8 september 2009

Daniel träning .

Dags för DS träning igen då, gillar hans träningar, trots att de nästan aldrig går bra! haha hur som helst, vi jobbade som vanligt med lydnaden. Vet inte riktigt vad de va för fel med mig och Samantha denna träning. Hon var jättelugn, nästan i undertempo och lite seg men superstark! De liksom känns som att de går i 110 fast de igentligen går i undertempo, allt bara för att hon känns så stark. Pågrund av de hittade vi typ inga avstånd, kom fel på allt och benen hängde inte med för fem öre! Trots att vi stanna och rev nästan hela tiden var jag ändå nöjd med träningen i sig. För Sami var mycket finare i handen än förra gången och de känns som att storleken på hindrerna inte spelar någon roll längre, hon tar allt bara jag lägger henne rätt på hindrerna och litar på henne, på oss. Så nu jobbar vi vidare på kondtionen, styrkan och kvickheten :)

Ni får gärna kommentera :) Men visst är de väl skillnad på oss?

puss tess

 


Kommentarer
Postat av: Annica

Hej!

Känner igen mig väldigt mycket i dig och denna häst. men ställer mig frågan om du provat ha ett skarpare bett när du hoppar? då det ser ut att bli en del dragkamp...

2009-09-09 @ 20:09:10
URL: http://annicahedlund.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Sista linjen va fin!

Tror du vill ha mer koll på henne än vad hon klarar av i dagsläget. Hon har väldigt dålig galopp när du tar i henne (har en likadan polle nämligen så känner igen det). Jag hade satt upp en bana med många små hinder, och hoppat runt där med så lite i handen så möjligt, bara tygelns vikt. Hitta takt, rätt tempo och rytm. Lycka till!

2009-09-11 @ 11:36:11
Postat av: Anonym

men va du höjer handen och drar i munnen på hästen, lättar inte ens över hindren! har denna häst någon hud kvar i mungiporna? riktigt sågande.

ajjabajja!

2009-09-14 @ 00:07:37
Postat av: Caroline

Det kan ju vara så enkelt att Thess precis som jag inte tycker om att betsla upp sina hästar utan satsar mer på att träna de så att de blir lydiga. Om hästen beter sig så som hon gör på filmen så måste man dra till så att hon förstår att det beteéndet är oacceptabelt och hon börjar lyssna. När det kommer till eftergiften så tycker jag Thess ger precis så mycket som behövs. Det blir inget ryck i munnen på hästen och hade hon gett mer är nog risken stor att hästen hade tagit tillfället i akt, tagit bettet och bara dragit i väg. Något sågande har jag inte sett överhuvudtaget.

2009-09-15 @ 23:04:54
URL: http://ecarolines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback