28 september 2009

Nu är jag vaken och tänkte berätta om gårddagen!
Var i stallet vid 07.00 och fodrade hästarna, fixade iordning allting och knoppade om hästarna hihi, åkte mot tävlingen vid 10 ungefär. Det gick jättebra att åka med båda två, de enda var väl att båda ville gå ut samtidigt och Gustav hade lite bråttom men annars gick det kalasfint, skönt! :) Inget toppenväder att tävla i, blåste storm och var superkallt. Mycket starter och långdraget som resulterade en lång dag! Startade Gustav strax efter 11 och red Samantha i första klassen kl 15!! Red henne i sista klassen 16.30 ca = lååång dag!

Golden Poem, 60 cm bed A.
Debuten för Gustav då, spänd som en fiolsträng! Väldigt laddad och vädret gjorde det inte bättre, katastrof på framridningen! Red fram med busiga ponnyryttare som inte hade en aning om vad högerregeln va, suck! Så höll på att åka av typ två gånger på 15min hahaha, buspolle! Han var väldigt duktig iallafall, trots att han var så spänd. Startade först i klassen och så fort vi kom in på banan så lugnade han ner sig. Totalt orädd och kändes jättefin hela banan! Inte i en enda bom och felfri i sin debut, duuuktig Gustav! Var riktigt stolt över honom, efter att han hade startat körde pappa och jag hem honom eftersom det skulle bli en lång dag.

Samantha, 90 cm bed A0/A0.
Sjukt fin på framridningen, kändes lite lojj under framhoppningen men annars fin. Dock så kom jag aldrig till ridning inne på banan! Hamnade i backläge hela tiden, det blev dragkamp och vi alla vet ju hur en dragkamp med en häst slutar! Morrmorr både på henne och på mig själv. För hon SKA inte lägga sig på bettet och sticka så. La henne nära på tvåan för att hon skulle stanna upp vilket resulterade att hon rev den. Sen la ja en volt innan sista då de inte fanns något samarbete mellan oss.. Så totalt 8 fel, riktigt jävla tråkigt för 90 ska hon nolla! Menmen, var ju inte bara hennes fel i denna klass, utan jag höll, hamnade i bakläge och aa red som en jävla skitunge helt enkelt!

Samantha, 100cm Derby bed A0/A0.
Hysteriskt nervös inför denna klass! Vi hade en lång bana framför oss, 8 språng inne på sandbanan, 9 språng på gräsbanan och sedan 4 omhoppningssprång på sandbanan, totalt 21 språng!! Var nervös, dels för att de gick skit i klassen innan, dels för att ryggen värkte som skit, dels för att jag inte hade broddat och hindrerna på gräsbanan var läskiga hihi men de gick superbra! Kom till ridning mer i denna klass, satte igång galoppen och lät henne sköta sig lite själv. Travade dock runt hela banan på gräset för jag var så rädd haha, men de var några som halkade så glad att ja tog de så pass lugnt. Efter 17 språng så var grundomgången slut och vi var felfria! Så fortsatte in på omhoppningen, satte upp galoppen lite till och tog dom svängar som gick. Tyvärr fick hon med sig frambommen på sista hindret (märkte ja inte ens) så det blev 0+4 fel, synd som fan! Fick stå och vänta tills klassen var slut då en efter en rev och stannade redan i grundomgången, nervöst att vänta hihi. Men det blev tillslut en seger iallafall då jag var den enda som klarade grundomgången felfritt :Dvinst i våran Derby debut, sjuuukt kul! Skönt med revanch efter den dåliga 90cm klassen!


Håller på att ladda över filmerna nu, men dom kommer att komma upp i bloggen efter ja kommer hem från stallet. Bjuder på en bildbomd i nästkommande inlägg istället! :)
Nu är ja förkyld o mår dåligt, usch. Ska aldrig mer tävla i sådant skitväder hihi





puss tess


Kommentarer
Postat av: Rebecca

GRATTIS! Så underbart kul med Gustav tycker jag!



Angående framridningen : Ponnyer och stora hästar får enligt de nya reglerna inte vistas där samtidigt så aja baja på arrangörerna tycker jag!

2009-09-28 @ 10:02:47
Postat av: Siri

GRATTIS!

Vad fina bilder också!

Gillar verkligen din KL-väst ;)!

2009-09-28 @ 10:42:45
URL: http://omsiri.blogg.se/
Postat av: Tove

Grattis snyggingar! :D

Kul att debuten med Gustav gick så bra, och kul att derbyt gick så otroligt bra :D:D

2009-09-28 @ 14:39:45

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback