Lösgjord och lydig genom hoppning

Ingen ridning idag. Har ont i kroppen och huvudet efter en ganska otäck morgon. Så bjuder på en övning, eller ett träningstips idag istället. Skitbra övning som jag verkligen tycker att alla ska prova! Ska ha denna på film någonstans, ska bara hitta den (ingenting jag kan lova).Källa

Ställning, lösgjordhet och lydnad - alla tre får sig en dust i denna veckas hoppbana från Ann Liwing. Övningen kan varieras så att alla från yngre hästar till duktiga tävlinsghästar kan få sitt.

Gör så här:

A.
Börja med att hoppa hinder nummer ett i serien, lägg sedan en volt och kom på hinder nummer två, så en volt igen och hinder nummer tre, därefter en volt.
Ungefär 40-50 centimeters höjd kan vara lagom. "Medelhästen" ska klara volter som är cirka tio meter i diameter, men det går bra att göra mindre för ponnyer och mycket större för yngre eller mer orutinerade hästar.
Var noga med att hästen "följer med" och att den rundar sig för innerskänkeln.

B. Kom på oxern och ta därefter sista hindret i serien "på snedden". Ta nästa oxer och sista hindret igen. Beroende på hästens svårighetsgrad: anpassa antal meter och antal galoppsprång enligt nedan.

C. Gör en bana av det hela! Ungefär som du värmt upp, minus volterna i kombinationen. Se skiss här nedan.

Anpassa övningen till hästen:
Mer avancerat? Växla mellan sex och sju galoppsprång när du rider oxer-sista räcket i serien. Bygg då med 25 meter mellan oxer och räcke.
Lättare? Bygg 24 meter i stället för 25,5 meter så får du ett mer normalt avstånd för sex galoppsprång mellan oxern och sista räcket i serien.

Lämplig för unghästar? I så fall, inte helt gröna unghästar. Gör volterna stora i första delen av övningen. Och bygg med 24 meters avstånd (se ovan).


Syfte: Att få hästen lösgjord, lydig och följsam.

Svårighetsgrad: Medel.

Tänk på det här: Var noga med blicken och hjälperna så att hästen vet var den ska gå. Om du inte har koll på styrningen ska du vänta med övningen.

                                    

puss tess


Kommentarer
Postat av: emelie

Ok, men jag skickar två inbjudningar=4 personer så har du ifall att! Kram

2010-01-21 @ 16:31:37
URL: http://pemme.blogg.se/
Postat av: Anonym

Den här övningen ska jag köra idag med Roxa :)

2010-11-25 @ 12:25:43
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback