Ny start - Stängd blogg

En ny start?

Nu är det dags för en ny start, med stängd blogg och förhoppningsvis ett slut på jobbiga kommentarer. Jag vill blogga öppet, det är mitt mål. Jag verkligen älskar att skriva! Berätta om mina ideér, planer, tips och min vardag. Men för att orka detta måste jag få bra och possitiv puschning, iallafall just nu. Innan jag börjar skriva om alla mina pågående tankar måste jag tacka Emelie för den fina designen :)

Nu till mina problem - Jag har jätteproblem med Gustav! Det gick jättebra ett tag och det kändes som att vi var på rätt väg, som att vi faktiskt hade hittat varandra. Men nej.. Ingenting fungerar! Jag går in med en possitiv inställning och hopp om att det ska gå, 10-15 minuter senare bryter jag ihop totalt. Denna häst måste verkligen hata mig! Han ställer sig, sparkar, sticker och utnyttjar verkligen mina svaga armar genom att göra allt han kan för att få mig att ge upp så han slipper arbetet. Han är smart den lilla pojken. Och när jag har jobbat en hel dag orkar jag inte bråka mig igenom ett ridpass, det finns absolut inga krafter för de. Det är därför jag vill skicka honom till någon som kan sätta honom på plats..

Men, jag jobbar bara 20 timmar i veckan, har ingen toppenlön så får inte ut dundermycket pengar varje månad och har därför inte råd att betala 8-9.000 kr för att ha hästen på tillridning (som de flesta beridare kostar). Så nu är jag helt knäckt, ja vet inte vad jag ska göra.. Jag hatar att åka till stallet då jag vet vad som väntar. Att dessutom få höra av alla andra i stallet hur bra de går för dom och hur glada dom är att de går framåt för mig att bryta ihop totalt. Jag är så glad för deras skull, men så less på min egna. Jag har aldrig kännt mig så dålig ridmässigt förut som jag gör nu. De känns som att jag inte klarar av någonting..

Så nu står jag här med Gustav, jag kommer inte få honom såld så som han beter sig idag så det alternativet är att glömma, då ja inte vill gå ner i pris. Jag kan inte skicka iväg honom och jag klarar uppenbarligen inte av honom själv, så vad ska jag göra?!

Nä, nu hinner jag tyvärr inte skriva mer, jobb väntas 14.00 - 21.00. Jag ber om ursäkt för det tråkiga, negativa första inlägget såhär på en nystart. Men likabra att ni får veta vad som är på gång och vad som händer så ni lättare kan hänga med.. Hörs!

puss & kram tess


Kommentarer
Postat av: Jenny

Uch, jag vet hur du känner. Min pärla har oxå varit sådär ap-as jobbig och det är först nu ett år senare som vi verkligen hittat varann. Jag vill säga ge inte upp KÄMPA men hör hur äckligt positiv jag låter ;). Istället säger jag lämna bort honom så du får ny energi och lite tid att andas.



Mitt tips till dig är att kolla in http://jennyk.se. Jag har varit där på träningsläger och hon är väldigt duktig på ALLA sorters hästar och hennes priser är inte sjukt överdrivna. Det finns även massor duktiga icke så kända ryttare som säkert vill hjälpa dig. Har du ingen kompis som du vet är bra? Kanske kan du stå för stallhyran mot att personen hjälper dig?

2010-04-12 @ 12:59:56
URL: http://hastfest.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jag säger det igen, och ovanstående har också tipsat om Jenny Karlsson! www.jennyk.se - tror priser finns på sidan. En ödmjuk och duktig tjej som säkert kan hjälpa dig och Gustav tillsamans. Ring henne och hör, jag vet att hon jobbat med många svåra hästar tidigare med väldigt bra resultat. Hennes senaste egna häst, T, är en sådan :)

2010-04-12 @ 13:46:50
URL: http://escana.blogg.se/
Postat av: klara

usch vad tråkigt det låter. Blir så ledsen för din skull! :( Om du skulle vilja kan vi ju rida en sväng på fredag, du var väl ledig då? så kan du få rida en toppis som inte bråkar :) så kanske det känns lite roligt men häst om du förstår vad jag menar :) Stor kram!!!!!!!

2010-04-12 @ 14:11:17
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: Bella

Usch vad jobbigt, men alla hamnar i svackor då och då! Tror nog det kan vara smart att ta hjälp av någon som utbildar honom lite, så får du förhoppningsvis hem en mindre bråkig pålle=)



Hör med katrin norling, hon är grym på att lösa "problemhästar" och rider med otrolig känsla.



Kämpa på!!

2010-04-12 @ 14:20:59
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Maria

Men har du ingen kompis eller någon som finns i stallet som kan rida honom då, mot betalning. Då helst någon som är bra med lite "problem" hästar?? Hade jag bott närmre hade jag gärna hjälpt dig.

Men kolla runt lite, det finns säkert någon som kan testa i alla fall.

Lycka till!!!

2010-04-12 @ 21:31:56
URL: http://www.walencia.blogg.
Postat av: Johanna

Jag håller med ovanstående! Eventuellt lämna honom till någon så att du får en liten paus? Kanske en kompis eller någon som kan hjälpa dig lite! Vet hur det känns när de känns så där riktigt riktigt uselt. Jag vet inte hur många gånger min häst har varit gratis, speciellt under en viss period som låter ungefär som din :( Kämpa på! Vi hejar på er!

2010-04-12 @ 21:35:07
URL: http://jmmnk.blogg.se/
Postat av: malin

usch vad synd jag tycker om dig alltså:( Hon som du köpte av föresten, är inte hon rätt duktig? hon kanske kan hjälpa dig så att du får en paus ett tag. Annars kanske det ända alternativet är att sälja med förlust men jag förstår att det känns som ett väldigt dåligt alternativ:(

2010-04-12 @ 21:51:12
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Hanna

Björn Svensson? Han har stor erfarenhet när det gäller unghästar iaf. http://www.bjornsvensson-hast.se

2010-04-12 @ 22:44:37
Postat av: Bella

Kom på att william fryer kanske kunde vara något? Han och hans sambo anna har ju ett företag tillsammans där de bland annat erbjuder tillridning:) http://www.team-annaowilliam.com

2010-04-13 @ 00:56:43
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Tove

jennyk som några tipsat om har jag hört blandat om... ska inte uttala mig då jag inte vet själv, har bara sett henne lite några gånger, men ja... Vissa tycker hon är super, vissa helt tvärt om.



Det måste väl finnas någon duktig i närheten, behöver ju inte vara någon utbildad utan bara en mjuk och tålmodig ryttare som kan hjälpa dig att nå fram till Gustav. Du har varit och är så fruktansvärt stark, du har fått utstå så mycket motgångar, och tillslut rinner ju bägaren över och man blir knäckt... Jag tror jag kan förstå hur du känner =/



jag och säkert många andra beundrar dig verkligen. jag hade aldrig klarat gå igenom det du gjort... Hoppas du hittar någon bra sdom kan hjälpa dig med Gustav, både du och han förtjänar att det ska fungera och kännas bra.



Du är så himla stark vännen, du kommer fixa det tess. Du om någon kan klara det och hitta ny styrka och mer självförtroende igen.

<3

2010-04-13 @ 01:26:09
Postat av: Jenny och sami :)

Jag vet en tjej Ina heter hon och hon är super duktig :) det är henne jag och sami tränar för :)

2010-04-13 @ 13:33:42
URL: http://jeeennnyyy.blogg.se/
Postat av: Linda

Som sagt pröva iaf sandra fransen , ha kvar honom där han står idag om du vill oh sen att hon kommer ut o hjälper dig? jag lovat att hon är grymt duktig.

2010-04-16 @ 23:54:13
URL: http://lindaboquist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback