Svar, frågestund

Har du kvar Sunny? Vad har hon för skada? Vad är framtidsplanen för henne? Tråkigt att vi aldrig får läsa något om henne här.

Ja, jag har kvar Sunny, äger henne själv numera. Framtiden är ovis för henne, tyvärr. Hon har kissing spines i ryggen, låsningar i nacke och kors. Hon har inte svarat speciellt bra på behandlingarna och mår inte speciellt bra. Inte heller speciellt lätt att sälja en sådan häst till någon som bara vill ha henne som sällskap, då hon inte håller för avel. Så framtiden är oklar just nu, vill knappt tänka på vad som kan hända.. Varför ni inte får läsa om henne är helt enkelt för att de inte finns så mycket att skriva om henne. Vill heller inte göra de då jag tycker de är tungt och tråkigt att hon inte mår bra! Hoppas de svaret duger..

Betalar du för Sunny själv och den kommande hästen?

Hehe med tanke på att jag just nu lever på en lön som är minimal så finns de inte en chans att ja skulle kunna betala helt själv. Jag har två helt fantastiska föräldrar som ställer upp, älskar dom! Betalar dock utrustningen själv i dagens läge, de mesta iallafall hihi

Vad är det du söker när du kollar på häst? Alltså vad är det du fastnar för hos en häst och vilka egenskaper vill du att hästen ska ha?

MASSOR! Hehe nae men det första jag kollar på, i tex annonser och liknande är stammen och bilden, tilltalar den mig? När jag väl är och tittar på en häst kollar jag hur den är i psyket, så som hur den beter sig vid sadling och hur den är i hanteringen helt enkelt. Den ska vara pigg och glad att rida, lyssna för stopp och start, framåt och bakåt. Den ska ha bra grundgångarter och en god teknik som man kan jobba vidare på, den ska tycka om att arbeta! Vill inte behöva använda spö och sporrar för att få fram den eller graman för att få ner nacken på den, eller rida den på pelham för att få stopp på den. Men framför allt så ska de klicka, vill få en typ av "aha-upplevelse" när jag sitter på den. Alla hästar är olika, men de viktigaste är att de klickar från första början..

Vart har du häst? Jag har antagit att du kommer från Norrpan (kan ha super fel). Vem tränar du för?

Jajjebjörn, så rätt har du! Norrpan (Norrköping för er som inte vet vad Norrpan är) är min hemstad ;) Just nu har jag hästen hos min dressyrtränare Kerstin Bindekrans på Örminge Gård på Vikbolandet. Trivs super! Dock skulle ju inte ett eget ställe sitta helt fel! Jag tränar för Kerstin Bindekrans som sagt i dressyr och markarbete, skönt att henne till hands ofta. I hoppningen har det varit Daniel Svensson och Lotta Björe på senaste tiden, dock har DS träningar varannan vecka och Lotta bara nångång ibland, så oftast är de KB som hjälper mig.

När är det besiktning? Var står den lilla loppan Q nu? Gud va jag väntar spänt på det här!

Undrade just när den frågan skulle komma! Ni får hålla tummarna nästa torsdag, den 14e helt enkelt då ska hon klinik besiktigas. Jag är skiiit nervös! Idag står hon på ett privatstall hos sin ägare och uppfödare i Jönköping.

Vilka prylar på hästmarknaden gillar du mest just nu? Allt från ridbrallor, tröjor och ridstövlar till schabrak, täcken osv? Favoritmärke? Jag tycker du har så himla fin stil!

Kan börja med favoritmärket då, utan tvekan Kingsland! Har nog det mesta i KL, så som ridbrallor, tröjor, strumpor, tävlingsskjortor ja de mesta, heeelt förälskad i kvalitén och stilen! När det gäller schabrak, öronhuvor och täcken är de Anna Scarpati, Equiline och Mias som är favoriterna, älskar när man kan kombinera färgerna hur man själv vill! Har fått höra att jag är ett riktigt märkesfreak, men vill man ha kvalité så vill man. Dessutom, är man inte bäst på tävlingsbanan eller träningsbanan måste man ju åtminstone vara snyggast ;) hihi

Hur tog dina föräldrar Peias bortgång, för vad jag förstått är dem också väldigt engagerade i hästarna?

Dom tog de stenhårt.. Speciellt pappa. Peisan var pappas lilla ängel, sen första dagen hon stod på stallplan. Alla i familjen och även släkt och vänner tog hårt på hennes plötsliga bortgång! Mamma och pappa är väldigt engagerade i hästarna och i min ridning. Tror inte någon av dom har missat ett enda tränings- eller tävlingstillfälle. Dom är ALLTID med och stöttar, filmar och fotar. Mer engagerade och underbara föräldrar får man leta ordentligt efter <3


Hur träffade du din kille?

Haha jaduu.. nu måste ja tänka till lite! Tror vi träffades genom Melinda (hans syster) ute på krogen, rätta mig Melinda eller Martina om ja har fel! Men jag tror det var så allt började. Löjligt.. Krogenragg haha men jag tror det var så, krogen, snackade lite sen skrev jag mitt nummer på hans arm innan ja skulle hem och dagen efter ringde han hihi sjukt kul!

Vad jobbar du med? Är det heltid, deltid?

Just nu jobbar jag på Outlet 210 i Söderköping. En klädesbutik, märkeskläder till billigare pris helt enkelt! Dock bara extra jobb, alltså några dagar i månaden.. Skulle inte tacka nej till ett heltidsjobb, men de finns ingen chans i dagens läge!

Vad är dina planer för hösten och framtiden?

Jobbig fråga! Har fått ett erbjudande om att flytta till Västerås och jobba med hästar under ett halvår, börjar då 1 augusti. Men jag är osäker, vet inte riktigt om det är de ja vill. Annars är de väl försöka få ett heltidsjobb, flytta hemifrån och "bli vuxen" så att säga ;) Sen har jag länge haft en dröm om att flytta till London under ett år och jobba och bara va, men skaffar ja häst nu blir ju de kanske svårt så vi får helt enkelt se, tar en dag i taget just nu!

Om du hade fått ångra 3 saker i ditt liv vad skulle det då vara?!?

Shiit så svår fråga! Hm, men jag hade nog, för de första, tagit vara på tiden med ponnyn Ginger, mer och njutigt o berättat oftare för honom hur mycket jag älskade honom. Sen hade jag nog valt en annan utbildning i skolan och sattsat mycket, mycket mer på plugget. Sista grej ja ångrar är.. Guuud så svårt! De är så mycket jag ångrar, men som ja nog vill hålla för mig själv :)

Hur faaan får du så många läsare till din blogg?!

Ehm, inte en aning? Har nog länkat den på många sidor och håller den uppdaterad så mycket jag hinner. Försöker också skriva om något intressant som lockar läsare, antar ja haha sen är den personlig för mig, det är ju ändå mitt liv jag berättar om..

Hur många läsare har du dagligen och hur skaffar du så många?

Är ju nästan samma fråga som förra så, hur jag skaffar kan du läsa ovanför.


Måste bara få avsluta med Martinas goá fråga!

Vet du hur mkt du betyder för mig?

Njaa, någelunda kanske hihi men vet du hur mycket DU betyder för mig din nöt? <3

puss tess


Kommentarer
Postat av: Lina

Vad har hänt me Sunny? Jag menar hur har hon fått kissing spines?

2009-05-08 @ 18:41:30
Postat av: Martina

min fråga var den bästa, och sådetså ^^

2009-05-08 @ 18:43:37
URL: http://martinawallin.blogg.se/
Postat av: Martina

min fråga var bäst, så vare mä't :*

2009-05-08 @ 18:45:44
URL: http://martinawallin.blogg.se/
Postat av: m

jo men visst måste de vatt genom mig ni träffades.. fy va bra jag e igentligen :) HAHA!

2009-05-09 @ 00:08:11
URL: http://melindaaaa.webblogg.se/
Postat av: sofia

tycker absolut du ska ta hästjobbet i västerås, du kan ju bara åka hem =) det är ju närmare för dig än vad jag hade hem hehe. håller tummarna stenhårt den 14e. kram

2009-05-09 @ 00:15:24
URL: http://sofiabostrom.blogg.se/
Postat av: petra

finns det någon chans för sunny att bli frisk?



om du tänker sälja henne är jag intresserad, hon är ju jättefin..

2009-05-09 @ 15:17:37

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback