En bra sits

Mycket kommentarer om förra inlägget, det gillas. Härligt när det blir en diskution om det! Som jag skrev i inlägget igår så kan målen ändras. Jag menar, hästen kan skadas och måste vila, så en hel månad blir förstörd, eller att hästen helt enkelt inte är redo för sin uppgift. Är inte hästen klar för den planerade uppgiften är det självklart att den stryks eller ändras. Man ska skynda långsamt, men är hästen redo för den (enligt ryttare och tränare) så ser jag inga hinder. Och självklart sätter jag mål för att jag vill nå dom! Man ska inte vara rädd för att lyckas, inte heller för att misslyckas.
Träningstips för en bra sits

När du värmer upp hästen, passa på att värma upp dig själv samtidigt. När du joggar fram hästen under lättridning, gör detta utan stigbyglar några varv så du får arbeta med kroppen. Att rida lätt utan stigbyglar hjälper dig att bli starkare i dina skänklar.

Allmän ridning utan stigbyglar! När du rider ett markarbetspass, släpp stigbyglarna och träna på att hålla dina skänklar på rätt plats. Du kan också träna på att släppa stigbyglarna och sedan försöka få tag i dom igen utan att stanna, då detta ofta händer på tävlingsbanan. Hoppträna utan stigbyglar också för att bli säkrare i din sits och starkare i din kropp. Hoppar du utan stugbyglar passar du samtidigt på att träna din balans.

Om du ska konditionsträna eller rida ut på din häst, korta stiglädrerna lite extra och träna styrkan i dina ben. Samtidigt som du tränar dina ben, tränar du på att trampa ner hälen och vara med i din hästs rörelser ordentligt.puss tess


Kommentarer
Postat av: Liiindis

älskar o läsa din blogg, lärorikt o sjukt intressant :) fortsätt såhär (y)

2009-12-03 @ 19:23:02
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/
Postat av: emma

kommer bli kul att följa dig och G, din blogg blev så mycket bättre nu efter pausen! fortsätt så :)

2009-12-03 @ 19:30:39
URL: http://eemmasvensson.blogg.se/
Postat av: Jolin

Tycker verkligen att det är jätteroligt att du börjat blogga, och de här träningstipsen/målsättningarna är kanon att läsa! Fortsätt så :) !

2009-12-03 @ 22:14:15
URL: http://pirouette13.blogspot.com
Postat av: Viktoria

har precis hittat din blogg :) jätte bra och vilka fina hästar. vilken härlig sits du verkar ha också. avis. :D

2009-12-04 @ 23:14:05

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback