Läsarfrågor

Kan inte du lägga upp någon bra övning som får hästen lösgjord i sidorna? Jag har en lite äldre häst, som är lite stel i mellan åt eller rättare sagt i högervarvet, hon kan inte riktigt ställa i genom där, måste tilläga att jag har svårt i de varvet med... Det skulle vara jätte snällt! :) Och så måste jag säga, din blogg är sjukt bra man lär sig väldigt mycket och det är kul och läsa vad du gör om dagarna med Gustav, toppen!
- Tack så mycket, kul att du gillar den och får ut någonting av den! :) Kan jag absolut fixa, vill du ha markarbetes övning eller hoppövning? Eller, kan nog försöka fixa nått för båda!


Jag tror det skulle vara bra om någon kollade igenom honom. Du får inte skylla på dig själv, men vore det inte bra om du tränade för någon regelbundet? Som kan hjälpa er att komma överens på backen. Ha inte för höga krav på dig, det är svårt att rida unghäst. Om du känner att det är fel mellan dig och Gustav så kanske det bästa vore att sälja honom och köpa en annan häst? Som du tycker att du trivs och passar ihop med. Lycka till!
- Jag tränar för någon regelbundet. Kerstin Bindekrans varje vecka. Varannan vecka Lotta Björe och varannan Daniel Svensson. Problemet har varit att dom inte kommit igång än. Då är de svårt att träna. Som sagt så ska han ju kollas igenom så snart vi får en tid på kliniken. Fast jag kan ju inte bara sälja heller. Då får jag ju inte ut någonting vilket då resulterar i att jag inte kan köpa mig en ny häst. Så måste ju helt enkelt få ordning på honom först - sen ev. sälja.


Bra att ni kollar upp honom, det där ser allt annat än roligt ut. Tänkte bara höra om du har ridit honom på hack förut, eller om det kan vara en bidragande orsak till att han stressar upp sig? Du är jätteduktig, det löser sig ska du se.
- Det är första gången han rids på hack. Jag fick jobba lite själv innan gruppen startade för att känna av knapparna och jag tyckte det fungerade helt okej. Han kändes mer avspänd från munnen, men mer spänd från ryggen. Så tror inte det har med hackamooret att göra.. Tack!


Håller med ovanstående kommentar men rider ni med storhäst i samma grupp som små-ponnierna?
- Ja, jag red i en kobinerad grupp. Unghäst och ponny, fungerade toppen! Gustav är van att gå i sån grupp så det borde inte vara annorlunda nu.


Jag har ju förstått att du känner Klara Lindström och jag tycker det vore väldigt intressant att se henne på Gustav. Har inte sett någon av er rida mer än på film, men som sagt, hennes ridning vore spännande att se på den hästen. Inget illa menat mot dig.
- Ja det gör jag. Då måste jag bara fråga varför? ;) Av ren nyfikenhet? Men visst vill hon när han är frisk - bara att hon rider. Men jag tror inte det är en häst för henne..


Han verkar inte alls trivas med hacket. Mina gamla reagerade precis likadant i början. Jag hade testat att rida honom på ett silikonbett. Jag hade inte heller varit med två dagar på en så "grön" häst som han faktiskt fortfarande är. Han ser betydligt mycket bättre ut dag 1. Hoppas det går bra och att ni inte hittar något hos veterinären.
- Tror fortfarande inte hacket har någon större betydelse, han kändes nästan mer harmonisk med hacket. Kan hålla me dom att två dagars kan ha varit mycket, speciellt med dressyrträningen två dagar innan. Men med tanke på hur lite hoppning de ändå var så borde han fixa de.


Jag tycker han ser väldigt jäktad ut. Stissig och inte alls tillfreds med kraven och miljön. Jag tror att han behöver mer grunder och mer tid innan du kan kräva det du gör av honom idag.
- Fast miljön är han ju van vid. Ridhuset rider vi i 3 dagar i veckan, i grupp går han ca två gånger i veckan. Kanske, jag tror ändå de sitter nått i kroppen..


Jag tycker att en viss del ser faktiskt ut att bero på hacket, han verkar ju inte ens fatta eftersom du inte kan rida honom på marken överhuvudtaget på det. Stor skillnad mot dagen innan, och stressad tror jag nog han blir av så mycket hästar som han inte alls är van vid. Men är ju alltid bra att kolla upp honom. Men om det inte är nått fel på honom kanske det är lika bra att ni säljer honom direkt? Ni verkar faktiskt passa mindre med varandra hela tiden.
- Tror fortfarande inte de är hacket, kändes mycket mer avslappnat trots att de kanske inte syns på filmen. Nu kunde ja ju iaf ta i honom utan att han ställde sig. Som jag skrev ovan, van att gå i grupp är han. På DS träningarna är vi exakt lika många. Nae, kan inte sälja honom direkt, då kan jag inte köpa ny. Måste få ordning på honom först, ge honom en chans sen sälja och få ut "rätt pris" så jag ev. kan köpa nytt.


Testa med ackupunktur det hjälpte med min häst efter ett besök så blev han genast mer harmonisk och avspänd. Min var ungefär liknande gustav han satt fast i ryggen. Tömmkör och longera honom ofta också! Han är en fin häst och vadå inte arbetsvillig och vill mer det är sånt man utvecklar. Okej om du inte passar ihop med honom men man kan inte undankomma att han är en mycket fin häst som säker komma gå långt med rätt träning och tid!
- Han ska kollas ordentligt först. Böjprov, rönkten osv innan vi behandlar på nått sätt. Sen får jag prata med veterinären hur han ska tränas vidare. Håller med dig! Han är en mycket fin häst som kan gå långt därför känner ja att jag måste ge honom lite tid innan ja säljer.


Om man jämför den här träningen med den dagen innan så ser han betydligt mer besvärad ut denna dag. Jag tänkte direkt på hacket. Men du kanske har ridit på det förr på honom? För min häst reagerade precis sådär, på bett är han väl skapligt ok. Fast han vill gärna dra in nosen precis som din. Sen satte jag på hack och då bara trippade han fram och ville knappt göra ngt. Det var som att sitta på en annan häst när jag red på hack. Men han behövde bara vänja sig några dagar så gick det bra :) Hoppas han är frisk och att allt löser sig för dig, du är en duktig ryttare så ge inte upp!
- Tack, gulligt av dig! Tror jag svarat på din kommentar med ett svar högre upp (samma fråga typ)? :)


Ska bl intressant att se OM ni hittar något på honom, man ser att något inte stämmer men vad.. säger som någon tidigare, få han frisk och sälj honom. Det finns en häst för dig där ute Tess som passar dig bättre.
- Tycker jag också. Säger de igen då - väntar med försäljningen ;)


Kolla hans rygg! han ser väldigt irriterad ut. Vet inte hur han är på vanligt bett, men är lättare att böja igenom och få honom att tänka på annat med hjälp av det.. Ser ut som om du hänger dig fast lite yttertygeln ibland på volten, kan vara lite irriterande för honom. Kan vara en god ide att skippa nedsittning och trava lätt och därmed försöker skjuta på honom lite så han kommer in i en rytm i traven. Lycka till!
- Hela han ska kollas, rygg som ben. Tränaren som vill att ja ska rida på ytter, vilket ja också vill. Men kan nog fastna ibland, är ju ett av mina stora problem. Sitter väldigt lite på honom, är igentligen först nu som ja börjat me de.


Mycket frågor/kommentarer. UPPSKATTAS! Tro inget annat. Vill även passa på att tacka för alla fina possitiva kommentarer och puschningar, ni är underbara! Väntar nu bara på att få en tid på kliniken så ska han kollas..

Kommentarer
Postat av: Jennie

som dressyrryttare måste jag tillägga till sista kommentaren att man faktiskt ska rida på ytter(!!!!) och inte inner ;) hihi

2010-02-08 @ 14:58:13
URL: http://dresssyrryttaren.blogg.se/
Postat av: Klara

hehe jasså nån vill se mig på gusten.. jag vill också veta varför :)

2010-02-08 @ 15:14:16
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: Emelie Persson

Intressant hur alla kan spekulera i hur hästen är och kan vara bara genom en film! En häst kan ibland inte se halt ut men ryttaren kan känna att något är fel - desamma gäller andra saker. En häst kan se ut att behöva ridas på ett speciellt sätt eller behöva ridas på annan utrustning osv så som alla puckon kommenterar - men oftast är inte hästarna som de ser ut i själva ridningen. Det stör mig nått enormt att folk kan komma med tips som grundar på i stort sätt noll koll. Pust.. Hästfolk..

2010-02-08 @ 19:17:39
Postat av: Maja

Emelie:

Det är väl kanonbra att folk kommer med åsikter och tips utifrån deras egna erfarenheter? Det är ju inte heller en tråkig ton bland kommentarerna, utan det är folk som vill vara hjälpsamma när de ser att ryttaren och hästen har någon form av problem. Jag tycker iallafall att det är kanon att alla vill dela med sig av sina åsikter, så länge det inte blir en otrevlig, barnslig ton.

2010-02-08 @ 20:35:03
URL: http://causamremove.blogspot.com
Postat av: mirjam

Till jennie: menar självklart inte att man ska glappa med ytter ;) men jag fattar vad du menar haha! (jag som skrev sista kommentaren) det jag menar är mer att man inte ska förväxla stöd på ytter och att hänga i ytter förstår du? är så lätt hänt att göra det utan att man tänker på det, och det är även ett av mina stora problem :)

Kan hålla med emelie om att det är lite irriterande med massa tips enbart efter en film, men tror väldigt många delar med sig av egna erfarenheter och kanske får en att tänka på saker man inte tänkt på innan. Och jag tror att många som kommenterar har ganska stor koll och är erfarna och duktiga hästmänniskar... men sure.. hästfolk..

2010-02-08 @ 20:36:02
Postat av: Marie

Jag har inte hängt med alls i din blogg på länge, och inte heller ditt arbete med Gustav. Vill bara önska dig all lycka Tessan och hoppas att det kommer att gå åt det hållet du vill. DU är DUKTIG. Kom ihåg det! Kram från Marie.

2010-02-08 @ 21:12:06
Postat av: Elin

Jag tror att hennes ridning skulle vara effektiv på honom utifrån det jag sett. Även om du inte tror att det är hennes typ av häst så tror jag den kombinationen skulle kunna "ta ner" honom lite eller hur jag ska förklara. Mjukt, följsamt och hela tiden konsekvent, det är min uppfattning av henne o lyssnar man till vad Lotta säger så sitter mkt redan hos Klara. Inga illa menat, återigen! Du har det kanske också i vanliga fall men precis som du säger så har det gått lite utför för er. Bara en nyfiken tanke, som jag hoppas inte uppfattas fel :)

2010-02-08 @ 22:32:06
Postat av: Rebecka

Ska du till Mantorp har de inget att göra nu så du kan få en tid imöra om det är så.

2010-02-09 @ 10:04:09
Postat av: Jennie

mirjam, jag förstår men jag vet också att MÅNGA hoppryttare sitter och rider endast på inner. vilket jag är ganska emot, för ofta gör det stor skillnad när man väl börjar rida ordentligt på ytter :) det är det värsta som finns att komma upp på hästar som BARA är ridna på inner, ingen hit enligt mig.

2010-02-12 @ 09:05:05
URL: http://dresssyrryttaren.blogg.se/
Postat av: jessica

nu som först såg jag att min fråga hade kommit upp här, oj! markarbetsövningar vore nog det bästa! tack så mycket! :)

2010-02-24 @ 21:15:04
URL: http://jjessicamariia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback