14 september 2009

Självförtroende .

Igår fyllde pappa år, Grattis till honom! Firades såklart med tårta och paket på förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi till Ljunga och tittade på hus. Alla tre vart väl lite små förälskade i huset, men det var många andra som blev de också, så vi hoppas att dom får för sig att hoppa av och att huset inte stiger för mycket i pris så vi kan köpa de hihi


Idag då. Stallet hela förmiddagen. Var uppe på VRF med Samantha och skulle rida igenom henne lite inför helgen och ta några språng. Det gick skitdåligt!! Jag vill inte tävla i helgen, usch så dåligt de gick! Red 5½'an med bom - litet räcke in - stor oxer ut. Hon har nog aldrig stannat och tvekat så mycket som hon gjorde idag, så mitt själförtroende (och säkert hennes också) åkte ner på noll! Vi klarade ju knappt av att komma över hindret när de låg på 1m :( Fattar inte, hon har varit så sjuuukt fin ända sen hon kom, inte stannat inte ens haft en tendes till de, men nu händer de titt som tätt. Är de för att hon blivit så pass lydig att hon inte bara kan springa igenom/ifrån jobbet, har hon ont, är hon för gammal?! Jag blir helt kluven.. Och JAG som aldrig någonsin tvekat i hoppning eller haft problem med att hitta avstånd eller någoting, idag funkade inget alls! Kände mig så jävla kass och ville bara hoppa av och tjuta, buhuu :( Sami och jag är verkligen inne i en svacka just nu, känns ju mycket lovande inför helgen.. Tur att de inte är så mycket mer tävlingar efter de sen!

Gustav var fin idag. Skrittade ut en kortis i skogen, andra gången själv på honom. Har var lite spänd och hoppade väl till för de mesta men ändå duktig. Avslutade med att jobba honom lite i galopp på banan, mamma ska nog filma på onsdag igen när de är träning. Tycker galoppen blir bättre och bättre faktiskt. Tur att de börjar gå åt rätt håll med honom iallafall..

Nä, BläääÄ! Nu ska ja gå och deppa vidare o fundera på vad som gick fel idag.. Som tur är kommer min snygging hit ikväll och muntrar upp mig, de behövs! Jag vill ha min Cassiopeia tillbaka, fanns aldrig någon tvekan i henne.. Fanns bara glädje, man behövde inte vara rädd eller orolig för någonting, hon fixade allt! Kom tillbaka!? :(

puss tess


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tror det är hennes galopp som ställer till det. Såg ut så på filmen som du la ut för ngr dagar sedan. Jag hade inte krävt så mkt av henne, utan hoppat enkla låga hinder tills ni hittat rätt igen. Hitta rätt tempo för henne där hennes galopp är som starkast. Lycka till!

2009-09-14 @ 15:44:57
Postat av: emma

Så var Hera oxå, det gick supersuperbra sen gick det helt plötsligt åt helvete. Hon blev helt enkelt för lydig och tyckte inte det var lika kul längre. Låt henne busa lite och njuta av ridning så hon tycker det är kul att hoppa utan att du tvingar fram det hos henne. Det löser sig nog. :)

2009-09-14 @ 17:45:49
URL: http://eemmasvensson.blogg.se/
Postat av: alexx

åhh, jag hatar allas kommentarer om den där hästen! för dom vet inte ett skit om henne. HON är sjukt svår och det vet du med, och det har gått över förväntan bra för er, men nu när du har börjat träna ordenkligt för tränare ställer du högre krav på henne än när ni hoppar själva. och då blir hon sådär ibland och bara håller på och stannar. Men rid på henne framåt på tävlingen och låt det helldre gå lite för fort och att ni river något hinder än att hon stannar. Du får helt enkelt inte fokusera helt på att hon ska vara lydig ända fram till hindret under några veckor. Hon ska självklart lyda imellan hindrena men inte för kontrolerat och mycket drivning trotts att hon ligger rätt. Sen kan du börja ställa krav på henne igen tycker jag! För hon ska inte slippa undan jobbet! :) Men hon är svår, till och med pappa hade svårt med henne vet du. och man kan inte säga annat än att pappa faktiskt är jäkligt duktig på att rida, eller var kanske man ska säga ;) JAG tycker att du ska åka och hoppa gärna några enstaka hinder innan bara och känn att hon bjuder framåt och har kul så kommer det gå utmärkt! :) DU får inte haka upp dig för mycket när det går dåligt än gång :) <3

2009-09-14 @ 17:46:43
Postat av: tess

neej, jag säger lyssna på alexx (gissar att hon äger hästen?):P



man kan inte se så jäkla mkt av EN film... jag personligen tycker (efter vad jag sett har kollat på alla filmer + någon tävling) att hon verkar vara en speciell häst som kräver en duktig ryttare, vilket du är:)... du vet ju säkert att det tar lång tid innan man vet knapparna på en häst ;)



men dåligt självförtroende är något du INTE behöver ha, då du är fantastiskt duktig!

2009-09-14 @ 18:55:36
URL: http://blondiieistallet.blogg.se/
Postat av: cattis

vi får peppa varann i helgen!

2009-09-14 @ 21:47:33
Postat av: Emelie Persson

Tess - ja vet vilket arbete du gjort och hur extremt svårt de kan va ibland - bit i de sura äpplet o kämpa på - de kommer ordna sig ska du se :) <3

2009-09-14 @ 22:11:25
URL: http://equilis.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hörredu, tror det är dax för en promenix :D tihi. Kämpa och tagga som fan till helgen med så kommer det gå bra! Jag vet att du kan! ;D <3

2009-09-14 @ 22:24:20
URL: http://linneadominder.blogg.se/
Postat av: Jenny

Fortsätt att kämpa!!! Och lyssna på tjejen som jag antar är hennes ägare?! Lycka till.

2009-09-15 @ 02:47:14
URL: http://hastfest.blogg.se/
Postat av: Rosanna

Vet hur det känns när allt går åt helvete. Ungefär samma sak hände mig på tävling i helgen. Men det enda man kan göra är att fundera vad som är/gick fel, försöka bättra det och ta nya tag.



Du har gjort ett jättebra jobb med henne hittills och hon är superfin! Lycka till i helgen :)

2009-09-15 @ 07:26:14
URL: http://kattmedpistol.blogg.se/
Postat av: Bella

Tror absolut att det är en fas ni kommit till. Det kommer gå över,med all säkerhet. När hästen inser att den inte bara kan dra gärnet innan och efter hinder, utan verkligen måste börja sätta under sig i galoppen...ja då kan det bli lite tjurigheter. Särskilt eftersom det är ston vi pratar om=)



Fortsätt bara så kommer det gå över av sig själv när hon accepterar den nya typen av ridning. det sämsta du kan göra är att låta henne "dra iväg" igen! Kanske kan du testa att lägga på lite mera ben bara? och akta så du inte fastnar i handen...använd sådana typer av hinder och övningar som tvingar hästen att själv backa av.



Lycka till,kommer säkert gå super på tävlingen=)

2009-09-16 @ 01:07:43

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback