Dessa jävla regler

Jag är fortfarande helt överlycklig över Peias friskförklaring! Ni anar inte hur mycket det betyder för mig, och får hon hålla sig frisk framöver kan jag berätta att hennes tävlingsdebut är inplanerad! Oh, snälla lilla häst håll dig frisk nu!

Sliten idag, varit en jobbig vecka. Varit på körskolan varje dag sen i måndags, 4h varje dag! Mitt huvud är helt sprängt känns det som. Men vad gör man inte? Igår var det föreläsning med DUS i Linköping också. Sjukt bra, Stefan från Agria och Mikael från Länsförsäkringar var och talade om säker stallmiljö, brand, skador osv. Helt sjukt så dåliga vi är på säkerhet igentligen! Jag menar, hur många av er stalltjejer har inte en radio i stallet som går på el? Bara en sån grej kan orsaka en livsfarlig brand! Staket, vet ni att elstaket som inte har säkerhetshållor kan skära av en hel hals på en häst när olyckan är framme? Att transportering kan göra att du inte kommer vakna upp igen? Att täckeshängare utanför boxdörren (box där hästen kan titta ut) kan orsaka att hästen får hela munnen avsliten? Jag blev helt chockad, jag måste verkligen se över min egna säkerhet och absolut stallets säkerhet! Superbra föreläsning, alla borde gå på en sådan!

Nu får alla som inte är intresserade sluta läsa. Nu kommer en ROMAN (hihi) om Hageby RK's KM...
Jag kan inte rå för det, men jag är fortfarande jätte besviken, arg, ledsen och irriterad över dom nya KM reglerna i klubben. Dom nya reglerna medför faktiskt mobbning mot vissa ryttare, alla har inte chansen att ens få delta! Detta tror jag faktiskt inte att tävlingssektionen ens kollat upp eller tänkt på. Jag som betalar min medlemsavgift, licensavgift, hjälper till på tävlingar, ställer upp för klubben osv ska inte ens få chansen att vara med på min klubbs mästerskap! Låter inte det sjukt? KM ska enligt propositionen följa TR, detta gör att då att jag inte få starta. För enligt TR får inte min 4åriga häst gå högre än LB dressyr och 1m hoppning, inga undantag. Däremot får min 4åring gå LB dressyr tillsammans med avd A, detta gjorde alltså att det var OK för mig att rida om KM-titeln med dom gamla reglerna. Men men dom nya reglerna, där du MÅSTE rida LA dressyr, får jag inte ens chansen. Hoppningen i detta läge spelar ingen roll efter min 4åring inte får gå avd A förns den är 6år och gjort två felfria rundor i en viss höjd. Så fine! Men när vi hade dom gamla reglerna i dressyren var reglerna att du var tvungen att rida det program du senast tävlade i, dock lägst LB och sedan blev vinnaren den med högst % , helt rättvist enligt min mening då alla hästar kan gå ett LB program. Jag står för detta! Om det nu ska vara såhär tycker jag att vi får dela in KM i två delar, Mini KM och KM. För mig spelar inte förklassen någon roll i detta fall, mig intresserar de inte, det är själva KM klassen som är intressant för mig. Självklart vill jag vara med och "fajtas" om KM titeln, vem vill inte de?

Dock måste jag säga att jag förstår hoppryttarnas situation, tex Matilda som enligt dom gamla reglerna måste hoppa 130cm och det går inte i vårat ridhus och hon kan absolut inte ta samma svängar som en som rider på 1m. Fullt förstårligt och där blir det enda rättvisa sättet att alla rider på samma höjd och därmed kan få samma möjligheter, där tycker jag dom nya reglerna är OK. Men i dressyren kan vi fortfarande gå på % och då även göra tävlingen öppen för alla medlemmar. För jag tycker att alla i en klubb åtminstone ska ha en chans, en möjlighet, att få delta.. Så mitt förslag till tävlingssektionen kommer bli att vi delar in KM. Mini KM för de "mindre ruttinerade hästarna/ryttarna" med lägst LC som klass i dressyr och lägst LD i hoppning. Sedan KM med lägst LA dressyr och LB hoppning för de mer "ruttinerade". Därmed får ALLA en chans, en möjlighet att få vara med att delta..
Det är min åsikt, punkt slut!


Kommentarer
Postat av: Tessan

Jag kan nog hålla med i det där. Det är ju liksom KM. Men alltid ska dom ha nått o ändra på.. suck

2008-09-12 @ 17:19:59
URL: http://tesskarlsson.blogg.se/
Postat av: Madde

På vår klubb har vi LA:5 i dressyr och 120 hoppning och så har det varit i alla år jag tävlat för den klubben. Men jag förstår att det blir jobbigt när det rätt vad det är bestämmer sig för att ändra reglerna..

2008-09-12 @ 17:36:14
URL: http://maddeabrahamsson.blogg.se/
Postat av: Carro

Håller med dej till fullo i våran klubb har vi delat in det i KM och Mini-Km och det funkar kanon. Stå på dej!

2008-09-12 @ 18:17:48
URL: http://carolinerydberg.blogg.se/
Postat av: jennie's fotoblogg

Det har alltid varit dressyr: LB - storhäst LC - ponny och hoppning LC. Och inga andra massa konstiga regler... Stå på dig!

2008-09-12 @ 18:25:45
URL: http://jennuth.webblogg.se/
Postat av: alexx

håller med dig om dressyren. där skulle det kunna ha varit L:B1 dressyr, fast då ska ALLA få rida L:B1 även jag.. eller att vi som tävlar på L:A nivå och uppåt ska rida L:A1. men känns som om vi är för liten klubb för km & mini km samtidigt.

2008-09-12 @ 20:51:10
Postat av: Alexx

men bra att du lämnar din åsikt iallafall även om jag tycker om dom nya reglerna. :)

JAG SAKNAR DIG FÖRÖVRIGT THERESE! sjukt länge sen sist nuuuuu :( :( :( :(

2008-09-12 @ 20:54:20
Postat av: Emelie Persson

Jag håller med dig till fullo eftersom jag (om esso hade varit på den graden) nu hade suttit i samma sits som dig, jag tycker självklart ALLA som är medlemmar i klubben och vill delta ska kunna ha en chans, och tycker det är helt absurt att den ryttare inte ens kan få starta en låg klass med sina unghästar för klubben, de går ju ändå lite till klubbens vinst och skapar gladare och nöjdare medlemmar..

Usch säger jag bara, blir sjukt sur på alla dessa förändringar, skulle vara en skillnad om de var för säkerhetens skull..

2008-09-13 @ 14:00:32
URL: http://campbell.blogg.se/
Postat av: m

fan va högt alla har på sina KM, vi har 90cm för ponny 1,10 för häst o sen LB för alla hur högt dem än ridit :P de tycker jga e bra! dock är det inte så många på privat KM på Åby ^^

2008-09-13 @ 14:17:30
URL: http://melindaaaa.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tycker absolut att ni borde ha det så! Vår klubb (Mjölby Ridklubb) har mini KM och Km, mini km går i 1m för stor häst och LB:1 dressyr och KM går i 115cm och LA:4 (tror ja) dressyr. För ponny är det LC el LB+5 och LC:1 el LB:1(?). Tycker det är toppen då alla ryttare kan vara med och rida, även de som rider på ridskolehästar!

2008-09-13 @ 21:21:43
Postat av: Jessica

det är galet hur mycket saker som är farliga i ett stall utan att man tänker på det. här i sommras brann ett av våra småstall ner. kan ha varit radion eller annat elfel. men sen dess så håller alla extra koll på bl a radion i stora stallet. synd bara att det ska behöva hända nått innan folk börjar tänka mer på säkerheten. en sån kurs hade jag också velat gå, verkar väldigt intressant :)

2008-09-13 @ 22:52:31
URL: http://jjessica.blogg.se/
Postat av: .

På våran klubb avgörs KM i tre omgångar + en final (vid olika tillfällen så klart :p), i hoppningen finns höjderna 60-130 att välja mellan, men privathäst får gå 80 som lägst, i dom tre kvalomgångarna så är bedömningen clearround och för att kvala till finalen så ska man ha ridit två av tre omgångar felfria, alla får rida på sin egen nivå. Sen avgörs finalen och KM segrare utses i ridskoleryttare/privatryttare och ponny/häst för sig. Sen i dressyren så är upplägget desamma finns från LC:1 till Msv osv. Då ska man rida över 57 % så får man en clearround rosett och sen blir man placerad och får poäng, den övre tredjedelen av poänglistan efter tre omgångar går till finalen där man sedan startar om på noll.. Vårt upplägg tycker jag funkar bra, även om det säkerligen oftast inte blir den bästa i klubben som vinner, men däremot så är man med även om man är väldigt rutinerad eftersom att man får rida på sin egen nivå, och det är väldigt bra att få hoppa en bana på våra väldigt tittiga hinder även som en träning, eller så debuterar man på en ny höjd och känner efter hur det känns på hemmaplan osv, eller testa nytt program i dressyr osv. Det som är härligt är att allt från små shettisar till ryttare som rider sm osv. startar och är med (: perfekt att ta med unghästarna på också och ge dom rutin (:

2008-09-14 @ 08:49:56
Postat av: Elin

Varför inte bara vänta o tagga om inför nästa år? Det är ju faktiskt du som har valt att ha en 4-åring o det är väl jättekul att ha ett mål till senare.

2008-09-14 @ 11:53:02
Postat av: Linnea

Tycker det är helt sjukt att man måste rida LA i dressyr på KM. Det skulle aldrig min häst klara. Där är det mkt bättre när man räknar procent och man får rida det programet man tävlar i men minst LB. Så har dem på Skogslotten. Illa att man gör att man måste rida LA!

2008-09-15 @ 20:22:49

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback