Tävling Norrköpings Fältrittklubb

Ja, idag var vi som sagt på Norrköpings Fältrittklubb på lokal hästhoppning och red två klasser. Kom dit i god tid så behövde aldrig stressa vilket var skönt. Hästen stod dessutom lugnt och snällt i transporten, han lär sig!

100 cm bed A, unghästklass.
Fick en lugn och ordentlig framridning helt själv inne i deras ridhus. Helt toppenbra! Gustav var så fantastiskt fin att rida där inne så jag var nästan gråtfärdig av lycka! Så himla fin, lätt och fin i handen och han tog varenda förhållning. Inne på framhoppningen blev han som vanligt lite taggad och hade svårt att koncentrera sig, men han gjorde ändå sitt jobb. Satte honom i skiten en gång på oxern, men efter de skärpte han till sig. Gick in på banan med en possitiv känsla. Gjorde första två sprången riktigt riktigt bra! Sen tog han min förhållning lite sent till trean (linje 26m från tvåan), men tyckte ändå vi låg rätt på de hindret men de valde att ramla ner ändå. Klockren resten av banan, blev lite lång och flack i slutet men jag är såååå nöjd!! 4 fel är klart ett VG+ till lillkillen!


110 cm bed A.
Var väldigt kort från våran start i 1m, så han fick aldrig någon ordentlig återhämtning och detta märktes tydligt i ridningen. Han var mer på tå och mer tjafsig i munnen redan på framhoppningen - ett tydligt tecken på att han börjar bli trött. Gick in och försökte iallafall, skulle gå ut om de kändes skit. Men efter att vi klarat ettan, trots att vi kom helt fel kändes de rätt att fortsätta. Tog ett supersprång till tvåan så ja hann inte få tillbaka honom alls till trean (samma linje som klassen innan), vilket gjorde att han petade det. Hoppade bra på fyran, gled ut i svängen efter o halkade till men tog kombinationen räcke-räcke (7m) väldigt bra. Men sen kändes de att tröttheten kom fram. Tappade galoppen och bakbenen helt, han blev grymt stark och orkade inte hålla galoppen bra. Blev heeelt fel till sexan, kom lite nära på sjuan och åttan blev han bara lång på = trött på slutet av banan = nedslag. Men så bra gjort av honom ändå och han är så fin att rida nu! Totalt 16 fel och jag är nöjd!


Nu finns de säkert någon som undrar varför jag startade 110 cm när han inte gjort en enda nolla i 100 cm, och några som påstår att han inte är klar för 110 cm. Jag förstår er, helt och hållet :) Men det bra med denna dag var att 100cm klassen (som enbart var öppen för unghästar) var samma bana i 110 cm, alltså dom höjde bara 10cm. Det gjorde att jag visste att 110cm banan inte skulle vara överdrivet svår och inte heller speciellt maxad, för de är de aldrig hos NFK. De ja tänkte fel var att han inte skulle gått en klass innan 110 på deras stora gräsbana, för den ger extrem mjölksyra på dessa unga hästar. Men 110 kändes otroligt enkelt och de var flera som sa att han hoppar bättre på högre och sålänge de är bara en 110 cm klass eller två klasser på mindre bana kommer han orka. Dvs, ja kommer nog fortsätta rida 110cm, när de känns rätt :) Lång förklaring men ja hoppas ni förstod varför jag red! Ja tyckte han kändes klar, men han blev för trött helt enkelt :)


För att sammanfatta målen jag hade också inför denna tävling:
- Rida från start till mål med en bra grundgalopp - gick bra i första, i andra tappade jag galoppen.
- Försöka att inte skjuta på honom så mycket inför språnget - misslyckades helt, hårdträning på de nu!!
- Komma runt med mindre än 20 hinderfel ;) - vi lyckades :D 16 fel "bara" denna gång ;D


Nu sitter jag här och väntar spänt på både fillmer och bilder som folk varit snälla och fixat :D Nu blir de lite tävlingsvila för Gustavs del och hårdträning på dressyren och grundarbetet ett tag. Han har vart toppen på senaste tävlingarna så han mår nog bara bra av lite vila :) Ska checka när nästa tävling blir!


Dagens outfit blev:
- Kingsland kavaj, grå kritstrecksrandig
- Kingsland ridbyxor, vita
- Charles Owen hjälm, svart
- Tretorn stövlar, bruna

- Prestige Versialle sadel, brun
- Treadstone träns + swarovskipannband, brunt silverstenar
- Börjes förbygel + Dyón antibit platta
- Veredus Carbon gel + Veredus young jump
- Anna Scarpati schabrak + öronhuva, marinblå


Kommentarer
Postat av: Jennie

och i första lyckades ni riktigt mkt ;)

2010-08-22 @ 20:50:17
URL: http://jenniiie.webblogg.se/
Postat av: Elin

Jag måste bara skriva en sak som jag tycker är lite rolig ;) Jag har följt dig länge länge o tycker du skriver bra o har en bra blogg i övrigt.

Till saken, jag kommer ihåg när regeln om att man vid fler än 20fel på hinder skulle bli utesl kom. Då hade du nåt inlägg om att det är sjukt (kan ha fel ord men du kommer förstå vad jag menar) att nån ens hamnar på så mkt fel o att det vore pinsamt, själv skulle du utgå på direkten vid tre nedslag (12fel) för att slippa skämmas. Nåt sånt, det var din huvudmening iaf om jag inte minns fel.

Tänk vad roligt att nåns inställning kan ändras så enormt bara pga ändrade egna förhållanden.

2010-08-22 @ 23:22:34

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback