Skärlunda Ryttarklubb

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen var på en stubbåker där det var gott om plats. Underlaget hade dessutom klarat sig helt okej från allt regn vilket gjorde att det inte var några problem att komma dit/loss. Tyckte att parkeringen var lugn och bra, så den är jag nöjd med överlag. Det tråkiga med parkeringen var att man inte hörde något från tävlingsbanan hur dom låg till eller när nästa klass beräknades att starta. Det gjorde att man fick springa fram och tillbaka ganska mycket och chansa lite när man skulle börja lasta ur osv. Ingen uppstallning.


Veterinär:
Ingen veterinär, lokal tävling.


Framridning:
Fanns ingen direkt framridning utan du fick rida fram på stubbåkern om du ville (där transporterna stod) eller på grusvägarna runt omkring. Bra av Skärlunda tycker jag att man fick chansen att rida på åkern, var väldigt populärt bland ryttarna. Tråkigt även här dock att man inte hörde någonting från framhoppning/tävlingsbanan.


Framhoppning:
Bra framhoppning! Stort ridhus med max 5 ekipage, gjorde att man fick gott om plats att rida. Var inte rörigt någon av dom gångerna jag var inne i ridhuset och fanns alltid en personal på plats. Om man ska vara negativ på något så var det att det var ganska mörkt i ridhuset och blev en ganska stor ljusskillnad när man gick ut till tävlingsbanan, så man fick tänka på att gå ut i tid och vänja hästarna. Dessutom var man tvungen att hoppa fram i kavaj!


Tävlingsbanan:
En bana med normalt mått precis intill ridhuset. Något blöt och tung på vissa ställen, annars väldigt bra. Bra organiserat med en in- och en utgång. Domartornet och läkataren var ganska nära banan vilket gjorde att många unghästar reagerade. Dock bra banor och fina, lagom tittiga hinder. Hindrerna var inte speciellt maxade utan väldigt bra byggt för oss med unghästar!


Cafeterian:
Fanns en cafeteria inne vid ridhuset, den var okej. Negativt dock att dom inte hade några kalla MER drycker, illa! Inte så stort utbud på fika eller godis heller. Vid utegrillarna som var vid banan fanns enbart korv och hamburgare. Dock fanns det inga färdiga eller ens påbärjade korvar när vi skulle äta så då sket vi i de pga väntetiden. Litet minus att det inte fanns någon form av sallad/dagens lunch. Cafeterian får ett litet minus.


Övrigt:
En trevlig lokal tävling. Kändes lite rörigt på vissa ställen, men överlag flöt det på bra. Dock tyckte jag det var lite svårt att se vilka som var funktionärer. Bra koll på tid och planering under dagen, fyra klasser som reds (100, 100, 110, 110) och det kändes som att det var bra tempo. En trevlig tävlingsplats för den som vill rida 100 och 110 cm klasser, passar den banan bra. Jag gillar Skärlunda!


Kommentarer
Postat av: Felizia

tycker det är jätteroligt att du skriver vad du tycker när du har varit ute och tävlat:)

2010-08-18 @ 12:52:13
URL: http://ponnyryttarna.webblogg.se/
Postat av: Annie

sv: tack:)

2010-08-18 @ 19:51:30
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: cgb

kul att du skrive hur det är!! hjälper massor!!

2012-01-16 @ 20:36:29

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback