30 oktober 2009

Tillbaka i höstleran. Usch, men idag var den glada nyheten att Samantha var mycket bättre i benet! Gick väldigt bra, bara lite svullen, så hon fick gå ut i egen hage idag. Hon blev väldigt lycklig! hihi hoppas att detta inte gjorde någon skada nu bara, märks imorgon.

Gustav löshoppades idag igen. Mycket bättre idag men inte lika mycket ork. Började med tre-studs som gick mycket bra! Första gången han hoppar studs så det var mycket imponerande och nyttigt. Sedan fick han hoppa lite högre, över sin värsta fiende, vattenmattan. Gick bra idag, men orken tog slut lite mot slutet så då valde han att travhoppa och komma lite lustigt på hindrerna. Men nöjd med denna löshoppning!

Tack Bilinda för hjälpen idag :)







puss tess


Kommentarer
Postat av: Anna

Allvarligt talat så tycker jag att det inte såg så värst kul ut, så då borde jag väl iof inte kommentera för då blir det väl ett himla skrik här. Men hästen ville inte, komm fel varje gång och stod emot, men fick ändå hoppa högre och högre. Dessutom togs hjälphindret bort. Det såg ut att bli mindre trevlig språng för hästen faktiskt. Så nu ber jag om ursäkt att jag inte kunde låta bli att kommentera, men man ser så många unghästar bli knäckta och fördärvade av att folk tvunget ska löshoppa... Och det tycker jag är jättetråkigt!

2009-10-30 @ 17:32:44
Postat av: tess

nu överdriver du, men de är upp till dig :) jag är superstolt över G den här gången, enooorm skillnad! (och högsta hindret låg idag på 115cm) så han hoppade inte särskilt högt, men tyck som du vill :)

2009-10-30 @ 17:42:10
Postat av: anna

Det är möjligt, jag har inte sett tidigare löshoppningar. Tycker också att du ska vara stolt över han absolut, det är en väldigt tapper fin häst som kämpar på ändå och det är värt mkt :)

2009-10-30 @ 18:06:06
Postat av: S.A

Tyvärr måste jag faktiskt hålla med lite. Tycker det är positivt dock att han verkade bli lite irriterad på sig själv när han rev här. Har sett på tidigare filmer då han sett mer nonchalant ut när han rivit. En hopphäst ska ju vara rädd om sina ben så det är ju bra.

2009-10-30 @ 18:53:09
Postat av: Anonym

Håller med Anna, det där såg inget trevligt ut alls, han står emot och är osäker, men blir tvingad att hoppa, det kommer inte bli bra i längden!

2009-10-30 @ 19:57:09
Postat av: Carro

Jag är faktiskt också beredd att hålla med. Det kanske vore bättre att hålla det lite lägre tills han hoppar med lite mer glädje och självförtroende? Men det är din häst och du känner ju honom bäst. fin är han :)

2009-10-30 @ 22:10:49
Postat av: Nina

Vill börja med att säga att jag tycker du har en toppenfin häst som jag tror kan bli riktigt bra när han får mer rutin!

Några tips till nästa gång: behåll hjälphindret för att hjälpa hästen att komma rätt hela tiden, ha tre personer med spö (insläpp, över hinder och utsläpp) det blir lättare för både hästen och den som sköter hindret, samt se till att spöt ALDRIG kommer framför hästen.

Lycka till i framtiden, det ska bli kul att följa er utveckling!

2009-10-30 @ 22:39:44
Postat av: Emelie Persson

Jag tänker inte ens kommentera.. Du vet vad jag tycker om dig tess, vad andra tycker och tänker är obetydelsefullt - go for it..

2009-10-30 @ 23:08:57
URL: http://equilis.blogg.se/
Postat av: Anonym

men det här handlade ju inte om vad folk tycker om tess. man ska inte ta konstruktiv kritik PERSONLIGT! jag reagerade också på att det inte såg särtilt kul ut, men hon vet nog vad hon gör tess!!!

2009-10-30 @ 23:17:35
Postat av: Jennie

Tycker flesta av er faktiskt överdriver här, men som sagt upp till var och en. Jag tycker man ser jätte stor skillnad på honom! Visst att han inte kommer perfekt eller så varje gång och med lite efter tanke kanske borde ha haft kvar hjälphindret men det var verkligen ingen katastrof. Tycker du gör ett kanon jobb :) Och nej, jag säger inte bara detta för att vara snäll - i mean it!

2009-10-30 @ 23:59:36
URL: http://jensansplace.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det här är ingenting personligt, men jag tycker som många andra här att han ser ovillig ut... Han verkar ju dock lite rädd om baktassarna när han rev vilket ju är positivt :) Han ser väldigt utvecklingsbar ut då han nästan alltid tar sig över trots dålig väg/galopp in.



Han ser ganska kort ut i galoppen (?) och kommer lite dåligt in. Om jag var du skulle jag satsa på att ha en bättre grundgalopp in mot första hindret så att avstånden stämmer bättre till det högre hindret. Som någon sa, behåll hjälphindret så underlättar du för honom.



Kanske är det lättare om du bygger löshoppningen runt hela ridhuset, som på det "riktiga" sättet.. Ha en som går ut och stoppar innan första kortsidan och en som går in och fångar när han vänder och stoppar med godis eller beröm. Den som har pisken/"sköter snacket" med hästen ska ju alltid vara samma för att han ska kommunikationen ska gå lättare. Alla personer utöver de tre behövs inte alls i löshoppningen utan tar bara hästens koncentration. (Inte för att du/ni gör på annat sätt jag bara tänkte till de andra som läser detta). Så tycker jag att det funkar bäst. :) Jag tycker iaf att din häst är superfin och tror att ni kommer utvecklas tillsammans.

2009-10-31 @ 02:41:40
Postat av: Bilinda

Kul med konstruktiv kritik men då måste det vara det också inte bara kritik! Jag vet varför Tess lägger ut detta och det är för hennes egen skull och ingen annans! Bra Tess och tack för en trevlig bloggläsning!

2009-10-31 @ 13:50:02
Postat av: Ida Karlsson

vad fint han hoppar :D

2009-10-31 @ 17:11:33
Postat av: m

inte många som skriver namn o vågar stå för va dem tycker, de e lite konstigt när man har så starka åsikter? tror ni att man ska komma o skjuta er för att ni skriver va ni tkr elr :( :P

2009-11-01 @ 17:29:13
URL: http://melindaaaa.webblogg.se/
Postat av: Jmellström

jävla hästvärld ... JAG HATAR HÄSTMÄNNISKOR ! Vilken tur att alla är så jävla bra på att kommentera andra, och vilken tur att ni som kommenerar är så jääävla bra på det ni gör.

bläääää på er !

HEJA TESS och all död åtr hästsnack !

Hej då bajs på er.

2009-11-01 @ 17:44:59
URL: http://jmellstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker att inläggen med konstruktiv kritik är skrivna på ett trevligt sätt, det kan ju alla se att det inte var en perfekt löshoppning? Och om ni tänker efter kanske det ligger ngt i kritiken? Och med tanke på ett det var skrivet på ett schysst sätt tycker jag att kommentarer som "hejdå bajs på er" och liknande sänker disskussionen. Detta är inte menat som ngt personligt, utan kritik i all välmening. Förstår att tess vänner går in och försvarar, men det verkar fruktansvärt omoget.

2009-11-01 @ 19:18:56
Postat av: Erica

Jag tycker han ser pigg och fräsch ut.

Unghästar löshoppar man ju för att de själva ska få tänka lite och inte alltid få hjälp av ryttaren. Och när man löshoppar är det ju svårt att få dom komma rätt varje gång, eftersom man oftast bara använder rösten o nåt spö.

ÖVNING GER RESULTAT, försätt så - det går framåt!

2009-11-01 @ 22:20:26
URL: http://erkiperki.blogg.se/
Postat av: Liiindis

tycker folk överdriver oh han är ju glad med öronen frammåt oh han hoppar, bara lite små dum som inte tar det så seriöst som han borde kanske & vara mer rädd om sina ben, fine hjälp hnderna kanske skulle varit kvar o kanske en galopp bom innan? annars tycker jag han hoppa mycket bättre denna videon en den förra. o han bsar ju efter så han tycker ju att det är kul..

2009-11-02 @ 00:08:00
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag håller med inlägget lite högre upp, konstruktiv kritik är bra och alla inlägg är skrivna på ett trevligt sätt och med tips om hur de tycker hästen ska förbättras. Så var glad över att folk orkar kommentera i stället för att se det som en massa klagomål. Alla som kommenterat här vill ju dig bara väl, du behöver inte bli så arg. :) Diggar dig och din blogg iaf!

2009-11-03 @ 00:25:54
Postat av: Bella

Tycker först och främst att man ser en STOR skillnad på hans inställning överhuvudtaget. Mycket mer framåtanda och glädje, stor eloge till dig för det Tess=) Bra jobbat!!!



Sen tycker jag även att det var bra initiativ i början att börja med lite studs osv, dock kan jag hålla med lite i de tidigare kommentarerna. Låt hjälphindret vara kvar, det underlättar och ger hästen den där extra hjälpen och löshoppningen blir en trevligare upplevelse. Kanske kan det underlätta som någon skrivit innan att bygga en hel löshoppningsring och köra lite mer tysklandsstuk...dvs börja med lågt kryss redan efter hörnet och sedan använda sig av flera låga små hjälphinder innan oxern. Ett litet tips bara=) Tycker som sagt att man ser stor skillnad på honom redan nu!!

2009-11-03 @ 17:26:18
Postat av: Amanda

Oh my fucking god ! Hur orkar folk hålla på. Håller med någon där upp med att "folk är så duktiga på att kommentera andra". Seriöst låt Tess göra som hon vill, hennes häst och deras framtid. Eller har jag fel ? Skadas ni utav vad hon gör ? :S



HEJJA TEEEEEEEESSSSSSSS ! <3

2009-11-04 @ 15:54:49
URL: http://amandaaniilsson.blogg.se/
Postat av: jannica

Stå på dej tjejen ! du är superduktig och jag önskar dig all lycka i framtiden. kram

2009-11-06 @ 17:26:21
Postat av: Madde

Måste bara kommentera...



Visst G kanske inte alltid kom in bra, men va fan han är bara bebis? Dom har inte toppen dagar alltid!!!! Vissa dagar så går allting jätte bra och vissa dagar går ingenting bra osv. Och som tess har skrivit så var han mycket bättre denna gång, varför inte glädjas åt att han hoppade bättre än förra gången :) ?



Tess, han kommer bli jätte fin :) Keep going! Löshoppning är bra, både med och utan hjälphinder. Det kommer ju inte alltid finnas ett hjälphinder och dom måste lära sig själva att se avstånd.. Variera är mycket bra!

2009-11-06 @ 17:46:32
URL: http://chanellealm.blogg.se/
Postat av: sanna

Jag blev glad över att se hur lugnt och trevligt du tränar din unghäst! Tycker att han var duktig, rättade sig bra när han hade rivit. Grattis till en fin häst!

2009-11-07 @ 22:45:38
URL: http://krumben.blogg.se/
Postat av: Lina

Säger bara en sak. Ta hjälp av någon som kan löshoppning ordentligt. Det där kan förstöra riktigt mycket så som ni utförde det. Varför höja när hästen inte har någon framåtbjudning för fem öre och dessutom plocka bort hjälphindret och tro att det ska bli bättre. Man ska inte försöka sig på något man inte har kunskap om när det gäller unghästar. Dom tar till sig exakt allt..

2009-11-08 @ 21:58:53
Postat av: linah*

Jag håller med ovan och många andra som kommenterat.. Och själv tycker jag att hästen kan tillräckligt mycket för att vara 4år(?) så ge den en paus, och många vilodagar/viloveckor över vintern och rid inte den så hårt, den kommer tröttna ihop snart och då blir det svårt att behålla den så fin som den är nu. Så låt den vila och proppa inte bara på den en massa nya saker den ska lära sig, det slutar aldrig bra.

Tror nog inte att du hade uppskattat 20 högskoleläxor när du gick i 6an huh? :p

Förstår att du saknar Cassiopeia, men ha inte brått med denna för det. Du har gott om tid på dig och han kommer bli super fin om han får tiden till att ta det lugnt och ta åt sig kunskaperna i sina 6 första år :)

Lycka till!

2009-11-09 @ 18:01:26

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback