6 december 2010

Tack för alla fina tips och kommentarer!
Många tyckte att jag skulle prova med volt efter hindret och det ska jag absolut prova. Jag har alltid varit lite emot det här med halt efter hindret och det var jag verkligen inte ensam om, skönt! Sen tyckte några att jag skulle ha bättre galopp innan hindret och inte puscha så mycket så han blir "tokig" efter. Saken där är att, jag sitter verkligen helt still och har nästan ingenting i handen innan hindret (en klar förbättring hos mig då jag alltid suttit och fegridit innan), så numera låter jag honom bara gå lite som han vill för då blir det bäst. Sen är jag absolut lite seg och långsam efter och kommer på en halv långsida efter hindret att "oj, nu går det fort" hihi men vill ju inte slita i honom för mycket heller.


Men hur som helst, tackar så hemskt mycket för alla kommentarer! Nu blir det full fart ut till stallet, ska på mitt första stallmöte på Fursta Gård. Hoppas på att jag hinner rida ikväll också! Eventuellt har jag en provridning i helgen.. Vi får se. Gustav fick förresten ett nytt dressyrträns igår av mamma, som var för litet :-( buhuuu!


Kommentarer
Postat av: Frida

psst! vill inte vara taskig men tror du menar december i rubrikerna ;)



Kul att ni gör framsteg, även om jag annars är dålig på att kommentera så vill jag bara säga att jag beundrar din styrka att våga fortsätta kämpa igenom svåra tider!

Toppen att du vågar insee dina egna "fel och brister" och våga TA TAG i dem. Det är inte alla som gör, go girl!!

2010-12-06 @ 23:29:55
URL: http://www.fridakarlbom.info.se
Postat av: Rebecka

fast jag tycker inte det ser ut att gå så fort efter, snare lite långsamt innan.

Det blir ju ofta så, smyger man mot hindret känns det gärna som det blir full rulle efter.

Men jag tycker det är jättebra att du låter honom vara med nu, det är viktigt med "bebis" hästar, låta dem hitta sin egen balans o få dem att lita på sig själva :)

Jag är helt inne på SS linje, död åt graman o inspänning på unghästar, de måste fram till handen o "klara sig själva"



Spännande med ev provridning :)



Spanar du ngt på annonser själv?



2010-12-07 @ 07:53:53
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: sara

Min gamla tränare gav mej ett jätte bra knep. Jag har med en häst som drar som en galning efter hindrerna och gör luftsprång m.m



Han la ut en galoppbom, hinder, galoppbom och typ 10 meter före och efter la han ut bommar. Dom första skulle man rida igenom och lägga en liten volt runt den ena bommen och komma på hindret sedan genom bommarna efter, lägga volt runt den ena och göra halt mellan dom och då skulle hästen vara helt rak och stå stilla i minst 3 sekunder. Detta skulle göras i en lugnt och samlad galopp och fixade vi inte att göra det utan att hästen rusade fick vi inte vara med att hoppa resten av lektionen.

Hoppas du förstog hur jag menade.



Jag lovar dej att det ger resultat fort, dock måste du göra det flera gånger i veckan sen komemr du inte ha problem med att han springer mer :)

2010-12-07 @ 11:08:19

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback