21 april 2010

Öppen blogg.

Nä, skärpning Tess! Blev jobbigt att skicka lösenord till så många, visste inte att det var så många som ville ha och att ni var intresserade att läsa :) Kul att ni vill fortsätta följa bloggen iallafall! Jag får stå ut med kommentarer och allt vad bloggning innebär! Öppen blogg ska de vara och jag vill bli bättre med bloggningen! :) hihi Så välkomna alla läsare, nya som gamla! Hoppas ni blir glada över de här. Glöm inte svara på frågorna om svansen i inlägget under :)

Nu är de även lättare att följa min blogg via BLOGLOVIN.

bloglovin

puss o kram tess


Kommentarer
Postat av: Malin Tamm

Tack för att du öppnat bloggen, jag vet precis hur du känner med gustav, jag har en unghäst som är precis likadan, sparkar mot skänkeln, tjurar, vill inte rida ut, går inte igenom start på tävling, har sparkat sönder ett antal anläggningar, jag bråkade med henne i 2år, tillslut så hade jag ingen motivation kvar till att kämpa med henne, så har lånat ut henne till en tjej i linköping under ett halvår så att det ska slippa bli en ond cirkel mellan mig och henne varje gång jag rider, kan va ett tips att ni kommer ifrån varandra ett tag, det ska ju vara kul att rida. Tycker du kämpar på jättebra med honom, du verkar ha ett enormt bra tålamod :)

2010-04-21 @ 13:20:57
Postat av: Leia ♥

Hade du lösen på denna blogg alltså?

2010-04-22 @ 10:53:18
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: Anna

Superkul att du "öppnat" bloggen igen tess!

2010-04-22 @ 18:27:46
Postat av: Elin

Äntligen öppen igen! :)

Jag vill absolut inte lägga mig i eller klanka ner på nått vis, så läs o glöm eller vad du vill, känner bara att om jag var i din sits så skulle jag gärna ha ideer från helt olika håll att sålla mellan :)

Utifrån de senaste filmerna här så skulle jag nog försöka såhär om det var min häst:

Enbart tömköra de dagar jag ska lägga in tömkörning, då han ser tillfreds ut då och de stunderna kan vara mkt värda i framtiden o därför inte blanda in ridning med risk för att inte lyckas riktigt som man själv vill.

Vid ridningen skulle jag skritta med så lite i handen som möjligt, nästan lite längre tyglar också, få honom att stanna eller växla tempo med sätet, lossa av med innertygel och ha ett tryck i skänklarna i ett läge som kan jämföras med galoppfattning, detta på voltspår då. Iom att han verkar fått en ärlig bjudning nu så skulle jag i traven undvika spåret helt även om du är på volt, lägga honom i ett riktigt undertempo ( så sakta att dina ben värker för att hålla kvar trycket i trav), lossa av honom här med ett fint stöd i ytter och mjuka tygeltag inåt och så fort han svänger med huvet, lossa av igen, klapp på inner o tillbaka till handpositionen igen. Mindre volter enbart styrda med ytterhjälperna o vägvisande innerhand.

Skulle nog försöka jobba med detta säg, ca 2 veckor, utan galopp eller bommar eller något ( kan ju dock finnas med vid tömkörningen). Och helt enkelt inte jobba i galopp under den tiden eftersom han smiter ifrån dig i fart o yttersida hela tiden o har den möjligtheten då han lägger sig mot spåret hela tiden. Lägg sen in galoppfattningar, några galoppsprång, avsaktning, galopp, avsaktning osv med så mkt säte som möjligt. Kastar han med huvet, ta inte mer än ett stöd i ytter o lossa av i inner.



Blev mkt, men som sagt, du gör vad du vill med det. Önskar dig lycka till iaf, med ditt jobb med en jättefin häst! Och dessutom är jag jätteglad över att man kan få läsa bloggen igen ;)

2010-04-23 @ 00:30:50
Postat av: Linnéa - http://hastliv.webblogg.se/

Va glad jag blev när jag kunde gå in och läsa en av mina favorit hästbloggar igen :)

2010-04-24 @ 00:12:34
URL: http://hastliv.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback