Härliga måndag

Trots att jag fick hoppa in och jobba mellan 06.30 - 09.00 idag så har det varit en underbar dag! Veckans räknare av kassorna är sjukskriven, därför fick jag hoppa in och bara räkna kassorna. Blir lätt så när vi inte är så många som kan räknarsystemet, tyvärr. Köpte med mig lite nybakt bröd från jobbet och avnjöt en härlig och lång frukost på min egentliga lediga dag hemma.

Sen blev det stallet, men det har jag redan berättat om. Avnjöt sedan en liten lunch med Marcus innan jag somnade i soffan. Skulle bara ta en kort powernap, men blev en powernap på ca 50 min, sådär lagom bra. Men skönt var det! Har bara haft lite kvalitetsid tillsammans med honom fram tills 18-tiden ungefär då han åkte och tränade, vi ses imorgon igen.

Vid 18.30 dök Martina upp, min fina vän! Har saknat henne :) Hon hade med sig fikabröd och vi satt och babblade om precis allting fram tills nyss typ då hon åkte. Nästa gång hon kommer hem till Norrköping igen är det dags för en heldag tillsammans! Insåg hur mycket jag saknar mina vänner och att jag måste bli bättre på att ta vara på er och faktiskt hitta tid till att umgås! Tack Martina för en fin avslutning på den här måndagskvällen :)

Nu blir det bara lite blogghäng, dvs gå egenom alla dessa skrivna inlägg på bloglovin från mina favoritbloggar. Dricka en kopp te och invänta Big Brother, sen blir den sängen och nanna kudden då de blir tidigt stall imorgon :)

Kavaj till salu

Kingsland Kavaj
Mörkblå med mörkblå text "Kingsland" på högerfickan. 
Storlek S
Kavajen är i mycket fint skick. 

Mitt pris 1 300:-
Nypris 3 799 :-

Kontakta Sandra för mer information.
[email protected]
sandraramtzen.blogg.se


Veckoschema

Måndag: Skrittur ca 30 min

Tisdag: Tömkörning, övergångar

Onsdag: Galopparbete i ridhuset

Torsdag: vila

Fredag: Lösgörnade arbete i ridhuset ca 40 min

Lördag: Skogen ca 50 min

Söndag: ev. dressyträning Marie Carlgren


Tror det blir bra. Är riktigt dålig på att hålla mig till sånahär scheman, men bra att ha en liten plan i bakhuvudet iallafall. Som ni ser ingen hoppning eller markarbete denna vecka, men det känns faktiskt inte som att det behövs. Han hoppar bättre när vi hoppar sällan och de vi behöver jobba på i hoppningen/markarbetet är ju galoppen, då kan jag likagärna köra ett rent pass med galopparbete! Dressyren är viktigast, få honom lösgjord och mjuk.


Förresten, var jag hoppryttare? Isåfall, varför alla dessa vita lindor!?


28 februari 2011

Först och främst, tack för alla fina kommentarer om gårddagen! Och galoppen, jag vet. Men om ni läste texten innan ni såg filmen så läste ni också att det är där problemet sitter och det var galoppen jag försökte jobba på under gårddagens övning. Man kan inte göra mirakel på en dag och galoppen var betydligt bättre igår än vad den brukar göra. Så jag är supernöjd :)


Idag skrittade jag ut på Gustav, väldigt kravlöst. Ville att han skulle få återhämta sig både i kroppen och i den lilla knoppen från två tuffa dagar i ridhus. Men han kändes inte alls speciellt trött, ville mest små trava under hela rundan! Masserade och ryktade honom efter och såklart massvis med kärlek. Tror nog jag är lite nykär i min häst! Måste fundera ut lite hur jag ska planera veckan.. Går ju in i en pissvecka på jobbet igen och då är det så svårt att få till ridtiderna. Dessutom är ridhuset uppbokad torsdag och fredag.. Ska fundera lite så får ni se en veckoplanering senare! Tog lite bilder från mitt skåp i sadelkammaren idag, fråga mig inte varför haha tänkte om ni kanske ville se? Ska ta bättre bilder i helgen, lovar.


Från vänster till höger:
Översta hyllan finns alla allround/hopp schabrak. Ganska avskalad samling förtillfället efter bloppisen..
Under sen är det hoppskydden, tävlingsskydden, dressyrskydden, paddar och boots.
Tre hjälmar under där tillsammans med de ljusa benlindorna i en låda.
Under dom sen ligger alla dressyrschabraken. Också en väldigt liten skala just nu..
Sen är det ännu mer benlindor i lådorna samt skritt- och ländtäcken.
På sista hyllan finns alla longering/tömkörningssaker + stallpaddar och fårskinnspadd.
På skäpsdörren hänger två träns, en martingal och en graman.


Och så helbild på skåpet. Kul att iphonen tar så extremt bra bilder!
Men nu ser ni iallafall hur jag har mina saker :-)

Borstar finns i en groominbag på "borsthyllan i stallet". Schampo och andra nödvändigheter så som plåstersprej osv finns i en låda, även den på "bortshyllan". Men som sagt, bättre bilder och nya bilder på stallet bli i helgen när jag är ledig och har all tid i världen. Tills dess får ni stå ut med dåliga iphonebilder!

Nu ska jag planera lite veckoschema och annat. Återkommer!

Videoklipp

Från den 27/2-11.



ÄLSKADE HÄST


Fantastiska häst










Han var helt amazing idag, som han hoppade! Hoppade mig ur sadeln rejält vid ett tillfälle.. Hade bara en lätt övning där fokusen låg på galoppen, att jag skulle våga rida honom framåt. Bom 14 m - oxer - 14 m - bom. Tanken var att rida på lite tre framåt, mesade dock ofta och fick ín fyra ganska bra språng.

Mesred som sagt i början därför blev sprången därefter. Men som han hoppar och så fin i mun just nu! Tror verkligen jag hittat bettslingen på honom nu.. Silikonbett och remontnosgrimma! Älskade häst, är helt lyrisk idag och det känns som att våren kommer bli underbar om de fortsätter såhär. De kändes enkelt liksom :) Självklart ska ni få se filmen!! Jag känner mig extremt possitiv just nu och det är väl bara bra eller!?


På jobbet

Tjo! Sitter på jobbet och funderar ut en bra markarbetsövning. Blir lättare markarbete och hoppning för Gurra idag, ska bli roligt :) hoppas mamma kommer ihåg att ladda kameran bara så ni får se sen ikväll! Ska fundera vidare litegrann innan jag ska ut till kassan igen och sitta där till stägning kl 18! Hörs senare pusss

Warnmark

För oss som inte är i Göteborg utan får gläjas åt web tv så tänker jag även tips om Karin, warnmark.blogg.se! Grym uppdatering har hon haft under hela helgen och fantastiska bilder!! Har varit superkul att läsa hennes blogg under denna storhelg, så vill ni se härliga bilder både från framridning, banan och mässan - kolla in hennes blogg! Ni kommer inte ångra er, tro mig! Bra jobbat Karin och TACK för att jag fått vara i Göteborg, fast ändå inte ;-)


Lite mer Göteborg

 

GÖTEBORG HORSE SHOW: 91-åriga Margit Andrén har inte missat en enda föreställning under Göteborg Horse Show, sedan tävlingarna startade 1977.

Margit, som alltid har suttit på samma plats, hyllades på lördagen med blommor och biljetter till nästa års upplaga av Göteborg Horse Show.

HUR fränt är inte det!? Så jävla starkt, underbara kvinna! När jag såg henne på läktaren från livesändningarna igår trodde jag att hon var typ hästägare eller något hihi. Hoppas hon får se fler shower!





En annan cool grej är ju Angelica Augustssons ritt igår i Grand Prixen! Vilken tjej, red hur lugnt och fint som helst i grundomgången och saken är den att jag tyckte det såg lika snyggt och lugnt ut i omhoppningen också! Och så går hon in och blir två, före Rolf Göran, Ludger Beerbaum och Alexander Zetterman. Så jäkla strong, det var så att jag blev helt tårögd när hon red i mål och då satt jag och kollade på livesädningarna på datorn haha hur som Stort grattis till Angelica för en sån dunderprestation!

Grattis även till Alexander som gjorde en fin prestation och blev fyra. Extra kul och se honom så glad efter sin felfria omhoppning. Svenskarna är grymma under denna helg, bara att konstatera! Vann Grand Prixen gjorde fransmannen Philippe Rozier.


KÄLLA.

Videoklipp

Från träningen 26/2-11.



Varning för lång film ;p


Dressyrträning

Dressyrtäningen idag för Marie Carlgren gick bra. Alltid svårt att rida för en ny tränare, men det gick bra. Jag är inte så nöjd med min egna ridning, men Gustav skötte sig helt ok. Var ibland som han vart lite tråkig, men de är ju så han är..

Jobbade mycket med skritten, att han skulle bli lugn och mer harmonisk redan där. Sen var det att få egenom högersidan och högerställningen. Att han skulle jobba lugnare mer allmänt. Ni får helt enkelt se på filmen!

Ska rida för henne igen nästa söndag, bara jobba vidare fram tills dess! :)


26 februari 2011

Räkningarna betalda och jag har suttit och kollat på livesädningarna från GBG, denna gång på GP Ponnyn. Härligt att se så många unga ryttare rida så bra och snyggt! Många av dom red snyggare än mig och då är dom typ 13 år hihi illa! Jag har masssssor kvar att lära! Hur som, nu ska jag till stallet och tagga dressyrträning :) Får se hur de går med tanke på att Gurris fick vila igår.. Hörs sen, med film ;)


Läsarfrågor

Jojjo om Outfit:
Vart finns den HV Polo tröjan? har letat länge efter den, men hittar den inte på ngn sida!!
- HÄR kan du kolla in den på en bra sida.


Elin om 25 februari 2011:
Vars kan man se live sändningen? :)
- HÄR, superbra verkligen!


Sara Johansson om Träningstävling !:
Vart ligger gården?
- Mitt emot Furingstad kyrka, här kan du hitta en bra vägbeskrivning/karta.
 


Ponny till salu

Härlig tävlingsponny f-92 men har massor kvar att ge till en tuff tävlingsryttare som gillar pigga hästar. Hoppar allt. Massor av vinster och placeringar tom LA. Totalt okomplicerad att lasta, klippa, sko, duscha mm. Irl. import, tio år i Sverige utan skador. Pris kan diskuteras, utrustning ingår.



Filmer:
http://www.youtube.com/watch?v=PWf993AF7CA : Mathilda & David  KM 2010

http://www.youtube.com/watch?v=TL71CWrfiQk - David & Olivia ( hans ägare )

Vid intresse skriv ett mail till ;  [email protected]
För fler bilder, info osv besök Amandas blogg.


Mobilinlägg

Hej! Blev ingen uppdatering som jag lovade, blev ändrade planer. Min fina älsklingspojkvän valde att bjuda ut mig på middag en kväll som denna :) så stallet fick min underbara mamma ta <3 nu sitter vi här, har ätit en god plankstek och druckit ett gott vin till. Får se vart kvällen slutar! Tackar min fina pojkvän för en sån fin spontanide hihi älskar honom! Vi hörs imorn efter träningen! Puss på er!

25 februari 2011

RGB vann igen, denna gång i 1,50 hoppningen, helt sjukt! Denna karl är ju helt outstanding! Inte nog med att han rider typ snyggast av alla i världseliten, han kan rida fort och han är fan i mig bäst när det gäller. Har nog aldrig sett en ryttare med så många fina världshästar heller! Han är påväg om min största förebild Marcus Ehning ;) naevars men han visar verkligen världsklass, extra kul när han får visa det på hemmaplan också!



Satt och tittade på livesändningarna på webben igår och jag kan bara konstatera att jag har ett för dåligt grundtempo på Gustav. Man såg tydligt att nästan alla ryttare rider i ett friskt tempo, dock med kontroll. Vi har en hel del att lära ;) haha usch, vill också vara i Göteborg, sjukt depp alltså! Men ni som är där, kan bara tips om att Charlies Häst & Hund har rea på Animo ridbyxorna, så missa inte deras monter! :-)


Hur som, jag ska till ICA nu och blir där till 19.30 ikväll. Sen ska jag ut till stallet och jogga Gustav inför morgondagens dressyrträning. Sen ska det betalas räkningar.. kul! Kommer nog bli mycket idag på jobbet med tanke på att det är löning och fredag dessutom. Men det är bara posstivit, då går tiden fort!  Vi hörs som vanligt ikväll alltså :)

Göteborg Horse Show

Jag är så jävla besviken över att jag inte är där! Vill också shoppa och se alla fina hästar :(

Hur som, istället för att deppa för jag göra som alla andra som inte är där - läsa om allt på ridsport! Tänkte därför dela med mig av lite som jag läst, som jag tycker är intressant.



Geir Gulliksen visade var skåpet ska stå när han gasade runt i omhoppningen.
I torsdagens andra 1,40 låg länge de två stjärnskotten Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson i topp. Men norrmannen Geir Gulliksen såg till att kapa tiden rejält. Douglas Lindelöw låg länge först, efter en bra runda med Balahe, men slutade till sist trea. Angelica Augustsson styrde in ståtliga Walter 61 på fjärde plats, och Svante Johansson på Saint Amour 1125 slutade sexa.


Rolf-Göran Bengtsson visade direkt att han inte tänker ge bort några segrar under årets tävlingar i Scandinavium. Med Kiara La Silla tog han hem den första internationella klassen. Det var varannan svensk på prisutdelningen - Peder Fredricson slutade trea med skimmelstoet C'Est la Vie, och Malin Baryard Johnsson var femma på en yster H&M Tamina.


16 juniorer fanns på startlinjen när Göteborg Horse Show skulle inledas på torsdagsförmiddagen. I kvalet till Morgondagens Vinnare drog Karl-Jakob Ingvarsson det längsta strået.
Samtliga 16 ekipage går nu vidare till fredagens final över 1,40-hinder, där dagens resultatlista blir den omvända startlistan.

KÄLLA & RESULTAT.

Läsarfrågor

Bella om Shopping:
Oj vad tunt och sladdrigt det såg ut? Trodde det var gjort i mycke kraftigare tyg!
- Jag vet, trodde så jag också. Därför blev jag lite besviken..


Daniella om Fotografering:
Ser jätte fint ut :) Vems är hästen? :)
- Min fina vän Klara äger Itop :)


Hanna om 24 februari 2011:
Vad är det för träns han har på sig? Vilket märke?
- Ett Treadstone remontträns :)

Shopping

Täckesskydd från Sjöhagen Wear.



Dock var den snyggare på visningbilden än va den va IRL ;p


24 februari 2011

Jag tror att jag håller på att bli sjuk och det har jag verkligen inte tid med! Vaknade imorse med världens huvudvärk och kände mig illamående. Tog en Ipren och drack en kopp te och åkte sedan ut till stallet med mamma. Samlade alla krafter jag hade för ett ridpass på Gustav.

Han var sjukt pigg och taggad, ville mest springa på tå. Vet inte om det var pga att jag red med spö? Men tränarna vill ju att jag ska börja rida med det nu, bara ha det i handen så han lär sig att acceptera det. Efter lite jogging kändes han fin! Jobbade med lite sidförflyttningar i skritt och trav. I galoppen provade vi lite förvänd galopp som han gjorde superbra! :-) Sen fick det räcka, joggade av och skrittade av honom ordentligt. Blev bara 30 min ridning idag, men det räckte nog för min kropp var totalt död sen! 

Borde kanske vara hemma från jobbet idag och vila upp mig, men eftersom jag har kortdag (12.00-18.00) så kan jag lika gärna jobba. Ska försöka få i mig nått att äta nu, sen fixa iordning mig och åka. Vi hörs mer ikväll! 

 

Läsarfrågor

Pernilla om 23 februari 2011:
Jag har en lite fråga :) Har du köpt Gustav nu alltså? Eller du kanske har ägt honom hela tiden? :P För jag fick för mig att det fortfarande var Kjörsviks häst :) hehe, man försöker hänga med men inte alltid lätt o ha koll ;P
- Jag har ägt Gustav sedan den 11 juli 2009 hehe så han har varit min hela tiden!


Olivia om 23 februari 2011:
Vad kul, kan du inte berätta vad hon tyckte om honom efter hon ridit? Vad som förändras åså? :)
- Det ska jag absolut göra, den dagen hon kommer ut och rider. Blev ju tyvärr inställt denna gång.


Rosanna om Fotografering:
Itop är så jäkla fin! Ingen film från när någon av er red? :)
- Visst är hon! Nej tyvärr, bara bilder..


Linda om 15 februari 2011 med tips:
Har du testat nåt annat torrschampoo? Jag har testat Proffs, men tycker att det är sådär. Kanske borde testa det där! :)
- Ja, men kommer inte ihåg vad det hette. Men detta är jag supernöjd med ;)


Outfit

Lovade ett outfitsinlägg.
Denna gång kör vi på dressyr!





Lite väl mörk kanske. Men jag tänkte på Gurrisen och då tror jag svart blir snyggt faktiskt! :) Svart är ju en väldigt basic färg som funkar på de flesta hästar. De enda som jag inte är riktigt nöjd med är ridbyxorna, hade hellre sett ett par mörkgrå men hittade ingen bra bild, så dessa fick duga..


Fotografering

Från den 23/2-11.

Framför kameran:
Klara & Itop.
Bakom kameran: Tess Klintestam










Fotografering

Från den 23/2-11.

Framför kameran: Jag & Itop
Bakom kameran: Klara Lindström












Grattis Frida!

Grattis Frida på din 22 års dag, underbara du! ♥
Hoppas du haft en helt fantastisk dag :-D
STOR PUSS TILL DIG!


Underbara dag

Vilken härlig dag! Allt tack vare min finaste vän Klara :)
Fick se hennes och Manges nya fina lägenhet, jag blev nog lite kär i den. Kunde typ se framför mig hur jag skulle inrett den och den var så ljus och fin! Ett superköp av Klara & Mange helt enkelt, ser fram emot både inflyttningsfesten och förhoppningsvis filmkvällarna där ;) hihi jag ska dit och fota när allt är klart sen..

Blev lite snabblunch innan vi åkte till stallet där jag fick äran att rida och även hoppa hennes fantastiska Itop. Jag är kär, jag har hittat min drömhäst! Jag har ridit henne en gång tidigare, men idag blev jag faktiskt förälskad. Fy fasiken vad den hästen hoppar! Allt kändes så himla lätt, roligt och smidigt på henne - underbart! Tack Klara för att jag fick prova "på riktigt", den hoppkänslan kommer jag leva på länge hihi Hon fick några fina bilder också som jag bjuder på senare. Som avslutning fick hon hoppa upp och skutta henne lite så jag fick ta några fina bilder på dom också :) Ännu bättre blev de ju dessutom när jag fick chansen att sitta i en Butet sadel... Så nu är saken klar, jag SKA ha en Butet sadel, that's it! En vacker dag ska jag bara ha en haha, när är en annan fråga men som man satt i den... Underbart!!

Älskar att umgås med Klara. Vi kan verkligen prata om allt och jag kan vara mig själv med henne, helt klart en av mina finaste vänner! Ska bara bli bättre på att ta vara på de och umgås oftare! Jag vill att hon ska komma ut och hoppa Gurrisen snart igen också, dom är ju så fina tillsammans! Tack för en superdag Klara



Sen skulle ju Alexandra kommit och ridit Gustav, men efter ett litet missförstånd så blev det tyvärr inget. Synd, men hoppas på att vi kan klämma in någon annan dag istället. Hur som, valde då att skritta ut på Gustav istället så han skulle slippa ridhuset. Pigg var han men ändå fin. Dock frös jag ihjäl! Så trött på den här jävla vintern nu, ge mig vår!!

Sitter här hemma nu, fortfarande frusen och supertrött. Vet inte om jag håller på att bli sjuk?! Ska iallafall ner och hoppa lite hopprep innan jag studsar in i en varm dusch och sätter mig i soffan med en kopp te och min älskade dator! Ska slänga in lite kläder i tvättmaskinen också.. Sen ska ni få både ett fotograferings-inlägg från idag, ett outfitsinlägg och sen ett litet annat inlägg. Masssa uppdatering helt enkelt, hoppas ni gillar de :)


23 februari 2011

Ledighet = Sovmorgon.
Fy bubblans så skönt det var! Idag har jag (för en gångs skull) massvis med planer för dagen. Först och främst så ska jag leka med världens bästa Klara! Det var superlänge sen så ska bli dunderkul att få lite kvalitetstid med henne :-) Sen ska Alexandra (Gustavs förra ägare & uppfödare) komma och rida Gustav, riktigt spännande! Hoppas bara hon känner någon skillnad sen sist.. Ett år sedan hon satt på honom så något måste hon väl känna hihi Sen om jag finner någon ork ska jag in till gymmet, måste börja träna upp min rygg nu. Och finner jag ingen ork kör jag lite gymnastik med pilatesbollen och hoppreppet som finns här hemma. Om det finns något kvar av dagens sen ska jag städa & tvätta hihi och dessutom uppdatera massssor i bloggen!


Världens bästa Klara och finaste Itop

Blev inte så mycket uppdatering igår då jag somnade i soffan direkt när jag kom hem från stallet. Vaknade lagom till Big Brother och såg det (HAHAHA) sen somnade jag igen. Men Gurrisen var riktigt fin igår när jag joggade honom, underbara häst ♥ På lördag hoppas jag på lite nya bilder på oss, dessutom ska jag försöka hinna med att fota lite runt stallet. Känns som att de behövs lite nya bilder hit, eller? ;-)

Nu måste jag sätta fart! Hörs ikväll!


Bloppis hos Malin

Är ni sugna på lite begagnad, men fin utrustning?
Då tycker jag att ni ska besöka Malins blogg!



Malin är förövrigt den som hjälpt mig med bloggen, min ursnygga header tex!
Hon har gjort en ny också, men jag lyckas inte riktigt få in den.. Dessutom älskar jag denna (a) hihi
Men bloppis är det alltså på hennes blogg nu, snart löning också så passar ju fint ;-)


22 februari 2011

God morgon!
Skaplig datanörd som öppnar sin lilla laptop det första hon gör när hon kliver upp på morgonen.. haha! Försöker äta frukost, men är inte alls sugen idag. Får bli frukost på jobbet helt enkelt! Idag är det 8.30 - 17.00 som gäller på ICA Spiralen, sen blir det ut till stallet och rida lite lösgörande på herr Gustav. Glömde fota sakerna från Sjöhagen igår så lovar att fixa det idag istället, men det är supertråkiga saker så förvänta er inget roligt shoppinginlägg ikväll ;) hihi Har förresten köpstop under mars, måste börja spara nu!!


lite Thailandsvärme hade ju inte skadat...

 


Träningstävling !

TRÄNINGSTÄVLING I HOPPNING!



Nu är det dags igen!

Fursta gård välkomnar till en träningstävling i hoppning lördagen den 9 april med start kl 10.00.

Tag chansen att träna banhoppning under tävlingsmässiga former. Ingen licens eller grönt kort behövs! Det är obligatoriskt med hjälm och all ridning sker på egen risk. Alla som vill får givetvis hjälp att komma runt banan och ingen blir utesluten!

Höjder

20 cm                                30 cm
40cm                                50 cm
60 cm                               70 cm
80 cm                               90 cm
100 cm                              110 cm

Kostnad: 60:- /klass. Rosett efter felfri grundomgång!

Träningstävlingen hålls i ridhus 20*60 m. Framhoppning sker i paddock 20*60 m om vädret tillåter. Annars hoppar vi fram på något av hindrena i ridhuset.

Cafeteria kommer att finnas!

Vid anmälan, var vänlig ange: Ryttarens och hästens/ponnyns namn, höjd/er och ditt telefonnummer.
Skicka din anmälan till
[email protected]
Vid frågor och funderingar kontakta Frida Örnborg på tel. 0763 140 440

Sista anmälningsdag är 5 april

Välkomna!






Passa på att träna hos oss under tävlingsmässiga former! Vi lovar en bra, snygg och välplanerad bana med bra personal och servering! Jag hoppas iallafall att ni som bor i Norrköping bokar in den 9 april hos oss på Fursta Gård! Jag och Gustav kommer att vara med, dock som sista startande på dagen eftersom vi ska vara med och hjälpa till hela dagen hihi SES VI!? :-D  Läs mer här!

Stallmöte

Mötet gick helt okej. Vi ska beställa lite kläder ev. nu också. Sen tidigare har ju gänget där vinterjackor, men nu närmas vi oss vår och sommar och då kanske de är roligt med något annat. Vi ska kolla runt lite iallafall. Vet ni några bra sidor?

 
ska ta några bilder på stallet, utifrån och innifrån någon dag när jag är ledig! :-)

Nu är jag superdupermega trött och ska faktiskt krypa ner i sängen. Trots "kortdag" imorgon på jobbet är det upp tidigt och nuförtiden är jag allt annat än morgonpigg! Dessutom har jag supersvårt att komma upp ur sängen pga min förbaskade rygg! Skulle kunna göra vad som helst tror jag för en 110 % frisk och hel kropp ..

Vi hörs imorgon helt enkelt! Puss på er ♥


21 februari 2011

Skön arbetsdag avklarad, härlig start på måndagen :-) Skulle ha jobbat 9-19.30 idag, men gulliga Linnea var snäll och tog mina sista timmar, så slutade redan kl 17.00. Vi gör likadant imorgon så jag slipper jobba heldag och går alltså hem redan kl 17! Då hinner jag med stall och ridning, underbart!

Idag får dock nissepisse vila, jag tror han har en skaplig träningasvärk idag. Han ska få sig en ordentlig borstning, lite frisering, massage och stretching istället. Sen är det dags för stallmöte, har en hel del jag vill ta upp och risken finns att några kommer bli lite grininga, vilket aldrig är roligt.. Men ibland måste man säga ifrån! :-)

För övrigt så kom våra saker från Sjöhagen idag, som jag längtat efter täckesskyddet! Hoppas bara på att det passar och fungerar som dom sagt. Med tanke på att det tog över en månad med att få sakerna ligger ju Sjöhagen redan lite på minus så att säga ;-) Tar en bild sen om vi lyckas få ihop allt! Nu måste jag försöka få i mig lite mat innan det är dags att åka till stallet.. Hörs ikväll!


Dagens vilja ha: En snygg skjorta ifrån HV Polo!


Videoklipp

Från träningen 20/2-11.



Ett tips är att stänga av ljudet ;p haha
Väldigt nöjd över min lilla häst ♥
vid 5.00 ungefär - HAHA kaninheesten :-D


20 februari 2011

Dag två på hoppkursen äntligen avslutad. Jag kommer aldrig någonsin att åka på en träning i -22 minus en gång till! Fy i helvete vad kallt det var, frös som en isbit, de var hemskt! I övrigt så har jag även idag, världens bästaste häst! Som han utvecklats, de är helt sjukt. Jag kan bara tänka mig hur fin han kommer vara till hösten om det fortsätter såhär och han får vara frisk, längtar

Började med en lång framskrittning i kylan så han fick komma igång med kroppen ordentligt innan jag joggade fram honom i en låg form där han bara fick trava på. Lite mer spänd idag och väldigt sparkig i galoppen, men jag tror det var både kylan och lite träningsvärk.

Vi började dagens övning med att galoppera över två bommar på medellinjen där vi skulle variera mellan 5,6 och 7 galoppsprång. Gustav var inte riktigt på humör i den här övningen och jag fick inte riktigt till det, tror det blev lite för mycket av de där igår. Men kämpa vidare och försöka, vilket vi gjorde.

Hoppade sedan mycket linjer, både på böjt och på rakt spår. Satte ihop allting till en bana där vi skulle ha hästen i en "frisk" galopp, dvs inte ta så mycket i dom. Gustav var sååå fin här! Sista rundan var helt amasing! Hoppade verkligen upp sig (jag satt mest och flög runt som en vante på honom) och tog sig an hindrerna mycket bra! Synd att jag inte är starkare i min kropp så jag orkar hålla i mig bättre och rida bättre. Men överlag är jag jättenöjd, mest över hur fin Gustav var och hur fantastiskt han försöker lösa allting!

Får jag bara bukt på dessa jävla sparkar så kommer det blir kalas! Och ja, jag måste bli bättre i sistsen och starkare i både överliv och ben. KÄMPA KÄMPA! Film kommer :-)




Banan


Taggar igen..

.. Dock inte lika mycket denna gång. Det är -20 grader ute och klockan är tidigt, jag har sovit sjukt dåligt! Men ser ändå fram att få hoppa lite på min fina häst! :-)

Tack förresten för alla fina kommentarer, vad gulliga ni är!! Betyder jättemycket ♥ Är som sagt jättenöjd med Gustav, hur bra han ändå lyckades lösa allting. Mitt lilla hjärta, tror nog han lite trött i både kropp och knopp idag!

Svarar på en fråga också!
Sara om Videoklipp:
Tycker att ni har kommit en bra bit på vägen!! Han ser fin ut och du rider honom bra. Det enda jag undrar är varför du Ibland stannar honom och rycker/drar honom i munnen vid ett par tillfällen? B l a ett där ni ligger fel på hindret.
- Tack, de har vi verkligen! Usch, ser verkligen hemskt ut på filmen, det kan jag hålla med om *ångest* Men Jonas sa att så fort han sparkar, drar iväg, inte lyssnar eller blir hängande i handen ska jag göra halt. De ser ganska brutalt ut, men faktiskt är de så att jag inte är speciellt hård i handen just då. Men de ser verkligen inte kul ut på filmen! :/ Jag har själv alltid ridit ur ett sånt läge, dvs tänkt framåt så vart en ganska rejäl omställning. Men han kanske har rätt i sitt tänk, återstår att se! :-)



Nu är de dags att åka till stallet och sätta fart, Gurris behöver en ordentlig framskrittning idag!! Hörs sen :)


Videoklipp

Från träningen 19/2-11.



Som sagt inte alls nöjd med min egna ridning.
Onödiga kommentarer kan ni behålla för er själva!


19 februari 2011

Hemma från stall och hoppkurs, totalt slut.
Jag är väldigt missnöjd med min egna ridning, superdupermega nöjd över Gustavs insats och lite negativ inställd till både övningarna och tränaren. Men en erfarenhet rikare och jag kan glädjas över min fina häst! :-)

Gustav kändes så himla fräsh och fin under framridningen, possitiv och relativt lätt i handen. Tog bra tillbaka på mina förhållningar och lyssnade fint framåt. Sparkig och busig i galoppen men jag hade ändå en fin ridkänsla.

Under framridningen tillsammans med Jonas, kändes det sådär, mycket pågrund av övingarna. Vi skulle börja med att trava över galoppbommar på ena långsidan (redan där kändes de helt fel, liksom trav över galoppbommar!?). Fick igen bra takt och känsla och det kändes mest som Gustav gick emot handen. Övergick sedan till att galoppera över dessa bommar. Det var långa 3m där vi verkligen fick galoppera hästarna framåt, nästan lite väl mycket framåt kunde jag känna. Gurris har ju extremt svårt att länga sin galopp så denna övning blev jättejobbig för honom.

Lade sedan till 3 stycken små cavalettihinder på andra långsidan med 14 m mellan varje där vi skulle klämma in 6 korta galoppsprång. Med tanke på att vi skulle rida på bommarna först så blev det supersvårt. Först få hästen i sken (kändes det som), för att sedan få tillbaka den superfort och superkort. Blev aldeles för mycket av och på känsla för min del och Gustav blir extremt svårriden i sånna situationer. Han behöver mer rytm och lugna förhållningar/ökningar. Svårigheten resulterade i mycket kickar, sparkar och bockningar som gjorde att vi tappade rytmen ännu mer. Gustav kändes fin och extremt duktig ändå, men fick ingen bra ridkänsla.

Efter ökningen, sen minskningen så lade vi till en böjd linje där vi skulle hoppa in på en oxer, sen rida på 5 normala galoppsprång fram till cavalettiräcke och sedan 5 språng till oxer. Allt blev så rörigt och av-på så kändes inte alls bra. Gustav försökte verkligen, men jag red så dåligt! Inte alls nöjd och stackars Gurra fick lida av de.. Övningen var helt enkelt för svårt för oss och jag kände att jag inte fick någon bra feedback hur jag skulle lösa det.

Men deppar inte ihop utan tvärtom. Är så glad över hur fin Gurra var och ser fram emot imorgon då jag hoppas på bättre övningar! :-) Kan verkligen glädjas över hur extremt mycket han utvecklats! För ca ½ år sen kunde jag inte rida honom alls nästan, älskade häst ♥ Film håller på att laddas upp..


Taggar hoppkurs

Sitter här och taggar mig själv inför lite hoppkurs för Jonas Rinné på stall Millennium! Dock tror jag att jag är lite för taggad, vilket aldrig är bra då jag bara kommer bli besviken om det inte känns bra ;-) hihi så kanske ska tagga ner lite nu. Är iallafall väldigt pepp och förhoppningsvis kommer det blir riktigt roligt! Min grupp är dessutom superbra båda dagarna och det ska bli så härligt att få träffa mina gamla vänner igen, jag har saknat er!!

Filmkameran kommer asbolut följa med, förhoppningvis systemkameran också om pappa orkar hihi


hoppas Gurris vill lyfta på benen idag!


Läsarfråga

Anonym om Och vinnaren är ....:
Grattis, grattis. Har dock altid undrat hur vinnaren utses i sånna här tävlingar? Någon som vet?

-
Vet inte hur alla andra gör med sina bloggtävlingar. Men jag körde på en fullt rättvis lottning. Dvs alla bloggadresser, facebook adresser osv på en varsin liten papperslapp. Vikte ihop alla och lade i en skål och skakade om och drog en lapp och fick fram en vinnare.

Vet även vissa som helt enkelt drar nummer. Om det är 278 anmälda tex så har alla adresser fått ett eget nr. Man ber en eller flera att säga ett nr mellan 1 och 278. Man drar ut 5 st nr på de sättet och sedan drar men en vinnare utav dom 5. Också ett alternativ alltså. Jag funderar på att göra så i min nästa bloggtävling då det var extremt knöligt att skriva alla dessa 278 adresser på papperslappar.. ;-) haha

Du kan även använda dig av "bästa kommentaren". Där du får skriva en "varför just du ska vinna" när du anmäler dig till tävlingen och den som har bästa kommentaren vinner. Finns nog ännu fler sätt!!

Hur som, på detta sätt tyckte iallafall jag att man fick fram en vinnare på ett rättvist sätt. De var lika stor vinstchans för alla helt enkelt! :-)

Falsterbo shopping?

Medans alla planerar sina inköp till Göteborg Horse Show och mässan där, så planerar jag mina inköp till Falsterbo i sommar! Det gäller att planera sina köp i god tid så att säga ;-) Detta år är min lista extremt kort! Dock är det ju bara februari så den lär väl ändras lite med saker som försvinner och kommer till.. Antar ja hihi Är ju iofs ganska dyra saker inplanerade så den kanske förblir kort!!


* Ett nytt träns.
Frågan är dock vilket!? Jag har ju massvis med träns jag dreglar över och jag blir osäker på vad Gurris är snyggast i. Självklart ska det vara ett träns han funkar på också, men jag känner inge större skillnad från att rida med engelsk, aachen eller remont i dagsläget då jag ofta varierar mig. Vet dock inte riktigt hur han fungerar på pullar då jag bara testat det en gång.. Men något av dessa blir det iallafall!


Dyóns engelska med repnosgrimma. Dyóns aachenträns med smala remmar. Equipes klinkerträns eller Dyóns mexikanska träns.


* Ridstövlar
På den här punkten är jag inte minsta osäker. Jag ska ha ett par De Niro läderstövlar, bruna! Så länge som jag dreglat efter dom, det ska få ett slut. Både snygga och sköna, dessutom med höga skaft så de funkar även till dressyren (då jag dessutom tror jag tar utan snörning). Mums så läckert!




* Stigbyglar
Lite osäkerhet på denna punkt. Vill ha ett par FreeJump Soft Up stigbyglar då jag gillar designen på dom, snygga och dessutom säkerhetsstigbyglar. Kul att variera lite med mina JIN tänkte jag. Vet dock inte om jag vill ha ett par svart/bruna eller brun/vanlij. Bruna ska dom iallafall vara.. Lutar åt svart/brun.


 



Sen finns det såklart masssor på önskelistan också som jag säker kommer taffsa lite på!
* GPA Grand Prix kavaj, brun/vanilj
* Charles Owen Ayr8 brun/guld eller en brun Charlies Owen Classic
* Eskadron boots, vita
* Massvis med Kingsland saker!!


Ni som ska till GBG, hur ser er shopping ut? Ni som inte ska till GBG, utan gör som jag och sparar till FHS, har ni skrivit inköpslista än? :-)


Och vinnaren är ....

Och vinnaren av det ursnygga pannbandet med svarta stenar blev

*trumvirvel*





Emelie Davidsson!
Stort Grattis, ett mail har landat i din inkorg!



278 st var det som deltog i denna tävling, superroligt! Och det kommer bli en ny tävling, så ni som inte vann behöver inte deppa ihop - det kommer att komma fler chanser :-)


Outfit

Satt och funderade lite på helgens outfits.. Kanske blir det nått av dehär? Eller kanske båda..? Eller nått helt annat.. hm, kanske skulle köra på mina röda bralls istället?! haha dagens I-landsproblem helt klart ;D



Gråbrun




Brunrosa


18 februari 2011

Ledig! Fy så underbart, som jag längtat efter denna ledighet haha tog stallet skapligt imorse, kände igenom Gustav lite lätt inför helgens äventyr. Skrittade fram ute så han fick sig en ordentligt framskrittning och fick se annat än ridhus. Gick sedan in de tråkiga ridhuset (längtar som en galning tills de går att rida ute!) och joggade honom, spänd men ändå fin. Checkade bara av att broms och gas fungerade. Tog en galopp i fältsits i båda varven också, suuuperfin. Jag ♥ hans galopp! Det känns väldigt possitivt inför helgens hoppkurs! Nu har jag inte hoppat honom på länge iofs, men ska bli så roligt! Dessutom att få träffa massa fina människor man inte sett på länge, längtar!!! :-)

Skulle åkt in och kört en timme på gymmet nu, men huvudet värker och Martin som jag skulle tränat med är sjuk.. Och träna själv kan vara det tråkigaste som finns! Så ska sätta mig på pilatesbollen 10min nu istället, för ryggens skull. Sen ska jag åka in och handla lite fredagsmys sen blir det lite vinnar-avslöjande i bloggtävlingen. Spännande fredag helt enkelt ;-) hihi


Bosse & Gurris pussar och myser lite !


Sista dagen!

Idag avslutas bloggtävlingen om det supersnygga pannbandet med svarta stenar!
Klockan 17.50 är det stängt, då kan du inte längre delta. Klockan 18.00 koras en vinnare.
SISTA CHANSEN nu alltså!

Vill du vara med?! Klicka här!


HV Polo Ruggbytröja

Ännu mer nyinkommet hos Charlies Häst & Hund! Denna gång en supersnygg rugbytröja, Gillian från HV Polo. Arbetad och detaljrik i borstad bomull. Manschettknappar på köpet! Finns i marin/vit storlek S - L. 799 kr.



Jag är kär! De är nog bra att jag inte har några pengar förtillfället ;-) hihi men denna var riktigt läcker! Kan se en ursnygg outfit framför mig med denna.. MUMS!

 


17 februari 2011

God förmiddag!
Varit i stallet på morgonen och släppt ut hästarna samt gjort alla sysslor, så nu är stallet klart för dagen. Hade tänkt att skritta ut en sväng på Gustav men jag hann inte.. Jag hatar torsdagar, dom är så förbaskat stressiga och det värsta jag vet är att stressa! Menmen, han fick sig en ordentlig borstning iallafall medans han mummsade på sitt morgonhö.


Ska försöka få i mig lite lunch nu innan det är dags för jobb. 12.00 - 21.15 är det som gäller idag, alltså min stängnings torsdag! Så uppdatering ikväll lär det inte bli då jag oftast inte kommer hem förns 21.45 och då är jag så trött så då vill jag bara sova! Kanske att de dyker upp ett tidsinställt inlägg under dagen.. Men sen har jag ju tre lediga dagar framför med en hoppkurs också så då lär det bli uppdatering! :-) Nu måste jag snabba på lite, puss på er!


Boxen mockad!


Och stallgången soppad, dvs morgonsysslorna klara!

Toppar från Esperado

Riktigt snygga toppar från Esperado!
Charlies Häst & Hund
har fått in en riktigt snygg nyhet ifrån Esperado iform av tävlings-/träningstoppar! Topparna finns med kort ärm i marin, turkos eller vit och med lång ärm i vitt. Samtliga varianter har dekorationer med strasstenar på bröstet. Den långärmade modeller har även blomsterbrodyr. Storlek S-L 499.-



Är dom inte sjukt snygga!? Tokkär i den turkosa, men skulle inte tacka nej till någon av dom faktiskt! :-)


16 februari 2011

Jag säger det igen, fy bubblan vad trött jag är! Onsdagar är en riktigt pissdag på ICA, då vi alltid är lite med personal och aldeles för mycket kunder som ska handla.. Men men fina arbetskamrater kan vi lösa det mesta och dagen gick ganska fort. Min tidiga dag dessutom, så fick gå hem redan vid 17.00 :) Dock hade pappa, som skulle hämta mig glömt bort det så fick stå i kylan och vänta i 20 min innan han kom haha riktigt typiskt eftersom det var min tidiga dag! Men men, åkte till stallet direkt när jag kom hem och var där strax efter 18 så inte så farligt ändå.


Valde att rida först då jag trodde det skulle vara dressyrlektioner i ridhuset och därmed också ganska lungt. Men nä, dressyrlektionerna var inställa och ALLA valde att rida just 18.20 när jag skulle rida haha Gustav funkar ju sådär med masa andra hästar. Fast såg det possitivt, han behöver ju träna med andra hästar då de ofta är på framridning osv på tävling som han blir stressad och svårriden. Men efter mycket skrittjobb där vi jobbade med att flytta undan för skänkeln och gå fram till bettet så kändes han riktigt riktigt fin! Och de märks så tydligt på honom när jag är lugn, posstiv och får en bra framridning så blir hela passet bra senare.

Tog galoppen ganska tidigt under passets gång eftersom det är där vi mest behöver jobba. Lite bråkig i början i form av sparkar och bockningar men han gav sig ganska snabbt och jag kunde rida i en superfin galopp i båda varven! Öka och minska tempot, rida på volter och på rakt spår utan sparkar och till och med överkursa honom lite med några förvända galopper - som var riktigt fina!!! :-)

Lite travarbete i slutet där vi fokuserade på låg nacke och lite sidförflyttningar innan jag joggade av honom. Superfin under dagens ridpass och jag satt verkligen och log hela tiden!! Älskade Gustav, känns som att han kanske kan bli lite dressyrhäst trots allt! Idag Alexx hade du älskat honom ;-)

Han fick stå i stallgången med Back on Track täcket samt paddarna efter ridpasset medans jag mockade och fixade ordning maten. Kom hem från stallet 20.40, förstår inte hur jag kan va så långsam i stallet?! haha


Läsarfrågor

Lisa om Videobomb:
Är det du på den understa bilden?? Inte för att du/personen på bilden är det minsta tjock eller stor men ifall det är du ser du väldigt mycket mindre ut nu. Eller?
- hahaha, ja de är jag på bilden :D Jag har gått ner kanske 2 kg sen den bilden och den togs sommaren 09 haha Men visst var jag lite rund då, skyller på att jag precis skaffat pojkvän + att hästen gick bort så blev mycket onyttigt under den tiden.. Men trodde inte de skulle synas så mkt? :p Jag är nog ganska rund fortfarande ;


Anonym om 15 februari 2011 med tips:
vart köper man detta? Blir super glad om du svarar här!! :)
- Jag köper de på Hårvårdsbaren i Norrköping.


Anonym om 15 februari 2011 med tips:
fräscht att inte duscha efter stallet utan bara fuska med torrschampo.. =/
- Självklart duschar jag! Skrev väl aldrig någonstans att jag inte duschar? ;) Blöter håret också, men tvättar inte då de tar mer skada på håret än man tror.


Anneli Johansson om Bilder Gustav:
Otroligt fin! hur hög är han?
- Tack, visst är han! Han är "bara" 171cm, har alltid trott att han varit minst 175cm hii


Anna om Vem är jag?:
Hello Tess! Du skriver att din vän hastigt gick bort, är det det vackra stoet du syftar på??? Eller har du drabbats av att förlora en människovän också?? Min mor gick bort för snart 8 år sedan och livet får en helt annan innebörd när man förlorar någon man älskar!! Lycka till med allt :)
- Självklart menar jag stoet Cassiopeia, kanske blev lite otydlig där. Beklagar din sorg :( Och ja visst blir det annorlunda! En helt annan syn på livet.. Tack desamma!! :)

 


Mer uppdatering ikväll, nu jobb på ICA 9.00 - 17.00 sen stall :)


Videobomb

Finns ingen ork idag, är helt slut efter en supertuff dag på jobbet. Därför blir det ingen superuppdatering ikväll utan jag väljer att bomaba er med videoklipp på världens finaste gamling Samantha, som jag tänkt på extra mycket idag. Saknar henne väldigtväldigtmycket! Men vet att hon har det superbra hos sin nya ägare, bättre kunde hon knappast fått.. :-)


Debut 115 cm, 8e placering!


Derby debut, vinst!
 

Dressyr debut 55,30%
 

110 cm
 

100 cm, 4e placering!
 

Två skutt hemma
 

100 cm, 5e placering - utan tvekan vår bästa runda ever!!
 

100 cm


saknar dig hjärtat


15 februari 2011 med tips

Trött och sliten såhär på en tisdagsförmiddag. Har varit i stallet och pysslat om mitt lilla hjärta samt fixat iordning höpåsar och mockningen. Planenen var att Gustav skulle få springa några varv i pessoaselen idag, men min rygg gör fruktansvärt ont idag och eftersom det var dressyrträningar i ridhuset så kände jag att han lika gärna kunde stå idag. Han gick ett riktigt hårt pass igår och var relativt duktig, samt att det blir ett tufft pass imorgon också. Tre dagar i rad i ridhus tycker varken han eller jag är roligt så nää, han får busa va sig i hagen istället :-)


Nu sitter jag här och nördar innan det är dags att åka till jobbet, blir där mellan 12.00 - 20.00 idag. Har slängt i mig en kopp kaffe och ett vaniljhjärta, mums! Kanske på tiden att börja göra sig iordning istället..? Förresten, ett litet tips till er tjejor som kanske har samma problem som jag. Fettigt hår!

Jag tvättade mitt hår varje eller varannan dag förut pga håret blev så fettigt tack vare hjälmen i ridningen. Men jag har hittat min räddning!! Numera tvättar jag bara håret mellan 2 - 3  gånger i veckan och håret är fortfarande fräsht och luktar gott! Mirakel medlet heter REF Torrschamp. Skaka flaskan och spraya i håret, sedan ser de ut som du har nytvättat hår. Jag älskar det, klarar mig inte utan det helt enkelt! Relativt billigt är det också, här i stan kostar en flaska bara 99 kr och den räcker länge! Ett litet tips bara :-) 


Bilder Gustav

Till er som älskar att se Gurrisen på bild..
denhär sidan finns mer eller mindre (nästan) alla bilder från vår tid ihop!




Om ni har tråkigt liksom ;-) hihi


Videoklipp

Lite filmsnutt från dagens (14/2-11) galopparbete.

Han känns väldigt fin i vänstervarv just nu, galoppen där är precis så jag vill ha den. Långa kliv fast långsam och reglerbar. Jobbar mycket bättre i vänster än i höger förtillfället där han blir väldigt mot handen, tjaffsar lite i munnen och spänner ryggen. Men vi jobbar vidare, det märks iallafall att han biffat på sig då han har blivit starkare och svårare att få ihop. Fin under dagens ridpass, iallafall i slutet ;-)



Vi har dock massor kvar att jobba på, så som sittsen, mina händer. Halvhalterna, bytena in i höger, lägre i nacken osv osv. Men de känns possitivt just nu, jag längtar tills utesäsongen börjar!

Kärleksäpple

Gustav fick iallafall ett alla hjärtans äpple idag !

¨

Hur söta!? Fanns att köpa på ICA Spiralen idag för 9,90 kr styck. Lär säkert finnas några kvar imorgon hihi
Gustav tyckte att det var supermumsigt! Dock fick han bara ett halvt då andra halvan av äpplet var spårlöst borta när vi kom tillbaka från ridhuset.. Någon snodde Gustavs kärleksäpple, inte snällt! :( hihi ;p


Alla hjärtans dag

Idag är det ju Alla hjärtans dag!
Är det en dag som ni firar eller gör något speciellt på? Eller tar ni denna dag som vilken annan dag som helst? Är ni en av de miljoner som jagar efter rosor, chocklad och nallar till era älskade eller tycker ni mer att de ska kunna ske vilken dag som helst?


Jag är mer för de sistnämnda, dvs ja tycker att sådant ska kunna komma vilken dag som helst om man verkligen tycker om någon. Idag känns mer som ett "måste" och man blir nästan lite besviken om man inte får någonting! Dock så har även jag, denna gång, hamnat i fällan ros-shopping..

Dennna fina bukett med 5 rosor hoppas jag på ska levereras till älsklingens dörr om ca 2 timmar om allt gått som de ska. Vi kommer inte att ses på hela veckan pga jobb så därför kände jag att några rosor idag inte kunde skada. Så därför tackar jag Interfloras blommogram med hemleverans idag! Eller ja, jag kanske inte ska tacka förns jag vet att det kommit fram? ;-) hihi hur som, hoppas pojken uppskattar det. Pojkar brukar ju iofs inte vara så intresserade av blommor.. Min andra älskling, Gustav får en påse äpplen i alla ♥ present, de vet jag att han kommer uppskatta. Dock får han dom först efter ridpasset eftersom han var olydig igår.





Hur gör ni? Ska ni ge rosor till någon speciell? Hur ser er dag ut? :-)


Look a likes ?

Kickade in på Emmas blogg och hittade det här.



Har sagt det förut och säger det igen, dom är ruskigt lika varandra!
Nu finns även en tredje häst med i bilden haha, nyfiken?
Kicka in och läs detta inlägg! :-)
Vad tycker du? Är dom lika varandra?


14 februari 2011

God morgon! Det är måndag och en riktig jobbvecka sätter igång, längtar redan tills på fredag och helg då jag är ledig och ska på hoppkurs med lilla Gustav. Men först väntar alltså ett par långa dagar på ICA Spiralen! Idag blir jag där mellan 10.00 - 19.00, sen åker jag direkt ut till hästen som inte hade varit snäll igår när Sofie, min medryttare, hade ridit honom. Hade hade varit mer i luften än på marken så stackarn hade åkt av, inte okej! Så idag ska han få sig ett galoppass han sent kommer att glömma ;-)

Nävars, men att bocka av folk är faktiskt inte okej. Men hur som, så ser min dag ut och därför blir det ingen uppdatering förns ikväll. Men jag hoppas vi hörs då! Då hoppas jag även på att ett mail från Charlies har ramlar in. Är hur spänd som helst inför äventyret tillsammans med dom, men de ska bli sååå roligt! :-) Glöm inte bort bloggtävlingen förresten!!

Läsarfrågor

Felicia om Outfit:
Riktigt snyggt! Skulle dock byta ut ridbyxorna till några utan bakfickor, till mina favoriter Pikeur Cindy! Blev kär i västen, vart har du hittat den?
Ale Ridsport säljer Pizarro västen, dock andra färger än den beiga. Även vissa Hööks butiker säljer Pizzaro västen. 


Cilla om Outfit:
Förresten vart hittade du HV polo tröjan? APSNYGG!
- Här kan du beställa HV polo tröjan, verkligen supersnygg!!


Elin om Vem är jag?:
Såg inga resultat från 120? Eller har det varit lokala tävlingar?
- Det är för att jag bara startat 120 på träningstävling / pay and jump :-) Och resultaten därifrån skryter jag inte direkt med hihi så jag tycker personligen att det var bra att du inte hittade någonting, de hade blivit pinsamt ;-p


Anonym om Outfit:
Vet du var det schabraket i den färgen finns att köpa?
- Enda butik som jag hittat som säljer schabraket i green tea färgen är Degefors värme & foder. Men dom har tyvärr bara schabraket i storlek ponny. Så om någon annan vet en butik som säljer Schockmöhle dressyrschabraket i färgen green tea, så får ni väldigt gärna höra av er då jag mycket mer än gärna vill ha det schabraket!! :-)


Lina om 11 februari 2011:
vad sorgligt. vad hände?
- Hon hade ett brustet blodkärl, troligtvis. Vi gjorde ingen odubktion på henne så vet inte säkert, men det är vad veterinärerna tror. Så allting gick väldigt snabbt, hon hann inte lida utan bara föll ihop. Orättvist och hemskt!


Emma Fors om Vårnyheter:
Vet att kingsland har ett par jättefina duvblå ridbyxor , skit snygga, skulle nog va fina till din häst
.
- Om du vet någon butik som säljer, hör av dig! Har också sett dom, men tydligen så är dom utgående så ingen butik häromkring har dom! :-(

 


Vem är jag?

Nya läsare som inte riktigt vet vem jag är har önskat ett presentationsinlägg, så här kommer det!

Jag heter Therese Klintestam, men föredrar helst smeknamnet Tess. Den 3 september iår blir jag 22 år, ser 25 års gränsen närma sig coh då kommer jag antagligen drabbas av panik. Jag jobbar på ICA Supermarket Spiralen som ligger mitt i Norrköpings City. Där är jag fast anställd och jobbar just nu mellan 35 - 40 timmar i veckan. Kommer dock gå ner lite i tid nu pga att jag inte riktigt hinner med hästen. Hästen då? Han föddes den 9 maj 2005 hos min vän Alexandra Kjörsvik där han också fick namnet Golden Poem. Till vardags kallas grabben för Gustav, kärt barn har många namn och han är en av dom, men Gustav är alltså det vanligaste. Jag bor fortfarande hemma tillsammans med min mamma och pappa samt vårat fosterhemsbarn i ett hus i Norrköping. Jag är sedan två år tillbaka tillsammans med världens finaste kille Marcus och planen är att vi ska försöka hitta eget till hösten.

Som person är jag oftast väldigt glad och försöker alltid att vara positiv i allt. Tidigare hade jag ganska höga krav på mig själv i allt jag gjorde, men efter att min bästa vän hastigt gick bort, ändrades min syn på allt. Jag vill ta vara på varje sekund av mitt liv och verkligen njuta, blir jag ledsen eller deprimerad av någonting blir jag väldigt low under en period men inser snabbt att de är bättre att gå vidare och njuta av de jag har runt omkring mig.

Mitt tidigare hästliv har varit ganska knöligt med skadade ponnier hit och dit och storhästar som försvunnit på ett eller annat sätt. Nu har Gurra varit min i snart två år och ja hoppas att ridningen fungerar fortsättningsvis så han får stanna några år till! Jag har som högst varit uppe och tävlat LA på ponny och 120 på storhäst, i dressyren (som inte är min starka gren) har jag även där varit uppe och taffsat på LA nivå med ponny och LB med storhäst. Alltså är jag ingen ryttare som i dagsläget rider på elitnivå eller liknande, men jag har mål om att rida 130 med stadigt resultat. De är den vägen dit som ni ska få vara med och följa :-)

Jag älskar shopping och Kingsland samt Equality Linde är mina absoluta favritmärken. Därav blir det mycket outfits- och shoppinginlägg i denna blogg. Älskar även fotografering, har ett litet fotoföretag sen 2½ år tillbaka, tyvärr kommer de läggas ner snart pga tidsbrits.

Jag hoppas ni fick veta lite om de ni ville från detta inlägg. Vill ni veta något mer så är det bara att fråga! :-)


Outfit

En übersnygg dressyroutfit om du frågar mig! Den härliga gröna färgen ihop med lite beiget och brunt, så läckert!



Ryttaren rider runt med en brun Charles Owen hjälm, en snygg cardigan från HV Polo med en likasnygg beige väst ifrån HV Polo över. På benen blir det ett par beiga Kingsland ribyxor och bruna De Niro stövlar. För att blinga till det lite sätter vi ett OS Swarovski skärp, brunt med guldstenar, i byxmidjan. På hästen sätter bland det snyggaste dressyrschabrak jag sett, ett grönt Schockemöhle, mums! Till det Schockemöhle fleecelindor. Löjligt läckert och detta ska jag och Gustav rida runt med en vacker dag, de vill jag lova! ;-)



Dressyrryttare, skulle ni kunna tänka er att rida i denna outfit? :-)


12 februari 2011

Jag älskar lördagar! Lördagar betyder nämligen ledighet för mig vilket uppskattas extra mycket efter en tuff arbetsvecka. Avnjöt en skön sovmorgon med min fina man brevid mig, alltid lika mysigt att vakna upp brevid honom! Frukost i lugn och ro innan stallet där en väldigt mysig men kall uteritt väntade tillsammans med Gustav. Var riktigt härligt, om vinden bara hade varit lite mildare så hade det varit en tiopoängare! :-)


En liten dagens kanske?


Ikväll blir det soffan med en chipspåse och ett glas coca cola, då mår ja som bäst! Säger ett Grattis i efterskott till min fina vän Melinda, som ikväll firas på Puls. Hade jag haft penar och inte jobbat imorgon hade jag också varit där, hoppas ni får en toppenkväll :-) Glöm inte bloggtävlingen, så himla roligt att så många vill vara med!!

Nya läsare

Efter att jag igår fick veta att jag kommer att börja blogga för Charlies Häst & Hund så har besöksantalet ökat hastigt! Alla väljer säkert inte att stanna, men ni som gör det - Vad vill ni läsa om? Många av er kanske inte har en aning om vem jag är, vad jag sysslar med eller vad jag har för häst? Så nu är det upp till er vad ni vill läsa om fram tills måndag, då jag får veta mer ingående vad bloggingen för Charlies innebär också :-) Alla frågor kommer att besvaras och jag ska försöka att skriva om allt de ni önskar!



Så, ös på nu! Vad vill DU läsa om?


Tävlingssugen

Jag antar att jag inte är ensam om att ha ett otroligt tävlingssug just nu?!
Jag längtar som en tok efter dagen när jag får bada min lilla häst, knoppa hans man, smörja och göra allting snyggt inför en tävlingsdag. Gå och vara sådär härligt smånervös och bara längta efter att få åka till tävlingsplatsen och visa upp sig! Gud vad jag längtar!

Dock så är jag riktigt seg i starten och har inte ens bestämt mig vilken klubb jag ska tävla för och har i och med det, inte heller betalt någon licens. Jag har faktiskt inte ens kollat på hur tävlingsterminen ser ut! Det kanske är dags att ta tag i allt de där nu med tanke på hur fräsh Gustav känns förtillfället.



Kanske en av min och Gustavs bästa rundor under 2010!
Ni som följt oss länge vet kanske att året 2010 inte var det bästa tävlingsåret, resultatmässigt, för mig och Gurris. Men iår har jag en helt annan känsla. Jag känner varken stress eller press och iår ska vi bara ha roligt!

Hur ser det ut för er?
Har ni varit ute på tävlingsbanan redan eller när blir det årsdebut? :-)


Vårnyheter

Kickade på Carolines blogg häromdagen och fick syn på dessa två älsklingar från Kingslands sommar/vår kollektion, jag bara måste ha! (Kingslands nörd och fantast som jag är, nästan sorgligt..)


Ridbyxorna är ju helt underbara! Hoppas dom inte är för "babyblå" i verkligeheten, då blir ja besviken!


11 februari 2011

Två år .

Den 11 februari är den värsta dagen i min kalender. Den 11 februari är ett datum jag avskyr, ett datum jag vill glömma och ta bort, ett datum där någon ängel valde att ta min fina ängel ifrån mig.

Idag är det två år sedan jag fann min andre hälft livlös..
Ångesten över att inte kunna göra någonting, att känna "det är mitt fel", att inte fått säga "jag älskar dig" en sista gång, den ångesten finns här fortfarande efter två års tid och det känns som den aldrig kommer försvinna..
Folk säger att tiden läker sår, det är ingenting jag tror på, då jag aldrig kommer få mina sår läkta efter vad som hände. Vissa saker kan inte lagas, varken med ny kärlek, ny tro, karlssons klister eller silvertejp.

Det finns inte mycket jag önskar, men det jag önskar är stort. En fortsatt önskan om att detta är en mardröm och att jag får dig tillbaka - vid liv. En dag ska det vara du och jag igen, hur, när och vart - det är något jag inte vet.

Jag älskar dig min vackra prinsessa, men saknaden är desto större.
Varför du?




Idag var jag vid hennes grav för första gången, första gången på två år. Har aldrig haft någon ork att gå dit, har inte varit tillräckligt stark. Egentligen var jag inte det idag heller, men det fanns någonting som gjorde att jag ändå tog mig dit.. Hon har fått en underbar plats att vila på, bättre kunde jag inte tänka mig. Där vet jag att hon vilar i frid. Ett ljus är tänt och två rosor lagda vid din bild, vid graven. Ett ljus är tänt och två rosor är lagda vid din tavla på rummet - två, för två år. Det går inte en dag utan att du finns i mina tankar, jag hoppas du vet det.



Fina, älskade häst - you're the brightest star of them all

11 juni 2004
11 februari 2009

Vad hände?
Läs här & här, finns ingen ork till återberättelse.


Charlies bloggare!

Herregud, sitter här på jobbet och är helt i chock! Fick precis veta att jag blev charlies bloggare!! Så himla roligt, verkligen ett ljus i dagens mörker! Denna tunga dag vart något lättare! Tack så mycket charlies, lovar att jag ska göra mitt yttersta för att de här ska bli bra :-D

10 februari 2011

Helt slut efter en hel dag på ICA! Det där jag sa om att "det ska bli skönt att komma tillbaka", tar jag tillbaka med en gång och ångrar fullt ut att jag sagt det ;-) BlääÄ! Skulle hellre vara ledig hela dagarna och lulla runt i stallet, fast samtidigt tjäna det jag gör idag hihi lyxhustru kanske vore ett yrke för mig?

Inget stall idag tyvärr pga jobbet. Mammsen var snäll och tog han dom Gustav idag, som tydligen tyckte det var för varmt ute i hagen och tog av sig sitt täcke.. Hans superfina röda HW täcke, självklart gick det sönder, skäms på dig Gurris!! Nä ska faktiskt äta en knäckemacka och sedan nanna kudden, ska vara tillbaka på ICA imorgon 07.00, så bäst att få lite ordentligt sömn.. Sen blir det en snabbis på gymmet, sedan ut till min prinsessa och tända ett ljus och gråta till sig en huvudvärk för att sedan åka till prisen och antagligen försöka torka tårarna i hans man.. Sedan hem och uppdatera lite för er :-)

Imorgon är det två år sedan hon försvann, mitt hjärta, min andre hälft, mitt allt.. usch känns fortfarande som att det var igår! Har så svårt att släppa taget, jag vill så gärna att allt ska va en mardröm, att de ska va hon & ja, nu precis som då! Jag vill inte inse sanningen, jag vill ha mitt hjärta tillbaka.. 








Glöm inte bloggtävlingen, där vinsten är ett snyggt swarovskipannband! Kul att så många redan anmält sig förrestsen :-) Är ju en hel vecka kvar så än har alla chansen att delta! 


Bloggtävling- vinn ett snyggt pannband!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Nu kör jag igång på min allra första bloggtävling, hoppas ni uppskattar det! :-)

Det jag lottar ut är ett riktigt snyggt böjt pannband med svarta stenar. Det är svart läder i grunden och storlek full, nytt såklart och suuperfint! Hade velat behålla det själv hihi

Det ni ska göra för att vara med är:
Lägga ut en länk till detta inlägget med bilden nedan på din blogg, bilddagbok, facebook eller liknande.
Sen är det bara att skriva här under att du är med så att jag vet, glöm ej din mailadress och länk till inlägget/bilden! Väldigt simpelt alltså! :-)



TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD !!!


Outfit

Om jag skulle tävla med en helt brun utrustning, skulle jag tävla med detta ..



Stövlar, De Niro
Kavaj, GPA
Hjälm, Charles Owen Ayr8
Vantar, Roeckl
Stigbyglar, Soft Up
Benskydd, CWD
Schabrak, Equiline
Öronhuva, Equiline

Till nästa år kanske? ;-)


Fotografering

Från den 8/2-2011.
Fotograf: Frida Örnborg












söt han är med öronen bakåt på alla hinder, puckohäst


8 februari 2011

Gud vad trött jag är nu! Ska nästan bli skönt att komma tillbaka till jobbet imorgon och få lite rutin på dagarna. Just nu känns det som jag sover bort halva dagen för att sedan spendera andra halvan av dagen i stallet (vilket iofs är ganska skönt och behagligt). Men nu har jag varit ledig sedan i fedags så dags att åka tillbaka till kassan på ICA imorgon och jobba en långvecka för att sedan jobba kortvecka igen, skönt.

Hur som, dagen till ära spenderade jag första halvan av dagen tillsammans med min underbara vän Frida i det underbara stallet Fursta. Allting gick extra långsamt idag, har inte en aning om varför, men blir alltid så när jag är med Frida i stallet, så Frida - de är helt enkelt ditt fel ;-) Hjälpte Frida med utsläppet och sedan fotograferade jag henne och Kasper under ett litet hoppass i ridhuset, dom var sååå duktiga! Sedan blev det tvärtom, Frida fotograferade mig och Gurris i ridhuset.

Gustav var helt tokig idag! Provade att sätta in silikonbettet i mun på honom då jag avskyr hackamooret, de liksom vill sig inte på de. Han var fan mer i luften än på marken idag, var verkligen nära att jag fick smaka ridhussand idag! haha, sötkorv. Bockade och sparkade som en tok! Men jag satt kvar, men jag erkänner jag tog det väldigt lugnt och hade önsketänkande om en säkerhetsväst där ett tag ;-) Travade över lite bommar och travhoppade två hinder idag bara, fick räcka eftersom han var så övertaggad. Hoppade riktigt riktigt fint med ryggen idag! Jag flög som en vante och mina skänklar var bak vid rumpan haha Frida fick några fina bilder ni ska få se sen! Nöjd ändå med Gustav, men imorgon och på torsdag får han vila, pga jobbet. Sen provar jag nog hackamooret igen på fredag, sen får jag sätta på honom bett igen..


7 februari 2011

Okej, efter all shoppning hamnade jag äntligen i stallet ♥ Skulle kunna spendera hela dagarna där, utan tvekan! Kände mig dock lite halvseg idag så blev ingen seriöst ridning utan gick ner till ridhuset tillsammans med Frida och skrittade på Gustav lite lätt på det nya hackamooret. Och nä, det känns verkligen inte bra! Men min pluttis kan inte vila, han blir tokig! :-( Så ska testa imorgon att sätta på honom silikonbettet, vi får se hur det går.. Annars får jag väl gå promenader med honom!

Hade med mig lilla kameran och fotograferade hektiskt.. eller inte. Men imorgon ska jag ha heldag i stallet med Fridus och då looovar jag bilder :-D Sen blir det mini bloggtävling också, hoppas ni är sugna på de!


Kan vara en sjukdom?

Shopping igen.. (bättre bilder imorgon) Jag börjar tro att jag har någon slags sjukdom, jag har så svårt att hålla i mina pengar när jag hittar något snyggt! Får lite ångest men ändå är jag grymt nöjd med mina köp och det känns bra.

Idag körde jag på en riktigt roadtrips, själv. Och hade jag inte varit själv så hade jag nog inte handlat så mycket.. eller? hihi hur som, åkte direkt till Sharpman för att lämna tillbaka schabraket och benlindorna som blev fel i beställnigen. Kom dit precis när dom skulle ringa till Equality Line så fick vara med under samtalet och samtidigt lägga till en sak samt ändra en annan, supersmidigt och jättebra! De skulle skynda på med min beställning också eftersom jag redan väntat 6 veckor och dom gjort fel, toppen. Så om 4 veckor får jag förhoppningsvis rätt dressyrschabrak med tillbehörande lindor samt ett hoppschabrak med tillbehörande öronhuva, längtar! :-) Medans den jättegulliga kassörskan (som jag tyvärr inte minns namnet på) fixade iordning alla kvitton gick jag runt i butiken och kollade, inte så bra. Hittade världens mysigaste grimma ifrån Schockemöhle med massa fint ludd som jag bara var tvungen att ha! Sen hittade den gulliga kassörskan mina bruna lindor som försvann sist också, såå bra!!

Efter besöket hos Sharpman åkte jag vidare till nästa härliga butik, Mantorps Travshop. Skulle visa butiksägaren Christer min Kingsland jacka som redan gått sönder och se vad han sa. Han sa att just problemet med dragkedjan på denna jacka har varit jättebesvärligt i vinter, men det var inga problem och sjävklart skulle det åtgärdas! Köpte även ett nytt hackamoor där (även fast det tog emot) och ett jättefint pannband som jag tänkte lotta ut i en bloggtävling framöver :-) Precis när jag skulle går därifrån springer gulliga butiksbiträdet Anette fram med ett par Kingsland ridbyxor mitt framför näsan på mig och ja.. när jag såg dom så blev jag kär. Det var de utgående röda Kingsland byxorna som jag suktat efter sååå länge! Dom hade ett par kvar i min storlek till halva priset!! Så självklart slog jag till på dom också hihi


Sista stoppet blev på Hööks, där jag enbart stannade för att köpa en H2go Vattenbehållare. Men självklart gick jag förbi ett supersnyggt ländtäcke som också fick följa med hem.. SUCK! Nu är dock pengarna helt slut och nu kan jag inte shoppa mer. Bra tror jag, men guuud vad jag älskar att shoppa.. Har jag shop-a-holic-sjukdomen?!


Equiline Benlindor 299 kr, Kingsland ridbyxa 789 kr (!), Schockemöhle grimma 429 kr, H2go vattenbehållare, Gold Medal Luxury ländtäcke 399 kr.


Videoklipp

Från träningen 6/2-2011.


6 februari 2011

Idag tänkte jag att jag skulle prova att hoppa lite lätt på Gustav med hackamooret.. Ja, hur ska vi säga att det gick? Fint under framridningen, dock väldigt spänd pga en annan häst i ridhuset och med hackamooret var han väldigt opåverkbar just i dom tillfällena. Men under framhoppningen kändes han ändå helt OK, låg på lite handen och det blev lite dragkamp emellanåt. Men galoppen var bättre då jag inte riktigt kan överkorta honom lika mycket som med bett (vilket är possitivt eftersom jag gärna kortar lite för mkt!). Men han kändes inte helt tillfredställd med hackamooret vissa stunder då han studdsade och bytte galopp om vartannat och detta har han inte gjort på väääldigt länge. Så jag tolkade det lite som missnöjde från hans sida. Hur som, efter lite framhoppning så galopperade jag på ena långsidan och direkt när vi kommer in på kortsidan så går helvetets hackamooret av!! hahaha jävligt snäll häst jag har som stannade ganska fort!

Ser sjukt kul ut på filmen haha. Men jag vart asbesviken! Jag var jättehoppsugen och eftersom Gurris inte kändes helt OK så valde jag att inte prova någon annans hackamoor och fortsätta. Vet inte om jag ska köpa ett nytt ponnyhack och prova igen, ge det en ny chans eller om han ska få vila denna vecka ut.. Vad tycker ni? Hur tycker ni det ser ut på filmen? Tror ni att vi kommer klara av lättare hoppning på ett nytt hackamoor? Eller ska jag låta honom vila veckan ut och ta tag i det igen när jag får sätta på bett?

Lovar, ni ska få se filmen :-D

väldigt synd då hoppningen kändes rund och helt ok annars..


Jonas Rinné kurs

Helg kurs för Jonas Rinné 19-20 Februari på Stall millenium. Norrköping, Marby.
Om DU är intresserad av att vara med så hör av dig!
Kostnad 250 kr dag + 50 kr i ridhus hyra.

Jonas tävlar själv upp till 150 hoppning. Har vunnit sm guld. Är en riktig stil ryttare själv.


Kontakta Klara på 0768769404 eller mejl [email protected] eller skriv en kommentar i hennes blogg.




Jag och Gustav ska vara med, ska bli jättespännande! Var med du också! :)


Lördagslyx




Lite lördagslyx med supergod mat i form av pepparbiff, potatisgratäng, rödvinsås, vitlöksmarinerade champinjoner och sallad samt ett glas rött till det, muums! Övergår nu till godiset, chipsen och colan som jag saknat såå mycket! Faktiskt varit duktig och inte rört någonting av de jag nämnde sedan nyår, hur duktigt!? :) Dock har jag ju inte gått ner ett gram sedan dess typ så vet inte hur mycket det gör att jag numera bara äter sånthär skit en gång i månaden haha nä, ha en trevlig lördagkväll så hörs vi igen imorgon! :-)


Bättre bilder

Lovade ju er lite bättre bilder på sakerna jag shoppade! Och här kommer de :) Dock ingen bild på hjälmen, men den tror jag ni förstår hur den ser ut ;)



Snygging schabraket! Är typ dessa färger jag tänker på ett hoppschabrak också.. Vad tror ni?


världens skönaste handskar


Dyón läderskydden. Hade inte skadat om de va nååågot större, men dom funkar absolut hihi


Ringde förresten Sharpman och dom hade letat upp min beställning och visst hade det blivit fel. Jag har skrivit rätt och dom har även lagt rätt beställning, sen är det alltså Equline som tabbat sig. Men det ska åtgärdas så fort som möjligt eftersom jag redan väntat 6v. Jag behöver inte betala något utan jag ska helt enkelt bara få det jag beställt. Det klarröda kommer Sharpman att få sälja i butik senare. Så om någon vill ha ett klarrött dressyrschabrak med matchande lindor (som är specialdesignat, fast lite fel då hihi) så finns de snart att köpa på Sharpman alltså  ;p hihi TACK Sharpman för att ni åtgärdar felet så bra och fort :)

vad det skulle varit för färger egentligen får ni veta när jag får rätt schabrak ;)


Fotografering

Från den 5/2 2011.
Fotograf: Marie Klintestam









5 februari 2011

God förmiddag! Hade morgonfodringen och utsläppet istallet idag, så var där strax innan sju och kom hem vid ca 11.30. Red min snygging i ridhuset, på hackamoor såklart då. Vart possitivt överraskad faktiskt! Gustav kändes riktigt fin stundtals och jag var helt inställd på att det skulle vara katastrof haha. Så det var riktigt kul! Vi kommer att ha massor att jobba på under den här veckan med hackamoor, men det känns inte lika hopplöst som innan :) Red bara lite lätt idag, mest för att testa. Men mammsen var såklart med och tog några bilder ;-D


Shopping

Börjar bli lite väl många inlägg om detta känner jag.. Men jag har så svårt att hålla i mina pengar :(

Idag landade alla saker som jag beställt hemma hos mig, lövly :D (förutom då att dom gjort asabasafel på ena schabraket + att dom missat att jag skulle ha benlindor till, så jag höll på att bryta ihop.. Det betyder att jag får vänta ytterligare 6v på ett nytt i rätt färger :( )

BER OM URSÄKT FÖR KASSA MOBILBILDER!!! Lovar att ta nya fina imorgon :)



Brunt Equiline dressyrschabrak med en vit och en bronsfärgad passpoal - egendesignat. Beställt hos Sharpman.


Ett brunt OS läderskärp med swarovskistenar i guld, kärlek ♥ Köpt begagnat, som nytt & sååå fint!


Bruna roeckl handskar. Köpta på Avantia.


Bruna läderskydd ifrån Dyón. Köpta begagnade, också dom som nya och superfina!!


Svart Charles Owen Wellington Professional hjälm köpt ifrån Avantia. Min nya älskling :D hihi


Sen det som vart tootaaaal jävla fel. Är ett klarrött Equiline dressyrschabrak.. Och det skulle jag inte ha :( Beställt från Sharpman. Ska dit imorgon och hoppas på att dom tänker åtgärda sitt fel och att jag får de jag beställt UTAN att betala massa extra..


4 februari 2011

Wiiie Gustav är fullt frisk! :-D Var ju på kliniken idag och gjorde ett böjprov i samband med att han skulle kolla tänderna. Och han hade inte en enda liten reaktion på något ben utan veterinären berömde honom jättemycket för hur fin han såg ut! Så himla skönt, som jag gått och oroat mig för detta jäkla böjprov. Tänderna var fina dom också, behövde slipas lite men annars bra i munnen. Hade ett sår i ena mungipan som Maxim var tvugen att gröpa ur lite på så därför ska jag rida på hackamoor nu en vecka (HAHAHA), är det något jag hatar - så är det hackamoor. Men bara le och se glad ut, förhoppingsvis kommer vi klara av det :)


Hur som, riktigt skönt att allt var bra och att vi kan fortsätta "normalt" nu inför alla träningar och tävlingar!


Innan böjprov

Otålig på all väntan.. Klänger på pappsen hihi

Får massa mat efter att ha varit en duktig kille

hos tandis och får tänderna slipade *aj aj*

Rösta!

Var världens gulligaste läsare och rösta på mig hos Charlies bloggtävling på Facebook hihi
Gör ni det så kanske jag är snäll tillbaka och har en härlig bloggtävling hihi
Blir världens gladaste om ni röstar, tack & puss på er! :)

LÄNK HÄR!


Läsarfrågor

Rebecca om "Asså shiiiet va snygga dom är!"
Är dom stigbyglarna sköna att rida med, får man bra grepp? Är dom klumpuga eller lätta? :) 
- Älskar att rida med dessa stigbyglar! Stadiga mot foten och knät och ja, du får verkligen ett supergrepp med dom! Enda negativa jag kan komma på är att de inte är några säkerhetsstigbyglar. Men kan verkligen rekomendera dom! :)

 
Emmah om "Asså shiiiet va snygga dom är!"
Var kan man köpa den lila hjälmen?? Charls Owen??? o pris??? Ja måste ju ha en sån!! :D
- haha så typiskt dig :D Men nej, tror inte du kan köpa hjälmen så om du kanske inte specialbeställer på något sett? Hjälmen är redigerad på bilden så tveksam om det går att köpa.. Men kan ju alltid kolla med återförsäljarnaom det går? :)


Frida om "Färg i vår?"
Ja tycker det blåa va jätte snyggt!! De gråa som fått flest hittills va också sjukt fint men kommer inte de smälta in för mycket i gustav?
- Det var faktiskt min tanke också! Att det gåra liksom skulle smälta in.. Men samtidigt är de ju en ganska stark färg på yttre passpoalen som kanske bryter av lite.. Men lite skeptiskt mot den kombinationen är jag allt..


Beatrice om "Shopping"
hur mycket gick frakten på? :)
- Frakten gick på 79 kr på skrittäcket, helt okej tycker jag! :)


Anna om "Shopping"
Man kunde köpa två för priset av en!
- Jag vet! Dock var det ju "Köp 2 betala för 1 till priset av 699.- Gäller då köp av 2 täcken av samma modell" Och två likadana skrittäcken kände jag att jag inte riktigt behövde, trots att et var ett grymt erbjudande! Hade man fått kombinera skrittäcket med något av de snygga tävlingstäckena hade jag lätt gjort det :)


Emelie om "Shopping"
Hur kunde du handla och grejerna kom på posten? har dom webshop nu?
- Charlies har en supebra uppdaterad sida på Facebook (klicka här för att komma dit), där dom lägger ut erbjudanden osv. Ifrån den sidan kan du även beställa - toppenbra!!


3 februari 2011

Hej min käraste! Sitter på jobbet och blir kvar här till stägning, vilket i sin tur betyder att det inte blir någon uppdatering ikväll när jag kommer hem. Var ute på en liten skrittur imorse med Gurrisen tillsammans med Issa, supermys! Nya täcket och stigbyglarna var ju underbart fint och bra ;) hihi imorgon förresten ska Gurrisen till kliniken och kolla in sin mun och korkad (eller klok?) som jag var bokade jag in ett böjprov samtidigt.. Tänkte att ska vi ändå dit o kolla mun kan vi lika gärna kolla benen samtidigt nu när tävlinssäsongen drar igång.. Och en frisk häst vill man ju ha! Därför går ju jag nu och är skiiitnervös, för med min tur är han väl säkert halt på alla fyra! Så snälla håll tummarna för att allt är bra imorgon! :) nu ska jag ut till kassan igen pusspuss

Asså shiiiet va snygga dom är! Vi har diss...

img_6806 (MMS)

Asså shiiiet va snygga dom är! Vi har dissat de turkosblå och kör på lite diskretare titangrå färg denna gång, dom är såå läckra! :) tack FreJos för dessa läckerbitar!!


Färg i vår?

Färghjälp!

Jag har världens ångest över vilken färg jag och Gurris ska köra på i vår.. Har ju beställt ett nytt hoppsett, men färgerna där får vara hemliga ett tag till (eftersom det värsta jag vet är folk som snor ideér och härmas, fjomp som jag är hihi) ;-) Men nu har jag suttit och gjort allt jag kan för att försöka få till snygga öronhuvor i photoshop!

Dessa är alltså på ett ungefär det färger jag funderar på och är väldigt sugen på..  Frågan är då, vilket tycker ni är snyggast!? I övrigt har vi ju brunt läder kombinerat med grå kavaj o svart hjälm eller blå kavaj samt blå hjälm.

1. Grå grund med en silver och en mintgrön passpoal



2. Blå grund med en vit och en ljusrosa passpoal


3. Brun grund med en guldig och en ljusbrun passpoal


(än en gång ber jag ursäkt om mina dåliga skills i photoshop)


Förra omröstningen så tyckte ni att det brun, vit, guldiga var snyggast (49%). Sedan tyckte ni att svart, orange, guld var snyggt (28%), några av er tyckte att det blå, ljusgrön, ljusblåa var snyggt (20%). Inte många var så sugna på det grön, lila, vita färgsettet (4%). Vad tycker ni denna gång? :)

Vilken färg tycker du att Gustav och jag ska ha ivår?



Free surveys

2 februari 2011

Onsdag och heldag på jobbet... Det betyder att jag är stalledig idag då Mammsen fixar allting hos Gustav. Dock hade jag föredragit att sluta lite tidigare (än 19.30 som jag går till idag) för att få åka och pussa på Gurrisen och skritta en sväng! Menmen man får inte alltid som man vill. Lunchen är uppäten och det är dags att gå ut till kassan igen! Sitter redan och gäspar och då har jag bara jobbat i tre timmar, lovande inför kvällen haha nä, blir mer uppdatering ikväll sen när jag kommit hem, måste ut till verkligheten igen.. Hörs ikväll pusss

Tack!

Tack gulliga Malin för en jättefin länkning av min blogg, väldigt oväntat men blev superglad! :D



Jag lovar dig att jag ska försöka att inte göra så långa filmer i framtiden hihi


Passar på att svara på en fråga också..
Anonym om 1 februari 2011:
Varför väljer du att träna för två olika samtidigt? :)
- Eftersom vi har turen att få massa med duktiga tränare till vårat stall passar jag på att prova. Känns som en bra idé att prova flera olika för att sedan kunna bestämma sig om vilken man passar bäst med och vill fortsätta träna och utvecklas tillsammans med. Kommer inte att rida för flera olika tränare under samma period efter att jag provat dessa :) Men som sagt, vill prova flera olika för att till slut kanske hitta min "drömtränare" hihi


Shopping

Nu har jag varit i farten igen! Denna månad kommer inte bli hälsosam för min plånbok då mer väntar..
Men idag damp detta ner i brevlådan - lycklig tess!



Ett supersnyggt grått skrittäcke i ylle med en grå och en vit passpoal samt en snygg svansfläta ifrån Charlies!
Tack Charlies för en bra och snabb leverans!!

Små söta chockladbitar fick man på köpet också hihi, gulligt!


1 februari 2011

Nu har jag jobbat klar för idag, blev jäkligt stressigt till jobbet imorse då dressyrträningen blev lite försenad. Men jag kom i tid :)

Dressyrträningen imorse för Karina gick sådär. Tror både jag och Gustav hade lite träningsvärk och det är verkligen svårt när två olika tränare säger olika saker. Men vi gjorde vårt bästa och galoppen var verkligen superfin idag! Travarbetet var desto jobbigare, var 40 min intensivt travarbete under nedsittning, lagom träningsvärk jag kommer ha imorgon haha! Jobbade på volt, med att få en stadig och ärlig form utan att han springer iväg och hamnar på bogarna, lättare sagt än gjort. Dvs ha en stadig häst på yttertygeln, något böjd efter voltspåret och dessutom skulle han spåra. Sista 5 var han skitfin på så det är helt enkelt dom minutrarna jag får leva på ett tag :)

Tyvärr ingen som var med och filmade idag, men förhoppningvis nästa gång!


Lödret är ett tecken på att värmen börjar komma, sååå härligt! Gurris var jättelödrig idag hihi

Bloppis

Ännu en liten bloppis! Denna gång är det Amanda som vill bli av med lite saker, superfina saker dessutom! Hade lätt velat ha sadelgjorden om den varit brun hihi Är du intresserad av någonting kan du skriva en kommentar i detta inlägg, maila Amanda eller mig så för jag vidare till Amanda :) Shoppa på nu!

Teun de riel babypelham. Kvalitétsbett. Korta skänklar, tvådelat med kopparrullar. Endast provat. Jättebra bett, tyvärr fel storlek. 11,5 cm. Köptes från Skara Hästsport för 2250 kr


Svart hopplatta i läder av mycket hög kvalité av märket Jos Lansink. Resår i båda ändar. 130 cm. Fodrad med, tjock äkta fårskinn. Fantastisk passform. ENDAST PROVAD, NY. Nypris 2550. Riktigt bra hopplatta för känsliga hästar



Kimblewick 12,5 cm. Endast använt någon gång, ser helt nytt ut