Hej då Norrpis, hej Vingåker!

Då var allt packat, tror jag iallafall. Tusen saker och som sagt, säkert någonting jag glömt iallafall! Gick bra mycket fortare än vad jag räknat med vilken var skönt så nu har jag till och med 1 timme på mig att sitta i solen och försöka få i mig någon lunch innan det är dags för stallet igen.

De sista ska packas in i transporten och hästen ska badas, sen är nog allting klart :) Superdupermega great! Vi får se om de blir någon uppdatering i helgen, annars hörs vi på söndag! hihi puss på er och lycka till alla som ska tävla!!


Gustav är lagom sugen på att komma in o få...

img_8713 (MMS)

Gustav är lagom sugen på att komma in o få nya skor.. troett !


Förberedelser

Tar en tio minuters paus i allt packande och stressande för att uppdatera lite om vad som pågår. Imorgon styr vi husbilen med transporten bakom mot Vingåker och deras meeting Guldsporrarna. Sjukt kul ska det bli, jag är verkligen otroligt peppad (trots att jag helst av allt hade velat vara på Peace & Love) hihi så ska det bli roligt med en erfarenhet rikare. Dock är det så löjligt mycket som ska fixas när man ska vara borta så många dagar..


Imorgon kommer först hovslagaren på morgonen och slår på nya skor på Gustav. Därefter ska han ut i skogen och ridas. Sen till det jobbiga: de sista ska smörjas, hö och kraft ska packas, tävlingsskåp ska skrubbas och packas. Transport och husbil ska packas.. Sedan ska häst badas och därefter någonstans ska vi alltså vara på gång mot Vingåker. Hoppas på att jag inte glömt något, då får jag damp!


Nu ska jag ner och packa mina sista saker och se till så allt är tvättat och klart. Sen väntar sängen, kommer sova otroligt gott! Hoppas på att jag hinner uppdatera någonting imorgon innan vi åker. Kommer att ta med mig datorn, men tveksam på om mitt internet vill fungera där borta. Annars får ni klara er med SMS/MMS uppdateringar under helgen. Hoppas att vi ses i Vingåker, kommer själv att ha kameran framme på vissa ekipage som jag snokat fram ska dit ;-) hihi önska oss lycka till så hoppas jag som sagt på att vi hörs imorgon, annars trevlig helg! :)


Falsterboplanering

Var ute och käkade igårkväll med Falsterbobrudarna, supertrevligt! Blev underbart god plankstek på Hugos nya fina uteservering, därefter daquirie fest på Manésaa :) En lagom kväll med underbart sommarväder och Falsterboplanering. Nu är det bara en vecka kvar, sen åker vi till FHS och Skåne!!


Vi kommer att åka ner onsdagmorgon 05.00 och räknar med att vara på plats när tävlingarna startar på onsdagen. Vi lämnar Skåneland på fredagkväll när sista klassen är avslutad. Iår bor vi på ett hotell inne i Malmö, det blir nog superbra! Tyvärr har jag fått dra ner på min shoppinglista pga att jag inte fick mina skattepengar som jag räknat med.. Men så kan det vara! :) Ny sadelgjord ska grabben få iallafall!


Maria ville bli utsuddad.. nöjd nu? ;-) hihi


Mango, Hallon, Äpple/Kanel, Jordgubb och Kiwi !

Teddie o ja cyklar till stallet idag, dukt...

img_5662 (MMS)

Teddie o ja cyklar till stallet idag, duktiga viii! :)


Midsommarhelg

Jaha, då var midsommarhelgen över och semestern inledd på riktigt!
Har haft en superhärlig helg på Södra Finnö i skärgården tillsammans med mina fina vänner samt pojkvän. Vi har ätit gott, druckit gott, dansat, sjungit, lekt ja - you name it!  Underbart har det varit att få komma bort lite, trots att jag tvingats sova i tält som jag hatar..


Vi får se om ja orkar med några fler midsommarbilder någon annan dag..

Gustav fick en liten minisemester över helgen, såhär lagom bra planerat innan vi ska åka på tävling. Igår joggade vi bara lite lätt på banan för att känna på varandras lösgjordhet efter helgen, de gick sådär kan man väl lätt utrycka sig. Båda var stela, lite småtjuriga och trötta.. Dessto bättre gick det idag! Jobbade på ungefär samma sak som hos Björn i tisdags, dvs bommar och avstånd. Hade byggt upp en bana med enbart bommar och ett litet hinder på 40cm med bom framför och bakom. Allt detta för att leta efter rätt avstånd och känsla. Det gick superdupermega bra! :D Var noga med framridningen  och att vi båda skulle hålla oss lugna och avslappnade. Han kändes verkligen superfin, känslan var så bra! Dessutom kom vi rätt mer eller mindre hela tiden på bommarna, jag red verkligen med Björns röst i bakhuvudet haha. Super Gurra! :)


Imorgon har jag masssor att pyssla med, så får se hur mycket uppdatering det blir. Måste hinna in till stan för att sedan hinna till en hästaffär och sen måste jag ut i skogen med Gurkan en sväng. Därefter ska det byggas hade i x-antal timmar innan jag och Falsterbobrudarna ska ut och käka. Så som sagt, hinner jag med en uppdatering så är jag nog fan stolt över mig själv! ;) Nog om det, nu ska ja sova! Pusss

Videoklipp

Från träningen hos Björn 21/6-11.


21 juni 2011

Dagarna nu går i ett, hinner knappt med att tänka!
Igår var jag ledig, då blev det först en snabbis in till stan för att fixa naglarna inför midsommar. Gick från lila till turkost på naglarna, ovant och väldigt färgstarkt, men det blir nog bra! Sedan var det stalldags tillsammans med Issa, Malin och Martin. Martin, min arbetskamrat red för första gången, både på Wille och Gustav. Han både travade och galopperade med Wille, snacka om att vi blev chockade! På Gustav blev det bara skritt och tre steg i trav hihi ;) Bilder och filmer kommer efter midsommar! På kvällen hade jag bara härligt soffmys med Marcus ♥


Idag var det stallet på morgonen. Drog med mig pappa och Frida till Björn för lite hoppträning. Jäklar vad vi (läs jag) fick jobba, välbehövligt!! Jobbade mycket med bommar och små hinder, hitta en bra rytm och avståndspunkt. Har ju lite svårt med att hitta avståndspunkter, eller jag hittar dom, men ligger jag fel så blir jag passiv istället för att rida. Något som verkligen kom fram idag, men sista rundorna kändes riktigt bra! Björn är verkligen toppen, han hittar och ser problemen fort och har bra knep för att lösa dom. Nu ska jag försöka få till en träning i veckan, det behövs mer än vad jag trodde! Kul var det iallafall :)

Film kommer imorgon.. Youtube och min dator sammarbetar inte alls förtillfället!


Nu blir det mycket bommar och avståndsträning framöver, det ska bara sitta!! Duktig Gustav fick komma ut på regntäcke när vi kom hem, lycklig häst ♥

Körde hem Marcus innan jag åkte in till stan och lunchade med Linnea, härligt att få prata av sig lite. Sedan var det jobb 16-20, skönt med kortdag! Dock syns det på lönen och jag förstår inte alls hur jag ska klara mig på denna lilla lön! :( Men nu får ja inte mer timmar bara för att ja krånglat, så nu är de ännu mer angeläget att hitta nytt jobb känner ja - suck! Träffade Emma på Trådgår'n efter jobbet där vi planerade lekarna inför midsommarhelgen, mycket trevligt! En bra dag helt enkelt :)

Videoklipp

Från gårddagens dressyrträning för Marie.
Ganska lång film, men var så mycket bra så kunde inte klippa bort så mycket hihi
Dock missade mamma att filma den bästa förvända galoppen :(



han är fin , min dressyrkille :)

En bästa vän

För många av oss hästryttare är våra hästar och ponnyer även våra abslolut bästa vänner. När våra bästa vänner helt plötsligt en dag försvinner ifrån oss, rasar vår värld samman. Det är inget konstigt med de egentligen..

Men de senaste dagarna har jag hört och läst om 5 stycken tragiska händelser som slutat med bortgång, gällande då våra bästa vänner. Jag lider med er alla som förlorat er bästa vän hastigt och oväntat - jag vet hur det känns. Men orden "jag vet hur det känns", hjälper absolut ingenting. Jag ber er bara att ta vara på alla fina vänner ni har, våga prata om det, njut av all fin och rolig tid ni hade ihop med eran bästa vän och minns dom med glädje - de hade dom velat. Läkningen tar tid, låt det ta tid! Kom bara ihåg allt fina tillsammans med din bästa vän.


Min fina sessa. Amor vincit omnia, te amo ab imo pectorehoppas du betar fridfullt min älskade..


Aldeles för många hästar lämnar oss för tidigt.. Idag ger jag min största omtanke till Johanna. Du hade en otroligt fin ponny som jag är säker på, älskade dig precis lika mycket som du älska honom. Jag lider verkligen med dig och jag hoppas du är så pass stark att du tar dig egenom det här! Du är en duktig ryttare och jag hoppas vi får se dig på tävlingsbanorna snart igen. Tänker på dig otroligt mycket! ♥ Vila i frid du vackra ponny..


19 juni 2011

Dagens arbetspass gick otroligt smidigt och bra, trots många sega timmar. 08.30 - 16.30 var det som stod på schemat idag, därefter väntades det stall och dressyrträning!

Dressyrträningen gick så bra! Han kändes hur lätt och fin som helst i handen, verkligen medgörlig. Var verkligen roligt att rida idag  :) Vi jobbade ganska mycket med galoppen och galopparbetet idag. Utmanade honom lite och aktiverade hjärnan ordentligt. Började med att få honom ta min skänklar ordentligt genom att öka och minska galoppen - utan tygeltag. Sedan testade vi gränserna lite genom att rida lite förvänd galopp. Detta är andra gången Gustav  gör detta och han gjorde det bra mycket bättre än vad vi trodde!!

Ska nu fortsätta jobba med de lösgörande arbetet och få honom att lyssna bättre på mina vikthjälper och skänklar så jag inte ska behöva använda mina händer och armar så mycket. Ska även, de dagar han känns lugn och så här tillfreds som han var idag, jobba honom lite lätt i förvänd galopp. Känns mycket bra! Som sagt, det var riktigt roligt att rida idag :)

Film kommer imorgon, youtube är otroligt segt ikväll!


En önskan

Hej :)
Kan du inte göra en outfit med de schabraket, vad man liksom kan ha för färger på ridbyxorna o tröja osv, inte så mycke märk utan mer färger :) Hoppas du fattar :D


Alltså jag är sämst på att göra outfits, men nu skapade jag tre, så som jag själv skulle matcha schabraket. Dock gjorde jag ingen med dressyrschabraket, men de är ju samma princip vilket ni kanske förstår.. Hoppas dom dög, de är iallafall hur jag skulle matcha de :)


Svarta stövlar och svart hjälm. Jag skulle bära gråa ridbyxor och en snygg grå skjorta/piké, är det lite kyligare skulle jag dra på mig en vit eller beige tröja.


Detta är väl min favorit. Brun grund med gråa ridbyxor och en snygg brun piké. För att använda den lila färgen lite extra skulle jag använda ett par lila stigbyglar. Eftersom den lila färgen i sig är ganska färgstark tycker jag att det räcker med detta och sen bara använda mig av diskreta färger. Skulle inte använda blå, röd, rosa eller grönt till just lila dock! Fast jag tror att en typ mossgrön färg skulle gå bra ihop med schabraket då kantbandet är lite grå/grönt :)


Till tävling skulle jag satta på en svart grund, dvs svart hjälm, svarta stövlar och en svart kavaj. Dock handlar allt om smaksak! :)


18 juni 2011

Vart har sommaren tagit vägen? Jag har inte suttit ute i solen på två veckor nu.. Bara regn, blåst, mulet och allmänt trisst. Vill ha sommaren tillbaka nu!

Var i stallet på förmiddagen och red ut tillsammans med Issa och Sinclair. Vi var ute i 1h och 40min, höll igång ordentligt, både samlat och busigt. Superhärligt var det och Gustav kändes riktigt mjuk och härlig, fin känsla! Imorgon är det dressyrträning igen, hoppas på att det känns lite bättre än förra gången :)



Eftermiddagen ska jag spendera med min fina pojkvän. Ha en trevlig lördagkväll me er! :)


Sanna om 16 juni 2011:
fin häst! jag undrar också vart den rosa tröjan kommer ifrån? :)

- Tack! Den rosa tröjan kommer ifrån Gina Tricot, köpt för ca 3år sedan tror jag. Finns en supersnygg liknande tröja ifrån B Vertigo i samma rosa färg som verkligen är hur läcker som helst! Finns här.


Linnea om 17 juni 2011:
Vad får Gustav för mat?:) hur mkt osv?
- Nu när han går på bete eller när han står inne? Nu när han går på bete får han ca 2 kg hö om dagen samt 1 kg müsli samt 250 g Irish Mesh.


MLI DAHLGREN om 16 juni 2011:
Riktigt snygga är ni båda två! gillar verkligen dina ridkläder :) vad är den rosa tröjan för ngn? :)
- Tack så mycket! :D Tröjan är som sagt ifrån Gina Tricot.




Tretorn Advance

Bruna Tretorn Advance stl 38 säljes!


(Bild från google)
Kan fixa bilder vid intresse!


Välskötta och snygga stövlar som gör sig prisvärda.
Nypris ca 3500 kr .
Mitt pris 1700 kr - alt bud vid snabb och smidig affär!


Esperado

Ni har väl inte missat nyheterna hos Charlies?
Min stora favorit är utan tvekan det übersnygga lila schabraket ifrån Esperado! Dressyrmodellen bara ska jag ha om det finns matchande lindor till. Struntar faktiskt i om lila inte är en killfärg, för jag bara älskar den! Får hoppas på att Charlies har med detta till Falsterbo.


Schabraket kostar 699 kr och finns i dressyr- och allroundmodell. Finns även en matchande öronhuva till för 299 kr. Detta finns i flera färger!

Nytt är även dessa tuffa ridbyxor från Animo. Vill du sticka ut lite i vardagen så är dessa absolut någonting för dig! Snyggt skuren med fräcka detaljer så som serietidningsutförande på ficktryck, fräcka silverdragkedjor på fickorna, lagda veck på utsidan av knät och gummerat grepp med grå detaljer. Elastiskt och helsytt benslut för bästa komfort i stöveln. Kostar 2099 kr och finns i färgen svart, dessutom kan du klicka hem den från webshopen!



Nytt från Animo är även denna snygga tävlingsblus i en ny färg. Hur läcker som helst verkligen! Den finns i cerise, vit och duvblå och kostar 929 kr - den finns i webshopen!!



Lovita tävlingstopp ifrån Kingsland är en enkel, men ändå snygg tävlingstopp. Den finns i cerise och duvblå och den ceris'a är verkligen hur snygg som helst! Riktigt läcker på. Kostar 499 kr och finns även den i webshopen!


17 juni 2011

Hemma från jobb och kopplar nu av i soffan med bra film på TV, ett glas vin och lite jordnötter - fredagsmys! Dagen har gått otroligt fort och bra trots många sega timmar, vet inte om det är min semesterlängtan som gör att det känns bättre.. Hur som helst, skön arbetsdag avklarad.

Gustav fick vila idag. Det sägs att det tar ca 48 h för en häst att återhämta sig efter ett hårt ansträngande ridpass, därför får han alltid vila efter galoppövningen. Mamma var ute under dagen och tog in honom så han fick vila lite samt äta den kraft han behöver. När han gick ut igen fick han sitt ofodrade regntäcke på sig, det ska tydligen bli busigt väder inatt. Eftersom han är relativt nyrakad vill jag inte att han ska bli kall. Imorgon ska vi ut och galoppera och jobba lite på en toppenväg runt stallet, hoppas Gustav är lika sugen på det som jag! :)


Förra fredagen var det Champange mys hos Martin! hihi

Nu ska jag faktiskt fortsätta att njuta av min fredagkväll tillsammans med mamma. Är det någon speciellt ni vill läsa om får ni helt enkelt hojta så att säga. Har massor jag vill skriva om , men det känns inte som mina läsare är lika sugna ;) hihi Ni glömmer väl förresten inte Charlies blogg? Där gästbloggar jag varje fredag om ni är nyfikna på mitt skrivande där.

puss och trevlig fredagkväll på er!

17 juni 2011

Dags att tagga inför lite jobb, känner mig så otroligt opeppad så de är löjligt.. Men 4 arbetsdagar kvar Tess, 4 dagar sen semester!! Åh så skönt det ska bli, underbart! Hoppas på att mina fyra arbetsdagar går fort som bara den.. Nu måste jag sätta fart.


En glad student Tess för 3 sedan.. Gosh vad tiden går fort..


16 juni 2011

Åh underbara torsdag! Den har verkligen varit supermysigt på alla sätt och vis. Började med en liten sovmorgon då kroppen var lite sliten efter gårdagens utgång med tjejorna. Rösten hade jag tappat någonstans på vägen igår, så idag lät jag verkligen som en pipleksak! I övrigt mådde jag mycket bra då det var en nykter kväll för mig igår och jag kom hem precis lagom inatt.

Åkte på min "plastsyrras" son student, Johannes. Han var så stor och stilig, jättegrattis till honom verkligen! Kan ju inte undgå att man saknar studenttiden lite, idag är det hela 3 år sedan sen jag stod där på trappan och sjöng för fulla muggar - fy fan vad jag är braa! haha, som sagt, jag saknar studenten! ;)

Åkte sedan och tittade på ett jättefint sommarbete som vi absolut kommer att ta! Förhoppningsvis kan vi flytta hästarna dit under midsommarhelgen, då det är lite som måste fixas på den innan. Skönt för grabbarna grus och få ett ordentligt bete och ett ordentligt sommarlov!

Vidare till stallet där jag gjorde galoppövningen på Gustav. Galoppövningen innefattar ett styrkejobb där du jobbar i intervaller, galopp varvat med skritt. En superövning som stärker och hjälper hästar med en svag galopp. Du rider totalt 18 minuter galopp och totalt 6-8 minuter skritt. Gustav kändes hur fin som helst och jag kunde verkligen bara njuta! Red på det raka bettet ihop med den mexikanska nosgrimman, kändes bra! Men han går ändå bättre på repnosgrimman.. Hur som, jag var riktigt nöjd med galopparbetet och skrittade av honom 30 min på hårt underlag efteråt. Duktiga fina lilla häst! :) ♥





På tal om repnosgrimman så såg jag Lindas kommentar förut;
Tess vad ger repnosgrimman för effekt i ridningen? :) kan du inte berätta lite om den?

Sen läste jag Björns kommentar ganska direkt efter haha, den var kul (a)
Nosgrimman är inte pynt,rep är ju bra på hästar som gapar och går imot handen, trodde det var därför du hade repgrimma.... Besviken på dej ;)

Då tänkte jag bara göra dig glad igen Björn och säga att jag faktiskt rider med repnosgrimman just pga detta! :D Det var faktiskt Sharpman som rekomenderade nosgrimman när dom var här och provade ut hoppsadeln. Då red jag på vanlig engelsk nosgrimma och Gurkan är verkligen den hästen som springer och gapar och går emot handen och då var det ena tjejen av sadelutprovarna som frågade om jag provat att rida med repnosgrimma. Och han går som sagt riktigt bra med den! Får en jättefin känsla och jag behöver inte alls spänna den hårt! :)

Dock tycker jag den mexikanska nosgrimman är mest ponnysöt hihi, men idag märkte jag som sagt att han går bättre på vanlig aachen eller på repnosgrimman som sagt :)



Nu har jag ätit en god räkmacka och druckit ett glas vitt vin, nu känner jag mig nöjd - nu kan jag sova! :) Imorgon väntas det jobb 12 - 20.00, sen har jag faktiskt bara 4 arbetsdagar kvar innan jag går på semester, tjohooo! :D Som jag längtar efter semester!

Bloggtävling



Är med och tävlar om denna KL t-shirt som jag tycker presenterar ganska bra vad jag gillar och vem jag är ;D haha. Sjukt kul om jag vann detta, annars får jag helt enkelt hålla de jag lovat och köpa den på FHS!

Vill du också vara med och tävla hos Emelie, klicka här.


Studentfirande

Hej på er! Sitter på studentfirande, äter och dricker gott! Ska dock lämna detta snart för att åka och titta på ett bete till hästarna. Men nu - mera vin och grattis till studenten - Johannes!! :)

Meeting

Det börjar faktiskt närma sig mitt och Gustavs första gemensamma meeting, Gustavs absolut första! Det ska bli hur roligt som helst och jag längtar redan. Har skrivit upp en plan över hur han ska ridas och tränas innan vi åker för att det ska bli så bra som möjligt, känner mig otroligt peppad!

Vi kommer att åka till Vingåkers Ryttarförenings meeting, Guldsporrarna 30/6 - 3/7 .
Hans uppstallningsplats är redan bokad och betald. Vi kommer att bo i husbil på tävlingsplatsen så jag har även bokat elplats, spännande! Gustav kommer att gå tre dagar, första gången han går tre dagar i rad så nu gäller det verkligen att försöka stärka hans kondition och styrka fram tills dess. Vi kommer att ta detta meeting som en lärdom och förhoppningsvis bli en erfarenhet rikare. Hoppas på att pojken min gillar att sova borta ;) hihi

Gustav kommer att gå 110 cm på torsdagen, 110 cm på fredagen och 115 cm på lördagen. Om allt går som planerat kommer vi att åka ner redan på onsdagkväll för att göra oss bekväma, sedan kommer vi att stanna tills söndag då vi kan packa och åka hem i lugn och ro. Jag hoppas på att han orkar detta, det ultimata hade varit om han kunde fått gå torsdag, fredag för att sedan vila lördag och gå en klass på söndagen. Men eftersom jag inte känner mig riktigt redo att debutera 120 cm än (enda klassen som skulle funka på söndagen) så får det bli tre dagar i rad.

Hur som helst, det ska bli hur roligt som helst! Det blir mamma, pappa, jag och min fina vän Frida som åker ner med Gustav. Är det någon av er som ska dit? Vilka dagar / klasser? Åker ni som ryttare / hästskötare / fotograf?! Har redan kollat in snabbt vilka ryttare som anmält sig och blev väldigt glad när jag såg vissa namn, ska bli otroligt roligt att se andra bloggare och deras hästar IRL! :D hihi längtar som sagt!


Pullarnosgrimma

Provade den mexikanska nosgrimman från Dyón på Gustav igår, visst var han ganska söt i den? :)
Trodde inte han skulle passa i s.k pullarnosgrimma, speciellt inte en med massa ludd och lite kraftigare läder. Men jag tycker nog att det funkar trots allt, eller? :) Fast jag föredrar min fina repnosgrimma trots allt! Är det något som han kan använda tror ni? Eller alltså, klart den kan användas haha men, typ på tävling..? ;p


14 juni 2011

Jag är så löjligt sliten! Åkte på världens förkyldning i helgen och har dessutom en jättejobbig allergi period just nu, så det är otroligt jobbigt att bara finnas till. Ja, jag tycker lite synd om mig själv, men det är faktiskt jobbigt!

Hur som helst, glömde ju att slänga upp videon från dressyrträningen i fredags, så tänkte göra det nu istället. De kändes ju som sagt att jag inte har tränat för Marie på nästan fyra veckor, usch vad jag fick kämpa! Det kändes som att vi tappat precis allting och var tillbaka på noll igen, men när jag kollar på videon ser det inte alls så tokigt ut. Saknar dock min dressyrsadel :( Vi jobbade först och främst med att få honom lösgjord och rund för innerskänkeln då han gärna går lite för rak och då blir stretig i munnen. När jag känner att han hänger i munnen och inte är eftergiven så är det egentligen bakbenen som inte är med (ganska logiskt, men man glömmer lätt). Kändes superbra på slutet iallafall. Skönt att komma igång en gång i veckan nu med träningen igen :)



Min fina lilla kille :) 2½ månad kvar innan dressyrdebuten hihi, hoppas på att ha en dressyrsadel tills dess..

Charles Owen

Kommer ni ihåg utmaningen som Emma gjorde åt mig i vintras?
När jag var på Sharpman i torsdags så hittade jag hjälmen som var med i den utmaningen!
Nämligen Charles Owen Wellington svart/lila, den var hur tuff som helst!


Tyvärr är bilden tagen med Iphone, så kvalitén är sämst..

Tyckte verkligen den var hur läcker som helst! Vet att det var flera som frågade om hjälmen när jag fick den i utmaningen, så nu har jag svaret. Den finns att köpa på Sharpman :)


På bilden är den väldigt färgstark, riktigt så var den inte IRL, men nära iaf!

Läsarfråga

Snälla, kan du inte svara på min kommentar om flippanbettet?? Varför har du börjat rida på de, hur är Gustav på de jämfört med andra? Funderar på att testa detta bett nämligen..

- Har nog missat din kommentar tidigare, förlåt. Jag började rida på Flippanbettet då han kändes svårriden på det tredelade jag hade innan. Han hängde i handen, blev tung och svårreglerad. Frågade då om råd bland olika folk och många rekomenderade Flippanbettet. Fick då prova ett rakt Flippanbett av en vän och jag kände stor skillnad med en gång. Han blev lättare i handen, då även jag vågade lätta på ett annat sätt. Jag får tillbaka honom mycket lättare och snabbare på detta bett.

Har bara provat detta eftersom det kändes så bra beställde jag ett eget med en gång. Har ridit Gustav på tredelat med fasta ringar innan, rider nu med rörliga ringar (tredelat) i dressyren och markarbetet. Har även köpt ett rakt bett med rörliga ringar som jag ska prova någon dag denna vecka då min tandläkare rekomenderade det då han lätt blir sårig i mungiporna.

Jag tycker det är värt att prova! Men som sagt, prova genom att låna av en vän eller liknande innan du köper. Bettet är ändå ganska dyrt och det vore tråkigt att köpa det om den sen inte skulle funka :) Gustav funkar toppen på det just nu och både han och jag verkar trivas me det! Hoppas det svaret duger, lycka till!


Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Usch, ingen bra start på denna dag. Försov mig och vaknade med världens allergi och förkyldning! Hann inte äta någon frukost utan åkte direkt till stallet, gav snyggingen sin frukost innan jag knoppade manen.


110 cm bed A
Han kändes väldigt trött och lojj på framhoppningen, så hade inga förhoppningar alls. Blev otroligt chockad när han hoppade mig ur sadeln på hinder ett, då vaknade jag till lite. Kändes jättebra linjen 2 - sex galoppsprång till 3 - fem galopsprång till 4. Tröttheten i honom märktes efter hinder fyra, när han inte riktigt ville komma tillbaka utan drog upp nacken och började små sparka. Tanken var framåt och när vi red emot hinder 5 stod han emot lite så fick gå på lite med spöet då han ignorerade skänkeln. Hoppade stooort över! Jättefin även på planket hinder 6 samt 7a och 7b. Sen skulle de vara 6 kontrollerade språng till hinder åtta. Men jag var inte tillräckligt snabb i min förhållning och Gustav var för trött för att vara kvick i sina ben. En jätteliten snudd på bommen som föll, bara otur, den kunde lika gärna legat kvar. En trött Gustav hoppade även över sista hindret, nr 9 felfritt. Så 4 fel, men jag är jättenöjd!




Han har hoppat så otroligt bra på dessa två dagar. Jag har vågat använda hans galopp och ridit framåt istället för att hålla tillbaka och smygrida. Det var idag som min sjuka kropp tillsammans med hans trötta kropp inte riktigt gjorde en 110 % bra runda. Men han har vuxit så enormt både i huvud och kropp, allt känns så himla enkelt just nu! Om man kollar tex dagens 110 så var det endast en två nollor i grunden på 17 starter. Dagens bana krävde koncentration och planering, mycket relaterade avstånd och linjer.. SÅ jag är mycket mycket nöjd! :) Nu blir det två tävlingsfria helger (skönt!) innan det är dags för vårat första meeting!

Fotografering

Från dagens 110 på VRF :)
Fotograf, Bo Klintestam


Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Vilken dag detta varit, har gått från glädjetårar till tårar i ren besvikelse till tårar av lycka - allt under en och samma dag. Så nu sitter jag här med världens huvudvärk, samtidigt som jag är så otroligt jävla glad över att jag behöll Gustav, för fan så fantastisk han är! Snacka om att jag kan rida bort våra framgångar, älskade häst ♥


110 cm bed A
Han var så fin på framhoppningen, bara njöt. Kände att jag kom till ridning bra när jag fick startsignal, dock var jag lite nervös pga att jag dels var först och inte hade sett någon innan mig och för att det var så mycket tittigt på banan. Går in och försöker sätta upp galoppen direkt, hoppar av typ två meter innan hinder ett och tänker direkt "kul att riva första hindret" , men han nuddade fan inte ens bommen! Han hoppade mig ur sadeln mer eller mindre på varje hinder, kunde inte göra annat än att le. Det är sån skillnad på honom! Var så glad när jag red mot, vad jag trodde var sista hindret, och han var felfri dit och även över det hindret ååh vilken lycka! Dock hade jag missuppfattat, det var inte riktigt sista hindret.. Kombinationen som var första i hindret i avd A's fas 2 hade dom satt dit som sista i avd B, de hade jag inte riktigt koll på. Dock ska till och med Marita de innan min startsignal, men då var ja så fokuserad så jag hörde inte :( Fick rida runt hela banan för att rida ann den där jävla kombinationen och tror ni inte att Gustav klipper den och är typ meter över. Så surt, då kom de så kallade tårarna av besvikelse - på mig själv. Fan så arg jag var på mig själv, aldrig hatat mig själv så mycket som jag gjorde då! Jag hade ju liksom den efterlängtade nollan i hand och så rider jag bort den pga slarv, dumma Tess! Blev istället för 0 fel, 14 fel då 10 av dessa var tidsfel då, surt.


finaste Gustav ♥


110 cm bed A
La besvikelsen bakom mig efter mycket om och men och laddade om. Kändes trött och matt på framhoppningen men taggade till när vi kom in på banan. Lyssnade otroligt fint på mina förhållningar och det kändes så enkelt! Tyvärr gjorde jag en ryttarmiss.. Ja tog i honom innan hinder 6, den gick egenom mer än va ja tänkt så vi hamnade i ett mellanläge, tyvärr, så bommen föll. Tråkigt då han kändes så himla fin och jag var sjukt revanchssugen. Men nya tag imorgon! 4 fel i denna klass.




Som sagt, de är jag och mina misstag som sabbar för oss, börjar tröttna på dom nu. Men ger inte upp än! Imorgon åker vi tillbaka och rider en 110, hoppas på bättre ridning utan missar då! Stolt och nöjd över min lillprins är jag iallafall :)

Fotografering

Från dagens tävling hos Vikbolandets Ryttarförening.
Fotograf, Bo Klintestam.


Han hade ju kunnat ta ett galoppsprång till annars..



VEM är fotografen på denna bild?! :D




Dagens ridpass

Blev som sagt ett relativt lugnt pass på ridbanan idag. Joggade fram ordentlig i en låg och härlig form där han kändes otroligt pigg och fräsh. Galopperade lite grann där jag varierade tempot och sitsen, kändes superfin och lätt i handen! Sedan avskrittning på hårt underlag. Red sammanlagt kanske 30 min, mestadels jogging i låg form och han kändes som sagt superfin! :) Mammsen fotade lite


Dagens shopping

Spontanshopping hos Sharpman tillsammans med mamma idag. Handlade upp de sista på lönen helt enkelt - allt annat än bra, men det var välbehövliga saker, faktiskt.

Dyón träns, var dock den amerikanska nosgrimman på.
Köpte repnosgrimman löst. 50 % på tränset, värsta kapet! Köpte även nya Dyón tyglar..


Kingsland, vita ridbyxor

Underbart att det inte är någon kardborre längst ner!

Kingsland tävlingsskjorta


Helt klart min nya kärlek - så länge som jag suktat efter denna! iiiih ♥

Kingsland strumpor


Dyón snokrem


Globus rakt bett med rörliga ringar


EC Hand


En supersmart sak som visar dig hur stark/hårt du håller i tygeln, kolla mer på denna video.

Storhandlat

Då var man påväg hem ifrån Sharpman och Mjölby. Har storhandlat så att säga, det var inte alls tanken men så blev det.. Mer om det (och bilder såklart) när jag kommer hem! Först ska jag ut till min älskade lilla Gurka och prova allt :) hörs sen!

Läsarfrågor

Passar på att svara på lite frågor nu när jag har tid :)

Anonym om Betessläpp:
åhh vad häärligt. går dem ute dygnet runt nu då? hur gör du vid tävling?
Härligt men vågat att släppa ihop så många tsm =)

- Ja det är underbart för dom! Gustav kommer att få stå inne kvällen innan tävling för att vila upp sig ordentligt. Sen kommer han även att få komma in på dagarna om det är jättevarmt då det är ont om skugga i hagen. Jo de är lite vågat med så många, men det var faktiskt hur lugnt som helst vid släppet och änsålänge har ingen blivit skadad. Alla fungerar superbra och verkar trivas ihop, hela 8 valacker är det i hagen! Ja tycker de är skönt med en stor flock! :)


Lotta om Videoklipp:
Har nog missat någon stans, men varför fortsätter du inte med flippanbettet? :)

- Jag bara lånade ett Flippanbett av en vän, som sen skulle ha tillbaka det. Beställde ett eget ifrån Skara, men de skulle ta ca 3 v innan det skulle komma. Dock så gick det riktigt fort då jag fick de redan igår!! Bara 1½ vecka efter beställning :) Så nu ska vi prova Flippanbettet igen.


Amanda om Tävling NORF:
Bara en fråga, inte meningen som någon negativ kritik utan ställs pga nyfikenhet! Vad händer om du låter honom gå på lite mer mellan hindrena?

- Tog inte med hela kommentaren då den var så lång hihi Men det handlar enbart om feghet ifrån min sida! Jag blir löjligt passiv på tränsbettet, helt utan anledning egentligen. Men får en känsla av att ja inte kommer få tillbaka honom ordentligt igen om jag låter honom gå på lite - skitdumt  jag vet! Men som sagt, de är de negativa med mig, att ja lätt blir passiv och inte riktigt litar på Gustav. Men jag vet om mitt problem så ska absolut jobba på de! :)


Utkast: Juni 9, 2011

Här ligger jag i soffan på min lediga dag och gäspar.. Det spöregnar ute och det känns som att det är åska påväg, huvudvärken är löjligt obehaglig. Jag som hade sett fram emot en dag i solskenet och bättra på min bränna, men nae. Känns som att det inte kommer bli nått vettigt gjort idag - fast där har jag fel!

Ska åka ut till min fina kille ikväll och rida lite mjukgörande på honom, känns på knapparna inför morgondagens dressyrträning (äntligen!) helt enkelt. Provar dock Flippanbettet idag, mitt aldeles egna som kom igår från Skara! Otroligt snabb och bra leverans, alltid lika uppskattat.

Dessutom ska jag och min kära mamma på en liten roadtrip till Mjölby och Sharpman idag. Ska klaga lite på mitt schabrak som jag beställde som blivit missfärgat - inte ok! Naevars, men ska se vad dom säger om de. Sen måste ja köpa nya tyglar eftersom Gustav hade sönder sina på förra tävlingen..


Satt och kollade startlistorna till helgen nyss och shit så lite starter det är! På lördagen är det 16 st i första 110 och 15 st i söndagens första 110. Det betyder att jag måste vara på VRF supertidigt, fast fördelen är såklart att jag kommer hem tidigt ifrån tävlingen hihi. Någon av er som ska på Vikbolandets Ryttarförenings regionala tävlingar i helgen? Som tävlande, pubilk eller fotograf kanske? :) Gurkan ska gå tre stycken 110 klasser avd B, mitt mål är att sätta två nollor så vi är kvalade avd A. Men ska inte ha för stora förhoppningar, VRF brukar ha lite kluriga banor. Glad att pappa ska med iallafall, då blir det förhoppningsvis lite bra bilder :D hihi


8 juni 2011

Igår var det en riktig helvetes dag!
Jobbade 7.30 - 20.00 på ICA, skapligt segt pass så att säga. Gick skapligt fort trots allt, mina arbetskamrater vet hur man ska fördriva tiden så att säga.

Stolt över mig själv som åkte ut till stallet efter jobbet och joggade min fina kille en stund på banan. Han kändes riktigt fin, märktes inte av någon direkt seghet osv pga betet. Tog det lugnt och kände bara av lite, men han kändes superfin som sagt. Hoppas på dressyrträning den här veckan!



Idag väntas jobb igen, 12.00 - 21.15. Grabben får vila idag, bara njuta av allt gräs i hagen hehe. Nu måste jag sätta fart och åka till jobbet, hejsvejs!

Betessläpp

Nu går hästarna ute på bete och har det underbart! Tyvärr var jag själv inte med på betessläppet då jag jobbade, men Frida var med och agerade fotograf för min skull. Så bilder blir det!

Betessläpp Stall Fursta Gård
Fotograf, Frida Örnborg




Sen var det stonas tur!

Tävling NORF

Idag var det alltså dags för en lokal hoppning hos Norrköpingortens Ryttarförening. Har varit igång sen kl 6 imorse och nu är jag verkligen helt slut!

Följde med Frida på morgonen och groomade åt henne och Kasper, filmade och stöttade. De gjorde succe (vilket vi bestämt innan) och det blev 0 fel i 90 cm, deras första lokala nollrunda dessutom - Grattis Frida! De red även en 100 cm, deras andra! Supersnygg runda, tyvärr en ryttarmiss innan hinder nr 1 som kostade ett nedslag, otroligt synd då resten av banan var så himlans bra :)

Efter lunch dök min lilla stjärna upp i transporten tillsammans med mamma och pappa - min bästa trio ♥ Gustav var otroligt lugn och fin att rida fram, nästan så jag fick driva på honom! Gick absolut inte att hoppa fram, framhoppningen var verkligen det värsta jag varit med om! Gick in och tog ett språng sen gick jag ut.

100 cm bed A0/A0
Kändes fin när jag kom in, dock spänd som en fiolsträng! Fick honom inte riktigt att slappna av men han hoppade ändå ganska trevligt. Dock var min ridning under all kritik, precis som i torsdags. Satt och höll, fegred och la honom nära flera gånger.. När jag rider mot hinder 7 känner jag hur fel jag ligger, men vad gör jag åt det? INGENTING! Jag bara sitter, stackars Gustav! Kom helt fel och självklart åkte bommen ner, inte mer än rätt. Men fan så arg jag blev på mig själv. Klappade om min fina och red på de sista hindret. 4 fel alltså. Otroligt få nollor, var kanske 3 dubbelnollor? Var placerad på 0+4(!). Nej juste, jag fick tidsfel också! Helt jävla sjukt.. så 5 fel då.



110 cm bed A
Lika lugn och fin på framridningen som innan, älskling! Skulle gå in och hoppa ett språng på framhoppningen precis som klassen innan. Ett helt ok språng. När ja ska gå ut därifrån är det en hästjävel som sparkar Gustav rätt på bogen (bara sådär från ingenstans!). Fick panik och kollade ju såklart direkt om han haltade, men ingenting. Var skitnervös när jag gick in på banan och sa att om han känns konstig går jag ut direkt. Men han kändes jättefin, taggad som tusan! Tyckte att jag hade en bättre galopp i denna klass, men ridningen var fortfarande inte bra! :( Klantade till det på insprånget i kombinationen - smackade, blev trångt ut så han rev.. Skulle ju såklart bara suttit och väntat ut honom! Såå arg på mig själv. 4 fel som slutresultat. Även i denna klass var det typ 2 nollor och folk var placerade på 1 eller 4 fel i grunden..




För övrigt så trampade Gustav sönder min älsklingstygel från Dyón idag :( Tur att man hade ett par extra tyglar i närheten haha Sen sprack min kavaj innan 110 också. En riktigt jävla skitdag haha inget har gått min väg idag ;p

Fotografering

Från dagens tävling på NORF.
Fotograf, Bo Klintestam.




4 juni 2011

Höll på att skriva maj där i rubriken, illa.
Igår hade jag fullt upp, därav ingen uppdatering. Jobbade 7-16, sedan var det stallfest på Fursta Gård med grillning, lekar och massa prat. Vill bara skryta med och säga att jag och Frida vann tipspromenaden "hästkunskap" med hela 5p av 10, de ni ;) haha riktigt dåligt, men var faktiskt svåra frågor! Var iallafall en trevlig kväll som slutade sådär lagom tidigt, tack alla ni på Fursta!


"vinnarna" så att säga ;p

Idag har jag jobbat 10-17.30, sen åkte jag direkt till stallet. Rakade faktiskt Gustav idag, han har stått och varit helt genomböt i hagen mitt på dagen pga hans tjocka päls - inte ok! Så nu tog jag fram klippmaskinen, för hans skull. Han blev jättefin, vit och sommarfin! Behövde inte ens bada honom inför morgondagen ;) hihi sen flätade jag manen och skrittade ut en sväng barbacka, supermysigt. Fortsatt ompyssling när vi kom tillbaka innan jag knoppade Kasper och smorde det sista.

Imorgon väntas det alltså tävling på NORF. Inte så jättetaggad, men ska ändå bli roligt. Hoppas det är någon snäll människa med kamera på plats hihi. Nä, nu måste jag sova. Ska vara i stallet tidigt imorgon :) Hörs imorgon, önska oss lycka till!

Videoklipp

Från hoppningen i torsdags.
Vet om mina brister.. Blir aldeles för passiv och feg på detta bett. Blir en kamp om av- och på och för mycket slit och dra. Vågar inte heller trycka på galoppen då jag är rädd att inte få tillbaka honom i rätt tid. Så, därför känns det mycket bättre på Flippanbettet. Men nu rider vi på detta och jag är iaf supernöjd med sista rundan, även fast vi hade för dålig galopp där så var jag mycket mjukare i hand och tänkte ändå framåt.

Så bara jobba vidare, men som sagt, är medveten om mina brister så behöver ju inte bli 100 kommentarer om de, tack :)



Han var extremt sparkig/bockig denna dag så kom inte alls till ridning på samma sätt. Märks direkt när vi inte tränat dressyr på länge! Tar tag i honom lite två gånger, men klappar sedan honom direkt när han stannat och lyssnat. Men kände att "nä nu får de vara bra" några gånger - så de kan se mer brutalt ut än vad de egentligen är :p haha brukar annars rida på framåt i dessa lägen men ah.. som sagt, min passiva ridning denna gång var inte bra! Skäms på mig!

Fotografering

Springer ifrån kalaset en snabbis och uppdaterar er med bilderna från idag!
Hoppningen i sig gick helt okej, dock hade jag inte alls samma härliga känsla som på Flippanbettet. Men det är bara att göra det bästa av situationen och rida på! Hästen gör sitt bästa, det är jag som måste lära mig hantera honom bättre när han blir såhär "på". Bilderna blev ju iallafall skapliga, de är alltid kul! Helt sjukt ändå hur lågt 1m känns nu, allt blir så enkelt när han lugnar sig. Ser fram emot hästsäsongen! Film osv kommer senare troligtvis! :)


2 juni 2011

Solen skiner och jag är ledig, hur underbart är inte det?! :)

Ska snart åka till stallet och fixa iordning allting, sen blir det en tripp till klubbens stora utebana för lite hoppning. Vill prova att rida på en stor bana med det tredelade bettet inför tävlingen. Dock blir det inte så jättemycket hoppning, utan mest lydnadsövningar. Kommer antagligen bygga upp en eller två kombinationer (eftersom det är de som jag har mest problem med), sen någon lätt övning bara. Ska bli superkul, både mamma och pappa ska med så blir både film och bilder!



Vet inte om jag kan uppdatera er mer idag, då Thina, brorsans tjej och lite fler folk kommer hit för middag och lite födelsedagsfirande. Thina fyller 25 år så det känns som att jag kommer fira henne och umgås med folket ikväll :) Kanske att jag hinner slänga upp någon bild eller så, det märks helt enkelt! Annars får ni vänta tills helgen.. Nu måste jag sätta fart, hejsvejs!

1 juni 2011

Nu är det sommar! Eller ja, de är iallafall första juni och då anser jag att våren är slut och sommaren har tagit över (skitsamma om vädret inte säger desamma liksom). Helt sjukt ändå att det redan är 1 juni, det känns som att det var februari häromdagen typ. Men nu ser vi fram emot sommaren och alla äventyr!

Igår blev det inte så mycket bloggning, förlåt. Var i stallet på morgonen och pysslade med min kärlek. Skrittade ut en sväng barbacka tillsammans med Frida och Kasper (gud så underbar min häst är att rida barbacka!). När vi kom tillbaka efter en kort tur blev det tömkörning för Gurkans del. Men mycket lätt och kravlöst, ca 10 min jogging i låg form bara. Såg hur fin ut som helst! Låg sedan i solen hela dagen och spelade lite vollyboll med Marcus och Linus. Fick faktiskt lite färg - jag säger ju att sommaren är här :-D hihi Avslutade dagen med middag och lite cider på Trädgår'n tillsammans med mina gamla ponnytjejor Frida, Frida, Bilinda och Caroline. En supermysig kväll verkligen och vilket väder vi hade!




Idag har jag haft en tråkig stallfri idag. Har jobbat på ICA mellan 10.00 - 21.15, så mamma fick vara hästvakt idag igen. Men Gustav hade ändå en inplanerad vilodag idag, fast jag hade ju velat åka dit och pussa lite på honom.. Imorgon ska vi hoppa lite inför helgen. Saknar dressyrträningarna som bubblan, men om en vecka är det dags igen!! :) Dock i hoppsadel, känns inte lika roligt..