13 april 2010

Tömkörning.

Underbar dag! För det första - sovmorgon, känns som det var evigheter sen, så skönt! Knallade upp vid 9.30 och gjorde mig iordning för stallet. Blev tömkörning för Gustavs del även idag. (har tömkört honom nu tre dagar irad då ja inte finner någon energi till att bråka me ridningen.) Jag blir tokig på honom verkligen! Under tömkörningen är han hur jävla lugn och fin som helst, bara jobbar på helt rätt hela tiden, så jäkla frustrerande! Jäkligt skönt dock att han faktiskt är snäll under vissa saker, han hade ju lika gärna kunnat vara dum även i tömkörningen.. Men måste snart ta mig upp i sadeln igen, kan ju inte stå och tömköra honom hela livet heller. Men jag har en plan jag ska testa imorgon, får se om den fungerar! Idag tränade vi iallafall på galoppfattningar, han var duktig! Bär sig så mycket finare i galoppen från backen, man blir riktigt ridsugen när man ser honom från backen.. Önskar verkligen han vore så fin i ridningen också!

Lite konstigt är det väl ändå ATT han beter sig som han gör? Jag menar, han är ju fullt kollad och verkligen superfrisk så de är ju bara dumheter han gör när man sitter på. Bäng pollehäst, ibland skulle man bara vilja banka lite vett i huvudet på honom ;)

En bild från idag. Svårt att fota (med mobilen!) samtidigt som man ska försöka hålla i två tömmar ;p


Efter stallet tog jag mig en springtur ute i det fina vädret. Dock en kort sväng, kan inte ha varit mer än någon kilometer. Men eftersom jag varit sjuk fick det räcka! Nu sitter jag här och mer eller mindre bara väntar ut tiden. Börjar jobba sent idag, kortdag, gillas massor kl 16.00 - 20.00. Sen blir det hem till älsklingen ♥ Imorgon är jag ledig, hoppas på att få leka lite med Klara då :) Förresten, ni som känner till Klara, Pierna som hon tävlat (hennes systers häst) har fått ett litet stoföl inatt, jättegulligt! :D Nä, nu ska jag sätta mig i solen ett tag!

puss o kram tess


Kommentarer
Postat av: malin

bara en tanke som slog mig när jag läste: kan det inte va så att du är sned eller nåt i bäckenet och gör att han blir snedbelastad när du sitter på? jag själv har ju väldiga problem med min kropp och mina hästar måste tyvärr hela tiden kompensera för min snedhet:(

2010-04-13 @ 16:23:50
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Klara

Jag vill leka med dig imorrn!! :):)

2010-04-13 @ 19:30:04
Postat av: Tove

beter han sig likadant oavsett ryttare som sitter på? (om du har provat andra som rider honom vill säga?)

annars kanske det är värt att prova slänga upp några olika ryttare, gärna med lite olika ridstilar, för att se hur han reagerar?

Alltid bra om man själv känner att det skär sig lite, då kan man snappa upp något från dens ryttartens stil, eller kanske bara få upp ögonen lite för någon knapp som fungerar osv som man självb inte hittat förut.

När allting inte stämmer 100% är det alltid bra med någon mer som känt på hästen från ryggen oavsett. =)



Du gör ett bra jättebra jobb, och när du är oinspirerad eller omotiverad är det nog bara bra att du väljer tömkörning istället för att rida, då det alltid skär sig mellan häst och ryttare om ryttaren sitter upp med fel inställning eller motivering.



vore väldigt kul att se film på honom när du tömkör btw =)



Kämpa på tess, och vänta på inspirationen och tålamodet, det kommer tillbaka. Du är så stark! :)<3

2010-04-13 @ 23:03:20

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback