Klinikbesök

Idag var vi iväg med Gustav hos Åsa Frykman, Mantorp.
Började med att kolla vad som har varit problem och hur länge det pågått.
Sedan började vi med att böja benen och det fanns reaktion på båda bak, högt upp. 0,5 gradigt halt på båda bak var han. "Smärtan" satt i knäna så det var ingen att diskutera, han behandlades i bakknäna.

Vi sket i att rönkta honom idag, eftersom problemet kom fram via böjprov så börjar vi med att behandla. Är det så att behandlingen inte fungerar då är det värt att rönkta och se vad som kan vara fel. Men enligt Åsa var detta vanligt bland unghästar, speciellt i den form som han är (tunn, lång och ganska omusklad). Så hon är ganska säker på att behandlingen hjälper.

Nu ska han gå ett galopprogram i 14 dagar, i töm - ej ridas. Detta ska han göra varannan dag. Den här galoppövningen har jag gjort sedan jag hade Billy och jag älskar den! Den hjälper hästarna att stärka rygg och bakben och är även bra mot kotledsinflamationer osv. Så det ska nog bli bra! Vi ska tillbaka den 1 mars, samma dag som vi kommer hem från Thailand hihi skapligt stressigt blir det.  Men de här blir nog bra! Skönt iallafall att det inte var större än såhär..

puss tess


Kommentarer
Postat av: Cilla

Kan du inte skriva vad det är för galopprogram? :)

2010-02-11 @ 16:13:09
Postat av: Flyinguphigh - En ringrostig ryttares dagbok

Så skönt att det "bara" var bakknäna, hoppas ni får ordning på honom!



Sedan en kanske lite udda fråga, men vad funderar ni på att ta för honom när du fått till honom?

2010-02-11 @ 16:13:35
URL: http://flyinguphigh.blogg.se/
Postat av: alexx

skönt att det inte var något värre (: hoppas nu att allt blir bättre så ni kommer någon stans och börjar trivas med varandra :) jag vill ju helst att prinsen ska stanna hos dig för då har jag ju möjligheten att rida honom nån gång ibland :)

2010-02-11 @ 16:48:10
Postat av: Maria

Min unghäst hade också överansträngd i ett bakknä. Vi åkte dock till strömsholm, men fick samma svar där, att det är vanligt hos stora unghästar och framför allt de som har lite större steg och är ambitiösa själva. Min klarade sig med bara en behandling och sedan satte jag igång henne extra långsamt med mycket ridning som stärkte bakändan. Ville inte ha för bråttom med en unghäst så efter en behandling. Men nu har hon varit fräsch i 2 år =) LYCKA TILL!!

2010-02-11 @ 17:15:26
URL: http://walencia.blogg.se/
Postat av: Carolina Aronsson

våran unghäst hade ju också jätte problem med bakknäna för ett halv år sen, men det sa dom på strömsholm var för han var så stor&lång. så det är nog väldigt vanligt ska du se! :) men med honom räckte 3 behandlingar sen var han bra, så hoppas gustav inte heller blir något långvarigt! tänker på dig idag, STOR KRAAAM!

2010-02-11 @ 17:35:45
Postat av: Helena

denne är ju känd för att ordinera det galopp programmet till exakt ALLA behandlade hästar. Jag är oerhört skeptisk efter att det ordinerades till min kompis gamla 17 åring, då de inte kunde hitta problemet initialt, men som sen visade sig ha svår artros precis överallt i bägge bakbenen. Det galopp programmet är så tufft att det är tufft tillochmed på en frisk häst. starkt skeptisk som sagt, men hoppas det går vägen.

2010-02-11 @ 18:46:24
Postat av: Louise

Håller tummarna för att allt blir bra nu och att problmen i ridningen ger med sig !

2010-02-11 @ 20:20:49
URL: http://formone.blogg.se/
Postat av: Annica

skönt att hitta något som kan vara problemet...

blev lite nyfiken på galopprogrammet, hur ser det ut?

2010-02-11 @ 22:45:47
URL: http://annicahedlund.bloggagratis.se
Postat av: Malin

vad skönt att det "inte var nåt värre". Åsa är verkligen grym alltså och galopprogrammet är fantastiskt!

2010-02-12 @ 15:33:25
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Daniella

Hej Tess!



Hoppas allt är bra med dig. Nu är jag som alla andra nyfiken på vad som ingår i galoppprogrammet, har en häst som skulle behöva muskla ryggen och rumpan. :)



2010-03-15 @ 21:54:52
URL: http://denisedaniellajozafine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback