Östergötland satsar på dressyrtalanger

Östergötlands Ridsportförbund anordnade den 16 januari en mönstring för unga dressyrtalanger, och nu är tio ryttare uttagna till Östgötateamet.

De unga talangerna, som rider både ponny och häst, mönstrades av teamets tränare Wiveca Schenholm och Monica Bergström från Östergötlands Ridsportförbund.
Det finns många duktiga dressyrekipage i Östergötland. Nu ska vi se till att stödja och utveckla ryttare och ekipage, säger Wiveca Schenholm.

- Det är viktigt att våra dressyrryttare får lära känna varann. Oftast träffas de på tävlingar och då jobbar ju var och en med sitt. Att nu jobba mera med teambildning och att bygga upp en lagkänsla gör varje ryttare starkare och ger också glädje för alla, säger Monica Bergström.

Uttagna till Östgöta teamet i dressyr 2010 är
På storhäst:
Carolina Grünerwald – Leonardo
Daniella Hansson – Chaqueline

På ponny:
Amanda Holmertz – Moelgarnedd Montana RW 114
Julia Augustsson – Benjamin
Isabelle Hallin – Lady
Josephine Halldan – Grythöjdens General
Liv Nyström – Virdarnas Sider
Ebba Folkesson – Lively Sunflower
Rebecca Skiöld Nielsen – Golden Garlic
Jenny Frodhe – Olbiz Tellus


Källa:
Tidningen Ridsport & Ösgötateam Dressyr

Sjukt bra arrangemang av ÖRF. Har även funnits Östgöta team i hoppning och fälttävlan här tidigare år, men tyvärr har dom fått lägga ner de i år, tråkigt. Däremot är det jättekul att se Garlic bland dom tio, tror Alex är mycket nöjd med det! Han är ju faktiskt fortfarande i hennes ägo, bara att en annan tjej rider honom. Hoppas på att det går lika bra för dom som det gjorde för Löken och Alexandra! Ska bli intressant att följa dom.

Puss tess


Kommentarer
Postat av: alexx

det är super kul att de kom med, med tanke hur kort tid de hade känt varandra. beckis hade väl högst ridit honom 10gånger innan detta tillfälle. Jag tror att det kommer gå bra för dom. Sen får man tänka på att de inte har samma förutsättningar som många andra eftersom Garlic står kvar hos oss och beckis inte kan rida honom varje dag.

2010-01-29 @ 10:35:51
Postat av: Anonym

ÖT i fälttävlan finns fortfarande kvar, dock.

2010-01-30 @ 09:16:19

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback