semester dags!

Nu sticker vi! Äntligen lite semester, kör upp mot Stockholm.. Imorgon kl 04:30 sitter vi på Arlanda och väntar på varmare tider i Tunisien! Hade så gott här hemma under höstlovet så hörs vi om ett tag !

Kommer sakna några, ni vet vilka ni är ! PUSS på er <3



Och nej till er oroliga, varken Peisan eller Sunny är skadade (tolkning på förra inlägget), ibland kan livet röra ihop sig ordentligt även fast hästarna inte är inblandade.. Jag behöver verkligen semester nu, är ssååå nere på noll just nu..

krossade drömmar

Jag är helt förstörd.. De var inte alls de här jag ville.. Speciellt inte såhär innan vi åker.. Fan, vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska göra nu. Vill bara försvinna! De här är så typiskt min otur... ='( Jag vill inte !! faaaaaaaaaaan !!!!!!!!!!!


i'm so sorry <3

Resfeber

Halsen känns faktiskt lite bättre! Dock så tror jag att jag håller på att få resfeber. Jag känner mig allmänt trött, hängig, nervös osv. Antingen är det ett virus i kroppen som inte riktigt vill ge med sig eller så är det, som jag tror, resfeber. Jag är ju en av dom människorna som är extremt flygrädd och oroar mig väldigt mycket när jag ska åka iväg, långt bort. Jag går och tänker på hur voffsingen mår, om hästarna är ok osv osv. Har alltid väldigt svårt att slappna av, trisst när man faktiskt har semester, men sån är jag.

Skulle åkt in till stan idag och fotat Linn och henned grupp när dom uppträdde på Kulturkammaren, men tyvärr hade jag ingen tillgång till bil så de blev inget. Supertråkigt för jag var taggad att fota! Just de, när jag ändå pratar om fotografering osv, så ska jag börja igen med fotojobbet. Men ska byta ut "mister D". Så om någon är intresserad så har jag en D70s till salu, med eller utan objektiv. It's up to you! Var nere och lekte med min nya älskling igå ;-) hihi tack för en trevlig dag igår förresten Linnea och Hanna <3

Stallet idag gick väldigt långsamt, förstår inte varför. Skuttade lite lätt på båda tjejerna idag. Sunny är helt fantastisk nu, känns som att hon börjar hitta sig själv igen. Guuud så fin hon är alltså! Hon bara flyger över hindrerna, älskling! Jobbade lite lätt med båda att hoppa på böjt spår. Skutta över ett kryss på ca 40cm, landa i rätt galopp och bara ta krysset som ett extra galoppsprång typ, funkade toppen på båda. Sedan när dom "släppte till" i galoppen och var riktigt runda vände jag förbi krysset och tog oxern istället, ca 90cm. Väldigt nyttigt för båda och ett lagom jobbigt arbete. Hade gärna åkt till banhoppningsträningen på Ullevi imorgon, men hinner inte. Har inte ens börjat packa än..


Nä, nu måste jag ut med voffsi, han går här och gnäller... Pusspuss

Gott och blandat ..

Idag har jag en fruktansvärt bra hårdag, ville bara tala om de typ ;-) Stallet tidigt idag, dressyrträning på Peirut som skötte sig superfint idag, rikigt trevlig. Lite för mycket energi i galoppen så den blir lite för kort, behöver komma fram mer och bli mer rund så ska fråga Issa om hon kan tänka sig att köra galoppövningen på henne i nästa vecka. Tömkörde SunnyBunny idag, riktigt mycket energi i den lilla damen idag, men hon var fint, gjorde det hon skulle. Imorgon blir det vila för hennes del eftersom Sofia har hästarna imorgon. På torsdag är det dags att skutta, längtar!

Ska dra mig in till stan snart, måste köpa halstabletter och lite sånt. Vägrar att åka till farbror doktor (trots att jag tror att jag har halsfluss), nä, vägrar äta pencilin under semestern, därför blir det halstabletter! Sedan blir det en sväng in till familjen Svensson också. Ska prata lite resa, var och när vi ska träffas och lite så. Ska bli kul att träffa Hanna också, känns som att det var länge sen!

Annars har de inte hänt speciellt mycket idag. Imorgon ska jag träffa älsklings Linnea, toppenbra! Idag klämmer jag ut med en dagens fråga också! Vilken är eran favorit sport / idrott? Min tex. (utöver ridningen då) är fotboll, riktigt fotbollsfreak är jag.. Dock är IFK Norrköping inget som intresserar mig ;-) haha menmen, detta var alltså dagens fråga. Puss hej!


Sex dagar kvar..

Shit så sliten jag är idag. Har varit en tuff vecka, långa dagar och mycket att tänka på. Tog stallet på förmiddagen idag, skönt att vara själv i stallet. Gjorde iordning allting tidigt, dock var ensilaget slut så jag måste ut ikväll igen, suck. Sen red jag ett mjukgörande pass på Sunny. Hon var skitfin idag, tillbaka till sitt gamla jag igen, äntligen! Jobbade henne i en väldigt låg form (dock gramanen på idag också) hon var så härlig. Så nu blir det att köra lite lösgörande på henne med gramanen så hon blir trygg igen. Sedan blir de hoppträning på torsdag och skogen på fredag med Klarus! Om vi har tur blir det Vreta på lördag inna vi åker, men det är bara eventuellt. Peisan vilade idag, borstade bara på henne. Hon var trött idag lilla gumman..

Har suttit här i fotöljen hela eftermiddagen, försökt sova och slappna av, men de går inte. Nu börjar ja bli nervös inflör flygningen. Usch, hatar att vara flygrädd, känns inget bra. Dessutom har jag ingen skön eller snygg bikini och de är också ganska jobbigt ;-) hihi aja, tur att de bara är en vecka vi ska vara där nere.. Bjuder på en bild idag, på Teddie som alltid är med mig när jag mockar, söthund <3

TÄVLING !!

Tävling idag! Vikbolandets Ryttarförening annordnade en träningstävling (typ pay and jump), åkte dit med både Sunny och Peisan. Båda var jättesnälla att åka med, dock väldigt jobbiga att ha med på tävlingsplatsen! Herregud, dom kunde knappt gå skilda vägar, sprang och gnäggade till varandra konstant och var dom inte i närheten av varandra var båda på tårna, puckon! Menmen, med hjälp av mamma, pappa och Linnea så funkade allting superbra! :-)

Peisan var först ut. Taggad till tusan, första hon gjorde när jag hoppade upp på henne var att ställa sig rakt upp på bakbenen sedan göra två luftsprång, haha, satt och asgarvade åt henne för hon ser så klumpig ut när hon beter sig sådär! Men, en taggad häst = superfin häst i ridning! Jobbade på som fan på framridningen och kändes hur possitiv som helst, hoppade helt ok på framhoppningen också. Inne på banan, woow vilken häst jag har! Bara gör de hon ska, rullar på, går att korta och länga och bara gör allting! Superhärlig runda på henne och dessutom felfri! HÄRLIGT!!!

Sunny var det direkt efter, på med sadeln lite snabbt och upp och rida. Stel och taggad gjorde henne svårriden och svårkontrollerad. Men på med gramanen (eftersom jag hade så kort framridning) så fick jag lite mer kontroll på läget och jag kunde jobba henne ganska stadigt i galoppen. Endast två dampryck idag, det är riktigt riktigt bra för att vara Sunny! Hon har inte hoppad på över två veckor så gissa om jag hade en taggat häst under framhoppningen, shiiit! Vilken tiger, bara ville över ooo så fin hon var! Gillar henne så mycket när hon är såhär! Inne på banan var hon toppen, stark emellan åt och då blir ju inte sprången så bra. Blir ju så lixom, dålig lydnad och ridbarhet ger ingen bra teknik o språngkurva. Men felfri var hon och det kändes underbart!

Så två felfria rundor utan två möjliga, bättre kunde de inte bli! Tack Linnea för all hjälp och alla underbara bilder och allt! Haft en toppendag tillsammans med dig (som alltid). Nu ska jag sova, är heeelt slut i kroppen! Bilder från dagen på pixbox!

 

Ridsports diskutioner

Titt, hinner med en uppdatering idag också! Varför? Jo, bilen har jag inte städat. Hade nämligen finbilen idag, mammut hade min bil så därför blev det ingen städning, får se om jag hinner de nu i helgen, skulle verkligen behövas! Äckliga skitiga bil, när jag blir stor vill jag ha en voolvoo ;-) hihi

Satt och läste ridsport förut. Mycket som diskuteras idag inom ridsporten, mycket snack om bland annat det här linimentet som innehåller capsaicin, ämnet som testades possitivt för bland annat Tony André Hansen i OS. Visst, jag vet att detta liniment är superpopulärt i Sverige och det är supertråkigt att de innehåller de här otillåtna ämnet men hur mycket ska det igentligen diskuteras? Företagen blir helt galna och ska sluta sälja och alla som använt de blir helt nojjiga om sina hästar.. Suck!

En intressant hästsak jag gillar att diskutera är, Sveriges snyggaste ridkarl! Jajjebjörn, artikeln "Så gör killar med 'paketet'" i senaste ridsport fick mig att öppna ögonen lite. Ridtjejer är ju helt galna över de här med ridkillar, ni vet "killar med vita ridbyxor" och de här med att folk tror att ridpojkar bara kan få hästtjejer, hela den idén är ju skapligt löjlig! Man har ju följt ridsporten en hel del genom åren och sett en hel del ryttare och mångas första "kärlek" är Rodrigo Pessoa. Men han är ju inte svensk, och när man försöker få fram ur folk vem dom tycker är sveriges snyggaste ridkarl får man inget svar, eller jo "de finns inga snygga svenska ridpojkar".. Bullshit! Så nu vill jag ha svar från er! Vem är Sveriges snyggaste ridkarl? (ungdomarnas favoriter brukar ju vara Robin Ingvarsson, Daniel Zetterman eller Alexander Zetterman). När jag fått erat svar, erkänner jag mitt!


bilen rullar på

Ganska skön dag idag. Tog mig en ordentlig sovmorgon som absolut inte var meningen, men min klocka ringde inte så aa.. Vaknade av att Tessan skickade sms ;-) hehe anyhow, åkte ut till stallet och skulle hämta upp Tessan och göra iordning stallet men de hade Tessan redan gjort åt mig, tackar så jättemycket! Så tog mig själv i kragen och packade ihop alla trans och lädersaker i en påse som jag tog med mig hem. Puttsade upp allting ordentligt samt rengjorde betten riktigt riktigt ordentligt. Fixade iordning tränsen och de som ska säljas. Nu finns de ingenting i mitt skåp känns de som ;-p haha men men så är de! Har massa träns, schabrak, lindor o täcken till salu om nån är intresserad! :-)

Gjorde några ärenden inne i stan sen, gick snabbt så åkte tillbaka till stallet med en gång och mötte upp Sofia. Hon provred Peisan och de gick bra! Peisan testade lite men hon såg nöjd och belåten ut efter ridpasset då de kändes bra. Hon ska testa att ha henne för första gången på onsdag, spännande! Imorgon skulle jag behöva få ut båda i skogen eftersom dom inte kom ut idag, hoppas på att Tessan stället upp. Annars tänker ja ringa och hota någon så den följer med ut! hihi

Nä, nu ska jag lägga mig ner en stund, skriva packningslista och lista till hästarna så Issa och Sofia vet vad som ska göras när jag är borta. Imorgon får vi se om jag hinner uppdatera. Måste fixa present till bror, städa här hemma, städa bilen, fixa stallet, lastträna, handla oo jaa vet inte vad! Så hörs vi inte imorn, hörs vi på lördag! :-) Puss
Dagens fråga: Vad är den bästa present ni köpt till någon? (Den mest/minst uppskattade?)

Hästskötare till söndag sökes!

Detta har inte varit min dag. Eller jo, lite kanske. Red markarbete på Peisan idag, hon var sjukligt fin! 4-studs med ganska kort avstånd och sedan 3st galoppbommar med 14m emellan. Lydnadsövning helt enket, lyssnar sjukt bra i högersidan nu, bara rullar på i galoppen över bommarna och kan korta henne fint emellan, vänstervarvet är lite värr. Men de kommer så småningom. Det känns kul iallafall nu när jag märker hur mycket dressyren hjälper oss! Imorgon och på fredag blir det skogen, S kommer imorgon och provrider Peisan. På lördag blir de bara att "checka av knapparna" inför söndagen. Tömkörde Sunnysen, ooh underbara ponnyhäst! Varför kan hon inte vara så fin med mig på ryggen också?! Herregud vilken häst, jag rös när jag stod där med tömmarna hihi. Blir skogen för hennes del imorgon, sedan blir de lättare ridning på fredag och tömkörning på lördag. Bestämmer mig då om hon får åka med på söndag eller inte :-)

De är mitt nästa problem då. Båda hästarna är ju anmälda till tävlingen på söndag och jag vill verkligen ha med båda. Dock så får inte jag köra transporten lagligt med båda i, då det överstiger maxvikten. Men de känns så jäkla dumt att åka med två transporter den korta biten. Så är pappsen OK så får helt enkelt han köra, i värsta fall så får jag väl köra olagligt och blir jag stoppad får jag verka korkad och inte veta någonting ;-) hihi sen har jag ett problem till då om jag åker med båda. Jag måste ha en hästskötare med mig! Eftersom båda går samma klass och jag vet inte hur tätt dom startar och båda måste ur transporten samtidigt så måste någon gullig orädd människa följa med, är du sugen? :-)

dagens fråga, Hur många starter anser du att en häst max kan göra i månaden? Hur många klasser rider du/skulle du rida på ett meeting?

krävande arbete

Fan, jag blir så sur på min msn! Den skickar runt virus till mina kontaker och dummar sig som fan. Kan inte vara inloggad med än 5minuter innan den börjar hacka sig och skicka runt massa saker, BlääÄ på min msn helt enkelt!

Men, dressyrträning på Peisan idag. I Karlssons dressyrsadel haha, fy fan säger jag bara. Skaplig träningsvärk jag kommer ha imorgon då! Kom åt henne helt annorlunda och väldigt bra, nästan föör bra som gjorde att hon kom under sig mera och därmed blev svårare att sitta på. Så nu är jag ännu mer sugen på en dressyrsadel, så mycket roligare träningen blev! Dock orkade jag bara 25min, då jag fortfarande inte är helt frisk och ja träningen tog ganska mycket på krafterna. Så Tessan fick hoppa upp, hihi såg bra ut. Tack för bildernna förresten :-)


Hoppträning imorgon, sen är det skogen som gäller för oss. Träffade Emelie en stund idag också, trevligt trevligt. Ser fram emot när jag får åka på min stooora shoppingrunda efter Tunisien. Jag måste bara se till att vara trevlig på kommande arbetsintervjuer ;-p hihi, nu ska jag vila ut min trötta lilla kropp!

Jag har ett problem inför söndag. Jag skulle behöva en "hästskötare" med mig. Eller bara någon som vill knäppa lite bilder. Någon frivillig? Eller någon som ska till VRF på söndag och fota? Säg till! :-)
Dagens fråga blir lätt, när du tävlar, har du alltid en hästskötare med dig?

It's monday again

Vilken grå och tråkig dag, nu regnar det också, toppen! 
Stallet på förmiddagen, red ut på Peisan. Skapligt galen häst, riktigt tur att jag hade öronhuvan på henne så hon inte blev helt till sig, dämpar ju iallafall lite av alla läskiga ljud. Hon var fin, possitiv och det kändes supermysig att vara ute i skogen igen, kändes som evigheter sen! Det blir nog skogen hela veckan för henne och mig, behöver den avslappningen tror jag ett tag. Tömkörde Sunny, hon var hur fin som helst! Älskar henne när hon beter sig såhär och bara jobbar för att hon älskar de. Så för hennes del blir det tömkörning och skogsrunder hela veckan nu, ställer in hoppträningen och tävlingen till helgen tror jag. Har en provridning igen i helgen också, hoppar på lite possitivt denna gång. Peisan ska ju tävla till helgen, första på tävlingen på 8 månader, galet! Hoppas att de funkar bara..


Varit på Kings med pappsen nu. Vi hittade massa fina saker. Han köpte sig en vinterjacka för 179kr, den var fin faktiskt. Jag hittade, som vanligt, hur mycket som helst men eftersom min inkomst står på 0kr just nu så blidde de inga köp. Pappa erbjöd sig att köpa ett supersnyggt tävlingstäcke och träns till mig, men tackade nej. Han har betalat tillräckligt mycket för mig nu :-) Men tack ändå papps!  Sen åkte vi vidare in till city, sprang in på Kings (modebutiken) och hämtade ut min mössa, kärlek till den! Ja, de blev en Svea såklart :-)

Sitter här och väntar på mamma nu, maaat! Kina idag, brorsan bjuder kanske? Hm, de lär märkas hihi Sen blir de en tur in till staden igen, om de slutar regna. Annars vet ja inte om jag har någon lust att promenixa. Men vi hörs, nu ska jag pussa på min voffsi!  Btw, jag vill göra om min blog.. Eller om någon kan för ja kan verkligen inte..

Dagens fråga.
Är du ett "märkesfreak" eller spelar inte märket någon roll?

Kavajens vara eller icke vara ..

Jag börjar bli bättre redan, hur skönt som helst! Dock så känner jag just nu att jag bara vill flytta härifrån, komma bort och börja på nytt. Jag vill få nya kontakter, vänner, folk som vill umgås och bara va. Just nu känner jag bara irritation runt de mesta, ingenting fungerar som de ska, det finns inga lediga jobb här så långt ögat når och jag börjar ge upp hoppet helt.. om de mesta. Så nu längtar jag mer än någonsin till Tunisien, få komma bort och kanske känna lite saknad och längtan efter vissa.

Annars då, dagen har väl i sig varit sådär. Jag vill ha Sunny såld nu, finns de verkligen ingen där ute som letar efter en arbetskamrat!? Jag orkar verkligen inte just nu.. Gaaaah bryter ihop snart !


Btw, efter en liten diskution med Åsa hihi så blev jag lite nyfiken på er hästmänniskor. Vad tycker ni gäller på tävling, är det kavaj som är "the shit" eller ska de vara klubbjacka ect. Jag måste ju säga att för mig finns de inget annat än en snygg välmatchad figursydd kavaj! Stilrent, snyggt och jaaa.. helt enkelt de enda i mina ögon. Sen nu har ja varit lat på senaste tiden och tävlat i en typ cadigan eller vad man ska säga me väst över, de är väl ok. Men hade jag haft en snygg kavaj hade ja inte tvekat ! Men nu vill ja höra eran åsikt, va gäller på tävling för er ? =)

Jäkla tjat om pessoaselen

Meeen, nu har jag hittat en bild och "beskrivning" :-D weeeiii glad, så nu vet jag hur jag ska fästa den, ville bara tala om de hihi bjuder på beskrivningen o de så kan ju ni få lära er också. sen kan man ju diskutera om de är en tvångströja eller hjälpmedel, men de får ni diskutera här!

3,Dressyrposition,Används bara av den som vill uppnå en hög samlingsgrad.[/
4,Hög position,Syftet är att utveckla muskler som behövs för en bra balans i gallop & för att sätta bakbenen in under hästen.
5,Medelposition,Sägs utveckla de översta halsmusklerna.Denna position används i trav.
6,Låg position,Denna position rekommenderas när man ska introducera pessoaselen på hästen,Syftet är att utveckla ryggmuskulaturen & musklerna på skulderpartiet.

Pessoasele

Okej. Jag blir galen på alla dessa snören och jag är livrädd för att använda den på fel sätt och skada Peisan. Så nu en UPPMANING till alla med pessoasele. Förklara på ett tydligt sätt hur du fäster din eller lägg gärna in en bild i din blogg hur du fäster den. Så skriv en kommentar antingen med din bloggadress om du lägger ut en bild eller skriv hur du fäster den. Vore supersnällt. Sen är de klart att alla säkert fäster olika osv osv, men jag tror verkligen jag sätter min helfel !



Puss på alla som gör detta :-) Nu ska jag försöka äta lite sen blir de fotboll.

Finns de nått värre än att vara sjuk ?!

Kul... Detta var inte mina planer inför helgen kan jag ju säga! Ligger här med 40graders feber och mår piss illa! Jättekul verkligen.. Igår skulle jag ha träffat lite roligt folk, men de gick inte, kunde inte röra mig ur sängen. Idag skulle jag åkt till Emelie på förmiddagen och umgåts med henne, dessutom skulle jag ha haft en provridning på Peisan men fick ställa in. Imorgon har jag en provridning på Sunny, men den kommer jag inte ställa in för att jag vill ha sålt henne nu.. Sem skulle jag åkt och tittat på en Daniel Svensson clinic idag också men nääää... buhuuu!!

inte nog med att jag var depp innan, nu är jag sjuk också :-p haha nä, ska försöka att gå ut en sväng sen se om de blir lite bättre. Sen måste ja till stallet, blir väl att lina båda två idag.. Får se, nu ska ja vila lite igen..


Beställa snygga kläder ..

Ingen som vill beställa nått från Junkyard.se ?
Kan nämligen inte beställa då mitt inte överstiger 150kr och då får man inte beställa vilket är bajs! Så om någon ska beställa, hör av dig så kan vi dela på frakten.. Annars har jag inget nytt att tillägga idag, jag är depp !

you're on my heart just like a tattoo

If I live every moment
Won't change any moment
There's still a part of me in you
I will never regret you
Still the memory of you
Marks everything I do, oh

I can't waste time so give it a moment
I realized nothings broken
No need to worry about everything I've done
Live every second like it was my last one
Don't look back at got a new direction
I loved you once and I needed protection
You're still a part of everything I do
You're on my heart just like a tattoo
Just like a tattoo
I'll always have you


När allt bara sjunker ..

Hoppträning på Peisan imorse, gick väl sådär. Vi hittar inte riktigt varandra i hoppningen, vi går liksom två olika vägar och hittar inte någon rytm, känns skit! Det blir liksom som att hon blir för stor och för stark för mig i hoppningen där jag är som en myra på henne, jag har ingenting att säga till om. Nä, nu blir det att sadla om till dressyr ett tag tror ja, hitta en rytm och få tillbaka den där härliga känslan igen.. Jag antar att jag helt enkelt får träna ännu hårdare på lydnaden och få henne bra i dressyren istället. Men de känns såå tråkigt, jag är hoppryttare från topp till tå så allt de här känns bara som ännu en flopp, självförtroende till noll igen..

Just nu är hela jag nere i noll. Jag orkar inte åka till stallet knappt, känns som att arbetet jag lägger ner inte kommer någon vart, som att allt slit bara görs i onödan. Om jag tittar tillbaka på de senaste 2½ åren har jag inte en enda framgång, skapligt illa. Jag skulle verkligen behöva komma bort ett tag nu, ser verkligen fram emot lite semester. Förhoppningsvis får jag tillbaka suget och orken att kämpa igen. Men just nu orkar ja verkligen inte, vill inte ha nått med hästar att göra, för jag blir mer eller mindre bara besviken varje gång.. BlääÄ vad synd det är om mig idag hahaha...

Jaja. Trevlig dag med Linnea iallafall, tacktack! Nu ska jag beställa en snygg mössa jag sett, DEN ska jag ha i vinter, thats it. Imorgon vill jag ha en trevlig kväll! I'm thinking about you...

En helt vanlig vardag

Jag vet inte riktigt, men jag tror att jag håller på och bli sjuk.. Känner mig jättetrött och sliten i hela kroppen, huvudet känns jättetungt och det är inte kul! För jag har ju planer inför helgen hihi ..

Sjussade runt på pappa imorse, bytte däck på volvon, åkte och handlade morötter och sladd till kameran. Vara nere och kikade och klämde lite på D300, jag är kär! Men jag får vänta ett tag till, måste sälja Sunny och D70 först, därefter blir det köp av dressyrsadel, sen får vi helt enkelt se hur mycket pengar som finns kvar!

Dressyr på Peisan idag, min älskling! Hon var superfin, tyckte hon kändes "lättare" i fötterna idag, kan det ha varit pga pessoa selen vi använde igår? Vet inte, kanske bara är inbillning. Är iallafall sjukt tävlingssugen och vill så gärna ha en dressyrsadel nuu! Men nu är det faktiskt inte långt kvar tills det är dags att tävla med Peisan igen, gissa om jag längtar?! Imorgon blir de hoppträning för hennes del, ska bli ruuuligt! Sunny tömkördes idag, var lite stel och trött annars tyckte jag hon såg fin ut, hon var iallafall inte spänd så förhoppningsvis hjälpte akupunkturen lite, får känna efter imorgon igen :-)



Okej, detta är skitjobbigt, men måste skriva av mig lite... Jag kan typ inte sluta tänka på dig, vet igentligen inte varför.. Du typ bara finns där, hela tiden. Du kan inte försvinna ett tag? Jag vet ju inte va jag vill.. Och jag har ju intalat mig själv att jag inte vill ha nått att göra med dig, men ändå hamnar jag här.. Ännu värr blir de när folk frågar vad jag känner för just nu verkar jag inte veta nånting.. Fan, de är skitjobbigt och jag kommer bli såååå mobbad nu! BlääÄ för detta!

Pessoasele ?

En dag bestående av endast körning?
Ja, de känns iallafall så.. Inte för att jag klagar alltså ;-) Körde faktiskt med transport för första gången idag också, yes box, ända till Mantorp för att vara exakt. Känner mig stolt och riktigt duktig. Sunny fick sig en akupunktur i ryggen, välbehövligt! Så nu kommer hon bli samma gamla vanliga fräsha Sunny igen, förhoppningsvis!

Stannade hos Christer och köpte mig en pessoasele och bara det var ju en historia i sig! hahaha tog närmare 30min för mig att förstå hur den där jävla saken skulle sitta ju! Herregud, kunde  dom inte skickat med en instruktionsbok eller bild eller nått !? Stackars Peia, hon stod där som ett fån i ridhuset och fattade ingenting. Men jag tror jag fick på den rätt till slut, men osäker haha. Jaja, den funkade (tror jag) iallafall ;-) Peia sparkade bara en enda gång mot den och då är hon ganska bakskygg ;-p

 Nu blir de fortsatt film sen sova. Jag är tröttt !!!

driving licens

JAJJEBJÖRN ! :-D
idag är jag lycklig, nu har jag KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRKOOOOOOOOORT :-D :-D :-D :-D

Mitt i sadeldjungeln

Undrar fortfarande varför jag helt plötsligt har gått från 300 läsare till 50.. De börjar bli lite irriterande de där..

Menmen, sitter här och kollar sadelannonser på internet. Och jag skrattar lika mycket när det står "passar nästan alla hästar", hur fan kan det vara möjligt? Alla hästar ser ju inte lika dana ut i ryggen. Peia och Sunnt tex. dom kan inte ha samma sadlar.. Hm.. Men iallafall då, de här med sadel är ju en riktigt djungel. Och för "Sunny pengarna" så kommer jag köpa en dressyrsadel, då jag känner att jag vill komma igång mer med dressyren och försöka rida varannan tävling dressyr eller nått för att få en bra och lydig allroundhäst. Men det är ju inte så kul att sitta och rida dressyr i en hoppsadel som absolut inte är skapt för annat än hoppning och hoppläder, så dressyrsadel ska helt enkelt införskaffas!
Meeeen, nu till denna djugel då. Finns ju hur mycket sadlar som helst i olika märken.. Och helst av allt skulle jag ju vilja ha en Prestige sadel eftersom de är den sadel som ligger bäst på Peia, men samtidigt så sitter jag bäst i Pfiff sadlarna.. Så nu till lite frågor till er bloggläsare.
1. Vad har du för dressyrsadel, är du nöjd?
2. Favoritmärke / Bästa märke på en dressyrsadel, mest prisvärd ?
3. Vad är "ett rimligt pris" för en dressyrsadel ?

Jag vill ha en sadel med ganska mycket stöd i bak då min rygg är som den är och behöver ganska mycket "hjälp", sen är ett måste att den är brun (löjligt jag vet, men jag vägrar att ha svart på Peia!). Ganska djup i sitsen alltså och den ska ligga bra på en häst med ganska rak rygg.. Så tips, tankar och ideer tack :-)

Jag har hittat två. En Pfiff Amaretto, brun för 5500kr och en brun Equipe Elegance för 17500kr. Vad är lagom pris? Är båda för dyra/billiga? Alltså vad gäller med en dressyrsadel. Jag betalar inte hur mycket som helst för en sadel, men samtidigt har jag ju tänkt att ha den "hela livet" så de känns som ett engångsköp om ni förstår.. Ja, kommentera fritt :-)

 Equipe Elegance          Pfiff Amaretto

Tjejmiddag

Middag igår med flickorna. Det var supertrevligt, eller jag hade kul iallafall, var så himla kul att träffa alla igen! Maten var god, vinet smakade som det skulle och välkomsdrinken helt fantastisk! Ja, det var som sagt dunderkul. Sedan blev det lite andra miner när vi skulle ut på krogen, erkänner en viss besvikelse. Menmen, vi som väl drog ut hade fantastiskt roligt! Dansade så det stod härliga till, släppte loss allt! Jag älskar att bara släppa loss, skita i alla andra och fjolla gärnet på dansgolvet! hihi, fick i mig en dundergod drink också, tackar bartendern för den ;-) thihi vi drog hem vid 02-tiden, precis lagom! Tack flickor för en dunderkväll !



Ikväll blir det nog in till stan igen. Träffa Linnea och Hanna ev, mina partybrudar ;-) thihi ser fram emot nästa utgång, dansa dansa rööör på hela kroppen! hihi, nä, nu ska jag klippa toppisarna sen blir de stallet. PUSS

Pappsen hemma!

Ja, nu är han hemma! Det var tydligen någonting som kallas "tian" som han hade i hjärnan. Jag förstod aldrig riktigt var det va, men nu är han iallafall hemma! Han får dock inte köra bil på en månad vilket betyder att jag får köra om han ska någonstans osv osv. Så nu vill jag verkligen ha körkort! hehe menmen, pappsen hemma, lugn och ro igen!


Nu blir de stallet sen städa inför imorgon. Pusss på er!

Torsdag, en vanlig dag ?

Satt och tittade på min statistik nyss på bloggläsare. Tycker ni att bloggen har blivit sämre? ;-) hihi har nämligen gått från 300 läsare till 50 läsare på en vecka. Det är ganska illa! Menmen, bloggen är ju mest till för min egen del.. Men tyck gärna till vad ni tycker om bloggen. Vad vill ni / vill ni inte läsa om? I'll do anything for you ;-p thihi

Jahopp. Inte så mycket nytt om pappsen än. Han är kvar på sjukhuset iallafall.. Dom hade tydligen gjort en skallrönkten igår men det fanns inget negativt på resultatet vilket i sig är possitivt. Dom skulle göra olika tester på honom idag, kolla alla blodvärden igen och kolla halsen eller var det var. Det kan nämligen röra sig om antingen en propp, liten tumör eller liknande. Och med tanke på hans ålder vill dom inte släppa honom förns dom kommit på vad det kan vara och det känns ju faktiskt skönt. Bara hoppas att det bara är blodvärderna som spökar annars blir jag rädd ..

Idag fick Linus ta utsläppet av hästarna, vilket betyder att jag fick sovmorgon. Skönt eftersom jag inte kunde somna igårkväll. Nu sitter jag här och tittar på Rachel Ray, lustigt kvinna de där. Imorgon blir det shopping! Måste inhandla allting inför fredagens middag. Har iallafall letat fram ett gott recept på en välkomsdrink nu, mumma! Hoppas på att kvällen blir lyckad trots allt de som hänt. Får hoppas att pappsen kommit hem tills imorgon, annars kommer jag gå runt och vara orolig hela kvällen..
 
Peia ska skos idag, sedan får vi se om jag tar en kortare skogsrunda på henne, hon behöver komma ut efter en hård veckas träning. Lydnadsövning igår, riktigt fin var hon! Kul när dressyrarbetet ger resultat! Sunny vilar, hon är ganska öm i rygg och länd efter att Carmenzita ridit på henne, så det känns inte rättvisst att lägga på en sadel och hoppa upp och rida, nä! Har pratat med Åsa också, får åka dit på tisdag så Sunny får massage, genomgång och akupunktur. Vi kanske passar på och gör en besiktning då också. Får se. Nu ska jag gå en sväng med hunden och rensa huvudet lite!
Jag uppdaterar igen om jag hör nått från sjukan ..


Pappsen

Jahopp, drama dag nummer ett !
Fick nyss ett samtal från moster att mamma och bror åkt upp med pappa till akuten, han hade tydligen kolappsat när dom hade flyttat och de.. Jahopp? Inte en aning om vad de kan vara, ev. en propp eller något med blodet.. Känner mig skapligt ovetande när jag sitter här själv hemma med hunden och alla andra är inne i stan.. Hoppas de inte är något allvarligt, känns ju lite nervöst. Han är ju inte direkt ung längre pappasen så de e klart man oroar sig lite.. Men kan ju inte göra så mycket för tillfället. Hoppas på att hela familjen kommer hem snart och alla mår bra! Pappsen blir väl säkert kvar på sjukan... Krya på dig pappsen, bli bra! <3


Orkar inte skriva mer just nu.. Skriver ev. mer imorgon.. Vi hörs ....