Gymnastikhoppning

I söndags blev det lite gymnastikhoppning för Gustavs del. När jag red fram honom jobbade jag jättemycket på det jag fastnade lite på under lördagen. Arbetade honom hela tiden, dvs genom volter, bågar, halvhalter, övergångar osv. Flytta för skänkeln lite i skritt (detta är någonting han inte kan, utan som vi precis börjat träna), men det gick bra! Kändes som jag fick till ridningen bra under just framridningen och han var helt okej i formen för en gångs skull!

När vi väl skulle börja hoppa taggade han till och den höga nacken kom tillbaka. Längtar galet mycket till LB träningen nu, måste få ordning på hans beteende innan hindret. Billy, ponnyn jag hade var ju lite likadan, men honom jobbade jag i lite öppna innan hindret och då gick de bra. Lite svårt med Gustav som inte kan det hihi. Hur som helst, hoppade trestuds med 3m mellan varje, travbom in (2.5m) sen 7m till oxer (ett galoppsprång). Gick helt okej, första gången han hoppar studs uppsuttet så jag är nöjd!!

Avslutade med att rida en kombination, räcke in - oxer ut (7m) med galoppbom in (3m), men han valde att ta galoppbommen och räcket på ett och samma gång första gången hahaha, jävla pucko! 3m vattengrav blir nog inga problem för honom i framtiden ;) Sista språnget gjorde han bra tyckte ja, lite lång över oxern och hoppar inte upp sig riktigt. Men han var lite trött mot slutet och vi hoppade dessutom ingen speciell höjd (max 1m) så inte så mycket att hoppa upp sig för. Men han behöver definitivt mer såna här övningar!!

Lite filmning blev det. Dock bara på hoppningen och lite jogging på slutet.


puss tess


Kommentarer
Postat av: Tess

jag tyckte han blev jättefin när han fattade vad det hela gick ut på :) och han verkade tycka det var jättekul ju. himla kul att se!

2010-01-19 @ 11:55:05
URL: http://blondiieistallet.blogg.se/
Postat av: Anonym

vem eller vilka tränar du för? :)

2010-01-19 @ 13:21:10
Postat av: Anna

tips; vrid upp tummen ist för å lägga ner händerna som på ett styre, då viker sig handlederna alltid lite neråt. sjukt fin sits o balans annars och snyggt jobbat med en unghäst som inte ser helt lätt ut!

2010-01-19 @ 13:32:54
Postat av: Sofia iaa Boström

hahh vilket baouta hopp han gjorde där i mitten ;D



Jag tror att du har för höga krav på dig och G, därför känns motgångarna som ett stort misslyckande. Du vill hela tiden få ut något av dagens pass och ibland i mitt tänke så är det lite för mycket begärt, hela tiden verkar det vara arbete hos dig och G, alltid planerade ridturer och övningar. Måste man få ut något av varje pass man gör på en 5 åring?



Visserligen sänker det motivationen att träna föör långsamt också, det vet jag ju själv med HS men ibland kan man behöva sakta ner tempot och fundera på varför man rider. Inte för man är så jävla duktig och bara måste rida utan för att det är kul och det är något man brinner för.!



Att komma tillbaka till träningarna igen kan vara din kick, att få en tränare att hjälpa dig att arbeta med motivationen.



Men det känns också som att du är så himla trött på G och det känns bara som att du klagar på honom. Sälj honom då men tror du inte att du kommer att ångra dig sen?

2010-01-19 @ 14:49:43
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: victoria

Jag tycker att din häst är väldigt fin och att du rider honom bra. Man ser positiva förändringar efter varje filmklipp :)

2010-01-19 @ 17:14:29
Postat av: sofie

Ta inte åt dig av allt folk säger, d är alltid lätt att vara expert bakom skärmen. Man ser att han är ung och att det behövs jobb, vilket är självklart på unghästar och du är medveten om. Säkert hälften av dom som kommenterar är bara avundsjuka för att dom inte har lika fin häst eller inte har häst alls :)

Kram S

2010-01-19 @ 20:58:04
URL: http://sofieburman.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tycker du har en riktigt fin häst och håller helt med dom andra! Det är bara avundsjuka och jag tycker väldigt mycket om att läsa din blogg, jag lär mig något nytt varje gång! Tack så mycket!

2010-01-20 @ 14:28:48
Postat av: Bilinda

Haha han är ju så söt! Han tyckte det var roligt men lite jobbig, men han bli hela tiden bättre och bättre! Puss <3

2010-01-20 @ 14:29:52
Postat av: Siri

Jag tycker att det ser bra ut - han gör framsteg hela tiden och det är ju det viktigaste! Dessutom verkar han ha en oerhört positiv attityd och verkligen tycka det är kul - och det är verkligen kul att se!



Det är såå trist med alla dessa negativa kommentarer, men vi har ju så många "dolda experter" bakom alla skärmar ;-).



Ta åt dig det som är konkret, och bara glöm allt annat! Det är du som rider din häst, och som känner honom - inte någon "Anonym" som har sett honom på x antal videoklipp.



Ge inte upp - du är grym!

2010-01-20 @ 18:37:50
URL: http://omsiri.blogg.se/
Postat av: Liindis

vilken skillnad på honom sen förra året, han är ju mycket "gladare" mot hindrena nu, du rider honom jätte bra fortsätt kämpa :)

2010-01-21 @ 19:39:11
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback