Ridning utan tjafs

Idag tog jag mig själv i kragen och traskade upp till ridhuset med Gustav. Började med 5 minuters longering så han fick springa av sig det värsta (han har ju oturligt vilat i 3 dagar, oops!). Väl uppe på ryggen började vi med övergångar, hela tiden. Skritt - halt - skritt. Trav - skritt - halt - trav osv osv. Tillslut fick jag faktiskt ett litet stöd på bettet och vi kunde arbeta harmoniskt i hela 20 minuter! Efter en liten skritt paus var han helt plötsligt som en jäkla tegelvägg i vänstervarv. Vet inte riktigt vad det kom ifrån, men det blev väl jobbigt. Han var iallafall riktigt riktigt fin dom sista 10, underbart med ett ridpass utan tjafs för en gångs skull!

Stackars lilla Gustav, blir en hårdvecka för honom denna vecka. Fast iofs behövs det ju, så inte för den delen. Imorgon väntas dressyrträning för KB, första för året. Ska bli superhärligt! Förhoppningsvis har hon massvis med tips och övningar vi kan sysselsätta oss med nu sista veckan. Jag är faktiskt peppad för en gångs skull :) Sen väntas det en skogstur i snön med lite galopp på torsdag. På fredag och lördag är det träning för LB, längtar sjukt mycket! Inte hoppad på snart två veckor så ska bli riktigt kul! Sen får vi nog se vad lilleman orkar med på söndag. Har iaf anmält honom nu till årets första tävling. Det blir i mars! :)





Tränade även Ida idag. Gjorde jag ju iofs igår också men då skrev jag aldrig. Igår kunde jag iallafall hänga på damen som hade fått galoppera sig riktigt trött i snön innan. Och vet ni vad? Idag kunde jag sitta på henne igen! Så kan konstatera att det bara var dumheter den gången hon sköt rygg och sparkade. Så imorgon ska vi på't igen. Kanske att jag kan rida henne lite själv då, iallafall i skritt. Får se, huvudsaken är att själva uppsittningen funkar just nu. Duuuktig Ida!

puss tess


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback