Monsterhäst

Efter gårddagens tuffa träning tänkte jag vara snäll mot lilla Gustav och bara ta en mysig tur i skogen. Tänkte bara skritta och känna lite på honom, kanske flytta honom lite för skänkeln för att se om träningen igår gett resultat. Men Gustav var ett riktigt jäkla monster idag!!

Trippade och stegrade sig fram mer eller mindre hela vägen, suck. Han är verkligen dum när han reser sig, för det är bara jäkla lathet över att han inte vill arbeta. Så istället för en 30 minuters lugn och harmonisk ridtur så blev det en 40 minuters fajt om vem som skulle vinna. 5 minuter innan vi var hemma gav han sig - jag vann!

Då blev det långa tyglar och belöning, då var han duktig. Var lite svettig när vi kom tillbaka, men inte så konstigt om man går och stressar upp sig själv i djup snö i nästan 40 minuter, knashäst!

Imorgon väntas LB träning, får se hur det går!





Jobbade med Ida idag också. Hon var riktigt duktig idag! Kunde rida på henne idag, i lina. Inte en enda tendens till att bocka eller skjuta rygg. Så i nästa vecka ska jag nog kunna rida henne själv, utan lina. Hoppas på det! Hon är ju en väldigt fin och trevlig häst i övrigt. Ska fixa bild på henne imorgon :)

puss tess


Kommentarer
Postat av: Helene

Han kanske känner av träningen från igår om det var tufft? Han är väl nyligen introducerad till sidförande skänkel också, då kan det bli mycket mentalt att smälta också, kombinerat med ett tufft pass.

Du har aldrig provat att ta låtsas som det regnar metoden istället för att ta strid när han protesterar? en del hästar beroende på mentalitet, blir bara värre och gör striden till en orsak att göra en större grej av det hela, än om man låtsas som det regnar och istället får dem att tro att de själva kom på att göra rätt. De är sällan för att inte säga aldrig, utstuderat kalkylerat ute efter att bara dumma sig för att "de inte vill jobba", och om det handlar om en avslappnad uteritt i skritt har jag svårt att se att det skulle vara enbart dumhet. Brukar han vara "dum" på uteritter rent generellt?

2010-02-04 @ 20:58:16

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback