31 augusti 2010

Fel period .

Rubriken får tala för sig själv, jag är inne i fel period just nu. Det är egentligen ingenting som går speciellt dåligt eller fel just nu, snarare tvärtom, det är därför jag undrar vad som håller på att hända?! Det räcker med att någonting går lite fel, eller att en person råkar säga fel sak i fel stund och det gör att jag känner mig gråtfärdig.
 

Under min lilla weekend i Göteborg i helgen tillsammans med älsklingen, var det helt underbart. Vi åt god mat, träffade trevliga Göteborgare och hade hyggligt väder. Vi var på Liseberg, spelade bort massvis med pengar och åkte precis alla karuseller (i princip). Allt var bra och kärleken håller i sig, jag tycker om min pojkvän så otroligt mycket så det är sjukt. Så inte är det kärleken som spökar eller gör så att jag mår som jag mår just nu.


Min snygga lilla silverprins då, Gustav? Äntligen känns det som att det händer saker, vi börjar utvecklas och ridningen känns bra förtillfället. Jag tycker om honom! När jag sitter på jobbet eller ligger i min säng på kvällen så är jag otroligt peppad för att träna, bygga upp övningar och fortsätta utvecklas. Bara njuta av ridningen som den är! Men när jag väl ska ta mig till stallet finns det ingen ork, eller lust. Men det känns ändå inte som att det är han, eller ridningen i sig som gör mig såhär heller..


Med tanke på mitt jobbschema just nu (jobbar oftast 12.00 - 20.20), måste jag antingen ta stallet 06.00 eller 21.00 och det finns varken ork eller lust till att göra. Samma sak gäller vännerna. Tror inte någon av mina vänner skulle vilja träffa mig så pass tidigt på morgonen och på kvällen orkar jag inte engagera mig för fem öre. Så kanske är det jobbet som gör mig såhär? Vissa dagar stormtrivs jag, andra dagar vill jag bara därifrån. För de första, så har jag rast själv nästan jämt, otroligt uttråkande. Jag får nästn bara sitta i kassan, vilket enbart skadar min kropp. Men jag får lön varje månad, så jag kanske ska vara glad för de?


"Du har jobb, du har häst, du har pojkvän, en underbar familj och fina vänner, var för fan glad för de du har människa!"
- Absolut, är jättelycklig för allt, känner mig verkligen som en av dom lyckligt lottade. För idag är de inte lätt, varken med jobb eller annat. Men jag vill kunna arbeta som en "normal" människa och kunna njuta av de jag älskar allra mest - min häst. Kunna träffa mina vänner och min pojkvän som vilket vanlig svensk som helst! Men en dag måste även jag vakna upp och inse - man kan inte få allt..
Slut på deppandet och försöka göra något bra av de istället? Blicka framåt!


Bloggtävlingar

http://mlidahlgren.blogg.se/2010/july/tavling-vinn-den-snygga-jw-byxan.html#comment

http://mlidahlgren.blogg.se/2010/july/tavling-vinn-den-snygga-jw-byxan.html#comment


Idag lyxar vi till det med lasange från fr...

img_0155 (MMS)

Idag lyxar vi till det med lasange från fräcka fröken till lunch, omnomnom! ;) jobbar till halv nio ikväll så får se om ja orkar med nån uppdatering efter de,,


Liseberg för hela slanten, solen skiner oc...

img_0142 (MMS)

Liseberg för hela slanten, solen skiner och jag har inte vunnit ett skit på dessa jävla hjul! Men nu är de dags för högre höjder, uppskjutet it is! Btw, jag vågade mig på en omgång med kanonen ;) puss på er!


27 augusti 2010

Godkväll bloggen! Har varit fullt upp hela dagen... Jobb 9-18.00 sen blev det en snabbis på stan och fixa lite. Fort hem och jogga Gustav på banan. Han var lite trälig i munnen idag, vet inte om de bara var lathet från hans sida eftersom han fått vila nu nästan hela denna vecka, eller om han inte riktigt trivs med nya bettet. Tänkte ja skulle prova hans gamla imorgon i känna efter. Hur som helst, efter ridningen blev det ut i skogen och springa 2,5km. Benen kändes riktigt tunga idag o ja hade inte alls samma tempo som ja brukar, så tror minsann att kroppen va lite trött idag. Kämpade iallafall och avslutade mitt situps, armhävningar och bryggan. Sedan blev det att packa väskan för imorgon åker jag och min älskling till Göteborg och kommer hem på måndag, så blir nog inte så mycket uppdatering under denna helg.. Men ja hoppas alla får en bra o trevlig helg! Puss :-*

Bloggtävling


http://showjumper.blogg.se/2010/august/tavling-i-bloggen-igen-vinn-kingslandhandska.html


Fotografering

Underbara människor som skickar fina bilder, ni är fantastiska!
Fotograf, Ida Karlsson.


jag sa "haalt!", gustav sa "hoppppaaa!!"...Fotografering

Har fått ytterligare lite fina bilder från NFK.
Fotograf denna gång är Linda Boquist, lindaboquist.blogg.se/ , tack så jättemycket! :)


kolla bara hur han har öronen vid varje hinder, sååå söt :D

Fina, eller hur?
Nu väntar ja bara på filmerna hihi :)


Hästskötare

Satt och tänkte i söndags på det här med hästskötare..

Under tävlingen på NFK kom en av mina absolut bästa barndomsvänner och hjälpte mig, Bilinda. Kom och tänka på hur hon varje tävling, absolut varje tävling hängde med mig och ponnyn Ginger på tävling. Spelar ingen roll om det var supertidigt på morgonen eller att vi kom hem sent på kvällen, hon ställde alltid upp! Till slut blev det till och med så att vi hade våra egna rutiner på tävlingsbanan, lite roligt faktiskt.


Bilinda, Jag och ponnyn Ginger

Kom under fund med i söndags hur mycket jag saknat henne! Trots att hon var min lilla slav ibland var hon min absolut bästa vän på köpet! Kom ihåg hur vi satt kvällen innan tävlingsdagen och putsade precis allt så de blev som nytt. Käkade chips och godis och bara planerade morgondagens tävling, så mysigt!

På själva tävlingsdagen hjälpte hon alltid till med bortstning, lastning och packning. Hjälpte till att göra iordning hästen och inne på framridning och framhoppning. Skrittade ofta av min lilla skitponny också. Världens bästa Billa!! :)


Men funderade på, hur många det är idag som faktiskt har med sig en hästskötare på tävling? Jag har alltid med mig bara mamma och pappa oftast, vi är ett bra team och de funkar umärkt. Har ibland med någon som tar hand om fotograferings-biten då jag är bild-galen och älskar bilder och vill ha bilder på allt! Gärna från första stund när hästens knoppas och fixas inför och lastas till tävling - tills den lastas hem från tävling. Älskar sånna bilder!

Så hur många av er har med en hästskötare/groom till tävling? Och vad har den isåfall för "arbetsuppgifter"?


24 augusti 2010

Hej kära läsare! Sitter på jobbet och längtar tills jag får gå hem. Gurkan får vila idag tror jag, blir bara lite massage och ompyssling :) annars händer inte så mycket, fick min lönespec. idag och känner mig rysligt överraskad men nöjd! Tänkte blogga lite ordentligt ikväll när jag slutat, bjuda på lite ridövningar samt tankar och idéer! Ni som hade bilder/film som inte kunde skicka via mail, så kommer ja vara inne på msn (tessklintestam@hotmail.com) runt 21-tiden :) nu dags att återgå till arbetet, slutar 20.30 idag! Puss o kram på er

Ute på skrittur med duktigaste Gustav och ...

img_0119 (MMS)

Ute på skrittur med duktigaste Gustav och en glad teddie som springer bakom. Solen skiner o vi har de supermysigt! :)


Fotografering

Har fått lite fina bilder av Josefine Welen, uunderstatment.blogg.se , tack så jättemycket! :)

Norrköpings Fälrittklubb

Parkering/Uppstallning:
Lite trång och rörig parkering om man hamnade vid ridhuset. Vi fick stå bakom ridhuset där det var gott om plats och bra med skugga osv. Fanns även en parkering vid fotbollsplanen längre bort. Bra parkering överlag. Stod man dock där vi stod eller vid fotbollsplanen hörde man ingenting från banan, vilket alltid är negativt. Men överlag är jag nöjd med parkeringen! Ett litet + var att man fick en lapp att sätta i bilrutan där man skulle fylla i hästens namn och sitt telenr ifall de skulle hända något. Nått så litet kan göra mycket en vacker dag, bra NFK!


Veterinär:
Ingen veterinär, lokal tävling.


Framridning:
Fanns ett ridhus att rida fram i. Jag har bara bra saker att säga om det eftersom jag red fram där inne själv, vilket gjorde att det fanns gott om plats och jag kunde i princip göra vad jag ville där inne ;) hihi dock en långt och smalt ridhus så man fick inte ha för brottom i kurvorna och på kortsidan. I övrigt, mycket bra!


Framhoppning:
Bra framhoppning! Utomhus precis vid tävlingsbanan så man kunde hålla full koll. Dom hade även ett smart system vid framhoppningen där de satt en lapp om vilket nr som fick gå in och rida. De gjorde att man aldrig behövde fråga någon om det var OK att gå in och hoppa fram, var bara att hålla koll på sitt nr. Fanns en personal inne på banan som var helt okej! Var tungt och blött på ena kortsidan så där fick man ta det lite lugnt, i övrigt bra!


Tävlingsbanan:
BRA! Lite slirigt på vissa ställen, men inte så konstigt efter allt regn! Stor, fin yta att rida på och banan var bra byggd. Mycket galopp vilket är bra och ska vara (tycker jag) på en sån stor gräsbana. Inga titthinder, utan väldigt enkelt byggt. Inte heller maxat, varken på höjden av hindrerna eller maxtiden på banan. Så det var verkligen toppen!


Cafeterian:
Var faktiskt aldrig i närheten av cafeterian. Men med tidigare erfarenheter så har den varit skitkass! Dock kan jag inte uttala mig om det idag eftersom jag aldrig ens var i närheten av den.


Övrigt:
Trevlig och bra tävling. Funktionärerna försökte hålla ett bra tempo och jag tyckte dom gjorde det helt okej! DOck ett riktigt stort och fet minus på att dom inte har en enda läktare!!! Riktigt dåligt tycker jag faktiskt! Man fick stå utanför banan och titta eller sitta på en stol från gamla cafeterian och då såg man inte ett skit. Och de tycker jag är riktigt tråkigt! Ger dessutom sämre filmnings/fotnings ställen. Svårt att få med hela banan tex när man filmar. Så NFK - se till och bygg en läktare så är ni den ultimata tävlingsanläggningen ;)Tävling Norrköpings Fältrittklubb

Ja, idag var vi som sagt på Norrköpings Fältrittklubb på lokal hästhoppning och red två klasser. Kom dit i god tid så behövde aldrig stressa vilket var skönt. Hästen stod dessutom lugnt och snällt i transporten, han lär sig!

100 cm bed A, unghästklass.
Fick en lugn och ordentlig framridning helt själv inne i deras ridhus. Helt toppenbra! Gustav var så fantastiskt fin att rida där inne så jag var nästan gråtfärdig av lycka! Så himla fin, lätt och fin i handen och han tog varenda förhållning. Inne på framhoppningen blev han som vanligt lite taggad och hade svårt att koncentrera sig, men han gjorde ändå sitt jobb. Satte honom i skiten en gång på oxern, men efter de skärpte han till sig. Gick in på banan med en possitiv känsla. Gjorde första två sprången riktigt riktigt bra! Sen tog han min förhållning lite sent till trean (linje 26m från tvåan), men tyckte ändå vi låg rätt på de hindret men de valde att ramla ner ändå. Klockren resten av banan, blev lite lång och flack i slutet men jag är såååå nöjd!! 4 fel är klart ett VG+ till lillkillen!


110 cm bed A.
Var väldigt kort från våran start i 1m, så han fick aldrig någon ordentlig återhämtning och detta märktes tydligt i ridningen. Han var mer på tå och mer tjafsig i munnen redan på framhoppningen - ett tydligt tecken på att han börjar bli trött. Gick in och försökte iallafall, skulle gå ut om de kändes skit. Men efter att vi klarat ettan, trots att vi kom helt fel kändes de rätt att fortsätta. Tog ett supersprång till tvåan så ja hann inte få tillbaka honom alls till trean (samma linje som klassen innan), vilket gjorde att han petade det. Hoppade bra på fyran, gled ut i svängen efter o halkade till men tog kombinationen räcke-räcke (7m) väldigt bra. Men sen kändes de att tröttheten kom fram. Tappade galoppen och bakbenen helt, han blev grymt stark och orkade inte hålla galoppen bra. Blev heeelt fel till sexan, kom lite nära på sjuan och åttan blev han bara lång på = trött på slutet av banan = nedslag. Men så bra gjort av honom ändå och han är så fin att rida nu! Totalt 16 fel och jag är nöjd!


Nu finns de säkert någon som undrar varför jag startade 110 cm när han inte gjort en enda nolla i 100 cm, och några som påstår att han inte är klar för 110 cm. Jag förstår er, helt och hållet :) Men det bra med denna dag var att 100cm klassen (som enbart var öppen för unghästar) var samma bana i 110 cm, alltså dom höjde bara 10cm. Det gjorde att jag visste att 110cm banan inte skulle vara överdrivet svår och inte heller speciellt maxad, för de är de aldrig hos NFK. De ja tänkte fel var att han inte skulle gått en klass innan 110 på deras stora gräsbana, för den ger extrem mjölksyra på dessa unga hästar. Men 110 kändes otroligt enkelt och de var flera som sa att han hoppar bättre på högre och sålänge de är bara en 110 cm klass eller två klasser på mindre bana kommer han orka. Dvs, ja kommer nog fortsätta rida 110cm, när de känns rätt :) Lång förklaring men ja hoppas ni förstod varför jag red! Ja tyckte han kändes klar, men han blev för trött helt enkelt :)


För att sammanfatta målen jag hade också inför denna tävling:
- Rida från start till mål med en bra grundgalopp - gick bra i första, i andra tappade jag galoppen.
- Försöka att inte skjuta på honom så mycket inför språnget - misslyckades helt, hårdträning på de nu!!
- Komma runt med mindre än 20 hinderfel ;) - vi lyckades :D 16 fel "bara" denna gång ;D


Nu sitter jag här och väntar spänt på både fillmer och bilder som folk varit snälla och fixat :D Nu blir de lite tävlingsvila för Gustavs del och hårdträning på dressyren och grundarbetet ett tag. Han har vart toppen på senaste tävlingarna så han mår nog bara bra av lite vila :) Ska checka när nästa tävling blir!


Dagens outfit blev:
- Kingsland kavaj, grå kritstrecksrandig
- Kingsland ridbyxor, vita
- Charles Owen hjälm, svart
- Tretorn stövlar, bruna

- Prestige Versialle sadel, brun
- Treadstone träns + swarovskipannband, brunt silverstenar
- Börjes förbygel + Dyón antibit platta
- Veredus Carbon gel + Veredus young jump
- Anna Scarpati schabrak + öronhuva, marinblå


Videoklipp

En hel uppdatering om tävlingen, känslan, resultat osv kommer senare ikväll eller alternativt imorgon! Nu ska vi på kalas så hinner bara slänga in filmera :)


100 cm bed A, sååå fin! Fattar inte hur bommen kunde åka, han var knappt i!


DEBUT 110 cm bed A. Pigg och fin fram till kombinationen, sen tog orken slut.
Flacka språng o stark. Men jag är så nöjd och lycklig över honom idag! ♥Såg att de va några som fotade, om vi fastnade på nån bild får ni jättegärna skicka dom till klintestamblogg@hotmail.se :D


Påväg hem från tävlingen och jag är så sju...

img_0116 (MMS)

Påväg hem från tävlingen och jag är så sjukt nöjd med min fina kille!!! Mer om de när vi kommer hem. Han har iallafall debuterat 110 idag :D hihi


Bloggtävling

http://inhast.blogg.se/2010/august/bloggtavling.html


Lätt att jag är med och tävlar, har ju tipsat om denna tjej tidigare :)
http://inhast.blogg.se/2010/august/bloggtavling.html


21 augusti 2010

Stressigt .

Vilken jäkla dag på jobbet! Fullt upp hela jäkla tiden och folk som är helt hysteriska. Blev kassatid hela dagen och det känns i min rygg just nu, men det är bara le och se glad ut. Men nu ska de bli skönt med två dagars ledighet!


Kom hem och red lite på plutten. Testade nya bettet och han tyckte väl att det var sådär, men han är nog bara ovan. Jag fick trots allt en bra ridkänsla och galoppen kändes så bra idag! Red lite lösgörande och checkade så broms och gas fungerar inför morgondagen. Känner mig otäckt peppad! Verkligen laddad inför den här tävlingen, tror det beror på förra helgens otroligt fina ridkänsla + att han gått kalas hela denna vecka. Känns bra trots att jag inte tagit ett skutt sen förra helgen! Bara för de går de väl skit, men sånt är livet ;)


skutta gärna såhär imorgon pluttis!

Hästen blev förresten knoppad. Försökte verkligen att skita i de, men tror jag har någon form av tvångssyndrom, bara måste knoppa inför tävling! Hästen blir snyggare (enligt mig) + att det bara tar max 10 minuter. Så nu är han knoppad, borstad och lindad precis som vanligt. Dock kommer han få gå ut i hagen imorgon i några timmar innan vi åker eftersom vi inte ska åka förns 11.30. Så knopparna lär vara borta då eftersom jag inte orkade sy idag.. Men blir ändå lång tid i stallet innan, ska smörja och packa på morgonen och göra allt de sista. Tänkte ta med mig kameran imorgon och fota hur jag packar transporten osv inför tävling :) :)

Nu - sängen! Hoppas på att få till en hyffsad ritt imorgon, håll tummarna för oss!

puss och gonatt


Dagens skratt

Dagens skratt!
Säger som Melli, "tuff ponny, men tuffare kille"
Skrattar som en tok i mitten av filmen, sen tycker ja de blir lite obehagliga klipp i slutet...
Men pojken är fan tuff alltså, elak ponny, men ja kan inte låta bli att älskan :D

Pojken har nog fått smaka på en hel del sand ;)
vid 1:40, alltså hahaha jävla ponny!
 


I-landsproblem

Dagens I-landsproblem!

Jag kan inte bestämma mig för vilken utstyrsel jag ska ha på Gurkan på söndag, så behöver er hjälp :) Eller egentligen kanske ja har bestämt mig, men jag vet inte haha. Så löjligt egentligen.. Med eller utan huva?! Förbygel eller martingal!? Brunt, grått eller blått!? Fast där tror jag nog att jag bestämt blått redan ;p hihi

Till alternativen!

1. Utsläppt man (aldrig haft på tävling förut :O men vissa tycker han är snyggare naturlig) och förbygel, utan öronhuva.


2. Knoppad man och förbygel, men huva.


3. eller utan huva.


4. Knoppad man och martingal, utan huva.  (med eller utan huva?)


5. Utsläppt man och martingal. (med eller utan huva?)


20 augusti 2010

Sjukling.

Det måste vara något idiotiskt fel på min kropp, jag blir ju för fan sjuk hela tiden! Denna gång är det urinvägsinfektion som spökar och det är vidrigt, riktigt vidrigt! Ännu mer vidrigt är det att jobba med skiten. Men man får stå ut helt enkelt, har ju fått medicin.

Idag skrittade jag ut en sväng på Gustav, Teddie fick följa med. Provade nya bettet idag på honom, ett tredelat egg-bett, Karina som tyckte att jag skulle prova det på honom. Tror nog de funkar, har ju ridit med det förut på honom. Vi skrittade bara idag, han vilade igår så lite på tå var han, men han behöver komma ut och skritta ibland också :) Gick bra! Imorgon kör vi lite lösgörande inför söndagens tävling.

På söndag är det alltså dags igen och tävla (tack vare Admira på jobbet som kunde ta mitt pass, tacktack!). Känner mig otroligt peppad, trots att tävlingen är på gräs och vädret har varit lite sådär. Men förhoppningvis är det uppehåll nu fram till söndag så de går att rida på banan. Vi ska till Norrköpings Fältrittklubb och hoppa två klasser. Hoppas på att Gurkan lyfter lite mer på fötterna denna gång! ;)

De tre målen för denna gång är;
- Rida från start till mål med en bra grundgalopp.
- Försöka att inte skjuta på honom så mycket inför språnget.
- Komma runt med mindre än 20 hinderfel ;)
Sist på NFK gick de väl inte så bra, men SamSam var fin ;)


5 år utan guldhjärtat

Den 15 augusti iår var det fem år sedan mitt guldhjärta lämnade mig.

Tänk att fem år kan kännas som fem dagar vissa tider, att kunna minnas så tydligt :)
Är så otroligt tacksam för vår tid ihop och kan i princip bara minnas den med glädje.
Du var min första ponny, den pojken som alltid skulle få stanna i familjen, aldrig skulle vi sälja dig!
Och ändå skulle du komma att lämna oss så tidigt..Fem fantastiska år fick vi tillammans!
Vi delade både gläjde och sorg,
men alltid var du glad - du hade ett hjärt av guld!Jag undrar hur du hade varit idag, hur vi hade varit.
14 år hade du varit idag, säkert en hjälte och stjärna som då :')

Jag fattar inte hur jag kunde låta det hända ..
Älskar dig pojken, tro inget annat!
Fem år utan dig - är trots allt fem år utav saknad.

Ginger
5 maj 1996 - 15 augusti 2005
vila i frid mitt guldhjärta ♥


Läsarfråga

Samantha passade dig jätte bra. Jag har följt dig sen du hade din d-ponny på bilddagboken och blogg.Men en fråga, varför köpte ni inte henne?

- Tack :) Som jag skrivit tidigare passade det inte just då att köpa henne. Pengarna fanns inte och ekonomin för två hästar fanns absolut inte. Dessutom kände jag att det inte var läge att slänga ut Gustav så hastigt på annons, för han var inte riktigt klar att säljas heller. Fick helt enkelt välja och då ville jag sattsa på Gustav, ge honom en chans. Ibland kan jag ånga mitt beslut, samtidigt som jag vet att Samantha har det fantastiskt bra hon sin nya ägare. Ibland önskar man bara att man hade bättre ekonomi och kunnat ha kvar henne. Hon fyllde på något sett den saknade platsen för Cassopeia..


Samantha

Har haft Samantha nostalgi ikväll..
Kollat sönder på alla videos och fällt en liten tår..
Saknar henne :'(


våran absolut bästa och minst komplicerade runda, ever..


Undra hur långt vi hade kunnat gå tillsammans, om vi bara fått chansen..
Trivdes såå bra med dig!!
Älskade hjärtat


Skärlunda Ryttarklubb

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen var på en stubbåker där det var gott om plats. Underlaget hade dessutom klarat sig helt okej från allt regn vilket gjorde att det inte var några problem att komma dit/loss. Tyckte att parkeringen var lugn och bra, så den är jag nöjd med överlag. Det tråkiga med parkeringen var att man inte hörde något från tävlingsbanan hur dom låg till eller när nästa klass beräknades att starta. Det gjorde att man fick springa fram och tillbaka ganska mycket och chansa lite när man skulle börja lasta ur osv. Ingen uppstallning.


Veterinär:
Ingen veterinär, lokal tävling.


Framridning:
Fanns ingen direkt framridning utan du fick rida fram på stubbåkern om du ville (där transporterna stod) eller på grusvägarna runt omkring. Bra av Skärlunda tycker jag att man fick chansen att rida på åkern, var väldigt populärt bland ryttarna. Tråkigt även här dock att man inte hörde någonting från framhoppning/tävlingsbanan.


Framhoppning:
Bra framhoppning! Stort ridhus med max 5 ekipage, gjorde att man fick gott om plats att rida. Var inte rörigt någon av dom gångerna jag var inne i ridhuset och fanns alltid en personal på plats. Om man ska vara negativ på något så var det att det var ganska mörkt i ridhuset och blev en ganska stor ljusskillnad när man gick ut till tävlingsbanan, så man fick tänka på att gå ut i tid och vänja hästarna. Dessutom var man tvungen att hoppa fram i kavaj!


Tävlingsbanan:
En bana med normalt mått precis intill ridhuset. Något blöt och tung på vissa ställen, annars väldigt bra. Bra organiserat med en in- och en utgång. Domartornet och läkataren var ganska nära banan vilket gjorde att många unghästar reagerade. Dock bra banor och fina, lagom tittiga hinder. Hindrerna var inte speciellt maxade utan väldigt bra byggt för oss med unghästar!


Cafeterian:
Fanns en cafeteria inne vid ridhuset, den var okej. Negativt dock att dom inte hade några kalla MER drycker, illa! Inte så stort utbud på fika eller godis heller. Vid utegrillarna som var vid banan fanns enbart korv och hamburgare. Dock fanns det inga färdiga eller ens påbärjade korvar när vi skulle äta så då sket vi i de pga väntetiden. Litet minus att det inte fanns någon form av sallad/dagens lunch. Cafeterian får ett litet minus.


Övrigt:
En trevlig lokal tävling. Kändes lite rörigt på vissa ställen, men överlag flöt det på bra. Dock tyckte jag det var lite svårt att se vilka som var funktionärer. Bra koll på tid och planering under dagen, fyra klasser som reds (100, 100, 110, 110) och det kändes som att det var bra tempo. En trevlig tävlingsplats för den som vill rida 100 och 110 cm klasser, passar den banan bra. Jag gillar Skärlunda!


18 augusti 2010

Dressyrträning.

Idag var det dags igen att dra på benlindorna och dressyrsadeln. Dressyrträning för Karina Möller! Han var så sjukt fin idag, helt otroligt vilken skillnad bara på en vecka!

Jobbade på samma sak som förra gången. Övergångar från skritt - halt, skritt - trav, trav - galopp osv. Skötte sig exemplariskt och gjorde allting mycket smidigare denna gång. Dessutom kunde jag sitta ner på honom i traven idag! Dock bara i vänstervarv, men ändå framsteg!

Han är mycket starkare i sin vänstersida, detta märks tydligt då han orkar bära upp sig super i vänster och gör fattningarna klockrent. Medans han blir lite efter och mer spänd i höger. Men det har vi ju vetat om länge och de är också därför Linda, massören, kommer tillbaka om en vecka och kollar igenom honom.

Överlag alltså var han riktigt, riktigt fin! Och de är ju typiskt när man inte har någon filmare med sig :( Så ingen film eller bilder idag. Får hoppas att pappa kanske kan hänga med nästa onsdag och filma lite.


Tävlingsreglamente

Direkt kopierat från TR mom III - hoppning


H: Vid framridning är alla slags hjälptyglar tillåtna. Vid framhoppning till klasser
t.o.m. 1,30 hoppning är alla slags hjälptyglar förbjudna med undantag för martingal
med i tyglarna löpande ringar.

P: Inga hjälptygar är tillåtna någonstans på tävlingsområdet, förutom martingal
med i tyglarna löpande ringar.


Förstod ni? Det ÄR tillåtet att rida fram med graman - ej hoppa fram med graman på storhästtävling. Så då är vi överrens och vi behöver inte kommentera det mer, eller? ;) Jag har nog lite koll på vad man får och inte får göra på tävling, är jag osäker så kollar jag upp det innan jag åker, dummare än så är jag inte..


Fotografering

Först och främst, tack för alla gulliga och förstående kommentarer, ni är underbara! :)
Har fått massor med fina bilder från läsare som jag tänkte bjuda på.
Om du har bilder får du gärna skicka dom till klintestamblogg@hotmail.se
Nu till bilderna :)Fotograf, Pernilla Ringqvist

Fotograf, Emilie Persson http://mystori.blogg.se/


Fotografering

Lite bilder från Skärlunda.
Fotografer är Marcus Nilsson samt Rolf Nilsson.


världens absolut bästa killar ♥16 augusti 2010

Återhämtning.

Igår blev det en väldigt lugn dag tillsammans med pojkvännen. Vi åkte in till O'lerys vid 16-tiden med hans polare och kollade på Liverpool - Arsenal och åt mat, riktigt trevligt, trots att Liverpool förlorade. Sedan åkte jag och Marcus och hyrde film, Sherlock Holmes, den var bra, åt chips och bara latade oss :) Gustav fick en välförtjänt vilodag som jag tror han uppskattade då han stod och sov i hagen nästan hela dagen. En bra återhämtningsdag helt enkelt!


Idag har jag ridit ett ganska lugnt pass på banan på Gustav. Jobbade mycket övergångar som han gjorde bra. Lite stel men jag tror det är träningsvärk. Känns ändå mycket lugnare och trevligare att rida just nu, härligt som tusan! Snart ska jag till tandläkaren (har tandläkarskräck så jag längtar inte!) sen ska jag hem till älsklingen och ta det lugnt. Imorgon väntas det jobb igen.. Måste kolla imorgon också om jag får ledigt nästa helg eller inte.


Förresten, var ju en del som skulle till Skärlunda i lördags. Hur gick det för er? Och ni som fotade, fastnade vi på någon bild? :) hihi ni får isåfall gärna maila dom till http://klintestamblogg@hotmail.se

puss tess


Videoklipp

Såg att filmen från första klassen inte hade laddats upp ordentligt så laddade om den så ni får se hela såklart :) Jag är som sagt mindre nöjd med denna ritt, men jag tycker ändå han sköter sig bra, för han håller sig lugn hela tiden! Jag har en dålig galopp imellan åt och jag hjälper honom lite för lite så bommarna ryker.. Men men jag är nöjd!Såg att det var många som hade kommenterat att jag "skjuter iväg honom" väldigt mycket innan hindrerna. Dock så är det faktiskt inte så extremt som det kan se ut. Jag erkänner absolut att jag trycker på honom lite innan hindrerna, men det jag mest gör är att lättar i handen helt och hållet. Detta för att han ska komma upp från backen. Just nu är han inte så pass stark så jag kan rida honom i samlad galopp ända fram till hindrerna, det kan ni se från den första klassen då jag i princip rider helt utan ben - då åker bommarna.

Vi måste hitta detta mellanting och självklart är målet att han ska kunna komma emot hindrerna i den galopp som han har i svängarna och innan hindret. Men just nu är han inte så pass stark att han orkar riktigt. Men absolut är det vårat mål! Så, som sagt, de ser nog värre ut än vad det är. Själv är jag supernöjd med denna tävlingsdag då han höll sig lugn och gjorde ett bra jobb - enligt mig. Sen att vi båda tabbar oss ibland, de hör till och rutinen kommer med träningen :)

Videoklipp

Klass 1 100 cm bed A

 

Klass 2 100 cm bed A

 


Tävling Skärlunda

Idag var det dags för en lokal hoppning hos Skärlunda Ryttarklubb med Gustav.

Var ju jag, Marcus och hans pappa Rolf som åkte idag då mamma och pappa är på Bowling SM med Linus. Men allt gick bra. Kom iväg i rätt tid och allt var medpackat! Gustav stod jättelugnt och snällt i transporten hela dagen vilket han inte kunnat göra förut, underbart!!

100 cm bed A
Klockren på framridningen. Allt kändes helt rätt och jag hittade en galopp som kändes bra, hoppade super! Gick in på banan med en possitiv inställning och han hoppade jättebra på första hindret! Sen hamnade tyvärr en ryttare í vägen när jag skulle rida mot hinder två, både miss från mig och henne. Alla hade tagit vägen innanför ett hinder till nr 2, men jag tänkte gå utanför, lite missförstånd. Så jag fick helt enkelt starta om eftersom jag var tvungen och lägga volt och allt, supersnällt av domaren att få starta om på ettan igen! Blev dock lite flackare denna gång och antagligen så tappade jag lite fokus, för jag tyckte inte min ridning var 110 % bra. Så det blev lite nedslag här och var pga att jag tappade galoppen och ridningen - och han sina ben. Men överlag är jag supernöjd för han höll sig lugn! Totalt 20 fel.


100 cm bed A
Klockren även här på framridningen. Hittade verkligen tempo och rytm och hela kittet, kändes kalasbra! Denna runda var min ridning mycket bättre, förutom på linje 3 - 4 (26m) där planen var att rida på 6 galoppsprång. Men när ja var ca 3 galoppsprång ifrån 4an så kände jag "nae, ja måste lägga in ett till". Superdumt gjort eftersom jag då la honom för nära och han petade. Sen gjorde jag tvärtom på 6an där ja istället tänkte "trycker på lite här så går han av stort". Vilket jag borde vetat innan att jag inte skulle gjort eftersom Gustav hatar att gå av stort på hinder, så fick med oss den bommen också :p Annars kaalaasfin och toppenrunda enligt mig! Totalt 8 fel, men så nöjd!

Tackar alla för en trevlig tävlingsdag! Speicellt tack till Marcus och Roffa som ställde upp som förstahands skötare :) Också till bror Fredrik, Sofie, Lukas och Ronja för erat stöd! Samt Alexx och Emelie för ni är så goa :) :) Filmer och bilder kommer!

För att sammanfatta målen jag hade inför denna tävling..

- Rida fram lugnt och tänka possitivt - klarade vi absolut av, kändes toppen!
- Komma igenom startlinjen med en bra galopp - bättre i andra än första, så helt ok.
- Lugn hand, låta honom försöka hitta avstånden själv - till och från men bättre än förut!

Så totalt sett tycker jag att jag klarade mina mål i och med att allt kändes så pass bra!
Fördelen med mål och lyckas - sätt inte upp för höga!


världens bästa pojkar!!


VideoklippEn liten kort filmsnutt från gårddagen när ja red igenom honom lite inför idag. Tog ett språng bara för att få possitiv energi (behövdes eftersom jag varit lite nervös). Känns bra, trots att han är lite stel! Nu, ut i stallet och longera lite i pessoan sen åker vi mot Skärlunda!!


13 augusti 2010

Nu är allt klart!
Hästen är badad, knoppad och benen är lindade. Utrustningen är putsad och ja, allt är klart. Lite nervös faktiskt, första gången på väldigt länge!

Red honom lite lätt idag, lite träningsvärk men fin. Film kommer!

Videoklipp

Från dressyrträningen.
Tummen upp till den som orkar kolla på hela ;)
la inte till någon musik, tänkte att nån kanske ville höra vad hon säger under passet..


12 augusti 2010

Dressyrträning.

Yes, idag var det dags för den omtalade dressyrträningen för Karina Möller. Satte på honom dressyrsadeln och snyggade till honom med lindor till och med - inte illa pinkat för en hoppryttare ;) Naevars, lite vardags för oss eftersom jag älskar benlindor.

Men för att återgå till träningen. Gick superbra! Karina och Björn hade lite samma upplägg med träningen på Gustav, vilket var possitivt. Alltid jobbigt när ens tränare säger olika. De enda som dom sa olika, eller menar på olika är, galoppen. Björn vill att jag ska sitta ner och rida galoppen medans Karina vill att jag ska stå upp och bara låta honom använda ryggen fritt. Får helt enkelt göra något varierande för att klämma in båda varianterna.

Karina och jag jobbade mycket med skritten och traven idag. Mycket övergångar och halvhalter. Få honom att ta långa, men långsamma travsteg och slappna av i nacken. Gick lysande tillslut! I galoppen var det bara att jobba på, med att låta honom galoppera och inte korta honom för mycket.

Karina tyckte han var jättefin och hade supertrevliga gångarter. Dock säger även hon att detta kommer ta tid och jag måste ha tålamod. Han kommer aldrig bli seg, och han kommer alltid kräva sin ridning och ryttare. Men nu känner jag mig lite mer puschad att fortsätta - iallafall ett tag till. Träning igen om en vecka :)

Filmen är påväg upp på youtube, men är otäckt segt pga att filmen blev lång :/


Amigo Horsewear

Äh, tillbaka till Granngården och köpa ytterligare ett täcke på rea! ;)

Denna gång ett Amigo Horsewear Turnout 1200D

självklart rött, så snyggt ;) 699 kr - 30% rabatt.

Igår blidde det ju ett Amigo Horsewear Stable sheet. Kostade 599 kr sen 30 % rabatt på de, mums!


Färglös

Idag när jag gick igenom mitt skåp med schabrak insåg jag hur tråkig och färglös jag är! Har alltid velat köra på den diskreta och rena färgerna som passar alla hästar och ser snyggt och prydligt ut. Men fy vilken tråkig garderob jag har!

I min schabrak garderob finns;
• Brunt Equiline schabrak med babyrosa och ljusgrön passpoal.
• Brunt Anna Scarpati schabrak med babyrosa passpoal.
• Grått Anna Scarpati schabrak med grå och brun passpoal.
• Grått Equiline schabrak med babyrosa passpoal.
• Blått Anna Scarpati schabrak med vit passpoal.
• Vitt Sjöhagen Wear schabrak med guld och blå passpoal.
• Vitt Mias schabrak med guld och blå passpoal, dressyr.
• Beiget Equiline schabrak med brun och babyblå passoal.


That's it liksom, ser ni hur tråkigt det är!? Inte enda enda färgklutt typ, förutom på något kantband.. Tråkiga jag! Men nu till vintern tänkte jag bli lite mer livfull. Men behöver lite förslag från er! Har funderat på svart med någon stark färg (men svart är ju ganska tråkigt också), eller vinrött (men de är svårt att matcha), grönt (känns gammalt?) Så behöver er hjälp! Vill ha ett Equiline eller ett Anna Scarpati schabrak (gärna med matchande huva), är typ de enda jag använder som jag tycker om. Så ös på med ideér nu! :)

Några av mina tidigare ideér..

Svart med röd, orange/olivgrön/beige passpoal och Grön med ljusgrön/guld passpoal. (Anna Scarpati)


Vinrött med vit/rosa/vinröd passpoal och Svart med blå/vit/svart passpoal (Anna Scarpati)Tacksam för alla svar och ideér! :)

Tävling hos Skara Ridsport

På Facebook arrangerar Skara Ridsport en foto tävling, där man ska skicka in sin knäppaste / roligaste / charmigaste bild på sin häst. Priserna i denna tävling är Lättviktshjälm, Mountain Horse Jacka eller en hjälmväska från John Whitaker.

Jag är självklart med och deltar! Själv hoppas jag på en andra plats där, en extra jacka är aldrig fel ;) hihi
Denna bild skickade jag in, tycker den är både knäpp, rolig och charmig!


At work

Jobbdags igen, eller rast igen rättare sagt.. jobbar till 19 idag sen hem och vila ryggen, har hysteriskt ont! Tränade dressyr imorse innan jobbet för Karina Möller, gick superbra! Film kommer ikväll :) puss

Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett par Carbon gel senskydd från Veredus hos Caroline Nina Åhlén.

http://carolineninaahlen.blogg.se/2010/august/tavling-veredus-carbon-gel.html

Kika in på hennes blogg eller klicka på länken om du själv vill vara med och delta.
http://carolineninaahlen.blogg.se/


Tävling på G

Som jag nämnde tidigare idag så väntas det tävling på lördag.
Lite spänt är det faktiskt, känns som det var evigheter sen sist jag tävlade! Dessutom har jag inte hoppat sen förra träningen, alltså en vecka sedan. Blir dessutom första tävlingen utan mamma och pappa. Blir jag, Marcus och hans pappa som åker. Men det ska nog gå bra. Det brukar gå skapligt på Skärlunda, någon mer som ska dit? Tävla, titta - fotografera? :)

 

Jag och Gustav kommer att hoppa två stycken 100 cm klasser.
 
Mina tre mål på denna tävling är;
- Rida fram lugnt och tänka possitivt.
- Komma igenom startlinjen med en bra galopp.
- Lugn hand, låta honom försöka hitta avstånden själv.

Detta är vad jag och Björn pratade om sist på träningen så det känns logiskt att ha det som mål. Tror att Björn kommer att vara på Skärlunda, hoppas det! Alltid skönt med lite tips innan man ska in och rida.

Hur sätter ni mål inför tävlingar?
Sätter ni mål öht inför en tävling?Sist på Skärlunda gick det såhär bra ;)


fina Samantha


Amigo Horsewear

Granngården hade rea, så Gurra fick ett nytt sommartäcke!


11 augusti 2010

Idag var Gustav hos frisören (dvs mig). Var länge sedan jag verkligen fixade till man och svans, så tyckte att det var på tiden nu. Speciellt med tanke på att det väntas tävling i helgen!

Började med att raka hela honom (rakar, ben, huvud - ja allt som sagt), så äckligt tjock päls så var bara tvungen! Han blev superfin, nästan vit! Sedan blev den en omgång ryckning av manen med lite finslip med mankniven och saxen, blev helt okej. Sist så klippte jag av svansen en hel del faktiskt. Brukar inte ha korta svansar på mina hästar, men Gustavs var så fult sliten, ojämn och tunn längst ner så klippte upp den så den ser jämn och tjock ut :)

En superdålig före-bild. Min häst hatar att leka fotomodell..


En precis lika dåkig efter-bild. haha kanske får försöka bättre nästa gång?Efter friseringen blev det ett litet ridpass på banan. Han kändes verkligen superfräsh! Tog de lite lugnt, jobbade mycket i skritt, flytta undan för skänkeln och halter. Övergångar och förflyttningar även i traven, sen två galoppfattningar i varje varv. Han kändes som sagt väldigt fräsh och pigg! Imorgon väntas det dressyrträning för oss för ny tränare, spänande :)

puss tess


Karate Kid

"Ibland väljer livet att knuffa omkull dig,
då är det ditt val om du väljer att ligga kvar eller resa dig upp igen
"


Typ de enda vettiga som sa's i filmen Karate Kid. Den va sådär tycker jag.
Ungen är ju underbart söt iallafall!
Men nu har ja sett den och bio är alltid mysigt ;)


Hot or Not

Hot or Not hos dressyrmupparna .
Jag blev "hot'ad" mohaha ;)Dom har dock rätt i att jag ser spänd ut i överdelen, vilket jag är på denna bild.
Dock är ju pollen min allt annat än stabil hihi
Men riktigt rolig idé dom har dom där!

Kolla in dressyrmupparna.blogg.se du också!


Massören

Hejsan svejsan! De gick bra idag med massören till Gustav. Han hade lite låsningar i båda bakknäna sen även lite i korset. Detta gjorde också att han blev stel i ryggen och därmed har han även belastat frambenen lite lustigt. Men annars såg han fin ut sa hon, bra i hull och fin framdel. Nu ska jag träna mycket dressyr och även massera honom innan och efter varje ridpass. De är okej att hoppa och tävla så länge han känns fräsch :) superskönt känns de!! Hon kommer tillbaka om två veckor och kollar honom igen :) nu väntas bio med Marcus, därav bloggning från mobilen hihi pusspuss :*

Mina flickor

Fy fabian vad jag saknar mina flickor, helt jävla sjukt :'(


Cassiopeia


Mans Santiniqe


Samantha


Ni var verkligen speciella.
Önskar att jag fick lite mera tid mer er..
Världens bästa tjejor!


8 augusti 2010

Goddag.

Har precis kommit in från stallet och en mysig ridtur tillsammans med Jossan och Manne. Vi red i "kullen skogen" som vi kallar't för att ingen av oss vet vad de heter. Tränade mycket upp och ner för backar, supernyttigt! Framför allt för herr Gurka som verkligen behöver stärka sin bakdel. Han var duktig, avslappnad hela passet och lugn & trevlig att rida.

Han har verkligen blivit mycket lugnare sedan han flyttade till Ljunga. Numera är han helt trafikvan och på Örminge var han nästan omöjlig att rida med i trafik - bara det anser jag som ett riktigt stort framsteg!

Dessutom står han lugnt och trevligt i stallgången när jag borstar och pysslar. Även vid sadling och jag kan lämna honom påklädd i sadel och träns i gången lös, utan att han springer iväg medans jag hämtar hjälm eller liknande. Detta har aldrig gått innan! Han har trampat och studsat i stallgången och vandrat som tusan när jag ska lägga på sadeln. Så skönt att det är borta!

Han är lugnare vid fodring. Attackerar inte längre, utan kan äta i lugn och ro. Och framför allt han vandrar knappt någonting i boxen längre!!


Så jag tror nog att denna flytt var nyttigt för honom. Känns som han har vuxit väldigt mycket på sista tiden! Får se om han blir lika bäng igen när vi flyttar hem till Örminge igen :/


Imorgon, hur som helst, kommer äntligen massören till Gustav! Får se om hon hittar någon låsning eller liknande. Ska iallafall bli skönt och intressant att se vad hon säger. Så mer uppdatering imorgon! Nu ska jag fixa iordning mig för vi ska få gäster :)

pusspuss

 


Videoklipp


Hoppträning

Igår var det ju som sagt hoppträning för Björn igen. Kände mig possitivt laddad eftersom han gått skapligt två dagar i rad innan träningen - alltid uppmuntrande.

BS var sen och det var bara en grupp igår, detta gjorde att jag hann rida fram ordentligt i mitt egna tempo och han kändes fin. Jobbade med sidförflyttningar och galoppfattningar som de senaste dressyrpasset.

När BS sedan anlänt så började vi arbeta dom över bommar i trav och galopp, träna på att ha en rakställd häst och bara använda samma tempo hela tiden. Gick ganska bra, när han har gjort en sak två gånger blir han lite kaxig och glömmer bort att lyssna, men som sagt, han gjorde det ändå helt okej.

Övergick sedan till att rida linjer på relaterade avstånd, sjukt svårt på Gustav! Men jag tyckde det kändes bra och vi fick till de dom flesta gånger faktiskt! Björn slängde ju till och med ur sig kommentaren "du borde köpa en trisslott idag, han är ju riktigt fin och lydig idag!", se där se där! Kanske skulle gjort det ;)

Han blev lite snurr i huvudet i mitten/slutet på passet så fick trava och galopp arbeta honom ett tag medans dom andra hoppade så han skulle coola ner lite. Avslutade med en hyffsad runda. Dålig start men perfekt avslut så red inte om banan då. Kändes bra!

Så överlag är jag alltså nöjd med gårddagens hoppning och jag tror jag börjar hitta lite knappar nu, possitivt!


Film påväg upp!


6 augusti 2010

Sitter på jobbet och längtar hem, är helt slut!! När ja kommer hem ska ja ladda upp filmen från igår, han var riktigt fin för att vara Gurra! Nu back to work! :)

Trycka ner folk på internet

En annan jag om 30 juli 2010:
Och jag Tycker att DU Petra ska hålla klaffen om saker DU inte vet nåt om! Har du övervakat Tess varje steg, inte? Men om man känner eller vet vem hon är personligen så finns de helt andra uppfattningar, tro mig.. Fråga runt lite bland dom som har erfarenhet av henne och inte går på allt hon säger.. / Från Nån som vet mer än du..Måste bara fråga. Om du nu följt mig genom varje steg, kan inte du se en liten förändring då eller? Och framför allt varför kan du inte stå för vem du är? Jag kan inte veta nämligen att jag har någon direkt "ovän" eller någon som vill mig illa pga någonting. Uppenbarligen har jag fel? :/ Och jag tycker de är tråkigt att du inte vågar komma till mig då så vi kan prata om de.. Uppenbarligen snackas de en del, du verkar inte blygsam om att föra vidare skitsnack heller. Och uppenbarligen är hästvärlden grymt vidrig, då alla ja pratar me på träning- och tävlingar verkar sjukt trevliga mot mig. Så, tänker du berätta vem du är eller ska vi fortsätta med detta trams och barnsligheter genom min blogg och internet? Jag tänker inte bry mig mer om detta så du är välkommen att fortsätta kommentera. Bara undrar om du tänker berätta vem du är eller om ja ska gå runt o tro att jag har ovänner och att folk tycker illa om mig..?


Orkar inte engagera mig mer i detta. Men en vacker dag kanske jag stänger bloggen, säljer hästen och lägger hjälmen på hyllan pga detta och då har några av er fått som ni vill :)4 augusti 2010

Vilken vecka!

Har gått från magsjuk och inte orkat någonting till väldigt mycket jobb- och stalltid på bara några dagar! Tänker inte be om ursäkt för dålig uppdatering, ni vet varför det inte uppdateras när jag jobbar - hinner helt enkelt inte.


Igår måste jag bara berätta iallafall! Red ett av dom bästa passen hittils på Gustav. Jobbade mycket med lösgörande och var riktigt noggrann med halterna och igångsättningarna. Jobbade skritt - halt - skritt - skänkelvikning - halt - skritt osv till att börja med. På så sätt blev han väldigt mjuk och lydig redan från början. Hittade sedan ett bra flyt i traven där ja jobbade i princip likadant med att flytta undan för skänkel, halt och igångsättningar. I galoppen blir allt jobbigare och mycket svårare. Han blir grymt stark och har verkligen mycket svårare i höger - så även jag. Men jag hittade ett knep för att komma vidare!

Jobbade med att trava honom runt fyrkanten, jobba öppna på långsidan sedan i hörnet gå ur den och direkt in i galopp. Galoppera in på volten ett varv sedan trav och bara några steg efter halt. Sen igång i trav och likadant igen, på båda långsidor och i båda varven. Satte superfina fattningar tillslut och kunde lugnt sakta av utan att rusa iväg, supernöjd just med det! :)Idag red vi ut en sväng tillsammans med Manne och Jossan, imorgon väntas hoppträning för BS :)

Anonyma kommentarer

Skrivet av: "jag"
Ja det dröjer inte länge till så har du förstört resten av dina hästar! Hur många har du dötat igentligen!!! fattar inte hur du kan fortsätta med hästar det handlar ju bara om pengar för dig...Jag förstår inte vad det är för fel på dig! skit i dina jälvla tävlingar å ta hand om hästarna om du ska ha dom!!


Jag tänker inte stå till svars då ja tycker de är skitlöjligt, de ända jag har att säga är, moget?
Det är dock detta som gör mig upprörd över anonyma kommentarer, varför ska de vara så svårt att stå för de man skriver och säger?! Väx upp människor! Är detta det mest typiska inom hästvärlden, att klanka ner på andra och skitsnack?