Videoklipp

Såg att filmen från första klassen inte hade laddats upp ordentligt så laddade om den så ni får se hela såklart :) Jag är som sagt mindre nöjd med denna ritt, men jag tycker ändå han sköter sig bra, för han håller sig lugn hela tiden! Jag har en dålig galopp imellan åt och jag hjälper honom lite för lite så bommarna ryker.. Men men jag är nöjd!



Såg att det var många som hade kommenterat att jag "skjuter iväg honom" väldigt mycket innan hindrerna. Dock så är det faktiskt inte så extremt som det kan se ut. Jag erkänner absolut att jag trycker på honom lite innan hindrerna, men det jag mest gör är att lättar i handen helt och hållet. Detta för att han ska komma upp från backen. Just nu är han inte så pass stark så jag kan rida honom i samlad galopp ända fram till hindrerna, det kan ni se från den första klassen då jag i princip rider helt utan ben - då åker bommarna.

Vi måste hitta detta mellanting och självklart är målet att han ska kunna komma emot hindrerna i den galopp som han har i svängarna och innan hindret. Men just nu är han inte så pass stark att han orkar riktigt. Men absolut är det vårat mål! Så, som sagt, de ser nog värre ut än vad det är. Själv är jag supernöjd med denna tävlingsdag då han höll sig lugn och gjorde ett bra jobb - enligt mig. Sen att vi båda tabbar oss ibland, de hör till och rutinen kommer med träningen :)

Kommentarer
Postat av: Rosanna

Tycker den här rundan såg mycket bättre ut än andra klassen. Du red runt honom på ett lugnt och trevligt sätt :) Synd att han är så nonchalant(inte för att vara taskig) bara, ni kom ju faktiskt rätt på det mesta så han kunde gott o väl dragit upp tassarna bättre.



Hur som helst tycker jag att hu har gjort ett himla bra jobb med honom :)

2010-08-16 @ 19:17:19
URL: http://kattmedpistol.blogg.se/
Postat av: Tove

nu när man sett och kunnat jämföra rundorna måste jag säga att även fast målet är att du ska kunna rida mer som i denna första klassen med jämnare tryck runt banan så förstår jag varför du trycker på/släpper iväg honom innan hindren i andra... Du har verkligen helt reätt -Han är helt enkelt (och väldigt tydligt) inte stark nog att hoppa upp sig när han ska hoppa i ett mer lagom tempo utan behöver fortfarande hoppa lite på fart för att orka ha tryck i språnget.

Det kommer du fixa med massa träning, du har ju hittat väldigt bra tränare och träningssätt för honom nu verkar det som så jag tror att när styrkan börjar komma får vi se er rulla runt hur lugnt och jämnt och fint som helst runt såna här banor.



Kämpa på precis som du gör Tess, jag vet att det kommer bli bra då! :)

2010-08-16 @ 21:23:19
Postat av: Anonym

Säger som dem andra, nu förstår man varför du måste trycka på honom lite. Det är bra tänkt att hjälpa honom så, men och andra sidan förstår jag inte hur han kan vara nonchalant för du rider verkligen bra i denna klass och lägger honom bra på hinder, ändå river han så pass mycket. Tråkigt! För du är verkligen duktig.

2010-08-17 @ 08:16:40
Postat av: Anonym

Verkligen stor skillnad, blir ju lugnare och lugnare. Synd bara att han inte vågar/orkar ta sin styrka på bakbenen.. Men det kommer, man ser det mer och mer på hinderna nu, när man ser alla filmerna! Verkligen jätte bra blogg KÄRLEK TILL DEN!!

Pratade med en vän nu när vi såg detta, och hon sa samma som jag. Man hade velat se dig på en häst som är om man kan säga "bättre" utan att detta låter fel.. För du är grymt duktig, och bra känsla!

Keep up the good work!

2010-08-17 @ 10:44:17
Postat av: Rebecka

men vad otacksam han är! Du lägger honom rätt o kommer bra på nästan alla hinder o ändå bara river o river han, fy vad tråkig han är mot dig.

2010-08-17 @ 14:26:55
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det var en bra runda. Men synd att han rev så många men han var söt när han gjorde glädjesprång :)

2010-08-17 @ 15:23:38
URL: http://horsesheart.blogg.se/
Postat av: Emelie

Men va störande att den andra ryttaren var ivägen! Man kan väl inte bara räkna med att alla ska rida samma väg. Har man unghäst så är det klart att man tar dom finaste vägarna man har möjlighet till. Trist att han inte bjuder till och hoppar upp sig någonting. Ser verkligen ut som han bara lallar runt och att anstränga sig ett enda för din skull..

2010-08-18 @ 16:22:25

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback