Madick rättegång

Någonting som det pratas om ganska mycket om häromkring är rättegången om Madick. Hästen Madick har varit hos Helena Lundbäck, en av Norrköpings största ryttare, sedan 17 september 2004. Helena och Madick har tävlat flitigt under fem års tid och anses vara ett topp-ekipage.

Nu tvistas det om avtalet som krevs den 10 oktober 2004. Annette Karlsson, Madicks ägare ville se sin häst utvecklas så mycket som möjligt och hon ville att Helena skulle ta henne till toppen. Helena ville ha ett långsiktigt kontrakt för att kunna utveckla Madick för mästerskap om hon höll måttet. 

Enligt Annette var de inte överrens när kontraktet skrevs, men enligt Lundbäcks företag, Ridab var de fullt överrens. 

Ridab har gjort en motstämning om tingsrätten går på Anettes linje. Denna behandlades också och trovärdigheten för Ridabs redovisning av kostaderna ifrågasattes av Annettes ombud. Ridab kräver 7,7 miljonber kronor i omkostnader för hästen under de fem år kontraktet har gällt.

Annette ska ha erbjudit Ridab att köpa Madick under hösten 2009 för fyra miljoner kronor. 


Foto, Roland Thunholm

Källa.


Jag är faktiskt väldigt kluven i det här. Man har ju läst ganska mycket om det och ärligt talat vet jag inte riktigt vem man ska tro. Men, om man nu ska lita på det som sägs så har Annette, Madicks ägare, inte haft mycket att säga till om. Hon har inte fått tagit del av prispengar osv. Och det är ju helt fel! Som hästägare ska du väl ha all rätt i världen att säga vad du tycker och framför allt få ta del av vad hästen presterar. Men nu är detta bara rykten jag hört så jag ska inte tro på det för mycket..

Men vad tror och tycker ni om detta?


puss tess
 


Kommentarer
Postat av: Klara

jag har inte en aning om vem som har rätt i detta... dock kan jag tycka att kontraktet är helt konstigt! Något som jag aldrig skulle skriva på som häst ägare. :P Ska bli intressant att se vad som händer i framtiden..

2009-12-11 @ 14:33:49
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag skulle aldrig teckna ett avtal med familjen Lunbäck ö.h.t. ALDRIG. Det är allt jag har att säga : )

2009-12-11 @ 14:43:06
Postat av: Rebecca

Jag har ingen aning och jag tycker inte att man ska uttala sig om man inte är insatt. Men jag kan säga att jag förstår att Lundbäck ville ha ett vattentätt kontrakt efter det som hände med So What. Sen får domstolen avgöra.



Jag skulle själv kunna teckna ett avtal med Lundbäcks. Man ansvarar själv för vad man undertecknar så det hade jag inte haft problem med.

2009-12-11 @ 14:46:56
Postat av: Malin

Jag skulle aldrig teckna avtal med Lundbäcks heller... tycker det e lite småaktigt av dom faktiskt att inte gagna hästägaren något, visst att hästen blivit en stjärna... Finns både bättre ryttare och såna som är mer måna om sina hästägare...

2009-12-11 @ 18:44:39
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tycker inte som att det detta avtal har gynat hästägaren något...Skulle inte själv vilja ha ett sådant avtal om jag hade en stjärnhäst!

2009-12-12 @ 06:39:58
URL: http://annalindstrooom.blogg.se/
Postat av: Sandra

Är inte så insatt men jag personligen skulle aldrig skriva på ett kontrakt jag inte är nöjd med. Genom att skriva på ett kontrakt så accepterar jag det som står i kontraktet oavsett om kontraktet gynnar mig eller inte...

2009-12-13 @ 20:32:52
URL: http://malmberg.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag hoppas bara att min stjärna får stå kvar i stallet så länge som möjligt :( Lilla Madde, kommer sakna henne..



2009-12-14 @ 14:22:48

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback