpa ett mindre imorgon haha men jag tror verkligen detta kan bli en vinnande kombination i vardagstrimmet :-) Ryktade sedan, pysslade och bara myste i över en timme ♥



Min skadade älskade Gustav fick sig en ordentligt borstning han med. Världens gosigaste kille! ♥ Ryktade, pysslade och myste ofantligt länge, glömde till och med bort tiden.. Vill att han ska vara hel och fräsch ju :-( Linda kommer iallafall på måndag och kollar honom, så skönt, bara "hoppas" att hon hittar något nu! Är dock lite inne på att åka och röntga honom vad de än visar på måndag, kanske bättre att ta tag i det och röntga..? Han är ju faktiskt inte röntgad någongång hittils. Återstår att se!

Världens finaste hästar har jag. Mina älsklingar :') I helgen skulle vi tävlat..



Vaknade upp i soffan för en liten stund sen så passade på att skriva, men nu ska jag faktiskt återgå till att sova. Kropp och knopp är ovanligt slitet! Bättre blir det inte heller när man har en sådan tandvärk att det är svårt att äta. Förstår inte varför dom inte tog bort alla jävla visdsomständer när dom ändå var igång..

3 maj 2012

Jag fortsätter med min urusla bloggning..

Har fortfarande inte fått tillbaka min lilla dator som är inlämnad på lagning, så lånar mamma eller pappas när jag får chansen. Så ja, det blir nog fortsatt dålig uppdatering ett tag, tyvärr.

Gustav är som sagt ofräsh, inte halt men det är något som inte stämmer.. Har försökt få tag i equiterapueten, men vet att det är mycket hästar som kollas såhär års. Får jag ingen tid inom kort så blir det nog kliniken. Vill liksom få svar nu! Min älsklade pojke, imorgon ska vi mysa massor!! ♥

Gnista har fått en lugn vecka och ja, det kommer nog fortsätta att bli lugnt.. Kommer rida henne i skogen hela helgen, hon ska bara få ha det roligt nu! Kanske att vi skuttar lite hinder någon dag annars bara skogen som sagt. Fina flickan, får väldigt dåligt samvete när jag inte rider henne sex dagar i veckan liksom.



Hur som, HÖÖKS då! Åh våran butik kommer bli så jävla grym :-D Idag började vi med inredning och lite uppackning. Vi har fått den allra senaste inredningen och fan, den är så snygg! Jag har en känsla av att ni kommer bli impade, speciellt om ni bara varit på Hööks Linköping innan. Några som frågat vart det kommer att ligga samt när vi öppnar och självklart kan jag svara på det!

HÖÖKS NORRKÖPING öppnar den 24 maj klockan 10.00 på Ingelsta området. Vår butik ligger i en helt ny lokal mitt emot Media Markt och brevid Blomsterlandet och Sovabutiken. Det är fri parkering utanför och ja, vi kommer ha grymma öppningserbjudanden!! :-D I hope i see you there! (mer om Hööks, öppning osv kommer)

Hööks Norrköping

sneak a peak ;)

Butiken kommer bli grym!!! Tyvärr får jag inte visa mer än såhär ;p hihi


Mitt hjärta blöder

mitt älskade hjärta är inte fräsch :'(

magkänslan sa nej redan när jag kortade tyglarna under dagens pass.. kändes fel hela travjogget och när jag fattade galopp så NEJ! vet inte vad det är, men nått är det som inte stämmer :(

Mår så dåligt över att ja blev sur på honom i helgen men då kändes ju ingenting!! Älskade grållegrå <3

Ska försöka få en tid med equiterapuet Linda så fort som bara den o hittar inte hon nått blir de att boka tid på klinik.. för ja litar på min magkänsla!

Gustav <3 :'(


Nyköping dag två

Var helt slut efter gårdagens jobb på Hööks! Mycket nya intryck, metoder som ska in i huvudet osv. Men fasiken vad roligt det var! :D Kan knappt förstå att jag ska jobba med detta haha såå kul!! Var någon som frågade om jag träffade Tyra igår som var inne och handlade.. Men "träffade" känns som fel ord, jag stod bakom kassan och försökte lära mig med tre andra ;-) hihi

Blev bjuden på supergod middag igår av mamma och pappa <3 vi gick till st George och åt en av de godaste ryggbiffar jag ätit!!


Idag är det alltså dag två i Nyköping. Vi slutar kl 17 idag, vilket gör att jag hinner rida mina älskade hästar hihi puss på dom! På torsdag börjar vi inreda våran butik, längtar så sjukt mycket! :-)