Målmedveten träning

Nu när hästarna går in i vintervila finns de inte så mycket att skriva om träningsmässigt. Men de finns annat att skriva om. Har gått o tänkt massor på målmedveten träning, ryttarens attityd osv. Så tänkte dra upp sånt lite här i bloggen nu istället när hästarna vilar. Så har ni någonting att läsa och diskutera om, känner ni likadant som ja kanske?


Målmedveten träning

Enligt mig är det väldigt viktigt att ha mål inom sin träning och ridning, för att kunna utvecklas. Det spelar ingen roll om du rider på hobbynivå eller elitnivå, alla träningsformer behöver ett mål. En bra sak, är att sätta upp mål tillsammans med sin tränare, dock ska man tänka på att sätta upp realistiska delmål, för du kan inte bli världsmästare på ett halvår. För att kunna sätta upp mål måste du som ryttare kunna se dina för- och nackdelar och arbeta med dessa. Om du sattsar på att bli en bra tävlingsryttare finns det några steg på vägen som måste finnas för att du ska lyckas;

♦ Rätt inställning, utan rätt inställning kommer du ingenstans. Du måste vara mottaglig och öppen för utveckling, kunna ta kritik och bearbeta den.

♦ Du måste ha en lämplig kamrat, en lämplig häst att arbeta med. Du kan inte bli bättre än vad din häst gör dig till.

♦ Ha stöd och uppbackning, från både tränare och familj. En rådgivare och ett bollplank, superviktigt att ha folk omkring sig som både kan stötta, diskutera och hjälpa till.

♦ Någonting du måste ha är motivation, självkontroll och tålamod!


Det många gör fel är att dom tar på sig för mycket ansvar och ger sig själva för svåra uppgifter. Gör träningen rolig från första början, börja enkelt och öka sedan successivt svårighetsgraden.



puss tess


Kommentarer
Postat av: Helena

och ibland behöver varje ryttare även lite paus från alla satta mål och press att prestera mål, och bara få vara : )



jag tycker utifrån det du uttryckt i bloggen, att du inte ska kasta dig in i mål tänk och gömma dig från verkligheten på det sättet utan försöka gå till botten med vad du faktiskt vill. det är lätt annars att man är tillbaks igen på ruta ett efter ett halvår eller ett år, dvs man står och känner precis samma som det man försökte undanskuffa genom att kasta sig tillbaks i målen.



2009-11-30 @ 19:08:32
Postat av: Emelie Persson

TACK GODE GUD TESS för att du är tillbaka.. Hoppas du är här för att stanna nu då!!! :):):):):):)

Och bra inlägg.. De stämmer så bra, så därför ska ja sätta upp mål för mina hästar till nästa år nu.. :)

2009-11-30 @ 20:55:44
URL: http://absolutpersson.blogg.se/
Postat av: klara

bra inlägg :) duuu, finns massor jobb pp platsbanken som jag tänkte på dig när ja såg ;)

2009-11-30 @ 21:14:18
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: Liiindis

sjukt bra inlägg, många behöver nog verkligen läsa det där & insee en hel del. hoppas det löser sig för dig nu i framtiden :)

2009-11-30 @ 22:56:08
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/
Postat av: Tess

man kan inte få lösen till den andra bloggen?

2009-12-01 @ 11:26:21
URL: http://blondiieistallet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback